laptop z vista, hibernacja, znika siec

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
enj0y

2007-10-11 20:04:02

mam laptopa i lacze sie bezprzewodowo z internetem, no i problem jest taki ze jak wlacze hibernacje (lub sama sie wlaczy) to karta wifi rozlacza sie z AP w routerze, a polaczenie (ktore mam zapisane) znika i dostepna jest tylko "nieznana siec z zabezpieczeniami" co oznacza ze od nowa musze wpisywac nazwe sieci i haslo :/ gdzies tam w opcjach zarzadzania moja zapisana siec jest na liscie ale nie ma opcji laczenia sie z nia tylko wlasciwosci itp....jak uruchomie ponownie kompa to automatycznie laczy sie z ta zapisana siecia...

PS ktos ma jakas opinie o tej hibernacji? nadaje sie to do czegos czy ja lepiej wylaczyc? :p

__

Użytkownik
e2

2007-10-11 20:21:02

wyłącz hibernację - ta w viście nie jest dopracowana i nie raz się zdarzało, że znika aero na przykład. Ogólnie wywal i nie używaj i nie myśl o niej ;)

(tak używam visty i wiem jaki to problem :D)

__

Użytkownik
Naruzeus

2007-10-11 22:15:30

Vista - i wszystko jasne

__

VIP
postal1

2007-10-11 23:29:52

niekoniecznie wina visty. mialem to samo z moim lenovo a xp byl na nim

__

Użytkownik
e2

2007-10-12 07:31:06

Akurat w przypadku visty i hibernacji to są z nią problemy - czasami nie da się komputera obudzić. No niestety, trzeba czekać na łatki, które go usprawnią.

__

VIP
MateoMartinezz

2007-10-12 10:29:21

mam Vistę i po odpowiednim ustawieniu wszystkiego z zarządzaniem energią problem znika
Daj sobie zapisać hasła na stałe - warunki łącza i pierwszeństwo łączenia się z daną siecią i po sprawie.

Nie rozumiem w ogóle tego tematu - nie dostosowujesz kompa do swoich wymagań? :/ Przecież producent za Ciebie nie ustawi wszystkiego - geeez

__

Użytkownik
enj0y

2007-10-12 12:33:39

"Daj sobie zapisać hasła na stałe - warunki łącza i pierwszeństwo łączenia się z daną siecią i po sprawie." - przeczytaj jeszcze raz co napisalem i jesli uznasz ze cos sie nie zgadza to prosilbym o konkrety - co gdzie jak itp

"Nie rozumiem w ogóle tego tematu - nie dostosowujesz kompa do swoich wymagań? :/ Przecież producent za Ciebie nie ustawi wszystkiego - geeez " - no tak ale jestem glupi, zaraz zaznacze ptaszka przy opcji "nie pozwalaj na znikanie zapisanych sieci po odhibernowaniu systemu" i po sprawie....

__

Użytkownik
PiWo5z

2007-10-12 12:36:39

tylko postaw duzego ptaszka :D

__

VIP
MateoMartinezz

2007-10-12 13:10:05

poszukaj w ustawieniach energii - opcje zasilania - gdzieś tam powinno się dać ustawiać dane hibernacji. Co zaś do sieci - dokładnie nie pamiętam gdzie, ale jest możliwość ustawienia loginu i hasła do sieci na sztywno - bodajże musisz domyślną sieć ustawić, wtedy zawsze po hibernacji będzie automatycznie łączył z siecią o ile ją wykryje

__

Użytkownik
enj0y

2007-10-12 13:57:10

ale tak jak pisalem mam juz zapisana siec tzn SSID i haslo i ustawione mam zeby sie z nia automatycznie laczyl (jak ja dodawalem to ptaszki zaznaczylem przy opcjach 'zapamietaj siec' i 'lacz sie z nia automatycznie' czy cos w tym stylu) - i laczy sie jak tylko sie winda uruchomi - mam rozumiec ze chodzi ci o cos innego? jeszcze bardziej 'sztywnego'?
musze teraz wyjsc ale powroce soon to zajze do tych opcji zasilania co tam jest :E

__

Użytkownik
enj0y

2007-10-12 16:10:23

jak ja postawie ptaszka to nie ma h. we wsi ;]

__

Użytkownik
enj0y

2007-10-12 20:03:16

troche pogrzebalem w ustawieniach zasilania i sieci bezprzewodowych, jednak zadnej przydatnej opcji nie znalazlem, ale o dziwo okazalo sie ze siec przestala znikac :E

niech mi ktos jeszcze powie jak wylaczyc cos co sie nazywa 'kontrola konta uzytkownika', chodzi mi o taki bajer ze jak uruchamiam program po raz pierwszy to wyskakuje alert z pytaniem czy wiem co to jest i czy chce zezwalac na uruchamianie, bo mam pare programow (np subedit) przy uruchomieniu ktorych wyskakuje mi to za kazdym razem...

__

VIP
MateoMartinezz

2007-10-12 20:41:50

http://www.quake.net.pl/board/?action=post&tid=20507&odk=0&str=1
Polecam ten link - Requiem ładnie wszystko wyjaśnił

__

Użytkownik
gÓpek

2007-10-13 01:13:39

brrr Vista na laptopie ;-x Znow przezywam ten koszmar bo zaczalem sie bawic w bootowanie i jakos tak przez przypadek wyje***o mi ntldr'a z xp ;- P

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1360 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie