RedWatch.info - Debilizm do kwadratu

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
Konri1991

2006-06-09 18:56:06

Człowiek składa się z ducha i materii, a ja widze, że Ty uważasz, ze składa sie tylko z materii. Udowadnianie wyższych wartosci, wartosci duchowych na prawach fizyki... zenada. Zreszta szkoda mojego czasu, swoim zdaniem na temat katolicyzmu pokazales co prezentujesz. Egoizm podstawowa wartosci? gratuluje. Na czym ma polegac ten egoizm? Ze zamiast kochac sie z zona/dziewczyna walisz sobie konia, zeby czasem nie dac jej odrobiny rozkoszy? Czlowiek jest istota spoleczna i nie moze byc egoista, nie w wymiarze calkowitym.
Oto przyklad relatywizmu, prawda jest tam gdzie kolega chce, lub co chce aby nia bylo. Prawda jest jedna, cos jest dobre, cos jest zle.

Dobrze, ze sie z tym nie obnosicie bo szybko byscie wyladowali w szpitalu psychiatrycznym.

__

Użytkownik
twoonesix

2006-06-10 15:06:10

Skąd wiesz, że człowiek składa się z ducha i materii? Czy to nie jest przypadkiem twoja jedyna, właściwa katolicka prawda? Haha.

__

VIP
Konri1991

2006-06-10 17:16:15

a masz jakiekolwiek pojecie o filozofii? poczytaj sobie o dualizmie. Juz dawno filozofowie na to wpadli.

__

Użytkownik
666-gad

2006-06-10 17:20:05

To prawdziwe ? :A

DZIEWIĘĆ TWIERDZEŃ SATANIZMU
1 Szatan reprezentuje zaspokojenie żądz zamiast wstrzemięźliwości.
2 Szatan reprezentuje pełnię życia zamiast duchowych mrzonek!
3 Szatan reprezentuje nieskalaną mądrość zamiast obłudnego oszukiwania samego siebie.
4 Szatan reprezentuje przychylność dla tych, którzy na to zasługują, zamiast marnowania miłości na niewdzięczników.
5 Szatan reprezentuje zemstę zamiast nadstawiania drugiego policzka!
6 Szatan reprezentuje odpowiedzialność w stosunku do odpowiedzialnych zamiast troski o psychicznych wampirów!
7 Szatan reprezentuje opinię, że człowiek jest zwierzęciem, niekiedy lepszym, ale częściej gorszym od czworonogów, z powodu zaś swojego "boskiego - duchowego i intelektualnego rozwoju" stał się najbardziej drapieżnym zwierzęciem ze wszystkich!
8 Szatan reprezentuje wszystkie tak zwane grzechy, ponieważ prowadzą one do psychicznego, umysłowego i emocjonalnego zadowolenia!
9 Szatan jest najlepszym przyjacielem, jakiego kiedykolwiek Kościół posiadał, ponieważ przez wszystkie te lata dawał mu zajęcie!

__

Użytkownik
twoonesix

2006-06-10 17:38:52

Nie wszyscy się zgadzają z dualizmem. I nie ma na to żadnych dowodów.

Czytałeś Husserla? Ja nie tyle nie wierze w boga, co nie wiem (po prostu nie wiem, przyznaje sie), czy to co mnie otacza, a co mówią mi zmysły (to co transcendentne) jest prawdą. Jedyne o czym wiem na pewno to ja, dlatego na tym się skupiam.

__

Użytkownik
twoonesix

2006-06-10 17:43:06

Prawdziwe, aczkolwiek to jest z "biblii szatana" LaVeya. Zajmuje "trochę" inne stanowisko niż on w kilku kwestiach. Ja po prostu wyznaje kult wolnej woli - jeśli robię "dobry uczynek" to tylko z własnej zachcianki, podyktowanej moją naturą, a nie jakimiś idiotycznymi zasadami.

Przykazania to jest już jakaś doktryna. Czyli odwrotność chrześcijaństwa, nie zaprzeczenie - nie tak postrzegam satanizm.

Z trzeciej osoby wychodzi to na jedno, bo w naturze ludzkiej leży pomoc innym etc. W ten sposób jestem uczciwy wobec siebie ;)

__

Użytkownik
saBek

2006-06-10 21:55:07

Wiesz mfx daj mi jednak miejscówe gdzie się bujasz po Gdyni, przejde się

__

Użytkownik
twoonesix

2006-06-10 23:48:57

3lo, bedziesz cieplo powitany

__

Użytkownik
666-gad

2006-06-11 23:02:19

boj sie :d

__

Użytkownik
Khain

2006-06-11 23:05:52

buehehehehhahahahahahhohohohhohohohohoh xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

__

Użytkownik
twoonesix

2006-06-12 17:48:25

Ja już montuje armię, bo dla takiego kolesia to trzeba conamniej legion! :DDD ahahahaha

pewnie czeka na mnie przed szkola codziennie. niech czeka ;DDD

__

Użytkownik
666-gad

2006-06-12 19:59:38

Prawie jak Brooklyn. Uwazaj na winkle, wrog moze czaic sie wszedzie, nawet w kanalach :D

__

Użytkownik
twoonesix

2006-06-12 23:16:48

ty się śmiej, ale on mnie może obrzucić piaskiem!

__

Użytkownik
666-gad

2006-06-12 23:37:03

to omijaj piaskownice wielkim łukiem, bo jeszcze babka wylapiesz :d

__

Użytkownik
twoonesix

2006-06-13 12:22:08

powiedz mi gdzie sie tacy jak tamten koles rodza... w piaskownicy? :DDD

__

Użytkownik
666-gad

2006-06-13 17:21:52

W Gdyni na piaskowym wierchu ? :DDDD

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

149 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie