Internet w Multimedii

Dostosuj

Autor Wiadomość
Zbanowany
hszonszczur

2009-03-11 20:11:08

Ma ktoś może łącze u tych kretynów?
Od kilku dni wieczorem, w godzinach od 17 do 24 mam z dupy pingi. Do każdego serwera ping wynosi od 100 do 200, do niektórych więcej. Bardzo rzadko trafia się serwer, do którego mam normalny ping. Wyjątkiem jest na przykład onet.pl. Do takiego wp.pl mam średnio 150, podczas gdy zwyczajnie miewałem 30-40 ms. Co chwilę sprawdzam ping i zauważyłem z łatwością, że wzrasta czym późniejsza godzina. Dzwoniłem do nich, nie wiedzą co jest nie tak, tłumaczą się że wieczorem jest przeciążone łącze, tylko że mnie to mało obchodzi, mogą sobie nawet w te łącze nasrać, byle żebym miał normalny ping i transfer. Wcześniej nie miałem takich sytuacji, grałem codziennie wieczorami, więc bym przecież zauważył. Mają taką swoją zaje***ą sztuczkę, że każą mi podać transfer przy ssaniu z test.mm.pl. Oczywiście zawsze transfer jest w porządku. I byłbym niezmiernie zadowolony, gdyby na tym serwerze hostowali cały internet, tylko tak niestety nie jest. Po tym jak im podaję normalny transfer, czyli 120-130 kb/s przy moim 1Mb/s łączu, mówią “a więc wszystko z naszej strony jest w porządku, to musi być pana problem”, co znaczy w normalnym języku “idź pan w ch**". Jutro ma przyjść do mnie ich technik-komandos do zadań specjalnych i połączyć mój modem z prywatnymi satelitami Multimedii, ale czuję że to nie pomoże, bo nigdy nie pomaga. A więc tak się po prostu pytam, z ciekawości, ma/miał ktoś podobny problem z tą firmą albo nawet w wypadku innych? Możecie też napisać o jakiś innych problemach z Multimedią, bo akurat to nie mój jedyny i chętnie sobie o nich poczytam.
Btw, jestem ze Szczecina.

__

Użytkownik
reurion

2009-03-11 21:50:44

technik komandos na pewno naprawi :D ja i tak najbardziej lubie speców na błetitnej lini TPSA

__

Użytkownik
konrado27

2009-03-11 21:59:06

Też mam internet z multimedi... Takie pingi będziesz miał parę dni i później wszystko wróci do normy. Zauważyłem ze takie wysokie pingi są co jakieś 2 miesiące, przestałem się już tym przejmować. Jak zgłaszałem usterkę ciągle mówiono ze zawirusowany komputer/ile mam kompów podpiętych itd..(ciągle to samo). Ostatnio dla odmiany miałem normalny ping ale za to traciłem cały czas pakiety(cały czerwony lagomter). W mojej miejscowości jak pytałem kolegów wszyscy mają ten sam problem więc chyba nic nie możemy zrobić... Taki pingi zaczęły się od momenty kiedy multimedia wprowadziła kablówkę.(chyba maja za słaby sprzęt)

__

Użytkownik
bdnn

2009-03-11 22:18:18

technik-komandos do zadań specjalnych hahaha :D

__

Redaktor Naczelny
rml

2009-03-11 22:19:06

ze 2 miesiace temu miałem okres 3-4 dni ciągłych pingów po 200

minęło ni nigdy nie wróciło, a korzystam z multimedia od 4-5 lat i naprawde nie ma powodów do narzekań na jakość ich usług

__

VIP / Fotograf
PawelS

2009-03-11 22:31:41

Kiedy wy się nauczycie, że łącza, które sprzedają takie firmy jak MM za kwotę rzędu 100zł to nie jest łącze, które będzie miało gwarancję niskich pingów czy gwarancję nieprzerwanego działania.
Zamów łącze dla wymagających/biznesu i płać kilkakrotnie więcej za 1mbit i dopiero wtedy wymagaj.

__
Senior Pablo Escobar

Zbanowany
hszonszczur

2009-03-11 22:49:08

@PawelS

Korzystam z tego łącza jakiś rok lub nawet dwa lata i miałem jak dotąd niskie pingi.

@Respy`

Też miałem raz tak, że gubiłem pakiety. Najśmieszniejsze było to, że musiałem im to mówić kilka razy przez telefon zanim przyznali mi w końcu rację i rozwiązali problem. Wcześniej uważali, że się mylę.

Ogólnie może trochę przesadzam, jednak nie jest tak fatalnie z tą Multimedią, bo jak by nie patrzeć już długo mam u nich internet i mimo, że dużo nerwów trzeba stracić, żeby rozwiązać u nich problem, to aż tak często te problemy nie występują.
Jeśli było tak jak piszecie, to najwidoczniej jutro okaże się, że problem sam się rozwiązał i technik-komandos uzbrojony po zęby odejdzie po desancie z opuszczoną głową, a ja wyjdę tylko na debila zgłaszającego wyimaginowane problemy.
Tak czy inaczej, dzięki.

__

ex-Redaktor
exilek

2009-03-11 23:53:16

i po co wam to było? :D:D
przyszedł Pawels (:*) i pozamiatał

__

Użytkownik
qwe

2009-03-12 00:10:38

Testowalismy moderatorow :D

__

Użytkownik
LaRgOo

2009-03-12 01:12:07

w multimedii jest tak od paru lat :) Gdy mieszkalem w domu (teraz studiuje poza domem) to tez mialem takie problemy. Trzeba to niestety przebolec to trwa zawsze maksymalnie tydzien gora dwa tygodnie.
Na multimedie nie mozna narzekac bo internet maja super.. bardzo rzadko rozlacza sie zawsze wysoki transfer..

__

Użytkownik
reurion

2009-03-12 10:03:53

ja polecam TNIJ K***** KABEL !!!!!!!!!!!!

__

VIP
Van Helsing

2009-03-12 11:17:55

@ PawelS

Pier**lisz. Płace, wymagam. ZAWSZE. Chyba że kupuje na targu, ale od tego tez zawsze czegoś oczekuję więc Twoje bezsensowne gadanie nie pomaga.

__
Miejsce na Twoją reklamę!

ex-Redaktor
plaszczka

2009-03-12 12:20:46

odpowiedź jest banalna
wiem jak to wygląda w toruniu i mam 100% pewne źródło, a nie tam jakąś plotkę
multimedia albo petrus w wielu miastach stosuje taką taktykę: kupuje od TP łącze np. 16mb i dzieli je u siebie na powiedzmy 8 łącz po 2mb. i efekt jest taki, że jak żaden sąsiad nie korzysta z netu w tym czasie, to masz wypas, a jak wszyscy zasysają nowych lostów, to nic nie ogarniesz :>

tak robią w toruniu. czy u ciebie też - ciężko mi powiedzieć

__

Użytkownik
qwe

2009-03-12 13:29:39

Eric ma racje. Place - wymagam.
Zamiast ku**a zajac sie ta pie****a cenzura niech lepiej poprawia jakosc swoich lacz.

__

Użytkownik
marcin02

2009-03-12 13:43:32

mam ten net od 5 lat u rodzicow. norma ze od 17 do 24 pingi po 300. to zalezy jak wyglada siec w Twoim miescie, ja mam znajomego ktory tam pracuje jako technik - specjalista : D i z gory powiedzial ze, zebym mial dobre pingi firma musiala by dokonac mega modernizacji sieci w tym miescie . poradzil rezygnacje i zostanie dzieckiem neo :-)

__

VIP
Preak

2009-03-12 13:47:19

mialem tak, okazalo sie ze kabel na dzielni byl jebniety

teraz od 2-3 lat zero problemow z pingiem. (czasami sie net wysra, ale rzadko)

__

Zbanowany
hszonszczur

2009-03-12 15:15:28

Dzisiaj mieli przyjść w godzinach 11-14 i o 12 dzwonią, że muszą przenieść na jutro. Nie zapisują sobie tego?

__

VIP
marikkkk

2009-03-12 15:57:32

Jak mi balkon mieli robic to tez przeniesli na drugi dzien !!

__

Użytkownik
pasiek

2009-03-12 16:42:11

Ja mam internet w multimedi i nie narzekam co prawda pingi kiedys byly lepsze ale nie najgorzej 30 na pl i 60 na de

__

Użytkownik
Sstien

2009-03-12 17:28:12

mi tylko przeszkadza packet loss ;/ a tak to gitara ping dobry

__
iman

Użytkownik
reaperrr

2009-03-13 17:14:16

Ja od ok. tygodnia mam tak samo jak wy, ok 18:30 100 pinga i rośnie w górę, ok.23:00 spada do 60 na .de.Ogólnie rzeczywiście nie ma aż tak dużo problemów z nimi, ale jak już się jakiś trafi to porządny. Mam nadzieje, że w końcu minie i wszystko wróci do normy...

__

Zbanowany
hszonszczur

2009-03-13 17:52:22

Z tego co wyczytuję w internetsach, widzę że ludzie ze Szczecina mają ten sam problem co ja. No i chyba nie tylko ze Szczecina. Widać, że Multimedia na to zlewa, bo by poinformowałaby dzwoniących o awarii, a nie uważa że jest wszystko w porządku. Imo 5 zgłoszeń to już wystarczający problem, żeby następnych chociaż poinformować, że jest ogólnie jakiś problem.

__

Użytkownik
kaboom

2009-03-13 17:59:22

wyrzuc to badziewie na smietnik tak jak ja to zrobilem dawno temu :)

__
Cybersport.pl

Użytkownik
emitar

2009-03-13 23:12:05

mialem nie dawno taki sam problem jak ty (chociaz nie taki 'duzy')
ms na gamesnetach z 20 na 40; na gamehostingach z 50 do 80 to bylo juz sporo jak dla mnie : D

podzwonilem, pochodzilem itp itd nie wiem czy cos tam robili w zwiazku z ta sprawa (wysylalem im screeny z polecen ping i tracert) ale odpukac jest tak jak bylo, nie narzekam :] z tydzien czasu tak mialem

mieszkam w malym miescie na mazurach

__

Użytkownik
reaperrr

2009-03-14 10:50:43

hszonszczur ja mieszkam w gorzowie i mam taki problem :) I u mnie tak samo było na poczatku pingi z 60 do 80 wieczorem na de i wtedy zadzwonilem do nich 1raz to uslyszalem tylko, ze mam pewnie wirusy, dzwonilem 2 raz i teraz juz bylo cos z routerem, ale od ich strony to napewno nic nie bylo jak mnie ten kolo zapewnial... A teraz dowalili pingi na wieczor po 150 to w****ic sie mozna

__

VIP
j3sh

2009-03-14 14:10:12

probowalem walczyc w tp o przelaczenie mojego lacza z interleaved na fast-path. pisalem listy, dzwonilem kilkanascie razy, wysylalem maile i po kilku miesiacach dostalem info ze tak od reki nie moga sobie przelaczyc. zenada

__

ex-Redaktor
exilek

2009-03-14 20:28:35

ja mam multimedie w olsztynie i nie narzekam. na niektórych serwerach mam pingi po 10-15, na innych 20. od 23 do 11 transfer x2 i abonament wliczony w cenę wynajmu, czyli prawie jak za darmo ;)

__

Zbanowany
hszonszczur

2009-03-15 02:00:47

Też bym tak powiedział tydzień temu.

__

Użytkownik
reaperrr

2009-03-15 22:32:06

Cala niedziela z lagami n/c

__

Zbanowany
hszonszczur

2009-03-16 15:29:10

To samo u mnie.
Kazali mi w niedziele wysłać screeny z pingowania serwerów. Dzisiaj przychodzi technik, który ch** zrobi.
Jesteś ze Szczecina?

__

Użytkownik
reaperrr

2009-03-16 23:23:12

Nie z gorzowa, czyli niedaleko ...

__

Zbanowany
hszonszczur

2009-03-17 16:24:19

Chyba naprawili. Wczoraj było dobrze. Technik nie przyszedł bez żadnego telefonu.

__

Użytkownik
reaperrr

2009-03-17 18:45:56

Teraz jest 19 i jak narazie dobre pingi.Zobaczymy co dalej

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1222 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie