Legalizacja związków homoseksualnych?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
yareq

2005-05-10 16:12:23

Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) w 1991 roku oświadczyła, że „homoseksualizm nie może być rozpatrywany jako zaburzenie”. Oznacza to, że nie jest on chorobą i nie stanowi on odstępstwa od normy. Wszystkie trzy znane nauce orientacje seksualne: homoseksualizm, biseksualizm i heteroseksualizm są traktowane na równi.

__

Użytkownik
yareq

2005-05-10 16:13:16

Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) w 1991 roku oświadczyła, że "homoseksualizm nie może być rozpatrywany jako zaburzenie". Oznacza to, że nie jest on chorobą i nie stanowi on odstępstwa od normy. Wszystkie trzy znane nauce orientacje seksualne: homoseksualizm, biseksualizm i heteroseksualizm są traktowane na równi.

__

Użytkownik
Azatoth

2005-05-10 16:14:00

Absolutnie nie

__

VIP
scR

2005-05-10 16:18:41

No coz, wedlug mnie to i tak choroba, bo to jest sprzeczne z natura. Wiesz o czym mowie.

__

Użytkownik
K4r3n1n

2005-05-10 16:20:29

Nie mam zdania

Mnie to nie tyczy, fakt że głupio jest widzieć 2 facetów lecących w ślimaka (naszczęście mnie to nie spotkało) ale babki to czemu ne :]

__

VIP
Ph0bia

2005-05-10 16:21:07

ujmuje mi fakt że komentuję tą wypowiedź,ale cóż robić kiedy nie moge zaufać Twojej inteligencji :/
Twoim zdaniem mordowanie kogoś odbywa się na zasadzie wzajemnego przyzwolenia/zadowolenia mordercy i ofiary?
Widzi roznice?

__

Użytkownik
Shenlong

2005-05-10 16:22:00

OCZYWISCIE ZE NIE ! przeciez przez ta legalizacje by sie ich namnozylo tyle co mruwków w mrowisku ... zreszta to nie jest normalne, homoseksualizm to choroba ktore se leczy, niech sie liza gdzie chca ale zadnych malozenstw a tym bardziej adopcje itp... poczytajcie Bible niegrzesznicy.

__

Użytkownik
mental

2005-05-10 16:22:53

Absolutnie nie! --- Zaczeto by kojarzyc Polske z pedalami!

- Slyszales o Polsce?
- Tak, to tam gdzie pedzie maja zalegalizowane zwiazki tak?

Nienawidze pedałów do tego stopnia że mam ochotę ich pozabijać. Dla mnie to są zwykłe zboki :/

__

VIP
Ph0bia

2005-05-10 16:23:00

nie z naturą, z kulturą

__

Użytkownik
mental

2005-05-10 16:28:48

PEDAŁ PEDAŁ!!!! joke, no offence :D

__

PRO
sxl

2005-05-10 16:31:23

calkowicie nie

homoseksualizm to choroba psychiczna, ktora trzeba leczyc. organizm w zaden sposob nie jest przystosowany do zblizen homoseksualnych, a to imho glowny argument mowiacy o tym, ze to jest nienaturalne...

__

VIP
scR

2005-05-10 16:32:28

z natura.

__

VIP
scR

2005-05-10 16:33:44

dokladnie. zgadzam sie

__

Użytkownik
freak

2005-05-10 16:37:54

jajco. nie ciebie pytam

__

Użytkownik
*Jaras

2005-05-10 16:39:04

No wiesz, napletki tez po cos sa a zydzi i tak je ciachaja i nikt po nich nie placze ;ASDF

Wiem, ze to beznadziejny przyklad ale Maryja byla dziewica.

__

Użytkownik
freak

2005-05-10 16:39:30

exacly

__

Użytkownik
freak

2005-05-10 16:42:43

rownie dobrze mozna by sobie bylo pociachac powieki, idiotyzm religijny imo

Maryja dziewica sratata. W hebrajskim matka=dziewica (błąd w tłumaczeniu) -> setki lat nieporozumień...

__

VIP
Nor

2005-05-10 16:58:59

Nie dawac im slubow a pod zadnym pozrem nie dawac im dzieci... to bylo by samobojstwo gatunku :>

__

PRO
igor

2005-05-10 17:00:35

W największych badaniach nad aspektem społecznym wzięło udział 4340 dorosłych osób z 5 amerykańskich metropolii. Z porównania osób obojga płci, które zadeklarowały się jako biseksualne lub homoseksualne, z osobami obojga płci, które zadeklarowały się jako wyłącznie heteroseksualne, wynika, że:

Homoseksualizm powiązany był z gorszym stanem zdrowia:
o Homoseksualiści około 2 razy częściej przyznawali, że przeszli choroby przenoszone drogą płciową.
o Ponad 2 razy więcej homoseksualistów przeszło przynajmniej dwie choroby przenoszone drogą płciową.
o Homoseksualiści około 5 razy częściej próbowali umyślnie zarazić inną osobę chorobą przenoszoną drogą płciową.
o Homoseksualiści około 3 razy częściej przyznawali się do otrzymania mandatu lub spowodowania wypadku drogowego w ciągu ostatnich 5 lat.
o Homoseksualiści 3 razy częściej próbowali popełnić samobójstwo, 4 razy częściej próbowali kogoś zabić i około 2 razy częściej uczestniczyli w bójce w ostatnim roku.
o Homoseksualiści około 5 razy częściej podejmowali praktyki seksualne związane z dręczeniem (sadomasochizm, związywanie).
o Homoseksualiści około 4 razy częściej przyznawali się, że zostali zgwałceni.

Homoseksualizm kojarzony był z przestępczością:
o Homoseksualiści około 2 razy częściej byli aresztowani za przestępstwa nieseksualne i około 8 razy częściej za przestępstwo seksualne.
o Homoseksualiści około 2 razy częściej byli skazywani za przestępstwa seksualne i około 2 razy częściej trafiali do więzienia za przestępstwa.
o Homoseksualiści około 3 razy częściej przyznawali się do odbywania nieprzyzwoitych rozmów telefonicznych.
o Homoseksualiści o około 50% częściej twierdzili, że dokonali kradzieży w sklepie, dokonali oszustw podatkowych lub nie zostali złapani za przestępstwo.

Homoseksualizm skutkował osłabieniem więzi międzyludzkich:
o Homoseksualiści 2 razy rzadziej zawierali małżeństwa, a jeśli zawierali małżeństwa, to dużo rzadziej mieli dzieci.
o Homoseksualiści dochowywali wierności średnio przez niecały rok w ciągu swojego najdłuższego związku homoseksualnego lub heteroseksualnego (średnia wierności w przypadku heteroseksualistów wynosiła od 5 do 10 lat).
o Homoseksualiści, jeśli zawierali małżeństwa, około 3 razy częściej zdradzali swojego współmałżonka.

__

PRO
igor

2005-05-10 17:04:54

Nie ma głupszej odpowiedzi na problem zjawiska homoseksualizmu jak "nikt Wam nie każe patrzeć". Czy dla Ciebie największym problemem homoseksualizmu jest to jak wygląda seks dwóch facetów? Błagam... Tu chodzi o aspekty religijne, kulturowe, bilogoiczne, medyczne, prawne, społeczne, moralne.

"Nikt Wam nie każe patrzeć" (c) 2005

__

PRO
igor

2005-05-10 17:05:09

Nie ma głupszej odpowiedzi na problem zjawiska homoseksualizmu jak "nikt Wam nie każe patrzeć". Czy dla Ciebie największym problemem homoseksualizmu jest to jak wygląda seks dwóch facetów? Błagam... Tu chodzi o aspekty religijne, kulturowe, bilogoiczne, medyczne, prawne, społeczne, moralne.

"Nikt Wam nie każe patrzeć" (c) 2005

__

PRO
igor

2005-05-10 17:05:40

W nielegalnych jest podobnie ;D.

__

PRO
igor

2005-05-10 17:06:42

Z naturą nie. Wśród zwierząt też można dostrzec zachowania homoseksualne.

__

VIP
Nor

2005-05-10 17:07:53

Ha ! po ostatnich sporach tym razem musze ci przynac 100% racje. Zreszta nie ma nic w bibli o tym co sie dzialo z Jezusem ( ktory tez ponoc mial rodizne jak kazdy normlany czlowiek ) i Maryja od 13 roku zycia az do 3X. Przez te dlugie lata mogl zrobic naprawde wiele. Zreszta biblia, ktora jest w europie rozni sie dos ( obszernoscia ) tym co jest np w Ameryce pld, u nas w europie biblia jest duzo chodsza i nie traktuje wielu tekstow ( nie wiem jak to nazwa nie znam sie na tym - ewangeli? ) apostolow. Ponoc jest nawet tekst mwoiacy o zyciu Jezusa w tych latach i jest tam wyraznie powiedziane co i jak.

__

Użytkownik
e2

2005-05-10 17:08:32

CAŁKOWICIE PRZECIW TAKIM ZWIĄZKOM! ;] -> nie ma to jak tolerancja :P

__

Użytkownik
syzmon

2005-05-10 17:12:27

Tak, ale bez adopcji dzieci. Nic nie moze odbierać mozliwości zawarcia związku 2 kochającym się ludziom. A w szczególności państwo, w którym za związkiem małżeńskim idą pewne przywileje jak np. podatki, czy spadki, itp.

Moje zdanie na temat dzieci wynika z problemu akceptacji. Porownując sytuację z dziećmi z niepełnych rodzin, do sytuacji dzieci z związków homoseksualnych widzę pewne podobeństwa w społecznym nastawieniu.
Nie jest niczym nowym dziecko wychowujące się bez jakiegoś rodzica, ale wystarczy ze spytasz rodzicow swoich jak traktowano takie dzieci kiedyś. Były gorsze. :/ pewnie do tej pory na wsiach w kościele takie matki stoją na zewnątrz bo ich ksiądz do środka nie wpuszcza :P
Dla mnie to nie ma znaczenia, ale jak widze np. jak moja babcia reaguje na to ze moja siorstra cioteczna wychowuje sama dziecko to jestem pewnien, że i ludzie dookoła takiej rodziny, i rowieśnicy takiego dziecka nie będą traktowac ich na równi. te dzieci będą "gorsze".
Jednak jestem pewien że po pewnym czasie albo społeczeństwo dojrzeje do tego kroku, albo po prostu będzie musiało stawić temu czoła...

Może ja się nawet kiedyś przyzwyczaje do widoku całujących się mężczyzn na ulicy :/...

edit: nie wiem jak mozna uwazac ze homo to choroba... Sam tak nie uważam mimo iz jestem hetero. Tolerancja to podstawa do zrozumienia drugiego czlowieka. A mowienie ze to zboczenie rozsmiesza mnie po prostu. jak kogos podnieca wachanie butow lub wiązanie kogoś to o ile nie robi mu krzywdy to nikogo to nie powinno obchodzic...

__

Użytkownik
Atlas.pl

2005-05-10 17:19:16

"samobujstwo" lol

__

Użytkownik
syzmon

2005-05-10 17:20:46

jeżeli chodzi o adopcje i wyporzyczenie drógiej osoby by sprawic sobie potomka to w tym przodują kobiety, bo to ich instynkt bardziej potrzebuje dziecka

__

Użytkownik
yareq

2005-05-10 17:32:31

Tymi tez sie nie interesowalem :D.

__

Użytkownik
yareq

2005-05-10 17:39:11

Zabijmy w takim razie wszystkie osoby homoseksualne.

Pozatym, myslisz ze bedzie ich mniej bo nie beda mogli sobie wziac slubu?

__

PRO
igor

2005-05-10 17:44:24

Ale ja nie chce ich zabijać. Wystarczy ich leczyć.

__

Użytkownik
Kabu

2005-05-10 18:13:29

Tak, całkowicie z adopcja dzieci na odleglosc=]

__

Użytkownik
malleus

2005-05-10 18:29:14

Ja tam nie mam nic do gejow, ale niech tylko mnie dotknie :D:D:D

__

VIP
scR

2005-05-10 18:34:40

Zwierzeta tez moga zachorowac

__

VIP
Nor

2005-05-10 18:42:23

ups... ale mogles to inaczej pwoiedziec cos w stylu "pisz esie ianczej" czy cos; d

__

Użytkownik
zenon

2005-05-10 18:47:10

No to ja bede wpierdzielal kał, przeciez to nikomu nie szkodzi =) A tak poza tym gejostwo :) jest choroba jezeli zostaje nabyte podczas zycia. Jak sie z tym rodzisz to nie jest zboczenie (przynajmniej tak moj gosc od WOSU mowi)

__

Użytkownik
Atlas.pl

2005-05-10 18:57:49

no sorki ale ostatnio jeden z uzytkownikow zrobil mi to samo jak z rozpedu napisalem inna literka a tu redaktor takiego byka strzela :D no wybacz

__

VIP
cwir3k`

2005-05-10 19:10:28

hmm... ja zacytuje tekst mojego ksiedza: "wiekszosc ludzi jest tolerancyjna dopoki nie zobaczy ich na wlasne oczy, albo co gorsza, bedzie sie do ciebie przystawiać" ;-) ja tam jestem tolerancyjny ale zapamietajcie swoja reakcje jak pierwszy raz zobaczycie homo irl ;) ja jeszcze nie mialem "tej przyjemnosci" ale czuje ze szukalbym bejsbola albo jakichs kamieni ;)

__

Użytkownik
Shenlong

2005-05-10 19:13:28

przepraszam do czego tu ma dorastac spoleczenstwo ? do traktowania geji jak by nigdy nic ? to jest choroba do leczenia a oni z tego maja "zabawe" i oni nie chca jej leczyc bo luba byc inni ale neich sobie tacy pozostana bez zadnych malozenstw !

__

VIP
lecho

2005-05-10 19:19:25

alez ja jestem tolerancyjny pod tym wzgledem. ale powiedzmy, ze obrazaloby to moje uczucia religijne... i gdzies tam zabralo mi troche magii chwili z moja kobieta...

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

592 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie