Problem z kartą pamięci

Dostosuj

Autor Wiadomość
ex-Redaktor
Mav9l1ty

2007-09-16 19:09:29

Mam ledwo zipiący czytnik kart pamięci (czasami trzeba przytrzymać kabelek do usb, żeby wszystko łączyło) przez który próbowałem wczoraj wgrać zdjęcia z karty z aparatu do komputera.

W trakcie transferu zdjęć wyskoczył mi jakiś błąd crc i stanęło mniej-więcej w 3/4 zgrywania. Teraz jednak w ogóle nie chce czytać tej karty pamięci - kiedy wkładam ją do czytnika dioda odpowiedzialna za stan karty przez chwilę się zapala, a potem gaśnie. Kiedy włączam aparat jedyne, co widzę na wyświetlaczu, to “card error”, a kiedy wpinam aparat do kompa za pomocą kabla wyskakuje mi, że dysk wymienny jest niesformatowany. Karta jest bodajże typu “xD”, chociaż nie bardzo wiem czy to ma jakieś znaczenie.

Da się jakoś odzyskać te zdjęcia? Są dla mnie ważne, więc mi bardzo zależy i będę wdzięczny za pomoc.

__

Użytkownik
garo

2007-09-16 19:17:52

BadCopy Pro ma opcję odzyskiwania danych z "Digital Media Flash Cards". Może tym da radę... Wygląda na ziamęt w "zerach i jedynkach" ;)

__

ex-Redaktor
Mav9l1ty

2007-09-16 20:22:04

spróbuję tym programem, kiedy tylko uda mi się go ściągnąć, dzięki

__

VIP
fokuzo

2007-09-16 20:28:30

xD ma to do siebie, że często się kaszani. Możesz odwiedzić fotolab i poprosić aby sprawdzili Tobie ów kartę. Prawdopodobnie będzie ok :).

__

ex-Redaktor
Mav9l1ty

2007-09-16 20:46:22

Jutro się gdzieś z tym właśnie wybieram. Tylko, o ile fotograf będzie w miarę tani, to już informatyk albo ktoś od odzyskiwania danych, to raz, że nie wiem gdzie takiego kogoś szukać, a dwa, że będzie raczej drogi ;/

__

VIP
fokuzo

2007-09-16 21:10:11

ale na innym czytniku może zadziałać już kilka razy miałem taką akcję jak robiłem zdjęcia na xD. Szajs i nic więcej. CF ftw.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

173 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie