Dowód na kłamstwa Gazety Wyborczej, TVN24, Życia Warszawy, ONET.pl, WP.pl

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
qwe

2009-02-20 22:07:17

@xionc

Jestes jeszcze mlody i glupi. Jesli twierdze, ze mnie okradaja to mam do tego prawo.
Ty jestes pewnie jeszcze u mamusi na garnuszku i nie musisz za nic placic.

Podam Ci fajny link, Cejrowski o podatkach http://www.youtube.com/watch?v=Hri_thpSgWg&feature=relatedp obejrzyj sobie i przemysl jeszcze raz, bo nie tylko ZUS mnie okrada.

Jesli z 10 000 niemal polowa idzie na roznego rodzaju podatek to nie jest uczciwe.
To jest POŁOWINA, haracz! Za ktory dostaje nieadekwatne do poniesionych kosztow “dobra” od kraju: zepsuta edukacje (nie mowmy juz wiecej o szkolach, bo ktos kto twierdzi, ze to gowno ktore mamy jest warte pieniedzy to powinien chyba zaczac do niej chodzic), policje ktora tylko czeka by wlepic ci mandat ZA BYLE CO (vide ostatni temat rera na esports o policji, zeznan bylo mnostwo), beznadziejny system sadownictwa, gdzie rozprawa ciagnie sie LATAMI! itp itd

Znajdz mi jakies kontrargumenty, prosze.

__

VIP
fronki

2009-02-20 22:20:46

skoncz juz plakac qwe, jak Ci sie cos nie podoba to wy.... wyprowadz sie :)

smialem sie z tego co piszesz przez kilka miesiacy ale teraz zaczyna mnie to meczyc, zwlaszcza lament o podatkach w ustach dzieciaka ktory mysli jest wielkim inwestorem okradanym przez panstwo

__

Użytkownik
kermitzor

2009-02-20 22:37:17

Fronki ale jakie to ma znaczenie ile qwe zarabia, skoro panstwo i tak zabiera prawie 50% zarobionych pieniedzy?

__

VIP
fronki

2009-02-20 22:43:18

przykro mi ale nie ma (i nie bylo, od 2k9 sa nowe progi podatkowe) nigdy podatku “prawie 50%"

__

Użytkownik
kermitzor

2009-02-20 22:55:53

dobrze wiesz co mialem na mysli, a jak zwykle zgrywasz inteligentniejszego niz jestes.

__

VIP
fronki

2009-02-20 23:00:54

musze Cie rozczarowac, nie wiem co miales na mysli

podatek, który płacisz jest zależny od Twoich dochodów ale nawet zakładajac ze qwe łapie sie w ten sam próg podatkowy co najbogatsi polacy to do 50% ma nadal daleko

__

VIP
maXym

2009-02-20 23:17:01

CYTAT: Dokładnie ten sam styl reprezentuje Trwam w materiale o przystanku Woodstock.

Materaial byl trafny jak sam skruwys&*(.Bo woodstock to impreza dla lajz, wszarzy i cpunow, ktora zlodziej owsik finansuje z rak ludzi myslacych ze wrzucaja pieniadze na biedne dzieci.

Trzeba byc totalnym idiotom by nei zauwazac pewnych rzeczy, to jest tego jak latwo jest ludzmi manipulowac. Owsiak udaje wielkiego jebaneg8 dobroczynce, a jest zwyklym zlodziejem, tylko nie prostakiem obrabiajacym magazyny, a sprytnie wyciagajaccym DOBROWOLNIE pieniadze z kieszeni ludzi. W dodatku promuja to najwieksze stacje tv bo maja z tego niezle korzysci. Zastanowcie sie ile ludzi w polsce wrzuci 5 czy 10 zl pomnzocie to i bedziecie mieli niezly wnik. Dodajcie do tego wyniki aukcji roznych rzeczy, samochodow, bizuterii czy innych duzo wartych pierdol jak np koszulki z podpisami realu madryt etc. Dobroczynnych aukcji na allegro bylo tysiace!! I teraza przurownujcie to do wyniku jaki podal wosp, roznica jest ogromna, co z reszta hajsu???

Ten koles robi na waszej naiwnosci KOKOSY i zyje dostanie. Jeszce do tego do neidawna doil z publicznej telewizji na swoj gowno warty program puszczany po 23 i jezdzil po swiecie za pieniadze podatnikow by zrealizowac 15 minutowy material z ktorego nic nei wynika. Nie liczac jeszcze jego zyskow z wystapien publicznych, komentarzy, wywiadow za co pobiera oczywicie hajs. Owsiak nie jest taxowkarzem, budowlancem, maklerem, jest nierobem.

Jak za rok bedziecie chcieli wrzucic do puszki WOSP i pomoc biednym, chorym to sie zastanowcie czy nei lepiej podejsc i wrzucic pare groszy do skarbonki ktora jest w szpitalu, lub w kosciele gdzie prawdopodobienstwo ze pieniadze (ich znaczna czesc) pojda na szczytny cel jest dzuo wieksze niz w przypadku jąkacza.

__

Użytkownik
N4kai

2009-02-20 23:37:55

EPIC

__

Użytkownik
qwe

2009-02-20 23:38:29

@Fronki
Nie ogarnoles “inteligencie” tego co kermit mial na mysli?? Jaka szkoda.

Nie podoba mi sie to pisze.
Cos ci sie nie podoba w moim pisaniu?? Wyjdz z tematu, nikt ci zaproszenia nie slal. Co za czlowiek.

A co do podatku.
Podliczajac wszystkie oplaty wychodzi ponad 50%.

zwlaszcza lament o podatkach w ustach dzieciaka ktory mysli jest wielkim inwestorem okradanym przez panstwo

Zacytuj mi gdzie napisalem, ze jestem wielkim inwestorem patalachu.
Jeszcze niedawno tak plakales, ze cos ci zarzucam bez dowodu.

Inwestuje, kwoty rzedu parudziesieciu tysiecy, ostatnio nie mam wspolnika (przez to juz jestem pare k w plecy) ktory bylby na tyle uczciwy i wirygodny, ze mozna by z nim cos skrecic.
Fronki, idz i zapieprzaj dalej w tej swojej pracy za grosze i nie truj nikomu dupy, robolu.

skoro panstwo i tak zabiera prawie 50% zarobionych pieniedzy? Kermit

nigdy podatku “prawie 50%“ Fronki

czytanie ze zrozumieniem by fronki ;/

@Winstrol
Swieta prawda. Ja w tym roku nic do puszki nie wrzucilem (rachunki WOSPu za polaczenia to prawie milion zl, wiedzieliscie?? pewnie nie) za to nakarmilem bezdomnego. Wiecej z tego pozytku bylo niz z przekania pieniedzy w rece Owsiaka.
Polecam Cejrowskiego u Wojewodzikego, on sie tam fajnie wyraza o tych Aukcjach Wojewodzkiego na onecie ;)

@N4kai
spamer

__

VIP
fronki

2009-02-20 23:54:25

"Ja jestem kapitalista, oszczedzam, zarabiam i inwestuje” - wystarczylo zmienic strone na 2 i ctrl +f :D

to tyle jesli chodzi o cytat

co do reszty, masz kolejny swoj cytat:

“A co do podatku.
Podliczajac wszystkie oplaty wychodzi ponad 50%." - sam napisales o podatkach wiec nie zgrywaj teraz ze chodzilo wam o cos innego (btw. ja nie place panstwu nic poza podatkiem, a Ty?)

ps. musisz uciekac sie do wyzwisk? moze sie pochawlisz w co inwestujesz?

ps2. nigdy nie upadne tak nisko jak Ty, zeby smiac sie z ludzi ktorzy mniej zarabiaja to raz a dwa, nic Ci do tego co robie/za ile etc

choc przyznam ze chetnie bym wkleil swoj pit tylko po to zeby zobaczyc Twojego posta ze slowem “przepraszam"

__

Użytkownik
qwe

2009-02-21 00:35:49

@Fronki
Nie, napisales wielkim inwestorem.
Gdzie pisalem, ze jestem wielkim inwestorem. O co Ci chodzilo? To juz przecietny student nie moze inwestowac np w zloto bo naraza sie na “osmieszenie” ?
Calkowicie Cie nie rozumiem. Inwestuje, i co z tego?? W czym Ci to tak przeszkadzalo, ze az musiales to napisac i wyolbrzymic??

“A co do podatku.
Podliczajac wszystkie oplaty wychodzi ponad 50%." [b/]

No tak, juz podalem dlaczego. Nie zajarzyles??
22vatu na (niemal) kazdy produkt. Firma przewozowa musi zaplacic podatek od paliwa, od zakupionego auta, od opon itp. Odbija sobie to na koncowej cenie produktu (ktora musi podniesc- i nie sa to oplaty typu koszt robocizny, te pieniadze ida do skarbu panstwa).
Producent wyrobu, producent czesci, firma transportowa itp itd ONI WSZYSCY PLACA PODATEK ktory jest skladowa ceny ostatecznego produktu !!!
I tak np zamiast zaplacic 1000zl za telewizor placisz znacznie wiecej.

50% to przesadzilem (moze nie, nigdy dokladnie tego wszystkiego nie liczylem), ale piszac [b]Podliczajac wszystkie oplaty
mialem na mysli rowniez skladki ZUS na pracownikow,cla i inne duperele.

ps. musisz uciekac sie do wyzwisk? moze sie pochawlisz w co inwestujesz?
Przepraszam. Ale jesli tak mnie traktujesz to wroci to do ciebie ze wzmocnieniem.

W co inwestuje? Narazie bawie sie na wahaniach kursu walut. Potezne pieniadze, oczywiscie to sie niedlugo skonczy, ale gdybym mial tylko wspolnika w Wawie to dziennie bym 2000zl wyciagal :/ (handlowanie ilosciami hurtowymi)
Inwestowalem w zloto, ale narazie sie nie oplaca. Mam za malo kapitalu by bawic sie w inwestycje dlugoterminowe.

I tak najlepsza inwestycja jaka znam obecnie jest wykupienie starek kamienicy przy ulicy Gdanskiej i przerobienie jej na akademik.
Istna zyla zlota. Niestety nie stac mnie na takie cos.

Gdyby nie pieprzona skarbowka, ktora teraz bedzie czesala internet to handlowal bym obuwiem na allegro. Jesli bede chcial sie z tego rozliczac z panstwem to stanie sie to nieoplacalne.

Ogolnie teraz mam zastoj ale wszystkie pieniadze i tak bede musial pozyczyc rodzicom na odkupienie czesci mieszkania od Wujka ktory dostal je w spadku z moimi rodzicami (moze rodzice oddadza mi z nawiazka?? :D ).

nigdy nie upadne tak nisko jak Ty, zeby smiac sie z ludzi ktorzy mniej zarabiaja to raz a dwa, nic Ci do tego co robie/za ile etc
A czy ja sie z Twoich zarobkow?? Ja wlasnie pisze, ZE NIE JESTES TEGO GODZIEN !!! Ze Ty sobie zapracowales na to wszystko wczesnym wstawaniem, praca i zmeczeniem. A tu ciach z jednej, ciach z drugiej i juz polowy pieniedzy nie ma.
W przyszlosci, kiedy bedziesz np kupowal telewizor za 3000zl to pomysl sobie ile z tej sumy zabiera Ci panstwo.

To sie nazywa wyzysk!
Ja Ci zycze jak najlepiej, bys za zarobione pieniadze postawil dom a nie sponsorowal wakacje Tuskowi czy Bal u Walesy.

NIKT nie zaopiekuje sie lepiej Twoimi pieniedzmi niz TY. Uwierz mi, widzialem jak obchodza sie ludzie ktorzy maja pokazne sumy na kontach.
1000zl w ta czy w ta to nie ma znaczenia. A wyobraz sobie jak obchodza sie ludzie z taka iloscia NIE SWOICH pieniedzy.
Sam widzisz siedziby ZUSu, palace prezydenckie, limuzyny i inne duperele.

PO CO TO KOMU? Stary, ja jadac do pracy moge jechac nawet maluchem, jesli jest sluzbowy. Nie narzekam bo nie moj.
Jak sobie Tusk na limuzyne zapracuje to niech sobie ja kupi i nia jezdzi. On jest w pracy, nie na baletach. No, chociaz obecnie chyba jak na baletach sie czuja. Ten kraj buduje spawacz, nauczyciel, rolnik, murarz a nie jakis urzednik.

I teraz nam od konca tego roku beda zakazywac hodowania wlasnych warzyw. Ale placic podatki trzeba.

Wiesz, najlepiej by bylo, gdybys kiedys mogl otrzymac wszystkie swoje pieniadze. Wtedy bys zobaczyl ile panstwo Ci zabiera i wierz mi, ze niechetnie bys chcial potem znowu je oddac.

Ciesze sie tylko, ze Tusk zacisnal pasa i tnie wydatki na czas kryzysu (moze i na stale?), unii oczywiscie sie to nie spodobalo i pewnie gdyby ratyfikowano traktat lizbonski we wszystkich krajach to kazali by Tuskowi wyrzucic pieniadze w banki, motoryzacje, zaklady Della i Bog wie co jeszcze.

A co do PITa, po co bys go wkleil?? Za co niby mialbym przepraszac?? Nawet jakbys zarabial 50 000zl to co z tego? To chyba dobrze nie??
Tylko wtedy bym Ci jeszcze bardziej wspolczul bo panstwo jeszcze wiekszy podatek by na Ciebie nalozylo. Normalnie Janosiki. Zabrac temu co sie dorobil i dac bezrobotnemu na zasilek.

edit
Aha i jeszcze nie zapominaj, ze w Wawie jest wszystko drozsze niz w takim Pajęcznie.
No i dzieki kryzysowi wiele rzeczy znacznie podrozalo, wiec kolejny raz zbiednielismy.
Podwyzka cen pradu.
No i zywnosc przez ostatnie lata tak niesamowicie w gore poleciala, ze to jest po prostu smieszne.
Co z tego, ze ktos zarabia 500zl wiecej niz 5 lat temu, skoro wszystko 2x drozsze jest? I wszedzie kusza kredytami. heh

__

VIP
fronki

2009-02-21 01:16:49

nie wierze ze to robie, ale jednak musze odpisac :)

qwe, napisales ladnego posta tyle ze niestety to nie prawda.

ideii podatku VAT jako takiego nie rozumiesz, ale nie bede tego tlumaczyl - ja wbrew temu co myslisz tez nie lubie placic podatkow, wiec nieprzyjemy temat omijam komentujac krotko - to co napisales jest nie prawda.

przejede natomiast do mojego obecnego hobby, ktore tez poruszyles :)

“Narazie bawie sie na wahaniach kursu walut. Potezne pieniadze, oczywiscie to sie niedlugo skonczy, ale gdybym mial tylko wspolnika w Wawie to dziennie bym 2000zl wyciagal :/ (handlowanie ilosciami hurtowymi) "

jaki wspolnik w wawie? jakie 2000zł?

Wyjasnijmy zaintereswanym, rynek walutowy - to sie nazywa FOREX, a inwestowac mozesz na nim za pomoca tzw. dzwigni - przez co, bardzo upraszczajac jest tak jak bys kupowal/sprzedawal wspomniane ilosci hurtowe. Nic sie niedlugo nie skonczy, tradowac mozna na forexsie 24/na dobre.

i dalej...

Inwestowalem w zloto, ale narazie sie nie oplaca. Mam za malo kapitalu by bawic sie w inwestycje dlugoterminowe.

Po pierwsze to czy inwestujesz długoterminowo czy krótko nie jest uzaleznione od ilosci Twojego kapitału tylko od zalozen a teraz najlepsze czy to jak sie nie oplaca inwestowac w zloto....

10 letni wykres wartości złota
http://stooq.pl/c/?s=xaupln&d=20090126&c=10y&t=l&a=lg&b

ale poniewaz napisales ze jestes krótkoterminowcem masz tez wykres z ostatniego roku (wzrost o 64%)

http://stooq.pl/c/?s=xaupln&d=20090127&c=1y&t=l&a=lg&b

Widzisz, miales pecha - powiedziales ze jestes inwestorem, ja powiedzialem sprawdzam i wyszlo ze o zlocie i walutach to nie masz pojecia.

__

Użytkownik
qwe

2009-02-21 01:22:41

@Fronki
Ide juz spac, co do podatku, chyba wiem o co Ci chodzi, ale mi nie o to chodzilo (odliczanie VAT itp).

Co do inwestowania w zloto. Doskonale wiem, ze zloto poszlo mocno w gore. Bardzo mocno, ale bardziej oplacalo sie kupic chciazby japonskie jeny, ktore w ciagu 6 miesiecy podskoczyly o 100% !

Zloto obserwuje caly czas. Mam znajomego ktory sie w tym specjalizuje i zdradzil mi kilka sekretow.

Ale poki co wachania kursow walut sa teraz nie do pobicia. Heh, zdradzilbym Ci fajny sekrecik jak mozna bawic sie w zarabianie na kursach walut bez ryzyka ale wtedy stracilbym interes ktory jak znajde wspolnika bede krecil ;)

edit: a co do linka to nie dziala (ale to nieistotne)

popatrz lepiej na to http://waluty.onet.pl/86,1,183,waluta.html
heh, ale kto mogl wiedziec.
To samo w sumie z dolarem a dolara mialem kupic zanim jeszcze poszedl w gore :/

edi2:
nie zauwazylem wpisu o FOREXIE (widze, ze masz wiedze). Niedlugo sie skonczy, co sie skonczy?? Ano takie wachania jak masz teraz.
Fronki, cholera daje slowo, ale jakbym Cie lepiej znal i bylbys zaufany to wzialbym Cie za wspolnika, bo spelniasz wszystkie warunki poza jednym- NIE ZNAM CIE (ofc to nie mialo byc obrazliwe ;) ).
Jesli chcesz cos wiedziec wiecej to spytaj Konrada ;)

__

VIP
fronki

2009-02-21 01:37:02

widze ze jednak niedoceniłes mojej wiedzy w tym zakresie, wiec jedziemy dalej z Twoimi kłamstwami

Bardzo mocno, ale bardziej oplacalo sie kupic chciazby japonskie jeny, ktore w ciagu 6 miesiecy podskoczyly o 100% !

wykres ZLOTA w Dolarach, nałozny na wartosc JEN w Dolarach (ostatnie 3 lata)

http://stooq.pl/c/?s=jy.f&d=20090220&c=3y&t=l&a=lg&b&r=xauusd

:) JEN do PLN w ciagu roku to cos okolo 75% ale to nie jest miarodajne bo wynika z oslabienia zlotego i podobne wartosci mamy przy zloty/euro zloty/funt/ zloty/dolat, zloty/frank

edit: podobnie jak Ty tez licze ze wachania sie skoncza niedlugo :) ale na forexsie i tak masz lewar, zakladajac ze wiesz o co chodzi.

__

Użytkownik
qwe

2009-02-21 01:56:51

No masz, juz zamykalem przegladarke ;)

Link dalej nie dziala, nie wiem co jest, nawet w IE.

Co do zlota, z racji tego ze nie widze wykresu, nie moge porownac jak ten wykres wygladal w ciagu ostatnich 6 miesiecy.

Co do jena. Zlotowka na pewno sie umocni w dluzszym czasie. Mozna bylo kupic jenow, sprzedac je, a za zlotkowki wykupic np ziemie i podzielic ja na dzialki.

Ja nie znam sie na szczegolach tak jak Ty. Ja wchodze w jakis dzial bo akurat widze tam zarobek, czy to komputery, waluty, mieszkania czy tez przemysl odziezowy. Jeszcze nigdy nie stracilem, co najwyzej wyszedlem na zero, pamietna “wycieczka” do wroclawia, ale tam pojawily sie czynniki nie do przewidzenia (no bo czy w jakims centrum handlowym moze nie byc bankomatu?? tak tylko w Magnolia Park).

A co tej “zyly” zlota ktora odkrylem. Cholernie chcialbym Ci to powiedziec, spowodowalo by to naprawde ogromnego banana na Twojej twarzy.
Po prostu sa rzeczy niemozliwe, takie o ktorych na ekonomii ucza, ze nie istnieja :D I co najlepsze- to dziala ;)
Trzeba tylko dysponowac odpowiednio wysokimi srodkami, im wiecej tym lepiej jednak istnieje gorna granica.

__

Użytkownik
chopin

2009-02-21 02:32:56

A dekoral wciąż biały.

__

VIP
fronki

2009-02-21 09:36:12

ciesze sie ze znalazles latwy, szybki i prosty sposob robienia pieniedzy :)

niestety bede tutaj jak jeden z apostolow, nie uwierze dopóki nie zobcze^^

__

VIP
V!ct!M

2009-02-21 11:46:42

qwe o co chodzi z tym bankomatem? bo ja dopiero w tym topicu przeczytalem o tych grach :D nie mozna bylo placic karta?

btw. ciesz sie ze nie zainwestowales w numizmatyke, duzo bys stracil przez ostatni rok :-)

__

Użytkownik
w1n

2009-02-21 11:50:53

qwe zainteresowałeś mnie swoim postem o tej żyle złota, mam tylko jedno pytanie bo o sam biznes nie pytam, jak ktoś zyskuje to ktoś musi stracić, kto w tym przypadku traci i dlaczego tego nie widzi ? I podpowiem tylko, że jeśli ten pomysł na zarobek działał by na forexie to zakładaj konto w expanderze;p i graj na dużej dźwigni :> A ja wracam do przemyśleń co to za biznes może być :D w końcu rynek walutowy nie jest tak skomplikowany

__

VIP
conish

2009-02-21 12:00:42

@Winstrol

Mam nadzieje, ze pewnego dnia Twoje zycie, zycie Twojego dziecka, Twojej zony, kogokolwiek bliskiego bedzie zalezalo od aparatury medycznej. I mam nadzieje, ze akurat trafisz na taki szpital, w ktorym bedzie potrzebny Ci aparat. Bo wtedy, z pewnoscia bliska 100 procentom, wiem, ze znajdziesz na niej czerwone serduszko. Choc watpie bys wtedy mogl myslec o tym co tu kiedys napisales.

@qwe
Zaczynam cie doceniac. Naprawde. Jestes tak trwaly w swym oklamywaniu, ze prawie mozna w to uwierzyc. Szkoda tylko, ze to co mowisz, nie ma zadnego poparcia w faktach. Wydaje ci sie, ze argumenty sa na youtube? DMMLol. Opowiadasz o zyskach jakie czerpiesz, o krociowych podatkach jakie placisz... O spekulacjach na rynku finansowym (o ja pierdole). Powiedz mi... dlaczego nie zabierzesz dupy w troki i nie wyprowadzisz sie do na przyklad takich emiratow arabskich? Mysle, ze przy twojej doskonalej wiedzy ekonomicznej, swietnemu wyczuciu i wrecz kobiecej intuicji przy inwestowaniu (pamietam jak Gudzowaty opowiadal jak sie robi interesy w tym kraju), ze moglbys zostac nowym szejkiem, przejumujac 50% rynku paliw, a moze i wiecej.

Czlowiek. Jesli nie mam racji, to mi to udowodnij.

__
Cel - dostac sie na liste tentop noobs@esp

Użytkownik
Sprzatacz

2009-02-21 14:11:41

qwe, przeczytaj co napisałem a potem przeczytaj co ty napisałeś. Bredzisz człowieku.
Czy na tym portalu są jacyś moderatorzy/administratorzy? Zbanujcie go i będzie spokój bo to już jest zwykły trolling

__

PRO
sxl

2009-02-21 16:52:59

o mamusiu, ale glupia ta dyskusja

__

Użytkownik
Kombatant

2009-02-21 16:53:04

conish.

zjeb, tak Ci udowodni ze hej:)

__
Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!

Użytkownik
nOx

2009-02-22 01:00:24

kiełbasa przegoniła

__

Użytkownik
qwe

2009-02-24 18:49:40

@Fronki, w1n

To nie jest to co myslicie.

@conish

Mam nadzieje, ze pewnego dnia Twoje zycie, zycie Twojego dziecka, Twojej zony, kogokolwiek bliskiego bedzie zalezalo od aparatury medycznej. I mam nadzieje, ze akurat trafisz na taki szpital, w ktorym bedzie potrzebny Ci aparat. Bo wtedy, z pewnoscia bliska 100 procentom, wiem, ze znajdziesz na niej czerwone serduszko. Choc watpie bys wtedy mogl myslec o tym co tu kiedys napisales.

Ty chyba sobie kpisz. W ilu szpitalach widac to czerwone serduszko?? 100-200 ?? Szanse, ze na niego trafi sa marne.
U mojej mamy w szpitalu codziennie ratuja komus zycie i jakos sprzetu od WOŚPU nie maja.

Co wiecej! Kazdy prywatny szpital ma znacznie lepsze wyposazenie od panstwowego. Zamiast placic te xxx zl miesiecznie wole wrzucic do skarbonki, gdy wypadek sie zdarzy to skarbonke trzeba rozbic, gdy nie, tym wiecej sie zaoszczedzi i przekaze dzieciom w spadku.
Proste jak budowa cepa, jednak dla niektorych niezrozumiale.

Jestes tak trwaly w swym oklamywaniu, ze prawie mozna w to uwierzyc.
Po pierwsze 'yntelygencie' sprawdz sobie definicje klamstwa zanim otworzysz buzie w tym temacie.

Szkoda tylko, ze to co mowisz, nie ma zadnego poparcia w faktach.
Jak to nie ma. Ma ogromne poprarcie w faktach, czesto podaje trop, a ze jestes leniwym dupkiem to juz nie moja wina.
Zreszta dla czlowieka ktory nie wie co to sa fakty chyba sprawa jest zamknieta.

Wydaje ci sie, ze argumenty sa na youtube? DMMLol.

A czy ja tak twierdze??? Moze w Twojej pustej wyobrazni.
To raz. Dwa, a czemu mialy by nie byc??

Podaj mi omnibusie choc JEDEN powod dlaczego argumentow nie mialo by byc na YT. Przeciez argumentami moga byc nagrania wideo zwyklych ludzi.

Zamiescili je na YT poniewaz jest to najpopularniejszy serwis tego typu. Rozumiesz ten fakt czy trzeba duzymi literami??
A czy sa autentyczne czy nie to juz inna sprawa, wymagajaca glebszej analizy DANEGO MATERIALU na co wyraznie Cie nie stac.

Opowiadasz o zyskach jakie czerpiesz, o krociowych podatkach jakie placisz...
Cos Ci w tym nie pasuje? Zyskow jak pisalem na gorze, ostatnio nie mam wielkich. Ja sam wiecej oszczedzam. I dobrze, tak sie walczy z “kryzysem”.

Powiedz mi... dlaczego nie zabierzesz dupy w troki i nie wyprowadzisz sie do na przyklad takich emiratow arabskich?
a) nie znam jezyka
b) tu mam rodzine, dom, znajomych
c) mieszkam na wsi, wiec generalnie nie dotycza mnie “zle” sprawy tego swiata
d) ucze sie

Mysle, ze przy twojej doskonalej wiedzy ekonomicznej, swietnemu wyczuciu i wrecz kobiecej intuicji przy inwestowaniu (pamietam jak Gudzowaty opowiadal jak sie robi interesy w tym kraju), ze moglbys zostac nowym szejkiem, przejumujac 50% rynku paliw, a moze i wiecej.

Heh, wysmiewczy charakter Twojego posta mnie po prostu smuci.
Od dziecka bylem
a) oszczedny
b) zaradny jesli chodzi o $

Od dawien dawna tam gdzie widzialem zarobek nie przepuszczalem okazji.
Moge miec znacznie, znacznie wiecej $ niz obecnie ale bedzie to sie wiazalo z oszukiwaniem ludzi. Ja nikogo nie oszukuje, jestem w 100% uczciwy i wole byc biedny i uczciwy, niz bogatym zaklamanym oszustem.

I nie siedze calymi dniami, inwestuje, sprzedaje itp.
Raczej co jakis czas sie rozejrze (czyli tak raz na miesiac), znajde cos dochodowego, zainwestuje i troche zarobie.

hyh, juz miesiac zbieram sie by zamowic nowa dostawe gier z Indii.

Ale CO mam Ci udowadniac??

@xionic

Masz racje, przeczytalem ;)
Wszystko to z racji, tego, iz spedzilem 7 godzin w autobusie, bylem po 2 egzaminach, spalem 4 godziny i next day znowu mialem wyjazd.

Cos dla siebie i dla bliskich chce zrobic. I to zrobie.
Pozostaje jeszcze kwestia co moge zrobic dla innych. Tez zrobic moge wiele, ale to juz glebsza sprawa.

Zbanujcie go i będzie spokój bo to już jest zwykły trolling
Swietny jestes.

@Kombatant

Zjeb to Ty moze miales miec na imie. Nie wnikam. Powiedz mi lepiej jak Ty cokolwiek udowodniles.
Hipokryta.

Zdziwilo mnie, ze w ogole cos takiego napisales. Podziwialem Cie za spokoj. Stary, my sie po prostu nie rozumiemy, tematy mozemy obgadac przy spotkaniu w realu a nie przez forum, bo tu nie da sie przekazac mysli, przynajmniej ja nie do konca potrafie.

Masz racje w cholernie wielu sprawach, ale poruszanie tematu najbardziej zadowolonego panstwa na podstawie statystyk jest naiwne.

Udowodnilem Ci, ze takimi statystykami mozna manipulowac i robic je pod siebie. Ty ten fakt zignorowales.

A co do tego tematu mowie o swoich REALNYCH spisanych i zanotowanych przeze mnie wrazeniach z Anglii. Nikogo tutaj nie klamie i nic nie zmyslam.
Wkrotce pojawi sie tutaj osoba (mam nadzieje), ktora byla tak rozniez ze mna, miala podobne odczucia i wypisze wszystko od A do Z jesli chodzi o takie imprezy techno i ich wplyw na organizm (nieptzystosowany).

Peaceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Przydalby sie jakis esportowy dzien pokoju, bez bluzgow, nienawisci itp ;) takie odreagowanie.

__

VIP
conish

2009-02-24 19:41:47

Odpisal! Doprawdy odpisal! No zesz ku***, odpisal!

@conish

Ten fragment nie byl do ciebie, ale nie przepuscisz, to i ja nie przepuszcze. W swim zyciu bylem w kilku szpitalach i przychodniach. Dokladniej... w miejskim w Jaworznie (tam jest taka tablica ze sponsorami szpitala i wiesz kto tam jest? No zgadnij, wykarz sie ynteligencja, serduszka na przyrzadach mierzacych puls i cisnienie krwi na oddziale intensywnej terapii), przychodni zdrowia (serduszko bylo naprzyklad na czytniku kart nfz i na wadze dla noworodkow, przychodni zdrowia przy ej3 (serduszko na usg i tablica sponsorow), szpital onkologiczny w katowicach (serduszko na takiej dziwnej maszynie, ktorej nazwy nie znam, ale pozwala stwierdzic chorobe na narzadach wew), szpital gorniczny w sosnowcu (tutaj serduszka byly nawet na szafkach kolo lozek). Albo ty masz pecha a ja mam szczescie, albo ty masz szczescie a ja pecha.

Po pierwsze 'yntelygencie' sprawdz sobie definicje klamstwa zanim otworzysz buzie w tym temacie.
kłamstwo «twierdzenie niezgodne z rzeczywistością, mające wprowadzić kogoś w błąd»
za sjp.pwn.pl
Sprawdzilem, co teraz?

Jak to nie ma. Ma ogromne poprarcie w faktach, czesto podaje trop, a ze jestes leniwym dupkiem to juz nie moja wina.
Zreszta dla czlowieka ktory nie wie co to sa fakty chyba sprawa jest zamknieta.

Jestem leniwy jak cholera, homo sum humani nihil a me alienum puto. Wiec zakladajac, ze tez jestes czlowiekiem odsylam do definicji slowa fakt

TERAZ BEDZIE DOBRE, CZYTAJ UWAZNIE

1) A czy ja tak twierdze??? Moze w Twojej pustej wyobrazni.
2) To raz. Dwa, a czemu mialy by nie byc??

Podaj mi omnibusie choc JEDEN powod dlaczego argumentow nie mialo by byc na YT. Przeciez argumentami moga byc nagrania wideo zwyklych ludzi.

Schizofrenia? Ale... juz ci tlumacze dlaczego. Rzekome manipulacje obrazem (atak na wtc, samoleczace sie wierzowce inne sradydupady) dowodzisz... filmami na youtube i innymi jpg. Idem per idem.

Cos Ci w tym nie pasuje? Zyskow jak pisalem na gorze, ostatnio nie mam wielkich. Ja sam wiecej oszczedzam. I dobrze, tak sie walczy z “kryzysem”.
Nie, tu masz racje, mam to w dupie.

a) nie znam jezyka
b) tu mam rodzine, dom, znajomych
c) mieszkam na wsi, wiec generalnie nie dotycza mnie “zle” sprawy tego swiata
d) ucze sie

ad a) i ad d) to sie ucz jezyka. BTW, studiujesz na prywatnej szkole?
ad b) W takim razie zabierz ich ze soba. Przeciez tu jest tak strasznie zle i wyzysk i system i t d. Na pewno ich przekonasz.
ad c) ta.

Heh, wysmiewczy charakter Twojego posta mnie po prostu smuci.

W zwiazku z tym, ze ten stan mi jest generalnie obojetny i nie mam ochoty go zmieniac...
Od dawien dawna tam gdzie widzialem zarobek nie przepuszczalem okazji.
Kupowales lizaki w spozywczaku i sprzedawales z marza 50% kolegom z pdst?
hyh, juz miesiac zbieram sie by zamowic nowa dostawe gier z Indii.
Mam nadzieje, ze masz juz na nie zbyt, bo przeciez w tym pirackim kraju to chyba nie oczekujesz na zyski?

Ale CO mam Ci udowadniac??

__

Użytkownik
qwe

2009-02-24 20:00:27

@conish
Co do szpitala. Sprywatyzujmy to dziadostwo i kazdy bedzie mogl korzystac z profesjonalnej opieki i profesjonalnego sprzetu!!!
Dzisiejsze szpitale to dziadostwo, nydza i smalec.

Schizofrenia? Ale... juz ci tlumacze dlaczego. Rzekome manipulacje obrazem (atak na wtc, samoleczace sie wierzowce inne sradydupady) dowodzisz... filmami na youtube i innymi jpg/[b]

Tez trzymaj sie mocno.
Przeczytaj co pisalem!!! Mowilem, zebys sobie zdobyl oryginalne kopie i sam sprawdzil te filmy.
Stary jesli samolot przelatuje na druga strone budynku, na szybie auta odbija sie to co jest za nim to O CZYM TO DO CHOLERY MOZE SWIADCZYC??
O anomaliach czasoprzestrzennych??
Przeanalizuj filmy sam, bo nawet jak Ci pokaze za raczke to Ty nie uznasz to jago dowodu.

[b]BTW, studiujesz na prywatnej szkole?

Panstwowej ale za nia place, wiec nie bede mial nic na sumieniu, gdy po jej skonczeniu sobie po prostu wyjade za granice.

ad b) W takim razie zabierz ich ze soba. Przeciez tu jest tak strasznie zle i wyzysk i system i t d. Na pewno ich przekonasz.
I gdzie bedziemy mieszkac?? Pod mostem?? Ilu z nich zna jezyk? Fajnie bylo by ich zabrac ze soba. Wiele moich znajomcyh po powrocie zza granicy mowi, ze juz rzyga to polska rzeczywistoscia.

ad c) ta.
A co takiego ma mnie dotyczyc?? Zdemoralizowana mlodziez?? Pijaki na ulicach?? Bojki?? Tu czegos takiego nie ma.
Jedzenie mam swoje. Mleko od sasiada (ale niedlugo to sie skonczy, dzieki “kochanej Unii Europejskiej”;)

Kupowales lizaki w spozywczaku i sprzedawales z marza 50% kolegom z pdst?
Gry z wyprzedazy, uzywane rzeczy. Sprzedawalem drozej.

Mam nadzieje, ze masz juz na nie zbyt, bo przeciez w tym pirackim kraju to chyba nie oczekujesz na zyski?
Tu sie mylisz.
Wystarczy, ze rzucisz cene 10-20zl nizsza niz konkurencja a towar Ci zejdzie w ciagu tygodnia ;)

Peace, nie widze sensu dalszej klotni. W 4 oczy na pewno doszlibysmy do porozumienia. Wyslalac Ci piwko na zgode poczta ?? :D

__

VIP
conish

2009-02-24 20:13:00

A kurde slij! Dane masz na imsg :)

__

Zbanowany
DIE

2009-02-24 20:27:38

pisz :)

__

Użytkownik
wysoki0015

2009-02-24 22:52:34

Sorry, ale muszę to napisać- Kombatant, naprawdę jesteś niedorozwiniętym głąbem :)
Jak ściana, żadne argumenty do Ciebie nie trafiają, za to Ty zaśmiecasz nas jakimś gównem typu “statystyki mówią".
Gówno mówią. Chłopie, najwyższy czas oddać sie na leczenie. Proponuje tydzień wśród ludzi, jeśli tylko pamietasz jak oni wyglądaja. Patrząc na Twoj profil to Tobie proponuje wyrzucenie kolejnego 1000zł, na nowy procesor.
Pewnie nigdy na babie nie leżałes, eh. Kaleka społeczny.

Naprawdę żal mi Ciebie i będę się za Ciebie modlił ;\
A teraz przedstaw nam te Twoje argumenty (śmiech).

Edit:

oooo, a oto co znalazłem w skrzynce odbiorczej:
spytałem się tego gówniarza czy dostał neo pod choinke, oto co odpisał

Tytuł wiadomości
do gazu qwska kurwo

“za neo bym ci wjechal z brama”

Ogarnij sie dzieciaku, jeden liść w twarz i śpisz w rowie.
Odpisałem mu “wzajemnie”

odpisał:
wzajemnie to mozesz ciagnac kutasa staremu, gosciu.

Wiesz, powiem Ci, ze przez myśl nigdy by mi nic takiego nie przeszło. Ty chyba ciągnałeś więc masz doświadczenie.

__

Użytkownik
Kombatant

2009-02-24 23:20:35

ohhh lapiesz kolejny orgazm na forum :D

__
Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!

Użytkownik
wysoki0015

2009-02-24 23:24:42

Ostatnimi postami tylko potwierdzasz jakim dzieckiem neo jesteś.
Pokaż te posty swojej mamie, niech widzi jakiego bydlaka i prostaka wychowuje.

__

Użytkownik
xewan

2009-02-25 11:42:22

Dokładnie. Popieram. Kropka.

__

Użytkownik
Sprzatacz

2009-02-25 13:48:38

Fajnie, fajnie sie bawicie. qwe moj nick sie czyta bez tego drugiego “i”, jak zawód tego pana w czarnym co przychodzi po kolędzie.
pzdr.

__

VIP
V!ct!M

2009-02-25 14:24:01

Jeszcze odnosnie WOSP... Nie wiem jak jest w przecietnym zwyklym szpitalu, ale w niejednym dzieciecym wiekszosc sprzetu pochodzi z WOSP :)

qwe, odnosnie tego odkladania do skarbonki na wypadek problemow ze zdrowiem... pewnie to taka ironia, bo nawet jakby byla w calosci sprywatyzowana sluzba zdrowia, to wiekszosc ludzi wykupywalaby ubezpieczenia, ale wedlug Ciebie to co sie dzieje w USA w kwestii ubezpieczen jest dobra sytuacja? rozumiem, ze jesli bys sie nie ubezpieczal, to stac by Cie bylo na oplacanie jakichs podstawowych zabiegow z tej Twojej “skarbonki”, a co bys zrobil, gdyby przyszlo Ci zaplacic kilkaset (powiedzmy w granicach miliona) tysiecy?

szczerze mowiac sam popieram prywatyzacje, jesli odbyla by sie bez szkody dla zwyklego obywatela. wiekszosc ludzi wyimaginowala sobie, ze raptem nie beda mieli mozliwosci sie leczyc (co przeciez nie jest prawda). zreszta ogladalem kiedys jakis film JKM na ten temat. troche mnie on smieszy (to, ze od kiedy pamietam uwazany byl on w powszechnej opinii za pajaca pomine, bo czesto sie zdarza, ze opinia wiekszosci jest opinia bledna), bo w moich oczach czesto stara sie byc bardziej kontrowersyjny, niz w rzeczywistosci jest (i tym samym wzbudzac zainteresowanie).

__

Użytkownik
qwe

2009-02-25 14:52:17

@vicek
wedlug Ciebie to co sie dzieje w USA w kwestii ubezpieczen jest dobra sytuacja?

W USA ludzie zyja na kredyt, nie oszczedzaja. Rozwiazania problemu sluzby zdrowia mial np doktor Ron Paul, ale kto by go tam sluchal, Barack Obama jest “bogiem” w USA.

rozumiem, ze jesli bys sie nie ubezpieczal, to stac by Cie bylo na oplacanie jakichs podstawowych zabiegow z tej Twojej “skarbonki”, a co bys zrobil, gdyby przyszlo Ci zaplacic kilkaset (powiedzmy w granicach miliona) tysiecy?

Dla mnie sprawa wydaje sie prosta.
Oszczedza cala moja rodzina. Jesli cos mi sie stanie to cala moja rodzina rzuca sie po 500zl.
Ofc do tego trzeba normalnego panstwa, gdzie ta rodzina jest wspierana a nie rozbijana.

Zabiegi za milion zlotych? Jaki zabieg kosztuje milion zlotych (nie watpie, ze takiej istnieja, leczy czy sa niezbedne?) Ile takich zabiegow sie przeprowadza? Ile one kosztuje W RZECZYWISTOSCI?!
Gdy szpitale sa prywatne to ze soba konkuruja. Nizsze ceny. Obecnie wiekszosc cen uslug jest mocno zawyzona.

Co wiecej, w angorze byl ostatnio artykul, ze TYLKO 3 PROCENT pieniedzy NFZ idzie na pomoc potrzebujacym.

Ja w szpitalu nigdy nie bylem leczony. Do lekarza nie chodze juz niemal 10 lat (bo grype umiem wyleczyc sam, nie potrzebuje rad jakiegos specjalisty od antybiotykow). Ubezpieczenia tez nie place, nawet jak wyjezdzam za granice.
Jestem dorosly, jestem swiadomy tego co robie. Na siebie od zawsze uwazam, nie wykonuje ryzykownych czynnosci. Gdybym taki nie byl i mial sklonnosc do ryzyka to bym sie po prostu ubezpieczyl.

szczerze mowiac sam popieram prywatyzacje, jesli odbyla by sie bez szkody dla zwyklego obywatela.

Ja juz nie wierze, ze w tym panstwie cokolwiek zostanie zrobione porzadnie, bez lapowek i przekretow, jesli obecny rzad zostanie przy wladzy.
Wypieprzyc tych zlodzieji i wpuscic ludzi ktorzy umieja rzadzic a nie rzadza tylko po to by rzadzic.

zreszta ogladalem kiedys jakis film JKM na ten temat. troche mnie on smieszy [...], bo w moich oczach czesto stara sie byc bardziej kontrowersyjny, niz w rzeczywistosci jest.
Nie, on jest po prostu szczery. Mowi to co mysli. To jest wlasnie NORMALNA wypowiedz czlowieka, nie jakies wczesniej przygotowane mowy, pieprzenie o niczym itp ktore prezentuje wiekszosc rzadu. On niemal nigdy wczesniej sie nie przygotowywuje, jest bardzo spontaniczny.

http://www.youtube.com/watch?v=7woAQXcn3v8&feature=channel_page Tu masz przyklad jego spontanicznosci. Ogolnie bardzo ciekawe spostrzezenia, polecam naprawde obejrzenie 2och czesi. I zdaje sobie sprawe tak samo jak zapewne JKM, ze legalizacja narkotykow wyjdzie na dobre, pod warunkiem, ze przywroci sie poszanowanie dla rodziny, jej dawne przywileje (JKM chyba tam nawet o tym wspomina).

W naszym zyciu wszystko zostalo tak pokomplikowane, ze by np wiedziec co mi mozna a czego nie TRZEBA ZATRUDNIC prawnika. Prawo zamiast sie upraszczac, jeszcze bardziej sie komplikuje.
Zacytuje fajny przyklad o ktorym pisal JKM w najnowszej angorze:

“Zyjemy w Epoce Tryumfujacej Glupoty. Dzis, gdy umiera ojciec i majatek trzeba podzielic po rowno miedzy czterech (niezgodnych) synow, powoluje sie bieglych, wycenia majatek - i sady, i adwokaci maja zajecie na pare lat.Tymczasem Kodeks Slaski z XIII wieku stanowil: “Najstarszy syn dzieli majatek na cztery czesci; synowie, od najmlodszego poczynajac, wybieraja”. Kropka. Koniec wszelkich sporow. Najstarszy syn musial podzielic prawiedliwie - w przeciwnym przypadku na koncu dostalby czesc najmniejsza...“

Prawda, ze proste?? Moi rodzice wlasnie maja w sadzie sprawe, z niezgodnym (ale i bardzo nieuczciwym) bratem.
Ciagnie sie to juz 2gi rok. Ile kasy nabraly za to sady itp szkoda gadac.
Tak sie wlasnie niszczy panstwo! I jednoczesnie pierze mozgi wmawiajac, ze zyjemy w XXI wieku i tu WSZYSTKO jest najlepsze.
Smiem twierdzic, ze w wiekszosci kwestii jest wrecz odwrotnie.

__

VIP
V!ct!M

2009-02-25 15:06:54

Piszac o JKM chodzilo mi o to, ze czesto to o czym mowi bez przyjrzenia sie wydaje sie BARDZO kontrowersyjne (lub wrecz absurdalne), a po glebszym zastanowieniu jest czyms dosyc sensownym

__

Użytkownik
napzord

2009-02-25 15:14:56

@Kombatant Wysoki pokazał, że poza wizja jesteś jak Durczok. GG PPPPPPPPPPPPPPoker Face

__
http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif

Użytkownik
qwe

2009-02-25 18:33:25

http://i39.tinypic.com/o8cjsx.jpg

__

VIP
maXym

2009-02-25 22:23:57

@ conish

zgrywasz jakiegos eksperta dyskutujesz tu jak profesor, ogolnie jestes pewnie kretynem :)

przeczytaj co napisalem jak tego nei rozumeisz do dalej wrzucaj w puche idioty owsiaka. Twoj hajs, chcesz sponsorowac mu nowe bebny czy perkusje ktore sobie kupuje, albo jeepy Twoj wybor, dla mnei to kretynizm dawanie hasju obibokowi i oszustowi.

__

Warning: getimagesize(http://stooq.pl/c/?s=xaupln&d=20090126&c=10y&t=l&a=lg&b) [function.getimagesize]: failed to open stream: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://stooq.pl/c/?s=xaupln&d=20090127&c=1y&t=l&a=lg&b) [function.getimagesize]: failed to open stream: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://stooq.pl/c/?s=jy.f&d=20090220&c=3y&t=l&a=lg&b&r=xauusd) [function.getimagesize]: failed to open stream: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://i39.tinypic.com/o8cjsx.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 530 in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1468 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie