Użytkownik
|
wiele osób mnie ciągle pyta lub prosi o scorebota, żebym postawił, to napisze wam szybko poradnik skad go wziąść i jak postawic, bo to proste jak budowa cepa
Ten co ja używam, prawdopodobnie najlepszy scorebot do trybu TDM, CTF obługuje oprcz Q3, takze SOF, ET i RTWC
zaczynamy:
1. ściagamy clan tools [url=http://www.vware.at/index.php?name=Downloads&req=viewdownload&cid=1]click![/url]
2. instalujemy gdzie nam sie podoba
3. nie uruchamiamy całego clan tools, gdyż jakis wyskakuje error (dziwne to jest, ale niestety ), zatem menu start>programy>vvare>clan tools>components>irc score
włącza nam sie sam scorebot
w zakładce irc musimy ustawic kilka rzeczy
a) server - proponuje dać irc.quakenet.org
b) port - zostawiamy 6667
c) channel - kanał na jakims stawimy scorebota, dla przykładu #team-pol.q3 czy tam #quake3.pl, pamiętamy o # na poczatku
d) nick - ksywka naszego bota, mozemy go nazwac jak tam chcemy
dane te zostana zapamietana, na przyszły raz, zatem nie bedzie tego trzeba zmieniac, ewentualnie kanal gdzie stawiamy
4. klikamy connect, czekamy chwile, po kilku sekundach w okienku powiiny nam sie pojawić znane z irca napisiki a na kanal powinien wejsc nasz bot
5. przechodzimy do zakladki game, w polu server wklejamy ip servera, na którym ma się zaczac interesujace nas spotkanie i klikamy na start
w większosc i przypadkow program automatycznie wykryje tryb gry, i zmieni profil na np osp q3 tdm, gdyby tak sie nie stalo, profil wybieramy recznie
gdy sie upewnimy ktora druzyni w jakim teami jest (pokazane bedzie to w okienku obok) mozemy wpisac nazwy druzyn
i to tyle, bardzo proste, odczepic sie ode mnie
__ Cybersport.pl
|
VIP
|
haha thx kaboom
__
|
VIP
|
ale niektorzy maja blad - brak jakiegos tam pliku.
__
|
Użytkownik
|
dziwne :/
to ewentualnie polecam
[url=http://www.clanbase.com/miscdl.php?did=443]Q3Livestats Scorebot[/url]
troszczeczkę trudniejszy w obsłudze, ale także instynktowny
__ Cybersport.pl
|
Użytkownik
|
Albo #clan.ppp ! I nic nie trzeba instalować
__
|
Użytkownik
|
macie jakiegoś bota postawionego?
__ Cybersport.pl
|
Użytkownik
|
uncleGSD. Obsługuje całe Q3 i w połowie Q4 -> !help. Na dniach wypuszczę kod źródłowy.
__
|