Genialna interwencja Kuszczaka
Autor | Wiadomość |
---|---|
VIP
|
2006-05-30 23:19:06
a co za roznica, zeby wszyscy grali w polskiej lidze? ze zgraniem mieli by takie same problemy jak i teraz... wlasnie lepiej, ze mamy graczy, ktorzy rywalizuja na codzien przy pelnych stadionach i beda potrafili wytrzymac presje tam na mundialu.
__
|
Użytkownik
|
2006-05-30 23:20:09
Wszystko ma swoje granice. Można wygwizdywać słabą kadrę, ale nie w trakcie meczu. Rasiak jeszcze piłki nie dotknął, a już był wygwizdywany. Kuszczak wpuścił taką szmatę, że naprawdę żal chłopaka, a zamiast podratować mu psychikę (do końca meczu było jeszcze z pół godziny!) kibole woleli go zdołować, żeby więcej bramek wpuścił. Dudek też miał w swojej karierze fatalne interwencje. Co robili wtedy kibice Liverpoolu? Śpiewali mu hymn klubu!
__
|
Użytkownik
|
2006-05-30 23:22:01
"Janasowi dziękujemy!" __
|
VIP
|
2006-05-30 23:23:00
Chodzi mi tylko o to że w Polsce jest podobny styl gry w każdym klubie i lepiej się zrozumieć, a jak ktoś gra za granicą z przyzwyczajenia zrobi zwód i poda to zwiedzie nie tylko przeciwnika ale i reszte własnej drużyny... __
|
VIP
|
2006-05-30 23:25:58
Mimo wszystko nie dziwie sie ich reakcji. Jak placi sie powiedzmy 50zl i idzie na mecz reprezentacji to chce sie ogladac ladna gre barmki itd a tego nie zaobserwowalismy (tak Jelen wiem ale zdobyl ja po tym jak strzelal jedyny pozytywny aspekt na boisku Szymkowiak) I Jak to janas powiedzial :
__
|
VIP
|
2006-05-30 23:29:01
JAnas na tych mistrzostwach nie widze... __
|
VIP
|
2006-05-30 23:30:02
Dokladnie __
|
Użytkownik
|
2006-05-30 23:32:03
...jako wiernych kibiców. __
|
Użytkownik
|
2006-05-30 23:39:28
Ja wciąż jestem pełen optymizmu i nie odbierze mi go nawet porażka w sparingu z Wyspą Wielkanocną. Wierzę w tą kadrę, w tych piłkarzy i w naszego trenera, zobaczycie, że warto było mieć nadzieje na dobry rezultat w Niemczech. Kiks jak to kiks, każdemu bramkarzowy zdażył się nie jeden, wielu podobny do tego. Kuszczach jest dobrym bramkarzem, Boruc jeszcze lepszym. Nie ma się czego obawiać. Myślę, że minimum planu zrealizujemy i wyjdziemy z grupy - co będzie potem? Zobaczymy kogo nam wiatry przywieją... miejmy nadzieję, że po ostatnim meczu grupowym piłkarze nie wpadną na... kibiców na okęciu...
__
|
VIP
|
2006-05-30 23:48:59
widzialem jedna akcje rasiaka gdzie calkiem nice ogral obrone, ronaldinho-style imo ale cos rzadko mu to wychodzi __
|
Użytkownik
|
2006-05-31 00:10:48
Jakby co to dodalem do mojego poczatkowego posta jeszcze jeden link, tym razem lepsza rozdzialka i wogole :-) __
|
PRO
|
2006-05-31 00:19:02
czym sobie zasluzylem? __
|
Użytkownik
|
2006-05-31 00:22:34
Niemcy - Polska 3:0
__
|
Użytkownik
|
2006-05-31 00:55:24
Koles ŻAL mi Ciebie i wszystkich tych, ktorzy tu najezdzaja na kibicow za ich zachowanie Byles na meczu, slyszales wszystko? NIE? To nie pier#@%#$@l mi tu glupot! Zgadnij co sie dzialo na stadionie jak sie okazlo, ze Rasiaka nie ma w pierwszej 11? Od kibica do kibica, prawie caly stadion sie GO w niej domagal! Krzyczelismy GREGORZ RASIAK GRZEGORZ RASIAK! A hymn Polski kazdy na stojaco stal i spiewal calym gardlem, a po hymnie Kolumbie rozlegly sie gromkie brawa, przez cala pierwsza polowe byl glosny nieustajacy doping polskiej reprezentacji, non-stop po sektorach chodzila fala, bylo to wszystko pokazane w Twoim telewizorze? Nie? To nie opieraj sie na pozorach przekazywanych przez Twoj TV odbiornik! Jak rasiak wyszedl w drugiej polowie, to fakt byly gwizdy ale rownie duzo bylo braw i okrzykow GRZEGORZ RASIAK! Nadal brzmial goracy doping na stadionie dla Bialo-Czerwonych! Ale co ma kibic zrobic jak Rasiak zawodzi poraz n-ty, jak nie wykrzyczec GDZIE JEST FRANEK - ŁOWCA BRAMEK? Po stracie dugiego kuriozalnego gola, wiele bylo okrzykow KUSZCZAK JESTESMY Z TOBA! A to ze przewazaly okrzyki JUREK DUDEK, to niestety ale po takim niedoswiadczonym zachowaniu wlasnie tego trzeba bylo sie od kibicow spodziewac! Dalej juz raczej na trybunach byly smiechy, niz powazne ogladanie meczu pilki noznej. Rozlegajace sie gromkie OLEEE na stadione bylo wyrazem docenienia rywala, jak nie ma sie co doceniac po tym meczu naszej reprezentacji. Sam krzyczalem OLEEEEE i moim skromnym zdaniem jest to wielki, ale to naprawde wielki pozytyw dla kibica! A gwizdy sa, byly i zawsze beda na polskich stadionach po zaprezentowanym takim stylu gry. Po strzeleniu gola przez Jelenia byly znowu gromkie brawa w strone naszej reprezentacji i jakby na to nie patrzec zmotywowali sie ta bramka i zaczeli wreszcie grac tak jak oczekiwali od nich kibice, ktorzy przyjechali obejrzec trud i wysilek wlozony w przygotowania do MS. Najsmutniejsze jednak dla mnie jest to, ze po ostatnim gwizdku nasi chlopcy zmyli sie szybko do szatni, natomiast Kolumbijczycy zostali na murawie i podziekowali kibicom za co dostali naprawde gromkie oklaski. Tyle z mojej strony, bylem, widzialem i doswiadczylem reakcji moich znajomych i reszty kibicow i smialo stwierdzam, ze dawno tak dobrze nie zainwestowalem kasy w bilet na mecz! WARTO BYLO chocby dla tego OLEEE jak jedni nie graja tak jakbysmy sobie tego zyczyli, to kultura i etyka wymaga tego aby kibicowac lepszym, co chyba to tego dnia zrozumieli Kolumbijczycy. Nie chce tu oceniac reprezentacji i ich szans na MS, bedzie na to czas, miejmy nadzieje po 9 lipca ... __
|
Użytkownik
|
2006-05-31 01:30:57
po 1sze wyluzuj z ZALem bo fajny przez to nie bedziesz.
__
|
Użytkownik
|
2006-05-31 02:16:53
Ja tam się wcale kibicom nie dziwię. Jakbym chciał obejrzeć mecz na poziomie 4-ligi to pojechałbym sobie do jakiegoś "Ciołkowa" (nie umiejszając nikomu) i tam mógłbym zaspokoić swoje niewygórowane gusta. Nie zapominajmy, że Ci ludzie będą reprezentować nasz kraj przed całym światem i to już za 10 dni. A jeśli tak ma wyglądać ich gra przed milionami widzów, ba miliardami, a przede wszystkim przed nami, kibicami zaangażowanymi w mniejszym czy większym stopniu, to ja dziękuję, ale wolę nie włączać TV na występy drużyny narodowej.
__
|
Użytkownik
|
2006-05-31 03:25:13
amen. __
|
Użytkownik
|
2006-05-31 06:42:26
a ja wierze ze nie wygraja ani jednego mecuz bo postawilem 100 zl ze przegraja 3 mecze i moge wygrac 3696 PLN __
|
Użytkownik
|
2006-05-31 07:12:07
Też kiedyś na turnieju strzeliłem taką bramkę ... Ale mi nie uznali bo to jest nie zgodne z przepisami, chyba że Kuszczak dotknął tej piłki ale nie wydaje mi się ;o. Bramka nie powinna być uznana ;o Szkoda mi trochę Tomka bo piłka dostała przed nim takiego pślizgu, że nie miał szans dobrze obliczyć toru jakim przeleci :/
__
|
Użytkownik
|
2006-05-31 09:07:10
leże __
|
Użytkownik
|
2006-05-31 09:04:19
a esportowca tam nie ma zadnego ? :asd __
|
VIP
|
2006-05-31 09:56:58
U19 vs Polska, ciekawi mnei to czy by dali rade 19'latkom ktorzyp rzynajmniej graja z vigorem , frajda i przyjemnoscią. __
|
Użytkownik
|
2006-05-31 10:02:39
To nie jest piłka "wokółszkolna" gdzie gra się na niepisane zasady. Bramka to bramka. Nie było spalonego czy innego przewinienia więc bramka jest prawidłowa.
__
|
VIP
|
2006-05-31 11:17:39
Kibice którzy kibicują swojej drużynie tylko wtedy gdy Ci są na fali to nie kibice.
__
|
Użytkownik
|
2006-05-31 12:58:47
Kuszczak mial pecha, tyle. Fakt, to jest troche nieodpowiedni moment na taka bramke, ale to byl po prostu wypadek przy pracy i nie ocenialbym jego aktualnej formy po tej jednej wpadce. Bardziej martwila mnie ogolna kondycja naszej kadry (chociaz nie na tyle, zeby ja wygwizdywac...). Kolumbia co chwile atakowala, wyprowadzala akcje, pod koniec meczu, jeszcze przed bramka dla Polakow mieli pare akcji po ktorych moglo byc 3:0, a Polacy? Gubili sie, nie potrafili skonstruowac sensownej akcji.
__
|
Użytkownik
|
2006-05-31 13:06:16
Polska reprezentacja - nie dla idiotów... - takie haslo mi sie nasunelo po obejrzeniu meczu a nastepnie reklamy MM ... pomijajac wpadke bramkarza, repra gra dennie jak zwykle.. w tym aspekcie sa mistrzami... i nikogo myslacego w ten sposob nie zawioda, a janas przedklada wlasne humory nad dobrem repry... ma cos do paru pilkarzy, dokopal sie do stanowiska i teraz nastepuje egzekwowanie jego zamierzen...
__
|
Użytkownik
|
2006-05-31 13:09:10
Ale to nie byl staly fragment gry, gra nie byla przerwana przed tym wykopem. __
|
Użytkownik
|
2006-05-31 13:12:48
Tak, ale Kolumbia DOMINOWALA w tym meczu. __
|
Użytkownik
|
2006-05-31 13:42:38
Krytykowac jest latwo. Kuszczak mial pecha, a pomyslec ze jego interwencja w meczu z Wigan czy jakos tak zostala wybrana [url=http://video.google.com/videoplay?docid=2808876181913737823&q=kuszczak]parada roku[/url] :asd
__
|
Użytkownik
|
2006-05-31 13:46:25
A co bys powiedzial jak Dudek i Franek graliby w takim meczu? ;asd __
|
Użytkownik
|
2006-05-31 14:12:01
Powiedziałbym na pewno kilka słów o nich, ale dopiero po meczu, kiedy rzetelnie mógłbym ocenić czy ich występ był udany czy nie? czy wyróżniali się na tle drużyny i czy przede wszystkim godni są reprezentowania naszego kraju? Jeśli na wszystkie pytania odpowiedziałbym sobie w sposób jednoznacznie wskazujący, że ich gra utrzymywała się na wysokim poziomie to okey, jedziecie na mistrzostwa walczyć, jeśli zaś nie prezentowaliby się dobrze, podziękowałbym im za współpracę. Bo tu nie chodzi o nazwiska, nie chodzi nawet o wynik, ale styl w jakim przegrywamy z wydawałoby się co najmniej przeciętną drużyną. I teraz powtarzam, że jeśli tak mają wyglądać na mundialu mecze Polaków, to ja nie chce ich oglądać wcale, bo moję zdruzgotane serce kibica po prostu pęknie na pół. pozdrawiam __
|
Użytkownik
|
2006-05-31 14:31:09
moze rzadko ale niektorym w ogole to nie wychodzi ;D __
|
Użytkownik
|
2006-05-31 14:44:25
podsumowujac Lukin ma racje i to w kazdym poscie! brawo dla tego Pana. A ci co tak narzekaja ze mamy slaba reprezentacje to prosze na onet.pl.
__
|
Użytkownik
|
2006-05-31 14:47:17
przegrasz proste __
|
Użytkownik
|
2006-05-31 15:08:23
Jestem w 100% pewnien, że Warszawka po takim meczu zachowałaby się identycznie ...
__
|
Użytkownik
|
2006-05-31 15:14:34
Cena biletów ~ sektor w którym te miejsce jest __
|
Użytkownik
|
2006-05-31 15:18:13
A propos dalszych losów reprezentacji, podobnie jak kilku kolegów wyżej jestem pełen optymizmu. Dlaczego przegrali ? Może dlatego, że byli zmeczeni 2 tygodniowym zgrupowaniem gdzie trenowali dzień w dzień. Wrócili do Polski dzień przed meczem, więc dla mnie mieli prawo być zmeczeni, co było widać na boisku.
__
|
VIP
|
2006-05-31 15:29:37
http://youtube.com/watch?v=o_2Lt2cClFk&search=kuszczak __
|
Użytkownik
|
2006-05-31 16:33:16
najdroższy bilet na Wyspy Owcze - 15zl xD __
|