Spor w sprawie Traktatu z Lizbony

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
Van Helsing

2008-11-16 00:05:50

I tu masz racje :D bez nerwowo i tak tu się zgodzę ;)

Niestety władza patrzy tak jak jej wygonie - nie zmienimy tego, mozemy zrobic zamach stanu - wybic wszystki i obiac wladze bedziemy rzadzic sprawiedliwie, ale i tak pojawia sie pijawki ktore nas wygryza bo im zabieramy i tak bedzie w kolo nie damy rady nic zmienic...

Co do kłótni dobrze postąpiłeś, ale jakbyś tak odpisywał jak teraz do mnie można by ich unikać :)

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
iamtheone23

2008-11-16 00:33:39

ile plus daje radosci... :D

__
http://benzblog.pl/

Użytkownik
iamtheone23

2008-11-16 00:40:28

tylko, ze ten "dowcipasek" byl dosyc uszczypliwy i pokazywal, ze jednak podwazasz teorie qwe.

a z reszta nie mam na celu sie klocic i pokazywac kto jest lepszy czy madrzejszy. na celu mam tylko pokazac, ze czesto jest wiecej odpowiedzi w danych sytuacjach, nie tylko ta jedna, ktora wbili nam np. rodzice, a nic innego nie dostrzegamy.

__

Użytkownik
iamtheone23

2008-11-16 00:41:26

to cwirek skasowal bo esp lagowalo

__

Użytkownik
iamtheone23

2008-11-16 00:42:05

tak :D uwazasz inaczej Andrzejku? ;*

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-11-16 01:12:58

Zdarza mi się zażartować w taki sposób, że druga osoba może się nawet obrazić. Brakuje mi czasami wyczucia, kontroli nad swoim - momentami - ekscentrycznym poczuciem humoru i lekkim cynizmem.

Ta uszczypliwość, jeśliby miała pokazywać coś, to wyłącznie moje machnięcie ręką na bardzo emocjonalne podchodzenie do tych wszystkich spraw, wymiany poglądów, poczucia własnej nieomylności itp. (najwidoczniej zrobiłem to zbyt nieudolnie)

Z tą mnogością możliwych odpowiedzi to prawda. Sam coraz bardziej zaczynam dostrzegać mniej rozpowszechnione aspekty i dzięki temu wiem, że świat postrzegany przez przeciętnego człowieka przypomina fajną laurkę. Tylko że za nią kryje się pełno zgnilizny i smrodu.

__

Szef
rr

2008-11-16 02:22:33

qwe
nie zrozumiales ze czlonkowstw w takim tworze jak UE nie jest czyms co daje same plusy

Wchodzac do UE postanowilismy zgodzic sie na ograniczenie naszej wolnosci i podporzadkowanie sie UE, zgodzilismy sie na trybunaly i sady (nie jest to nowosc), na walute (bez terminu) i w inny sposob ograniczyc jej suwerennosc, w ramach dostalismy cos w zamian, zastanow sie czym jest panstwo i czy naczelna cecha panstwa jest to zeby byc, czy zeby sluzyc obywatelom, jezeli pojawia sie w ocenie obywateli cos lepszego czy w zwiazku z tym panstwo nie powinno na nowe zdefinjowac po co jest i ile ze swojej wladzy powinno oddac innemu tworowi.

To jakie jest UE i co robi w demokratyczny sposób zależy od nas, to my w części wybieramy jej władze. Nie jest więc tak że to co robi UE będzie dla nas z założenia złe, a ty mam nieodparte wrażenie takie założenie zrobiłeś.

wytlusciles jakies fragmenty, pozwole sobie zrobic analize twoich komentarzy

osobowosc prawna
nie napisales nic co by mnie przekonalo do tego ze jest to cos zlego, UE jest czy tego chcem czy nie, osobowosc prawna pociaga wiele dobrych i zlych rzeczy dla ans ale ty nie powiedziales o nich nic, a twoim celem mialo byc wlasnie takie pokazanie, w tej konsekwencji uwazam ten cytat za czystej wody demagoje

zasada lojalnej wspolpracy
nie manipuluj, wymaga komentarza, twoj komentarza akurat byl wyjatkowo stronniczy, cele uni sa w czesci celami polski, czesc wladzy w ue nalezy do nas, idac dalej tym slusznym tropem (wybieralnosc wladz jest opisana w traktacie) musze stwierdzic ze twoje zalozenie o zlej woli UE jako o sprawcy wszelkiej masy nieszczesc i klesk jakie na nas spadaja jest bezzasadne,
zdanie po zdaniu, po co komentujesz ze mamy obowiazek stosowac sie do wszystkich punktow traktatu, wyobrazasz sobie sytuacje w ktorej cos co podpisujemy nas nie obowiazuje? po co taka umowa?
nie jest zamachem na niepodleglosc, jest oddaniem czesci naszej wolnosci za cene korzysci wynikajacych z wielkosci UE, z jej sily jako grupy, jej potencjalu gospodarczego
kolejne zdanie, chyba przecenilem twoja inteligencje POLSKA JEST CZESCIA UE, CELE POLSKI SA TEZ W CZESCI LUB CALOSCI CELAMI UE, skad twierdzenie ze nasze cele sa jako drugie?

Ujednolicenie prawa
wyobrazasz sobie zeby cos takiego jak UE dzialalo w oparciu o rozbiezne prawodawstwa? konkordat tez jest przed prawem polski (jako umowa miedzynarodowa) czy protestujesz przeciwko niemu?

Wystapienie
od momentu napisania tego tekstu do chipotetycznego wystapienia zdazy sie tyle rzeczy ze nie ma sposobu na okreslenie warunkow wystawienia, w zwiazku z tym logiczne jest ze warunki wyjscia musza zostac ustalone, inny zapis bylby czyms skrajnie anarchistycznym

meritum
Czy nie uwazasz ze państwo w jakie chce się przeobrazić UE i fakt że chcemy do niego wstąpić jest ograniczeniem naszej suwerenności, czym jest państwo? czy nie jego zasadą (tak jak zasadą UE) jest służba i pomoc obywatelm? Czy to co zdecydowali obywatele jest dla ciebie nieistotne? To że oddaliśmy część władzy sądowniczej, walute i wiele innych przejawów państwowości to jest coś nowego? Czy całe prawo jakie nas teraz obowiązuje nie jest tylko i wyłącznie ograniczeniem naszej wolności? Czy nie uważasz że UE pod wieloma względami może być lepsza niż państwo w którym teraz jesteśmy? Jak powstało USA, czy też nie z państw członkowskich? Czy tam w założeniu komuś miała stać się krzywda? Tak wiem system ktory jest proponowany nie jest idealny ale ty nie dajesz w tym momencie żadnej alternatywy, skupiasz się tylko na minusach traktatu.

__

Szef
rr

2008-11-16 02:27:33

tak oprocz tego to smuci mnie ze w calej dyskusji nikt nie podjal sie obrony UE tylko skupiacie sie na osobie qwe ktory, mam wrazenie, ma problem z otoczeniem, probuje je zniszczyc nie dajac nic w zamian, co nam da zniszczenie UE, wyzsze ceny, mniejszy rozwoj gospodarczy, spadek turystyki, odciecie od czesci sasiadow, zyjemy w czasach pokoju i wazniejszy dla nas powinien byc rozwoj niz bitwa o kazdy przejaw państwa, przejaw który dla mnie nic nie znaczy!

pokaz alternatywe, straszyc zlym wilkiem z wielkimi oczami to juz jeden probowal i nic mu z tego nie wyszlo

__

Były Redaktor
so0fka

2008-11-16 02:33:08

bitwa o kazdy przejaw państwa, przejaw który dla mnie nic nie znaczy!

to w ch*j źle. niestety większość z was tak uważa, a ja nad tym ubolewam.

__

Szef
rr

2008-11-16 03:44:27

chyba mnie nie zrozumiales, sa przejawy panstwa ktore uwazam za sztuczne, nic nie znaczace zalecialosci poprzednich epok i dekad, panstwo jest tym czego chca obywatele i jezeli zdecyduja sie na jego zmiane w inny twor to tak nalezy zrobic

__

Użytkownik
napzord

2008-11-16 04:17:43

nie! jeszcze raz nie! kobieta i mezczyzna pasuja do siebie jak Afryka i Ameryka Poludniowa. A Facet z faceteM? Nie mam pojecia. Niech sobie ci homoseksualisci beda jak musza ale to juz bylaby przesada.

__
http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif

Użytkownik
napzord

2008-11-16 04:36:42

wszystkiemy winni sa żydzi na samej górze. J*(*bana elita. Sa w kazdym rzadzie na zachodzie.

__
http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif

Użytkownik
andrzejq

2008-11-16 09:45:20

Owszem uważam inaczej sabre ; )

Moim zdaniem homoseksualizm jest jawnym okazywaniem braku szacunku dla rodziców ;)

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
andrzejq

2008-11-16 09:49:21

Nie pełno ; )

Sama !

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
andrzejq

2008-11-16 09:56:54

Co konkretnie nazywasz tymi przejawami? Nie precyzując tego co masz na myśli wywołujesz burzę mózgów...

Piszesz, że są to pozostałości minionych epok czy dekad. W Twoim słowniku nie funkcjonuje takie słowo jak tradycje czy korzenie narodowe? Unia psuje każdy aspekt takiego dziedzictwa, niszcząc uniwersalność państw członkowskich. Jest to tylko jedna z niewielu rzeczy, którą Unia doskonale potrafi spiep**yć.

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
g3su

2008-11-16 09:57:12

to trzymaj bo widze ze masz ochote ;D

__
luuuzzzz bluuuzzz

VIP
JamJestZuras

2008-11-16 10:15:53

Zasadniczy problem tych kilkuset postow (w calosci) polega na tym, ze czytajac przykladowe zdanie

Ala ma kota

ludzie wiedza, ze Ala ma kota, a spiskowcy wiedza to, ze Ala nie ma psa a kot jest manipulacja masonow zarabiajacych krocie na zarciu dla kotow.

__
gdzietenwosk.pl

VIP
fronki

2008-11-16 10:44:12

liczyłem ze wrzucisz cos od siebie... ale skoro przekleiles z innej strony przeciwników traktatu tez nie jest zle :)

jesli chodzi o zarzuty, to podpisuje sie pod tym co o nich napisal rr (niestety nie mam dziś czasu, na swoje odpowiedzi - nie mogles tego wrzucić od razu w piatek, w skasowanym temacie?) . niestety przez najbliższe dni nie bede mial czasu, a pewnie i ochoty, na dalsza wymiane postów - mam nadzieje że to uszanujesz.

jedną fajna rzecz dodam, suwerenność nie jest pojęciem ilościowym, a jakościowym. Nie mierzysz jej straty ilością kompetencji które przenosisz na kogoś innego

co do Twojego dobrego humoru, ciesze sie że jest, ale pamiętaj, że ja ani wczoraj, ani w piatek Cie nie obrażałem - Ty, tak wiec wyciągniecie ręki traktuje z przymrużeniem oka.

uraz mam! nie lubię jak ktoś manipuluje słabszymi bazując na ich niewiedzy i strachu, robi tak kaczyński, robi tak ojciec z torunia.... ja tego nie akceptuje.

pytasz o moje studia, to tak naprawdę nie ma nic do rzeczy - wiedza przedstawiona przeze mnie nie jest tajemna... można ja znaleźć czytając prasę (tylko nie nasz dziennik) czy polski internet.

zapytałeś, to odpowiem... nie musisz się już spotykać z kolega, właśnie masz jednego za rozmówce, 4 rok, uniwersytet warszawski :) komu teraz bardziej wierzysz? (wiem, głupio strzelić sobie w nogę w jednym poście 2 razy)

traktat z Lizbony, na 3+ zaliczony u tego gościa http://www.inp.uw.edu.pl/?q=kadra/117 - ciężko będzie szukać większych autorytetów z dziedziny prawa europejskiej w naszym kraju, a chyba popisując się słabą oceną odpowiadam też na pytanie czy znam treść traktatu :P

jak coś moge wrzucić skan indexu, albo dać Ci hasło do internetowej bazy ocen to zobaczysz jakim jestem studentem :D (od razu mówie - nie najlepszym)

__

VIP
fronki

2008-11-16 10:56:24

postawiłes pytanie nie fair, mam nadzieje że nie świadomie. nie wiem czy to jest dobre, nigdy w takim zwiazku nie byłem!

dopóki ktoś robi to u siebie w domu - jest ok, dopóki dwie lesbijki robia to na ulicy też jest ok... problem pojawia sie w ostatnim przypadku...

jak widzisz, srednio poprawna politycznie odpowiedz^^

jestem za dopuszczeniem związków partnerskich (BEZ MOŻLIWOŚCI ADOPCJI) - z prostej przyczyny, uwazam ze nalezy sie takim osobom prawo do spadku, możliwość wspolnego opodatkowania i reszta ułatwień. mysle ze to jest fair w stosunku do wszystkich, choć nie wyobrażam sobie jak bym zareagował na dwójkę facetów całujących sie na ulicy... dramat :|

chciałem dodać, że jestem bardzo przeciwny, obecnej modzie na gejostwo :/ ale to już inna bajka

__

VIP
fronki

2008-11-16 11:00:55

idd :D

__

Użytkownik
iamtheone23

2008-11-16 11:36:08

jaki bystry z Ciebie chlopiec... :D

__

Użytkownik
iamtheone23

2008-11-16 11:39:05

ku*wa ! Andrzejku ! narazam sie na krytyke z mysla o nas, a Ty jeszcze przeciwko mnie ?!

__

Użytkownik
iamtheone23

2008-11-16 11:40:38

akcja "podaruj dzieciom slonce" :D

__

Użytkownik
g3su

2008-11-16 11:49:31

hehehe :D zawsze mozna ofiarowac troche radosci innym :D

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
iamtheone23

2008-11-16 11:55:45

niewazne pod jaka postacia ^^

__

Użytkownik
Bitman

2008-11-16 13:06:49

Żyjemy w czasach pokoju? Nasi żołnierze są w Iraku, Afganistanie i kilku innych państwach. Żyjemy w czasach kiedy nasze państwo walczy w interesie innych.

__

Użytkownik
andrzejq

2008-11-16 13:34:06

Jeżeli, źle odebrałeś moje pytanie to przepraszam, nie miałem na celu Cię obrazić.

Niemniej jednak ja jestem całkowicie przeciwny legalizacji takich związków. M.in. dlatego, że jak ostatnio jechałem do szkoły to przede mną stanęło dwóch takich i zaczęli się lizać... w autobusie. Tylko siostra mnie powstrzymała od "reakcji"...

Dla mnie to jest skandal i brak poszanowania dla reszty ludzkości.

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
andrzejq

2008-11-16 13:35:27

Sorki Misiek ale już mam dziewczynę ; )

hahahahahaha ; )

__
Sygnatura SPAM !

VIP
Pajda

2008-11-16 13:48:23

Co do pierwszego filmiku to pomijajac sposob w jaki on jest przedstawiony (wyciete wypowiedzi 4 tylko osob), niby co w nim nie tak? Parlament to parlament, sa tam rozne ugrupowania, ludzie z roznymi swiatopogladami, oczywiste jest, ze pelnej zgodnosci nie bedzie i sie kloca, na tym przeciez wlasnie ma to polegac. Drugi wcale nie odbiega w konwencji.

Jak wyglada news na onecie? Po pierwsze nie mozna ocenic tego na podstawie tego miniaturowego wycinku. Po drugie to nie nowosc, nasze krajowe media pisza co im sie podoba, co widac bylo wyraznie podczas wojny w Gruzji, ale czesto tak naprawde wystarczy obejrzec jakies wystapienie premiera w calosci i zobaczyc jak inny bedzie jego sens pozniej w serwisach informacyjnych.

Media krajowe nie informuja o tym co sie dzieje w PE i KE, czy tak naprawde UE w ogole. Wola pokazywac co sie dzieje u nas, a ludzie nie rozumieja, ze powinni sie interesowac i ograniczaja sie do naszej lokalnej polityki. Jest to nieprawidlowe podejscie, ale tak wlasnie dzialaja media, tacy sa widzowie. Jezeli ktos chce moze dokladnie sledzic co sie dzieje.
Jest przeciez ich telewizja wlasna, poki co byl problem, ze leci przez skandynawskiego satelite, ale powinna wrocic w koncu na hotbirda. Tam kazdy moze sobie wszystko zobaczyc jak wyglada, a nie czytac onet, czy wcale nie lepiej pociete bez kontekstu filmiki na youtube z podlozona odpowiednio muzyka dla zwiekszenia efektu. Z tego co pamietam powstawala tez platforma internetowa, nie wiem czy juz w pelni dziala i mozna w sieci wszystko ogladac na biezaco, ale i tak materialy sa, jezeli ktos pragnie sie z nimi zapoznac. Jak komus sie nie chce to zawsze moze chociaz czytac komunikaty EuroparlPress, w koncu jest dzial polski i informacje w naszym jezyku.

Osobiscie radze sie przejechac na miejsce i zobaczyc jak to wszystko dziala. Ja tez mialem rozne opinie, ale po tym jak odwiedzilem KE i PE, spodobalo mi sie tam, sposob dzialania, przejrzystosc.

Odnosnie sprawy traktatow i referendum, jestem przeciwny przeprowadzaniu takowego. W referendach wygrywa strach, wygrywa opozycja prowadzaca proste agitacje. Nie wazne jak dobre by byly reformy, zadne nigdy w ten sposob wszedzie nie przejda.

I nie mam nic przeciwko gdyby byl stan o nazwie Polska :P

__

VIP
KonradM

2008-11-16 13:59:33

Źródło "Twojej" wypowiedzi: traktat.com.pl/traktat.htm
Miałem nadzieję na jakieś własne wnioski, a nie kolejną porcję "wiedzy z internetu".

__
www.hstv.pl

VIP
KonradM

2008-11-16 14:00:02

A, ten, będziesz na PGA?

__
www.hstv.pl

Użytkownik
iamtheone23

2008-11-16 14:05:03

ja wiem, ze to tylko wymowka :D ja to wiem ! :D

__

VIP
Van Helsing

2008-11-16 14:06:30

lol :D

__
Miejsce na Twoją reklamę!

VIP
Pajda

2008-11-16 14:14:53

"Traktat ten został stworzony na miejsce powszechnie odrzuconej Konstytucji Europejskiej. Jednak Traktat Lizboński nieznacznie tylko różni się od wspomnianej konstytucji, stworzenie go było manewrem taktycznym, który miał zmylić obrońców suwerenności państw członkowskich. Traktat Lizboński pozbawia Polskę Niepodległości, stawiając nad władzami polskimi i polskim Prawem - Prawo unijne i władze unijne."

Owszem jest to manewr taktyczny, ale myli on tak, ze przeciez sami urzednicy unijni wprost mowia, dlaczego tak sie stalo, a takze o zalozeniu unikania referendow za wszelka cene. To nie jest tajemnica.

Z zacytowanymi dalej artykulami nie widze problemu. Natomiast zapoznaj sie moze, z hierarchia i systemem jakie beda panowaly po reformach. Zwracam tu uwage, na znaczenie i wplyw przedstawicieli krajowych, czyli co tak naprawde bedziemy mogli.

__

VIP
Pajda

2008-11-16 14:20:01

Ja tamtego tematu nie czytalem, ale przeciez zawsze mozna po prostu zamknac?
Jestem ogromnym przeciwnikiem kasowania, zamykania tez, ale calkowite kasowanie jest dla mnie niedopuszczalne.

__

Użytkownik
andrzejq

2008-11-16 14:27:24

; )

__
Sygnatura SPAM !

VIP
fronki

2008-11-16 16:36:28

nie przewiduje :P jak chcesz sie ze mna napic, musimy to zrobic tutaj :)

__

VIP
KonradM

2008-11-16 17:40:38

Spoko, odezwę się jakoś po PGA, bo do tego czasu mam zapierdol i na uczelni, i w pracy, i jeszcze PGA - generalizując, sezon w pełni :)

Można by wyrwać parę znajomych osób na jakieś esportowe piwo, ot, jak kiedyś z Sawikiem w... Studencie? Mhmm... tak, to chyba był Student.

__
www.hstv.pl

VIP
fronki

2008-11-16 18:36:33

mozna by! trzymam w takim razie za słowo, pozdrów tam sawika bo ja go nawet juz na uczelni nie widuje :)

__

VIP
KonradM

2008-11-16 18:59:30

A spoko, jego też się wyrwie, ale pewnie wieczorem, tj. po godzinach pracy ;)

__
www.hstv.pl

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2456 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie