szkolny, legalny turniej w CSa?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
Gamer88

2006-10-11 18:36:02

witam,
ostatnio z paroma kumplami z klasy wpadliśmy na pomysł żeby stworzyć taki szkolny miniturniej międzyklasowy. Chcielibyśmy oczywiście grać w Counter-Strike'a , jednakże nie konsultowaliśmy tego pomysłu z nauczycielami ponieważ tak to u nas jest.. że wszystko co chcielibyśmy zrobić musi być przemyślane, zorganizowane, a przedewszystkim zgodne z prawem i dopiero potem jakaś prośba może lądować na biurku naszej ukochanej pani dyrektor. Chciałem się najpierw was poradzić w kilku kwestiach dotyczących tego pomysłu: czy urządzenie takiego LANowego turnieju w CSa jest legalne? tzn. czy każdy z uczestników musi posiadać własnego orginalnego CSa czy coś w tym stylu? są jakieś ograniczenia? myśleliśmy zrobić ten turniej na takiej wersji CS:Non Steam, możnaby?:D No i chcialbym sie was poradzic czy są jakieś programy które ułatwiają zarządzenie meczami w CSa? i jak sie one nazywają? ewentualnie jakieś komendy które mogą sie przydać?
dla części z was pytania mogą być śmieszne, ale w tematyce CSa siędzę dopiero od 1/2 roku więc wybaczcie mi moją niewiedzę:) pozdro i dzięki z góry

__

Użytkownik
Tymek

2006-10-11 18:46:00

Jeśli chcecie być legalni, to na każdym kompie powinna być zainstalowana oryginalna wersja gry. Ale przecież zawsze możecie wcisnąć kit, że gra jest darmowa or smth :D.

__

VIP
-=eXe=-

2006-10-11 19:38:52

programy które ułatwiają < blablabla > w CSa? - wallhack, aimbot itp :P

__
http://www.egu.org.pl || http://www.facebook.com/EastGamesUnited

Użytkownik
yareq

2006-10-11 20:12:03

All tournaments involving Valve products require a "Tournament License". The Tournament License itself is free and gives you the authority to run a tournament.

Most tournaments that are held around the world require the participants to bring their own software licenses and/or PCs. However, if you do need additional licenses for your event, you can purchase temporary tournament subscriptions for a small administration fee. For a successful launch of your tournament, we require at least 5 business day prior to the start of your tournament to allow enough time for set up and your testing the accounts.

To sign up for a tournament license, please click on the ‘Ask a Question’ Tab at the top of this answer and create an incident. Our tournament coordinator will get back to you regarding your event.

[url=http://support.steampowered.com/cgi-bin/steampowered.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=172&p_created=1093412660&p_sid=Gf8lQRji&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9MyZwX3Byb2RzPTAmcF9jYXRzPTAmcF9wdj0mcF9jdj0mcF9zZWFyY2hfdHlwZT1hbnN3ZXJzLnNlYXJjaF9ubCZwX3BhZ2U9MSZwX3NlYXJjaF90ZXh0PXRvdXJuYW1lbnQ*&p_li=&p_topview=1]Zrodlo[/url]

Wydaje mi sie ze np. turnieje w cafejach czy tym podobne male eventy (nie mowiac juz o szkolnych) nie maja w 99.99% przypadkow tej "tournament license", byc moze maja je na PGA, WCG, Heyah ale tez nie bral bym tego za pewnik. Tyle ze oni przynajmniej maja tyle oryginalnych wersji CS'a ile jest uzywanych do gry komputerow, wiec mozna powiedziec ze sa "prawie legalni" :P. Anyway jesli chcesz to zrobic naprawde legalnie to najpierw trzeba sie zatroszczyc o te minimum 10 oryginalow (zakladajac 5v5), chociaz oni tam cos maja tez napisane o temporary tournament subscriptions za male pieniadze... Tylko nie wiem czy one sa takie znowu male ;). No i kto by chcial dokladac jeszcze do szkolnego turnieju?

Nawet jesli byscie mieli te oryginaly to trzeba sie liczyc z tym ze znajdzie sie sporo cwaniakow ktorzy beda wam chcieli te konta ukrasc w czasie turnieju, sposobem na to jest licencja na iles tam kopi dla cafejek w przypadku ktorej kradziez kont nie jest mozliwa tak jak przy indywidualnych kopiach no ale znowu skad to wziasc jak sie nie ma pieniedzy na zbyciu.

TBH raczej odpuscil bym to sobie w ogole albo zrobil na nielegalu :P.

__

Użytkownik
PiWo5z

2006-10-11 21:59:55

u nas w szkole chyba kiedys byl taki turniej w cs`a ;)
pogadaj lepiej z nauczycielem infy ;P

__

VIP
d00mer

2006-10-11 22:31:01

W piłkę zagrajcie, a nie. Zaraz Fakt się do Was przyczepi. Ja bym uważał.

__

Użytkownik
iXoN

2006-10-12 13:24:33

wez sie do roboty....

__

Użytkownik
El-Mo

2006-10-12 16:55:23

ja sądze że chodzi o jakieś 'konta steam aktywne na czas turnieju' i po nim zostaną one zamknięte (w takim wypadku nie trzeba pewnie mieć orginałów z pudełkiem)

__

Użytkownik
Gamer88

2006-10-12 18:53:40

no tak jak zwykle na forach bywa... 1/10 komentarzy jest na temat, a reszta to mało konstruktywne teksty cwaniaków, szkoda gadac.. ok już mniej wiecej wiem jak sprawa stoi :)
ps. [DLA NIEUMIEJĄCYCH CZYTAĆ]: "programy które ułatwiają ZARZĄDZANIE MECZAMI w CSa" . Myślę że takie programy/nakładki na serwery czy coś innego chyba jest na tak "poważną" grę jaką jest CS, gdy grałem w COD takie programy miałem..

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-10-12 19:51:49

a jakie przewidzieliscie nagrody? punkty dodatkowe z PO?:D

__

Użytkownik
tobster

2006-10-12 20:26:43

AMX mod - [url=http://board.counter-strike.pl/viewforum.php?f=23&sid=20cef0c3d6b5a4ab9f1f8f641368cc89]klik[/url] tu masz wszystko na ten temat.

__

Użytkownik
fckR

2006-10-12 21:39:51

moj kuzyn mial kiedys taki cup, i zrobil to tak ze zagadli z wlascicielem kafeji, ktory ma wykupiony cafe steam.
no i udalo im sie zorganizowac turniej pod patronatem tejze kawiarenki, klient poustawial im wszystko i sobie pograli :)
moze tak warto zrobic - pogadac z wlascicielami osiedlowych k@wiarenek :)

__

Użytkownik
buka8

2006-10-12 21:57:29

haha, nie będą musieli zaliczać musztry albo pierwszej pomocy ;D

__

VIP
samolot

2006-10-12 22:59:50

heya mialo licencje a nie mialo kont

wiem bo bylem

__

Użytkownik
Gamer88

2006-10-13 20:10:16

no dobry pomysł ;] dzięki , ps. nagródy? hehe na razie to myślimy jaki to kit wcisnąć nauczycielom żeby sie zgodzili :D

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

272 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie