Nowy lay Allegro.pl

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
VIP
Mateck

2009-05-12 16:42:44

http://allegro.pl/

Jak oceniacie nowy lay allegro? Widać, że czysta kosmetyka, ale według mnie na gorsze. Ta strona główna trochę taka rozjechana, pusta. Brzydką czcionką zrobiono napis allegro na głównej.

__

Były Redaktor
raul

2009-05-12 16:56:19

hmmm, patrząc na nowy lay sądzę, że allegro uderza w nowy target ludzi, którzy do tej pory nie mieli za wiele do czynienia z komputerami.

__

Użytkownik
kryshak

2009-05-12 16:59:31

Jest słabo, bardzo słabo. Po takiej firmie jak Allegro spodziewałem się DUŻO więcej, a wyszła strona robiona chyba przez gimnazjalistę.

__

Użytkownik
Zippi9

2009-05-12 17:13:33

Nowy lay ma przyciągać nowych użytkowników, FUNKCJONALNOŚĆ serwisu się nie zmieniła, a więc starzy użytkownicy przy niej zostaną. IMO dobre posunięcie allegro.

__

VIP
V!ct!M

2009-05-12 17:23:04

GOWNO

__

Użytkownik
DejvG

2009-05-12 17:47:52

GÓFNO TAKIE SAME JAK VISTA

__

Użytkownik
qwe

2009-05-12 17:57:40

Niestety GÓWNO to dobre określenie.
Juz zmiany kosmetyczne w pasku zarzadzania mocno pokomplikowalo sprawe.
Bylo mniej intuicyjne.

Natomiast nowy lay to juz totalne DNO.
Pozmieniano mnostwo rzeczy, allegro jest teraz kolorowe, mniej przejrzyste.

Posciagali pare pomyslow z ebaya m.in ostatnio ogladane przedmioty na stronie glownej z tym, ze na ebay to jaks wyglada a tutaj???

Nowy lay przypomine mi strone internetowa jakiegos osiedlowego przedszkola.
Ponadto promowane przedmioty na stronie glownej sa teraz niewidoczne. Po ch** placic 100zl za cos co ledwo mozna znalezc??

edit
http://www.allegro.pl/phorum/read.php?f=300&i=31161&t=31161 Tutaj mozecie przeczytac co sadza o “wiosennych zmianach” sami uzytkownicy allegro

edit2
nosz k***a po co zmieniac cos co juz jest dobre?? czy wszystkim sie w dupach poprzewracalo??

Ten lay przypomina mi nowy lay esports.

edit3

http://www.allegro.pl/contact/contact.php tu mozecie napisac do allegro co sadzicie o nowym layu

__

Użytkownik
Borewicz123

2009-05-12 18:03:34

A mi sie tam podoba ale ladnie sie zdziwilem jak dzis rano wchodze a tu nowy lay :D

__

Użytkownik
qwe

2009-05-12 18:04:48

A co w starym bylo takiego zlego?

__

Użytkownik
diGi

2009-05-12 18:17:46

Mi to ryba. Ważne, że zachowała funkcjonalność poprzedniej.

__

Użytkownik
Zippi9

2009-05-12 18:21:25

Starszym osobom bardziej się taki lay podoba jest kolorowy itd.

__

Użytkownik
varfare

2009-05-12 18:29:09

Na wszystko jest sposób:

www.aukcje.onet.pl
www.aukcje.wp.pl
www.aukcje.interia.pl (chyba najprzyjemniej to wygląda bo baner interii mały)

Nowy lay to tragedia. Po prostu tragedia...

__

Zbanowany
phoenixpll

2009-05-12 18:53:25

: D : D : D : D

__

Użytkownik
qwe

2009-05-12 19:20:48

@zippy

Wyjdz, prosze cie.

__

Użytkownik
mefistomek

2009-05-12 19:27:32

Wpisując “http://allegro.pl” mam stary lay(główna), wpisując “http://www.allegro.pl” jest już nowy lay :D Cwaniaczki!

__

Użytkownik
qwe

2009-05-12 19:37:02

Ja mam w obydwu przypadkach nowy.

Z komentarzy na forum wybralem ciekawe:

Jak już jesteście na stronie głównej to należy poświecić trochę czasu i przewinąć obraz na sam dół. Jak już po dłuższej chwili uda się wam to zrobić to jest tam takie wielkie szare pole... tam wystarczy kliknąć np. BIAŁORUŚ i już wracamy do starego wyglądu :)

Raz jeszcze szczere gratulacje dla pomysłodawców zmiany wyglądu.
Nic tylko zacząć handlować na białoruskim allegro :)

Piszecie, że to w trosce o nas, więc może warto najpierw nas - skrzedających i kupujących zapytać o opinię, zanim wprowadziliście zmiany?

Jesli takie coś miało miejsce, cho chyba bardzo zalezało wam na tym aby swoją opinię wyrazilło jak najmniej osób.

Teraz trzeba się liczyć z konsekwencjami, zapewne zrozumiecie jak zobaczycie pierwsze wyniki finansowe swojego allegro po tych zmianach.

Najbardziej śmieszny tekst : \“nowoczesna stylistyka\" - nowoczesna to ona była kilka dobrych lat temu

Czeka ich podobny los jak esports.pl ?

Czyli że w tym okienku [chodzi o okienko promowanych przedmiotow na stronie glownej- dop. qwe] będzie dumnie prężyć się pięć ofert na krzyż pisanych drobnym druczkiem, które i tak większość nie zauważy?? No to tylko się tam reklamować. To jak z dowcipu o stracie na wadze za 100 i sprzedażą za 50. Interes życia normalnie. Gratuluje pomyślunku.

__

Użytkownik
Zippi9

2009-05-12 19:37:45

@qwerty
może to jedynak ty wyjdziesz? Dziwne, że babcia, która komputer z internetem ma od 5 lat w swoim domu, powiedziała że jest ładniejszy “bardziej kolorowy, przyjemniejszy dla oka itd.", koleżanka mojej matki podobnie skomentowała to dzisiaj. To że coś Tobie, oraz w tym wypadku mnie się nie podoba nie znaczy że jest złe.

__

Zbanowany
phoenixpll

2009-05-12 19:37:45

@mefisto

Ja mam wszędzie nowy

@qwe

[chodzi o okienko promowanych przedmiotow na stronie glownej- dop. qwe]

; D :D

__

Użytkownik
qwe

2009-05-12 19:44:33

@z1ppi

może to jedynak ty wyjdziesz? Dziwne, że babcia, która komputer z internetem ma od 5 lat w swoim domu, powiedziała że jest ładniejszy

Jestes po prostu niesamowity. Opierasz swoja opinie na wypowiedzi jednej babci?? I co z tego, ze ma internet od 5 lat? Wazne jest czy korzysta z allegro. Moj dziadek lubi lowic ryby, czy to oznacza, ze dziadkowie lubia lowic ryby?? No prosze cie. Wyjedz, wyjedz jak najdalej.

“bardziej kolorowy, przyjemniejszy dla oka itd.“

Mniej funkcjonalny, mniej intuicyjny, mniej przejrzusty. Ale jak lubisz kolorowe tak jak babka ktorej sie sluchasz to gratulacje...
Wlacz sobie Disney Channel, tam masz kolorowo.

To że coś Tobie, oraz w tym wypadku mnie się nie podoba nie znaczy że jest złe.

A czy kolezanka Twojej mamy handluje na allegro? Zapewne nie, wiec stul jape.
A co do “moich upodoban”
http://www.allegro.pl/phorum/read.php?f=300&i=31161&t=31161 jak widac nie podoba sie to 99% uzytkownikow.
No dalej, czytaj, czytaj i wbij sobie do tej glowy to zebys najpierw troche poszukal i poczytal zanim cos napiszesz.

Psa tez sie spytaj czy nowy lay mu sie podoba. Zapewne odszczeka.

@sexy.phoenix

@qwe

[chodzi o okienko promowanych przedmiotow na stronie glownej- dop. qwe]

; D :D

Niektore osoby nie wiedza.

__

VIP
reaktiv

2009-05-12 19:47:09

Mi tam nie robi to roznicy. Na glownej stronie nigdy nie siedze, a reszta wyglada normalnie i mi pasuje. Placzecie zabardzo, jakbyscie na allegro wchodzili popatrzec na laya -.-

__

Użytkownik
qwe

2009-05-12 19:48:52

@reaktivzord

No tak, rownie dobrze mozesz to odniesc do nowego i starego laya esports. Tez na laya wg ciebie nikt nie powinien patrzec a jak widac redakcje zmuszono do zrobienia starej skorki.

“jakbyscie na allegro wchodzili popatrzec na laya”
A promowane przedmioty? Sprzedawales/kupowales kiedys cos na allegro poza cukierkami?? -.-

__

VIP
reaktiv

2009-05-12 19:55:20

I po co odrazu wyjezdzasz, tak jakbys tylko ty na allegro cokolwiek sprzedawal/kupowal? Znow zaczynasz ze swoimi madrosciami?

A co mnie obchodza jakies promowane przedmioty, czy tez strona glowna. Wchodze w kategorie komputery > obraz i grafika > karty graficzne i mam wszystko normalnie jak mialem z lekko zmienionym wygladem, ktory NIC a NIC mi nie przeszkadza i nie utrudnia w znalezieniu przedmiotu, ktory mnie interesuje. Wiec japa tam i nie madrzyj sie, to ze tobie cos jest potrzebne i masz problem z dostosowaniem sie to juz nie moja sprawa.

__

Użytkownik
qwe

2009-05-12 20:02:09

I po co odrazu wyjezdzasz, tak jakbys tylko ty na allegro cokolwiek sprzedawal/kupowal? Znow zaczynasz ze swoimi madrosciami?

A co mnie obchodza jakies promowane przedmioty, czy tez strona glowna.

Czlowieku :(
To, ze TY wchodzisz nie oznacza, ze 1000 000 innych nie wchodzi. Za cos te 100zl CHYBA SIE PLACI, ROZUMIESZ czy mam Ci wydrukowac??

Wiec japa tam i nie madrzyj sie padalcu.

Placzecie zabardzo

Nie wspominajac o tym, ze ZA BARDZO pisze sie oddzielnie, to Ty najechales na NAS, na tych ktorym sie nowy lay nie podoba.
Jesli Ci sie podoba to japa i wypad.

__

Użytkownik
Zippi9

2009-05-12 20:07:39

reaktiv
odpuść sobie, bo wielu próbowało go uświadomić w jakim jest błędzie (teorie spiskowe) a on tylko zacznie krzyczeć głośniej i tylko Ciebie nawyzywa.

__

VIP
reaktiv

2009-05-12 20:08:35

Bywa i jesli uwazasz ze te X komentarzy tam odzwierciedla aktualny stan uzytkownikow allegro i oznacza “99%" to masz dobre info.
I piszac, ze “placzecie” obrazam kogos? Zobacz co ty napisales i piszesz.

I padalec to do rodzicow sobie mow, a nie do mnie. Dziwie sie, ze jeszcze bana nie masz za swoje inteligente wypowiedzi. Patologia niestety co raz to wieksza.

PS. G. mnie obchodzi czy “zabardzo” sie pisze razem czy osobno.

__

Użytkownik
qwe

2009-05-12 20:20:24

@zippy

odpuść sobie, bo wielu próbowało go uświadomić w jakim jest błędzie (teorie spiskowe) a on tylko zacznie krzyczeć głośniej i tylko Ciebie nawyzywa.

Jakim bledzie? Wrecz przeciwnie. Nawet najwieksi moi przeciwnicy przyznali mi po czesci racje.
Zreszta to zainteresowanie dalo mi ambicje by jezdzic po kraju i nawiazywac znajomosci z... w sumie nie wazne. Na pewno nie takimi pionkami jak ty.
Dla ciebie zostawiam wieczorynki.
A co do tych ludzi o ktorych wspomniales. Ty z tego co pamietam popisales sie zerowa argumentacja : o

Z glupota trzeba walczyc, dlatego bede odpisywal na twoje komentarze.

@reaktivzord

Bywa i jesli uwazasz ze te X komentarzy tam odzwierciedla aktualny stan uzytkownikow allegro i oznacza “99%" to masz dobre info.

Jesli ponad 2000 bywalcow forum na 2100 piszacych w temacie napisalo, ze nowy layout jest do dupy to jakos smiem watpic by role sie diametralnie zmienily, gdyby napisalo tam wiecej osob uzytkownikow allegro.

Co innego gdyby 1000 osob pisalo tak, a 1000 tak, ale co sie dzieje sami widzimy.

Mniejsza z tym. Jest to grupa bardziej reprezentatywna niz kolezanka Twojej mamy, babcia i Twoj pies.

Zobacz co ty napisales i piszesz.

No wlasnie widze i dam Ci jedna rade- zacznij myslec, albo poucz sie matematyki.

I padalec to do rodzicow sobie mow, a nie do mnie.

“japa tam” to do rodzicow sobie mow, ew do psa, nie do mnie

Dziwie sie, ze jeszcze bana nie masz za swoje inteligente wypowiedzi. Patologia niestety co raz to wieksza.

No wlasnie widze po tobie.

edit:
aha i jeszcze jedno.
Jestes tak nielogiczny, ze az Ci to wypomne.

5 postow wczesniej napisales, ze nowy lay allegro podoba sie ludziom, sugerujac sie 2 wypowiedziami jakis osob, ktore zapewno allegro slysza tylko z legend i opowiadan.
Ja szybko skontrowalem podajac DOWOD, na to, ze jest inaczej.
Pare tysiecy ZAREJESTROWANYCH uzytkownikow narazie nie jest zachwonych nowym layem co wyrazilo to na forum, a to dopiero PIERWSZY dzien laya.
Zacznie sie dopiero gdy sprzedawcy porownaja statystyki sprzed i po...

Ty, jak zwykle, palnales kolejna glupote, ze “X komentarzy tam odzwierciedla aktualny stan uzytkownikow allegro i oznacza “99%" to masz dobre info. .
Po pierwsze nie x komentarzy tylko xxxx komentarzy. Z kazda godzina przybywa okolo 200 komentarzy niezadowolonych uzytkownikow.
Chcesz dowodzik bo mam wykaz postow subskrybowany na moja poczte?

Jesli nowy lay jest taki wspanialy i wychwalany to POKAZ MI TYCH ZADOWOLONYCH UZYTKOWNIKOW!!!
Pokaz mi ich i niech nie beda to jakas babcia, kolezanka mamy i pies.

Skomentuje to tak:
Zobacz co ty napisales i piszesz.

__

VIP
reaktiv

2009-05-12 21:24:47

Gubisz sie w wlasnych myslach. Nie chce mi sie dystkutowac z toba, bo to jak mowic do sciany.

Przeczytaj sobie swoj wlasny, ostatni post i pomysl jeszcze raz.

PS. X - to liczba niewiadoma, poucz sie matematyki.

__

Użytkownik
qwe

2009-05-12 21:32:28

Gubisz sie w wlasnych myslach. Nie chce mi sie dystkutowac z toba, bo to jak mowic do sciany.

Gdzie? W ktorym miejscu? Brakuje argumentow i zaczyna sie. hehehe

Przeczytaj sobie swoj wlasny, ostatni post i pomysl jeszcze raz.

Przeczytalem i mysle, ze jestes kretynem skoro sam sobie zaprzeczyles.

PS. X - to liczba niewiadoma, poucz sie matematyki.

Znam ja lepiej od Ciebie. Niewiadoma moze byc takze Z, C, B itd
Moja odpowiedz XXXX miala na celu zobrazowanie, ze tych uzytkownikow jest SPORO. Znacznie wiecej niz babka, kolezanka Twojej mamy i pies.

Ja czekam wciaz na twoja “argumentacje”.

__

VIP
reaktiv

2009-05-12 21:34:32

Widzisz, nazywasz mnie kretynem, piszesz jakies tam pierdoly o mojej babce, matce, kolezance....

TYLKO TY IDIOTO JA TEGO NIE PISALEM.

Teraz widzisz o co mi chodzi?

Aha, nie chce mi sie szukac argumentow, bo nie mam ochoty sie bezcelowo klocic na 300 postow bo i tak nic z tego nie wyniknie. PA!

__

Użytkownik
qwe

2009-05-12 21:37:28

TYLKO TY IDIOTO JA TEGO NIE PISALEM.

O babce i kolezance matki pisales.

Czyli ten “idiota” byl tylko za psa ?? : D

Aha, nie chce mi sie szukac argumentow, bo nie mam ochoty sie bezcelowo klocic na 300 postow bo i tak nic z tego nie wyniknie.

A umiesz podac choc jeden?? : D

Dobra, pa, idz pograj w CoD’a.

__

Użytkownik
chopin

2009-05-12 21:41:28

keyboard cat > nowy lay allegro

__

VIP
reaktiv

2009-05-12 21:42:15

Ja pisalem? Hahahah to zipi pisal, ze babci sie podoba lay, bo jest kolorowy.

Czytanie ze zrozumieniem sie klania.

Ja sobie pojde grac, a ty idz sie poucz.

__

Użytkownik
qwe

2009-05-12 21:48:24

Ja pisalem? Hahahah to zipi pisal, ze jego babci sie podoba lay, bo jest kolorowy.

Czytanie ze zrozumieniem sie klania.

Czytanie ze zrozumieniem ? : DDDDDDDDDD Czlowieku do jakiej ty szkoly chodzisz??!!
Wiesz co to jest czytanie ze zrozumieniem?

Odkad pomylenie nickow jest podciagane pod czytanie ze zrozumieniem.
Lekka nieuwaga, tyle.

Czytanie ze zrozumieniem, no nie moge : D
Chciales zablysnac na koniec ale nie wyszlo.

Tak czy siak, sorry za to, ze pomylke ale to nie zmienia faktu, ze dowodow na to, ze ludziom podoba sie nowy lay allegro nie masz i nie bedziesz mial.

Natomiast na forum juz wypowiedzialo sie 4000 niezadowolonych uzytkownikow, z kazda godzina 200-300 nowych wypowiedzi widze.

O polnocy dostepne beda statystyki i zobaczymy jak ogladalnosc spadla ; )

Ja sobie pojde grac, a ty idz sie poucz.

No wlasnie, ja ide sie uczyc a ty grac i efekty tego widac : )
Co jak co ale rozsmieszyc czlowieka to ty potrafisz.

__

VIP
reaktiv

2009-05-12 22:00:54

Ja: “Przeczytaj sobie swoj wlasny, ostatni post i pomysl jeszcze raz. "
Ty: “Przeczytalem i mysle, ze jestes kretynem skoro sam sobie zaprzeczyles. "

Widzisz, o ten akurat watek mi chodzilo. Skoro przeczytales swoj wlasny post, kiedy zasugerowalem to i nie znalazles owego problemu mowi samo za siebie. Twoje czytanie jest tak chaotyczne, ze nie zauwazasz takiej pomylki i wrzucasz mi, piszesz jakies pierdoly, ktore w ogole mnie nie dotycza.

“ze dowodow na to, ze ludziom podoba sie nowy lay allegro nie masz i nie bedziesz mial. "

Ale gdzie ja chce dawac dowod, ze komus sie ten lay podoba? Jak mnie to w ogole nie interesowalo. To, ze napisalem, ze osoby, ktore napisaly komentarze(NA DANA CHWILE) nie sa 99% uzytkownikow Allegro.pl, nie jest powiazane z tym, czy sie komus ten lay podoba czy nie. Jak chcesz jakies konkretne info o ilosci, to napisz do Oniona, moze ci da jakies dane.

“No wlasnie, ja ide sie uczyc a ty grac i efekty tego widac : )
Co jak co ale rozsmieszyc czlowieka to ty potrafisz."

No, widac efekty twojej nauki.
Ja moge rozsmieszyc, a ty zalamac.

__

Użytkownik
rzulw

2009-05-12 22:03:17

qwe wyjdz

__

Użytkownik
qzk

2009-05-12 22:11:04

weźcie się ciulajcie o tego laya ; SSSSS

__

Użytkownik
qwe

2009-05-12 22:14:30

Widzisz, o ten akurat watek mi chodzilo. Skoro przeczytales swoj wlasny post, kiedy zasugerowalem to i nie znalazles owego problemu mowi samo za siebie

Skoro prosilem Ci zebys to podal i jakos do tej pory tego nie zrobiles swiadczy o tym, ze:

a) albo sie wymigujesz (co jest prawdopodobne bo to po prostu widac)
b) masz niedorozwoj umyslowy

Jednak jestem przekonany wersji “a”. Tracisz czas by pisac te posty i nie chce Ci sie jednego glupiego bledu wytknac? Zdumiewajace.

Ale gdzie ja chce dawac dowod, ze komus sie ten lay podoba?

Tutaj chyba znowu pomylilem Cie z zippym. Przepraszam.

Ty przynamniej podjales dyskusje i wybroniles swoje racje, a tamten kretyn spieprzyl, pierdnal cos twarza na odchodne i tyle.

Wycofuje 90% zarzutow kierowanych pod Twoja osobe. Za duzo rzeczy naraz robie, co jakis czas zerkam na allegro i po prostu wszystko mi sie pomieszalo.

Jednak ze strona glowna sie mylisz i to bardzo. Ty jestes kupujacym/przegladajacym i to ograniczonym glownie do dzialu komputerow, wiec nie odczujesz po pupie idiotycznego laya.

I jeszcze raz Cie PRZEPRASZAM a zippy to niech lepiej schowa glowe w sedes.

@rzulw

qwe wyjdz

splywaj

edit
aha i jeszcze jedno reaktiv.
Zrobiles kardynalny blad piszac, zebym przeczytal swojego posta jeszcze raz. Z nim wszystko bylo ok. Gdybys napisal, zebym przeczytal TWOJEGO pierwszego posta jeszcze raz to by to duzo zmienilo.

__

Użytkownik
LaM

2009-05-12 22:18:07

QWE z dnia na dzien twoje podejscie do ludzi i charakter staje sie coraz to gorszy ;/

__

VIP
reaktiv

2009-05-12 22:18:59

Uwazam, ze temat zakonczony.

A co do glownej strony, to fakt, jest gorsza. Nie wchodze codziennie na glowna, kiedy korzystam z allegro, dlatego nie pamietalem jej wygladu. Jednak byla ona lepsza. Reszta jest jest ok i w sumie nie jest zla.

__

Użytkownik
mefistomek

2009-05-12 22:19:27

qzk jednak jest sielanka :D

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

4870 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie