Film - Jaki najlepszy ?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
Nero

2006-05-30 22:54:18

1. The Crow - zaden film nie ma takiego klimatu
2. Forrest Gump - niezapomniamy film , niesamowita historia , ksiazka duzo sie rozni ale rowniez zaje--sta
3. Snatch - HAHAHAHAHAHA , BEKA W CHU......J
4. Droga do Zatracenia - film o tych czasach wymiataja, ale ten jest naprawde super

no a pozatym to takie klasyki jak TITANIC , Ojciec Chrzestny , STAR WARS :))))

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-05-30 23:14:22

ja bardzo tez lubie rozmaite dramaty sadowe i filmy obyczajowe jak terminator, hellraiser, teksanska maskarada i wiele innych:D

__

VIP
Perez

2006-05-31 05:03:52

Droga.. jest konkretna. Na pewno jeden z lepszych filmow ostatnich lat.

__

Użytkownik
MaS

2006-05-31 09:31:53

4 pussys to sa te filmy, ktore podales ;ass

__

VIP
spec_u

2006-05-31 10:32:37

1. Matrix 1
2. Se7en
3. Kalifornia
4. Nikita
5. 5 element
6. GoldenEye ;- DDD

I jeszcze troche by sie znalazło + oczywiście LOST > all ;- )

__
ema

Użytkownik
oops

2006-05-31 10:47:10

To tez podam kilka pozycji, glownie z dalekigo wschodu ^^, hehe lubie jak skacza i fruwaja, kolejnosc przypadkowa :

Fearless - ostatnio ogladany, Jet Li wymiata
Hero - znowu Jel Li :)
When the Last Sword is Drawn/Mibu Gishi Den - samurai story, swietnie mi sie to ogladalo
House of Flying Daggers
Seven Swords
Shadowless Sword
Ichi the killer - ten film mnie zabil
KungFu Hustle - ^^
Shaolin Socer
Akira- stare anime, ale nadal wymiata
Ghost in the shell 1 i 2
Vampire hunter D
Spirited Away
Grave of the Fireflies
Wonderful days - niedawno ogladane, polecam
..... masa tego jest czasu i miejsca by nie wystarczylo hehe

http://www.kungfucinema.com
http://www.animenfo.com

__

Użytkownik
c-load

2006-05-31 13:22:44

ciekawe czy zauwazyles ze ten chlopak z Donnie Darko to ten typ co gra w Jarheadzie ;D

[+] za Donnie Darko, malo znany film a fajnie zakrecony

__

VIP
.Xaos

2006-05-31 14:00:04

Nie oceniaj blizniego po zawartosci dysku swego!

__

Użytkownik
KillaNick

2006-05-31 18:18:26

eee tam, fajnie sie oglada a to jest najwazniejsze ;d

a i jeszcze event horizon (ukryty wymiar)

__

Użytkownik
enj0y

2006-05-31 20:51:52

kto widzial Grandma's Boy? :]
taka komedyja nowa o kolesiu w wieku zdeka srednim co pracuje jako tester gier a w wolnych chwilach jara zioło - niezla polewka :D

__

PRO
sxl

2006-05-31 21:32:53

Owszem, Droga miażdży. Uwielbiam ten film, specjalnie po nim przeczytałem też książkę.

__

PRO
sxl

2006-05-31 21:38:19

- Miasto Gniewu (Crash) - jak dla mnie owned, umujący od poczatku do końca
- Przekręt (Snatch) - chyba najlepsza komedia ostatnich parunastu lat (wg mnie)
- Droga do zatracenia (Road to Perdition) - poprostu super... klimat + świetna rola Toma Hanksa i te gangsterskie czasy. A must see.

Ciekawą pozycją jest też Closer (Bliżej). Film trochę "z innej beczki" dla większości osób czytających nas zapewne - ale naprawdę warto zobaczyć takie spojrzenie na relacje międzyludzkie.

__

PRO
sxl

2006-05-31 21:43:07

Zapomniałeś o weapon of ass destruction i teenage tryouts

__

Użytkownik
ScorPion`

2006-05-31 21:48:04

a ja jestem zaskoczony, czy nikt nie ogladal filmu AMERICAN HISTORY X ? :O to miazdzy wszytko, nie ma lepszego filmu, eot:D

__

Użytkownik
bobsonq3

2006-05-31 21:52:29

To ten o tym skinie co sie nawrocil?? Jak tak to jest wypas:D

__

VIP
aphex

2006-05-31 22:45:36

nikt go nie widzial wiec moze go nam szybciutko opwiesz? :)
to ze nikt go nie wymienil nie oznacza ze nikt go nie zna

__

Użytkownik
guhard

2006-05-31 22:54:23

a nikt nie mówi o filmach "Zespołu Filmowego SKURCZ" ?

Takie perełki jak "Bułgarski Pościkk", "Sum tak zwany olimpijczyk" i "Wściekłe pięści Węża" (nowość - dostępny jedynie w kinie luna [przynajmniej do poprzedniej środy]) nie moga tak po prostu zniknąć w historii polskiej kinomatografii...
Polecam SERDECZNIE

__

VIP
-=eXe=-

2006-05-31 23:18:49

Przed chwilą skończyłem oglądać Kod Da Vinci muszę powiedzieć że film jest godny polecenia i bardzo ciekawy. Powinien zainteresować różne grup ludzi. Nie będę opowiadał treści filmu poniewarz chyba każdy woli sam obejrzeć i "przeżywać" film krok po kroku. Nie mam jeszcze wyrobionego zdania na temat tego filmu i jego treści muszę jeszcze go przemyśleć. Jak tylko będę miał możliwość to pójdę do kina i obejrzę jeszcze raz ( zresztą na kompie też juszcze z raz obejżę). Film naprawdę godny polecenia. (imo)

edit.
Jak tylko będę miał trochę czasu zabiorę się za książkę.

__
http://www.egu.org.pl || http://www.facebook.com/EastGamesUnited

Użytkownik
enj0y

2006-06-01 00:38:05

nie, to o tym skinie co go pojechali w kakao i dopiero wtedy sie nawrocil :s

__

Użytkownik
bobsonq3

2006-06-01 08:28:35

:)

__

Użytkownik
edix

2006-06-01 17:20:17

Komedie
Czerwony Kapturek - prawdziwa historia
Madagaskar
Shrek
Bruce Wszechmogący
Jay i Cichy Bob kontratakują
Różowa Pantera
Asterix i Obelix: Misja Kleopatra
Chłopaki nie płaczą
Kevin & Perry Go Large
American Pie
Scary Movie
Horror
The Ring
The Grudge
The fog
Saw 1
Shutter - Widmo
Resident Evil
Final Destination
Freddy vs. Jason
Dramat
Wykolejony- Derailed
Las Vegas parano
Pi
Szeregowiec Ryan
Sci-fi
Matrix
Doom
Charlie's Angels
Fifth Element

I jeszcze wiele wiele innych :Q

__

Użytkownik
tuumek

2006-06-01 19:38:41

1.Zielona Mila - co tu duzo mowic, po prosru fenomen
2.Wróg u Bram/Kompania Braci - najlepszy film/serial wojenny
3. Efekt Motyla
4. Władca Pierścieni

__

Użytkownik
pepz

2006-06-01 20:25:42

Jeżeli chodzi o komedie to przede wszystkim:
-O dwóch takich co poszli na miasto!!!!!111111(1)
-Dzień świra!!!!!!!1111
i American Pie od 1 do 3 :)

Bo Litwini wracają z wycieczki :)

__

Użytkownik
ScorPion`

2006-06-01 22:08:13

W skrocie ? Tego nie idzie, film boski po prostu, no ale sprobuje
1 koles (Derik?), neofaszysta - zabija murzyna, idzie do pierdla
jego mlodszy brat podobnie jak on byl nazi, uczyl sie od starszego brata
w wiezieniu Derika bialasy wydupczyli i poznal czarnoskorego zioma, ktory za nic siedzial w wiezieniu, w koncu otworzyl oczy, wyszedl z wiezienia i chcial brata nawrocic, jednak nie zdarzyl...
moral : jesli sie juz ktos w cos wkreci, to ciezko go wykrecic z tego :>

trzeba obejrzyc ten film, to po prostu fenomen
american history x > zielona mila

__

Użytkownik
Badin

2006-06-01 23:05:33

Szeregowiec Ryan
Black howk down
LOTR
Doom
13 dzielnica
Miś push-upek :D

__

Użytkownik
Badin

2006-06-01 23:28:44

A z tych lepszych :
CoD2 - The Dark Prophecy
CS - Hard Clan - Die Hard
CS - Ruination
SC-BW - WCG 2004-BW
Q3 - AnnihilatioN
Q3 - Defrag Revolution
Q3 - Justquake-highquality
Q3 - Tricking-iT 2
Lepszych nie widzialem :P

__

Użytkownik
El-Mo

2006-06-02 00:04:01

Vampire Hunter D to wypas jak nic =)
Fearless też całkiem wypaśny (w połowie og)
Akira + Ghost in The Shell to można obejrzeć choćby dla samej muzyki
Wonderful days jest ok, ale jakoś nie przepadam za mieszaniem grafiki komputerowej 3d i kreski

od siebie moge polecić też
Ninja Scroll - ogólnie klimaty czasów samurajów. miejscami brutalna
Samurai Champloo - serial też w podobnych klimatach, ale lekko pomieszany z elementami hip hop-owymi (muzyka itp.)
Iron Monkey - nie wiem jak mogłeś o nim zapomnieć, klasyka przez duże K
Duelist - historia miłosna + pare fajnych walk, ale radze się na walki nie nastawiać
Art of Fighting - historia chłopaka którego nieznajomy uczy jak poradzić sobie z gnębiocymi go kolesiami w szkole i przy okazji radzenia sobie w życiu + troche japońskiego humoru
Perfect Blue - klasyczne anime triller psychologiczny z zagmatwaną fabułą której nie powstydziłby się Hitchcock =p

__

VIP
vader

2006-06-02 16:07:46

Wow, takich tematow jest juz z 5 : ) (ostatnio nie bylo mnie w domu i dopiero teraz go zobaczylem). Nie chce mi sie czytac postów, wiec pewnie powtorze niektore (wszystkie) pozycje, ale jestem milosnikiem filmow i wymienie te, ktore akurat przyszly mi do glowy:

- Green Mile (Zielona Mila), The Shawshank Redemption (Skazani na Shawshank) - naprawde poruszajace i klimatyczne film. Green mile to genialna gra aktorska i pare niezapomnianych scen a 'Skazani' to po prostu klasyk, najwieskze kino.
- Godfather (Ojciec Chrzestny 1-3), Goodfellas (Chłopcy z ferajny), Scarface (Człowiek z blizną), Once Upon a time in America (Dawno temu w ameryce), Donnie Brasco, Blow itp. - jest ich jeszcze kilka - po prostu kocham tego typu filmy gangsterskie (mafijne?), nie wiem szczerze mowiac skad to zamilowanie ale wszystkie wymienione baardzo cenie : )
- Crash (Miasto Gniewu), Cinderella Man (Człowiek Ringu), Milion dollar baby (Za wszelką cenę), Two for the money (Podwójna gra), Confessions of dangerous mind (Niebezpieczny umysł) - filmy o roznorakiej tematyce, ktore bardzo zapadly mi w pamiec, nie wiedziec czemu :) Swietne dialogi, dobry montaz, ciekawa tematyka (imo). Ten przedostatni glownie ze wzgledu na Pacina, z ktorym to aktorem pokocham kazdy film : P
- Pulp Fiction - za dialogi. Nie lubie wiekszosci filmow Tarantina (wiekszosc moim zdaniem podnieca sie nimi, bo sa niby pseudooryginalne i 'nowatorskie' :))
- Ocean's Eleven i Ocean's Twelve - za klimat, rodzaj humoru i ujmowania. Oba rownie swietne!

Te akurat przyszly mi do glowy, ale sa jescze dziesiatki innych, rownie dobrych :)

__

Użytkownik
Linkin

2006-06-02 23:02:29

Helikopter w Ogniu! :DDDDD

__

Użytkownik
Linkin

2006-06-02 23:03:24

Wróg u Bram genialny film.. zaraz obok Blackhawk Dawn u mnie nr. 1 ;>

__

Użytkownik
pawelloo

2006-06-02 23:39:36

nie no kurde... jest masaaaaaa bardzo dobrych filmow... pare przytocze:

Kontrolorzy - Węgierski film, ciekawy
Pulp Fiction - chyba nic nie musze dodawac...
Chlopaki nie placza - j/w
Miś - kazdy wie oco chodzi
Efekt Motyla - ciekawy scenariusz, lubie Ashtona Kutchera
Kapuśniaczek - tu gra legendarny LUIS!
Straszne Filmy
Dogville - swietny film z Nicole Kidman w roli glownej, swietny scenariusz, swietna gra, innowacyjna scenografia, a raczej jej brak xD

o 193929 filmach pewnie zapomnialem, ale te mam akurat w pamieci teraz!

__

Użytkownik
lucas131

2006-06-04 00:42:10

Requiem For a Dream - nie znam innego filmu ktory wywarl na mnie takie piorunujace wrazenie! Ciezki film. Muzyka genialna i wykonanie. Wstrzasajaca opowiesc o ucieczce od rzeczywistosci...

American X History/Wiezien Nienawisci - pewnie malo znany film o grupie amerykanskich neonazistow. Swietne aktorstwo Edwarda Nortona (z Fight Clubu). Bardzo przekonujacy obraz nienawisci rasowej w Ameryce.

__

Użytkownik
bekoo

2006-06-04 10:13:58

Może zaczne od filmów po których obejrzeniu zabrakło mi słów i siedzialem chyba z 30 miut przy czarnym ekranie.

1.Miasto Gniewu - nie widziałem co po tym powiedzieć
2.Reqium do snu - chcialem isc na odwyk xD [ a w czasie jeszcze smazylem]
3.6 zmysł - ostania akcja mnie poryła.
4. Matrix 1 - :A
5. Egzorcysta - najlepsza komedia jaka wdzialem ( na udupa sie normalnie tarzalem z smiechu).
6. Straszny film
7.Żółtodzioby - co za kolesie to robili
8. Spalona Sprawa - (this is a joint men!?)
9.Naga broń (master !!)

__

Użytkownik
t2

2006-06-04 21:59:50

1. Miedzy slowami.

2. Piekny umysl.

3. Wszelkie produkcje z Adasiem Miauczynskim - Dzien swira, Wszyscy jestesmy Chrystusami, Nic smiesznego, etc.

4. Komornik.

__

Użytkownik
t2

2006-06-04 22:06:37

Bo ludzie mysleli, ze Dzien swira to komedia... niestety nie wszyscy rozumieja Marka Koterskiego i to co chce przekazac.

__

VIP
-=eXe=-

2006-06-04 22:44:01

masz [+] za pi

__
http://www.egu.org.pl || http://www.facebook.com/EastGamesUnited

VIP
Sh1eldeR

2006-06-04 22:53:55

Charlie's Angels sci-fi? Jestem wielkim fanem science fiction i wlasnie bede probowal ci wybaczyc :|

Poza tym naprawde niewiele bylo bardziej dennych sci-fi niz Doom (no chyba zeby liczyc te klasy C lub D). Bylem na nim w kinie, odbebnilem, nawet mi sie podobalo bo jestem quakerem, jednak... nigdy bym nie nazwal Dooma "dobrym filmem" ;-D

__

VIP
Sh1eldeR

2006-06-04 22:58:07

Więzień Nienawiści to swietna, wstrzasajaca i bardzo nieszablonowa pozycja. Nawet bedac twardym facetem mozna sie na tym filmie rozplakac nad ta cholernie okrutna czescia czlowieczenstwa, do ktorej nikt sie nie przyznaje ale ktora - poniekad - jest w kazdym z nas... A gra Nortona po prostu brawurowa, tak jak powiedziales. Przy okazji: poprawny tytul w wersji oryginalnej to "American History X".

__

VIP
Sh1eldeR

2006-06-04 23:03:03

Widze, ze w Pulp Fiction najbardziej podobalo ci sie dokladnie to, co mnie :). Te dialogi sa po prostu niepowtarzalne, w genialny sposob tworza genialny klimat tego filmu. Odnosze wrazenie, ze w polskim tlumaczeniu, czytane przez Tomasza Knapika wymiataly jeszcze bardziej. No i "Zed zszedł" > "Zed's dead" ;-D

Zastanawia mnie to, ze rownie bardzo podoba ci sie Ocean's 11 i Ocean's 12. Szczerze mowiac zadnego z tych filmow nie zaliczylbym do swojego top5, czy top10, ale fakt faktem, ze pierwsza czesc mi sie bardzo podobala. Fabula i zmyslnosc glownego skoku zrobily na mnie duze wrazenie, podobnie jak plejada gwiazd. W sequelu plejada gwiazd jeszcze bardziej sie powiekszyla (nigdzie indziej chyba nie bylo takiej obsady, nawet w Pulp Fiction), ale fabula byla juz plytka, a skoki stosunkowo marne... Nie mowie, ze nieefektowne, ale nie tak przemyslane i nie tak ukazane, jak w jedynce. Nie chcialo sie po tym filmie powiedziec "o boze! jak oni to zrobili! ale sa dobrzy!". Przynajmniej ja mialem takie wrazenia.

__

VIP
vader

2006-06-04 23:08:24

Wiesz, oceniam te filmy (Oceany) bardzo subiektywnie - strasznie podobal mi sie ich klimat, sposob krecenia ... taki rodzaj niedbalosci ale jednoczesnie humorystycznego ujecia kazdej sytuacji.

Po za tym tak sie sklada, ze akurat kocham kino i klimat Hollywood, oczywiscie nie ze wzgledu na te setki badziewnych, naszpikowanych efektami i scenami pod publiczke filmow dla 16 latków, ale paru perelek ktore wyszly naprawde swietnie. W moim odczuciu tak wyszly m.in. obie czesci przygod zlodzieji pod wodza Clooneya :)

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

172 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie