Użytkownik
|
Witam , skusiłem się napisać - a co mi tam, prawda ? )
Swojego czasu gdy stałem się szczęśliwym posiadaczem słuchawek lognet Media aero 5.1 stwierdziłem że czas wyposażyć się w karte dźwiękową - bo bez niej nawet nie ma co podpinac tego sprzęciora
Skręciłem sobie od znajomego karte sb live 5.1 sb0220 - jak wiadomo, stary grat, o sterowniki pod xp sp3 ciężko (o oryginalnych juz nie wspomne) zainstalowalem jakies tam Kx’y potem you paxy w poszukiwaniu szczescia, oczywiscie 5.1 nie chciało działać - działałem w stereo - micro działał (co prawda cichuteńko buczał) lecz pewnego dnia zaczał tak mi buczeć mikro i harkać że aż w rejestratorze dźwięku jak się nagrałem to nie bardzo byłem w stanie rozkodować co przed momentem powiedziałem
Karta w kosz, zaopatrzyłem się w sb audigy (sb0570) podkreślam NOWĄ , tym razem już ze sterownikami na plytce oryginalnymi - instaluje, 5.1 działa super luzik dropsik - ale jak przyszło co do czego by porozmawiać z kimś mikrofon huczy/szumi/harka - nie do konca wiem jak to nazwać,mówią się że jak pralka Na tyle że mnie w zasadzie ledwo słychać nie wspomnę o humorach mikrofonu - dalem na max micro zeby mnie bylo slychac, jest ok a za chwile jest ta pralka tylko 10x glosniej, to musze ściszyć mikrofon na calkowite minimum i jest znow dobrze - dziwne,prawda ?
Nie wiedząc do końca co się dzieje postanowiłem zainstalować sterowniki 'modujące' moją audigy na xfi audio (build 0078 , ten stabilny ) Dźwięk działa , filmy,gry,muzyka ok - ale pralka nadal jest
I skrótowo dodaję:
*mikrofon na zintegrowanej karcie dźwiękowej działa dobrze, bez żadnych zakłuceń,harków,pralek,trzasków itp
*nie, kabel jest w całości nietkniety - jak wyzej wspominalem w innych komputerach działa totalnie bez zarzutu
*nie,przednie gniazdo mikrofonu jest dobre
*tak, podpinałem bezpośrednio do karty mikrofon z tyłu jest to samo
Swojego czasu myślałem że może jakieś kondensatory sie wylały/poprzypalały na płycie/karcie nawet sprawdzałem zasilacz lecz stety - wszystko jest w najlepszym porządku
Got any ideas ?
__
|
Znowu Zbanowany
|
to moze mama pranie robila i dlatego oni slyszeli pralke ?
__
|
Użytkownik
|
może zastanów się 5x zanim coś napiszesz ? Bo co czytam jakis artykuł/temat to wtrącasz się ze swoimi głupawymi podjazdami...
odpuść sobie szczeniaku takie durne zagrywki...
__
|
Użytkownik
|
wyłącz w opcjach “mix stereo”?
__
|
Użytkownik
|
aż taki głupi nie jestem przy użytkowaniu z mikrofonu nie mogę mieć włączonego 'mix stereo' (w creativach pod nazwą What u hear ?) albo mix stereo albo micro
__
|
Użytkownik
|
moj mikrofon tez tak od czasu do czasu huczal, wlaczylem w sterownikach tlumienie zaklocen czy cos takiego i nie ma problemow
__
|
Użytkownik
|
kwestia jest taka że w sterownikach creative nie ma takiej opcji, a instalacja takowych odrazu stwarza podmianę panelu podstawowego windowsa
+dodatkowo raczej wątpię że mogłoby być związane bezposrednio z naprzemienna nagłą samowolną zmianą głośności mikrofonu - jest dobrze a za chwile efekt taki jakbym przy nagrywaniu telefonem komórkowym wystawił go za okno jadąc samochodem ~80km/h = meega szum
__
|