Polska - Słowenia

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
VIP
priAm

2008-09-06 19:05:24

ŻENADA

__

VIP
priAm

2008-09-06 19:07:34

kur.., Leo bawi się w ŻŻP...

__

Redaktor Naczelny
rml

2008-09-06 19:19:45

to teraz takie modne jeździć po leo :))

majac taki skład raczej zaden polski trener nie osiagnal by wiecej

kowalczyk bandrowski w pierwszym skladzie? :/

__

VIP
priAm

2008-09-06 19:47:41

o tym właśnie mówie! A gdzie np. Wichniarek? Smolarek na ławce?

__

Użytkownik
andrzejq

2008-09-06 20:20:24

Dobra to inaczej. Gdzie ta wyje*ana forma naszych najlepszych piłkarzy? Przepraszam Cię bardzo ale gdyby te cymbały grały normalnie to ze Słowenią to byśmy jak z gó*nem jechali. Polscy "piłkarze" dostają kase nie wiadomo za co.... to jest dopiero żenua...

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
Frej

2008-09-06 20:22:45

[+]

__

Użytkownik
dEVJEE

2008-09-06 20:26:43

Leo to świetny trener, ale ten tez popełnia błędy. Konsekwentnie powyływał Zurawskiego, Matusiaka, ale chvj co grali. :X I nie wiem czemu dostawali tyle szans na przełamanie się. Wichniarek, Jeleń dostawali tych szans o wiele mniej. Do tego brak powołania dla nich (albo chociaz jednego z nich) na Słowenię i San Marino to czysta głupota.

__

Użytkownik
andrzejq

2008-09-06 20:57:01

Natomiast wg. mnie powinni dać szanse innym, nowym i młodym graczom. Pytanie dlaczego? A no dlatego, że jeden chu* z drugim strzelą po bramce, wygrają elimik i w finałach jak zawsze będzie wpier*ol do 0. Natomiast, jeśli młodzi dostaną szansę, to tak, dostaną baty ale przynajmniej są większe szanse na to, że się czegoś nauczą i wyjdzie im to na dobre...

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
N00binator

2008-09-06 20:58:47

Wichniarek ma 31 lat i raczej na euro takiej formy juz nie bedzie prezentowal jak teraz (niestety) i znajac zycie, to w 2010 bedzie juz pewnie gral w ktoryms z polskich sredniakow, albo w jakims katarskim klubie. Co nie zmienia faktu, ze i tak bardziej postawilbym na niego niz na Sagana. Co do eliminacji to zawsze tak bylo, ze przez nie Polacy przechodzili jak burza, a dochodzilo do finalow i siali stype. ;p
Leo dobrze robi, ze probuje postawic na mlodych, ale jak widzimy jest do o wiele ciezsze zadanie, na ktore trzeba przeznaczyc lata. Moze bedzie lepiej, kiedy przyjdzie to nowe pokolenie mlodziezy wychowanej na zachodzie. Tego nie wiadomo. Jedno jest pewne. Na poczatek trzeba siegnac najglebiej - do PZPNu. Na przyklad sytuacja w "Sbornej". Hiddink przyszedl do Rosji pare lat temu, i teraz sa jedna z bardziej liczacych sie reprezentacji na swiecie. Po prostu dali mu tam wolna reke we wszystkich sprawach zwiazanych z pilka nozna. Teraz maja tam mlodych perspektywicznych trenerow niemajacych nic wspolnego z poprzednim ZPNem w ich kraju. Wiadomo. Duzy udzial w tym mialy pieniadze. Jesliby cos zrobic, to u nas pewnie tez by sie troche znalazlo. W Polsce wladza niby sie zmieni, ale to i tak jest zamkniete kolo. Normalnie koteria...
Co do Smolarka, to niestety nie jest on typem rasowego snajpera, ktory strzela bramki w co drugim meczu. W "dzisiejszej pilce" typowy; mocny napastnik powinien bardziej przypominac Drogbe czy Adebayora, niz Ebiego. :( Jesli juz, to szedlbym w strone Lewandowskiego. Na poczatek jest wazne zeby nie przeszedl za szybko do jakiegos zachodniego klubu. Najlepiej gdzies za 2-3 lata.
Co do dzisiejszego skladu wyjsciowego, zmienilbym napewno Krzynowka. Niestety to juz nie to samo co kiedys. Zeby trafil w swiatlo bramki pilka musi przyslowiowo stac. Potrzebujemy drugiego Kube. ;p No i napewno brakuje rozgrywajacego, ktory genialnie "czyta gre" i bedzie popisywal sie jakimis niekonwencjonalnymi podaniami. Niestety na takiego bedziemy musieli jeszcze dlugo czekac. :

__

Redaktor Naczelny
rml

2008-09-06 21:07:26

Smolarek na ławce bo jest kompletnie bez formy

A Wichniarek - błąd Leo indeed

__

Redaktor Naczelny
rml

2008-09-06 21:09:32

Leo powinien dac szanse mlodym, ale wtedy opinia publiczna go zje, przyjdzie Janas czy inny leśny dziadek, przywroci wypalonych graczy i nie bedzie ani wyniku ani nauki

U nas nie ma warunków do pracy obliczonej na lata, musi być wynik od zaraz a jak nie ma to stos :D

__

Użytkownik
andrzejq

2008-09-06 21:12:24

Niestety muszę się zgodzić. Poza tym wydaje mi się, że nie tyle zje go opinia publiczna co same media....

__
Sygnatura SPAM !

Redaktor Naczelny
rml

2008-09-06 21:14:22

Ten topik jest dowodem na to ze nie tylko media :D

__

Użytkownik
andrzejq

2008-09-06 21:16:45

Ale jest też dowodem, że nie cała opinia publiczna go zeżre żywcem ; DD

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
metabolika

2008-09-06 22:02:18

Leo why?

__

VIP
spec_u

2008-09-06 22:03:19

z onetu: "Don Leo powołuje tylko tych piłkarzy których sam może dogonić na treningach" :D

__
ema

Użytkownik
z1mny

2008-09-06 22:50:25

Znam osobiście osoby będące w sztabie Leo Benhakkera podczas euro 2008 i coś wam powiem. Dopóki Leo nie przestanie handlować zawodnikami i nie robić akcji typu: boisko z 10 cm warstwą wody i każdy biega aż padnie to może coś osiągniemy;)

__

Użytkownik
reudaisu

2008-09-06 22:53:05

Brakuje Rasiaka :) fakt, że drewniak z niego, ale już nie raz wyłuskał piłkę, podał i bramka. Brakuje Jelenia i fortecy znanego jako Artur Boruc. Co robi w drużynie atomowy strzał aka 1 na 10000 ?

__

Użytkownik
kris90

2008-09-06 23:06:27

tak wogóle to jaki wynik? D:

__

Użytkownik
andrzejq

2008-09-06 23:30:07

1:1

__
Sygnatura SPAM !

VIP
Eragorn

2008-09-06 23:31:57

Ej ty znasz każdego kto zna i jesteś fajny okej tą gadkę już znałem. Powiem Ci tak mniej czytaj internet a więcej myśl może cokolwiek zrozumiesz ;]

__

Użytkownik
andrzejq

2008-09-06 23:35:32

Rasiak to ci*ta i gra naszej reprezentacji, mimo, że jest beznadziejna, to się poprawiła bez niego. Boruc zszedł na psy, a Jeleń jest na rykowisku...

Daj spokój człowieku wszyscy, których wymieniłeś może i mieli swoje dobre strony i dni ale to już dziadki. Myślisz, że mało jest osób z dużym potencjałem, które jakby tylko dostały szanse to by grali na 120% swoich możliwości? Fakt, osiągnięć by nie było, na to trzeba czasu, co nie zmienia faktu, że aktualny stan rzeczy z naszą reprezentacją jest po prostu śmieszny. Ja osobiście wolałbym widzieć młodych biegających po boisku i starających się cokolwiek ugrać niż dziadki, które oczekują na koniec meczu i wypłatę nie wiadomo za co.

Wystarczy spojrzeć na np. reprezentację Rosji. Baaaaardzo długo nic nie grali, nie występowali, mówiąc krótko byli w naszej sytuacji. Natomiast teraz ich trener (bodaj Oleg) zebrał reprezentację z młodzików grających głównie w lidze rosyjskiej. Jaki jest tego efekt? Bardzo dobry występ na ME...

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
doomciakk

2008-09-06 23:36:48

http://www.esports.pl/?id=post&post_id=1879425320

__

Użytkownik
kris90

2008-09-06 23:54:54

very dzieki : )

__

Użytkownik
andrzejq

2008-09-06 23:57:23

np. =)

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
N00binator

2008-09-07 00:33:25

Ze Sborną to troche inaczej to wyglada. :P Pisalem to w moim poscie wyzej.

__

Użytkownik
N00binator

2008-09-07 00:33:53

15 lat w profilu

__

VIP
Eragorn

2008-09-07 00:39:49

Nie no wiek nie zawsze ma wielkie znaczenie ale ten człowiek gada takie bzdury od dawien dawna ;]

__

Użytkownik
diGi

2008-09-07 11:43:21

San Marino - Polska - obstawiam na remis 0:0 -_-

To nie jest wina Leo, że mamy takich, a nie innych piłkarzy :/

A co do tego, że błędem jest niepowoływanie Wichniarka:
Wichniarek zawsze na początku sezonu strzela dużo bramek i wszyscy się pytają dlaczego nie jest powoływany. Otóż on jest dokładnie taki sam jak reszta polskich piłkarzy. Nigdy nie ma równej formy. Sezon w Arminii kończy ze strzelonymi ~8 bramkami... I nie sądzę, żeby jego ewentualne powołanie cokolwiek zmieniło w kadrze...

Już zdecydowanie ciekawszą opcją na atak - moim zdaniem - jest Lewandowski z cofniętym Smolarkiem.

__

Użytkownik
z1mny

2008-09-07 11:57:35

ok, pozdrawiam wy wiecie lepiej, zresztą stoją za wami mocne argumenty np. świetny występ na euro czy może seria kontuzji przed euro. Ciekawe dlaczego cały sztab się zmienił? Bo każde sugestie z ich strony były trzymane w dupie L.B. Ciekawe dlaczego np. Kokoszka był ciągnięty do reprezentacji? Po co gra Krzynówek który powinien skończyć reprezentacyjną karierę kilka lat temu? Może po to by nimi pohandlować?

A ty Sliterin milcz, bo nie jesteś taki wyje**** na jakiego się kreujesz.

Cav rzeczywiście masz za sobą ciężkie 40 lat pracy i życia, moge do ciebie mówić ojcze. Może ty jak miałeś 15 lat to trzepałeś konia przy reklamach bielizny @ onet.pl, ja się troche interesuję piłką i coś o niej wiem:)

__

Użytkownik
N00binator

2008-09-07 12:26:56

Mowiac, ze znasz osobiscie pracownikow sztabu reprezentacji Polski to nie znaczy, ze sie znasz na pilce. Co do tego onetu z bielizna to chyba chowasz w sobie gleboko jakies kompleksy. Dziwny pomysl. :]

__

Użytkownik
v3rb

2008-09-07 12:27:44

Ja się znam albo się nie znam na piłce nożnej, ale .... kilka prostych spostrzeżeń dotyczących polskiej reprezentacji.

1. porównując naszych z repą austrii (która notabene wczoraj wygrała z francją [3:1] 2 bramki ze stałych fragmentów) to nasze chłopaki chyba maja daleko w dupie coś takiego jak "stały fragment gry" kto z was jest w stanie ogarnąć bramkę z tak zwanych fragmentów ? (plz nie wliczajcie w to karnych bo taki z tego stały fragment jak z koziej dupy trąbka) :d

2. zdolni piłkarze ? kto to jest korwa zdolny piłkarz dla benhakera ? piszczek który nigdy w klubie nie grał na szpicy ? wtf
zdolni piłkarze to zawodnicy o których biją się potęgi to chłopaki grające w arsenalu gdzie jest ich najwięcej... a nie jacyś trampkarze z 2 ligi polskiej, już wole widzieć 30-paru letnich zawodników na boisku niż tych nie ogarnietych młodzianów którzy podają piłkę obrońcom przeciwnika

3. Kwestia Wichniarka, sam ostatnio powiedział że nie będzie grał dla reprezentacji prowadzonej przez Benklakiera więc szkoda w ogóle cokolwiek pisać o tym, a co do tego ile dostał szans w kadrze leo to chyba całą JEDNĄ :D

4. w naszym kraju nie ma napastników ? ależ są.... napastnik sam sobie sytuacji nie stworzy... my nie mamy POMOCNIKÓW którzy potrafią wymienić miedzy sobą piłkę podać na skrzydło dośrodkować iść za piłką na klepke ect., taka jest smutna prawda że Krzynówek się już wypalił a przynajmniej na tą chwile nie jest w firmie, Roger zaskakuje za każdym razem niekonwencjonalnymi podaniami naszych napastników, Lewandowski walczy w środku taki prawie czołg z niego dynamiki prawie zero, Błaszczykowski robi co może na skrzydle, i kto ma niby rozgrywać piłkę ale rozgrywać z prawdziwego zdarzenia, a nie jakieś z dupy przypadkowe akcje

5. wszyscy kiedyś na rasiaka narzekali, ale nasze drewno był taką troszkę nieudaną kopią Kollera przyjmował piłkę na konar czasem nawet trafiał do naszych, kto niby zabrał piłkę obrońcom portugalii w pamiętnym meczu? imho byłby lepszy od jakiegoś piszczka :ASD

a i AndrzekQ :DD sorry ale nie ma ŻADNEGO porównania ligi rosyjskiej do ligi polskiej, także z łaski swojej nie przytaczaj argumentu że rosja swojego czasu grała młodzianami, bo chyba nie widziałeś JAK grała tymi młodzianami oni nie muszą wyjeżdżać z kraju żeby czegoś się nauczyć bo nie dość że zarobią więcej niż zagranicami swojego kraju, to na dodatek są tam trenerzy światowej klasy i 100x większe pieniądze niż w POLSCE

widać to chociażby po żałosnych transferach w polskiej lidze, jacyś korwa pseudo brazylijczycy za darmo w wiśle.... bez komentarza :D

__

Użytkownik
caNel

2008-09-07 13:33:45

"przyjmował piłkę na konar"
Zabiłeś mnie :DDD

__

Użytkownik
N00binator

2008-09-07 13:54:19

1. Stale fragmenty gry to w sumie nie jest taka trudna sprawa. Potrzeba po prostu jakiejs chociaz najlatwiejszej strategii no i oczywiscie kogos kto chociaz minimalnie umie je bic i druga osobe ktora to dosrodkowanie wykonczy. Jest taki hiszpanski klub, bodajze Almeria. W meczu z Bar$ą z gry nie potrafili nawet przedostac sie na 20 metr pola karnego katalonczykow, ale za to 3 bramki, ktore im strzelili padly z rzutow roznych. Wynik 3:1 ;]
2. Zdolni pilkarze sa wszedzie, gdzie jest pilka. W Polsce mamy takie same talenty jak we Francji czy w Angli. Po prostu w Polsce brakuje trenerow, ktorzy oszlifuja te diamenty. Takie osoby mozna policzyc na palcach u jednej reki. Np trener Globisz i jego wspolpracownicy, ktorzy jezdza po swiecie i szukaja utalentowanej mlodziezy, ktora chociaz w najmniejszym stopniu jest powiazana z Polska. Problemem sa oczywiscie pieniadze. Nie mowie o Brazylii (de facto ktorej gospodarka rozwija sie w zabojczym tempie, a ostatnio znaleziono u nich ogromne zloza ropy), bo to juz chodzi o inna mentalnosc narodu.
Slyszalem o chlopaku, ktory mieszka w USA i byl najlepszym pilkarzem w lidze college'owej (nie wiem dokladnie jak to tam bylo). Bodajze jego dziadek byl Polakiem. Jego rodzicie za wszelka cene chcieli aby gral dla Polski. Wysylali listy do PZPNu (co niestety rowna sie z rzucaniem grochem o sciane). PZPN nawet nie chcial zaplacic za jego przelot samolotem do Polski. Jego rodzina musiala oplacic cala podroz ze swojej kieszeni. Nie wiem czy to prawdziwa historia. Gdzies ja wyczytalem. :P
Jest tez S-Latef, ktorego jeden z rodzicow jest Polakiem a drugi Irakijczykiem. Nie pamietam czy matka czy ojciec. Aktualnie gra chyba gdzies w Anglii. Mamy oczywiscie Michala Janote z Feyeenordu, ktory juz w meczach przedsezonowych strzelal bramki dla 1 skladu, a ma 18 lat. Niestety prawda jest, ze w dzisiejszych czasach mozemy tylko liczyc na zachodnie szkolki pilkarskie. Znajdzie sie moze pare wyjatkow, takich jak Kuba Blaszczykowski, ale jest ich naprawde malo.
3. Nie wiem co LB o nim mysli. Jedno jest pewne. Wichniarek ma cholernie trudny charakter. Tak czy siak ja na miejscu trenera sprobowalbym na niego postawic mimo jego wieku.
4. Potrzebujemy Xaviego lub Fabregasa. :P Tak na serio, to o takich pilkarzy jest najciezej. Duzo wody uplynie nim taki pilkarz sie u nas pojawi. Chyba ze kogos naturalizujemy.
5. Rasialdo niestety nigdy nie sprostal oczekiwaniom Polakow. :D
Nie mozna porownac ligi rosyjskiej do naszej tylko z jednego powodu. PETRODOLARY. Co nie zmienia faktu, ze kiedys sytuacja w ich ZPNie byla nieciekawa, tak jak u nas. Przyszedl Hiddink i wszystko sie zmienilo juz po 2 (!!!) latach.
Edit: I tak nic nie przebije transferu Hiszpanow do Legii :D:D

__

Użytkownik
v3rb

2008-09-07 14:39:59

jedyne co mogę w polskiej piłkarskiej rzeczywistości zrobić to zaśmiać się i dalej interesować innymi ligami \ reprezentacjami heh

__

Użytkownik
andrzejq

2008-09-07 14:47:35

Ty chyba nie zrozumiałeś puenty ... gówno mnie obchodzi to kto gra w Rosji i żadnych lig nie porównywałem. Stwierdziłem tylko, że ich aktualna reprezentacja jest o połowę młodsza od naszej i jej gracze w dużej mierze pochodzą z ligi rosyjskiej. Czytajcie ze zrozumieniem ok? Oo

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
garo

2008-09-07 15:00:47

Śmieszą mnie te Wasze porównania do Rosji. Tam w pewnym momencie zapragnięto zmiany. Przyszedł Hiddink, a cały związek piłki nożnej został usunięty przez samego Putina. Obecnie w strukturach tegoż związku nie ma ani jednej osoby, która by wcześniej działała w tychże strukturach (przed przyjściem Guusa). Grono niezależych (^^) specjalistów wybrało odpowiednie, nowe osoby. Jak widać świetnie to się sprawdziło.

W Polsce taka sytuacja z pewnością sie nie powtórzy. Sam z chęcią zmieniłbym nazwę PZPN na JSWSNPP (Jak Skutecznie Wzbogacić Się Na Polskiej Piłce). Każdy z tych złodziei oburącz trzyma się swojego stołka i będzie tak długo żarł z tego koryta, aż go siłą nie odciągną. Wystarczy spojrzeć na czerwony, zakłamany r*j Listkiewicza, którego najchętniej powiesiłbym na drzewie za jaja. I te przekładane zjazdy, na których ma być wybrany nowy zarząd. To mówi samo za siebie...

__

VIP
priAm

2008-09-07 15:05:16

Wichniarek powiedział, że pierd**li taką kadrę i dobrze

__

Użytkownik
andrzejq

2008-09-07 15:06:06

Nikt nie porównuje sytuacji w rządzie rosyjskim tylko w samej grze. Co do PZPN to to już śmieszne nie jest, to jest co najmniej żałosne. Najbardziej żałosna była jego wypowiedź po meczu ze Słowenią.... "Musimy się cieszyć z remisu..." to woła o pomstę do nieba. Odnośnie zmiany nazwy to popieram xD

__
Sygnatura SPAM !

VIP
Mateck

2008-09-07 15:33:41

to w dzisiejszych czasach gra trener czy zawodnicy? co prawda po jego stronie takze lezy wina, bo wypuszcza na boisko takich slabiakow.

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2254 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie