Windows 7 - warty zachodu?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
LOLOL123321

2009-06-07 14:57:01

Witam.

Mam zamiar przetestowac widnowsa 7 ale nie wiem czy warto tracic na to czas. Prosze tych ktorzy juz to zrobili o wypowiedz na temat tego systemu. Glownie chodzi mi o ilosc fps w grach (czy jest ona porownywalna do tych z Xp czy raczej gowniana jak w przypadku visty). Oraz ktora wersje wybrac 64 czy 32 bity przy 4ro rdzeniowym procku.

Z gory dzieki za odp

__

Użytkownik
exile

2009-06-07 15:12:43

Używam win7 odkąd wyszła wersja RC i jestem zadowolony. Działa znacznie lepiej niż Vista, i praktycznie nie ma problemów ze sprzętem czy programami. Fpsów jest trochę mniej (na xp miałem praktycznie stałem 250fps, teraz trochę fpsy się wachają), w innych grach jak cs:s ok. kilkudziesięciu fpsów mniej. Ogólnie jeśli masz w miarę nowy komputer to warto instalować bo spadki nie są widoczne i w ogóle się ich nie odczuwa podczas gry.

Co do wersji skoro masz procek 4 rdzeniowy i 4gb+ ramu to lepiej zainstalować wersję 64 bitową.

__

Użytkownik
LOLOL123321

2009-06-07 15:48:05

Niestety mam tylko 2gb ramu, w tej sytuacji tez 64bitowy bedzie lepszy?
Jakiej wersji ty uzywasz?

__

VIP
zoom

2009-06-07 15:58:15

Używam Windows 7 praktycznie od początku beta testów i na pewno z dniem premiery zakupie ten system operacyjny. Obecnie na netbooku (1GBram) mam zainstalowana wersje 32bitowa i jestem bardzo zadowolony.

__
Play more promode.

Użytkownik
exile

2009-06-07 16:34:08

mam 2gb ramu i 32bitową wersję.

__

Użytkownik
emitar

2009-06-07 17:31:47

wszystko w porzadku fps na tym samym poziomie. ja mam problem (w sumie duzo czasu nie poswiecilem zeby go wyeliminowac) z vt jak jestem w windowsie i okno jest aktywne to jest wszystko w porzadku, jak wejde w gre to dostaje tak jakby laga (nic nie slysze/mnie nie slysza) wracajac do windowsa dostaje wszystko co zostalo powiedziane

__

VIP
j3sh

2009-06-07 18:20:38

uzywalem bety i wrocilem do xp :/

__

Użytkownik
Wyatt

2009-06-09 08:14:12

Ja podobnie jak up korzystałem ale wróciłem do XP

__

ex-Redaktor
plaszczka

2009-06-09 14:42:05

sprawdzalem 7 na trzech roznych laptopach - od sredniego acera i hp, do ultragosu tableta hp. na kazdym kompie 7 dzialala rewelacyjnie. rownie plynnie, cicho i bezawaryjnie jak xp. zadnych problemow ze sterownikami, wszystkie potrzebne mi programy w 100% kompatybilne. ulatwienia dostepu do wielu rzeczy bardzo mi sie spodobaly. o wiele wiecej mamy tez teraz opcji w panelu admina, ktore daja wiele ciekawych wariantow.
na pewno przerzuce sie na 7, ale poczekam do ostatecznej wersji

__

VIP
Van Helsing

2009-06-09 15:45:09

Jeżeli używasz bety i wracasz do Xp - ok, jeżeli używasz RC i wracasz do Xp to jesteś funboyem i nic Ci nie pomoże :P Tak czy inaczej, jak niektórzy używam wersji RC od samego początku jako główny system (nie mam innego) co prawda beta miała kilka minusów przez co jechałem na dwa systemy.

Ogólny minus W7 jest taki, że (od 2 lat mam identycznie nazwane dyski wiem gdzie co jest nawet jak nazywa się nowy folder/nowy folder 3/nowy folder 88/nowy folder 2/) zmienił mi oznaczenia dysków, na szczęście nazwałem wszystko ale jak ktoś ma c d e f g h i to w nowym systemie możecie mieć inaczej (mam 2 oddzielne dyski, może przez to się tak zrobiło)

Innych minusów nie zauważyłem co prawda brakło mi kilku sterowników ale i tak wszystko śmiga, polecam wszystkim nowy system.

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
vandal5

2009-06-09 15:51:19

Ja troche nie na temat, ale kiedy ma zamiar wyjść juz końcowa wersja WIN7 ?

__

Użytkownik
diGi

2009-06-09 20:01:05

@ vandal

Premiera finalnej wersji Windows 7 zapowiedziana została na 22 października 2009. Rozpoczęcie sprzedaży polskiej wersji językowej planowane jest na 18 listopada 2009 roku.

10 sek z Google : P

__

Użytkownik
GrEaTEyE

2009-06-10 12:14:34

windows 7mka .. nie porównujcie do xp, tylko do visty od tego trzeba zaczac ;] bo konkretnym założeniem nazwijmy “konstruktorów” było zwiększenie wydajności systemu bez ponoszenia “strat” w stosunku do jego funkcjonalności. Używam tego systemu od kilku miesięcy, jak bedzie juz finalna wersja bede miał ją za free (szkołe mam fajną i sponsorują takie rzeczy :) )i będe z niej korzystał ;) tylko najpierw kurde musze kupi peceta bo laptop nie zadowala mnie zbytnio ;)

Pozdrawiam i polecam, jak dla mnie w skali do 10 daje 9/10 (- brak j. polskiego ... no chyba że już jest jakaś nakładka ;d ) :) PEACE !

__

Użytkownik
exile

2009-06-10 13:09:01

@GreatEye:
W Windows Update masz możliwość ściągnięcia polskiej wersji językowej ;]

__

Użytkownik
emitar

2009-06-10 17:05:00

@3r!c
przeciez w kazdym windowsie jest cos takiego jak zarzadzanie dyskami i tam mozesz sobie pozmieniac literki dyskow jak ci sie podoba

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

8242 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie