Nowy porządek świata, chip RFID UPDATE

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
kot

2008-09-27 18:56:41

Nie karmic trolla.

__

VIP
fronki

2008-09-27 19:29:43

my go tak tuczemy, bo moze padnie z przejedzenia

__

Użytkownik
tobster

2008-09-27 19:36:56

Dupa prawda. Nasze dupowłazy muszą włazić USA w tyłek i dlatego kupili szroty. Mogliśmy od ruskich kupić MIGI i nie było by problemu z serwisowaniem i awaryjnością. Co z tego że są nowsze ? mamy ich taką ilość ZE I TAK NIC NIE ZDZIAŁAMY!! Więc co na dam marne 100 sztuk eF ? Jak ruski Mig nie chce leciec to 2x pukniesz, raz kopniesz i leci, a w eF ? Daj spokój.

__

Użytkownik
qwe

2008-09-27 21:53:54

Czlowieku nawet nie wiesz w jakim sensie zaprzecza wiec sie nie wypowiadaj.
On przeciez nie pisal, ze nie bylo tego ludobojstwa.

[url=http://pl.youtube.com/watch?v=W8SlV9gsS6g]Irving's holocaust[/url]

Smieszysz mnie takimi bezpodstawnymi stwierdzeniami.

Zapoznaj sie najpierw z tym co ma do powiedzenia a dopiero pozniej oceniaj, ignorancie.
Poczytaj sobie tez co sadza o nim inni (np komentsy na YT).
Czytales chociaz jedna jego ksiazke, czy opierasz sie na informacjach z Super Expressu ??
Jesli rozmawiam z osoba piszaca o pogladach innych, nawet nie znajac ich pogladow tylko opierajac sie na sugestiach od osob trzecich "no to sorry...".

Jak bym nie czytal jego ksiazek to bardziej sklonny byl bym wyrobic sobie o nim ogolny poglad czytajac [url=http://7dni.wordpress.com/2007/01/10/skandalista-david-irving-holokaust-innymi-oczami]TAKIE COS[/url] niz to co Ty napisales. (Przeczytaj co tam pisze w linku)
Dobrze, ze podali w tym opisie fakt iz Irving "Jest bowiem ofiarą nietolerancji".
Co to znaczy nietolerancja nie musze chyba tlumaczyc. Czytanie ze zrozumieniem w 1 czesci matury z jez polskiego w 2005 roku oparte bylo o tekst prof. Miodka na temat nietolerancji.

Z mojej strony eot bo piszesz nawet nie wiesz o czym/kim.
papa

[-]

__

Użytkownik
qwe

2008-09-27 21:59:56

A Ty nie spamuj.
Myslisz, ze jak masz status VIPa to wszyscy cie uwielbiaja?
Pewnie nie jestes w stanie wymyslic czegos bardziej skomplikowanego.
Zreszta widze po twoich komentsach w profilu, ze ksiazki to ty nie napiszesz.

O i na dole widze twojego pupila- mistrza Fronkiego.
On tylko czeka na takie komentarze kierowane w moja osobe bo wtedy czuje sie razniej, pewniej i moze cos glupiego dopisac.

__

Użytkownik
qwe

2008-09-27 22:14:22

Tak wlasnie pisze Fronki. Nie zaznajowi sie z tematem, odpisuje i wychodzi na glupa.

edit sorry, to miala byc odpowiedz na post digiego

__

Użytkownik
Yakcyll

2008-09-27 22:47:49

Tylko im pokazujesz, że jesteś trollem, w przeciwnym wypadku zignorowałbyś heretyków.

__

VIP
V!ct!M

2008-09-27 23:03:12

no coz, po tym poscie zmienilem zdanie o Tobie. lubilem czasem poczytac to co pisales (i z niektorymi rzeczami sie zgadzalem), ale niestety, teraz wychodzisz na zwyklego furiata. zamiast cos rzeczowo wytlumaczyc, od razu rzucasz sie na swojego rozmowce, gratulacje.

nie, zadnej ksiazki jego autorstwa nie czytalem, bo wyobraz sobie, ze w maturalnej klasie mam wazniejsze pozycje do przeczytania (aczkolwiek czytalem kilka lat temu pare ksiazek dotykajacych tematu holocaustu) i mam bardzo dluga, wlasna liste ksiazek, ktore chcialbym po maturze przeczytac :) to co napisalem, napisalem moze pod wplywem tego co w roznych miejscach czytalem, ale na pewno nie w super expresie. jesli od osob trzecich, to moze wylacznie od znajomego (bedacego ZWOLENNIKIEM Irvinga), ktory z tego co pamietam przeczytal wszystkie ksiazki wydane w Polsce (aha, ale te komentarze na YT sa wiarygodne, prawda?:])

gdzie Ci napisalem cos “rozbudowanego” o jego pogladach? nie napisalem. nie wiem naprawde co Cie tak urazilo. jesli nie podoba Ci sie stwierdzenie “neguje holocaust” (bo ja nic wiecej nie napisalem), to pozwol ze odwolam sie do fragmentu wygloszonego przez sad (za [url=http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/709128.stm]BBC[/url])
The judge found that Mr Irving was “an active Holocaust denier; that he is anti-Semitic and racist and that he associates with right wing extremists who promote neo-Nazism

a z linkami podanymi przez Ciebie chetnie sie ktoregos dnia zapoznam.

__

Użytkownik
qwe

2008-09-27 23:35:13

przeczytaj KOMENTARZ #145

Ja Cie lubie, naprawde, a to co pisze w postach to tylko wynik mojej slabej samokontroli i impulsywnosci. Taki juz mam charakter, jesli poznalbys mnie w realu to przekonalbys sie, ze tam prowadze zupelnie inna rozmowe niz na forum. Wiec wszystkie moje bluzgi wykresl. Zreszta sam popatrz. Sam tego posta na ktorego przed chwila odpowiedziales edytowalem 3x wycinajac moje niepotrzebne zdania ;)

Mysl sobie co chcesz ale ja Ciebie zawsze jakos szczegolnie pamietalem z tego forum, bo pisales posty na ktore zawsze zwracalem uwage. Szczerze mowiac to do niedawna myslalem, ze jestes tu kims w rodzaju admina esports (powaznie) i masz ok 26 lat.

pozdrawiam :P

edit
Ja jestem troche jak moja byla nauczucielka od geografii w LO.
Jak czegos nie umiales to wrzeszczala jak glupia, a gdy juz zrezygnowales to ona nagle usmiechala sie i dodawala grzecznie: "no to przeczytaj to sobie w domu jeszcze raz, dobrze? polubmy sie"
Wiec wiem co mniej wiecej czujesz ;)

__

VIP
V!ct!M

2008-09-28 00:32:33

no rozumiem, tez sie zagalopowalem. sam jestem troche impulsywny (teraz juz mniej niz kiedys) i nieraz zaluje ze powiedzialem/napisalem cos zanim pomyslalem :D

sam tez uwazam, ze trzeba miec jakies podstawy do oceniania czegos tak badz inaczej (dlatego tez nie odnosilem sie jednoznacznie do wszystkich rzeczy, ktore tutaj pisales, najwyzej do jakichs fragmentow)

tez pozdrawiam :)

__

Użytkownik
M|k0

2008-09-28 05:05:16

ale moze niech go troche jeszcze bardzej pokarmia :D bo musze przyznac ze dawno mi nic tak humoru nie poprawilo jak ten temat. pisze chlopak o TS, inni ludzie pisza mu ze wg nich to bzdury a ten sie pieni:D

ROTFL:D

__

Użytkownik
qwe

2008-09-28 12:02:42

Denerwuje sie, gdy ktos neguje to co napisalem nie podajac zadnych argumentow.
Zobacz sobie jakie napisalem zalozenia odnosnie tego tematu. Pare osob ich nie przestrzegalo i stad caly ten balagan.

Nietrudno to zauwazyc, wiec przykro mi, ze smiejesz sie z sytuacji ktorych nawet nie potrafisz zrozumiec.

__

Użytkownik
Tymek

2008-09-28 13:24:45

Czytałem już dużo naprawdę śmiesznych/głupich/naiwnych tekstów, ale ten o Blue Beam bije wszystko na głowę ;asd.

__

Użytkownik
N4kai

2008-09-28 13:39:08

Yeah, ktoś się chyba natrudził by coś takiego wymyślić :C.

__

Użytkownik
M|k0

2008-09-28 14:34:01

"The third step is telepathic electronic two-way communication" AAA!!! Szybko gdzie moja czapeczka z folii aluminiowej!!!!

EDIT

A tak troche bardziej serio. qwe nie mam nic do tego ze wierzysz w TS, ja osobiście nie, ale nie mam watpliwosci co do tego ze ludzmi mozna manipulowac. Ale imo i tylko imo istnieja PROSTSZE sposoby robienia tego niz np. PROJECT BLUEBEAM, i nie smieszy mnie to ze ty sobie w costam wierzysz bo masz do tego pelne prawo, smieszy mnie bardziej to ze pienisz sie bo ktos na forum internetowym napisal ci ze wg niego to bzdury. pozdro :D

__

Użytkownik
qwe

2008-09-28 21:49:07

Yeah, ktoś się chyba natrudził by coś takiego wymyślić :C. [N4kai]
Czytales w ogole co bylo napisane w linku??

Sam uczestniczylem w pokazie laserowym na scianie wody, ktory ciezko bylo odroznic czy jest prawdziwy czy nie (majac trzezwy umysl).
Niedawno rzad brytyjski przeznacza ogromne sumy pieniedzy na rozstawianie nadajnikow w miejscach malo lub praktycznie niezaludnionych. Jaki jest ich cel narazie malo wiadomo. Nadajniki wygladaja jak drzewo (dokladnie tak jak te z filmiku project bluebeam), koszt jednego to 30 000 FUNTOW !!!!!!!!!!!!!!
Jeden z takich nadajnikow widzialem na wlasne oczy. Znajduje sie niedaleko miejsca na ktorym co roku odbywa sie najwieksza w UK impreza techno http://www.globalgathering.co.uk/.

Ponadto masoneria otwarcie przyznaje, ze chce wprowadzic JEDNA, SWIATOWA RELIGIE!!!!! Dokumenty o tym mowiace sa ogolnodostepne w ksiazkach i czasopismach dla masonow.

Aha, istnieje mnostwo dowodow, ze HAARP potrafi wywolywac trzesienia ziemi.
By zrozumiec calosc najpierw poczytaj o systemie HAARP, zwracajac uwage, ze w miejsce w ktore HAARP wysyla promienie powstaja OBLOKI PLAZMY.
Powiazcie to z faktem, ze najmniej ofiar w trzesieniach ziemi jest w zwierzetach.
Dlaczego podczas Tsunami na oceanie indyjskim w 2004 wszystkie zwierzeta pouciekaly od brzegu, schronily sie ??? Jakby wyczuwaly zblizajace sie niebezpieczenstwo.
Teraz polaczcie to z tym co ma do powiedzenia ten pan http://www.freedomvideo.org/blog/?p=521 (apeluje, obejrzcie i przeczytajcie CALY jego raport)

a pozniej z tymi nagraniami
[url=http://pl.youtube.com/watch?v=KKMTSDzU1Z4]Glowing Color-Clouds 30 Min Before 2008 Sichuan China Quake[/url]
[url=http://pl.youtube.com/watch?v=hzVamNQzfYA]10 mins before the 2008 Sichuan earthquake in China[/url]
[url=http://pl.youtube.com/watch?v=jZlr0j2mnEE]China Earthquake lights and Strange Colors[/url]

. Ale imo i tylko imo istnieja PROSTSZE sposoby robienia tego niz np. PROJECT BLUEBEAM

Podobaja mi sie koncowe wnioski. (qwe)

To prawda, pomysł wydaje się szalony i wielce nierealistyczny, ale może też z tego względu warto przyjrzeć mu się bliżej. Miejmy tylko nadzieję, że projekt BLUE BEAM jest niczym więcej jak tylko kampanią dezinformacji. Jeśli nie, to wizja jednego światowego porządku jest bliższa niż może nam się wydawać...

NIGDZIE NIE NAPISALEM, ZE WIERZE W TEN PROJEKT !!!
KOLEJNY RAZ ODWRACACIE FAKTY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jedyne czego jestem pewien to fakt istnienia SPISKOWEJ TEORII DZIEJOW, niemal kazda wieksza teoria spiskowa wywodzi sie od spisku zalozonego przez Illuminatow Bawarskich. Fakt jego istnienia jest udokumentowany NIEZLICZONYMI dowodami w postaci zapisow, filmow, nagran audio, zdjec -od POCZATKU JEGO ISTNIENIA!!!
Wiedzial o nim Orwell, wiedzial Hitler, wiedzial Jan Pawel II, Ron Paul, Albert Einstein, Nikola Tesla,byli szefowie lokalnych siedzib FBI, CIA, konstruktorzy WTC, strazacy gaszacy pozar WTC, rodziny ofiar WTC, kazdy starszy historyk oraz dziesiatki tysiecy innych osob.
Powstalo mnostwo ksiazek, filmow, nagran itp itd na te tematy.
Faktem jest, ze media promuja tylko najdebilniejsze i najbardziej naiwne z nich wszystkich ("loose change", "WTC conspiracy", Alex Jones).

Wielu z Was nadal wierzy, ze samolot, ktory uderzyl w Pentagon oraz lot 93 wyparowaly co jest totalnym idiotyzmem i na krotsza chwile zastanowienia nawet 5 letnie dziecko by w to nie uwierzylo.

W tym tygodniu powstanie cos co zaproponowala jedna z osob tego forum.
pzdr

edit: chcialem dodac, ze project bluebeam dodalem jako ciekawostke, zupelnie inaczej niz pozostale filmiki

jeszcze odniose sie do

. Ale imo i tylko imo istnieja PROSTSZE sposoby robienia tego niz np. PROJECT BLUEBEAM

1 z ciekawosci, podaj jakis sposob
2 istnialy prostsze sposoby by wciagnac ameryke w wojne z irakiem (ktos moze powiedziec)

__

Użytkownik
M|k0

2008-09-28 23:24:26

bardzo prosze, zamiast wydawac miliardy dolarow na kontrole umysłów, satelity nadajace hologramy jezusa, allacha i buddy mozna ludzi uzaleznic od siebie ekonomicznie, poprzez kulturę, reklamę itd. i wtedy zanim ludzie się obejrzą sa juz zmanipulowani.

Co chcialem powiedziec poprzez poprzedni post. Opiszę to przykładem: czy jesli chcesz zabic muche to uzywasz packi na muchy czy tez budujesz system radarów, komputerów i wyrzutni mini-rakiet które namierzaja i niszcza muchy??

I jeszcze tak for fun. qwe a skad my mamy wiedziec ze nie jestes np. rzadowym agentem ktory specjalnie robi zadyme wokol teorii spiskowych zeby ludzie w nie nie wierzyli? moze np zwracasz nasza uwagę na jakies konkretne teorie zeby zrobic zaslone dymna dla jakis manipulacji hę? pozdro

__

Użytkownik
Qub!c

2008-09-28 23:46:34

Jechowo śmierdzi mi to wszystko...

__

Użytkownik
Qub!c

2008-09-28 23:56:25

haha przeczytałem twój post do końca bo był krótki :DDDD łap za to plusa ;]

__

Użytkownik
iamtheone23

2008-09-29 00:49:41

a nie pryskane ogorki ?

__
http://benzblog.pl/

Użytkownik
qwe

2008-09-29 00:53:51

mozna ludzi uzaleznic od siebie ekonomicznie, poprzez kulturę, reklamę itd. i wtedy zanim ludzie się obejrzą sa juz zmanipulowani.
A czy tak przypadkiem juz nie jest ?????????? :)))))
W calej niemal europie ceny mieszkan poszly o 500% w gore w ciagu 10 lat.
Teraz zeby zbudowac dom musisz zaciagnac sie na cale zycie w banku w tym niewolniczym systemie. Powiedzmy, ze oprocentowanie wynosi 20% (dochodza jeszcze inflacje, zmiany stop procentowych itp) to zaciagajac kredyt na 30lat, 6 lat pracujesz jako niewolnik dla banku. Myslisz, ze to normalne ??
Moi dziadkowie pobudowali po 2-3 domy za wlasne pieniadze, nie zaciagajac zadnych kredytow w bankach. Spytaj sie innych starszych osob, ktore mieszkaja w domach, wiekszosc z nich podbudowala i urzadzila je za swoje pieniadze, nie pozyczone od banku. Ten przyklad to tylko ziarenko w tym calym systemie manipulacji.

Z tymi muchami i packa to srednio Ci wyszlo. Przyklad, chca mocno zredukowac populacjie, czy spuszcza 100 atomowek na swiat i poczekaja az dym radioaktywny opadnie, co moze spowodowac nieoczekiwane zachowanie ludzi, nieoczekiwane rezultaty itp, czy moze bedziesz ich podtruwal zywnoscia, woda, szczepionkami przy tym wmawial im, ze rak jest czyms normalnym (ostatnio rozmawialem z pewna osoba, ktora byla przekonana, ze kiedys ludzie rownie czesto umierali na raka), woda musi byc fluoryzowana bo pomaga zebom, aspartam jest najwlasciwszym slodzikiem na rynku itp itd.

Ale za posta i tak lapiesz plusa [+]
i buziaka :* ;D

__

Użytkownik
qwe

2008-09-29 01:20:30

Nie tylko Jechowo ;)
Chrzescijanie, Buddysci, ateisci, satanisci itd tez gadaja o tym spisku.
Niektorzy sa bardziej lub mniej naiwni, niektorzy wierza we wszystko co zobacza, inni biora wszystko pod krytyke.

Jesli myslisz, ze ja, LaM, xew4N i wiele innych jestesmy naiwni bo w costam wierzymy, to odpowiedz mi jak bardzo naiwny musi byc np kot, ktory dalej siedzi w przekonaniu, ze pieniadz jest wartosciowy.

To jest dopiero naiwnosc, bo odkad elita celowo zniosla standard zlota na swiecie jako zamienna forma platnosci odtad pieniadz ktory obecnie mamy to doslownie bezwartosciowy papier, nie ma pokrycia dokladnie w NICZYM.

Jesli spojrzysz np na funta brytyjskiego (celowo nie podalem dolara amerykanskiego bo o dolarze to juz chyba kazdy kto chcial wiedziec to wie)
[hide=http://www.downies.com/aca/catalogue/aca/images/lots/298/1743.jpg]20 pounds[/url]

to ujrzysz tam napis
I promise to pay the bearer on demand the sum of 5/10/20/50 pounds

W rzeczywistosci ten napis nie oznacza nic. Oznaczalby gdyby mozna bylo by ten banknot wymienic na cokolwiek, chocby kostke masla. Jest wymienialny tylko na inny banknot lub sluzy jako srodek platniczy. Jak to ktos na pewnym forum napisal:
[b]W skrajnym wypadku Bank of England może uznać, że wartość funta wynosi zero, i wówczas nie są zobowiązani do niczego poza zebraniem papierków od ludzi.[b]
Nabrali cala ludzkosc na to, ze pieniadze sa cos warte i heja! moga klasc narody na kolana.

I kto w co tu wierzy?

__

Użytkownik
qwe

2008-09-29 01:21:28

Nie tylko Jechowo ;)
Chrzescijanie, Buddysci, ateisci, satanisci itd tez gadaja o tym spisku.
Niektorzy sa bardziej lub mniej naiwni, niektorzy wierza we wszystko co zobacza, inni biora wszystko pod krytyke.

Jesli myslisz, ze ja, LaM, xew4N i wiele innych jestesmy naiwni bo w costam wierzymy, to odpowiedz mi jak bardzo naiwny musi byc np kot, ktory dalej siedzi w przekonaniu, ze pieniadz jest wartosciowy.

To jest dopiero naiwnosc, bo odkad elita celowo zniosla standard zlota na swiecie jako zamienna forma platnosci odtad pieniadz ktory obecnie mamy to doslownie bezwartosciowy papier, nie ma pokrycia dokladnie w NICZYM.

Jesli spojrzysz np na funta brytyjskiego (celowo nie podalem dolara amerykanskiego bo o dolarze to juz chyba kazdy kto chcial wiedziec to wie)
[hide=20 pounds]http://www.downies.com/aca/catalogue/aca/images/lots/298/1743.jpg[/hide]

to ujrzysz tam napis
I promise to pay the bearer on demand the sum of 5/10/20/50 pounds

W rzeczywistosci ten napis nie oznacza nic. Oznaczalby gdyby mozna bylo by ten banknot wymienic na cokolwiek, chocby kostke masla. Jest wymienialny tylko na inny banknot lub sluzy jako srodek platniczy. Jak to ktos na pewnym forum napisal:
W skrajnym wypadku Bank of England może uznać, że wartość funta wynosi zero, i wówczas nie są zobowiązani do niczego poza zebraniem papierków od ludzi.
Nabrali cala ludzkosc na to, ze pieniadze sa cos warte i heja! moga zaprzec ludzi do pracy w ich niewolniczym systemie. Wartosc pieniadze to wartosc umowna, poprzez kontrole ich ilosci w obiegu kontrolujesz ich wartosc. Chyba nie musze mowic kto taka kontrole ma...

I kto w co tu wierzy?

__

Użytkownik
M|k0

2008-09-29 04:52:18

z tym buziakiem to bym sie wstrzymał:P a jeszcze dorzuce swoje 3 grosze ostatnie, to poswiecilem te 2,5h czy cos zeby obejrzec esoteric agenda i mimo iz mialem wrazenie ze ktos tam wrzucil wszystkie TS o ktorych slyszalem i zrobil z nich jedna to pointa calkiem milo zaskakujaca, i btw czy tam nie jest przypadkiem powiedziane ze w panstwach UE nie fluoryzuje sie wody?? ja jednak pozostaje sceptyczny co do TS bo nie pasują mi one do Brzytwy Ockhama, a zawsze uwazałem ja za jeden z lepszych "wynalazkow" odnosnie tworzenia teorii. pozdro

__

Użytkownik
qwe

2008-09-29 11:00:41

panstwa Wspolnoty Europejskiej w traktcie tworzenia Esoteric Agenda odrzucily fluoryzacje wody

latach 60. z fluoryzacji wody wycofały się Szwecja i Dania. W latach 70. dołączyły do nich Holandia i Niemcy. Wody nie wzbogacają Austria, Francja, Belgia, Norwegia. W niektórych krajach dodaje się związki fluoru do soli, pozostawiając jednak jej używanie w gestii kupujących.

http://pl.youtube.com/watch?v=_Ys9q1cvKGk

http://www.bioter.pl/prasa/fluor.htm
http://www.wyjsciedwa.pl/wyjsciedwa.php?action=fluor
http://zdrowie.onet.pl/1165711,2039,,1,dzial.html
http://www.przekroj.pl/cywilizacja_nauka_artykul,1079.html

Woda nie jest obecnie masowo gluoryzowana w europie.
Oczywiscie Kraniczanka, bo wody butelkowe sa fluoryzowana.
W Anglii nie da sie przed tym uciec, w polsce tez coraz trudniej.
Kropla Beskidu (nalezaca do Coca Coli), wody koncerny Danone (Arctic), Nestle itd.
SA fluoryzowane.

aha, sprawdz sobie informacje zawarte w tym filmie http://pl.youtube.com/watch?v=w30ffve_JQM
Sa dziesiatki tysiecy naukowcow na swiecie, ktorzy mowia do czego HAARP jest zdolny.

__

VIP
kot

2008-09-29 14:02:47

W zasadzie mialem sie powstrzymac od komentowania twoich postow, ale po tych bzdurach powyzej nie bylem w stanie sie juz dluzej powstrzymac.

Twoj powyzszy post jest znakomitym przykladem na to jak obce jest ci logiczne myslenie, o ktorego brak oskarzasz wlasciwie wszystkich, ktorzy sie z toba nie zgadzaja. Przybliz mi prosze jedna rzecz - jak z posta, bedacego komentarzem do watku traktujacego o mikrochipach i w ktorym nazwalem cie trolem, wywnioskowales, ze pieniadz w moim przekonaniu jest wartosciowy. Ja niestety nie widze zwiazku, ale widocznie brak mi twojej nadludzkiej spostrzegawczosci :-(

Co do samego tematu pieniadza, system walutowy oparty o parytet zlota ma, owszem, swoje zalety, ale maja one niewiele wspolnego z tym, co napisales. Moze cie zaskocze i rozczaruje, ale sztabka zlota, podobnie jak banknotem, nie najesz sie ani nie ogrzejesz. Wartosc zlota takze jest umowna i w tym wzgledzie niczym od banknotow sie nie rozni. Rownie dobrze jak w twoim przykladzie z funtem, banki moglyby uznac, ze zloto jest bezwartosciowe.

Jesli zas idzie o naiwnosc, to ze wszystkich osob tu wypowiadajacych sie najlatwiej prawdopodobnie oszukac wlasnie ciebie. Powod jest bardzo prosty, jestes przekonany, ze w kazdym przypadku bezblednie potrafisz rozroznic prawde od klamstwa. Zapewniam cie, ze jest inaczej, a zderzenie z rzeczywistoscia bedzie dla ciebie bardzo bolesne. Piszesz, ze media klamia i manipuluja, a sam jestes sklonny wierzyc w materialy, ktore nie sa w zaden sensowny sposob udokumentowane. Swietnym przykladem jest link podany przez ciebie w updacie - zapewne niezwykle ciekawy material! Nie zdecyduje sie jednak na jego lekture i odradzam to tez innym, nietrudno jest bowiem wyszukac informacje, ze dr Carl Sanders wcale nie jest tworca mikrochipa, a zwyklym oszustem.

__

VIP
fronki

2008-09-29 14:32:34

dokarmiłes :D

btw. ja na poczatku tez myslalem ze z qwe da sie pogadac, podyskutować, merytorycznie wymienic pogalady etc

__

Użytkownik
Tymek

2008-09-29 16:57:38

Najśmieszniejsze jest to, że taki qwe sobie wstuka w wyszukiwarce HAARP i przeczyta miliard historii do czego to też ta instalacja nie jest zdolna. Jak jest w rzeczywistości? Informacje znaleźć można w prasie naukowej, ponieważ nie są tam prowadzone żadne tajne badania, wszystko jest jawne, a że wygląda ciekawie, to ktoś puścił wodzę fantazji :-).

__

Użytkownik
RagnaRock

2008-09-29 19:02:04

http://i33.tinypic.com/35lx4w1.jpg

__

Użytkownik
qwe

2008-09-29 22:16:49

Pewna osoba z esp podsunela mi bardzo ciekawy link.
Znalazlem na nim m.in taki material.

Mogles najpierw przeczytac co napisalem nad linkiem.
Dostalem ta strone od pewnej osoby, jeszcze inna powiedziala, zebym rzucil ten link do newsa na sama gore.

Twoj powyzszy post jest znakomitym przykladem na to jak obce jest ci logiczne myslenie, o ktorego brak oskarzasz wlasciwie wszystkich, ktorzy sie z toba nie zgadzaja. Przybliz mi prosze jedna rzecz - jak z posta, bedacego komentarzem do watku traktujacego o mikrochipach i w ktorym nazwalem cie trolem, wywnioskowales, ze pieniadz w moim przekonaniu jest wartosciowy. Ja niestety nie widze zwiazku, ale widocznie brak mi twojej nadludzkiej spostrzegawczosci :-(

Ty za to logicznie myslisz...
Predzej czlowiek osiedli sie na sloncu niz Ty ruszysz glowa. Twoje komentarze wczesniej byly zalosne (nie twierdze, ze moje nie) i ten rowniez jest zalosny.
Odpowiedz ta nie byla kierowana do [Qub!c ], w zasadzie 1 jej czesc.
Reszta byla odpowiedzia na komentarz do innej osoby, zaraz to poprawie, prawdopodobnie mialem otwarte 2 okna esports i dodalem go tam gdzie nie trzeba. Oczywiscie zwrocic uwage mi mozna, poprawie to jak wroce od kumpla, ale Ty oczywiscie sam uzyles takich samych argumentow jakie zarzucasz mnie.
HIPOKRYTA !!!

Moze cie zaskocze i rozczaruje, ale sztabka zlota, podobnie jak banknotem, nie najesz sie ani nie ogrzejesz. Wartosc zlota takze jest umowna i w tym wzgledzie niczym od banknotow sie nie rozni. Rownie dobrze jak w twoim przykladzie z funtem, banki moglyby uznac, ze zloto jest bezwartosciowe.

Wartosc zlota jest umowna, to fakt, ale od zawsze byl czyms co odroznialo jednego czlowieka od drugiego. Czesto byl wyznacznikiem KLASY SPOLECZNEJ!!!
Czlowiek chcial posiadac zloto z takiego samego niemal powodu jak teraz, posiadajac je czul sie klasowo lepszy od osoby ktora go nie posiada, tak bylo w sredniowieczu i tak jest teraz!!! Dlatego zloto mimo, ze nie jest juz srodkiem platniczym jest nadal tak pozadane.

banki moglyby uznac, ze zloto jest bezwartosciowe.
FLAGOWY przyklad, ze nie uzywasz logicznego myslenia W OGOLE.
JAK BANK MOZE UZNAC WARTOSC ZLOTA JESLI NIE MOZNA GO ZNISZCZYC??
Rozumiesz stwierdzenie, ze bank moze kontrolowac wartosc pieniadza, kontrolujac jego ilosc?? Niszczac lub drukujac pieniadz.
Wiec bank musialby niszczyc zloto by zwiekszyc jego wartosc co jest ABSURDEM.
Pewnie Twoj maly mozg powie Ci, ze bank moze go zakopac, jednak jest to NIEMOZLIWE, dlaczego- dojdz do tego sam jesli potrafisz (znajac zycie nie, znowu napiszesz cos glupiego i znowu bede musial ci wyjasniac, pozyjemy zobaczymy)

Jesli zas idzie o naiwnosc, to ze wszystkich osob tu wypowiadajacych sie najlatwiej prawdopodobnie oszukac wlasnie ciebie.
Jesli tak to proponuje debate slowna, przy podcascie lub livestreamie video, lub jakimkolwiek innym wybranym miejscu. Latwiej jest rozmawiac w normalnych warunkach niz przez forum bo wtedy bede Ci na biezaco mogl wyjasniac bledy interpretacji tego co napisalem, bo widze, ze masz z tym niemale problemy.

estes przekonany, ze w kazdym przypadku bezblednie potrafisz rozroznic prawde od klamstwa.
Mylic sie jest rzecza ludzka. Nie twierdze, ze sie nie myle. To Ty tak twierdzisz. Mylilem sie moze i setki razy, ja tylko podaje argument za argument, na tym polega konwersjacja. Deklarowalem wczesniej, ze postaram sie ludziom odpisywac i jak widac staram sie to robic.

Ok teraz np ja zrobie zalozenie: kot nie mysli.
Jesli Ty na to odpowiesz i bedziesz staral sie podac jakies kontrargumenty to czy musze od razu twierdzic, ze sie klocisz i sadzisz, ze tylko ty masz racje?
Widocznie ty sadzisz, ze tak...

Zapewniam cie, ze jest inaczej, a zderzenie z rzeczywistoscia bedzie dla ciebie bardzo bolesne.
Ja twierdze, ze sie z nia juz dawno zderzylem. Czlowieku w ciagu swojego zycia rozmawialem z wieloma dosc wysoko postawionymi osobami w naszym kraju oraz w GB. Znam ich opinie, wiem co wiem a Ty co najwyzej mozesz isc odwracac kota ogonem tam gdzie mieszkasz.
Sorry stary ale kto jak kto dla mnie jestes zerowym autorytetem. Ja nie chce nim byc dla nikogo.

ktore nie sa w zaden sensowny sposob udokumentowane
Wiekszosc materialow o ktorych pisze SA udokumentowane. Wlasnie to bedzie dla ciebie cios ale SA UDOKUMENTOWANE wyobraz to sobie. Widze, ze uroiles sobie jakis swiat anty-qwe i caly czas w nim zyjesz. Nie chcesz nie czytaj, ja Cie nie zmuszam, bo nawet jakbym ci przyniosl te dokumenty pod nos, ty bys je przeczytal to i tak BYS NIE UWIERZYL! Podalbys znow jakies wywijajace sie i glupie wymowki.

Na zakonczenie powiem Ci tak.
Ron Paul jako kandydat na prezydenta USA chcial powrotu do standardu zlota.
Mowil o tym w niejednym z jego wywiadow.
http://video.google.pl/videosearch?q=ron+paul&emb=0&aq=f#q=ron%20paul%20interview&emb=0&start=10
Nie jeden geniusz o tym mowil, jednak bankierom zalezalo by standard ten pozostal zniesiony, tak jak bylo od czasu Roosvelta w bodajze 1933r.

Ron Paul zostal zniszczony przez media, i teraz, gdy nie ma juz szans na wygrana, zaczeto czesciej puszczac i niecenzurowac jego wypowiedzi.
Media okrzyknely go geniuszem ekonomii.
Jesli sadzisz, ze pisze bzdury to osadz sam po wywiadzie, po tym co sam mozesz znalezc i to ksiazkach takich jak te:

http://www.empik.com/the-revolution-a-manifesto-z-importu,prod1357126,p
purl]http://www.empik.com/a-foreign-policy-of-freedom-peace-commerce-and-honest-friendship-z-importu,2973897,p[/url]
http://www.empik.com/a-foreign-policy-of-freedom-peace-commerce-and-honest-friendship-z-importu,2973897,p
http://www.empik.com/ron-paul-a-life-z-importu,prod2576598,p
http://www.empik.com/ron-paul-revolution-history-in-the-making-z-importu,prod3634352,p
pare z tych ksiazek pisze o Ronie Paulu, pare jest jego wladnym dzielem.

Oczywiscie moze jeszcze powierz, ze te ksiazki klamia! Wszystkie ksiazki ktore poda qwe klamia!! Chocby podal mi dowody w kazdej ksiazce swiata to te ksiazki tez klamia!!

Sorry ale doktor mecycyny i geniusz ekonomiczny bardziej do mnie przemawia niz xywka kot i status VIP

ps nie obraz sie, napisalem to w przerwach w skladaniu komputera koledze.
Duzo rzeczy, ktorych tu napisalem potwierdza troche prawdy o Tobie.
Twierdzisz, ze pisze dziwne rzeczy, a niektore sam negujesz z gory bez zapoznania sie z nimi. Twierdzisz, ze nie sa poparte dowodami, podczas, gdy wiekszosc z nich jest udowodniona, czytelnik SAM powinien sprawdzac rzetelnosc informacji.

W takim razie powiedz mi drogi kolego. Jaka masz pewnosc, ze dane ktore podaja w gazetach sa prawdziwe? Wedle twojego rozumowania dochodzilibysmy do takich wlasnie anomalii.

Widze, ze towarzysz Fronki wiernie Ci towarzyszy!

Ok
daliscie mi troche do myslenia, nie taki mial byc ten temat, juz niedlugo zmienie calkowicie forme moich tematow, obiecuje, ze nie bede zamieszczal takich naiwnych linkow, topicow itp.
WIEM, ze to strasznie zle dziala wiarygodnosc moich wypowiedzi itd itp.
ale na forach ja NIE UMIEM rozmawiac :D przyznaje to otwarcie i szczerze (co nieznaczy, ze inni tez nie popelniali glupot odpowiadajac na moje posty)

To jest zbyt obszerny temat jak na jedna osobe. Wiele osob na gg, privie mowi mi: napisz o tym, napisz o tamtym.
Prosze Was o pomoc. Ciebie kot, Fronki, pokazcie mi bledy jakie popelniam.
Z Qub!c'em slusznie zauwazyles, ze zszedlem na zupelnie inny tor rozmowy, a jednak bylem przekonany, ze komus innemu odpisuje na zadane pytanie, byc moze ta odpowiedz miala byc zamieszczona na innym rownolegle otwartym forum.

Wierzcie lub nie, ale strasznie zamazalem swoj prawdziwy portret na esports przez te TS ;) tym gorzej, ze jestem 100% inny w real life.
Wiele osob na privie, gg mowi mi, zebym dal sobie spokoj bo jak pisza "owiec i tak nie przekonasz", "zobacz na nasze debilne spoleczenstwo w szkolach, myslisz, ze Ci co siedza na esports sa inni?", " wiekszosc z nich to zakudlaczone cioty komputerowe, ktore mysla, ze sa cool bo maja pare plusow i status VIP" itp itd

Moj temat zszedl calkowicie na zla droge. Zamiast zaciekawic, zainteresowac, dac do myslenia zrobil sie tym czym sie stal, a najgorsze w tym wszystkim jest to, ze najbardziej nakrecalo mnie pare osob, ktore w spiski wierza, ktore podrzucaly mi tak wiele roznego rodzaju materialow, ze nie chcialo mi sie tego nawet czytac a ja dalem sie w to wszystko wciagnac i zamieszczalem linki tak naprawde nie podajac xywki osoby ktora chciala by dany material znalazl sie w moim temacie ;)
Dlatego mamy tutaj jeden wielki chaos.

Temat bedzie zamkniety i zostanie zmieniona jego forma.
Odtad bede traktowal o medialnych manipulacjach, nieujawnianych przekretach politycznych i finansowych itp.
Mimo, ze w teoriach spiskowych jest wiele prawdy (zawsze w jakiejs opowiesci jest co najmniej ziarnko prawdy), bo spisek Illuminatow istnieje i jest udokumentowany to zrezygnuje z prawie calkowicie z pisania o nim. Raz na miesiac moze skrobne jakas historie.

Na koniec taka mala mysl mojego bylego profesora od historii.
"Jesli twierdzisz, ze nie istnieje spiskowa teoria dziejow to odpowiedz mi jakim cudem napisano o tym ponad 10 000 ksiazek, co 100 osoba na swiecie kiedys o tym zaciekle rozmawiala wlaczajac politykow [np Ron Paul-qwe], ekonomistow[ Milton Friedman], PREZYDENTOW USA [Roosvelt, Kennedy], aktorow[Charlie Sheen], piosenkarzy [2pac], doktorow medycyny i wiele wiele innych. Myslisz, ze kazdy z nich ulozyl sobie jakis fragment historyjki i calkiem przypadkowo wszystkie jej czesci pasowaly do siebie?

__

Użytkownik
qwe

2008-09-29 22:20:15

http://www.gookalian.com/oolong/albums/2/dorayaki2.jpg

O RLY ??

__

Użytkownik
qwe

2008-09-29 22:31:40

JAAAAAASNE,
w gazetach na pewno takie rzeczy Ci powiedza...
W jakiej prasie naukowej? W Swiecie Nauki, Wiedzy i Zyciu, Focusie??
To jest prasa pseudonaukowa, tak moze napisac kazdy o wszystkim. Kupowalem to nieprzerwanie od 10 lat, wiec wiem jakie artykuly sa tam pisane.

" ponieważ nie są tam prowadzone żadne tajne badania"
Spoko, wiele emerytowanych pracownikow HAARP twierdzi co innego)odebraniem zycia im juz nie zagroza), ale oczywiscie Tymek wie lepiej! Tymek tam byl i Tymek kupuje codziennie prase naukowa z ktorej pewnie wyczytal, ze strefa 51 to tez nie jest tajny obiekt! Tak oczywiscie, jesli nie jest tajny to dlaczego zaden cywil nie ma tam wstepu, a podejscie zbyt blisko obiektu grozi smiercia?? Dlaczego o tym nie napisali?
No powiedz mi Tymek? Jestem w stanie zasponsorowac Ci wyjazd do USA i jesli tam wejdziesz to oddam Ci wszystkie pieniadze jakie mam ok?
Wole juz wierzyc 1000 osobom o jakims autorytecie w dziedzinie nauki ktore probowaly ujawnic prawdziwe cele HAARP niz czytelnikowi esports.pl ok ??

Dla mnie logiczne jest, ze jak robi sie cos tajnego to trzeba zacierac za soba slady.
Tymek chyba nie bedzie nigdy uczestniczyl w zadnym tajnym projekcie bo on od razu uda sie do czasopism naukowych!

Sorry ale rozumowanie 15 latka masz.
pozdro

__

Użytkownik
diGi

2008-09-29 22:53:47

qwe - taka mała rada odnośnie nowego tematu:

Niech każdy kto będzie się wypowiadał w nowym temacie nie używa opcji odpowiedz, a odpowiedź kieruje bezpośrednio poprzez napisanie np na początku komentarza '@ Komentarz X' albo '@ qwe'!

Oprócz tego: cytaty pogrubione, odpowiedzi pod cytatami normalną czcionką (tak jak robiłeś to w #189).

Dzięki temu, mam nadzieję, nie będzie aż takiego burdelu.

__

Użytkownik
diGi

2008-09-29 22:55:20

__

Użytkownik
emitar

2008-09-30 10:26:06

a ja proponuje dla qwe zalozyc swojego bloga i niech tylko poda adres na esports.pl (jak tak bardzo chce tutaj zagoscic), kto z zainteresowanych bedzie chcial to wejdzie.

na poczatku 'jako tako' sie czytalo twoje wypowiedzi, ale to co robisz jak ktos nie podziela twojego zdania (tak wiem nie podaje na to, zadnych argumentow) jest po prostu smieszne. nawet twoje tlumaczenie, ze nie umiesz 'rozmawiac' na forum (moze po prostu musisz sie skupic nad jedna rzecza (odpowiedz dla jednej osoby), a nie nad dziesiecioma ?).

ale i tak przebiles mnie tym, ze bedac u kolegi odpisujesz na posty bo ktos cos tam napisal i twoje stwierdzenie
" wiekszosc z nich to zakudlaczone cioty komputerowe, ktore mysla, ze sa cool bo maja pare plusow i status VIP" bardziej pasuje mi do ciebie.

__

Użytkownik
qwe

2008-09-30 12:10:15

Nie napisalem, ze odpowiadam na posty bedac u kolegi, przekreciles cos ;)
A teksty jak w tym cytacie dostalem na priv'a to nie sa moje wlasne wypowiedzi...

__

Użytkownik
FrD

2008-09-30 15:29:30

ee.. przecież większość RFID'ow z którymi mamy kontakt ma zasięg kilku mm/cm, może oprócz tych które są w ubraniach w sklepach. Ta akcja z porwaniami nie wydaje mi się sensowna bo RFID'y mają za mały dystans żeby kogokolwiek śledzić, pewnie lepiej będzie poczekać na to aż zminiaturyzują odbiorniki/nadajniki GPS.. a teraz łatwiej sobie pod skórą komórę zaszyć i namierzać po jakiejś sieci ; ) Poza tym powstają inne ciekawe standardy przenoszenia danych na odległość np. Wibrii albo BT2..

chciałem też powiedzieć że uważam że to nie Bush wysadził WTC, przykro mi, to nie był on..

a, i nie porównujcie Wiedzy i Życia do Focusa, Focus to gazeta stricte młodzieżowa kładąca nacisk na kolorowe obrazki. W Wiedzy i Życie są czasem przedruki z American Scientist i ciekawe artykuły, może nie jest to gazetka z najwyższej pułki ale nie wypada stawiać ją obok Focusa..

__

Użytkownik
qwe

2008-09-30 16:26:58

Masz racje z tym Focusem to przesadzilem bo ona jest przesadnie naiwna.

To Swiat Nauki= Scientific American, w 90% ta sama tresc. Co do wiedzy i zycia nie wypowiadam sie bo nie wiem.

Co do chipa RFID. Ta forma ktora znasz jest tylko forma przejsciowa do VeiChip RFID Tracking Module, ktory uzywa czestotliwosci radiowej do sledzenia ruchu.
Rzad Brytyjski juz wprowadza takie chipy do pojazdow w firmach kurierskich, poczcie itp.
Maja one wystarczajaca moc sygnalu by mogla byc odbierana poprzez stacje radarowe rozmieszczone przeciez w niemal kazdym miejscu w europie.

Ta technologia juz istnieje i dziala. Mozna dzieki niech sledzic kazdy ruch nadajnika.

Co do WTC, Bush maczal palce w tym ataku na WTC. Odebrales to zbyt doslownie.
A tak z ciekawosci zapytam, kto wg Ciebie "wysadzil" WTC w sensie doslownym?

__

Użytkownik
Tymek

2008-09-30 19:04:46

Wybacz, ale dla mnie rozumowanie 15latka prezentuje osoba, która uważa, że w strefie 51 są prowadzone jakiekolwiek tajne badania, w obliczu wszechobecnego zainteresowania tym terenem wszystkich fanów ts...

I chętnie poczytam jakieś wypowiedzi tych 'emerytowanych pracowników haarp'.

__

Użytkownik
Qub!c

2008-09-30 20:07:32

Stary ochłoń, w długości postów przebiłeś już wielokrotnie shieldera :D Po co używać tyle wyrazów skoro i tak wszystko zostało już powiedziane i nikt tu nie zmieni swojego stanowiska :]

__

Warning: getimagesize(http://i33.tinypic.com/35lx4w1.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 530 in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://www.gookalian.com/oolong/albums/2/dorayaki2.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

312 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2025

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie