Sluchawki do csa?Jakie wybrac?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
aviq123

2009-04-06 09:35:20

Jakie polecacie sluchawki do csa w cenie od 30 zł do 60zł.?Myślałem nad:
http://www.komputronik.pl/Sluchawki_i_Mikrofony/Speedlink_Medusa_Stereo_Jack/pelny,id,51761/
http://www.komputronik.pl/Sluchawki_i_Mikrofony/Sluchawki_z_mikrofonem_TRACER_EXCLUSIVE_PULSAR_TRS_699V/pelny,id,67955/
Co onich sądzicie?Moze macie jakies inne propozycje?

__

Użytkownik
napzord

2009-04-06 09:41:23

Speedlink imo.
BTW A zupe grzybową jesz inna łyżką niż pomidorową ?

__
http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif

Użytkownik
aviq123

2009-04-06 09:45:58

To jakie inne polecacie?

__

Użytkownik
Castiel

2009-04-06 09:54:50

Obojętnie co kupisz w tej cenie wszystkie grają podobnie.

__

VIP
Mateck

2009-04-06 13:14:03

1. nieodpowiedni dział na forum
2. nie napisałeś, ile masz kasy. w takim razie polecam najdroższe.
3. takich tematów było ostatnio masę. przejrzyj forum. tematy z ostatnich miesięcy nadal będą aktualne.
4. ja mam te słuchawki: http://allegro.pl/item601344264_philips_shp2500_hp2500_shp_2500_24_gwar.html
podobna cena do tych medus i tracerów (te drugie odradzam, bo osobiście wolę trochę dołożyć i mieć markowy sprzęt na dłużej), bardzo wygodne i głośne. b. dobra jakość dźwięku. co prawda nie mają majka, ale możesz go kupić na nóżce do 10 zł spokojnie w jakimś markecie.

__

Zbanowany
R1z

2009-04-06 14:40:51

"Obojętnie co kupisz w tej cenie wszystkie grają podobnie."
Czyt. tak samo do dup*...

__

VIP
Eragorn

2009-04-06 14:47:12

Dołóż aby mieć 80 zł i kup Sennheiser hd 201 są to dobre słuchawki, ale muszle mogą Ci nie pasować.

__

Użytkownik
N00binator

2009-04-06 15:56:01

Pamietaj zebys je odłączal kiedy chcesz zagrac w inna gre bo ci sie plyta glowna spali.

__

Użytkownik
bialas888

2009-04-06 16:07:50

kupuj byle co i tnij kabel!

do CSapolecam SENNKI HS 201 (nie bierz 202 bo przebassowane. sam mam i wiem )

od 30 do 60 lepiej nie kupuj bo szkoda forsy..

__
© All rights reserved.

Użytkownik
loozesl

2009-04-06 20:48:04

do CSa Sennki 201,
a do CoD’a Sennki 201

__

Użytkownik
varfare

2009-04-06 21:59:53

AAAAAAAAAAA... nie ma takiego czegoś jak słuchawki do gry X!! Każde słuchawki stereo będę grały tak, że będziesz słyszał tyle samo co osoba ze słuchawkami z super duper dźwiękiem. Jedyna różnica jeśli chodzi o gry, to jakość dźwięku! Możesz kupić badziewiaste nauszne Manty za 50zł, pozycjonowanie dźwięku takie same, jedynie tracisz na jakości! Tematów jest od cholery, tak trudno użyć opcji szukaj?

__

Użytkownik
Castiel

2009-04-06 22:22:35

Varfare głupoty gadasz... Nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz pojęcia.

__

Użytkownik
raFF

2009-04-06 22:45:04

@mateck

ad.2
czytaj co ludzie pisza a dopiero potem pisz komentarze :)

koles wyraznie napisal ile chce na to kasy przeznaczyc... wiec ten punkt jest zbedny

swoja droga ja gram na sluchawkach za cos okolo 30 zl (philips) i nie raz slysze o wiele wiecej niz osoby ktore maja sluchawki za 200 zl - sprzet to nie wszystko...

__

Użytkownik
varfare

2009-04-06 22:54:52

ymmm, Castiel, a jaka jest różnica między słuchawkami za 2k a 50zł? Właśnie jedyna to jakość wykonania (co przekłada się na jakość dźwięku) oraz komfort użytkowania. Słuchawki grają, dźwięk dochodzi do ucha i tu nie ma żadnej filozofii. Nie ma lepszego/gorszego pozycjonowania dźwięku na słuchawkach stereo. To tani chwyt marketingowy. Słyszałeś kiedyś, że ktoś używa w profesjonalnym studiu nagraniowym konkretnych słuchawek bo mają lepsze pozycjonowanie dźwięku? Chyba nie...

Słuchawki nie wiedzą, skąd dochodzi dźwięk. To co odbierasz jako dźwięk z tyłu, przodu, boku to jedynie efekty dźwiękowe nakładane po przez kartę dźwiękową, efekty dźwiękowe w grze lub sposób nagrania konkretnego dźwięku. Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że słuchawki stereo inaczej grają jak dochodzi dźwięk zza twojej głowy? Że co, ruszają się trochę w tył bardziej i dźwięk bardziej słychać z tyłu? Dałeś się nabrać jak i cała masa innych ludzi.

__

Użytkownik
Linkin

2009-04-07 16:49:17

doradze ci to co juz powiedziało tutaj kilka osób, dorzuć troche kasiorki i kup sennki :)

__

Użytkownik
doubleyes

2009-04-07 21:34:00

steelseries 5h

__
123

Użytkownik
NIKOM

2009-04-07 23:48:17

najdrozsze a potem TNIJ KABEL

__

VIP
marikkkk

2009-04-09 23:14:59

znam sie na sluchawkach tylko do CoD’a :/ sory !

__

Użytkownik
wiecek.

2009-04-10 08:39:17

hahaha varfare proszę nie trać nie swoich pieniędzy za przeproszeniem PIERDOLĄC głupoty, że na słuchawkach manty usłyszysz tyle co na Sennkach. Koleś idź do laryngologa jak nie słyszysz różnicy, a później na jakieś ogarnięte forum np. mp3store i może w końcu zrozumiesz, że w jednych słuchawkach więcej i lepiej słuchać... Gówno jakie robi manta nie można nazwać słuchawkami, to jednynie kawałek plastiku i papierowe przetworniki, z których wydobywają się jakieś odgłosy niekoniecznie te które powinny być...

__

Użytkownik
goLdi-_

2009-04-10 09:50:49

http://www.allegro.pl/item596667315_philips_shp2500_hp2500_hifi_40mm_nowe_gw_fv_zabrze.html#gallery
Philips SHP2500 HP2500
Myślę, że lepszych za taką kwotę nie znajdziesz, do tego mikrofon na klipsie i malina ;)

Kartę dźwiękową zabudujesz sobie jakąś za 40 zł ( w przyszłości ) i powinno grać :D

__

Użytkownik
smirnoff``

2009-04-10 09:54:11

do cs’a to niewiem bo moje sa tylko do quake :X

__
try me.

Użytkownik
varfare

2009-04-10 20:28:02

A proszę ja Ciebie wiecku, nie mówiłem o tym czy usłyszysz więcej czy mniej w muzyce (co jest oczywiste) tylko o pozycjonowaniu dźwięku na droższych czy też tańszych słuchawkach. Żeby grać w csa i słyszeć dstatecznie dużo, w zupełności wystarczają gównosłuchawki za 50zł. Przeczytaj co napisałem jeszcze raz, dziękuję, teraz przeczytaj jeszcze raz. Wyrażnie było o pozycjonowaniu dźwięku.

Oczywistą oczywistością jest to, że w muzyce różnica będzie kolosalna (chodzi mi o jakość dźwięku), ale pozycjonowanie to pic na wodę. Tym bardziej, jeśli odnosisz się do gry. Nie rozumiem ludzi, którzy przykładowo wykładają po 400zł żeby “więcej słyszeć w grze X” bo to sensu nie ma. Słyszeć będziesz dokładnie tyle samo, kwestia tego jakiej JAKOŚCI będzie dostarczany dźwięk. Natomiast muzyka to sprawa inna.

Kolejnym razem przeczytaj czyjeś posty zanim zabierzesz się za wyprowadzanie tej osoby z błędu.

__

Użytkownik
SZOSZON

2009-04-10 20:50:24

kup sobie mózg i pare tematow nizej masz 10 takich tematow

__
tak to naprawde jedno zycie

Użytkownik
Castiel

2009-04-10 21:53:55

varfare skończ już się ośmieszać i nie wypisuj tych swoich wywodów, które w ogóle nie mają żadnej racji w rzeczywistości. To co tobie się wydaje, a to co jest to dwie różne sprawy. Niby jak chcesz usłyszeć tyle samo na słuchawkach z tak okrojonym zakresem częstotliwości, że przynajmniej połowy nie są w stanie odtworzyć? Do tego grają tylko środkiem i nie ma kontrastu, a płytki i ubogi bass zaleje ci inne pasma które i tak się zlewają. Inna sprawa, że słuchawki potrzebują dobrego źródła, bo odchudzoną zintegrowana kartą dźwiękową ich nie napędzisz (mowa tu o słuchawkach które mają grać z lepszą kartą dźwiękową, ale część słuchawek w ogóle nie chce się dobrze zgrywać z ubogimi źródłami jakimi są karty dźwiękowe i trzeba trochę więcej żeby je napędzić, no ale nie mówimy o sprzęcie dla melomanów tylko do gry).

Tak czy inaczej nie widzę żadnego sensu ciągnąć tego tematu, zwłaszcza z tobą, bo nie mam żadnego interesu ani przyjemności w uświadamianiu ludzi, którzy i tak dalej ślepo będą się trzymać tego co im się wydaje nie mając w ogóle rozeznania w temacie.

__

Użytkownik
varfare

2009-04-12 15:06:26

AAAAAAAAAAAAAA, ja piszę o POZYCJONOWANIU dźwięku a nie o jego jakości, bo to oczywista oczywistość że na mantach za 50zł będzie gorsza niż na senkach za 200zł! A podczas gry usłyszysz tyle samo i na tych i na tych! Dźwięk będzie inny, ale i tak usłyszysz z tej samej strony dźwięk. Nie będzie tak, że nie usłyszysz granatu za ścianą albo jak ktoś strzela za winklem...

__

Użytkownik
zrN

2009-04-20 11:30:17

Zauwazylem iz pare osób w tym temacie najprosciej w swiecie nabija komentarze. Jesli nie macie słuchawek kompatybilnych do CS`a to po co piszecie a`la “mam słuchawki tylko do coda, sory” osobiscie mnie to troche denerwuje.
Co do słuchawek to ktoś już mądrze wspomniał byś odłożył troche pięniędzy na zaufany sprzęt, niż byś kupił tani, chałowy sprzęt i to na siłe. Weź pod uwage także wcięcie muszli, mam na myśli komfort, wiadomo że słuchawki kupuje sie na ewentualne pare godzin przed komputerem, nie oszukujmy się nie których gry wciągają.
Polecam Sennheiser pc350, wydatek rzędu 550zł, jak zauważyłem niestety jest to poza Twoimi granicami więc pozostawia nam to dużo do myślenia.
No cóż, to tyle w tej kwestii.

Pozdrawiam, zrN.

__

Użytkownik
Castiel

2009-04-20 12:59:54

Nie istnieje coś takiego jak słuchawki dedykowane pod CS’a, słuchawki pod COD’4, czy najlepsze słuchawki do gry w sapera...

__

Użytkownik
zrN

2009-04-20 14:23:12

Tak, doskonale zdaje sobie z tego sprawe, to jest wymysł ludzi z kompleksami, którzy mimo wszystko chcą pokazac że na czymś się znają nawet gdy tak nie jest. Każda słuchawka będzie działała tak samo w CS`ie zarówno jak i w CoD`zie czy Quake`u. Jakościowo, komfortowo polecam wyzej wspomniane przezemnie Sennheisery pc350, drogie lecz warte swojej ceny. Sprawują się świetnie w grach FPS, MMORPG i przy muzyce.

Pozdrawiam, zrN.

__

Użytkownik
varfare

2009-04-20 15:07:58

Z tym, że do tego trza lepszą kartę dźwiękową. Moja integra ledwo co daje rade na senkach hd 212 pro, co dopiero na jakichś za 500zł.

__

Użytkownik
zrN

2009-04-20 15:34:48

No co prawda to prawda, co do Twoich wczesniejszych postow zgadzam się w 100%, płaci się za jakośc dzwięku i komfortową budowę a nie za samą pozycjonalnosc dzwięku. Ja mam w pełni kompatybilną karte do słuchawek.

__

VIP
marikkkk

2009-04-20 18:49:25

Cos jest z toba nie tak ? :ADSDSA

__

Użytkownik
varfare

2009-04-20 21:38:54

Cos jest z toba nie tak ? :ADSDSALOLROFTMROFLMAOOMGZOMGFROLGROLOKURWOLOLJAPIERDOLOLASDLOLWOOTOLOL
WOLOLOLWOLOLOSDASDASDA?ASD!

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

7139 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie