Jaka klawiatura i mysz
Autor | Wiadomość |
---|---|
Użytkownik
|
2010-06-19 19:31:12
Witam
__
|
Użytkownik
|
2010-06-20 12:04:32
to zależy bo sprzęt nie zrobi cię super graczem, jedynie trochę pomoże ;o
__
|
Użytkownik
|
2010-06-20 12:18:06
Klawiatura za 50zl np iBOX z krotkimi klawiszami - nie wiem czego mozna chciec wiecej... moim zdaniem, kazda epsza to przeplacanie, bo cuda sie nie staną... a na drozszej na pewno lepiej gral nie bedziesz
__
|
Użytkownik
|
2010-06-20 12:35:01
Weź czarnego Logitecha za 25zł (klawiatura) ;p __
|
Użytkownik
|
2010-06-20 13:07:23
Zdaje sobie z tego sprawę że nie przyczyni się do tego że będę Pro ale od czegoś trzeba zacząć. Myślałem o sprzęcie logitecha z serii G czyli G19 i G9x lub coś z SteelSeries 7G lub Ikar,Xai. W przypadku myszki chodzi o to żeby myszka miała dobry sensor. A podkładki to też coś z SteelSeries np. SX __
|
Użytkownik
|
2010-06-20 16:30:25
Grac tak samo nawet bedziesz na klawie i myszce za łaczie 50 zl tylko trzeba trenowac Pozdro __
|
Użytkownik
|
2010-06-21 09:26:49
klawa - Everglide T-1000
__
|
Użytkownik
|
2010-06-21 15:15:50
Jak dla mnie kupowanie najdroższego sprzętu dla początkującego gracza mija się trochę z celem... Ale nie moja sprawa, jeśli masz kasę to kupuj najlepszy sprzęt.
__
|
Użytkownik
|
2010-09-15 13:51:10
Ze względu na brak czasu w wakacje nie udał mi się zamówić jeszcze sprzętu więc nadal sprawa otwarta . Sprzęt będzie wykorzystywany do gier typu COD4, BF2. Kuszą mnie te produkty SreelSeries ale teraz logitech wypuścił G510 i gryzonia G700 co myślicie o tych produktach??
__
|
Użytkownik
|
2010-09-15 15:36:00
Ograniczeń sprzętowych i tak nie będziesz musiał przeskakiwać przez najbliższe 3 lata. Naprawdę, nie podejrzewałem, że firmy robiące sprzęt będą potrafiły tak sprać mózgi graczom. Podczas całej mojej niezbyt błyskotliwej kariery gracza korzystałem z podkładki z cda (w późniejszym okresie, wcześniej grałem na gołym biurku i było klawo, na podkładkę przesiadłem się głównie z powodu obolałego nadgarstka. Chociaż rzeczywiście na podkładce gra się znacznie, znacznie lepiej), klawy nonejma i dual opticala, który okazał się drogim padłem z akceleracją wsteczną. Jeżeli nie masz co robić z pieniędzmi to kup najdroższy możliwy sprzęt i szmać na nim. Liczą się umiejętności i jestem w stanie Ci zagwarantować, że jeszcze przez długi czas nie będziesz musiał się zmagać z byciem ograniczanym przez sprzęt.
__
|
Użytkownik
|
2010-09-15 15:59:04
Chyba źle mnie rozumiecie nie jestem początkującym graczem a tym bardzie nie szmacę w gry typu COD4 gram już trochę czasu na zwykłej klawie i już mam dosyć takiego sprzętu i dla tego postanowiłem założyć temat na forum poświęconym esportowi.
__
|
Użytkownik
|
2010-09-15 16:22:29
Jasne, że nie musisz. Tylko że wtedy to się mija z celem. Uznałem Cię za początkującego gracza ponieważ jest to twój pierwszy temat (przynajmniej taka informacja widnieje w Twoim profilu, jakkolwiek może to być wina krzaczącego się kodu strony) na kiedyś największym a aktualnie całkowicie martwym serwisie o esporcie w Polsce. W miejscu, do którego mógłby trafić ktoś, kto od jakiegoś czasu pyka w gry komputerowe, słyszy o esporcie i wpisuje to hasło w googlach. Nie mówię, że tak jest ale tak to wygląda. Nie licząc zupełnie nieudanych modeli w stylu razera vipera myszki z najwyższego segmentu róznią się przede wszystkim ergonomią i dodatkowymi funkcjami, a to zależy od indywidualnych preferencji i oczekiwań. Nikt Ci nie pomoże w wyborze pod tym kątem. Prezyzja ociera się już o doskonałość.
__
|
Użytkownik
|
2010-09-15 20:27:22
Więc tak... gram w cod4 od jakiś 4 lat, nie jestem pro graczem i nie zamierzam nim zostać bynajmniej nie w tej chwili. Jeśli chodzi o sprzęt to obecnie od trzech lat posiadam kalwe Logitech diNovo Edge i myszkę tej samej firmy model MX AIR więc sprzęt z górnej półki jeśli chodzi o zwykłe klawiatury i myszki. I pewnego dnia pomyślałem sobie że czemu nie miał bym posiadać sprzętu z najwyższej półki dla pro graczy tym bardziej że teraz zakupiłem nowy komputer i w związku z powyższym narodził się ten temat. Najlepiej odpowiadają mi myszki typu Logitech G500,G700 oraz SS Xai. Jeśli chodzi o klawiatury to rozważam Logitech G510 lub SS 7G i 6Gv2 Słuchawki wybrałem SS 7H wersje bez usb.
__
|
Użytkownik
|
2010-09-15 21:39:38
ACHTUNG ! IDIOTA NA FORUM !
__
|
Użytkownik
|
2010-09-15 22:23:10
kotq czemu tak twierdzisz? Już wcześniej pisałem że nie trzeba być pro żeby sobie takie rzeczy kupować. W tej chwili gram dla przyjemności a dobry sprzęt tak po prostu chce mieć . A kto wiem może z czasem zmienię zdanie na temat bycia pro.
__
|
VIP
|
2010-09-15 22:47:57
dinovo i air do grania rotfl 111111asd __
|
Użytkownik
|
2010-09-15 23:10:29
wiem wiem ale dawałem rade i to z całkiem niezłym efektem __
|
Użytkownik
|
2010-09-15 23:36:01
Pytałem o Twój wiek ze względu na rozmiar dłoni, nie musisz się tłumaczyć. Jakkolwiek według mnie Twoja wersja się nie klei i jest on prawdopodobnie dokładnie taki jak się wydaję. W innym wypadku nie podchodziłbyś tak lekko do bezsensownego wyrzucania pieniędzy, chyba że nazywasz się Zuckerberg albo jesteś właścicielem dopalaczy. Mniejsza o to.
__
|
Użytkownik
|
2010-09-16 01:44:47
icee i tu jesteś w błędzie ponieważ mam 31 lat . Jeśli chodzi o jak to powiedziałeś “wyrzucania bezsensownie pieniędzy " to ja to postrzegam trochę inaczej i nie chce żeby ktoś odebrał mnie źle i zaraz napisał “o chwali się że go stać" bo to nie tak że się chwale czy coś ale dla mnie wydanie tych kilku setek na taki sprzęt nie stanowi problemu. __
|
Użytkownik
|
2010-09-16 15:16:55
jak juz napisalem
__
|
Użytkownik
|
2010-09-16 20:16:22
kotq sprzęt który podałeś jest wypaśmy szkoda tylko że mysz i klawiatura są dwóch różnych firm bo powiem szczerze że wolałbym mieć to z jednej firmy.
__
|
Użytkownik
|
2010-09-17 12:21:37
klawiatura i mysz z jednej firmy dużo nie da, dopiero w blackwidow i da respawn jest taki program ze łączy je i “szybciej działają" ale i tak nie dziala to tak jak powinno i daje możliwość uszkodzenia strewników przez co zmusi cie to do formatu dysku (spotkalem sie z takim przypadkiem juz)
__
|
Użytkownik
|
2010-09-17 13:40:04
Żebyśmy się dobrze zrozumieli ty polecasz mi tą podkładkę Qpad CT LARGE 4mm? __
|
Użytkownik
|
2010-09-17 23:39:07
tak, dokładnie o tą
__
|
Użytkownik
|
2010-09-18 03:03:08
Faktycznie biała jest też fajna szkoda tylko że Xai nie ma białej ładnie by to wyglądało w komplecie .A czy czasem ta podkładka nie należy do grona miękkich podkładek? Bo na stronie Qpad w twardych podkładkach są tylko dwa modele i ta o której rozmawiamy nie jest w tym gronie.
__
|
Użytkownik
|
2010-09-19 00:07:22
tak, jest to miękka podkładka, bardzo odpowiednia do xai względem jej ślizgaczy
__
|
Użytkownik
|
2010-09-19 00:43:15
G700 faktycznie jest bezprzewodowa ale jej parametry wskazują na to iż nie powinna posiadać opóźnieni i akceleracji (# Format danych USB: 16 bitów na oś, odświeżanie położenia (USB): do 1000 sygnałów na sekundę) poza tym można podłączyć na stałe kabel i to on będzie pełni role przekaźnika. Jest jeszcze model G500 lub G9x choć z drugiej strony SS Xai prezentuje się bardzo dobrze i bardziej chyba profesjonalnie i dodatkowo wszystkie te myszki posiadają sensor Avago 9500 a gdzieś czytałem że to najlepszy sensor.Ogólnie na pierwszym miejscu do zakupu jest teraz SS Xai (produkty od SS mają coś w sobie mi osobiście podoba się ich prosty wygląd z tego też powodu zainteresowały mnie ich klawiatury). Jeśli chodzi o klawiaturę to na korzyść razera przemawia to że jest to klawiatura mechaniczna a myślę że to duży argument na plus. Zobaczymy jeśli szybko się pokaże to może poczekam a jak nie t wybiorę coś z logitecha. Tak czy tak dziękuje Ci bardzo za chęć pomocy i jakbyś miał jeszcze jakieś propozycję to pisz oczywiście na forum lub na PW. Pozdrawiam
__
|
Użytkownik
|
2010-09-19 00:56:42
tak, to ta sama myszka tylko w innej kolorystyce.
__
|
Użytkownik
|
2010-09-21 11:32:34
"szczerze ci powiem ze nie wiem czym sie różnia pc 350 od 360, chyba coś z pająkiem jest inaczej ale nie wiem, wiec czy wezmiesz 350 czy 360 to różnicy ci nie da”
__
|
Użytkownik
|
2010-09-21 13:30:51
Coś tu nie tak z tymi podkładkami a mianowicie gdzie nie czytam to do laserowych myszek polecają podkładki twarde typu QPAD Heaton Perfect XL bo to jest podkładka twarda a nie szmaciak a ty kotq polecasz mi QPAD CT Large 4mm White a to jest miękka podkładka czyli szmaciak. Mógłbyś bardziej rozwinąć ten wątek o podkładkach.
__
|
Użytkownik
|
2010-09-21 22:42:52
To źle piszą.
__
|
Użytkownik
|
2010-09-22 00:12:57
Na jakimś forum trafiłem na temat wyboru myszki i tam kolesiowi napisali coś takiego “jeśli mysz laserowa to szmaciaki odpadają ( no może nie wszystkie)" i stąd moje zaniepokojenie . __
|
Użytkownik
|
2010-09-22 17:07:32
Pewnie kupił jakiś tani laser i teraz płacze że mu nie działa Ogólnie nie ma się co martwić takimi opiniami. __
|
Użytkownik
|
2010-10-03 19:52:00
Siemka, używałem wielu myszek i podkładek. Zaczynałem z razerem copperheadem, byłem z niego zadowolon. Przestał jednak działać po około 1.5 roku, z gwarancją nie było problemu dostałem drugiego- nowego(również się zepsuł, jednak już po okresie gwarancyjnym). Do copperheada używałem przez 3.5 roku podkładki razer exactmat (2-stronna speed i control). Strona speed była od samego początku jakaś trefna, miała jakieś mikrowgłębienia na powierzchni i myszka w paru miejscach na podkładce haczyła. Jednak na stronie contorl gryzoń działał bez zarzutu. Następnie przesiadłem się na logitech g9+ razer destructor, zestaw ten cieszył mnie przez pierwsze 2 miesiące, po tym czasie ogromne ślizgacze g9 wytarły destructora, tak że cechował się różnym ślizgiem na całej powierzchni. Samo działanie myszki nie budziło zastrzeżeń, dokupiłem do niej everglida titana monstermata. Myszka nadal działała prawidłowo jednak ta podkładka powodowała specyficzne tarcie, które mi nie odpowiadało(mam tendencję do dość mocnego dociskania myszki), w efekcie po jakimś pół roku sprzedałem myszkę i podkładkę które zastąpiły microsoft wheel mouse optical 1.1a (które można kupić za 20-30zł) i razer goliathus control. Muszę przyznać, że jest to najlepszy zestaw na jakim miałem okazję grać (gram głównie w quake live, a wcześniej w quake 3).
__
|
Użytkownik
|
2010-10-10 01:56:12
m1siu bardzo fajnie wszystko opisałeś dzięki. Domyślam się że gracze pro mają sprzęt sponsorowany ale generalnie Xai zbiera dobre recki a ta mycha IE 3.0 podobna trochę z wyglądu do Xaia . Jeszcze rozważam zakup Roccat Kone Plus czyli nowa wersja roccata. __
|
Użytkownik
|
2016-09-24 20:05:10
Logitech klawiatura powinna być dobra __
|