Użytkownik
|
http://wiadomosci.onet.pl/1970765,12,item.html
Tego po prostu nie chce sie juz komentowac. Przepraszam, ze brzydko sie wyraze, ale z WE trzeba spie****c zanim przeksztalci sie to w UE. I to jak najszyciej!
Przy okazji polecam wpisy o UE z blogu JKM:
http://korwin-mikke.blog.onet.pl/Jak-to-Unia-Europejska-nie-ist,2,ID376095111,n
http://korwin-mikke.blog.onet.pl/Satyagraha-Unia-i-Wspolnoty-a-,2,ID377054274,n
ps
mam pytanie, jak to jest z ta cena benzyny.
Gdy barylka kosztowala 150USD, mielismy wysokie ceny benzyny.
Gdy cena za barylke spadla do 50USD, tlumaczono sie, ze wysokie ceny sa dlatego iz ropa, ktora jest obecnie sprzedawana byla kupiona po starej cenie.
Teraz znowu slysze w radu, ze ropa skoczyla o 20USD w gore i... cena benzyny rowniez pojdzie w gore!
Wiec kiedy te niskie ceny?
Nie posiadam auta glownie z powodu horrendalnie wysokich cen benzyny. Przejazd 100km w jedna strone kosztuje typowe auto kolo 40zl.
Lepiej chyba chodzic pieszo, albo rowerem. Przynajmniej pieniadze zostana w kieszeni.
Rzad PO oglasza “tani brad dla biednych” co oznacza “drogi prad dla calej reszty”.
Oczywiscie, wspaniala unia, ktora rzekomo wspiera wolna energie nadal nie zajela sie problemem budowy mini elektrowni na wlasny uzytek.
Ale banany prostowac to ONI potrafia!
__
|
Użytkownik
|
cóż zrobisz...dla mnie to już powoli staje się chore.
Jednak większość z nas zdana jest na posiadanie samochodu ( jak można bez?). Także jesteśmy zdani również na rosyjskie koncerny paliwowe (ok, po części Amerykańskie).
Powoli trzeba się z tym pogodzić, że świat dąży do anarchii oraz utworzenia warstw: biednej -> bogatej, gdzie biedna 16h/24h będzie kopać w kamieniołomach dla bogatej.
Cofamy się w rozwoju...
__
|
Użytkownik
|
Ta racja. Niedługo klasa średnia przestanie istnieć.
__ http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif
|
Użytkownik
|
hahahahhahahahhahahahhahahhahahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhahhahahahhaha
__ Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie
wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!
|
Użytkownik
|
Kombatant załóż błotniki mule
|
Użytkownik
|
Nie lepiej zakładać takie tematy na forum o polityce zamiast na forum o e-sporcie, którego głównym targetem są ludzie w przedziale wieku od 15-18 lat, ze znaczną przewagą tych pierwszych. Większość ludzi na tym portalu nie miała jeszcze nawet okazji głosować, a o polityce wiedzą tyle co ja o ogrodnictwie czy balecie... Nie twierdzę, że nie ma tutaj ludzi, którzy mają rozeznanie w temacie polityki, jednak mimo wszystko są to wyjątki, zapewne mniej niż 5% społeczności tego portalu. To tak jakbym zakładał temat o wyborze ślizgaczy do myszki na forum poświęconym gastronomi, przepisom kulinarnym, czy ogrodnictwie...
Masz rozmaite portale o polityce, gospodarce, itp gdzie przesiadują i udzielają się ludzie, którzy się tym interesują i mają wystarczającą wiedzę, żeby o tym porozmawiać na poziomie, a ty przylatujesz ze wszystkim co wyczytasz na internecie i ci się nie spodoba na esports.pl i krytykujesz albo narzekasz, gdzie większości ludzi za dużo nie ma do powiedzenia w takich sprawach. Nie wiem czy zauważyłeś, ale jest to portal o esporcie, gdzie ludzie głownie chcą porozmawiać o gierkach, sprzęcie, zawodach, scenach różnych gier, i rzeczami związanymi z komputerami, internetem, czasami jakies luźniejsze tematy etc... Chyba że specjalnie uderzasz ze wszystkimi swoimi krytycznymi uwagami akurat tutaj, bo wiesz, że ludzie tutaj przesiadujący nie są rozeznani w temacie i próbujesz tutaj zabłysnąć swoją wiedzą i intelektem, co ci niestety nie bardzo wychodzi, albo wiesz, że na innych portalach gdzie są w większości ludzie w innym przedziale wiekowym i z odpowiednią widzą zostaniesz co najwyżej wyśmiany za niektóre z twoich poglądów czy twój szczeniacki sposób pisania.
__
|
Użytkownik
|
spelniaj sie w temacie, tepy prymitywie.
__ Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie
wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!
|
Użytkownik
|
Kombatant załóż błotniki mule
No i jesteś pierwszym przykładem, że niektórzy ludzie tutaj nie dorośli do dyskusji na tematy,
które zakłada tutaj qwe...
spelniaj sie w temacie, tepy prymitywie.
No i tak właśnie wygląda dyskusja na tym forum. Następny dowód na to,
że jest to nie najlepsze miejsce na takie dyskusje...
__
|
Użytkownik
|
@Castiel
A ja myślę że dobrze że tutaj Qwe pisze. Mimo że jest tutaj wielu głupich ludzi którzy potrafią siać tylko zamęt dzięki czemu dostają +10 do fejmu i +5 do zbroi. Rzadko wypowiadam się w jego tematach ale często je czytam i jestem ciekawy co tam znów wyskrobał w internecie. Fajnie wiedzieć o takich rzeczach i Ci 15latkowie za parę lat dorosną do tego i skumają co Qwe ma na myśli. Próbuje pokazać “polskiej młodzieży” co się dzieje na tym świecie i że nie jest wcale tak kolorowo. I nie robi że to jest portal o sportach elektronicznych, po to jest forum żeby wymieniać się swoimi poglądami i przemyśleniami. Pewnie ameryki nie odkryłem . pozdro.
__
|
VIP
|
@castiel - nikt nikomu nie zabrania rozmawiac zarowno o grach, jak i polityce. od tego jest kategoria offtopic. jakby jej nie bylo to wtedy te tematy nie bylyby na miejscu.
skad w ogole wiesz jaki jest target esports?
__
|
Użytkownik
|
Castiel qwe zdaje sobie z tego sprawe Zdaje sobie tez sprawe z tego ze dzieciaki ponizej 20-22 roku zycia chlona takie rzeczy jak piwko ;]
A ze wiekszosc z nich jest i tak lekko glupia niema pojecia o niczym to tak to juz jest ze sa latwo podatni na manipulacje czy to ze strony QWE-go czy ze strony innych mediow.
QWe uprzedzan “hate attack” tak nie wsysztkie twoje posty sa manipulacja.
__
|
Użytkownik
|
@castiel - nikt nikomu nie zabrania rozmawiac zarowno o grach, jak i polityce. od tego jest kategoria offtopic. jakby jej nie bylo to wtedy te tematy nie bylyby na miejscu.
skad w ogole wiesz jaki jest target esports?
Ale ja nikomu nie zabraniam pisać o polityce. Po prostu uważam, że jest to kiepskie miejsce do takich dyskusji, a czemu to napisałem w poprzednim poście. Można zakładać takie tematy, tylko nie mają one tutaj większego sensu, więc po co?
Jaki jest target eports? No właśnie może ty mi powiesz? Pierwotny był na pewno inny niż obecny, co widać po poziomie wypowiedzi użytkowników we wcześniejszym okresie tego portalu, a poziomem wypowiedzi teraz - przykładem są choćby nawet komentarze pod newsami, które piszesz. Target może rzeczywiście się nie zmienił, dalej jest to portal kierowany głownie do ludzi młodych, ale mentalność ludzi odwiedzających ten portal kiedyś, a mentalność ludzi odwiedzających go teraz jest niestety całkiem inna.
__
|
Użytkownik
|
czemu o grupie docelowej esports.pl wypowiadają się osoby które na tym portalu są wyjątkowo krótko...
@LaM
Moim zdaniem młode pokolenie, dużo bardziej zdaje sobie sprawę “o so chodzi”. To czy jest to dobre czy złe, naprawdę nie będę oceniał (według mnie złe) tego. Każdy czy 15 czy 150 lat ma prawo mieć swoje zdanie na tematy które go bezpośrednio dotyczą.
__
|
Użytkownik
|
LaM za to Ty na chłodno kalkulujesz każdy fakt nigdy się nie mylisz nikomu nie wierzysz i zawsze masz racje. Mówisz że chłone wszystko to co nam podsuwa qwe czy jakies inne media, gdzie Ty mówiac tak sam uczestniczysz w tym o czym mówisz. Chłoniesz inne media. To o czym pisze qwe juz sam zauwazyłem dość długi czas temu. (tj zacząłem o tym czytac)
Srombatantowi odpowiedziałem tak a nie inaczej bo wiem , że napisał to byle napisac byle zanegować.
@Castiel Jak ty uważasz, że to złe forum na takie sprawy to gdzie znajdziesz lepsze. Gdzie znajdziesz ludzi których interesuje to co dookoła nich sie dzieje ? Na insomni czy nasza klasa ? gdzie gadaja o głupotach ? Nie ma lepszego słuchacza nad komputerowego gracza. ;p
|
Użytkownik
|
Nie posiadam auta glownie z powodu horrendalnie wysokich cen benzyny. Przejazd 100km w jedna strone kosztuje typowe auto kolo 40zl.
Lepiej chyba chodzic pieszo, albo rowerem. Przynajmniej pieniadze zostana w kieszeni.
-qwe i róznica jest taka jeżeli pracujesz to pracujesz po to zeby sobie pozwolic na : wygode, komfort, wszystko co chcesz i prosze jezeli twierdzisz ze nie masz samochodu bo benzyna jest droga to hawi najs dej , kup sobie na gaz samochód taniej ci wyjdzie.
Jak tu kolega napisał takie wypociny sowje pisz na forach tematycznych a nie w offtopic bo naprawde niewiem i naprawde nie mam pojecia po co tu takie rzeczy piszesz. Korwin mikke cenie ale to nie jest powód pisania tym na prawo i lewo ( czemu prawo i lewo bo to jest identyczne pisanie na forum akwarelystów na temat gier komputerowych) daj sobie siana i jezeli masz taka cheć udzielania sie to udzielaj sie ale po co tu, wszyscy wiedza jaki ty dojrzaly, mądry elokwenty. Ale wiesz pomyliłeś fora!
Zrozum człowieku świat juz taki jest i mozes sobie pisac o dupie maryli ale to i ta ci nic nie da chyba ze lubisz sie w to zagłebiać, martwić kontemplowac na ten temat a to daje ci spełnienie.
dziekuje wszystko i czekam na twoje nie omylne argumenty.
__
|
Użytkownik
|
Wziąłem średnie spalanie pięciu najczęściej ocenianych samochodów (wg. testy.mojeauto.pl/spalanie/, założyłem, że 50 km przejeżdżamy w mieście, a drugie pięćdziesiąt w trasie) i przemnożyłem przez średnią cenę benzyny w Gdańsku (wg. e-petrol.pl, ceny w Gdańsku są przeciętne w skali kraju), wynik: 31,83 pln/100km, czyli trochę ponad 20% mniej niż napisałeś. Normalnie bym się nie czepiał, ale ciągle piszesz, żeby sprawdzać informacje na własną rękę...
PS Niech będzie, że płacimy 40 złotych za 100 km przejechane w mieście. Pojedynczy dojazd do pracy to będzie jakieś 5-10 złotych. Jeśli jadąc samochodem zaoszczędzę czas, który normalnie spędziłbym w komunikacji miejskiej to spokojnie zarobię w ten sposób na różnicę między biletem autobusowym a benzyną. No a komfort własnego środka lokomocji mam gratis.
__
|
VIP
|
Ja mam gaz i za 60 zł robie 300 km
__
|
VIP
|
Dajcie tylko poprawkę na to, że nie zawsze samochodem jest szybciej (przypadek z aglomeracji Warszawskiej -> tory > asfalt)
__ www.hstv.pl
|
VIP
|
@hstv.konradm
No i pewnie zauwazyles, ze jest mnostwo osob, ktore spokoooooojnie stac na dojazd do pracy samochodem a i tak dojezdzaja sobie rowerem.
Czasami na nogach dojdzie sie szybciej ;D
__ gdzietenwosk.pl
|
Użytkownik
|
@t2
Przepraszam Cie bardzo, ale dojazd do Lodzi fordem mondeo z Pajeczna kosztuje niecale 40zl.
Oczywiscie zalezy jeszcze gdzie i co tankujesz.
Ale nawet niech kosztuje te 32zl, wiec w dwie strony mam 64zl. To jest malo??
Nie wiem czy wiesz, ale zanim USA dopadl kryzys, to nie kupiles tam auta z pojemnoscia mniejsza niz 2 litry.
Tam paliwo bylo tansze niz woda. Lejesz do pelna i jedziesz zwiedzac kraj.
U nas co najwyzej pobliskie sklepy monopolowe mozna pozwiedzac przy takiej cenie benzyny.
__
|
Użytkownik
|
tldr
__
|
VIP
|
@qwe
“Tego po prostu nie chce sie juz komentowac. Przepraszam, ze brzydko sie wyraze, ale z WE trzeba spie****c zanim przeksztalci sie to w UE. I to jak najszyciej! "
WTF? '92 traktat z maastrich, slyszales?
co do pozwu to norma - pacta sund servanda i nie ma o czym dyskutowac, powiem kolokwialnie zeby owe 15letnie dzieci zrozumiały - chcieliście kase z unii, 4 swobody, autostrady, stadiony, nowe tory i biblioteki, zaproszenia na szczyty musicie sie integrować, a ujednolicenie prawa jest jednym w przejawów integracji.
-------------
niestety co do benzyny jest problem, w USA cena benzyny na stacjach spadala (mniej wiecej tyle samo bo o 60%) wraz z cena baryłki na NYEMX, u nas spadla z 4,70 do 3,30 (ceny z wwa, gdzie tankuje) teraz znowu jest po 4 (cena barylki wzrosla z 33 do 52 $)
dlaczego tak?
jeden powod to wysoka akcyza, a drugi to... nie wiem :|
__
|
Użytkownik
|
Qwe (+)
Fronki (+)
UE - za rączkę pokażemy jak realizować standardy przyjęte za “europejskie”. Innego sposobu na ucywilizowanie tego (Naszego!) kraju nie znam. Dla szarego człowieka żyjącego w naszych czasach ciężko znaleźć minusy przystąpienia (plusy: wolny rynek pracy i kapitału, spadek cen w efekcie... so much more), . Inaczej w długim okresie. But whocares? Rząd? Politycy? Przeta chodzi o słupki i koryto. Nie mam pojęcia czego wy po tych ludziach oczekujecie.
Zapiszcie się do młodzieżówki i zmieniajcie ten kraj.
@Qwe - może już to zrobiłeś. Działaj uświadamiaj ludzi, tylko kiedy na tym forum masz tylu “przeciwników” politycznych, to jak pociągniesz za sobą miliony?
__
|
Użytkownik
|
@Fronki
chcieliście kase z unii, 4 swobody, autostrady, stadiony, nowe tory i biblioteki, zaproszenia na szczyty musicie sie integrować, a ujednolicenie prawa jest jednym w przejawów integracji.
Jakos by**o trzeba bylo przekonac do unii, nieprawdaz?
Sila nie mozna to trzeba sposobem.
jeden powod to wysoka akcyza, a drugi to... nie wiem :|
Wysokie podaki i akcyza. Owszem.
A najsmieszniejsze jest to, ze zarobki w Polsce sa bardzo niskie i posiadanie auta to SPORY wydatek.
Mimo, ze stac mnie na auto to tych cen po prostu nie moge przelknac.
@ramm_pl
Dla szarego człowieka żyjącego w naszych czasach ciężko znaleźć minusy przystąpienia
Pogadaj troche z ludzmi- wlasnie takimi szarymi z ulicy, wymienia Ci wiecej minusow niz moglbys sobie zdawac sprawe.
(plusy: wolny rynek pracy i kapitału, spadek cen w efekcie... so much more)
Wolny rynek? Chyba snisz. Tak nam kaza wierzyc bo rzeczywistosc jest troche inna.
WE w ramach regulacji ustanamia dotacje, ustala limity, ograniczenia produkcji itp itd
Takze narzuca surowe kary za ich przekroczenie.
Jak to gdzies czytalem, traktory sa opisywane w 60 rozporzadzeniach !!!
Wiesz ile KASY poszlo na to by dostosowac nasze prawo do prawa unijnego? Ile kasy musial wyrzucic Kowalski by dostosowac swoje przedsiebiorstwo do czasem absurdalnych wymogow UE? Dostosowanie sie do wymogow unii kosztuje przedsiebiorstwa setki MLD euro rocznie.
I w naszej “kochanej”, skorumpowanej UE wolnego handlu nie ma jesli chodzi o wymiane towarow miedzy krajami unijnymi a tymi poza unia. W efekcie nie mozemy sobie prowadzic negocjami handlowym z takimi np Chinami na wlasna reke.
SPADEK CEN
Tutaj to chyba chciales zazartowac. Od przystapienia polski do UE nie zauwazylem jakos spadku cen.
Wrecz przeciwnie. Mleko, produkty mleczne, cukier itp maja znacznie wyzsza cene niz przed wejsciem do UE.
UE zamykala nasze dobrze prosperujace cukrownie (nawet placila- NASZYMI pieniedzmi- by je zamknieto) tak dlugo, ze teraz musimy sprowadzac czesc cukru zza granicy.
Jest tego jeszcze wiecej.
Aha i jeszcze jedno:
Nasza “kochana” unia europejska nie pozwala wwzozic ZADNYCH produktow spoza UE do terenow UE.
Na lotnisku czekaja kosze, gdzie wyrzucane sa jogurciki, puszki, owoce. Nie wiem jak w reszcie krajow ale w niemczech to juz jest (i w paru innych krajach w przygotowaniu).
Ogolnie za jakis czas zapomnicie o normalnym jedzeniu.
Unia rzekomo dba o nasze zdrowie i wpi****a tysiac atestow, norm jakosciowych itp itd, a tak naprawde zarcie made in EU to najgorszy jakosciowo syf jaki mozna zjesc na swiecie. No, moze poza USA.
Na marginesie, polecam ksiazke Wojciecha Cejrowskiego Rio Anaconda. Fajnie wymienia tak absurdy norm jakosciowych UE.
@Qwe - może już to zrobiłeś. Działaj uświadamiaj ludzi, tylko kiedy na tym forum masz tylu “przeciwników” politycznych, to jak pociągniesz za sobą miliony?
Nie mam zamiaru nikogo za soba ciagnac. Juz dawno dotarlo do mnie, ze ten spisek jest niemozliwy do unikniecia. A jak to wszystko sie skonczy??
__
|
Użytkownik
|
"Pogadaj troche z ludzmi- wlasnie takimi szarymi z ulicy, wymienia Ci wiecej minusow niz moglbys sobie zdawac sprawe. "
To w koncu jestes przeciwny socjalizmowi czy nie ? Bo tak mowisz o tych szarych ludzikach jakby ci na nich zalezalo ... Pozatym co taki szary czlowiek z ulicy moze wiedziec o swiecie polityce ? W miasteczku w ktorym sie urodzilem wiele sie zmienilo dzieki kasiorce z unii ... z wlasnego punktu widzenia tez widze wiecej plusow niz minusow zwiazanych z integracja .... ba nawet popieram stworzenie federacjii na wzor USA z rzadem federalnym i prezydentem ktory ma duzo wladzy
[ no najlepiej jakby sie tak cofnac do czasow kenediego bo teraz to prezydent jest tylko marionetka]. Tak czy siak fajnie miec marzenia ... ale ludzie juz tacy sa ze gdzie wladza pieniadze polityka to korupcja zanik moralnosci i bezwglednosc. Nasz swiat ma swoje wady ... ale tbh konkurencja i ostra walka sa motorem postepu ... po co mielibysmy sie rozwijac jakby kazdemu bylo cudownie i dobrze jak w raju ? Oczywiscie ja postrzegam dorobek ludzkosci z punktu widzenia nauki nie rozwoju duchowego.
Jakby niepatrzec to nie jest takie zle. Zalozmy ze we weszechswiecie nie jestesmy sami... co by sie stalo jakbysmy zatrzymali sie w rozwoju i udali sie swiat rozkoszy ,zabawy i szcescia ?
__
|
VIP
|
Lam to, że na jakiejś wiosce wybudowali salę gimnastyczną, to chyba nie znaczy że Unia jest dobra, co?
tak jak qwe mówi, wszystko sposobem, a taka sala to są grosze
__
|
VIP
|
@ qwe
“Jakos by**o trzeba bylo przekonac do unii, nieprawdaz?
Sila nie mozna to trzeba sposobem."
Referendum akcesyjne, badania poparcia pokazuja ze nie - wcale nie trzeba przekonywac zadnym sposobem, ludzie wykształceni, widzacy wiecej niz czubek swojego nosa i najblizszy monopolowy w ogormnej wiekszosci popieraja i popierali integracje bo postrzegaja ja jak szanse dla POLSKI - wspolny rynek, inwestycje, etc
dzis jest szansa na dogonienie zachodniej europy, bez ue tego nie ma i tyle w tym temacie
__
|
VIP
|
Ksiaze, a co, liczyles na jakies cuda niewidy? tak czy inaczej, czesto widzy przy okazji nowych inwestycji logo UE...
Ja do wszystkiego podchodze racjonalnie, na pewno nie jestem jakims euroentuzjasta, ale nie ulegam tez slowom osob robiacych z UE “narzedzie Szatana” (oj, a sa tacy Zdaje sobie sprawe z ogromnej biurokratyzacji, wielu irracjonalnych dyrektyw KE, ale...
qwe, powiedzmy, ze jest taka sytuacja: ktos mieszka w malym miescie, gdzie nie ma doslownie niczego. Dzieki UE (przynajmniej oficjalnie) wybuduja jakas hale sportowa czy basen, a w szkole bedzie pracownia komputerowa z prawdziwego zdarzenia. Pozniej taka osoba wyjezdza na studia, moze bez problemu wyjechac na jakies stypendium zagraniczne (oczywiscie moglo tez tak byc przed przystapieniem do UE, ale zobacz sobie ile osob korzysta z Erasmusa), a potem nawet studiowac w innym kraju. Bez problemu moze jezdzic (latac), uczyc sie i pracowac sobie gdzie chce (no moze jeszcze nie do konca, bo rynki pracy sa chyba jeszcze ograniczone). Teraz powiedz mi jakie wady ma UE, w odniesieniu do takiej osoby (i jak wygladalaby jej sytuacja przed wstapieniem do UE).
Aha, moglbys konkretnie powiedziec co nie podoba sie tym “szarym ludziom” w UE? Mowisz, ze drozeje zywnosc, ale zarobki tez jednak powoli rosna. Dla mnie w sumie najgorsza rzecza sa ceny energii elektrycznej i gazu, ale ciezko domniemywac jak wygladalyby, gdybysmy nie byli w UE (gorzej moze byc z pakietem klimatycznym).
Oczywiscie krytykowac jest zawsze latwo. Ogladam sobie czasem troche filmow na YT (np. z debat), ale czy uwazasz, ze krotkie fragmenty wystapien z PE w polaczeniu z muzyka dajaca efekt grozy nie moga byc uznane za pewnego rodzaju manipulacje? Program UPR i niektore z rzeczy, ktore mowi JKM, sa ciekawe, ale to tylko TEORIA, a w praktyce mogloby nie byc juz tak rozowo. Szczerze mowiac chcialbym, aby np. UPR mialo jakis udzial w debacie publicznej (w czym mogloby pomoc dostanie sie do PE czy naszego sejmu), zeby ludzie mogli spojrzec na kazde zagadnienie z roznych perspektyw (akurat dzisiaj byla jakas debata u mnie, szkoda ze przegapilem, ale i tak wlasnie przedstawiciela UPR nie bylo), ale nawet jesli ta partia robi szum w Internecie, to i tak nadal pozostaje na marginesie polskiego zycia politycznego (szanse na mandat sa raczej iluzoryczne, ciekawy jestem tylko jak na zwolennikow wplynie taki zimny prysznic).
Odbieglem od tematu, ale takie sa moje przemyslenia. Zblizaja sie wybory do PE, w ktorych nie mam wlasciwie na kogo glosowac (aczkolwiek na pewno kogos wybiore). Przyjezdza jakas Lena Kolarska-Bobinska i uzyskuje w sondazach najwieksze poparcie, bo przeciez wypada glosowac na PO (ja jakbym mial glosowac to juz na osobe, ktora stad pochodzi i ktora jest od 5 lat parlamentarzysta). OK, z drugiej strony mamy prowadzace kampanie w Internecie UPR. I co sie okazuje? Ze wiekszosc kandydatow to ludzie raczej marnie wyksztalceni (aczkowiek zdaje sobie sprawe, ze nie jest to rzecz najwazniejsza, jesli chodzi o polityke). I pojawia sie tutaj pytanie - czy wiecej korzysci bede mial z przedstawiciela (pomijam juz tutaj raczej male uprawnienia PE), ktory byl juz w PE (wiadomo, poznal to miejsce od podszewki, ale przede wszystkim ma “kontakty”, poza tym najbardziej liczaca sie frakcja), jest wykladowca na kilku uczelniach, zna piec obcych jezykow, czy moze z osoby, ktora nie skonczyla liceum, a jej dzialalnosc ogranicza sie do manifestacji?
__
|
VIP
|
Lepper, debil skończony po jakiejś śmiesznej zawodówce rolniczej, był wicepremierem
Balcerowicza, doktoranta, zastąpił Skrzypek po jakiś groteskowych studiach w USA
coś jeszcze nas może zdziwić ?
__
|
Użytkownik
|
No tak judasze sprzedali Polske za przysłowiowe 30 euro, UE to drugie ZSRR i chce nas zniewolić i należy jak najszybciej wyjść z tego eurokołchozu.
A teraz już na serio, trudno mi sobie wyobrazić jakby wyglądał nasz kraj gdyby ludzie uwierzyli w te majaki i powiedzieli NIE. Pewno jak jakieś skrzyżowanie Ukrainy z Białorusią.
Aha i przykład Norwegii w ogóle nie ma tu zastosowania, inna kultura, inne uwarunkowania polityczne no i ropa którą mają.
Btw UPR albo KoLiber jeszcze istnieją? Chyba tylko wirtualnie w internecie, ale jak konserwatywni liberałowie wchodzą w alians z narodowymi socjalistami żeby dorwać sie do koryta to takie są skutki. Czasami migną w tv i wyżywają sie na onecie i niszowych portalikach internetowych
__
|
Użytkownik
|
“Pogadaj troche z ludzmi- wlasnie takimi szarymi z ulicy, wymienia Ci wiecej minusow niz moglbys sobie zdawac sprawe. "
To w koncu jestes przeciwny socjalizmowi czy nie ? Bo tak mowisz o tych szarych ludzikach jakby ci na nich zalezalo ...
Ale co to ma do rzeczy? A nawet jesli, to przeciez ich niezadowolenie wynikalo by z socjalizmu.
W miasteczku w ktorym sie urodzilem wiele sie zmienilo dzieki kasiorce z unii ...
U mnie tez. Na szczescie za NASZE, a nie unijne pieniadze.
Jakby niepatrzec to nie jest takie zle. Zalozmy ze we weszechswiecie nie jestesmy sami... co by sie stalo jakbysmy zatrzymali sie w rozwoju i udali sie swiat rozkoszy ,zabawy i szcescia ?
Byli bysmy weseli i szczesliwi?
@Fronki
Zalozenia UE nie byly zle. Dzis, nie dosc, ze zmienily sie zalozenia to i wykonanie tych zalozen jest marne.
@xionc
UPR albo KoLiber jeszcze istnieją? Chyba tylko wirtualnie w internecie, ale jak konserwatywni liberałowie wchodzą w alians z narodowymi socjalistami żeby dorwać sie do koryta to takie są skutki.
A czy NIE istnienie jakiejs partii w TV swiadczy o tym, ze jakiejs partii nie ma?
UPR istnieje, ma sie bardzo dobrze.
Jakbys “bystrzacho” nie zauwazyl to startuje nawet w wyborach do europarlamentu z listy nr 1.
Swoje kampanie i manifestacje rowniez prowadzi a, ze nie pokazuja tego w TV, bo Ty zapewne tylko TV ogladasz to coz. Nic tylko wspolczuc.
Ale podpowiem Ci cos, jakbys nie zauwazyl. UPR od dawna jest blokowany w mediach. Lis, Olejnik i reszta tej bandy zapraszala do swoich programow WSZYSTKICH politykow, tych najbardziej i namniej waznych. Wszystkich oprocz ludzi z UPR.
Kiedys juz na wizji byla afera z tego powodu, ale Ty to zapewne przespales.
Takze wiesz. Te twoje bazgroly sa warte tyle co nic : )
I na zakonczenie, bo widac, ze masz problemy z mysleniem.
ale jak konserwatywni liberałowie wchodzą w alians z narodowymi socjalistami żeby dorwać sie do koryta to takie są skutki
Gdyby UPR chcial sie dorwac do koryta to juz dawno zmienilby poglady i nazwe, tak jak reszta partii.
Oj czlowiek, just think!
__
|
Użytkownik
|
"Referendum akcesyjne, badania poparcia pokazuja ze nie - wcale nie trzeba przekonywac zadnym sposobem, ludzie wykształceni, widzacy wiecej niz czubek swojego nosa i najblizszy monopolowy w ogormnej wiekszosci popieraja i popierali integracje bo postrzegaja ja jak szanse dla POLSKI - wspolny rynek, inwestycje, etc
dzis jest szansa na dogonienie zachodniej europy, bez ue tego nie ma i tyle w tym temacie”
Kłamiesz.
__
|
Użytkownik
|
I znowu wycieczki osobiste, I znowu grasz guru jaki to ty jesteś mądry i zajebisty bo obejrzałeś pare filmików na yt i wiesz więcej niż szara masa która dała sie omotać tv i tym sprzedajnym salonowym dziennikarzom w stylu Lisa i Olejnik czy innych Zarembów. I znowu wybiórczo odpowiadasz na posty, zaparzyłeś sie bo skrytykowałem twoich współwyznawców którzy zbratali sie nawet z naziolami i fanatykami ojdyra. Teraz może Libertas?
Po raz kolejny powtórze że integracja była naszą jedyną szansą żeby dogonić zachód, chyba że wolałbyś wschód?
UE nie jest idealna i np decyzja żeby przyjąć Bułgarie i Rumunie była totalnym błędem, obliczonym tylko na to żeby te kraje nie wpadły znowu w orbite Rosjan.
__
|
Użytkownik
|
@Lam
Jeszcze odniose sie do Twojej wypowiedzi.
Zyjesz tak dlugo na tym swiecie a nie dostrzegasz latwo zauwazalnych faktow.
Zalozmy ze we weszechswiecie nie jestesmy sami... co by sie stalo jakbysmy zatrzymali sie w rozwoju i udali sie swiat rozkoszy ,zabawy i szcescia ?
Po pierwsze, dzieki naszej elycie zatrzymalismy sie w rozwoju.
Czy przecietny czlowiek lub niezalezna grupa ludzi moze budowac rakiety kosmiczne?? NIE!
Czy przecietny czlowiek lub niezalezna grupa ludzi ma szanse badac kosmos na wlasna reke?? NIE!
Jak narazie to nie mozesz nawet budowac samolotu, bo nie daj boze, bedzie on tanszy, lepszy i korzystniejszy w eksploatacji niz mega drogie, kupione po zawyzonych cenach samoloty ktore kupil rzad dla SIEBIE za nasze pieniadze.
A zalozmy, ze nie jestesmy sami w kosmosie.
Myslisz, ze rzad jesli natrafi na obca cywilizacje, to Ci o tym powie??
Stary, zejdz na ziemie. Do tej pory ukrywane sa wydarzenia z Rooswell. Dodatkowo rzad zasmieca nasze umysly glupimi historyjkami na te tematy, by jeszcze bardziej osmieszyc w naszych oczach mozliwosc istnienia obcych cywilizacji.
Setki miliardow USD ida na takie programy jak SETI, ale przecietnej inteligencji czlowiek, jest w stanie sie domyslic, ze jezeli obca cywilizacja, nie odbiera/nie nadaje na falach radiowych to caly ten piepr***y program, ktory od lat nie daje zadnych rezultatow, a wciaga ogromne pieniadze, idzie w piach.
@Fronki
Referendum akcesyjne, badania poparcia pokazuja ze nie - wcale nie trzeba przekonywac zadnym sposobem, ludzie wykształceni, widzacy wiecej niz czubek swojego nosa i najblizszy monopolowy w ogormnej wiekszosci popieraja i popierali integracje bo postrzegaja ja jak szanse dla POLSKI - wspolny rynek, inwestycje, etc
Referendum akcesyjne?? Mowisz o tej eurosocjalistycznej propagandzie, ktora faszerowali nas przez tyle lat?
Zajrzyj troche do ksiazek z historii (czasem nie szkolnych!) i wiedz, ze TAKA propagande prowadzilo wlasnie ZSRR, by przekonac ludzi, ze w nowym imperium beda zyc w radosci i dobrobycie.
ludzie wykształceni, widzacy wiecej niz czubek swojego nosa
Wyksztalceni, czyli jacy? Po technikum? Zawodowce?
Po jakich studiach? Europeistyce czy kaszuboznastwie??
Osobiscie niewielu znam przedsiebiorcow, ktorzy OBECNIE zadowoleni sa z wejscia do WE.
Zyskaly moze molochy, ktore maja kapital by atakowac rynki zagraniczne. Przecietny polak moze o tym pomarzyc, bo w porownaniu z zachodem zyje sie u nas w skrajnej nedzy.
dzis jest szansa na dogonienie zachodniej europy
Jestem w stanie zalozyc sie o dowolna kwote pieniezna, ze nie dogonimy zachodu nawet i za 50 lat.
Zmiany trzeba wprowadzic TU i TERAZ, a nie liczyc na dobra wrozke- unie europejska- ktora wyczaruje pieniadze z kapelusza.
Narazie z tej wspolnoty widze tylko tyle, ze powoli Polska zaczyna przypominac tania sile robocza dla Niemiec- takie male Chiny za granica, tyle ze calkowicie niegrozne, bo przeciez nasze f16 z ktorych polowa nie lata, oraz herkulesy, ktore powinny stac w muzeum nie sa w stanie oprzec sie wiekszosci sil zbrojnych krajow z reszty europy, gdyby czasem Polska chciala wystapic z UE tak jak to mialo juz miejsce w historii USA z ta roznica jednak, ze warunki wyjscia z UE sa niejasne, w USA gwarantuje to konstytucja.
Konstytucja UE liczy 500 stron.
Jako spec od UE mozesz mi powiedziec dlaczego tak wiele? Dlaczego jest tak zagmatwana i pokomplikowana, a nie napisana prosto, jasno i przejrzyscie jak np konstytucja USA?
Nawiaze jeszcze do Twojego pierwszego posta
WTF? '92 traktat z maastrich, slyszales?
Aha, nie wiedzialem, ze traktat z maastrich mowi o dewiacji spoleczenstwa na sile, pod grozbami jakis pozwow.
Jesli polska przegra to kto zaplaci?? MY !! Ja ze swoich podatkow zaplace za to, ze nie chce miec w polsce pedalstwa i zgorszenia.
@xionc
I znowu wycieczki osobiste, I znowu grasz guru jaki to ty jesteś mądry i zajebisty bo obejrzałeś pare filmików na yt i wiesz więcej niż szara masa która dała sie omotać tv i tym sprzedajnym salonowym dziennikarzom w stylu Lisa i Olejnik czy innych Zarembów.
To chyba tylko twoje, wyimaginowane zdanie. Pisze to co mysle a co Ty o tym myslisz to mnie szczerze mowiac ....
Moja wiedze nie czerpie z filmikow na YT, nie siedzialem juz daawno na tym serwisie, zapewne w przeciwienstwie do ciebie.
I znowu wybiórczo odpowiadasz na posty, zaparzyłeś sie bo skrytykowałem twoich współwyznawców którzy zbratali sie nawet z naziolami i fanatykami ojdyra.
Wybiorczo?? Tzn? Na co chcesz uzyskac odpowiedz? Stary, co jak co ale o wybiorczosc to narazie moge posadzac Ciebie i Gazete Wyborcza.
Sam nie odpisujesz na polowe zarzutow i chowasz glowe w piasek. Chyba nawet przez internet sie kogos boisz.
A mozesz krytykowac kogo chcesz. “Twoich wspolwyznawcow”- czlowieku, nie wiem czy sie smiac czy plakac.
Nikt sie z nazistami nie zbratal, moze najpierw troche poczytaj i zakoduj sobie w twojej pustej glowie co sie tam dzialo, bo znowu lecisz tekstami jakbys dopiero co przeczytal najnowszy numer Gazety Wyborczej.
Teraz może Libertas?
Libertas to koncesjonowana opozycja, jakbys nie zauwazyl. Ta parta jest tak eurosceptyczna jak z Tuska prawdomowca.
Jej zadanie to odebranie glosow PRAWDZIWEJ opozycji i ogolnie zrobienie lekkiego zamieszania, by ludziom wydawalo sie, ze ktos walczy w ich interesie. Jeszcze tego nie zauwazyles?? Gdzies Ty byl? Chyba znowu czytales Gazete Wyborcza...
Po raz kolejny powtórze że integracja była naszą jedyną szansą żeby dogonić zachód, chyba że wolałbyś wschód?
A dlaczego wschod pozwolil bysmy dolaczyli sie do zachodu?? Chyba ktos tu z kims od dawna w zmowie jest.
Zreszta, ja wole zajac sie wlasnym kawalkiem ziemi a nie ogladac sie na innych, nie wiem jak Ty.
Co pozniej, bedziesz zapartywal sie w USA a moze kolonie na Marsie (jezeli takowe powstana)?
Na wlasnym podworku sprzata sie samemu a nie prosi o to sasiada, BO ZA DARMO CI SASIAD NIE POSPRZATA !!!
Wbij to sobie wreszcie do glowy, bo chyba dalej zyjesz w przekonaniu, ze nasi zbawiciele z zachodu robia to dla nas za darmo.
My nic nie zyskamy bo nie mamy nic wielkiego do zaoferowania, poza tania sila robocza.
UE nie jest idealna i np decyzja żeby przyjąć Bułgarie i Rumunie była totalnym błędem, obliczonym tylko na to żeby te kraje nie wpadły znowu w orbite Rosjan.
I tu zle i tu niedobrze. Moze pora stworzyc wlasne, silne panstwo? Oczywiscie trzeba zlikwidowac socjalizm w pierwszej kolejnosci.
__
|
VIP
|
@qwe
jesli rowna placa dla kobiet i mezczyzn to dla Ciebie dewiacja i zgorsznie to GG zacznij czytac linki ktore wklejasz:
“Ustawa ma wprowadzić do polskiego prawa przepisy dyrektyw, których niepełne wdrożenie zarzucała nam KE: wprowadzającej w życie zasadę równego traktowania osób bez względu na pochodzenie rasowe lub etniczne (2000/43/WE), ustanawiającej ogólne warunki ramowe równego traktowania w zakresie zatrudnienia i pracy (2000/78/WE), w sprawie wprowadzenia w życie zasady równego traktowania mężczyzn i kobiet w zakresie dostępu do zatrudnienia, kształcenia i awansu zawodowego oraz warunków pracy (2002/73/WE), wprowadzającej w życie zasadę równego traktowania mężczyzn i kobiet w zakresie dostępu do towarów i usług oraz dostarczania towarów i usług (2004/113/WE)."
a teraz przepros i wyjdz
co do reszty to jest to ten sam poziom idiotyzmow co w/w i tym razem nie bede cie wyprowadzal z bledu, zyj sobie w tym swoim smutnym swiecie, pelym spiskow, zydow i repitlian, a nam pozwol zyc w swoim ktory moze nie jest rewelacyjny, ale wiekszosc widzi zauwazlna poprawe np w stosunku do lat '90
__
|
Użytkownik
|
Zgodze sie z fronkim w 110 %
Teraz qwe napinaj
__
|
Użytkownik
|
@Fronki
jesli rowna placa dla kobiet i mezczyzn to dla Ciebie dewiacja i zgorsznie to GG zacznij czytac linki ktore wklejasz:
Akurat nie o to mi tutaj chodzilo.
A co do zarobkow kobiet i mezczyzn. Wiesz, jakos z doswiadczenia wiem, ze kobiety sa gorszymi pracownikami od mezczyzn.
Naprawde wole miec kadre zlozona glownie z facetow niz bab, dla ktorych plotkowanie i gadanie o ciuchach jest wazniejsze od wszystkiego innego.
Ale oczywiscie eurokochloz narzucajacy swe racje naszemu rzadowi doprowadzil, ze kobiety w firmie zatrudniac trzeba, inaczej jest sie posadzonym o dyskryminacje. To JEST chore.
Tak samo jak z inwalidami. W firmie liczacej ponad 20 osob, 7% MUSZA stanowic niepelnosprawni.
A co w przyszlosci? Moze jeszcze 5% zuli?
Jasne, ze jesli ktos chce ochlodzic rynek to takie praktyki stosuje.
a teraz przepros i wyjdz
A Ty czytaj dokladnie.
co do reszty to jest to ten sam poziom idiotyzmow co w/w i tym razem nie bede cie wyprowadzal z bledu, zyj sobie w tym swoim smutnym swiecie, pelym spiskow, zydow i repitlian, a nam pozwol zyc w swoim ktory moze nie jest rewelacyjny, ale wiekszosc widzi zauwazlna poprawe np w stosunku do lat '90
Typowe zagranie ala Fronki.
Udowodnic jedna swoja racje i automatycznie uzyc tego jako pretekstu do obalania reszty bez podania argumentow, bo “reszta to taki sam poziom idiotyzmow”
Erystyka rodem od Szopenhaurea. Prymitywny jestes.
Ale ja dalej czekam. Napisz cos wiecej. Bo narazie po tej Twojej unii mozna jechac na calego a Twoja jedyna obrona to “zyj sobie w swiecie spiskow”, “pleciesz bzdury” bla bla bla.
Zal mi ciebie : (
Zyj sobie dalej w tym wspanialym unijnym swiecie, gdzie polskie firmy padaja jedna po drugiej, a w twojej szkole na pseudokierunku zwanym europeistyka wpajaja ci jaka ta unia jest wspaniala i piekna.
Ostatnio Kwachu wykladal w Lodzi o UE i jedna z osob taka wypowiedz dala do radia, ze chyba nikt nie mial watpliwosci, ze jessmy ofiarami indoktryjacji unijnej rodem ze zwiazku sowieckiego.
No i nic wiecej nie powiem, zapewne twoja znajomosc historii jest na poziomie skonczonego LO, jednak moje posty staralem sie pisac tak, by wymagaly niewiele wiecej.
Ty jednak kolejny raz sie popisales.
Brawo panie Fronki, BRAWO !
ps.
i ja tu nie musze nic robic by stac na wygranej pozycji. To narazie Ty kolejny juz raz nie potrafisz nawet w najprostszy sposob wybronic swoich racji.
edit
Aha i juz wiem, dlaczego Fronki tak bronisz swojej (nie)racji. Ty nigdy nikogo nie zatrudniales tylko jestes zatrudnionym.
A wiec, ze tak powiem, zamknij dziob i wracaj do pracy.
__
|
VIP
|
Fronki, a czy czasem wszystko to co wymieniłeś, nie gwarantuje przypadkiem nasza konstytucja?
w teorii oczywiście, ale unijne przepisy praktyki raczej też nie zmienią ?
__
|
Użytkownik
|
Po prostu żyjemy w świecie gdzie każdy ma “swojszą rację" i co gorsza każdy ma argumenty by tę “swojszą rację" potwierdzać...
Do nikąd prowadzą te dywagacje. Skupcie się na sobie, róbcie co do was należy. Cieszcie się życiem i [odejdźcie od komputera (qwe - dasz rade dzień bez yt?).]
ramm - off.
__
|
VIP
|
Ksiaze, dwie rzeczy: nie znam tych dyrektyw, wiem tyle co ty - przeczytalem newsa na onecie, podobnie z konstytucja - nie znam jej na pamiec tutaj mnie przeceniasz, choc podejme sie odpowiedzi na Twoje pytanie -> wydaje mi sie, ze nasza konstytucja nie zawiera zadnych przepisow szczegolowych, wiec tym samym nie moze zawierac tych dotyczacych poruszanych spraw
co do praktyki i teorii, wlasnie IMO to jest kolejna dobra (dla qwe zla) rzecz - mozemy sie odwolac do ETSu, dam Ci przyklad - jesli jestes dyskryminowny ze wzgledu na kolor skory i polskie prawo na to pozwala, wyczerpujesz droge prawa w kraju i odwolujesz sie o ETSu - ty dostajesz odszkodowania a Panstwo deadline na zmiane prawa. proste i naprawde dziala.
__
|