Obama vs. McCain

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
andrzejq

2008-11-04 21:16:45

No to fajnie, że się zrozumieliśmy : P

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
andrzejq

2008-11-04 21:19:30

Taaak, Tutaj też się zrozumieliśmy : D

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
andrzejq

2008-11-04 21:31:59

Kto spowodował powstanie Ku Klux sKur*ysynów ?

Odpowiedź jest prosta... biali...

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
Kombatant

2008-11-04 22:24:45

Barzdo malo wiesz o KKK.

Po porazce konfederatow, caly stary pozadek poludnia legl w gruzach.
Mozna powiedziec ze murzyni dostali wolnosc z ktora nie wiedzial co zrobic, cale zycie pracowal na plantacj w zamian dostawali jedzenie i dach nad glowa za prace od swojego pana, a w nowej sytuacji nei mieli pracy i w ten sposob powstawaly pierwsze slamsy w stanach.
Nastepnie dostali prawa i je mieli w przeciwienstwie do poludniowcow, chodzilo glownie o przeglosowanie ustaw i konstytucji pod dyktando Uni.
Zwycieskie wojska Unii traktowaly z wiekszym szacunkiem czarnych niz przegranych poludniowcow.
Masa poleglych, sierot i dzieci oraz sytuacja wywarta przez czarnych na bezbronnych poludniowcow zmusila tych ludzi do zawiazania tej organizacij.

Ku Klux Klan byl rodzajem tajnej policji obywatelskiej surowo tepionej przez wojska unii.
Podam przyklad: Czarny zgwalcil biala kobiete, zbieral sie KKK i murzyn wylapywal kulke miedzy oczy, czy to nie jest fair?

Cytat:
"Początkowo niosła pomoc wdowom i sierotom po zabitych żołnierzach Konfederacji. Jej członkowie zakładali białe ubrania, symbolizujące dusze poległych Konfederatów"

W 1877 organizacja zostala rozwiazana przez gen. Nathan-a Forrest-a. A dalsze organizacje sa typowo rasitowskimi odlamami.
Nagonka medialna i propaganda zrobila z KKK ogranizacje terrorystyczna i rasistowska tak teraz jest, jednak niech ludzie tez wiedza jak bylo podczas wojny secesyjnej o szczerych wartosciach jej zalozenia.

__
Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!

PLECELS
PleeC

2008-11-04 22:29:52

JEGO dzieci czy jego dzieci?

__

Użytkownik
andrzejq

2008-11-04 22:47:37

Dobrze. Wszystko ślicznie i pięknie ale zróbmy to raz jeszcze od początku !

Nie jestem jakimś specjalnym wielbicielem czarnoskórych ale gnębienie ich jest co najmniej żałosne. Jest to dokładnie taki sam człowiek jak Ty czy ja, więc nie widzę powodu, dla którego takie de*ile z KKK miałyby się mścić.

Piszesz, że KKK było tajną policją. Mój Boże ! To brzmi prawie jak Organizacja Charytatywna ! Bronili biednych białych przed złymi murzynami. Oj oj oj strasznie im nie współczuję. Dlaczego? Bo gdyby ich KU*WA biali zostawili w tej JE*ANEJ Afryce i się od nich ODPIE*DOLILI to nie byłoby żadnego problemu. Myślisz, że Oni sami wskakiwali na te zas*ane statki do du*nego USA ? Myślisz, że im się uśmiechało bycie niewolnikami na plantacjach za marne resztki i jakąś dziurę do mieszkania? Żartujesz sobie?

To jest TYLKO i WYŁĄCZNIE wina białych i nie wciskaj mi tu kitów w stylu tego, że łaskawie dostali wolność i nie wiedzieli co z nią zrobić. Jak mieli wiedzieć skoro ich ku*wa wyzyskiwali tyle czasu? Poza tym przykład z gwałtem był ch*j warty bo akurat takie przypadki zdarzały się dużo rzadziej niż biały białą lub czarną. Na tych jakoś nikt się ku*wa nie rzucał. Wyjaśnisz to ?

__
Sygnatura SPAM !

VIP
Mateck

2008-11-04 22:54:36

nie rozumiem.

__

Użytkownik
m3ribo

2008-11-04 23:00:57

Zebys sie nie zdziwil. Jak wygra Obama to 3/4 Keni wyjedzie do USA dzieki temu, przez co inne kraje zaczna skakac z pyskiem i zrobi sie jeden wielki cyrk z wizami.

__

Użytkownik
jZz

2008-11-04 23:01:05

jak dla mnie anarchia i konserwatyzm to bardzo fajne połączenie :D

__

VIP
V!ct!M

2008-11-04 23:06:07

moze chodzilo mu o jego wlasne dzieci i cudze dzieci, w przypadku ktorych byl 'nadopiekunczy' :D

__

Użytkownik
Blademaster

2008-11-04 23:07:33

obama bo lubie nygusow

__

VIP
V!ct!M

2008-11-04 23:13:44

ekscytuja sie (choc jakos tego specjalnie nie zaobserwowalem, poza tv) moze dlatego, ze:
- USA na chwile obecna wiekszosc osob uznaje jeszcze za najpotezniejsze supermocarstwo
- wybor moze miec duzy wplyw na losy swiata (choc jesli odniesc sie do Polski, to imo tylko taki wplyw 'symboliczny')
- jakby nie patrzec, na przestrzeni ostatnich lat i wiekow Polska utrzymywala rozne stosunki z USA i mimo, iz polityka ostatnich lat jest uwazana przez wiekszosc osob za podporzadkowywanie Bushowi i gre nie warta swieczki, to jest to najwieksze panstwo, na ktore mozemy jakos "liczyc" (no, porownajmy to chociazby do stosunkow z Rosja...)

to tak sam wymyslilem, ale pewnie ktos kto sie zna napisze cos wiecej :p

aha, zapomnialem o jednej z najwazniejszych rzecza, sa to w pewnym sensie 'historyczne' wybory i poprzednich czy jeszcze wczesniejszych wyborow nie mozna do nich porownac (pod katem kandydatow). od dawna ludzie zakladali zwyciestwo demokraty (Clinton/Obama) i ktorekolwiek z nich by wygralo (kobieta/murzyn), byloby to dosyc przelomowym i symbolicznym wydarzeniem

__

Użytkownik
garo

2008-11-04 23:14:19

mi to tam jeden ch*j...

__

VIP
maXym

2008-11-04 23:35:13

na razie symboliczny, gorzej bedzie jak niebawem wkrocza do naszego kraju...

__

Użytkownik
andrzejq

2008-11-04 23:37:04

It's already done...

__
Sygnatura SPAM !

VIP
maXym

2008-11-04 23:42:12

tylko okupacja zacznie sie na dobre, choc juz w zeszlym tygodniu jacys marines czy inni fighterzy z US army pobili polskieog taryfiarza, gdzies na pomorzu, niby tylko cumowali i wyskoczyli na chwile na miasto...

__

VIP
V!ct!M

2008-11-04 23:43:11

ale o co Ci chodzi, o obsluge bazy rakietowej?;p

__

Użytkownik
andrzejq

2008-11-04 23:43:56

No tak w takim sensie oczywiście masz rację. Problem w tym, że nie potrafimy im powiedzieć wypie*dalaj bo "nie" w tym momencie już nie wystarczy.

Propos taryfiarza to faktycznie coś tam słyszałem...

__
Sygnatura SPAM !

VIP
maXym

2008-11-04 23:46:09

yes

__

ex-Redaktor
exilek

2008-11-05 00:41:52

tak samo jak socjalistyczny liberał :)

__

Użytkownik
qwe

2008-11-05 03:04:28

http://www.youtube.com/watch?v=D5fh-kl2nS4

Obama przylapany na klamstwie.

edit No nie moge, obejrzyjcie najpierw to na gorze a pozniej http://www.youtube.com/watch?v=Pv7WDi2BO5k to.

Co za bezczelnosc i udawanie glupa.

__

Użytkownik
chojrak

2008-11-05 09:16:59

obama prezydentem ;/

__
dupa

Użytkownik
g3su

2008-11-05 10:08:46

moze kurde jestem zmeczony i tylko mi sie wydaje ale czy na obu filmikach pytanie zadaje ten sam gosc? nawet ubrany jest tak samo ;o pytanie jest identyczne i odpowiedz jest identyczna ;o obama wozil tego kolesia ze soba czy co ;d

__
luuuzzzz bluuuzzz

VIP
KonradM

2008-11-05 10:08:47

O, szczerze mówiąc po cichu wydawało mi się że dziadek przejdzie...

... chociaż w sumie pewnie i tak nie będzie to miało większego znaczenia ;)

__
www.hstv.pl

Użytkownik
chojrak

2008-11-05 10:57:26

murzyn w białym domu. oO

__
dupa

VIP
spec_u

2008-11-05 10:58:32

i dobrze ;]

__
ema

Użytkownik
Kombatant

2008-11-05 12:15:36

Nie nasza wina jest ze nasza cywilizacja doszla do jakiegos dobrobku i dobrobytu, murzyni siedza do tej pory w lepiankach w afryce, albo na tym co zrobili biali.
Ogolnie jestem za tym zeby nie dawac im wladzy, murzyni niszcza amerykanskie miasta w slamsachm, niebezpiecznych dzielnicach, wyjdz na typowa czarna dzielnice to zobaczysz jak tam wyglada rzeczywistosc.
Miasta Garry i Detroid sa niszczone przez murzynskie gangi, dlaczego nietolerancyjni biali sa w stanie mieszkac normalnie i nie mieszac sie w organizacje przestepcze.
Przez tyle lat osadnicy z europy radzili sobie bez rzadow murzynow i daja rade, wystarczy popatrzec na plan wyborczy Obamy zeby zrozumiec ze on robi uklon w strone najbiedniejszych, a McCain chce postawic amerykanska gospodarke na nogi, zmiejszajac wydatki i dajac impulsy przedsiebiorca do rozwoju sektora gospodarczego.
Troche o tym jak bylo kiedys.
Kolonizacja byla sprawa bardzo ciezka lecz sprawa oczywista jest ze zdrowy mocny niewonik nie byl rzecza tania w tamtych czasach, nie byl wcale zle traktowany.
Dostawal lekcje odostawal tylko i wylacznie gdy cos przeskrobal, a dobry pan nie bil swoich niewolnikow, czesto trzymal sluzbe w domu, ktora byla traktowana jak rodzina.
Poludnie roznio sie od unii tradycja i konserwatyzmem, obyczajami, niechecia do liberalnych i kapitalistycznych jankesow. Zniesienie niewolnictwa oznaczalo duzo dla plantatorow bawelny z poludniowych stanow, dotego doszly cla zaporowe na bawelne itp
Wojna jednak nie zakonczyla sie po miesiacu jak zakladali konfederaci, brak przemyslu ciezkiego zmusil mieszkancow poludnia do radykalnych poswiecen.
Blokady portow pozwolily kolaboranta dorobic sie fortun, a belki bawelny plantatorow lezaly w magazynach, ktore pozniej byly palone przez zolniezy Unii.
Po wojnie jak napisalem wczesniej czarni zakladali slamsy na obrzezach miast, wluczyli sie po ulicach bez celu. Juz wtedy przejsc przez taka dzielnice bylo lada niebezpieczenstwem.
Zemsta zlych czarnych i gwalty na bezbronnych wdowach byly, obywatele konfederacji w przeciwienstwie do murzynow zostali pozbawieni praw, wojska Unii nie bronily mieszkancow poludnia. Zdesperowani poludniowcy pod presja czarnych zalozyli Ku Klux Klan, by chronic swoich domow, byla to ograniazja ktora zajmowala sie zlymi czarnymi. Do tej organizacji nalezala cala elita poludnia, inteligencja, ludzie scisle zwiazani z tradycja i jej wartosciami tych regionow.
Filmy typu DR Quen o opisujace KKK zawsze sa jednostronne, a nikt nie pamieta o przestepstwach, gwaltach czarnych na bialych. Ciagle podszywanie nowych odlamow doprowadzilo do kompletnej niewiedzy ludzi na ten temat.

__
Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!

Użytkownik
boro71

2008-11-05 12:31:29

czarny też człowiek :ASD

;asD

?

;asdAS:D

__
.

Użytkownik
Kombatant

2008-11-05 12:46:17

Przez 4 lata prezydentury Obamy ameryka cofnie sie do pozycji Polski z przed 63 lat.

__

Użytkownik
qwe

2008-11-05 13:11:47

Hahaha, Obama juz zapowiedzial podwyzke podatkow :DDDDD

Biedni beda placic mniejsze, ale za to bogatym sie mocno oberwie po kieszeni.
Tak czy siak rzad wyjdzie na +, bo mniejszym dadza grosze a bogatym zabiora wiele.

__

Użytkownik
Kombatant

2008-11-05 13:28:55

Wlasnie a ja sie wcale z Obama nie zgadzam. McCain mial polityke ograniczenia wydatkow, a nie obnizania ich.
Dalej nie zgadzam sie z Obama pod tym katem zeby dawac biednym rybe, lepiej dac im wedke zeby sami zlapali swoja rybe.
Takiej polityce sprzyjal McCain, obnizenie podatkow dla przedsiebiorcow, rozwoj przemyslu, rozkrecenie gospodarki dajacej nowe miejsca pracy.
Obama wygral dzieki biednemu elektoratowi, polityka McCaina byla bardziej przejrzysta dla gospodarki, dawala wieksze szanse wyjscia z marazmu i staniecia na naogi amerykanskim instytucja.

__

VIP
V!ct!M

2008-11-05 13:35:42

z jednej strony dobrze, z drugiej troche szkoda

nie mam nic do obamy, ale tez jakos nie imponuje mi, choc obiektywnie patrzac moze faktycznie jest lepszym kandydatem

__

Użytkownik
chojrak

2008-11-05 14:00:56

lol

__
dupa

VIP
KonradM

2008-11-05 14:32:28

Abstrachując od poglądów obu kandydatów, McCain był zdecydowanie bardziej wiarygodny, i wydaje mi się bardzie korzystny dla mieszkańców starego kontynentu jako prezydent USA.

Dla Amerykanów nie wiem - Obama jakoś mi trąca socjalizmem, ale to może tylko skutki propagandy w internecie ;)

__
www.hstv.pl

Użytkownik
andrzejq

2008-11-05 14:37:26

Ty przynajmniej przeczytałeś to co ja napisałem w komentarzu?

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
Kombatant

2008-11-05 14:46:02

Nikt nie da tyle co Obama obieca. Socjalista w stanach jeszcze tego brakowalo.

__

Użytkownik
Martinoz

2008-11-05 14:46:17

Fatalny wybór dla Polski, Ukrainy, państw bałtyckich oraz kaukaskich - Rosjanie coraz śmielej sobie poczynają z Ukrainą (to samo co w Gruzji czyli wydawanie szybko paszportów a potem walka o secesje danego terytorium), a wybrano żółtodzioba (jedyne doświadczenie jego to 4 lata spędzone w Senacie !) w kraju który bądż co bądż jest jednym z gwarantów naszej suwerenności. Ostatnia aktywność dyplomatyczna Rosjan w państwach uznawanych powszechnie za awanturników (Libia i Wenezuela), postawi przed USA poważny problem - czy polityczny n00b jakim jest Obama da sobie radę ?
Wygrał kandydat który został wybrany za pomocą plebiscytu i nastrojów antyrepublikańskich - aby nie wygrał republikanin oraz aby stworzyła sie historia i wygrał czarnoskóry kandydat.

__

VIP
Mateck

2008-11-05 14:47:00

: D

__

Użytkownik
Kombatant

2008-11-05 14:49:15

De facto trzeba bylo ich deportowac spowrotem do afryki.

__

VIP
Mateck

2008-11-05 14:50:35

a to wszystko dlatego, że obama jest ładniusi.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1322 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie