Kto zwyciezy tegoroczne ESWC?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Moderator
mefikh

2008-04-02 11:40:25

Szkoda, ze on nie gra od paru lat ;]

__

Moderator
mefikh

2008-04-02 11:41:54

Gosia grasz cos w Q? Czy tylko udajesz przechodnia jak w ultimie ;]

__

VIP
gosti

2008-04-02 12:14:36

Nie gram, jakos nie mam motywacji instalowac ponownie ;]

__

Użytkownik
Cwirkov

2008-04-02 12:23:36

uNkind napewno nie, i tylko dlatego ze jak slusznie zauwazyle mefajpe - nie gra, zakonczyl kariere jako Wielki

__

Użytkownik
pac_man

2008-04-02 12:30:42

dzieki za info nie wiedzialem bo gram krotko..

__

VIP
P!thrawn

2008-04-02 12:54:44

You fool !

__

Moderator
mefikh

2008-04-02 13:04:00

My z Abem (chyba jeszcze go pamietasz :P, ten gej co z Avengerm sie ruchal i w lateksie chodzil) ciupiemy w Q4, bo on Q3 nie lubi ;] i w WoWa troche gralismy tez, Ty dalej meczysz eve z glanem Terionem ? :]

__

Użytkownik
gree

2008-04-02 14:05:15

wygra "maly" sadze, ze od kiedy lag go opuscil jest w stanie zdemolowac kazdego...czm? - zart....toxic - nie rozbawiajcie mnie....cooller? - "a kto to jest?" - pyta - maly.....avek? - bez komentarza...;p go go go maly !

__

Użytkownik
pac_man

2008-04-02 14:40:54

a kto ty jestes hahah..lol..

__

Użytkownik
souler

2008-04-02 17:51:01

wiadomo avek pierwsze miejsce a 2 dla coollera :D

__

Użytkownik
pac_man

2008-04-02 18:11:52

brawo to chcialem uslyszec..:]

__

Użytkownik
Cwirkov

2008-04-02 18:23:26

Obiektywne te Wasze typy :]

__

Użytkownik
freak

2008-04-02 18:47:06

"Turnieji, piszesz po hebrajsku"

Lustereczko, lustereczko... Gadasz od rzeczy i opierasz się wyłacznie na cudzych opiniach, naprawdę marny z ciebie znawca, a kreujesz się na jakąś ludzką encyklopedię. "gg"

__

Użytkownik
pac_man

2008-04-02 18:53:36

nom..:]

__

Użytkownik
Xsi

2008-04-02 20:17:38

na finaly napewno sie dostanie bo w austrii raczej nie ma nikogo kto by mógł mu przeszkodzić, co do lanów to nie pokazal nic bo nie byl jeszcze na zadnym :>, a co do samych finalow to wychodze z założenia że gracze z wiekszym starzem poprostu sie wypalili: fox, czm nawet cooller, jakos nie sadze zeby byli w stanie powrocić do wysokiej formy, natomiast noctis reprezentuje mlodsze pokolenie, które doszlo do calkiem niezlego poziomu i moim zdaniem spośród wszystkich teraz grających maniakow on jest najlepszy :>

ale wiadomo, kazdy ma swoje zdanie (osobiscie chcialbym zeby wygral jednak cooller lub czm)

__

Użytkownik
Cwirkov

2008-04-02 20:24:32

...

__

Użytkownik
m1ru

2008-04-02 21:55:04

otoz byl na cplu italy i zajal bodajze 8 miejsce ( odpadl z jibo albo killsenem ) :P jeszcze na kswyce silenoz gral :)

__

Użytkownik
Xsi

2008-04-02 22:16:21

oj tam, to bylo 2 lata temu, wtedy to raczej nie byl topowym europejskim duelowcem jak teraz

__

Użytkownik
pac_man

2008-04-02 22:17:35

>>?

__

Moderator
mefikh

2008-04-03 01:08:10

(Troche sie rozpisze, bo nie mam co robic :P)

Napisalem, ze byc moze sie nie dostanie na finaly, bo nie wiem czy w Austrii w ogole zrobia im eliminacje :)

Dlatego, jakby nie bylo eliminacji, jego jedyna droga to ESWC masters, gdzies 3 pierwsze miejsca sa premiowane biletem na finaly. Noctis na necie jest swietny, ale zauwaz, ze jak gra nie idzie po jego mysli, to zaczyna whinowac, narzekac, albo po prostu sie poddaje. Jesli ma takie nastawienie na necie, to co bedzie na lanie? Stalowych nerwow to on nie ma. Nie ma tez doswiadczenia, wiec cudow nie zrobi (c) kgb.

Cooller nie do konca sie wypalil, on po prostu to juz olal. Duzo bardziej woli rl niz gaming, co podkreslal juz niejednokrotnie, a ponadto on nie jest typowym pro-gamerem od juz grubo paru lat. Gra dla kasy, trenuje niewiele, a i tak jest zawsze jednym z najgrozniejszych zawodnikow ;] Oczywiscie wszyscy go widza zawsze Top2, ale bez faktycznego treningu cudow tez nie zrobi. Jakby chcial, w Q3 nie mialby sobie rownego.

Fox, hm, to moj ulubiony gracz, chcialbym zeby wygral w koncu jakis major event, ale i tak pewnie zajmnie Top5. W Q3 i Q4 zawsze mu brakowalo troche szczescia, zeby zajac 1 miejsce (w 2006 czy 07 na 6 turniejow zawsze byl Top 3, w Q4). Za szybko odpuszcza i zzeraja go nerwy. Szkoda, on zaluguje jak malo kto na wygranie w koncu czegos duzego ;]

Czm, no coz, monopol na jego huba sie skonczyl i juz nie mozna mowic ze ma default win ;], choc w wiekszosci przypadkow tak dalej jest. Ztna nigdy nie umial grac na poziomie chociazby ruskow. DM6 ma calkiem niezle. T4, z jego railem = wygrana. Potrenuje 2 tygodnie przed eventem (o ile wezmie udzial) i zajmnie na bank Top3 IMHO.

Kto moze namieszac? IMO najbardziej Cypher, ktory przypomina mi Coollera z lat jego swietnosci i dominacji. Szkoda tylko, ze gra duzo lepiej na necie, niz na LANie. W USA wysoki poziom prezentuje rapha i kgb, ale oni nie maja za duzego doswiadczenia LANowego, wiec odpadaja w przedbiegach ;] ZeRo4 stal sie po prostu "dobrym" graczem, watpie aby odzyskal smykalke (demko na ESR sie pojawilo kilka dni temu) ;]

Jibo to dla mnie troche zagadka. Raz bije wszystkich, lacznie z Coollerem, a raz zajmuje (jak na niego) dalekie 8 miejsce. Reszta rusow moglaby tylko namieszac na ztnie i moze niektorzy na dm6. Evil gra obecnie swietnie, on by mi pasowal na czarnego konia ;], zreszta tak samo jak Enemy. Jesli ktos z nich wygra elimki, to imo na finalach okaze sie czarnym koniem ;]

Szwecja. Tutaj widze tylko 3 zawodnikow, a sloty beda 2. Fox, Spart1e i Toxic. Z4muZ raczej nie zagra, poswieca sie pokerowi, co jest WIELKA SZKODA, bo genialny zawodnik,. FooKi walnie jak zwykle focha i tez nie zagra (mimo ze gra "4fun"). Fazz nie zagra, ale fazz i tak juz nie jest tym fazzem co kiedys ;]. ProZaC, choc to niesamowity naturalny talent, to odpada z brakiem doswiadczenia. Toxic wali fochy na Q3, ale jak zobaczy pule nagrod, to imo sie skusi i przejdzie eliminacje. Z kolei Spart1e moze tez przejdzie eliminacje, ale na finalach imo za duzo nie zdziala ;] Top 6-8. O foxie juz pisalem.

I tak moglbym opisywac kazdy kraj. Ale wiadomo jak jest - liczyc sie beda jedynie Cooller, Jibo/Evil, Szwedzi, czm, Enemy i Cypher. Chcialbym widziec obok nich Polakow, ale raczej jestem bardziej realista, niz optymista. Av3k oleje i sie nie przygotuje, matr0xa przygniota ksywki i nie bedzie gral swojego i podobnie z trzecia osoba :) (obym sie mylil though).

__

Użytkownik
Xsi

2008-04-03 10:57:21

Hmm no tak cyphera nie wzialem pod uwage, jezeli Białoruś dostanie dwa sloty to razem z enemym maja szanse namieszać. Jibo raczej nie zajmie wysokiej pozycji. Co do CZM i Zero4 to wydaje mi się, że nie wystartują w ESWC, cały ten szum który robili mogł być wywołany sztucznie przez Carmaca aby zwiekszyć popularność swoich materiałów - obym sie mylił! Co do reszty graczy to mam podobne odczucia jak ty, poza noctisem, ciagle mysle że w końcu zagra na poważnie :>

EDIT: tak sobie w miedzyczasie przypomnialem o Evilu, ostatnio calkiem ładnie się zaprezentował, jeżeli utrzyma forme i potrenuje to też może być groźny

__

Użytkownik
pac_man

2008-04-03 12:05:26

oj nie zle sie nudziles..ale na pytanie bedace w temacie odpowiedziales wyczerpujaca:]

__

Użytkownik
Cwirkov

2008-04-03 12:09:49

A to ciekawe :] To powiedz mi co to znaczy "Gimme a break", bo w moim odczuciu jedzie mi tu megalomania, i to nie ja zaczepilem "Na czym bazujesz? Jednym CPL?" Panie encyklopedio

ps."naprawdę marny z ciebie znawca" wypraszam sobie takie teksty, bo jakby nie bylo g*wno o mnie wiesz, niech Ci bedzie czm, jest slaby, przed rokiem 2004 wygrywal przypadkiem, qc 2004 wygral bo grali po 1 mapie, a cpl 2006 mu sie udalo. Na tym poprzestanmy

__

Użytkownik
DGN

2008-04-03 12:29:16

Weźcie sobie na gadu-gadu przedstawcie swoje teorie, bo takie pisanie farmazonów kto jest Panem Encyklopedią a kto Panem Znawcą jest śmieszne a pisanie kto jest lepszy jest bez sensu... jak zagrają to sie samo okaże. Jeden to fan czm-a drugi to zadymiator i sie dobrali :D P.S. Lejcie sie na dm6 kto ma racje :DDD na to samo wyjdzie :]

__

Użytkownik
Cwirkov

2008-04-03 12:55:27

Ja jestem fanem uNkinda, i ZeRo4, czm typuje na podstawie tego co bylo ostatnio. Gosc do mnie pije i nie potrafi przedstawic zadnych argumentow, na dodatek obraza. A jesli chodzi o nasza konfrontacje to zdaje sie ze juz byla i to na Turnieju, ale to akurat nie ma tu nic do rzeczy. Eot

__

VIP
gosti

2008-04-03 12:59:31

No mecze mecze, psuje statki niedobrych Rosjan ;P

__

Użytkownik
tox1c

2008-04-03 13:58:49

na hooj piszecie ze avek oleje sprawe i nie przygotuje sie.... Jak nie wiecie co sie dzieje w jego swiecie to fuck off okej??

__

Użytkownik
pac_man

2008-04-03 15:08:50

ja na niego licze..

__

Użytkownik
rox.

2008-04-03 15:16:32

a trenuje?

__
:S

Użytkownik
gree

2008-04-03 15:33:00

tox1c(zka) - piekna pani obronczyni z urzedu..."fuck off okej" ą ę ą ę - nie wiecie kurczę co sięęęę dzieję w jegą święcięęę - alez emocje...alez cisnienie...alez zapowietrzenie...;AD:AL

panie toxic - nie ladnie tak sie podniecac...

pozdrawiam i zycze udanych dzieci..;]

__

Użytkownik
freak

2008-04-03 18:20:11

"Na tym poprzestanmy" jednak żyłka nadal ci skacze niczym pijana żaba :asd gdzieś tam przenosisz niby jakieś fakty, wciąż moje wypowiedzi kończysz kosmiczną nadinterpretacją (wskaż mi proszę, gdzie napisałem, iż CZM jest słaby albo nie pisz takich głupot, bo to ironizowanie słabo ci wychodzi). Naprawdę stary, daj se siania już, bo widzę, że z ciebie taki Quake-o-maniak jak tych ci fani i znawcy Formuły1 odkąd Kubica zaczął wygrywać. Ja nie mam zamiaru tobie udowadniać kto jest najlepszy, nie ja pisałem "BO JEST NAJLEPSZY" , mimo iż jednym krótkim zdaniem podważyłem twoje śmieszne hipotezy wygłaszane jakbyś był jakimś zapatrzonym w bóstwo wypierdkiem. Twoje urojone niesnaski ze mną nie wiem co mają do rzeczy, najwyraźniej tonący brzytwy się chwyta, prędko skończyły się twoje niby-argumenty.

Krótka lekcja historia o Q3, skoro pieklisz się o to od kilku postów. Scena nie ma 4 lat na karku, lecz dużo więcej. Przed 2k4 czm był takim samym plebsem jak beam, kojarzysz? Wspólnie grali w Clan Kapitol z fatal1tym i jak tylko crazyman zaczął się trochę podciągać, fatal zaprzestał wspólnych sparingów z nim, gdyż uznał go za zbyt mocnego rywala, szczególnie po CPL Babbages (wiesz li cokolwiek o tym turnieju?).

Skoro powiadasz, że typujesz jedynie na podstawie tego co było ostatnio to nie wiem skąd typy: ZeRo4 - który raczył wrócić dopiero zwabiony niebagatelną sumą gotówki i mimo ostrego treningu dość daleko mu do formy jaką prezentował przed laty kiedy rozwalał każdego jak co najmniej 40-punktową różnicą, czm'a, który poza gadką-szmatką nie czyni nic, nie figuruje nawet na amerykańskiej liście uczestników kwalifikacji. Radziłbym raczej spojrzeć na wschód i przyswoić takie nicki jak Cypher czy Evil aka Lucifer. Lub nieco nad bliżej, na północ i ogarnąć kim jest fox. Amerykanie w San Jose będą posiadali spory atut jakim jest lokalizacja, a co za tym idzie, nie będą mieli problemów z podróżą za ocean, aklimatyzacją, wizami, jetlagu (przetłumaczyć czy rozumiesz?), lecz jakoś śmiem wątpić, aby więcej niż jeden z ich przedstawicieli zdołał wspiąć się na podium, a już szczególnie nie widzę żadnego na tą chwilę na pierwszym miejscu.

__

Użytkownik
freak

2008-04-03 18:23:45

Keep3r>Enemy. Jak tylko rzuci w cholerę tą dotę..

__

Użytkownik
666-gad

2008-04-03 19:03:35

no no, dobrze gadasz ;d

__

Użytkownik
luvvv

2008-04-03 20:32:23

ten av3k to ten slawny chiter?

__

Użytkownik
dezCartezz

2008-04-03 21:01:20

:)))

__

Użytkownik
Cwirkov

2008-04-03 21:21:16

Do znawcy formuly 1 wg ktorego Kubica JUZ wygral (jakikolwiek wyscig) :ASD Wszedles czlowieku w polemike ze mna, napisales "naprawde marny z ciebie znawca" co mnie urazilo, bo nie masz zadnego prawa oceniac mojej wiedzy bo jej nie znasz, tak jak ja nie znam Twojej, polimemika poleg na przedstawianiu argumentow, a Ty nie przedstawiles ZADNEGO. Nawet piszac o mnie nie bylo Cie stac na duza litere C, czego wymaga wg mnie grzecznosc, no ale te Twoje posty w moim kierunku w moim kierunku wszystko tlumacza (gimme break, kiepski z ciebie fachowiec itd) ale to pomijam. I teraz ja Ci dam krotka lekcje - fachowcu:

Nie wiem, czy wiesz cokolwiek co to jest sport, ale ja chwalac sie trenowalem 14 lat Podnoszenie Ciezarow, stajac wieleokrotnie na podium Mistrzostw Polski, 4 miejsce na Mistrzostwach Polski Seniorow. Wiem co to jest rywalizacja, stres, CIEZKA praca, uwierz mi ze wiem. Wiem tez czym jest rywalizacja na najwyzszym, esktremalnym poziomie. Na granicy mozliwosci ludzkiego organizmu. Wiem, jak ja potrafilem startowac na zawodach strefowych np, wiem jak potrafilem dzwigac na treningu i wiem jak potrafilem startowac na Mistrzostwach Polski i nie tylko, poza granicami kraju rownierz. Wiec doskonale czuje, czym sa Mistrzostwa Swiata w quake 3 arena. Tam wygrywa koles, ktory ma: najlepsze predyspozycje, ma dobry dzien, nie spali sie nerwowo. Tak wiec pomijam lata wczesniejsze niz 2004, bo jak wszyscy dobrze wiedza czm wtedy studiowal i q3 byl raczej na boku o czym mowil w wywiadach (z4 to samo). Wieksze luzy przyszly na Quake Con 2004. Turniej w ktorym 1 nagroda jest 25000 $ i ktory przyciaga ludzi z calego swiata, nazywamy prestiwozym, tak ? Acha w sumie nie, bo grali po 1 mapie sor. No dobra ale wygrywa jakims cudem, laptakiem czm, ale nie jest najlepszy. Pozniej przychodzi duzo mniejszy Turniej ESWC, wyznacznikiem dla mnie jest pula nagrod. Kasa mniejsza, mniejsze checi mniejsza motywacja. CZM przegral, zgadza sie. Ale co, latal po scianach ? Czy przegral minimalnie przez 1 blad. Dobra, cooller gora. Potem przychodzi cpl. To ze coollera nie bylo w finale, bo przegral z Jibo to pomijam. Nie wiem, slabszy dzien, nie wyspal sie, wystraszyl. Wygral czm. Pamietaj o tym ze cooller, jibo i reszta, fatygowali sie za ocean, wiec nie pojechali tam zbijac baki. Rok 2007, nie ma zawodow w q3, bo Sierra o ile dobrze pamietam dala kase i poszlo w co inne. Teraz, (dzieki Bogu) znowu ESWC wybralo q3 i znowu zjadzie sie elita z calego swiata. Ale czm nie jest najlepszy w tym momencie (to zakwestionowales). Wiec moim pytaniem do Ciebie, pytam i chce odpowiedzi. Kto ?

__

Użytkownik
freak

2008-04-03 21:56:59

Znowu dajesz popis wiedzy. CZM przed 2004 studiował?! Najwyraźniej sztanga nie raz ci (małe c - umyślnie, bo na szacunek pierw trzeba sobie zasłużyć) na głowę spadła. Niemniej gratuluje sukcesów. Czepiasz się Coollera, a nie bierzesz w ogóle pod uwagę, ignorujesz fakt, że wtedy po naleciałości z edycji ESWC wdrożono hub3aeroq3, której on nie kompletnie grał, natomiast trafiła się mu ta mapa 2x z rzędu, przez co odpadł. Normalnie strącono mistrza z piedestału. Też mi argument, raczej wolne żarty. Ty się natomiast opierasz na tym całkowicie jako wyznacznik tego kto od kogo był (nawet nie piszesz "w danym momencie") lepszy.

Kto? Na pewno nie CZM. Nie wiem czy czytałeś poprzedni komentarz uważnie czy jak zwykle na wyrywki i po łebkach, lecz pisałem, iż on w ogóle nie startuje, więc po co bierzesz swojego idola pod uwagę? W stawce będą liczyli się starzy wyjadacze, niewątpliwe głównie ze względu na przygotowanie i opanowanie oraz doświadczenie zebrane na innych turniejach. Obserwuje od lat scenę i jedno jest pewne: w tej grze nie ma pewniaków. Skoro uważasz, że crazyman jest najlepszy i basta, to tylko twoja prywatna opinia. Ja mam inną. Przestań reagować jak nadęta panna, gdy ktoś stara się tobie zakomunikować, że daleki jesteś od obiektywnego rozpatrzenia odwiecznej kwestii "numeru jeden".

__

Użytkownik
pac_man

2008-04-03 21:59:06

no raczej nie!

__

Użytkownik
Cwirkov

2008-04-03 22:14:19

Na Twoim szacunku mi nie zalezy wiec luz to raz. Nie wiem czy studiowal czy nie, ale w wydziadzie ktorego udzielal po finale, a ktory mam, powiedzial ze nie gral bo szkola. Nie jest to tekst lecz filmik, slychac wyraznie. I teraz pytania: "natomiast trafiła się mu ta mapa 2x z rzędu, przez co odpadł. Normalnie strącono mistrza z piedestału" wiec pytam, Mistrza czego ? podaj jakikolwiek wygrany Turniej miedzynarodowy, z udzialem Amerykan, ktory wygral cooller, oczywiscie oprocz ESWC 2005. Pytanie nr 2 jest takie: Czyj to byl problem ze cooller nie gral aero ? Moze czm ? A moze to czm sam napisal aero i trenowal sobie w ukryciu ? - Dobre. Konczac nie wiem czy czm bedzie startowal czy nie, po prostu jesli bedzie, to jest moim faworytem i nie prubuje tego nikomu wcisnac. Natomiast Ty, chcesz mi wcisnac dziwna rzecz. I brak odpowiedzi, kto wg Ciebie na dzien dzisiejszy jest najlepszy, nie po, tylko przed ESWC w tym roku.

__

Użytkownik
freak

2008-04-03 22:22:10

Wiesz, byłbym zdolny przeprosić za moje zbyt agresywne wskazywanie tobie błędów, lecz jak głównie na tym opierasz wskazywanie, że się mylę to sobie daruję. Szastasz informacjami zbyt wygodnie. Wywiad był przeprowadzony podczas CPL 2006, rok po ESWC 2005 CZM zaczął studia w Princeton, natomiast to ty mi usiłujesz wcisnąć "Tak wiec pomijam lata wczesniejsze niz 2004, bo jak wszyscy dobrze wiedza czm wtedy studiowal". Poza tym zaczynasz już bredzić do reszty.

[flag=ru] Cooller> [flag=us]: QLAN, ESWC 2003. Możesz się już zapaść pod ziemię.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

643 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie