VIP
|
Witam.
Czy ktos moze mi pomoc i powiedziec jak najtaniej dostac sie do w/w Enschende? Szukalem tanich linii lotniczych ale nie bardzo mi to idzie, chodzi mi o dowolny transport, byle do Enschende - oczywiscie, im taniej tym lepiej - a czy to bedzie smaolot czy autokar to jest mi to rybka. Z gory dziekuje.
Dodam jeszcze, ze chodzi mi o termin 3-5 Lipca.
__
|
VIP
|
Samochodem.
Inne opcje wychodza duzo drozej, tym bardziej ze euro teraz drogie.
Ceny paliw jeszcze sa w miare przyzwoite. Ogolnie bezposredniego lotu do Enschede nie ma. Wizzairem mozesz leciec albo do Eindhoven, albo do Dortmundu i z tych miast pociagami.
Jazda autem, ktore pali srednio 7 litrow na 100km to koszt w obie strony okolo 550zl, auto na rope wyjdzie jakos 50zl taniej przy tym samym spalaniu.
www.wizzair.com - loty Wawa/Kato > Eindhoven/Dortmund, zalezy jak ci pasuje. Ale duzo kasy stracisz na pociagach z tych miast do Enschende. Ogolnie autem najlepiej bo jedziesz kiedy chcesz i wracasz kiedy chcesz. A przez Niemcy jedziesz caly czas prosto autostrada do samej Holandii.
__
|
Użytkownik
|
amen.
nawet peugeotem 206 dasz rade.
ja musze
__
|
VIP
|
nor, co po ty chcesz tam jechac? tam nic nie ma do zwiedzania...
jak cos moge Cie zawiezc - ale musisz mnie sponsorowac
__
|
Użytkownik
|
kolega do anglii cinquecentem smignal hehe ^^
przypomnialo mi sie, znajomek kiedys mial maluszka lekko wysrubowanego, to po autobahnach lecial 120-130 uciekajac przed tirami, tyle ze po tej wyprawie musial zmienic tloki ; D
__ http://benzblog.pl/
|
VIP
|
fronki, jade bo 3-5 Lipiec to LAN w TF’a. Wiem, ze najtaniej bedzie samochodem, ale problem polega na tym, ze nie mamy osoby z prawkiem. Ja sam mam samochod, ktory 'na mnie czeka', ale jakos nie mialem w sobie tyle samozaparcia, zeby to prawko zrobic, i juz teraz wie, ze to byl ogromny blad (nie mowie juz nawet o lanie, ale o samym fakcie).
__
|
Użytkownik
|
@sabre
kolega do anglii cinquecentem smignal hehe ^^
2 lata temu do angli wlasnie tym autem przujechaly... 3 osoby !!! Tak zapakowane, ze ledwo bylo miejsca dla pasazera z tylu. Musial siedziec skulony jak kot, zeby sie zmiescic
Przypomniala mi sie tez sytuacja, gdy jechalismy, chyba w niemczech, i TIR zaczal wyprzedzac TIRa na dwupasmowce.
Nie bylo by w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, ze obydwa jechaly z maksymalna predkoscia, z tym, ze jeden jechal od drugiego ok 0,5-1 km/h szybciej DDD
Wiadomo, ze wyprzedzajac go nadrobi parenascie km wiecej podczas kursu.
Wyprzedzal go chyba z 10 minut )
__
|
VIP
|
nor, mysle ze mozesz jechac z tym samym gosciem (fura: mercedes vito) co ja (i ff) tam jechalismy w 2007
nie podam Ci dokladnie ile $$$ ale jakies rozsadne pieniadze za to zaplacislimy, namiar ma lab (na pewno) a jak sie z labem nie znasz to odzywaj sie do mnie ja mam gdzies tel kom tego typa (choc rownie dobrze moze ona sie teraz zajmowac garncarstwem czy czyms takim ale warto sprobowac - moze kogos poleci)
__
|
VIP
|
daj jakies gg swoje czy cus
__
|