Użytkownik
|
oszolomienie:
po koncercie, po dniu w robocie, po calym dniu jazdy samochodem, po zajeciach etc. rowniez.
Po skonczonej pracy jestes oszolomiony?? Po jezdzie samochodem (czyli rowniez w trakcie tej jazdy) jestes oszolomiony??? :o
Moze chodzilo Ci o “Zmeczony” a to zupelnie inne pojecie.
w trans moze wprowadzic i gotowanie zupy, czy tluczenie kotletow na obiad.
Nie, ani gotowanie zupy ani tluczenie kotletow nie moze wprowadzic w trans.
Jesli nie znasz czystego znaczenia slowa trans to nie komentuj. Zreszta nawet jezeli naciagniemy gotowanie zupy pod trans to i tak bedzie to zdecydowanie inne doswiadczenie niz podczas sluchania techno na dyskotece -.-
kompleks boga?
DDD Glupi czy co??
A jeszcze lepsze jest to w jaki sposob wyciales moje zdanie “Zasadnicza roznica miedzy mna a Wami ". Przeczytaj je jeszcze raz do konca. Nie tyczy to sie wszystkich.
przyjmujesz ze tylko Twoje poglady sa jedyne i sluszne
Nie przyjmuje tak. W tym przypadku to nie sa zadne poglady tylko fakty. Techno moze np roztroic prace serca (na dosc krotko), przemyslales to kiedys?? Nie, a ja tak. Zadne poglady tylko fakty i roznice.
oceniasz wszystkich, nie wiedzac o nich praktycznie niczego
Sorry, ale wiem, ze zdecydowana wiekszosc ludzi nie zastanawia sie nad wiekszoscia sytuacji w zyciu. U mnie jest wrecz odwrotnie.
Zyje powolnym trybem zycia i dlatego moge sobie na to pozwolic.
uwierz, ze ludzie maja wyjebane na to, co sie tutaj pisze, a dla Ciebie to chyba mantra.
Po tym co pisze LaM, giecik, xewan i inni sadze, ze nie maja wyjebane.
Hipokryta, najpierw zarzucasz mi, ze nie znam innych, a jednoczesnie sam wypowiadasz sie w imieniu wszystkich, zaprzeczajac sam sobie, bo wypowiedzi innych osob, obalajace Twoja teze masz pare postow wyzej.
widzisz jakikolwiek zwiazek MUZYKI z WYMIOTAMI I DEFEKACJA ?!
“wg dokumentu biba techno to istna trauma, prowadzi do wymiotow i defekacji moze ktos sie podzieli doswiadczeniem? ) jest tez duzo innych smaczkow. DJe ucza sie od szamanow jak robic szatanskie bity, deprawowac mozgi i rozstrajac serca "
Widzisz drugie zdanie?? jezeli nie Ty nie widzisz zwiazku, to widocznie odnosilo sie to do innego zdania, w tym przypadku ostatniego.
sam padles ofiara manipulacji. najpierw dlatego, ze chciales sprzeciwic sie exilowi, potem jeszcze uslyszalesz to w dokumencie, ktory jak ulal pasuje do Twojej krucjaty. opierasz swoje tezy na wspomnieniach, ktore niestety bardzo szybko sie zacieraja.
No niestety kolejna Twoja wpadka.
Nie padlem ofiara zadnej manipulacji. Wspomniania mam bardzo dobre, to bylo raptem pol roku temu, duzo na ten temat myslalem. Pamietam wszystko ze szczegolami. Gdzie tu manipulacja? Podobne odczucia miala inna znana mi osoba ale to juz na innym festiwalu. Moze takich osob bylo wiecej, ale z nikim nt temat nie rozmawialem.
sam zachowujesz sie jak ignorant, bo masz wyrobione z gory zdanie i nie przyjmujesz do glowy niczego innego.
Tzn czego? Nie nie zachowuje sie jak ignorant. Wyrabiam zdanie sobie na bierzaco.
Jeszcze rok temu uwierz mi, wyrabialem sobie zdanie na temat RM z telewizji i opowiesci.
Co, mam klamac?? Przeciez pisze, ze takie doswiadczenia mialem to chyba mialem, co z gory mialem ustalic??
W ogole nie rozumiem toku Twojego myslenia.
muzyka NIE rozstraja serca!
A gdzie ja pisalem, ze muzyka rozstraja serce?? Silne uderzenia o niskiej czestotliwosci i przenoszace odpowiednio wysokie cisnienie akustyczne moze rozstroic serce. Tak samo jest z czestotliwosciami pracy mozgu i programami typu “Brain Enhancer” ktore moga wywolywac psychoze.
to sa za slabe bodzce, zeby cos moglo sie stac.
Jak sie siedzi i slucha muzy w domu z pierdziawek logitecha to pewnie nie.
Co innego jak pojdziesz na koncert albo pod namiot gdzie naglosnienie siedza 200 000 Wat. Takie pie***e sie odczuwa.
I nie mow mi, ze jak podczas koncertow podejdziesz blisko sceny to nie czujesz jak drgaja wnetrznosci
A wiec kolejna Twoja wtopa.
Jesli nie byles nigdy na koncercie to prosze:
http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=ljD&q=drgania+blisko+sceny+koncert&btnG=Szukaj&lr=
poczytaj sobie wypowiedzi osob ktore byly blisko sceny, albo po prostu popytaj znajomych.
zeby nie byc goloslownym, istnieje taki zabieg jak kardiowersja - przy nieprawidlowym rytmie serca stosuje sie prad o duzym napieciu z defibrylatora, by przywrocic prawidlowy rytm. bylem 3 razy swiadkiem na praktykach i za kazdym razem proby byly nieudane. jesli wiec nawet tak silny bodziec nie zawsze dziala, to jak muzyka moze zmienic rytm serca?!
Czy Ty rozumiesz wyrazenia “zaburzyc rytm pracy serca” TYMCZASOWO (bo przeciez nie na stale LOL ??
A co to jest masaz serca i do czego sluzy??
to nie RPM a BPM = beats per minute.
Poprawilem zanim opublikowales tego posta
na dobra sprawe np. w ciezkim metalu bpm znacznie przekracza wartosci jakie wystepuja przy techno. metalowcy, drzyjcie o serca!
Kolejny przyklad, ze nie rozumiesz co pisalem wczenisj i co znalazlo sie w materiale filmowym.
Otoz mowiono tam o przesunieciu rytmu. Wieksze wartosci nie maja tu znaczenia. Chodzi o to by po uderzeniu serca z niewielkim przesunieciem pojawil sie odglos basu. Powoduje to bardzo nieprzyjemne uczucie w organizmie (jesli nie jestes za bardzo zajety zabawa).
Jesli stoisz w miejscu serce wolniej bije i te uderzenia basu moga byc bolesne. Dlatego trzeba sie ruszac (tanczyc) by zwiekszyc czestotliwosc pracy serca i zajac czyms mozg by nie myslal o tym, ze drgania miesni sercowych sa nierytmiczne.
perkusjach powinny byc napisy jak na fajkach - granie rozstraja serca i moze prowadzic do smierci
Ziew. Zaden instrument nie i zadna muzyka nie jest ci w stanie nic zrobic jesli sluchasz jej odpowiednio cicho.
Pojecia do nauczenia sie w domu: hałas, cisnienie akustyczne.
tak wszystkich prosisz o czytanie ze zrozumieniem, a sam tego nie robisz. ja ten film widzialem juz kilka razy i sie z nim NIE zgadzam. o tekieli wyrobilem sobie opinie nie tylko na podstawie tego dokumentu, po jego obejrzeniu poczytalem nieco o nim i jego wypowiedzi, wiem z kim mam do czynienia. dalej myslisz, ze jestem ignorantem?
“Poczytalem nieco o nim” gdzie? na pudelku czy na onecie? Co jest zlego w jego wypowiedziach?? Wlasnie zamowilem sobie jego ksiazke i mysle, ze za 3-4 dni bede mial o nim troche wieksze pojecie.
I tak, dalej mysle, ze jestes ignorantem bo takie bzdury wypisujesz jak na gorze. Albo nie masz pojecia co czytasz albo o czym piszesz.
visuale to graficzna interpretacja muzyki. artysci na koncerty,wystepy, sety przygotowuja je dla ciekawszego odbioru ich muzyki.
Ty mowisz o takich wizualizacjach
http://www.youtube.com/watch?v=SvcS5_Ere8w&feature=related
w materiale filmowych (tak sie chwaliles, ze widziales go wiele razy, ale chyba jednak nie zrozumiales) wyraznie mowiono o nakladaniu OBRAZU na OBRAZ Z KAMERY ZAMIESZCZONEJ na scenie (nad scena) i kamerujaca bawiace sie osoby. Bo do cholery kogo rozumiesz poprzez “osoba widzaca sama siebie i swoje ruchy” ?? Cos takiego widzialem na Creamfields w UK w tym roku. Mam nawet film nagrany wlasna kamera, pokazujacy to z Global Gathering. Jak tylko kumpel odesle mi karte pamieci to go umieszcze by pokazac Ci, ze “nawet” Tekieli ma wieksze pojecie od ciebie.
nie widze sensu, zeby dalej ciagnac ta jalowa dyskusje, szkoda mi na to czasu, ale prawa do riposty nie odmawiam, produkuj sie do woli. troll nakarmiony
Jak widzisz popisales glupoty nie z tej ziemi. Trolem mozesz nazwac siebie, jesli jeszcze chcesz to nieukiem bo nawet nie rozumiesz tekstu ani kwestii mowionych z materialu filmowego.
__
|
VIP
|
Czlowieku albo Ty na Syberii zyjesz albo nie wiem, bo mam wrazenie, ze chyba w innych swiatach zyjemy.
I TO JEST JEDYNA RZECZ Z KTORA SIE ZGADZAM. ZYJESZ W SWOIM JAKIMS WYIMAGINOWANYM SWIECIE W KTORYM CZUJESZ SIE DOBRZe, OBWINIAJAC WSZYSTKCH I KAZDEGO O ZLO. Stawianie siebie jako ofiary zawsze dobrze wspolgra z psychika, zawsze masz wytluamczenie czemu jestes takim nieudacznikiem;- BO INNI TO CHUJE.
Z checią bym zaprosil tu osobe ktora by ci udowodnila ze powinienes sie leczyć.
To tyle, juz dawno chyba nikt mnie tak nie wpienił ostatnimi laty przez smieszny internet. Po prostu zal mi slow na ciebie.
I nie obawiaj sie ze znowu cie Panstwo okradnie, a ten samochod pod blokiem to pewnie z brudnych interesów. Poprostu rób swoje, studiuj, skoncz dobry kierunek, miej dobry papier i znaj sie na swoim fachu lepiej a niz inni. A nei bedziesz narzekał na zycie w POLSCE!
__
|
Użytkownik
|
@SL|Grum-iks
Sorry, że się wtrące do dyskusji, ale Ty chyba czytać nie umiesz.
Kłamałes chyba 5 razy w swoim poprzednim poście co qwe Ci dokładnie wypunktował.
Brakło Ci argumentów i teraz walisz taką nieczystą zagrykę?
Zaproś osobe, która by udowodniła, że qwe musi się leczyć. Chętnie się z niej pośmiejemy bo ja żadnych problemów nie widzę. Za to ja mogę Ci udowodnić, że siedzenie i ciotowanie w gry komputerowe tez powinno się oddać na leczenie, więc tak troche zamilcz.
Możesz przyprowadzić psychologa. Chętnie się pośmieje. Studiowałem ten kierunek i wiem, że to pseudonauka.
Ale najlepszym smaczkiem jest:
I nie obawiaj sie ze znowu cie Panstwo okradnie, a ten samochod pod blokiem to pewnie z brudnych interesów.
Kolego, my tu piszemy o faktach a nie domysłach. Jesli nie umiesz czytać to nie jest chyba miejsce dla Ciebie
__
|
Użytkownik
|
Qwe nie ma raczej żadnych problemów. Po prostu widzi świat między wierszami. A niektórym się nie chce nawet próbować zobaczyć: braku samolotów wbijających się w WTC 9/11, przejmowania rynku żywnościowego przez jedną korporację, spisku przeciwko wolności pod kryptonimem UE, okradaniu obywateli przez państwo w formie podatków i składek zdrowotnych, przekazów podprogowych Illuminati w muzyce i masonów w bajkach, wytruwania gatunku ludzkiego i Coli jako narzędzia do pogarszania jakości spermy (;(), metod szamańskich u twórców techno czy masońskiego spisku w celu przejęcia władzy nad światem. Więcej teorii spiskowych nie pamiętam. Od razu dodam, że żadnej nie neguje. Tak tylko luźno wymieniam...
Każdy widzi to co chce widzieć i tym miłym akcentem kończę czytanie forum, bo mi już oczy szwankują. Nie mam siły odpowiadać komukolwiek na cokolwiek, za sukces uważam przeczytanie tylu niespójnych wypowiedzi zdenerwowanego qwe
Powinni dać chłopaka do Teleexpresowej galerii ludzi pozytywnie zakręconych. No i sequel “Teorii spisku” jest Twój...
@wysoki
Możesz przyprowadzić psychologa. Chętnie się pośmieje. Studiowałem ten kierunek i wiem, że to pseudonauka.
Trafiłeś w sedno. Trzeba jeszcze dodać zajebiste mniemanie o sobie ww. znawców ludzkiej natury ;P
__
|
Użytkownik
|
Exactly, kazdy widzi to co chce widziec
Jesli qwe chce wszedzie widziec spiski to jego sprawa, mnie osobiscie one nie ruszaja i obojetne mi jest to czy to prawda czy nie bo nie mam na to ani dowodu ani wplywu. Nawet jesli ktorykolwiek z was znalazl by jakis super dowod nie potrafilby nic z nim konkretnego zrobic :Q.
Co do tematu, ktos jest zaskoczony? Milion razy w zyciu slyszalem czy to od rodzicow czy od kogos innego ze gazety brednie pisza i nie potrzebny mi na to żaden dowód.
__ Jakby ktos szukal - kilka Allsopow Raindropow do opchniecia
|
Użytkownik
|
@qwe:
Może trochę niedokładnie opisałem to co było w dokumencie do którego linki podał krzyqacz ale stało się tak dlatego że widziałem go ładnych parę lat temu w tv i raz niewiele później na YT, więc przytaczałem wszystko z pamięci
Co do rozstrajania serca dalej twierdzę że to jedna wielka bzdura. Byłem na wielu imprezach dnb, jungle, techno, hardstyle i nigdy w życiu nie miałem problemów z sercem czy byciem otumanionym.
To samo tyczy się wizualizacji. Są to zwykłe prezentacje graficzne które często zmieniają się w rytm muzyki, a chaos który tam panuje ma jedno banalne zadanie - przykuwać wzrok. Doszukiwanie się w tym jakichś tajemnych manipulacji jest śmieszne.
Aha, skoro muzyka rozstraja serce to jakim cudem DJ’e którzy grają przykładowo na Qlimaxie jeszcze normalnie funkcjonują?
Nie mówiąc już o imprezach Speedcore gdzie “muzyka” (trudno ją tak nazwać..) ma 300-800 bpm?
Sorry ale Tekieli jest zwykłym publicystą a nie żadnym doktorem który może swoje tezy potwierdzić badaniami. Dokument jak dla mnie ma jedynie jedną wartość - manipulacyjną która starszym ludziom ma wpoić jak bardzo zła jest muzyka której słuchają np. ich wnuki.
Ogólnie cały ten dokument swego czasu był mocno wyśmiewany przez ludzi zarówno słuchających jak i tworzących muzykę elektroniczną.
__
|
Użytkownik
|
Muzyka Techno rozstraja serce, lądowanie na księżycu nakręcili w Area 51, Elvis żyje i ukrywa się po sąsiedzku z Adolfem z Argentynie a Donald Tusk jest kryptoagentem niemieckiego wywiadu i bierze udzial w operacji Drang nach Osten której celem jest otumanienie i zamienienie narodu naszego wspanialego w niewolników UE BŚ i MFW etc.
pozdro dla uświadomionych.
CZUWAJ!
__
|
Użytkownik
|
W swoim zyciu byłem tylko raz na dyskotece masowej ofc. Jak wróciłem do domu i połozyłem sie spać to w głowie mi szumiało straszliwie. I to nie od piwa A techno do dzisiaj słucham ale trance-u
__ http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif
|
Użytkownik
|
Wiesz QWE co mnie najbardziej dziwi w tych ludziach sluchajacych RM ? To ze dla nich wiekszym autorytetem chrzescijanskim jest ojciec Tadeusz Rydzyk - dyrektor jakiegos radia i jakiejs telewizji niz papiez, Polak - Jan Pawel II. Wezmy pod uwage np temat UE.
“Polska ma pełne prawo, by uczestniczyć w ogólnym procesie postępu i rozwoju świata, zwłaszcza Europy. Integracja Polski z Unią Europejską jest od samego początku wspierana przez Stolicę Apostolską". - Jan Pawel II
Jakie BYLO zdanie RM i jego dyrektora na temat UE kazdy wie a najlepiej chyba oddaje to ten wierszyk http://patrz.pl/mp3/slucham-radio-maryja. Celowo napisalem ze BYLO, dlaczego? Spojrzmy co sie dzieje i przeczytajmy np cos takiego http://www.bankier.pl/wiadomosc/Rydzyk-walczy-o-dotacje-z-UE-1709554.html czy np http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/rydzyk;dostanie;unijne;dotacje,222,0,261598.html i nie wazne jest jak te sprawy sie zakonczyly ... a wiec jak to jest ? Glowny antunijny glos, wyzywajacy ja od szatanow wyciaga teraz do niej lapy ? Jak to ? Od szatana ?! Hipokryzja niebanalnych rozmiarow ...
http://www.youtube.com/watch?v=Ng0L8yN7Gzo&feature=related
Heh, wielcy patrioci, sluchacze RM dbajacy o dobro kraju i sluchajacy jedynego prawdziwego radia w Polsce ... Tak jak ten Pan z tego filmiku w 0:50 “RAAAAUUUUSSSS ! ZYDY” - szczegolnie wielki patriota ...
__
|
VIP
|
__
|
Użytkownik
|
Qwe, a może Ty nie jesteś fanem radia maryja tak samo jak nie jesteś fanem Korwina Mikke i UPRu?
PS. Tylko się dorczę ^^
__
|
Użytkownik
|
http://deser.pl/deser/1,97052,6265259,Mistrzowie_Photoshopa_i_nowy_plakat_PiS.html
Skandal!
http://www.youtube.com/watch?v=e7jsJGklTCc
Nie wiem czy już był ten link ale Ziemkiewicz vs GW.
__
|
Użytkownik
|
Rzadko zabieram głos w tych dyskusjach, bo nie chce mi się gadać ze stadem baranów. Kiedyś, tak jak qwe teraz, chciałem otworzyć ludzi na to co się dzieje wokół, przerabiałem ten etap. Ale owce w 90% pozostaną owcami i nic tego nie zmieni. Część ludzi jednak zaczęła dostrzegać prawdziwą prawdę. Te wszystkie małe, trudne do wypatrzenia związki. I najczęściej słyszałem po czasie zdania w stylu: “jak ja mogłem/mogłam tego nie widzieć wcześniej? jest tego pełno”
Wcale nie mam tu na myśli gadoludzi i tym podobnym rzeczy, chociaż ich istnienia nie odrzucam. Dla mnie ich istnienie jest równie (nie)prawdopodobne, jak istnienie Boga i jak czytałem wypowiedzi osób, które się z istnienia lub nie reptilian naśmiewały, to automatycznie rodziła mi się w głowie myśł: “ROTFL”
Stwierdziłem po czasie, że jednak większość społeczeństwa musi pozostać owcami i że nawet niekorzytnie i niebezpieczne byłoby, gdyby wszyscy myśleli samodzielnie.
Ale tutaj pojawił się wątek muzyki i jej wpływu więc postanowiłem napisać coś od siebie nt techno i może muzyki ogólnie.
Sam od dziecka interesuję się muzyką,
jak byłem gówniarzem interesowałem się muzyką techniczną, szczególnie od tej technicznej strony. Dużo czytałem, rozmawiałem, dowiadywałem się o tej muzyce. Chciałem zostać DJem...
Oczywiście, ze techno odmóżdża, przez sam choćby nawet fakt, że jest to muzyka maksymalnie nieskomplikowana i prosta; do jakich ludzi jest kierowana - dopowiedzcie sobie sami. Słuchając tych wytworów człowiek nie musi się koncentrować, skupiać na tym co słyszy. Nie musi myśleć, dzwięki same wpadają do ucha. Jest to tak prymitywne, że mnie osobiście to żenuuje i męczy.
Są wyjątki (niesamowicie rzadkie przypadki), ale jednak. I skłamałbym, gdybym powiedział, ze nie słucham wcale; raz na jakiś czas posłucham sobie czegoś takiego. Ale jakbym słuchał tego codziennie, to wiem, że byłbym debilem. Po prostu.
Drugi FAKT, to to, że techno wprowadza w trans, zresztą jak każdy inny rodzaj muzyki. Ale trans a trans to co innego. Są różne rodzaje, poziomy.
Przy techno w trans wpaść najłatwiej, nie są potrzebne nawet żadne wizualizacjie i dragi. Bez problemu można samą tylko muzyką wywołać u siebie CEV, albo oderwać się od ciała. Wystarczy kombinacja prostego bitu (ćwierćnutowe łapu-capu w tempie 100-200, oczywiście w 99,9% w 4/4 - szamańsko proste, prościej juz się chyba nie da) i basiku, okraszona różnymi, elektronicznie wyprodukowanymi dzwiękami - najskuteczniejsza metoda. Ale zawsze stany wywołane tego typu dzwiękami są cholera jakieś takie...negatywne. Sztuczne. Jak cała ta mieszanina dzwięków. Nie ma w tej muzyce ducha, nie czuć tej cząstki duszy pozostawionej przez twórcę.
Za to muzyka trochę bardziej ambitna działa zupewnie inaczej, zupełnie na wyższym poziomie. Ludzie karmiący się szitem nie będą w stanie ogarnąć wspaniałości muzyki chocby nawet klasycznej. I żeby nie było, klasyka to też nie jest mój główny i ulubiony gatunek.
qwe ma tutaj absolutną rację.
Prawdą jest, że można człowieka określić po tym, jakiej muzyki słucha. Przez cale dotychczasowe życie to sprawdzam i potwierdza się w 98% przypadków.
Aha, któś mówił o rozstrajaniu serca. Przecież to nic niesamowitego. Muzyką bardzo łatwo i skutecznie mozna zmieniać swój nastrój, wywoływać u siebie różne stany emocjonalne. Na pewno kazdy tego nie raz doświadczył. Ale przy trochę większym poznaniu można w ten sam sposób poprzez dzwięki wytwarzać stymulować fizyczne reakcje organizmu.
Zaraz pewnie podniesie się hałas i usłyszeć można będzie lament ludzi, w których uderza to co napisałem powyżej. Czekam, piszcie, ja lubię ogólnie się śmiać
__
|
Użytkownik
|
Czekam aż ktoś wklei jakies występy trefnisia Łysiaka, qwe może ty? Jakieś spiski, kłamstwa, różowy salon etc
__
|
Użytkownik
|
@Grooßer
Wlasciwie dzisiaj mialem nie pisac w tym temacie, ale dla ciebie zrobie specjalny wyjatek.
Wyjatek by pokazac jak pusty i zamklamany jestes.
Po prostu widzi świat między wierszami
Jak zaraz udowodnie, to Ty postrzegasz swiat miedzy wierszami. Ponadto nie umiesz czytac i wykazujesz sie niesamowita ignorancja.
braku samolotów wbijających się w WTC 9/11
To zostawie sobie na koniec.
przejmowania rynku żywnościowego przez jedną korporację,
Zaraz, zaraz. Po pierwsze korporacje nie korporację[b/], liczba mnoga.
I tak, to sie dzieje. Wystarczy troche poczytac. Przeciez takie monsanto ma niemal monopol na oprysk i GMO.
Zaprzeczysz?? Udowodnij mi, ze tak nie jest. Ja Ci udowodnie, ze tak jest, wylacz komputer pojdz do sklepu i zobacz kto jest producentem 90% opryskow. A roundup ?? Oj chyba monsanto :/
Kto jest najwieksza firma zajmujaca sie GMO i kto jest tworca niemal calego dostepnego GMO ?? Nom, znajdz mi ta firme. Masz tyle materialow.
[b]spisku przeciwko wolności pod kryptonimem UE,
A czy ja twierdze, ze to jest spisek przeciwko wolnosci?? Podaj mi prosze zdanie, gdzie twierdze, ze UE to spisek na nasza wolnosc.
Klamiesz. Twierdze, ze UE jest tym samym co ZSRR. A czy odbiera wolnosc?? Poza zniesionymi granicami to chyba nic wolnosciowego w niej nie ma. Reszta to tylko zakazy, nakazy, regulacje i inne duperele. Za nie przystosowanie sie do nich groza kary. Nie musze tego chyba udowadniac. Kolejny strzal w kolano. Idz kup w sklepie Aviomarin, ops, chyba jest juz “nielegalny” :/
okradaniu obywateli przez państwo w formie podatków i składek zdrowotnych
Otoz polglowku moze Ty podatki tez placisz, kazdy produkt ktory kupujesz w sklepie zawiera podatek vat (niemal kazdy).
I tak np zamiast kupic komputer za 2000zl, placisz 2500zl. 500zl dla pasntwa. Rydzykowi tez tyle placisz?? Burzysz sie, ze twoja babka oddala majatek rydzykowi.
A ty? Ile juz w formie podatkow zaplaciles? Co do komputera, nie licze juz podatkow, ktore musza zaplacic firmy odbijajac to sobie na cenie produktu (dowoz kosztuje, skladki na pracownikow, ubezpieczenia itp). Wiec spokojnie ponad 1000zl oddajesz panstwu kupujac TYLKO glupi komputer.
W wieku Twojej babci pewnie juz oddasz tyle kasy, ze moglbys sobie dom z basenem postawic.
I kto tu jest frajerem?
Ja jestem kapitalista, oszczedzam, zarabiam i inwestuje. Ty siedzisz u mamusi na garnuszku i masz wszystko w dupie.
Powiedz te same slowa za pare, parenascie lat. Pukniesz sie wtedy w czolo.
Co masz w zamian od panstwa, za tak wysoki haracz?? Pochwal sie swoja wymiana. Frajer, pewnie kazdemu dajesz sie okradac i zawierasz glupie umowy skoro twierdzisz, ze panstwo cie nie okrada. Zal
przekazów podprogowych Illuminati w muzyce
No tak, zacytuj mi gdzie pisalem o przekazach podprogowych (illuminatow) w muzyce.
No prosze bardzo. Zaklamany ...., przynajmniej historii sobie nie wymyslaj.
i masonów w bajkach
Gdzie Ci masoni w bajkach wystepuja?
Niektore bajki zawieraja dosc dziwne i sugestywne fragmenty. A czy ja pisalem o masonach w bajkach? Nie pamietam.
wytruwania gatunku ludzkiego
Narazie obserwuje to co znajduje sie w jedzeniu i piciu. Sadzac, ze taka UE dopuszcza melanine w produktach nie jestem tym faktem zadowolony.
Nie jestem rowniez zadowolony, ze UE chce by kazde zwierze bylo leczone antybiotykami i karmione hormonem wzrostu.
Dowod? Wyjedz z tego smierdzacego miasta na jakakolwiek wies i sie popytaj ludzi. Ofc nie kazdy (na szczescie) do tych zalecen sie zastosowal (prywatne osoby).
Coli jako narzędzia do pogarszania jakości spermy
http://209.85.129.132/search?q=cache:9uHLr3l2yXcJ:www.esports.pl/forum/temat/8944/3+cola+esports+ignobla&hl=pl&ct=clnk&cd=1&gl=pl&client=firefox-a
Tu masz linka do rozmowy.
Jak widzisz, nie wierzylem w zalozeniui, ze cola pogarsza jakosc spermy (jak juz to pisalem, ze zabija plemniki), ale przyczepilem sie do faktu przyznawania za takie osiagniecia ignobla.
Ktos pozniej sprawdzil o co dokladnie chodzilo i koniec, dowod skonczony.
Wiec prosze cie jeszcze raz, przestan pieprzyc i klamac.
metod szamańskich u twórców techno czy masońskiego spisku w celu przejęcia władzy nad światem.
Metod szamanskich u tworcow techno?? Co ty k***a czlowieku piszesz i z jakiej racji posadzasz mnie o takie rzeczy.
Co, argumenty sie wczesniej skonczyly i zaczynasz pieprzysz obrzucajac mnie bezpodstawnym stekiem bzdur??
Co do masonerii.
Masoni JAWNIE PRZYZNAJA SIE DO TEGO, ZE CHCA PRZEJAC WLADZE NAD NARODAMI !!!!!!
Kretyn z ciebie niesamowity. Idz i poczytaj troche, znajdz sobie strony loz masonskich i troche poczytaj zanim cos napiszesz.
Japierdziu, skad ty sie urwales.
A teraz na koniec, na dobitke Twojej glupoty, ignorancji i zaslepienia (oraz naiwnego myslenia).
Czy w WTC uderzyly samoloty???
Po pierwsze poprosze Cie, zebys zdobyl WSZYSTKIE oficjalne materialy z 9/11, zebys mi pozniej nie pieprzyl, ze wszystko co ci pokaze zostalo zfalszowane na youtube.
Mozesz posluzyc sie filmem o TS, z oryginalnymi nagraniami, ktory byl kiedys sprzedawany w biedronce.
Mozesz posluzyc sie obojetnie jakimi materialami z filmow o TS np 9/11 in plane site.
Mozesz sie posluzyc filami takimi jak ten http://www.amazon.com/9-11-01-Disaster-FDNY-NYPD-Others/dp/B00066TBH6
Badz oficjalnym filmem wydanym przez rzad amerykasnki o zamachu 11 wrzesnia 2001.
Skoro juz zgromadziles jakies materialy (a watpie bo jestes tak leniwy i ignoracki, ze nawet na taki wysilek cie nie stac) to zaprezentuje Ci pare faktow.
To, ze z oficjalna i nieoficjalna wersja 9/11 jest cos nie tak zaczalem podejrzewac juz po obejrzeniu Zeitgeista.
Ostatnimi czasy wzialem sie za analize tych filmow. Na filmy ktore zamieszcze natrafilem przypadkowo i dzieki nim moglem sprawdzac kolejne klamstwa i falszerstwa “wiarygodnych” nagran wideo z 9/11.
Wystarczy podstawowa znajomosc jez angielskiego. Reszty mozna sie domyslec.
Chcialem zalozyc osobny temat i tak tez w przyszlosci zrobiem z przetlumaczonymi kwestiami mowionymi i napisami.
http://www.youtube.com/watch?v=qbYAV5fCGiM&feature=channel_page czesc1
Czesc pierwsza w zasadzie nie zawiera nic do moglo by dac 100% dowod, ze w WTC nie udezyl samolot.
Osoba ktora rzekomo cale zdarzenie z One Penn Plaza to Devin Clark. Kim jest ta osoba i czy ciezko bylo by jej sfalszowac ten material?
http://www.devinclark.com/ Strona domowa naszego bohatera.
Dlaczego polozenie budynkow na filmach Clarka i CNN nie zgadzaja sie?? I to nie jest niezgodnosc o jakies tam pare metrow, ale o paredziesiat.
http://www.youtube.com/watch?v=yjQmxS-DpyM&feature=related czesc2
Tutaj mozna juz zauwazyc wyrazne przeklamania, prosze sprawdzic Wasze oficjalne filmy z ataku na WTC ktore puscily Wam CNN.
Pamietacie, ze film z pierwszej eksplozji nie byl puszczony w CNN od razu? Puszono go dopiero nastepnego dnia. Zapewne by na nagranie wideo dorysowac lecacy samolot.
[hide=Zaraz po uderzeniu][/hide]
[hide=Skad sie to wzielo?][/hide]
[hide=ta sama wieza pokazana pozniej w ABC][/hide]
Wieza numer jeden posiada zdolnosc samonaprawy?
No bo jak mi to wytlumaczysz?
http://www.youtube.com/watch?v=8heUJdnVbEo&feature=related czesc3
[hide=atak na 2ga wieze][/hide]
Czy osoba ktora kamerowala (jest z nia wywiad) siedziala w rowie filmujac ten material?
Pytanie (trzeba znac podstawowe prawa fizyki) jaka szyba jest w stanie odbic to co znajduje sie za autem??
Jest to ewidentny dowod falszerstwa. Mozesz isc na ulice i poprzygladac sie autom.
I tak najciekawsze sa rozmowy z autorami tych nagran heh.
[hide=uderzenie samolotu w wieze]
Pytanie: jaki samolot przelatuje betonowa konstrukcje o stalowym szkielecie jak przez maslo?
Ale najwazniejsze: z czego, jesli nie z aluminium sa zrobione te skrzydla, ze wlatuja razem z samolotem do srodka?
Budynek doslownie pochlania samolot. Czy nie powinien sie o niego rozstrzaskac?
Zebym nie byl goloslowny
http://www.youtube.com/watch?v=25vlt7swhCM Testy zderzen samolotu.
Gdzie sa szczatki samolotu? Dlaczego nie pozwolono zbadac ruin WTC? Czyzby sie czegos obawiano?
Jesli Ci malo to tutaj masz jeszcze lepszy material dowodowy, ktory mozesz porownac z oficjalnym materialem.
http://www.youtube.com/watch?v=oqEpuTGc98s
sklada sie z paru czesci, lacznie ponad godzina
Czy w WTC uderzylo to samo co w pentagon?? Niewykluczone.
[hide=mamhatan jakiego jeszcze nie widziales]
tajemnicza kolor
tu wyblakly bialy, widac wartswy, pierwsze budynki maja niemal normalne kolory.
tutaj to samo, tylko jeszcze bielsze, jednak 1wsza wartwa (pierwsze budynki) nie zmienily koloru.
zielony
sa rowniez inne kolory jak np czesto spotykany na CNN niebieski (prosze zwrocic uwage, ze te kolory pojawily sie tylko podczas relacji ataku an WTC).[/hide]
Czy tak wyglada manhatan? Czy tylko na tyle stac profesjonalne kamery telewizyjne??
Polecam obejrzenie calego september clues.
Mialem jeszcze lepsze materialy ale zostaly one usuniete z Youtube.
Materialow jest znacznie, znacznie wiecej, ale o tym w oddzielnym temacie.
Aha i zeby nie bylo. Nie wiem co tak naprawde tam sie stalo, pewien jestem tylko tego, ze materialy filmowe, ktore uznano jako dowody sa ewidentnym falszerstwem.
Kontrolowana opozycja, niemal wszystkie filmy o teoriach spiskowych sa zaklamane, w sensie takim, ze mieszaja prawde z klamstwem.
To samo z truthseekerami pokroju Icke’go, Maxwella czy Alexa Jonesa.
Jedno jest pewne, ktokolwiek za tym wszystkim stoi, robi to tak znakomicie i tak przemyslanie, ze udaje mu sie zwiesc niemal kazdego.
Niemal kazdego poniewaz 90% ludzi wierzacych w teorie spiskowe to ignoranci, z lekko tylko mocniej otwartym umyslem niz ludzie, dla ktorych wszystko jest ok.
Pamietajcie: swiat w ktorym sie urodziliscie to Wasz swiat! Gdy urodzicie sie w niewoli to nie bedziecie wyczuwac czegos podejzanego, bo nigdy w wolnosci nie zyliscie!
Tak samo jak osoba cale zycie widzaca obraz czarno bialy nic nie bedzie podejrzewac dopoki nie powiedza mu, ze mozna widziec swiat w wiekszej ilosci barw.
@xionc
Idz sie leczyc.
@sch
Ile razy mam Wam to pisac !!! To sa opisy moich doswiadczen i moich przezyc. Wysililem sie i popytalem znajomych czy mieli podobne odczucia, zanstanawiam sie teraz jak to wrzucic by bylo wiargodnie.
“Exactly, kazdy widzi to co chce widziec "
LOL, tak jasne, specjalnie dlatego wychodzilem z namiotow i spod sceny, bo ubzduralem sobie, ze serce mnie boli. Zadnych klopotow z sercem normalnie nie mam.
@exile
Co do rozstrajania serca dalej twierdzę że to jedna wielka bzdura. Byłem na wielu imprezach dnb, jungle, techno, hardstyle i nigdy w życiu nie miałem problemów z sercem czy byciem otumanionym.
:asd postoj w miejscu na takiej imprezie z glosna muzyka, prosze Cie, moze dopiero zrozumiesz o co mi chodzi.
A bycie otumanionym? A co po takiej imprezie robisz?? Rozwiazujesz zadania z matematyki?
To samo tyczy się wizualizacji.
Juz pisalem, sa rozne wizualizacje. Niezrozumienie tego faktu jest smieszne.
Aha, skoro muzyka rozstraja serce to jakim cudem DJ’e którzy grają przykładowo na Qlimaxie jeszcze normalnie funkcjonują?
Mam znajomych DJow. Moglbym specjalnie dla Ciebie przeprowadzic z nimi wywiad. Jeden z nich jezdzi po europie. Moj kuzyn (ktory jest DJem w klubie) po kazdej dyskotece doslownie pada z nog. Mowi, ze jak wraca do domu to do nastepnego dnia slyszy jeszcze “jeb, jeb!, jeb!" w glowie.
To normalne. Praca DJa to ciezka sprawa.
Ale oczywiscie nie wziales jednego faktu pod uwage, glosniki sa zawsze skierowane w strone widowni i tam bas najmocniej kara.
I ja nie mowie tutaj o permenentnym roztrojeniu serca. Chodzi mi po prostu o to, ze podczas sluchania takiej muzyki, serce wybijane jest z rytmu.
Bylem na imprezach speedcore, drum n bass i gdy stalem w miejscu myslalem ze rozsadzi mi serce.
Mozna sie do tego przyzwyczaic i zapomniec.
Jedz na Globala w tym roku wejdz do namiotu i skup sie tylko na swoim organizmie a nie na muzyce.
Gdy sie skupiusz na muzyce to nie zauwazysz co sie dzieje z Twoim cialem.
Tak samo jak mozna zapomniec o bolu, glodzie, potrzebie sikania np grajac na komputerze !!!!!
Lol ile razy mozna Wam tak banalne i proste rzeczy tlumaczyc.
Po prostu idzcie i poobserwujcie chociaz przez 5 minut i dopiero ze mna rozmawiajcie :|
aha, co do BPM, ja moze miec i nawet 10 000 BPM, wyraznie mowilem wczesniej o BPM= rytmowi serca z lekkim przesunieciem.
No bo przeciez wiekszosc muzyke tworzy sie w takim wlasnie rytmie, rytmie serca. A to, ze sa mniejsze lub wieksze ilosci BPM to juz inna sprawa.
@Rambiak
“Polska ma pełne prawo, by uczestniczyć w ogólnym procesie postępu i rozwoju świata, zwłaszcza Europy. Integracja Polski z Unią Europejską jest od samego początku wspierana przez Stolicę Apostolską". - Jan Pawel II
A to iz JPII wzywal do “new world order” Ci nie napisali w telegazecie??
A slowa by nie isc do Jezusa tylko do niego (jp2) jako jego przedstawiciela na ziemi, tez Ci nie powiedzieli?
Nie chce atakowac tutaj JP2, ale nie raz powiedzial takie rzeczy, ze prawdziwy katolik by przewrocil sie z krzesla.
Warto rowniez poczytac o papiezu od drugiej strony :/
Nie chce go tutaj atakowac. Przezylem wspaniale chwile w Rzymie.
Twierdze natomiast, ze nie wszystko co powiedzial/zrobil papiez JP2 bylo w porzadku.
@Fronki
Zabieraj klocki, kupilem Ci bilet do DisneyLandu
@diGi
Jestem sympatykiem UPRu i Korwina-Mikkego, ale nie jest moim idolem co niektorzy sugeruja.
Ot, to wszystko.
__
|
VIP
|
"(...) ze udaje mu sie zwiesc niemal kazdego. "
ale nie Ciebie qwe! ty jestes ponad to!
mysle ze tematy z qwe sa lepsze od basha, musimy tylko je jakos naglosnic w necie
ps. tak myslalem, ze nie ograniesz fotki ktora wrzucilem^^
__
|
VIP
|
ja odniosę się tylko do tematu wtc. teraz nie mam żadnych wątpliwości, że atak na wtc to farsa. po obejrzeniu trzech części 911 amateur wiem już wszystko. masz może qwe jakieś jeszcze materiały na ten temat? jakieś dłuższe filmy czy coś w ten deseń? ogólnie to mnie bardzo ciekawią tego typu filmy, które pozwalają spojrzeć na sprawę z innej perspektywy. dzięki qwe.
@fronki
chodzi o śmierć dla soków? D
__
|
VIP
|
mniej wiecej
to troche obrazuje poziom intelektulany przecietnego antysemity
__
|
VIP
|
Ja sie natomiast odniose do tych podatkow i melaniny.
Kto okrada? Panstwo? Znaczy kto? Prezydent z premierem? Brat prezydenta ze swoim kotem? A kto placi lekarzom? Nauczycielom? Prokuratorom, policjantom, mpo i sprzataczce w Twoim urzedzie miejskim?
Melanina ta barwnik skory. Chodzilo ci o melamine, o jasnie oswiecony qwe.
__ Cel - dostac sie na liste tentop noobs@esp
|
Użytkownik
|
@Fronki
Ty jestes za glupi na ten temat, naprawde, mowie to szczerze.
Czytasz basha? Widac jaki poziom “inteligencji” Ci odpowiada.
A co do obrazka.
Wiesz, nawet nie czytalem co na nim jest, szczerze.
Robisz wioche jak male dziecko i se obrazki wklejasz. Juz mnie tak Twoje faile znuzyly, ze nie mam zamiaru tego ogladac.
I jeszcze tekst “nie ogarniesz fotki..." :/
Idz sie je***j w sciane idioto and “show my the money” :|
Japierdziu, co za ciec.
Fronki powiedz lepiej czy w Unii Europejskiej mamy wolny rynek ;asd
Sorry, ale studiowac europejski kierunek i o UE nic nie wiedziec...
Rzeczywiscie, jestes ponad wszystko.
I prosze cie, nie pisz do mnie wiecej.
Odniose sie tylko do jednej wypowiedzi:
”(...) ze udaje mu sie zwiesc niemal kazdego. “
Tak, mnie rozniez i przynajmniej potrafie sie do tego przyanac, bo pewnie ty zaraz powiesz, ze od razu wszystko wiedziales. Tak ku**a wiedziales, ze nie przemyslales faktu iz samolot moze sie po prostu roztrzaskac o metalowa konstrucje. Fronki, wielki mysliciel, inteligent i znawca lotnictwa. Dobre sobie
I w przeciwienstwie do ciebie nie jestem taka zarozumiala cipa.
Naprawde nie pisz juz tutaj nic madralo, ok?
Ty nie ogarniasz jezyka angielskiego i ufasz wikipedii. Zalosny jestes.
Jestem w stanie kazda twoja glupote ci wypunktowac, ale szkoda mi klawiatury.
Idz graj w CoD’a, reprezentujesz typowy poziom tej sceny.
@conish
Kto okrada? Panstwo? Znaczy kto? Prezydent z premierem? Brat prezydenta ze swoim kotem? A kto placi lekarzom? Nauczycielom? Prokuratorom, policjantom, mpo i sprzataczce w Twoim urzedzie miejskim?
Panstwo, znaczy cala ta instytucja, machina. Trudno sie domyslic?
A kto placi lekarzom, nauczycielom itp?
Otoz do lekarza wole isc PRYWATNEGO, a nawet jesli chodze to RAZ NA x lat. Wiele osob to samo, wiec czemu maja placic?
Nauczyciele, jeden nauczyciel uczy nawet 200 uczniow. To po 5zl od kazdego rodzica dla kazdego nauczyciela co miesiac.
Prokurator, oddaj mi wszystkie pieniadze, ktore “musze placic na prokuratora” a wynajme sobie lepszego, i wcale nie tanszego.
Ponadto z prokuratora nie korzystam i podejmuje decyzje (jestem dorosly), ze nie bede korzystal (z panstwowego).
Policjant, tu wychodzi jeszcze mniejsza skladka na mieszkanca.
A teraz mi powiedz z czyich pieniedzy Tusk sobie urzadza wakacje? Z czyich pienidzy sa urzadzane spotkania integracyjne w cieplych krajach?
Z czyich pieniedzy te siedziby ZUS (byles kiedys lub widziales?) ?
Miesiecznie oddaje panstwu przeszlo 1000zl.
Za takie pieniadze to ja mam prywatnego lekarza, starczy na bardzo dobra szkole i zostanie na wiele, wiele innych rzeczy.
No wiec?? Odpowiesz na pytanie czy to uczciwy interes?? Dlaczego MUSZE placic ZUS ?? Odpowiesz mi na to pytanie??
Co w krajach, gdzie podatki sa nizsze?? Przeciez tam tez jest policja, sluzba zdrowia, prokuratorzy itp.
Pomysl zanim cos napiszesz.
Melanina ta barwnik skory. Chodzilo ci o melamine, o jasnie oswiecony qwe.
Tak chodzilo mi o melamine. Po prostu zakodowalem sobie taka nazwe w glowie i nigdy jej nie kwestionowalem.
I mam teraz odpokutowac za moj blad? Przepraszam o wielki conish, juz nigdy nie bede, jestem tylko czlowiekiem.
__
|
Użytkownik
|
qwe a ten, wiesz ze jesteś podsłuchiwany przez echelon? Z telefonu jeszcze korzystasz czy gołębie wysyłasz?
Nie rozumiesz że tu ludzie pompe z ciebie mają a ty sie wczuwasz i brniesz dalej.
__
|
Użytkownik
|
Jakby wam wmawiano od 2000 lat ze naszym bogiem jest jaszur tez byscie uwierzyli. Bóg moze jest moze nie ma i tak samo jest z Lizardami () Może są moze ich nie ma.
@Fronki Zasiądź do swoich europejskich ksiag I Studiuj ta tajemna magie. Qwe Ci podaje wszystko na tacy a Ty dalej swoje. Ty to negujesz dla zasady bo...ch*j wie dlaczego. Może ty młody bojownik zjednoczonej europy jestes? Wiesz Twój post wczesniej potwierdza zasade, że tam gdzie brakuje argumentow
zaczynaja się: wyśmiewanie, drwiny itp. Powiedzmi prosze dlaczego jestes do tego tak źle nastawiony ? Dlaczego sie z tym nie zgadasz ? Przeciwko komu jestes ? qwe bo Cie jedzie na kazdym kroku czy przeciwko temu co mówi bo studiujesz kierunek który świadomy człowiek tego co się wokół niego dzieje nigdy by nie wybrał. Na Twoim miejscu pierdolnął tymi studiami i zaczął studiować co innego.
A teraz uwolnie swoje najskrytsze fantazje.
Albo nie! Będziesz moim tajnym agentem wewnatrz uni. Jak dojdziesz na wysokie stanowisko. Będziecie mieli jakas zajebiscie wazna narade to sie bombami obwiążesz i sie wysadzisz. ok?! A wiec koncz te studia i do pracy rodacy!
Możesz tez nam donosic co tam knuje ten jebany zyduch sarkozyyy!
Uwaga nie jestem antysemita! KOcham zydow ktorzy mnie kochaja. Ale tych na samej górze to w mgnieniu oka bym zabił. Tak jak brytyjscy zolnierze odgryzali kurczakom głowy na żywca.
@xionc
Tego czego sie nie rozumie to albo sie tego obawia albo smieje z tego. Mają beke bo nawet w linki im sie klikac nie chce i zainteresowac sie tym co mowi. Dobra niech sie nie interesuja ale ich dzieci beda mialy PRZE-JE-**-NE. To jest proces długo falowy. Skutki odczuwamy dzis (jest jeszcze szansa) a nasze dzieci jutro.
|
Użytkownik
|
@xionc
Masz 22 lata a glupi jestes jak but, pisze to szczerze.
Wyjdz z tego tematu bo nawet nie rozumiesz o czym jest tutaj rozmowa.
Jestes typowym glupkiem spolecznym, pelno teraz takich. Masz tak ustalony mozg, ze widzisz obecna tresc przez pryzmat swoich wyobrazen.
nara
@napzord
To samo bym Fronkiemu powiedzial o tych studiach.
Fronki rzut je w cholere. Chcesz dolaczyc sie do grona klamcow?? Po co Ci to?? Dla kasy?
Jestes jak szmata, prostytutka, ze dla kasy zrobisz wszystko??
Coraz wiecej takich wlasnie ludzi jest.
Niektorzy ludzie jednak nie maja zasad.
Napzord
A co do skutkow. Odczujemy je jeszcze my. Zapewniam Cie.
I wierz mi, ze wnuki Fronkiego (o ile sie nie wysadzi w PE ) beda go wyzywaly od takiego samego mohera jak on wyzywa “swoich” dziadkow.
__
|
Użytkownik
|
Jednej rzeczy nie moge pojac jezeli chodzi o zdjecia z zamachow na wtc... Wytlumaczcie mi czemu w XXI wieku, w dobie wszechobecnej elektroniki i obrazu hd wszytskie te zdjecia wygladaja jak zrobione z dupy?
Ja rozumiem ze Ci-ktorzy-chca-ukryc-fakty daja jakies rozmazane zeby nie bylo widac szczegolow, ale wytlumaczcie mi jak to mozliwe ze na wielomilionowy nowy york nikt k@##$wa nie zrobil normalnego zdjecia?!?
__
|
Użytkownik
|
@gopek
Sa, chcialem nawet zamiescic film, gdzie ewidentnie widac, ze zadnego samolotu nie bylo ale go usunieto z Youtube.
Kazdy kto zaniosl material filmowy/zdjecia do CNN juz nigdy wiecej ich nie zobaczyl.
Nikt nie wiedzial, ze to planowana robota i ufal rzadowi oraz stacjom poslusznie oddajac (dobrowolnie) swiezy material dowodowy.
edit:
zdjecia sa, ale juz PO “ataku samolotow”.
W pentagon podobno udezyl predator v2, bezzalogowy samolot szpiegowski, pewnie z podczepionymi “dodatkami”.
Ciezko cokolwiek powiedziec. Zapewne omniubus Fronki wie. Pytajcie jego.
__
|
VIP
|
moze dlatego ze w 2001 roku aparat cyfrowy (2mpx) byl takim samym dobrem luksusowym jak dzis nagrywarka blueray (jesli nie bardziej)
chlopaki wiem, ze to nieprawdopodobne ale to byly czasy kiedy mp3 sie odtwarzalo wylacznie na winampie 2.x a nie na iphonie
__
|
Użytkownik
|
Zdjecia sa (i to w dobrej jakosci, w tamtych czasach mozna bylo kupic przyzwoita lustrzanke Nikona), ponadto jest cos takiego jak zoom optyczny.
Jak mowilem, mialem kiedys filmik na ktorym widac japonczyka, ktory wpatruje sie w WTC i zaczyna robic zdjecia dopiero PO eksplozji.
Czyzby nie widzial samolotu??
2mpx to moze mialy kompakt mini. Bylo mnostwo osob, ktore robily zdjecia z pol profesjonalnych aparatow, jednak juz po calym zajsciu.
Zreszta bylismy wtedy lekko z tylu jesli chodzi o elektronike w stosunko do USA.
__
|
Użytkownik
|
qwe
Ten cytat wzialem z internetu, z tego samego zrodla z ktorego Ty korzystasz. Widze zle zrozumiales moje przeslanie. Chodzilo mi o to ze na swiecie sa ludzie madrzejsi od Ciebie, sa ludzie madrzejsi od Tadeusza Rydzyka i do takich ludzi zaliczalem Jana Pawla II. I teraz ... dla takiego zwyklego przecietnego katolika kto powinien byc ze tak powiem “wyzsza instancja” i czyje zdanie powinno sie bardziej dla niego liczyc ? Jakie JPII mial powazanie na swiecie, wszyscy wiedza. Byl to Polak co dodatkowo zwiekszalo wiez uczuciowa i utozsamianie sie z jego slowami. A jednak ... sluchacze RM mieli swojego zwierzchnika ktorego zdanie bylo jednak wazniejsze - dyrektor jakiegos radia, smutne. Nie wierzysz chyba ze ci wszyscy, glownie starsi ludzie potrafia tak analizowac sytuacje i rzeczywistosc jak Ty i sa w stanie wykryc wszystkie te zle rzeczy i spiski jakie towarzyszyly wstapieniu Polski do UE? Gdyby jeszcze Rydzyk byl jakims wybitnym ekonomista i potrafil przedsawic wszystkie te niedogonosci tak jak np Ty to robisz to jeszcze bym mogl zrozumiec. Ale to jest katolickie radio ktore opiera sie na tresiach religijnych, uczuciowych ... tak samo jak to czynil JPII ktory powinien byc wyzej w hierarchii niz jakis dyrektor radia nie sadzisz ? A jednak nie ... Ci ludzie slepo, wierzac tylko w to co im ojciec dyrektor powie sluchaja tego radia nie patrzac na to ze osoba ktora wielu uwazalo za wzor ma na ten temat zupelnie inne zdanie. wiesz jak to sie nazywa ? Fanatyzm ... zeby nie powiedziec slepa glupota.
A jezeli chodzi o Twoje wywody na temat podatkow. Ok zgadzam sie, oczywiscie zle to dziala w Polsce, nie jest tak jak byc powinno. Ale pominmy to. Idac Twoim tropem myslenia dochodzimy do miejsca gdzie wszystko jest prywatne. Prywatny szpital ... ide gdy mi cos dolega, place i jest ok, patrzysz ze swojego punktu widzenia. A wiesz ile wtedy by ludzie oszczedzali na swoim zdrowiu ? Zalozmy leczenie zebow. Zapewne zdajesz sobie sprawe ile to wszystko kosztuje, zwykla plomba itd itp? Powiedz mamie ze potrzebujesz 1000zl na leczenie zebow, napewno sie ucieszy. A co gdybys potrzebowal jakiejs operacji ? Jestes w stanie wydac kilkadziesiat tysiecy zlotych ? Wezmiesz kredyt ? A co jezeli Ci nie dadza i nie znajdziesz tych pieniedzy ? Co jezeli bedziesz mial wypadek i bedziesz lezal w szpitalu caly polamany nie mogac pracowac ? Oplaty za operacje kazdej konczyny + gips + rehabilitacja + gips itd itp ? Ludzie sa oszczedni i nie mozesz patrzec ze swojej perspektywy. Baaardzo wielu ludzi potrafiloby zaoszczedzic na swoim zdrowiu nawet w bardzo ciezkich przypadkach bo okazaloby sie ze niestety koszty wizyty i leczenia sa zbyt wysokie. Nie zgodzisz sie ? I nie bierzemy tutaj pod uwage tego jakiej jakosc sa te swiadczenia w Polsce i ile na nie trzeba czekac. To samo byloby ze szkola. Tez chcesz prywatna ? To masz panstwo w ktorym ucza sie tylko Ci ktorych na to stac a reszta to analfabeci. Policja ? Tego to juz akurat nie jestem w stanie wyobrazic jakby to moglo wyglac ...
A to co piszesz o WTC to jest smiech na sali ... myslalem ze masz jakies powazniejsze dowody ktore rzeczywiscie by mnie mogly przekonac ale jakies odcienie zdjec sie nie zgadzaja i spisek.
A ja Ci dam proste zdanie na logike ... czy zdajesz sobie sprawe ile tysiecy ludzi by musialo byc w to zamieszanych zeby bylo tak jak to Ty sugerujesz ? I nikt by przez tyle lat nic nie powiedzial ?
__
|
Użytkownik
|
@rambiak Pisałem to już wcześniej. Naucz sie nie ifać autorytetom. Najlepiej jakbyś żadnego nie miał.
A jakbyś chciał się czegoś dowiedzieć o WTC sam byś poszukał. Prawda nie lezy na ulicy jest głeboko zakopana a bez łopaty (czyt. chęci) jej nie znajdziesz.
|
VIP
|
qwe, liczylem na to ze napiszesz.
Panstwo, znaczy cala ta instytucja, machina. Trudno sie domyslic?
No mnie bardzo trudno. Machina mowisz? Nie jestes czasem pod wplywem matrixa? Kto konkretnie, sie pytam. Czy moze jest jakas kupka pieniedzy gdzies w swiecie qwe, po ktora przyjde ktos i ja sobie wezmie?
Prokurator, oddaj mi wszystkie pieniadze, ktore “musze placic na prokuratora” a wynajme sobie lepszego, i wcale nie tanszego.
Ponadto z prokuratora nie korzystam i podejmuje decyzje (jestem dorosly), ze nie bede korzystal (z panstwowego).
Przepraszam bardzo, ale musze to powiedziec... prokurator to nie jest adwokat. Ich sie nie wynajmuje. Korzystac to mozesz z szaletu (panstwowego).
Czlowiek! Prokurator to nie tylko jego pensja. To jeszcze biurko, komputer, papier. Kto za to placi jak myslisz?
A co policjantow... Szkoda slow. Wiesz, ze policja jezdzi samochodami, ktore nie sa na brudna wode?
Zgadzam sie, ze naruszeniem jawnym (zeby nie powiedziec skurwysynstwem) jest wyjazd glow panstwa do chile za nasze pieniadze.
Ciekawe skad majbach o co poniektorych ksiezy...
ZUS... to faktycznie zastanawiajaca instytucja. Jakies ubezpieczenia, jakies emerytury, jakies renty... po co to komu, jak sie ma 21 lat!
Nauczyciele, jeden nauczyciel uczy nawet 200 uczniow. To po 5zl od kazdego rodzica dla kazdego nauczyciela co miesiac.
Od jak dawna pracujesz? Mam nadzieje, ze probowales przezyc za 1000 zl miesiecznie i wiesz o czym mowisz, a nie pierdolisz jak to masz w zwyczaju.
Miesiecznie oddajesz panstwu 1000 zl... Dobrze zarabiasz, mozna wiedziec co robisz?
Musisz placic zus, zeby twoj ojciec i matka, gdy juz nie beda mogli pracowac mogli dostawac emeryture. I gdyby na przyklad (czego ci nie zycze) cos sie stalo twoim rodzicom mogli dostawac rentre lub odszkodowanie.
W krajach gdzie podatki sa nizsze panstwo zarabia. Na przyklad na eksporcie. Ale co ja tam wiem...
Przyczepilem sie melaniny, tak samo jak ty czepiasz sie kazdego slowka innych. Na tym budujesz swoj autorytet. Pseudo autorytet.
Jestes niczym innym jak populista (choc przyznaje ze sprawnym). Stawiasz tezy i mowisz “jesli jest inaczej to mi to udowodnij”. Problem tylko w tym, ze dla przecietnego czlowieka twoje tezy sa niesprawdzalne i nie do obalenia. Dlatego dla mnie pozostaja hipotezami 21 letniego chlopca, z zachwina psyche i rozdmuchanym ego, ktoremu sie wydaje, ze zrozumial sens zycia i widzi rzeczy, ktorych nie widza inni. Tak jak ten chlopiec z szostego zmyslu.
__ Cel - dostac sie na liste tentop noobs@esp
|
Użytkownik
|
Załózmy ze czyjas matka umiera przed emerytura gdzie ida pieniadze które skladała? Przepadaja! A jakim kurwa prawem?
|
Użytkownik
|
rzadko kiedy sie wypowiadam w twoich (qwe) tematch, a bardzo chetnie je wszystkie czytam, nie ktore mnie zaciekawia, przy niektorych sie usmiechne, ale do rzeczy usmiechnalem sie bardziej przy twoim jednym zdaniu.
- no i tutaj mi sie przypomniala twoja poprzednia wypowiedz jak to opowiadales ze jechales xx km, zeby kupic gry i opierdol*c je drozej
__
|
VIP
|
qwe, generalnie, to ze sobie na necie mnie powyzywasz mam w nosie - kazdy ma takie rozrywki jakie lubi
ale skad Ci sie to wszystko wzielo na moj temat? bo ja nigzie nie pisalem, co robie, co bede robil, co jest dla mnie wazne etc.
moglbys wkelic pare cytatow na potwierdzenie tego co mowisz, o kasie, planach na przyszlosc i tak dalej?
__
|
Użytkownik
|
No mnie bardzo trudno. Machina mowisz? Nie jestes czasem pod wplywem matrixa? Kto konkretnie, sie pytam. Czy moze jest jakas kupka pieniedzy gdzies w swiecie qwe, po ktora przyjde ktos i ja sobie wezmie?
A pieniadze na plan ratunkowy to z czich pieniedzy jest?? A milionowe odprawy to z czyich pieniedzy??
A budowanie bzdur typu instytut Lecha Walesy z czich pieniedzy jest oplacany i finansowany?
I co mam Ci tak wymieniac po kolei??
90% osob w rzadzie kradnie. Pewnie nawet wiecej.
A co policjantow... Szkoda slow. Wiesz, ze policja jezdzi samochodami, ktore nie sa na brudna wode?
Tak ostatio nie moga przejezdza wiecej niz chyba 30 km przejechac. Az tyle pieniedzy dostaja.
ZUS... to faktycznie zastanawiajaca instytucja. Jakies ubezpieczenia, jakies emerytury, jakies renty... po co to komu, jak sie ma 21 lat!
A czy ja mowie tylko o sobie???!! A o przyszlosci to Ty nie myslisz ?? :O
Od jak dawna pracujesz? Mam nadzieje, ze probowales przezyc za 1000 zl miesiecznie i wiesz o czym mowisz, a nie pierdolisz jak to masz w zwyczaju.
Pierdolisz to moze Ty, przezywalem po 600zl miesiecznie wiec shut up ok?
Miesiecznie oddajesz panstwu 1000 zl... Dobrze zarabiasz, mozna wiedziec co robisz?
Hmmm, miesiecznie 400zl na jedzenie. 22% od kazdego produktu. Jednak w cene produktu bez VAT wchodzi koszt produkcji np paliwa, za ktore firma musi zaplacic 2zl + 2zl innych oplat na kazdym litrze. Ponadto firma musi oplacac skladki na kazdego pracownika.
Jesli towar jest z zza oceanu to najczesciej jest obciazany clem. Firma produkujaca musi plaic podatek od niemal wszystkiego, wiadomo na kim sobie to odbije, na koncowym kliencie.
Ile w rzeczywistosci oddaje panstwu kupujac jedzenie za 400zl?? Prawdopodobnie niemal w okolicach polowy tej kwoty.
To jest tylko samo jedzenie a wiec najpotrzebniejsze rzeczy. Aha i gdyby nie pope****na polityka UE, gdzie mleko podrozalo znacznie, cukier to samo poprzez zamykanie rodzimek produkcji (gow*** ich obchodzilo, ze byl zbyt na cukier, UE pozamykala w pi***u).
Dzieki UE, mozesz dorzucic do tej kwoty jeszcze 50zl placonej na glupia polityka UE, ktora nikomu potrzebna nie jest (no bo komu jesli klient i obywatel nie chce?).
Musisz placic zus, zeby twoj ojciec i matka, gdy juz nie beda mogli pracowac mogli dostawac emeryture. I gdyby na przyklad (czego ci nie zycze) cos sie stalo twoim rodzicom mogli dostawac rentre lub odszkodowanie.
A moze moi rodzice nie chca dostawac emerytury?? Maja oszczednosci, zainwestowali i maja staly, okreslony dochod, np z mieszkania.
A dlaczego zamiast tych pieniedzy zamiast na ZUS nie wplacac na lokate bankowa??
Zarabiajac 2000zl brutto przez 40 lat moge sobie odkladac na lokacie np 5%.
Skladka ZUS przy tym zarobku wynosi 390.40 zł MIESIECZNIE !!!
Odkladane przez 40 lat przy oprocentowaniu rocznym 5% daja ostateczna kwote ponad 600zl. SZESCSET TYSIECY ZLOTYCH !!!
Korzystajac z kalkulatora na zlikwidujzus.com
Jeśli ze zgromadzonej kwoty, nadal na tej samej 5% lokacie, będziesz pobierać emeryturę wyniesie ona miesięcznie około 2,617.30 zł.
Dla porównania średnia emerytura w I półroczu 2006 (dane wg GUS) wynosiła 1242,16 zł.
“W przypadku Twojej śmierci rodzina może odziedziczyć zgromadzone przez Ciebie środki. W ZUSie NIE MA tej możliwości!
Na dokładkę wystarczy dodać, że wg danych ZUS (stan grudzień 2005 r.) 47% mężczyzn umiera przed osiągnięciem wieku emerytalnego!
Czy już rozumiecie ogrom wyzysku? Gdzie są nasze pieniądze?!"
Jakies kontrargumenty??
Jak widzisz wole sobie wplacic na marna lokate 5% w banku, w przypadku mojej smierci pieniadze dostana dzieci (i jeszcze zapewne od tego zaplaca podatek od spadku!!).
A ja jednak wole te pieniadze zainwestowac, zarobie wiecej niz nawet na lokacie 15%.
Ale dam Ci inny przyklad.
Zarabiam 5000zl, Kowalski zarabia 1000zl.
Ja wydajac 4000zl place znacznie wiekszy podatek od zakupionych towarow niz Kowalski.
Policje dostajemy taka sama, takich samych lekarzy. Ja place znacznie wieksza skladke ZUS.
A Pan Mietek, sasiad wygral w toto lotka 10mln zl.
Pare mln zl musial oddac w formie podatku. Gdzie tu uczciwosc?? Co on dostanie w zamian za te pare mln zaplaconego podatku?
Za te pieniadze moglby wynajac prywatna firme ochroniarska i zbudowac wlasny mini osrodek medyczny.
Przyczepilem sie melaniny, tak samo jak ty czepiasz sie kazdego slowka innych. Na tym budujesz swoj autorytet. Pseudo autorytet.
Nie. To ja sie czepilem, gdy ktos zaczal sie czepiac do moich slowek. Od lancuch sie ciagnie do dzis jak widac.
I zadnego autorytetu nie buduje, bo gdybym chcial jakikolwiek budowac to inaczej bym tutaj pisal i rozmawial z Wami.
Stawiasz tezy i mowisz “jesli jest inaczej to mi to udowodnij”.
Jesli jest inaczej z ZUSem i podatkami to mi udowodnij.
Problem tylko w tym, ze dla przecietnego czlowieka twoje tezy sa niesprawdzalne i nie do obalenia.
No jakto nie do obalenia. Masz chlopie czarno na bialym !!! Idz spytaj sie rodzicow jak sam nie wiesz.
@HNdK
- no i tutaj mi sie przypomniala twoja poprzednia wypowiedz jak to opowiadales ze jechales xx km, zeby kupic gry i opierdol*c je drozej
Tak, z Lodzi do Wroclawia. Pojechalem po pieniadze, ale czy sie zeszmacilem? Czy kogos oklamalem? Czy robilem to wbrew wlasnej (dobrej) woli??
To byla fajna przygoda, milo wspominam tamten czas.
Wyszedlem na zero (dzieki temu, ze we Wroclawiu otwieraja niedokonczone centra handlowe w ktorych nie ma m.in automatow i odpada sufit oraz pekaja ruru od szamba). Oj, chyba nawet gorzej, bo przed wejsciem do autobusu podeszla do mnie zadbana ok 30 letnia kobieta i spytala sie, czy nie mialbym zlotowki bo zbiera na bilet do domu (mozliwe, ze zgubila portfel). Zaplacilem jej za caly bilet bo do autobusu miala 10min.
Gry sprzedalem od razu, jednak mialem ich raptem 5 (ET quake wars). Gdyby tylko byl tam bankomat... (do tego na zewnatrz bym nie zdazyl).
Nie zrobilem NIC zlego, tymczasem dzisiaj ludzie w sklepie, akwizytorzy itd oklamuja klientow, bo za to im placa.
Sorry, mnie tez placili ale nie wprowadzalem klienta w blad. “Ostrza do tej maszynki moze Pan kupic tu i tu 3x taniej”. Tesco duzo zarabialo, malo placilo (dorabialem tam na studia), a ja nie chce by ktokolwiek byl naciagany przez jakis brytyjski koncern. Tam Panie prezesie, gdyby bylo wiecej takich osob jak ja to skonczylo by sie naciaganie ludzi i kupilo by sie jednego maybacha mniej!
@Fronki
ale skad Ci sie to wszystko wzielo na moj temat?
To lepiej powiedz skad Tobie sie wzielo to wszystko na moj temat (JKM moj idol itp).
Pisales, ze studiujesz europeistyke. Zgadlem czy gdzies to juz wczesniej napisales?
@rambiak
odpowiem narazie tylko na to zdanie
A to co piszesz o WTC to jest smiech na sali ... myslalem ze masz jakies powazniejsze dowody ktore rzeczywiscie by mnie mogly przekonac ale jakies odcienie zdjec sie nie zgadzaja i spisek.
Masz 2 godzinny material filmowy.
Jesli poszczegolne filmy sie nie zgadzaja to co Ty, wyobrazasz sobie, ze pokaze Ci filmy z UFO??
Jakie cienie sie nie zgadzaja?? Przeciez masz wyraznie czarno na bialym pokazane, ze ulozenie niktorych budynkow w ogole sie nie zgadza, masz pokazane, ze w niektorych ujeciach samolot przelatuje na druga strone WTC. Masz czarno na bialym pokazane, ze wystepuja odbicia (jak np na tym aucie), ktore nie sa mozliwe w realnym swiecie (mozesz sprawdzic, wyjdz na ulice).
Masz tam dziesiatki dowodow. Zacznij myslec wlasna glowa, lol.
Obejrzyj moze najpierw wszystko do konca
Tu masz dobry link, bo mogles bo przeoczyc
Semptember Clues, amatorskie zestawienie ciekawych materialow.
http://www.youtube.com/watch?v=oqEpuTGc98s cz1
http://www.youtube.com/watch?v=BE3hvucKsRM&feature=related cz2
http://www.youtube.com/watch?v=ovB-Mrwn0fY&feature=related cz3
http://www.youtube.com/watch?v=ocgm_a22l00&feature=related cz4
http://www.youtube.com/watch?v=ocgm_a22l00&feature=related cz5
http://www.youtube.com/watch?v=CE3lPxadzNI&feature=related cz6
http://www.youtube.com/watch?v=C9uzpvRzzYQ&feature=related cz7
http://www.youtube.com/watch?v=E2WQVwzAI2A&feature=related cz8
http://www.youtube.com/watch?v=cvH8VgN0r4k&feature=related cz9
I one maja udowodnic TYLKO (pisalem to!), ze te klipy ktore puszczali w TV sa falszywe!
Tylko to udowadniaja, nic nie mowia o zadnym UFO czy innych cholera wie jakich rzeczach, ktorych sie byc moze spodziewales.
A ja Ci dam proste zdanie na logike ... czy zdajesz sobie sprawe ile tysiecy ludzi by musialo byc w to zamieszanych zeby bylo tak jak to Ty sugerujesz ? I nikt by przez tyle lat nic nie powiedzial ?
__
|
VIP
|
qwe “Zgadlem czy gdzies to juz wczesniej napisales? "
kkthxbb, dzieki za cytaty
__
|
Użytkownik
|
@Fronki
Wzajemnie, rowniez Cie kiedys prosilem o cytat gdzie napisalem, ze JKM to moj idol.
__
|
Użytkownik
|
Jestes jak szmata, prostytutka, ze dla kasy zrobisz wszystko?? - te zdanie bylo chyba w kontekscie studiowania europeistyki ? czy mi sie cos pomylilo ? jesli nie, to: on tez wybral kierunek i poszedl na wybrane przez siebie studia, ale czy sie zeszmacil ? (Pojechalem po pieniadze, ale czy sie zeszmacilem?) czy kogos oklamal ?(Czy kogos oklamalem) ? Czy robil to wbrew wlasnej woli ?(Czy robilem to wbrew wlasnej (dobrej) woli)?? i na koniec jeszcze piszesz o nieuczciwych sprzedawcach
a to wszystko dlatego, ze unia jest 'be i fe' ?
__
|
Użytkownik
|
Bo widzisz HNdK, problem polega na tym, że niektórzy żyją wg. zasady, że jak ktoś myśli i żyje inaczej odemnie to jest głupi itd.
Niektórym ciężko zaakceptować, że ktoś może mieć inne spojrzenie na świat.
Jeśli ktoś z was się teraz poczuł urażony to pozdrawiam i przepraszam, bo nie dam się wdać w bezsensowną dyskusję
__
|
Użytkownik
|
@Osk4r, HNdK
Oczywiscie, ze nie o to mi chodzilo.
To mialo byc cos w rodzaju, “Fronki, jesli po skonczeniu tego europejskiego kierunku, gdzies sie zatrudnisz i kaza ci oklamywac obywateli tak jak oklamuja z co2 to daj sobie spokoj”.
Jeszcze raz mowie, nie chodzi mi tutaj o kierunek studiow Fronkiego. Niech sobie studiuje nawet burdeloznastwo, niech tylko nie wykorzystuje tej wiedzy przeciwko nam, obywatelom.
a to wszystko dlatego, ze unia jest 'be i fe' ?
Unia nie jest fe i be, tzn teoretycznie nie jest, bo ludzie ktorzy ja stworzyli i ktorzy nia rzadza sa fe i be.
Sorry ale klamcom nie powierzyl bym rzadzenia nawet moim domem (bo by go rozkradli, sprzedali a pozniej klamali, ze to nie oni) a co dopiero rzadzenie UE.
Okradl Cie ktos kiedys?? Wpusciles ta osobe pozniej do domu (gdy wiedziales, ze to ona) ?? Sadze, ze nie.
__
|
Użytkownik
|
rambiak, nie wiem czy przykład z leczeniem uzębienia był dobry, kto teraz leczy zęby przez nfz? Jacys masochiści albo fani amalgamatu w zębach. Prywatnie plombowanie to jest 150 peelenów mniej.
qwe tak, twoi rodzice może zainwestowali, może nie, może umoczyli szmal u jakiegoś madoffa czy innego oszusta. Faktem jest że większość polaków inwestuje w czarną dziure zwaną ZUS i tu popieram JKM że należy to coś zlikwidować, ale potrzebna jest edukacja ludności że jak nie bedą od początku oszczędzać na emeryture to na starośc skończą na ulicy i nikt nic darmo nie da. Co ty z tymi złodziejami? jakaś obsesja? to jest właśnie paranoja wszędzie widzisz coś czego nie ma w stylu twoich wywodów o WTC. Zamiast pitolić na portalach typu esp.pl to byś sie starał coś zrobić dla siebie i innych żeby bylo inaczej niż jest.
Aha, wyzwiska raczej nie dodają ci wiarygodności, wychodzisz na pieniacza i po prostu głupka. Rób tak dalej a zaczną sie uważać za trola w stylu zombka.
pzdr.
__
|