Milionerzy...

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
MaTT0505

2008-04-05 18:16:58

typka zamiast na początku wziąć pól na pół wykorzystała publiczność. Czy to normalne?

__

Użytkownik
Kalekus

2008-04-05 18:20:44

gdyby publicznosc miała do wyboru tylko 2 odpowiedzi, wiekszosc by strzelała, a tak ma wieksze rozeznanie... ale jak dla mnie to i tak ukartowane :D

__

Użytkownik
MaTT0505

2008-04-05 18:29:31

A jak dla mnie zrezygnuje

__

Użytkownik
Frej

2008-04-05 18:32:10

ukartowane ;f

__

Użytkownik
mau

2008-04-05 18:34:02

omg jednak racja, padło pytanie jakie miało trochę inne odpowiedzi ale się wycofa idiotka :)

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-04-05 18:34:22

[url=http://esports.pl/?id=post&post_id=1879578359&comments=fullthreads#19]o_O[/url]

__

Użytkownik
po1nt.x

2008-04-05 18:36:14

jednak tylko 500 :D

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-04-05 18:37:09

Ukartowane. Producenci chcieli przyciągnąć widzów czyjąś szansą na milion, ale nie chcieli, by suma ta została "wygrana" nieuczciwie. Więc podstawili aktorkę, która wszystko zagrała i - w zaplanowany sposób - wycofała się. Taka moja mała teoria spiskowa. ^_^

__

VIP
V!ct!M

2008-04-05 18:38:56

LOL nawet za milion banalne pytanie dostala...

__

Użytkownik
Svepik

2008-04-05 18:41:37

'balblalbalblalba(znam poprawna odpowiedz ale 500k mi sie bardziej podoba)'
'Paulina, gdybys wybrala...'
'tak wiem odpowiedz B'
'moglabys wygrac milion'
'oczywiscie, ale czek na 500k mi sie bardziej podoba'

no smieszne, wiecej tego teleturnieju nie wlacze, glupie ukartowane gowno

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-04-05 18:51:05

Uważaj z tą "panią lekkich obyczajów" na końcu ostatniego zdania, bo nuke'a dostaniesz. ;/

A program "Milionerzy" tylko stracił w mych oczach. To jest żałosne.

__

Użytkownik
Pite

2008-04-05 19:02:01

Przecież każdy wie, że Zorro władał szpadą, która została wynaleziona dużo później niż powstała mitologii Grecka :X

Reżyserka.

__

Użytkownik
ScorPion`

2008-04-05 20:22:52

jakie pytanie bylo ?

__

Użytkownik
Rychoo

2008-04-05 20:32:26

Dokładnie. Trzeba być debilem, żeby nie wygrać miliona przy takim pytaniu, które równie dobrze mogłoby paść za 5k zł. Żałośnie łatwe pytanie.

__

Użytkownik
3nGonGa

2008-04-05 20:47:27

Uwazaj lepiej na slowa zanim znowu kogos obrazisz.

Zauwaz, ze bylo to pytanie o milion. Gwarantowana sume miala 40, gdyby zle obstawila stracila by 460 tys. To nie jest 4.6 czy 46 zl tylko 460 tys zl.

Nie wiem czy miales kiedys takie pieniadze w reku, czy je w ogole kiedykolwiek widziales i czy w ogole nie wiem czy jestes dokonca swiadomy co napisales w swoim komentarzu?

Otoz ja Ci pomoge.
Nie sadze aby dziewczyna byla debilem. Miala odwage i zimna krew i doszla wysoko, wczesniej przebrnawszy przez liczne elimki. Zauwaz, ze przy pytaniu o milion decydujacym aspektem bylo to, ze nie pamietala jaka bronia polowala Artemida.

Stad tez nie mogla ocenic czy wybrac zorro (szpada, bron biala) czy odp b (łuk).

Powiedziec, ze pytanie o milion bylo latwe to pojecie wzgledne. Mnie np ni. ch*ja obchodzi mitologia, harry potter i inne bajki, wiec np. ja bym nie wiedzial.
Malo tego. Przy sumie do stracenia 460 tys zl zrobilbym tak samo jak ona, w przypadku jakiejkolwiek niepewnosci.

Wez to pod uwage Pite.

__

VIP
V!ct!M

2008-04-05 20:48:07

Kto jest mistrzem tego samego oręża, w jakim specjalizowała się mitologiczna Artemida?
a) Zorro
b) Legolas
c) Don Kichot
d) Longinus Podbipięta

__

Użytkownik
3nGonGa

2008-04-05 20:48:32

Uwazaj lepiej na slowa zanim znowu kogos obrazisz.

Zauwaz, ze bylo to pytanie o milion. Gwarantowana sume miala 40, gdyby zle obstawila stracila by 460 tys. To nie jest 4.6 czy 46 zl tylko 460 tys zl.

Nie wiem czy miales kiedys takie pieniadze w reku, czy je w ogole kiedykolwiek widziales i czy w ogole jestes do konca swiadomy co napisales w swoim komentarzu?

Otoz ja Ci pomoge.
Nie sadze aby dziewczyna byla debilem. Miala odwage i zimna krew i doszla wysoko, wczesniej przebrnawszy przez liczne elimki. Zauwaz, ze przy pytaniu o milion decydujacym aspektem bylo to, ze nie pamietala jaka bronia polowala Artemida.

Stad tez nie mogla ocenic czy wybrac zorro (szpada, bron biala) czy odp b (łuk).

Powiedziec, ze pytanie o milion bylo latwe to pojecie wzgledne. Mnie np ni. ch*ja obchodzi mitologia, harry potter, Wladca pierscie i inne bajki, wiec np. ja bym nie wiedzial.
Malo tego. Przy sumie do stracenia 460 tys zl zrobilbym tak samo jak ona, w przypadku jakiejkolwiek niepewnosci.

Wez to pod uwage Pite.

__

Użytkownik
ezekiel

2008-04-05 20:52:58

w tym wypadku bylo to posuniecie nadwyraz inteligentne...

__

Użytkownik
ezekiel

2008-04-05 21:01:32

nie ogladam tv, ale obejzalem ten jeden odcinek na stronie i musze powiedziec, ze chyba zle zrozumiales ta dziewczyne svepe. aha, uzywanie znaczkow "" ma na celu dokladne oddanie tego co dana osoba powiedziala, a u Ciebie zadne zdanie nie pokrywa sie z tym co powiedziala niedoszla milionerka.

__

Użytkownik
tobster

2008-04-05 21:06:06

Widział ktoś jakąś postać z mitologii ze szpadą ? Porażka. Pytania za 100zł są zaporowe, za główną wygraną śmiech na sali. Beznadziejna edycja zaraz jakiś inny teletruniej przejmie oglądalność o tej godzinie.

__

VIP
reaktiv

2008-04-05 21:18:46

Ta, rezyserka jak nic. Wystarczy spojrzec jakie pytania juz dostawal nastepny koles.
A tak w ogole to troche smiac mi sie chcialo, jak kamera pokazywala jej matke, a ta zamykala oczy i glowa w dol, takie ekm, dziwaczne troche.

__

Użytkownik
Grzesiu

2008-04-05 21:43:39

Czemu wy wszyscy takie teorie spiskowe wymyslacie? Miala farta i tyle

__

Użytkownik
nOx

2008-04-05 22:22:49

Fakt... pytanie za milion zdecydowanie za proste ;D Artemida ze szpada... litosci :DDDD

__

Użytkownik
Pite

2008-04-05 22:23:31

Nawet przy braku wiedzy można stwierdzić, że poprawną odpowiedzią nie był Zorro. Wystarczy logicznie pomyśleć. W liceum cały czas wałkowaną miała mitologię na lekcjach J. Polskiego.

Tak więc reżyserka lub debilka.

__

Użytkownik
Pite

2008-04-05 22:31:11

Po użyciu koła zostały odpowiedzi:
a) Zorro
b) Legolas

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-04-05 23:08:24

Aż takim fartuchem nie można być. Cała sprawa śmierdzi po prostu jak majtki szambonurka.

__

Użytkownik
varfare

2008-04-05 23:52:31

Widziałeś jakiś odcinek, w którym pierwsze pytanie brzmiało "życzę tobie droga uczestniczko aby pytania były łatwe jak budowa:
a)cepa
b, c i d cośtam"
Ja nie. To raz. Dwa, że kolejne pytania były tak niesamowicie łatwe że szkoda gadać...

__

Użytkownik
pavo

2008-04-06 01:39:04

wogole ta 2 edycja jakas inna. przy 15 pytaniach, prawie kazdy bez problemu odpowiadal na 5 pierwszych. teraz przy 1 czasami nie znam odpowiedzi. miala laska latwe pytania, no i dobrze! o to przeciez chodzi zeby wygrac, a czym latwiej tym lepiej.

__

Użytkownik
Svepik

2008-04-06 11:26:02

powiedziala dokladnie ze woli czek na 500 tysiecy niz milion

__

VIP
spec_u

2008-04-06 11:44:56

ja tam jestem ciekawy jaką to marke herbaty reklamowała Paulina :D

Btw podobno Lipton xDDD

__
ema

Użytkownik
diGi

2008-04-06 12:15:04

Lipton ogólnie jest sponsorem Milionerów i każdy (o ile nie przyniesie swojego kubka) pije z żółtego kubka z logiem "Lipton" :P

__

Użytkownik
LaM

2008-04-06 12:58:58

W cudownym kraju zyjemy.

__

VIP
spec_u

2008-04-06 13:20:09

no tak mi sie właśnie zdawało ;]

__
ema

Użytkownik
LaM

2008-04-06 13:27:12

Sciema ;]

Doganiamy Zachod !!

Milionerzy ustawieni , Jola robi pwnage w BB , Koterski ma jakze arcy "smieszny" program autorski , Dorota R. "robi" lody Koral mamy jua prawie wszsytkie skladniki jeszcze tylko terorysci zrobia bum i voila mamy Zachod !

__

Były Redaktor
so0fka

2008-04-06 13:52:29

[url=http://milionerzy.plejada.pl/1,1223,1,0,wywiad_z_paulina_kowalczyk_po_skonczonej_grze,wideo.html]ten wywiad[/url] to jakiś żart jest :D "nie uległam pokusie wygrania większych pieniędzy i to jest moje zwycięstwo", "pieniądze szczęścia nie dają, jestem szczęśliwa, że wygrałam pół miliona a nie milion" no proszę was...

__

Były Redaktor
so0fka

2008-04-06 13:56:57

zaraz, zaraz, coś mi się tu nie zgadza. no bo oni tych pytań nie wybierają, nie edytują zależnie od tego, kto siedzi na krzesełku, tylko wybierają losowo. dlaczego zatem w pytaniu został użyty rodzaj żeński "uczestniczko"? pytanie nie mogło być wylosowane w takim razie, ponieważ gdyby w ogóle dali takie pytanie do puli losowych, z pewnością użyliby formy "uczestniku" jako że jest ona poprawna zarówno w stosunku do mężczyzn, jak i kobiet, jako zwrot formalny.

wniosek: pierwsze pytanie nie zostało wylosowane. jeżeli zatem założymy, że pierwsze nie zostało wylosowane, możemy równie dobrze zakładać oszustwo TVN-u w wypadku pozostałych pytań.

__

VIP
Sh1eldeR

2008-04-06 14:11:02

Czyzby? A pamietasz, ze to pytanie o milion, wiec moglo byc bardzo trudne i podchwytliwe? I gdyby takie bylo, to dopiero by sie "wyrownaly" te wczesniejsze, latwiejsze pytania... Wiec logicznie mozna bylo zalozyc, ze pytanie moglo byc podchwytliwe.

Naturalnie, jesli to wszystko bylo ustawione za jej zgoda i przyzwoleniem, to wiedzialaby, ze pytanie nie jest podchwytliwe. Ale wtedy pewnie mialaby w kontrakcie, ze nie moze wygrac miliona (bo bezsensem byloby, gdyby pierwszy wygrany w Polsce milion zostal wygrany nieuczciwie).

Wniosek jest taki: albo byla podstawiona i zrobila tak, jak musiala zrobic, albo nie byla i miala prawo pomyslec, ze pytanie jest trudniejsze niz na to wyglada.

Oczywiscie, jesli sie nie pomysli i nie ma sie duzej wiedzy np. o Zorro, to utozsamia sie go tylko i wylacznie ze szpada. Ale jesli pytanie byloby podchwytliwe (a, jak napisalem u gory, mozna bylo zalozyc, ze bylo podchwytliwe), trzeba by bylo wziac pod uwage, ze Zorro:
1) oprocz szpady, poslugiwal sie biczem -- rowniez bardzo czesto, to jedna z jego glownych broni
2) czasami nosil tez sztylet bodajze w ktoryms bucie lub przywiazany do piszczeli, ale uzywal go tylko w ostatecznosci (grecka bogini tez mogla miec sztylet),
3) jako broni potrafil tez uzyc swojej peleryny, choc trudno to nazwac doslownie orezem
4) byl bardzo sprawny fizycznie i swietnie walczyl wrecz -- wiec mozna w przenosni powiedziec, ze "jego cialo bylo bronia"
5) tak naprawde to caly jego styl walki pokazywal inny, prawdziwy orez Zorro: spryt. "Zorro" po hiszpansku znaczy "lis" i ta postac uzywala lisiej chytrosci, zeby zwyciezyc, zamiast prawdziwie brutalnej sily.

Z pewnoscia ktos, kto moze wygrac milion lub stracic pol miliona wymysli jeszcze wiecej kombinacji i watpliwosci, niz ja w komentarzu napisanym przez 2 minuty...

Moim zdaniem, jesli nie znala atrybutu Artemidy, to nie mozna powiedziec, ze glupio zrobila pasując. Gdyby wiedziala, ze to luk, oraz ze Legolas tez uzywal takiej broni, powinna bylo zaznaczyc ta odpowiedz -- mialaby pewnosc, ze to o to chodzi i ze pytanie nie jest podchwytliwe. A tak, jesli Artemida bylaby, hmm, boginia chytrosci i zdrady, to moglaby uzywac sztyletu -- tak jak Zorro (a Legolas go nie uzywal, iirc).

__

Użytkownik
Rychoo

2008-04-06 14:35:14

Widać dziewczynę dobrze wychowali ^^ :D

__

VIP
V!ct!M

2008-04-06 14:47:02

bije walem na odleglosc

__

Użytkownik
Rychoo

2008-04-06 15:07:36

A tak przy okazji ustawionych programów. Był taki film co koleś zbuntował się i olał program, tak mi sie wydaje, bio był ustawiany jak wresling :P Podacie tytuł ?

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

280 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie