Kolekcjonerska gra karciana - jaka ?
Autor | Wiadomość |
---|---|
Użytkownik
|
2009-04-18 10:17:04
Witam szukam jakiejś ciekawej gry karcianej (kolekcjonerskiej). Najlepiej w jakimś ciekawym uniwersum:
__
|
Użytkownik
|
2009-04-18 10:49:44
Pokemon __
|
Użytkownik
|
2009-04-18 11:04:29
Nieśmialo powiem: sproboj moze dac szanse polskiemu wiedzminowi. Jest dosyc tani, grac sie da jednym zestawem, swiat ma ciekawy, nie wiem tylko jak system rozgrywki wyglada. Sam mam zafoliowanego, ktorego dostalem przy kupnie gry pc, ale jakos nie mialem odwagi go jeszcze otworzyc i tak lezy juz drugi rok :/
__
|
Użytkownik
|
2009-04-18 11:39:59
Magic: The Gathering __
|
Były Redaktor
|
2009-04-18 12:08:12
Jeśli w twoim mieście jest jakiś sklepik z karciankami pójdź i zapytaj w co najczęściej organizowane są tam turnieje. Zabawa samemu daje mniej frajdy niż zabawa z innymi, jak pograsz na turniejach gdzie gra kilkadziesiąt osób to dopiero będzie ubaw : ). Prawie na 100% będzie to magic: the gathering, ponieważ jest to najpopularniejsza karcianka od dawien dawna. Zapewne co piątek odbywają się w twoim mieście FNM-y, możliwe że w soboty jakieś turnieje exta, a im więcej ludzi z okolicy będzie w to grało, tym więcej będziesz miał kumpli do pogadania, okazji do przejrzenia innych kart, podpatrzenia taktyk, potrade’owania, powymieniania się kartami itp. Niestety MTG nie jest najtańszą zabawką. Zależy w jakim formacie zechcesz grać i jakie masz ambicje, ale gwarantuję ci, że po kilku turniejach twój apetyt na wygraną wzrośnie i zaczniesz odkładać pieniążki na coraz to lepsze karciochy : ). Jeśli jednak MTG ci nie przypadnie do gustu, być może ten sam sklepik organizuje jakieś turnieje w inne karcianki. U nas w Łodzi grają także w LOTR-a, chyba w W0W-a i coś tam jeszcze. Tyle moim zdaniem. Też kiedyś szukałem ciekawej karcianki i najfajniejsze systemy nie dawały mi tyle frajdy, co zabawa z całą bandą magicowców na turnieju ^^ __
|
Użytkownik
|
2009-04-18 12:10:52
Magic: The Gathering only. __
|