Polska -vs- Ekwador

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
bekoo

2006-06-10 10:25:46

wygrałem ,tak jak mówiłem 2 : 0 dla Ekwadoru. Dobrze że polacy byli pozytywnego myślenia więc wygrałem 100 zł . Haha idę się napić dziś za Polskę!!!

PS : słyszliscie co ułozyli Niemcy?

__

VIP
d00mer

2006-06-10 10:40:40

nie, poka poka :D

__

VIP
d00mer

2006-06-10 10:43:28

tez go nie widziales? :D

__

PRO
sxl

2006-06-10 10:44:15

Naprawdę zasmucili mnie, grali słabiutko. Nie było totalnej żenady, ale widać że nie potrafimy grać ładnie - a do tego robimy zawsze parę mocnych błędów w obronie, które kończą się bramkami.

Przykro mi, że zawsze będziemy mieć słabiutką drużynę narodową, nikt nie potrafi zrozumieć dlaczego jesteśmy tacy słabi, a od dawna wszyscy o tym mówię (vide Lukin).

Wielką przykrość sprawili 35tys. kibiców, którzy przysli na mecz - oraz parudziesięciu milionom, które ich oglądały...

__

VIP
d00mer

2006-06-10 10:46:51

ogladalem na polsacie sport powtorke i komentowal Borek i tez przegralismy ;]

__

Użytkownik
_fhantom

2006-06-10 10:51:32

Najbardziej żal mi kibiców. Zapewnili drużynie najwyższej klasy doping a nasze wspaniałe orły podziękowały im w swoim najlepszym stylu. Sam otoczony trunkami i towarzyszami dałem z siebie wszystko, uruchomiłem naszych polskich ułanów, husarię i dywizjon 303. Niestety zawiódł czynnik ludzki w postaci Janasa i jego bandy patatajów (z małymi wyjątkami) nie potrafiących oddać celnego strzału na bramkę. I niech mi nikt nie mówi, że nie jestem prawdziwym kibicem. Mam pełne prawo do tych słów. Nie chodzi mi o wynik bo wiadomo można przegrać (taka jest piłka) ale po walce. Nie było zaangażowania, woli walki, serca do gry. Teraz mam to w dupie. Więcej nie piję.

__

Użytkownik
g3su

2006-06-10 10:58:00

fakt, ten koles wyjatkowo nie nadaje sie do komentowania..

__
luuuzzzz bluuuzzz

VIP
cwir3k`

2006-06-10 11:03:24

ta, przynajmniej Niemcy nie nabijaliby sie z nas w TV :D

__

Użytkownik
pawelloo

2006-06-10 11:40:37

tak doping swietny, ale chodzi oto ze kibic jest na dobre i na zle... a czytajac tutaj komentarze jakie moge miec wrazenie?

__

Użytkownik
Vymiott

2006-06-10 11:44:21

Przecież tego można się było spodziewać - mieliście już przedsmak, jak bramkarz strzelił gola..bramkarzowi :) no więc co się dziwicie...

__

VIP
Krypton

2006-06-10 11:44:32

No comments. Zajmiemy czolowe miejsce w tabeli, ale od dolu.

__

Użytkownik
enj0y

2006-06-10 11:52:39

z niemcami tez wjebią to wiadome ale mysle ze z kostaryka moga wygrac bo jak poprzednio pokazali w grze o pietruszke (a moze o pora ;p) sa mistrzami swiata :F

czyli
z niemcami 0:4
z kostaryka 3:1
:]

__

Użytkownik
Tymek

2006-06-10 11:58:49

LUDZIE! Wciąż jest jeszcze szansa! Wystarczy pokonać Niemców i Kostarykę! Fajnie, co?

:-( W każdym razie nie traćmy nadziei, być może nasi wspaniali piłkarze nas jeszcze zaskoczą. Awans jest możliwy, aczkolwiek po wczorajszej porażce będzie dużo trudniej go wywalczyć...

Starsznie denerwuje mnie tylko, że nagle wszyscy są ekspertami i całą winę zrzucają na Janasa i jego taktykę. Gdybyśmy przegrali ustawieniem 4-4-2 również każdy miałby pretensje ("Jak on mógł zagrać 4-4-2, przecież z Kolumbią z takim ustawieniem dostaliśmy w plecy! Po meczu z Chorwacją każdy widział, że szansą dla nas jest gra jednym napastnikiem"). Praca trenera jest niestety na tyle niewdzięczna, że dużo, ale nie wszystko zależy od niego, naomiast pretensje ma się zazwyczaj właśnie do selekcjonera. Janas gra takimi kartami, jakie posiada. To reprezentacja zagrała słabo, nie szukajcie winnego gdzie indziej...

__

Użytkownik
saBek

2006-06-10 12:10:18

Tu znajdziesz pikników, nie kibiców. Jak jest dobrze to wszyscy dopingują, jak jest do dupy to gwiżdzą i krytykują.

,,Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce"

__

VIP
Hakan

2006-06-10 12:16:27

Nie czytalem tego wszystkiego, przejzalem kilka pierwszych postow i dalej mi sie nie chce. To co pisze ponizej odnosi sie nie tylko do tego co tu, ale do calej atmosfery w kraju.

ŻAL, tyle moge powiedziec, ŻAL i nie o reprezentacji tylko o "kibicach" ŻAL, co do mediow to jeszcze wiekszy ŻAL!!!

Polska to kraj w ktorym 20 mln osob jest madrzejszych od Janasa i zna sie najlepiej na pilce noznej. Tylko powiedzcie mi dlaczego zaden z was nie gra w reprezentacji ani jej nie trenuje. Co? Moze jednak nie znacie sie na niej tak dobrze?

Mocni w gebie "kibice".

Polska mentalnosc: ze skrajnosci w skrajnosc, z huraoptymizmu w hurapesymizm. Juz nie moglem wczoraj sluchac Trojki (radia) a zakladam ze wszystkich mediach bylo podobnie. Durne wierszyki, pewnosc swego itd. A moze by tak troche pokory przed meczem, co?

I na koniec: gra sie tak jak przeciwnik pozwala.

PS. Nie mam najmniejszego zamiaru wdawac sie w dyskusje.

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

Użytkownik
Bh3liom

2006-06-10 12:17:28

Ogladalem ten mecz i mialem wrazenie ze jedynym ktory rozumie ze zostal wyrozniony dostajac powolanie i musi pokazac ze zasluzyl tak sobie jak i przede wszystkim bardzo licznie zgromadzonym kibicom byl Smolarek... nie mowie ze wszyscy grali tragicznie bo tak nie bylo ale jedynie Ebi widac bylo ze daje z siebie wszystko co moze.. szkoda.. jak padla druga bramka to poprostu nie moglem w to uwierzyc... wszystko wskazuje na powtorke z korei ale mimo to mam jeszcze glupia nadzieje ze pokazemy cos w meczu z niemcami i kostaryka chociaz patrzac na ich wczorajszy mecz i nasz mecz stwierdzam ze latwo nie bedzie..

__

Użytkownik
pawelloo

2006-06-10 12:19:37

sikam na Niemcow :P

__

Użytkownik
pawelloo

2006-06-10 12:21:13

nie wiem kto to "piknik", ale racja... i to sie nie zmieni poki... nie zmieni sie mentalnosc Polaków!

__

Użytkownik
saBek

2006-06-10 12:21:51

Frajerskie porównanie, kurwa człowieku myśl o czym piszesz.

__

Użytkownik
m3ribo

2006-06-10 12:22:08

przynajmniej nasi mieli lepsze koszulki : )

__

Użytkownik
w1n

2006-06-10 12:25:45

Wersja optymistyczna:
Polska wygra z Niemcami.(bądź remis)
Kostaryka wygra z Ekwadorem.
Ekwador/Niemcy wygrają.
Polska wygra z Kostaryką.

I wychodzimy. z 1/2 miejsca.

Wersja mniej optymistyczna:
Polska wygra z Niemcami.
Ekwador wygra z Kostaryką.
Niemcy wygrają z Ekwadorem.
Polska z Kostaryką.
Bilans bramkowy Polaków lepszy od ecu.
Wychodzimy z 2.

Wersja jeszcze mniej optymistyczna:
Polska wygrywa swoje mecze, ale strzela mało bramek.
Ekwador wygrywa z Kostaryką.
Niemcy wygrywają z Ekwadorem.
Niemcy, Polska, Ekwador mają po 6 pkt., Polska zajmuje 3 miejsce, bo ma gorszy stosunek bramek (chyba tak to sie pisze zboki).

Wersja realistyczna:
Polska przegrywa z Niemcami, reszta meczy jest nie istotna, być może uda się wygrać z Kostaryką, ale to będzie mecz o nic.

Ciężko jest być optymistą, bo jedynie w wypadku przegranej Ekwadoru z Kostaryką, są nie tylko teoretyczne szanse na wyjście z grupy.

__

VIP
grubyBubu

2006-06-10 12:26:02

Wbrew pozorom wydaje mi sie ze z tej taktyki mogloby byc wiecej pozytku niz z wczorajszego spotkania :D

__

Użytkownik
w1n

2006-06-10 12:36:27

bo firmowe:E hahah. Ale Ekwador lepiej opalony!

__

VIP
vader

2006-06-10 12:51:13

POLSKIE ORŁY FTW! Polska po złoto! Ogolnie wstyd i hanba.

__

Użytkownik
m3ribo

2006-06-10 12:56:42

i mieli wiecej zelu we wlosach , juz wiadomo dlaczego przegralismy :)

__

Użytkownik
MaS

2006-06-10 13:06:59

Hmmm... liczyłem na wygraną Polaków :| Srogo się zawiodłem... a czyja to wina ?! JANASA !!! ... nikogo innego ...

Kogo on powołał ? Dobrze, że Mili i Rasiaka nie wposcil, bo to byłaby już totalna porażka...

Kamil mnie totalnie zawiódł... mam tylko pozytywne wrażenia, co do Smolarka (za starania), Boruca (za postawe), Jelenia (za starania) i Brożka (za starania)...

Już po pierwszym straconym golu, trener powinien wycofać Radka i Sobola i wprowadzić Jelenia i jeszcze jednego świeżego pomocnika (atakującego)...

Sobol i Radek nie nadają się na atak... są defensywnymi pomocnikami i dla tego nie właczali sie w akcje... Poza tym nie funkcjonowała u nas praktycznie w ogole prawa strona... w 1 połowie zero podać do Smolarka na prawo... musiał zamieniac sie z Krzynówkiem (bo on nie dawał sobie rady)...

Generalnie kaszanka... BRAWA DLA KIBICÓW... bardzo ładny doping... nie to co w meczu z Kolumbią...

Jeśli w następnym meczu Janas nie wposci do gry (w razie bramki dla przeciwnikow) Jelenia, to nie widze go powracającego do Polski (Janasa) ...

__

Użytkownik
MaS

2006-06-10 13:11:27

Hmmm... liczyłem na wygraną Polaków :| Srogo się zawiodłem... a czyja to wina ?! JANASA !!! ... nikogo innego ... Kogo on powołał ? Dobrze, że Mili i Rasiaka nie wposcil, bo to byłaby już totalna porażka...

Kamil mnie totalnie zawiódł... mam tylko pozytywne wrażenia, co do Smolarka (za starania), Boruca (za postawe), Jelenia (za starania) i Brożka (za starania)... Już po pierwszym straconym golu, trener powinien wycofać Radka i Sobola i wprowadzić Jelenia i jeszcze jednego świeżego pomocnika (atakującego)...

Sobol i Radek nie nadają się na atak... są defensywnymi pomocnikami i dla tego nie właczali sie w akcje... Poza tym nie funkcjonowała u nas praktycznie w ogole prawa strona... w 1 połowie zero podać do Smolarka na prawo... musiał zamieniac sie z Krzynówkiem (bo on nie dawał sobie rady)...

Generalnie kaszanka... BRAWA DLA KIBICÓW... bardzo ładny doping... nie to co w meczu z Kolumbią... Jeśli w następnym meczu Janas nie wposci do gry (w razie bramki dla przeciwnikow) Jelenia, to nie widze go powracającego do Polski (Janasa) ...

__

VIP
Sh1eldeR

2006-06-10 13:11:29

Ile razy w zyciu wygrales, grajac tak jak przeciwnik pozwala? Znam sie "troche" na taktyce i powiem ci, ze najlepiej jest zrobic dokladnie odwrotnie - narzucic przeciwnikowi swoj styl gry i niech to on gra tak, jak my mu pozwalamy (a pozwolic nalezy oczywiscie na niewiele). Tyle odnosnie bezsensownych powiedzonek.

Co do kibicow, to zaden zal - ich postawa byla swietna, ogladalem mecz w TV ale i tak nasz hymn spiewany przez te tysiace gardel slychac bylo bardzo glosno. Nawet po utracie pierwszego gola nie opuscili druzyny i nadal dopingowali ja bardzo glosno. JEDYNYMI ludzmi jacy zawiodli wczoraj na stadionie byli nasi pilkarze (to nie tylko moje zdanie; oni sami to potwierdzaja - dziekuja kibicom za wsparcie i przepraszaja (!) za slaba gre).

Czemu zagralismy tak beznadziejnie przez wiekszosc meczu (szczegolnie od pierwszej bramki gdzies do 85 minuty)? Nie wiem. Janas powinien to wiedziec i nie powinien byl do tego dopuscic. Moze system z jednym napastnikiem sie rzeczywiscie nie sprawdzil. Nasi pilkarze, nawet ci dobrzy i doswiadczeni, tez zdawali sie grac zdecydowanie ponizej swoich mozliwosci (np. Zuraw). Ta druga bramka to byla kompletna porazka, dwoch z tamtych przeszlo przez nasza obrone jak przez maslo.

A przeciez na poczatku meczu bylo calkiem niezle. W samej koncowce tez bylo dobrze i agresywnie -tak, jak powinni grac od poczatku. Zabraklo tylko szczescia. No i przede wszystkim gry w ten sposob przez cale 90 minut...

Jakby na to nie patrzec, Ekwador nie powinien byc dla nas przeciwnikiem. No bez przesady. Stac nas na wiecej i celujemy w cos wiecej. I powinnismy to osiagnac. Rozczarowanie jest moim zdaniem jak najbardziej zrozumiale.

__

Użytkownik
Akhor

2006-06-10 13:12:06

Nie obwinacje Janasa całym 100% ! Janas nie zawinił do końca, miał swoją wizję drużyny i za to go cenię, a nie poddałbym się głosom "debili z Internetu", którzy na piłce się znaja tak, że ogladają mecze.

Polska zaprezentowała się dobrze, ale zawiniło kilku kluczowych piłkarzy - Krzynówek, Żurawski, Szymkowiak

Brawa dla Smolarka, Jelenia i Brożka, no i ofc dla kibiców :) Miło się zrobiło jak widziałem PRAWDZIWYCH kibiców, dopingujących naszych cały mecz!

I ustawienie 4-5-1 na 4-4-2 jest totalną kichą, bo wtedy się robi klin, napastnik czeka na podanie, ma z sobą 4 obrońców, a tych 5 pomocników nie jest w stanie ich przejsc. Wtedy dośrodkowują, a to widzieliśmy wczoraj jak się kończyło.

Moja wizja na dalsze mecze :

Polska - Niemcy 1 : 1
Ekwador - Kostaryka 1 : 2

i jest tabela

Niemcy 4
Ekwador 3
Kostaryka 3
Polska 1

wtedy :

Niemcy - Ekwador 3 :0
Kostaryka - Polska 0 : 2

i jest

Niemcy 7
Polska 4
Ekwador 3
Kostaryka 3

__

Użytkownik
MaS

2006-06-10 13:13:53

Trzymam się wersjo optymistycznej ^^

Hmmm... liczyłem na wygraną Polaków :| Srogo się zawiodłem... a czyja to wina ?! JANASA !!! ... nikogo innego ... Kogo on powołał ? Dobrze, że Mili i Rasiaka nie wposcil, bo to byłaby już totalna porażka...

Kamil mnie totalnie zawiódł... mam tylko pozytywne wrażenia, co do Smolarka (za starania), Boruca (za postawe), Jelenia (za starania) i Brożka (za starania)... Już po pierwszym straconym golu, trener powinien wycofać Radka i Sobola i wprowadzić Jelenia i jeszcze jednego świeżego pomocnika (atakującego)...

Generalnie kaszanka... BRAWA DLA KIBICÓW... bardzo ładny doping... nie to co w meczu z Kolumbią... Jeśli w następnym meczu Janas nie wposci do gry (w razie bramki dla przeciwnikow) Jelenia, to nie widze go powracającego do Polski (Janasa) ...

__

VIP
Hakan

2006-06-10 13:24:25

Ile razu udalo Ci sie narzucic twoj styl gry komus kto byl lepszy od Ciebie?

Zal odnosi sie nie do postawy kibicow podczas meczu tylko do tego co sie dzieje po, do krytykanctwa nie krytyki, zawodzenia i narzekania...

Aha, i moze wcale nie stac nas na wiecej? Moze to sie nazywa polski przerost ambicji?

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

Użytkownik
666-gad

2006-06-10 13:28:55

Co robia Polacy po finale Brazylia-Polska?

wyłączają playstation :ASFASFAS

__

Użytkownik
mbronka

2006-06-10 13:36:29

a jak pisalem gdzies wczesniej ze Polacy nie wyjda z grupy, to mnie wysmiali...

nawet sie nie zawiodlem, bo od poczatku wiedzialem ze tak bedzie. Jak to dobrze byc urodzonym pesymista, nic cie nie zaskoczy :F

__

Użytkownik
grubka

2006-06-10 13:39:54

Polska zaprezentowała się dobrze

:)

__

VIP
priAm

2006-06-10 13:44:34

Najlepszy był komentarz Boruca po meczu:

"Jak nie wygraliśmy z Ekwadorem, to z kim mamy wygrać?"

:DD

__

Użytkownik
Mr.Dedek

2006-06-10 13:47:17

jestes ostatni... gasisz swiatlo! :P

__

Użytkownik
Mr.Dedek

2006-06-10 13:48:55

zgubil sie gdy na boisko wbiegali :P

__

Użytkownik
Akhor

2006-06-10 13:52:30

Lepiej niż z Litwą :D

__

VIP
sting

2006-06-10 13:59:56

Szkoda:/ wielka szkoda. Jest jeszcze nadzieja? Niewielka, ale jest.
Ja prowadzilem w Pubie konkursy, rozdawalem koszulki, smycze, 5litrowy baniak piwa dla najlepiej kibicujacego stolika... tylko..

30 litrow piwa poszlo sie jeb**. Mialo byc dla wszystkich, ale po bramce Polski. Juz to prawie otwieralem...

:(

__

Użytkownik
matiz444

2006-06-10 14:28:26

wiesz ze wczoraj mialem ten sam pomysl, remis, wygrana i wyjscie z grupy :D

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

201 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie