VIP
|
Siemandero Kompaniero. Pamięta parę osób z Was pewnie, raz założyłem temat na forum odnośnie blogu muzycznego, który na początku nie działał nawet pod domeną .pl
Otóż chodziło o GdzieTenWosk projekt, który się rozkręcił (gdzietenwosk.pl) i w jakiś sposób był poczytny, kiedy stał na wordpress.com.
Otóz wordpress.com aczkolwiek dobre, tak ogranicza możliwościa konfiguracji strony.
Tak więc okres, który na wosku 'straciłem' mieszkając w Amsterdamie i kompletnie o niego nie dbając postanowiłem odpokutować totalnym rozwojem strony!
Zbratałem się z Rostkiem i jego warszawskispontan.pl
Rostka pamietąją wyjadacze z esp.pl, świetny koleś Polecam jego koszulki.
Stworzyliśmy stronę sami na własnym hoście korzystając jedynie z darmowych narzędzi! A precz komercji i płatnym/dedykowanym CMS’om.
Efekt możecie zobaczyć sami.
Założeniem strony jest w wielkim skórice: miejsce na chill. Wchodzicie tam i lajtujecie czapki, zero stressu, nic. Dobre nuty i ciekawe wpisy (trzeba zadbać o ostrą selekcję ciekawych materiałów - nie chcemy mnóstwa głupot, jedynie samą 'prawdę' )
Miejsce, gdzie moglibyście wejść uwcześnie paląc joint’a or smth.
Otóż słyszałem od Was głosy o inne gatunki muzyki, nie zgodziłem się i blok funkcjonował tylko na jazz’ie, rapie i muzyce rastamanów.
Pomyślałem, że to ograniczenie. Od paru dni:
ELECTRO i WSZYSTKIE INNE GATUNKI MUZYKI.
Muzyki w jakiś sposób alternatywnej, nie gówna z telewizji i pojebanych celebrytów!
MOŻECIE WSPÓŁTWORZYĆ TĘ STRONĘ, PROŚCIE O UTWORZENIE WŁASNYCH KATEGORII, Rostek zarządza ELECTRO ja zarządzam RAPS’ami.
Jeżeli nie możecie znaleźć kategorii, piszcie do nas i umieszczajcie post w kategorii 'Posty użytkowników'.
Wszystkie idą na główną.Każdy świeżo zarejestrowany ma status AUTORA czyli może publikować wpisy bez zatwierdzenia! Może edytować swoje wpisy.
Utworzymy kategorie o które poprosicie, chcemy byście współtworzyli tę stronę. Przejrzyjcie ją - zadbaliśmy o miły wygląd i możliwość czytelnych komentarzy. Utworzymy post, w którym w komentarzach będziecie mogli np. zgłosić prośbę o kategorię, pytanie czy pomysł!
Pierdolić telewizję, stwórzmy z tej strony miłe gniazdko, przykładowo.
Idziemy do kumpla na mieszkanie studenckie, nikt specjalnie nie orientuję się/wnika w jakiś gatunek electro, ale jak najbardziej go lubi.
Po pijaku - szukanie nazw na youtube itp. Może wejść na wosk, wejść w odpowiednią kategorię i puszczać bezpośrednio z widgetu mając parę piosenek pod ręką? Do tego dochodzą nuty innych, takich samych ludzi o takich samych gustach muzycznych jak Ty!
Założeniem strony jest CHILL OUT, będzie tam mini-komiks dla wielkiej beki, on już jest, przeniosę go na dniach jak czas będzie. Sznejman Bałwan z BRONXU i Królik Blant’s.
Widziałem po statystykach, że ludzie są! Ludzie się kręcą! Teraz możecie tworzyć gdzietenwosk.pl!
Proszę kierujcie się swoim własnym gustem ale miejcie też na myśli innych, nie zalewajcie klipami z vivy czy pit bull’em!
Co o tym sądzicie?
Jak-kolwiek to nie taka full reklama (do modów, ee modów, do Ćwirka :*), to kontynuacja postu, który zawierał adres strony i wykrecila sie w okol niego dyskusja, wosk w zaden sposob nie konkuruje z esp
(tu sie dziwne rzeczy dzieja, dlatego to pisze).
Od siebie, zagladam na esp codziennie ale juz odechciewa mi sie komentowac, czemu Wszyscy zlapaliscie taka wielka napinke?? Wyluzujcie prosze.
Sprawa qwe’go. z qwe’m kloci sie mnostwo osob ale jak ja nie atakuje sie z qwe’m i czytam jego posty jako pobiezny obserwator to czasami w ramach zlosci besztacie jego slowa, ktore akurat np. w konkretnym momencie maja mnostwo sensu, robicie to z czystej zlosci, moze skonczyc osądy i tyralnie i stworzyc tu jakas cieplejsza atmosfere, qwe nauczy sie szanowac wypowiedzi innych inni naucza sie szanowac i olewac jezeli chcą posty qwe’go bo on jest w jakis sposob prawdziwą osobą bo wałkuje w kółko to samo - czyli (mowie to w pozytywnym dla niego swietle) cos tam w pewnych sprawach wie, wiec nie piszcie bzdur na przekor. Z drugiej strony czasami qwe sie najzwyczajniej przechwalasz troche, czilluj bracie.
Masz odemnie propsy bo ostatnio podeslales pare nut na gdzietenwosk.pl wiec uznalem, ze uszanowales inicjatywe.
Powiedzcie o wosku znajomym ,tworzcie go, pomozcie nam go nakrecic!
Nie mamy z tego zysku, tam nie ma zadnej pierd*lonej reklamy i nie bedziemy atakowac SEO zeby nas robale z google zjadly! Zero web-profitow, czysta pasja i milosc do muzyki!
__ gdzietenwosk.pl
|