Film - Jaki najlepszy ?

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
priAm

2006-08-18 22:28:56

Co sadzicie o tych filmach? Oglądał ktoś z was któryś :) ?

1. "Teksańska masakra piłą mechaniczną" (1974)

2. "Halloween" (1978)

3. "Suspiria" (1977)

4. "Poranek żywych trupów" (1978)

5. "Lśnienie" (1980)

6. "Psychoza" (1960)

7. "The Wicker Man" (1973)

8. "Dziecko Rosemary" (1968)

9. "Nie oglądaj się teraz" (1973)

10. "Cannibal Holocaust" (1980)

__

Użytkownik
Tymek

2006-08-19 00:29:07

Zaraz, zaraz... przecież Van Helsing do dobry film, nawet bardzo jeśli wziąć pod uwagę, że to produkcja niskobudrzetowa. Poza tym muzaka z tego filmu jest wspaniała, jedna z lepszych jakie ostatnio słyszałem. Widziałem naprawdę sporo filmów, wiele dobrych, kilka słabszych i naprawdę nie sądzę, aby van helsing był nudny. No cóż, z gustami się nie dyskutuje.

__

Użytkownik
mGk

2006-08-19 14:48:06

How High - komedia, ktora moge ogladac duuuzo razy i za kazdym razem bedzie mi sie podobac. Ogolnie pryzdaloby sie wiecej komedii z raperami np. z Method Manem.

@kumar - Halloween i Psychodze oglalem i imo nie sa zbyt ciekawe :p

__

Użytkownik
Rychoo

2006-08-19 22:20:30

No oglądałem przed chwilką Renegata(cool),a teraz ide oglądać Pierwszy milion wywalony film!!!

__

Użytkownik
Teoś

2006-08-19 22:24:53

ja oglądałem dziś V jak Vendetta ... film jest poprostu odjechany, brak słów ;-).

__

VIP
priAm

2006-08-19 23:13:23

dziś byłem na Zabójczy numer. Film jest niepozornie baardzo dobry. Zapowiada się na lekką komedię, lecz ma świetną fabułę. Polecam ;)

__

VIP
-=eXe=-

2006-08-20 00:18:19

28 dni później - coś dla fanów filmów o zombiakach, tak dokładnie to ten film jet o czymś zombiakopodobnym (fajne słowo :) moim zdaniem lepszy od ...żywych trupów i stawiam ten film obok silent hill`a nie wiem jak wy ale ja lubie filmy tego typu chociaż niektóre są beznadziejne bym podał przykład ale niestety nie mogę sobie przypomnieć tytułu i tak przy okazji troche burdel się robi w tym topicu ale kogo to obchodzi :P

edit. lista moich ulubionych filmów [url=http://www.esports.pl/?id=post&post_id=1879383628&comments=fullthreads#178]#178[/url]

__
http://www.egu.org.pl || http://www.facebook.com/EastGamesUnited

VIP
priAm

2006-08-20 10:54:26

Mam prośbę. Potrzebuję napisów do filmu The Texas Chainsaw Massacre 1974. Szukam we wszystkich znanych mi źródłach, lecz napisy rozpoczynają się od roku 2003.

__

VIP
aphex

2006-08-20 11:01:17

silent hill? resident evil?

__

VIP
priAm

2006-08-20 11:33:40

na Silent Hillu byłem w kinie. Powiem Ci, że taki średni. Fabuła może być, ciekawie się kończy, ale generalnie mało straszny :)

__

Użytkownik
enj0y

2006-08-20 11:46:09

bo remake jest duzo lepszy i tyle :))

napisy sa na napisy.org, tylko ze z niewiadomych przyczyn wszystkie maja ten plakat z 2003 i na ogol zadnych informacji co do roku produkcji :o - o czym sie dowiedzialem czytajac komentarz pod jednymi z napisow http://napisy.org/Napisy/Id023936/

__

VIP
priAm

2006-08-20 12:21:14

dzięki, ale te napisy nie pasują do mojej wersji :) Mam napisane tylko he Texas Chainsaw Massacre 1974.mpg. Co prawda nie widziałem remake z 2003 roku, ale wszystkie serwisy zamujące się horrorami, top10 horrorow wszechczasów itd. najczęściej na pierwszym miejscu jest ten film z 74' :)

__

VIP
vader

2006-08-20 13:25:38

Oczywiscie, ze wersja z 74 jest duzo lepsza - bardziej klimatyczna, brutalniejsza i oczywiscie duzo bardziej straszy, chyba głownie ze wzgledu na stare techniki filmowania. Duze improwizowanie twórców (z tego co czytalem) no i postac samego Latherface'a - aktor, który grał te postac, przez wszystkie 120 dni kręcenia biegał w tym samym kostiumie przy 30 stopniowych teksanskich upalach. Takze nawet teraz, ogladajac po latach, poczujesz niezly smród :D BTW znasz moze jakis dobry sklep z DVD?

__

VIP
vader

2006-08-20 13:28:12

Ogladalem praktycznie wszystkie - dawniej mialem manie horrorów :D
Polecam 1,2,5 i 6.

Cannibal Holocaust to najbardziej chory film wszechczasów. Po emisji w kinach, prowadzone bylo śledztwo czy aby napewno aktorzy nie zostali zabici na planie :o

Sam rezyser tak czy tak placil spora kare pieniezna, bo okazalo sie, ze zwierzeta zabijane w filmie faktycznie ginely w ten sposob, co nie jest zgodne z prawem : P Chory film ;o

__

VIP
priAm

2006-08-20 13:32:15

nie korzystam ze sklepów DVD :)

__

VIP
priAm

2006-08-20 13:34:56

No Lśnienie już mam, do Masakry nie mam napisów ;x

A jaka była fabuła Caniballa?

__

Użytkownik
enj0y

2006-08-20 14:13:00

po tym co napisales zastanawiam sie czy ty w ogole widziales remake? bo wlasnie remake jest o wieeele brutalniejszy, w starym filmie wlasciwie nic nie jest pokazane, wszystko trzeba sobie wobrazic chyba, klimatu w remaku tez jest o wiele wiecej, w starym to nie wiem moze 30 lat temu ktos poczul klimat ale dzisiaj to juz nie bardzo, a jesli chodzi o strach to w starym chyba tylko jeden byl taki moment jak szli w nocy przez jakies krzaki i wyskoczyl na nich nagle z pila to jedyny moment w ktorym sie przestraszylem :(

no i to co zwykle ludzie mowia czyli "z tego co czytalem" - i tym sie wlasnie roznia dla mnie te filmy, remake naprawde mi sie podobal, a o tym ze stary film jest lepszy musialem przeczytac (podobnie jak 99% ludzi) - tak mowia autorytety wiec ja uznam ich zdanie za wlasne i bede pozowal na znawce kina - bo zeby docenic stary film trzeba wlasnie byc znawca kina, trzeba znac na wylot horrory z tamtego okresu i wtedy mozna docenic ten powiew swiezosci i oryginalnosci jaki wniosl film z '74, ktory naprawde na tamte czasy byl po prostu wielki, i zaluje ze nie widzialem go dawno temu jak bylem maly, natomiast dzisiaj dla przecietnego widza ten stary film jest po prostu przecietny, ale trzeba sie nim zachwycac bo tak pisza krytycy kina, i ja to rozumiem, ale niestety nie potrafie poczuc klimatu strachu na tym filmie bo krytycy pisza ze on tam jest, sam oceniam co mi sie podoba a co nie i dlatego remake jest dla mnie super a na starym (mimo szacunku dla jego klasy) ziewalem, i strasznie sie zawiodlem bo cala postac leatherface'a nie budzi zadnego strachu czy respektu - taki tam zakompleksiony cieciu w masce :/

__

Użytkownik
enj0y

2006-08-20 14:49:36

o bosh o bosh o bosh :)))))
ale w ogole sprawdzales czy pasuja do twojej wersji czy nazwa sie nie zgadza wiec ich nie ruszysz? poza tym tych napisow jest tam wiecej tylko jak pisalem trzeba je jakos odroznic od napisow do remaku (nie wiem np po dacie dodania - pewnie wiekszosc byla dodana przed 2003 rokiem), a jak nie znajdziesz pasujacych to sobie sciagnij TimeAdjuster - maly prosty program, wybierasz opcje "synchronizuj" wskazujesz kiedy leci pierwsza linijka tekstu, potem kiedy ostatnia, klikasz ok i program zmieni proporcjolalnie synchro

__

VIP
priAm

2006-08-20 15:03:23

no pewno, ze sprawdzalem, za kogo Ty mnie masz :D ?

__

Użytkownik
enj0y

2006-08-20 18:23:02

za glupia siusiumajtke czytajaca bravo - tak przynajmniej wygladasz na swoim avatarze :)

__

VIP
priAm

2006-08-20 18:56:04

to moja dupa - alizee !

__

Użytkownik
enj0y

2006-08-20 19:35:40

no przeciez wiem, za kogo ty mnie masz :PP

__

VIP
MerT

2006-08-20 20:45:54

Bunkier mi sie podobal. Widzialem w tv - imo bardzo ciekawa i przymyslana fabula, a sam film trzyma w napieciu. Ofcoz bez niepotrzebnej krwii i flakow na szczescie...

__

VIP
priAm

2006-08-26 22:07:21

byłem dziś w kinie na Miami Vice i oto moje wrażenia:
przez cały film myślałem sobie, w jaki inny sposób mógłbym spędzić te ponad dwie godziny. Wynudziłem się na śmierć. Nie no, sorki, tylko Monachium Spilberga było nudniejsze... . W pewnym momencie filmu przysnąłem -.- Generalnie z całej produkcji podobał mi się jedynie samochód, którym jeździli (to ferrari).

Lepiej obejrzyjcie sobie powtórki Klanu w TVP1, zamiast iść do kina na to ; >

edit
Miami Vice to generalnie słaba podróbka Bad Boys II, która nie ma sobie równych. W ogóle nie powinienen nawet porównywać Miami Vice do BB II.

__

Użytkownik
El-Mo

2006-08-27 00:03:11

ja słyszałem że ludzie właśnie chcieliby podróbki Bad Boys a to jest coś 'ambitniejszego' =]

__

VIP
priAm

2006-08-27 00:07:50

El-Mo, okazuje się, że nie wystarczy dwóch popularnych aktorów. Dużo bardziej podobała mi się gra Colina Farrella w Budce telefonicznej niż w tym filmie. Naprawde uważam, że straciłem dwie godziny ; )

__

VIP
postal1

2006-08-27 00:46:47

[url=http://film.onet.pl/10992,,Stra%BF_nocna,film.html]nocznoj dozor[/url]

bardzo dobry klimat

__

VIP
postal1

2006-08-27 00:51:58

bryndza, mało nie zasnąłem
gdybym poszedł do kina to bym chyba zatłukł kasjerke po filmie ze mnie nie ostrzegła, że ide ogladac cos co juz bylo 100 razy przerabiane w wielu wersjach/wydaniach itd

ten patent o rodzince mutantow zjadajacych ludzi gdzies na zadupiu juz byl tyle razy przerabiany ze to jak kolejna reklama proszku do prania :[[[

__

VIP
postal1

2006-08-27 00:57:41

jeden z najlepszych filmow jaki ostatnio widzialem [url=http://film.onet.pl/12189,,Clerks_II,film.html]Clerks 2 (sprzedawcy)[/url]
[url=http://film.onet.pl/7364,,Clerks_Sprzedawcy,film.html]jedynka[/url] tak samo n1. klimat, pomysl, dobra gra aktorow - to jest recepta na porządny film. Jesli scenariusz jest na tyle zajebisty ze film tak na prawde dzieje sie w jednym miejscu a lacznie gra tam moze z 10 osob, a pomimo tego usmiech nie schodzi z twarzy przez prawie caly film to dla mnie jest cos warte obejrzenia i polecenia.

genialny humor, sarkazm i dialogi. sytuacje takze. kto obejrzy bedzie wiedzial, mi od tego filmu bedzie sie smiechowo kojarzyc slowo "śnieżynka" :D:D:D

__

Użytkownik
Smaug

2006-08-27 02:09:34

Kolejność przypadkowa:
60 sekund, Szybcy i Wsciekli 1,2 , Saw 1,2, Rrrrr, Blade 1,2,3 , Wywiad z wampirem, Nosferatu ;], Efekt Motyla, Obłęd, Zjadacz Grzechów, Aniołowie Apokalipsy, Podziemny Krąg, Martwica Mózgu ;D!, Lotr mimo wszystko, O 2ch takich co poszli w miasto, Chopaki na Ibizie, Dzień Świra, Ong Bak, Shaolin Soccer, Matrix, większość animowanych ostatnich lat, Taxi 1,2, Transporter, Sin City, Star Wars, film ze Stalonem jezdzacym F1 nie pamietam nazwy + Jim Carrey , Dragon Ball, Ghost in the Shell.

__

VIP
vader

2006-08-27 11:50:13

Porownujesz Bad Boys 2 do Miami Vice? :o Dzis wybieram sie na to do kina, a na sam film jesetm napalony od pol roku. Nie przepadam za kinem akcji, ale zdarzaja sie perelki, ktore po prostu 'cos' w sobie maja - licze, Michael Mann (geniusz filmow akcji) nakrecil kolejne swietne, mroczne dzielo.

Co do poczatku mojej wypowiedzi - nie rozumiem jak mozesz porownywac te dwa filmy? Bad Boys (zarowno 1 jak i 2) sa swietnymi komediami, ogladalem je po sto razy i kocham te filmy, ale wlasnie ... komediami z duuza iloscia akcji, nastawionymi raczej zeby rozerwac widza niz zeby przerazic go napięciem. Miami Vice to jest zupelnie co innego! Jak wroce z kina to powiem co sądze o filmie :)

__

VIP
priAm

2006-08-27 11:57:32

I w Miami Vice i w Bad Boys II jest dwóch na pierwszy rzut oka dobrych aktorów. Tu i tu partnerzy są policjantami. Tu i tu mają pościgi i szybkie auta. Tu i tu mają piekne kobiety i styczność z kasą i gangami. A Miami Vice to nie film akcji tylko film nudy. W sumie wole już powrótki Na Wspólnej niż ten film ^^

__

VIP
vader

2006-08-27 12:49:25

Maluch vs Mercedes S klasa. Tu i tu sa 4 kola. Tu i tu jest kierownica. Tu i tu jest na pierwszy rzut oka dobra skrzynia biegów. Jednak sa to dwa roooozne auta : )

Kumar wiem o co Ci chodzi i masz po czesci racje - filmy sa podobne, ale moim zdaniem glownie na plakacie i to dla ludzi, ktorzy nie znaja ich tresci :)

__

VIP
priAm

2006-08-27 13:14:46

ale ja ten film widzialem..tzn. oba ; )

__

VIP
-=eXe=-

2006-08-27 16:37:05

wiem widziałem, miałem obejrzeć drugą część (dzienną straż) ale nie udało mi się jej "pożyczyć" miałem już 98% i się wszystko je*ło, najpierw padł torrent a potem zaczełem się bawić z tym co miałęm no i to też "padło"

__

Użytkownik
enj0y

2006-08-28 16:50:35

"film ze Stalonem jezdzacym F1 nie pamietam nazwy + Jim Carrey" - hmmm co masz na mysli? byla jakas parodia tego filmu z jimem? bo ten film ze stalonem sie nazywa Driven i jest to mega kicha aka omijajcie-mnie-z-daleka :s

__

VIP
vader

2006-08-28 23:23:30

BYlem wczoraj na Miami Vice. I wiesz co? Moim zdaniem REWELACJA - nie tyle od strony tresci, co montazowej. Uzycie kamer HD pozwolilo na uzyskanie takich efektów, o których mi sie nie snilo. W sumie jest to pierwszy film w calosci zrealizowany technika cyfrowa (Collateral byl wczesniej, ale nie w calosci) i dzieki temu sa tam przepiekne kolory, nasycenia barw, głębia i płynność ruchu. Po prostu masterpeace.

Co do filmu nie mam zastrzezen - gra aktorów imo swietna chocioaz do niektorych mozna sie przyczepic, tresc moze miejscami faktycznie nudna, ale nie liczylem na nic wiecej.

Ja osobiscie film polecam glownie ludziom, ktorzy cenia sobie dobre kino nie tylko od strony fabuly i gry aktoerskiej ale tez m.in. od strony technicznej.

__

VIP
postal1

2006-08-29 09:18:21

martwica mozgu i shaolin soccer to juz legedny :DD
oba przezajebiste

__

VIP
-=eXe=-

2006-08-29 10:43:07

ostatnio nadrobiłem zaległości i obejrzałem Wywiad z Wampirem który od razy powędrował na listę moich ulubionych filmów, oglądałem jeszcze taki dosyć stary film Drabina Jakubowa z 1990 roku horror psychologiczny, nie przepadam za starszymi filmami ale ten od razu mi się spodobał do połowy filmy nie można się połapać o co tak naprawdę chodzi ale nie to jest jego głównym atutem, film naprawde godny polecenia imo ([url=http://www.esports.pl/?id=post&post_id=1879383628&comments=fullthreads#178]#178[/url])

__

Użytkownik
nuras_en

2006-08-30 20:47:36

Symetria :)

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

6244 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie