Geografia

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
Van Helsing

2004-12-18 17:28:03

Jestem ciekaw czy na serwisie są osoby interesujące się geografią? Mam taką sprawę potrzebuję pytań z działów takich jak formy eoliczne, glacjalne, fluwialne... Jest ktoś taki co mógłby mi pomóc? Potrzebuję takich pytań, ponieważ mam BIG sprawdzian w środę z tych działów. Mile widziane także inne pytania dotyczące całej geografi, ponieważ w styczniu mam olimpiadę i wszystko się przyda!

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
chopin

2004-12-18 17:31:18

lol nie masz folji od haydukewicza? xD

__

VIP
Van Helsing

2004-12-18 17:35:04

potrzebne mi sa pytania. folje mam wszystkie! moze ktos pomoze

__

VIP
sEctOr

2004-12-18 17:37:29

ja sie tak interesowalem geografia ze pisalem z niej mature i zdalem ja a nauki to mialem 0 :- D z ustnej tez :- D bo wszystko bylo pod reka atlasy roczniki i inne duperelki :- D

wogole google.pl ? : d

__

Użytkownik
mic

2004-12-18 23:21:43

...The orange slayed the rake...
hahahhahahaha jaki bezsens =DDDDDDDDD

__

Użytkownik
devorin

2004-12-19 10:44:21

obadaj www.geografia.com.pl
a o interesowanie sie tym to za duzo powiediane ja tylko studiuje goegr. :]

__

VIP
Nor

2004-12-19 11:21:47

Ja am geografie lubie i to bardzo ale zawsze w szkole jade na 2/3 ;>
Mi sie podbaja takie lekkie tematy typu : Rodzaje wulkanowm czym sie od siebie roznia itp ;-)

__

Użytkownik
shd

2004-12-19 11:52:50

w ogole.
:)

__

VIP
fragmat1c

2004-12-19 21:55:13

wybacz mu, z polskiego pewnie oblał ;)

__

VIP
acci

2004-12-20 16:32:33

nie obrazaj ssactora, zdal mature :)

__

VIP
cwir3k`

2004-12-20 18:02:13

hmm.... geo jeden z moich ulubionych przedmiotow... maturke z tego pisze 4 fun only na rozsz. co mi tam :)

formy eoliczne hmm??
to nie wiem... jak powstała wyżyna lessowa w Chinach? Co to są grzyby piaskowe (czy jak sie to nazywa) i jak powstaly... oraz wydmy... barchan i paraboliczna... rysunek w 3D walniesz,,, zaznaczysz kierynek wiatry i podajesz kilka przykladow ich wystepowania...

glacjalne i fluwioglacjalne: to podpisz na rysunku (takim szkicu... zwracaj uwage na opisy tych pojec... czy to sa wydluzone czy owalne itd. bo to jest b. wazne) takie formy jak: pradolina, ozy, kemy, drumliny, sandry, moreny denna i czołową; i napisz jakie to sa utwory (fluwioglacjalne czy glacjalne) i napisz jak powstala np. pradolina i podaj kilka przykladow w Polsce... i jak sa wykorzystywane (na wybranym przykladzie)... pamietam ze mialem cos takiego zeby napisac jak powstaly kemy i ozy oraz podac kilka przykladow moreny czolowej w Polsce. jesio cos o jeziorach... piszesz jakie jeziora sa pochodzenia lodowcowego ... np jak powstaje jezioro rynnowe... podajesz kilka przykladow z polski... i taki banalik... co to sa eratyki i gołoborza... o i jesio piszesz o morskim oku ze to jest jezioro zaporowe... bo to jest podchwytliwe... jakbys mial tam :) nie zapominaj o lodowcacg gorskich... podpisac cos takiego jak jęzor lodowca, pole firnowe itp.

no to pameitam bo reszta byla dla mnie banalna wiec luzz :D napiszesz spokojnie skoro chccesz brac udzial w konkursie :)

__

VIP
Van Helsing

2004-12-20 18:16:32

thx no proste pytania dosyć wymieniłeś. mówisz że piszesz mature z tego? to jak napiszesz to zapodaj czy trudna czy tam jaka i jak Ci poszło ok?

co do konkursu to mam z zeszłych lat, jeszcze troche daleko mi do tego poziomu, ale robię wszystko co w mojej mocy! pod koniec stycznia będę wiedział czy musze pisac mature czy nie :)

pozdro i dzięki za ten komentes!

__

VIP
cwir3k`

2004-12-20 18:27:21

wiesz to jest najbardziej nzienawidzony dzial z geografii u mnie.. zaraz po erach ziemii i przed chmurami :] ale jak nam w kolko o tym nawija babka 3 lata to sie zapamieta :D luzz... ale na konkursach sa pro pytania :D maturka rozsz. przy nich to pryszcz ^^

a co do tego sprawdzianu to sie naucz faz zlodowacenia... + jakie to ery itd. i geneze morza baltyckiego? :)

wszystko zalezy tutaj od nauczyciela... ale przewaznie takie rzeczy sa... a na schematach przewaznie sa ozy i drumliny... :D (zalezy jak wyglada taki rysunek.. wiec nei chce ci pisac jak to wyglada ... bo z lotu ptaka czy z boku to calkeim inaczej jest)

__

VIP
cwir3k`

2004-12-20 18:29:50

a co do matury... to pytania znajdziesz na http://oke.krakow.pl - w dziale matura probna :)

__

VIP
sEctOr

2004-12-24 15:53:15

ano :-D

__

VIP
sEctOr

2004-12-24 15:53:51

me = dyslektyk or smth :]

__

VIP
cwir3k`

2004-12-30 14:33:52

to jak ci poszedł ten sprawdzian?

__

VIP
Van Helsing

2004-12-30 14:40:18

Wiesz myślę, że dobrze. Był tylko troszkę długi 6 stron pytań, ale to jak mi poszło dowiem się jak gościu wyśle mi ocenę mailem, :) ale liczę na 4 ponieważ nie zrozumiałem dwóch pytań o co mu chodziło...:)

__

VIP
cwir3k`

2004-12-30 15:27:33

a przydaly sie te rzeczy chociaz? bylo cos z tego?

__

VIP
Van Helsing

2004-12-30 15:32:23

praktycznie było wszystko o czym pisałeś, a czy się przydało? tak i to bardzo! dzięki wielkie misiu :) :*

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

343 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie