Monitor bezpieczny dla @_@
- 1
- 2
Autor | Wiadomość |
---|---|
Użytkownik
|
2008-05-06 17:18:49
[URL=http://img369.imageshack.us/my.php?image=spawnjx0.jpg][/URL] Ten jest bezpieczny bo spawn na nim grał! __
|
Użytkownik
|
2008-05-06 21:32:38
Miałem ustawione 100hz. __
|
Użytkownik
|
2008-05-06 21:33:35
Chodzi o czytanie przy słabym oświetleniu o ile się jeszcze nie domyśliłeś __
|
Użytkownik
|
2008-05-06 21:37:11
co najwyżej rosnę wolniej :p __
|
VIP
|
2008-05-06 22:40:05
Kolega zakładający temat szuka monitora do 900zł, a z tego co się orientuje profesjonalne matryce dla grafików kosztują wielokrotnie więcej i nie wątpię, że da się przy nich pracować w większym komforcie niż na CRT Nie twierdzę, że jestem znawcą w tym temacie, podzieliłem się tylko moim skromnym doświadczeniem, z którego jednoznacznie wynika, że MOJE oczy nie trawą przeciętnych LCDków i fakt, że teoretycznie technologia LCD jest bezpieczniejsza od CRT tego nie zmieni. Wiem, że nie jestem jedyną osobą, która cierpi na nieprzyjemne dolegliwości po dłuższym kontakcie z LCD, więc każdy powinien indywidualnie to przetestować. Ciebie oczy od LCD nie bolą - fajnie, ale wez pod uwage to ze nie mam Twoich oczu i po prostu uszanuj moja wypowiedz. Mi oczy od LCD łzawią i nowocześniejsza technologia wykonania LCD tego nie zmieni. Wizytując wszelakie eswc,pga,wcg, hlc jak jezdzac po domach usuwajac drobne usterki z kompow mialem do czynienia z wieloma roznymi matrycami i po dluzszym kontakcie z wiekszoscia z nich mialem te same dolegliwosci. Wyobraz sobie, ze umiem czytac i przed moimi galkami ocznymi przewinely sie juz dziesiatki tysiecy linijek tekstow traktujacych o wyzszosci LCD na CRT, nie mowie ze to bujdy, tylko teraz wez wytlumacz moim oczom ze CRT jest be i teraz mają polubic LCD bo to zdrowsze^^ __
|
VIP
|
2008-05-06 22:47:15
Mi także po kilku latach pomniejszyła się wada wzroku, a ciągle korzystałem z komputera z monitorem CRT. Wydaje mi się, że to było także związane z okresem dojrzewania =) __
|
Użytkownik
|
2008-05-07 11:38:13
No nie prawda.
__
|
VIP
|
2008-05-07 12:23:13
W zeszłym roku adminowałem eliminacje do WCG, gdzie grano na 19" samsungach, po 8 godzinach wpatrywania się w te matryce z oczu zaczęły mi lecieć łzy jak grochy, mam na to świadków, LCD mi nie leżą i tyle. Pisałem Ci już wyżej, że nie mam wątpliwości co do tego że technologia wykonania LCD>CRT, więc nie wiem po co kontynuujesz wątek, nie znasz sposobu na rozwiązanie problemu wrażliwości moich oczu na matryce LCD. Dodam, że jeśli czas kontaktu z takim monitorem nie przekracza jednorazowo 2-3 godzin to nic mi nie jest, gorzej jeśli ten czas się wydłuża. __
|
VIP
|
2008-05-07 14:53:25
Tez jestem informatykiem, fajnie ze wiesz jak to wszystko dziala. Wiesz tez zatem, ze w LCD aby piksele, a wiec w rezultacie obraz, byly widoczne musi byc podswietlenie, ktore jest realizowane przez umieszczona z tylu swietlowke. Stad tez zreszta sa problemy z nierownomiernym podswietleniem LCDkow i brakiem czerni. Jako, ze na informatyce zapewne nie uczyli was medycyny, polecam pojsc do okulisty i zapytac sie czy sleczenie przez iles godzin gapiac sie w swietlowke jest zdrowsze od pracy na monitorze czy telewizorze kineskopowym. No chyba, ze jestes tez okulista i wiesz lepiej.
__
|
VIP
|
2008-05-07 15:04:37
"Wybralem 770p, 17". Zaplacilem ok 1400 zl. Nawet na kablu analogowym ten monitor bije na leb na szyje kazdego CRT, przede wszystkim jesli chodzi o kolory.
__
|
Użytkownik
|
2008-05-07 15:47:41
Kazda dlugotrwala praca na siedzaco przed jakimkolwiek monitorem jest szkodliwa. Zasady bhp mowia o tym aby co godzine robic 5 minutowe przerwy a w tym czasie nie spogladac na ekran.
__
|
Użytkownik
|
2008-05-07 23:46:21
Plusik za Integrale __
|
- 1
- 2
Warning: getimagesize(http://img369.imageshack.us/img369/8101/spawnjx0.th.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166