KFC - jestem tu kucharzem. Widzieliście?

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
DinozaurJanusz

2009-03-04 18:20:45

http://www.reklamania.pl/reklamania/1,86558,6310387,KFC_zachwala_swoje_kurczaki.html

Do ich żarcia nic nie mam, ale żeby do wciskania guzika z napisem “kurczaki” zatrudniać kucharzy...:P

__

Użytkownik
reurion

2009-03-04 18:33:03

to tak jak praca maszynisty :D 2 przyciski jeden drążek a trzeba miec tyle szkoleń ze szok ;D co do tych kucharzy to chyba oni bez dyplomów bo kucharzem po zawodówce każdy moze byc ( a pewnie takich przymuja)

__

Użytkownik
qwe

2009-03-04 18:48:03

Widzialem, widzialem :D
Niech ta ostatnia para co sie do siebie tak tuli obejrzy film Earthlings, odechce im sie kurczaka na dobre.

Kurczaki moze i sa swieze, ale co z tego skoro nie powiedzieli, ze (nie wiem jak w polsce) pochodza ze specjalnych hodowli, nafaszerowane antybiotykami i sterydami. Mniam, nie ma to jak dokarmic raka.

A co do pracy w KFC.
Biedronke tez reklamuja pokazujac usmiechniete panie, wszystko ladnie pieknie.
A jak jest w rzeczywistosci to kazdy widzi kto choc raz byl w biedronce.
McDonalds to tez robota dla takich kucharzy, ze japie***. Bez zadnego szkolenia potrafie przyrzadzic identyczne hamburgery, salatki itp.

Reru, co do pracy maszynisty.
Nie wiem jak wygladaja szkolenia, ale tam bardziej wkuwa sie teorie bezpieczenstwa i zasad niz praktyke jazdy.

edit
I jeszcze wracajac do tematu
Wraz z rozpoczęciem kampanii uruchomiony zostanie specjalny serwis www.fresh.kfc.pl. Odwiedzając go można wziąć udział w zabawie, przy okazji której będzie można poznać tajniki przyrządzania kurczaków w KFC.

Proponuje isc kazdemu do KFC, zabrac kamerke i spytac sie jak NAPRAWDE przyrzadzane sa kurczaki w KFC, walnac to na youtube, wykop.pl i zobaczymy jak szybko zdejma ta reklame z anteny :D

edit

Przeczytajcie wszystkie komentarze pod spodem, warto! :)

__

VIP
Preak

2009-03-04 20:53:27

dzieki takim profesjonalistom z KFC znalazlem w Poket’cie pojarke ze szluga, szkoda ze akurat mi sie palic nie chcialo :[

__

ex-Redaktor
Siemys

2009-03-04 20:59:06

moj kumpel mial raz proszek, z ktorego robi sie panierke do kurczakow w kfc. najlepsze napisy pod sposobem przyzadzania: nie dotykac do oczu, trzymac z dala od dzieci, nie jesc przed przygotowaniem, w razie kontaktu z oczami.... skontaktowac sie z lekarzem. i to jest do jedzenia

__

VIP
priAm

2009-03-04 21:05:55

Już lepsza ta reklama niż pro ELO Mc Donalda...

__

ex-Redaktor
Siemys

2009-03-04 21:12:45

i tak najlepszy jest Burger King!

__

Użytkownik
miodek1337

2009-03-04 21:35:20

http://www.youtube.com/watch?v=PFgbHK6yP2g

jeden z wielu filmow o KFC

smacznego!

__

Użytkownik
yeltzyn

2009-03-04 21:40:46

i oczywiscie najwiekszy fail tych franczyz 'restauracja'. Od kiedy bar samoobslugowy to restauracja?

__
więcej sprzętu niż talentu

Użytkownik
chojrak

2009-03-04 21:53:07

haha, to kfc jest ode mnie 2 min drogi piechotą od chaty

__
dupa

Użytkownik
reurion

2009-03-04 22:07:46

ja czekam jak mi otworza burger kinga bo otwieraja po jakis wioskach jak opola koszalini slupski a w królewskim miescie juz chyba 4 miechy go męczą i domęczyć nie mogą

__

Użytkownik
yeltzyn

2009-03-04 22:43:01

@ .reru bo w opolach koszalinach slupskach radni-nieporadni zagadzaja sie na kazdego 'markieta' i tylko pod takie centra handlowe podpinaja sie fastfoody. krk trzyma fason i pewnie dlatego nie macie jakze wspanialych mc-kfc-hut-donaldow

__
więcej sprzętu niż talentu

Użytkownik
qwe

2009-03-04 23:01:54

http://www.youtube.com/watch?v=33mUwCDrR3g&feature=related

__

Użytkownik
exile

2009-03-05 01:05:30

Każdy dba o wizerunek jak może:) Chyba oczywiste że lepiej wmawiać ludziom że szukają 'kucharzy' niż pomoc do kuchni. Ostatnio pojawiły się też reklamy Mc Donalds o tym jak koleś szukał pracy znalazł ją w MC a później stał się kierownikiem! Wow, wielkie mi co - kierownik budy z przesolonymi frytkami:D

Co do tego czy takie jedzenie jest zdrowe czy nie, to nie ma o czym gadać bo każdy fastfood to gówno, nastawiony na zysk a nie na nasze zdrowie.

__

Użytkownik
qwe

2009-03-05 01:27:39

@exile

haha, przypomnialo mi sie jak kiedys dowiedzialem sie ile zarabia kierownik dzialu sport,zabawki albo tekstylia, ogolnie kierownik dzialu w hipermarkecie REAL.

700zl, czyli to samo co zwykly robol ale za to jestes kierownikiem dzialu :D
Prestiz jak cholera. Nie dziwie sie, ze w Realu w C.H tulipan w Lodzi kadra wymienia sie praktycznie co roku :D
Ciekawe jak jest teraz, bo tamte dane mialem sprzed dwoch lat.

Ogolnie jak ktos nie przychodzil do pracy to nic wielkiego sie nie dzialo, kazdy juz mial tak wylane za ta harowke, ze nawet nawet uwagi na to nie zwracali :D

__

Użytkownik
napzord

2009-03-05 07:33:50

No cóz ja akurat dorabiam w takim fast foodzie :D Dokładniej McDonald. Co weekend ;p Teraz sie zwalniam.
Pare słów o pracy tam. Zero kreatywności na wszystko mają standart.Ketchup w tej restauracji to jakaś kosmiczna substancja która jak spadnie na podłoge to zejdzie tylko za pomocą drucianej szczoty . Tych standartów dotyczących samych kanapek jest 2 kartki a4. Jak tam przyszedłem kazali nam sie tego nauczyć :D Oczywiście każdy miał to w dupie. Nie można usiąść bo za chwile odezwie się jakiś 24 letni managier z powołania co dobrze zapie*dalał i powie z nie dowierzaniem co ty robisz? Przecież jak stoisz i odpoczywasz to firma nie zarabia!!!! Wiele zależy od ludzi tam pracujących. Ci szeregowi to wspaniali ludzie ale ci już wyżej to jakby zmysły postradali. Im wyżej tym bardziej chamski jest człowiek. Straszna stres dla ludzi o słabych nerwach. Co chwile jakieś pojebane kontrole gdzie karzą sie spuszczać (tzn Zapier****ć) bo sie o swoje gówniane stołki boją.
Co do kucharzy w takich restauracjach to śmiechu warte :DDD Sam klient mógłby to zrobic równie dobrze. Jak ketchup sie wyleje na podłoge i zaschnie to go szczotą druciana trza jechać tyle w nim jest konserwantów. Ja akurat sprzątam nie mógłbym robic tego samego co 3 minuty. Oszalałbym bo maszyną nie jestem. Przedstawie zarobki na poddstawie restauracji w Opolu. Stawka zalezna jest od obrotów “restauracji” W opolu jest to 8.5 zł brutto +50 gr ekwiwalent za ubranie. + za prace w nocy 20 % Na to składa sie moja pensyja :D Ci co pracuja w dzien maja rzecz jasna mniej.
Pracownik około 1400 zł
Instruktor (to ten Pierd***ny robot co zna wszystkie standarty i mysli, że jest fajny) ma +50 gr do kazdej godziny.
managier (ten najgorszy z najlepszych) ma jakies 10 zł za godzinek jak dobrze( duzo) pracuje to uda mu sie wyciagnac 2 kloce.
Asystent ma stałą pensyje około 2500 tys.
Kierownik restauracji ma około 5 tys.
Restauracji taka w ciągu 8 godzin zarabia około 30 tys.(a moze nawet i więcej) Zalezy od pory.
Zwalniam się(moze to kogos zaintreresuje :D)bo mnie wk***ili. Przychodze do pracy na 23. Patrze burdel na zapleczu, dzisiaj jeszcze dostawa o 4. 12 godzin jestem sam gdzie powinno nas byc przynajmniej 3. Jeszcze jakis typ mi mówi ze assystent zdecydował, że każdy w tym tygodniu ma jedna nocke sam. No to ja nienamyślając sie długo wziąłem plecak i wyszedłem. I dlatego zwalniam się. Bo to nie pierwszy raz i pewnie nie ostatni. Jak macie jakies pytania to walcie smiało :P

@.reru Praca maszynisty jest bardziej skomplikowana niż ci się wydaje. ;]

__
http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif

Użytkownik
g3su

2009-03-05 13:32:14

tybek ale te 20% to do kazdej godziny na nocce, tak?

no a z tym dopiskiem do reru to chyba troszke nie trafiles ;P

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
napzord

2009-03-05 14:24:14

Tak do każdej godziny na nocce czyli wychodzi 9 zł. netto Co jak na MCDonalda wcale nie tak xle al ejak wiadomo pieniadze to nie wszytsko.
A to że maszynista nie ma łatwego życia to wiem bo mój Ojciec nim jest. Tzn jego praca nie polega tylko na wcisnieciu 2 buttonów czy tam dzwigni i do przodu. Być maszynista to POWOŁANIE!(Tak tak nie uczył sie i został ROBOTNIKIEM :D) Ojczulek co pół roku idzie na badania. Ale dobra pomińmy ten temat. :D
A zapomniałbym nie jadajcie w McDonaldzie! :DDD. Aspartam ? Obecny! Gdzie? Na ladzie! Zauważyłem, że jest tam słodzik gdy zobaczylem na składniki to jedym znich był Aspartam. A te całe nuugetsy to mielonka jakaś jest wraz ze środkiem przeczyszczającym.

__

VIP
[fhn]AL|EN

2009-03-05 15:35:53

Cześć ! Mam pytanie: skąd dorwać ten sos, który dodają do Kurczak burgerów ? I co za warzywa tam dodają ?

__
Ta strona umarła...

Użytkownik
napzord

2009-03-05 15:55:06

!. Możesz ukraść
2. Mozesz poszukac na forach internetowych. Podobno są gdzieś przepisy jak zrobić “dania” w MC donaldzie. Warzywa? Jedynie na co tam mozesz sie nadziac to ogórek kiszony badz nie pomidor i sałata. Mi osobiście z całego tego asortymentu smakuje tortilla.

__

Użytkownik
qwe

2009-03-05 16:11:06

Ja mam e-booka jak zrobic dania z McDonaldsa, KFC, Pizza Hut itd.

Ale szczerze odradzam.

Sprobujcie dobrej kuchni wegerianskiej jedzenia gotowanego na parze.
Doslownie totalny kosmos. Ja odzwyczailem sie od jedzenia czekolady, chipsow, slodyczy.
Wiem, ze to nie jest zdrowe i po prostu zamula zoladek.

Po zjedzeniu ryzu z warzywami zupelnie inaczej sie czujesz niz po zjedzeniu frytek z kurczakiem.

Ofc od czasu do czasu sobie cos takiego zjem, jednak nie zdarze mi sie to czesciej niz raz na miesiac.

Co do pracy maszynisty. Zaje***a sprawa :D Sam chcialbym miec epizod maszynisty w swoim zyciu, np w jakichs szwajcarskich albo amerykanskich kolejach :)

ps

http://www.youtube.com/watch?v=QfFCC71vhDM OBEJRZYJCIE TO !!! :D

__

Użytkownik
Kipcio

2009-03-05 17:14:37

Ja mam e-booka jak zrobic dania z McDonaldsa, KFC, Pizza Hut itd.

mógłbyś podać tytuł?

ciekawy jestem panierki z KFC

__

VIP
[fhn]AL|EN

2009-03-05 17:15:18

Ale ja chciałbym wiedzieć co jest w Kurczak burgerze. Poproszę o składniki tych dodatków warzywnych i tego ostrego sosu.

__
Ta strona umarła...

Użytkownik
diGi

2009-03-05 17:25:54

I tak pracownik takiego McDonalda czy KFC zarabia więcej niż ja w jebanym biurze -_- i do tego może sobie ustalić godziny pracy jak chce...

__

Użytkownik
coldfear

2009-03-05 17:33:59

gdybyśmy chcieli zdrowo jeść, to w dzisiejszych czasach jest praktycznie niewykonalne
nawet warzywa to zmutowane gówno
ale fakt faktem, zbiera się na wymioty kiedy wie jak się przyrządza jedzenie w takich 'barach' :C
edit: pamięta ktoś może tytuł dokumentu o facecie, który przez jakiś tam okres czasu jadł tylko w macu?

__

VIP
V!ct!M

2009-03-05 17:48:28

Osobny temat na takie cos?:>

Ja szczerze mowiac nie rozumiem fenomenu tych wszystkich lokali. Przeciez to jest jakas paranoja, o jakiej godzinie bym nie przejezdzal/przechodzil obok McDonald’s (no moze poza noca), to tam jest PELNO ludzi.

Zdawac sie moze, ze popularnosc daje ta idea “fast food”, bo faktycznie, podjezdasz do okienka w McDrive i po chwili dostajesz zamowienie. Tyle ze mnostwo ludzi jezdzi tam na normalne obiady (kiedy przeciez sa lokale typu Sphinx, nie mowiac juz o bardziej wykwintnych restauracjach)... Sorry, ale zamiast placic za gumowa bulke lepiej kupic sobie kebaba, ktory nie tylko jest dwa razy wiekszy, ale przede wszystkim bez porownania lepszy.

Ale coz, wiele rzeczy wsrod dzisiejszego spoleczenstwa mnie dziwi :)

@coldfear
Chyba chodzi o “Supersize me"

__

Użytkownik
napzord

2009-03-05 17:49:15

@Digi Tylko jeżeli ma nie pełny etat. A poza tym wolałbym normalna prace w biurze niz zapierdzielanie w jakimś gównianym barze...inaczej tego nazwac niemożna.

__

Użytkownik
kermitzor

2009-03-05 17:49:44

super size me.

__

Użytkownik
qwe

2009-03-05 18:24:22

http://www.turboupload.com/files/get/veXvYHvhkH/pizza-hut-kfc-mc-donalds-by-mrozio.pdf

Tu sa te przepisy, oczywiscie jest to tylko czesc, ale sa tam przepisy do sosow, tortilli, mcnuggestsow itp

@coldfear
Co to warzyw, racja.

Jesliscie ostatnio normalnego pomidora?? Takiego z MOCNYM aromatem i zapachem, jak prawdziwy pomidor.
Szczerze mowiac ostatnio w Anglii takiego jadlem i dopiero wtedy przypomnialem sobie jak NAPRAWDE smakuje pomidor.

To co obecnie jest w sklepach to jakies syntetyczne gowno, doslownie bez smaku, woda w ksztalcie warzywa.

A banany?? Dzieki naszej “kochanej” UE i ich idiotycznym pomyslom, dzisiaj mozemy jesc banany o smaku mączki.

Za 10 lat bedziemy wpieprzac papke taka jak jedli w matrixie.
Wiekszosc kielbas juz dzisiaj smakuje jak gowno.

Oczywiscie mozna w miare normalnie zjesc, jednak za jedzenie jakosciowo porownywalne do tego sprzed 10-15 lat trzeba zaplacic prawie 2x wiecej.

Do 2030 rak bedzie “popularniejszy” od przeziebienia.

@vicek
Widzisz co robi reklama :/
Bez reklamy w McDonaldsie byly by pustki.
I najgorsze jest to, ze te reklamy pakowane sa do naszej glowy na sile. Nikt nie chce ich ogladac a musimy. Paranoja.

Jak zareklamuja baton o smaku gowna to ludzie tez go kupia, tak jak kupowali smierdziele (pamieta ktos?).\

kiedy przeciez sa lokale typu Sphinx, nie mowiac juz o bardziej wykwintnych restauracjach
Sfinks, polska, bardzo dobra siec restauracji (ekspandowala nawet za granice) ma bardzo powazne klopoty finansowe.
Zapewne wkrotce zostanie przejeta przez jakiegos Niemca czy innego obcokrajowca jak wszystko w naszym kraju (LOT chyba tez idzie na sprzedaz).

A sam sfinks jest dobry (choc jedzenie mieli od tych samych dostawcow do McDonalds), jedzenie smaczne ale niestety drogo, dlatego wole chinczyka + ryż z warzywami za 5,50 zl :)))))

__

Użytkownik
vacq

2009-03-05 18:41:28

Ludzie się dziwią, jak fastbary typu KFC mogą funkcjonować i serwować takie śmietnikowe jedzenie, Podnoszą wielkie halo, że to niezdrowe, wręcz szkodliwe i niebezpieczne dla zdrowia. Idioci. Mnie to wcale nie dziwi, wielkie korporacje mają tylko jeden cel: zarabiać. Człowiek dla nich to tylko worek z pieniędzmi, nic więcej. A że ludzi jest i tak za dużo na tej planecie, to nie martwią się zdrowiem klientów oraz tych że kilku mogą stracić.

@qwe
robię ostanimi czasy dokładnie tak samo. Oczywiście nie twierdzę, że jest to całkowicie zdrowe jedzenie, bo takiego dzisiaj już nie ma.

Nie jestem osobą, która zajadała się FF codziennie; raz, może dwa na tydzień zjadałem sobie jakiegoś fastfooda, ale parę miesięcy temu zacząłem przykładać większą uwagę do tego co zjadam. Zakupiłem garczek do gotowania na parze i sam sobie przyrządzam w większości jedzenie. Wymaga to trochę wysiłku i czasu, ale za to jaka przyjemność :) Ogólnie byłem w szoku jak wspaniale moga smakować najzwyklejsze rzeczy typu warzywa z ryżem itp potrawy. Ze smażonego też prawie w całości zrezygnowałem. Im mniej przetworzone jedzenie tym lepiej. Każdemu polecam!!

Nie mówię, że całkowicie wyrzekłem się jedzenia niezdrowego. Ale teraz jak wpierd* na mieście jakiegoś FF to czuję się taki... zmulony i ociężały. Po normalnym jedzeniu jest wręcz odwrotnie - czuję się super, aż wszystko się chce :)

__

Użytkownik
cow.sndstrm

2009-03-05 18:53:03

moje zdanie o kfc, jem bo lubie wali mnie to co jest w srodku, lecz znajomi co pracowali mowia:
-odgrzewamy jedzenie do 3 dni potem wyrzucamy - kfc
-jak 20min lezy to musimy juz wyrzucic bo jest bee - mc donalds

ale i tak jem

__

VIP
KonradM

2009-03-05 19:05:08

> dlatego wole chinczyka + ryż z warzywami za 5,50 zl :)))))

W Warszawie kurczak w cieście + ryż ~9-10zł :E

__
www.hstv.pl

Użytkownik
qwe

2009-03-05 19:05:52

@vacq
Nie mówię, że całkowicie wyrzekłem się jedzenia niezdrowego. Ale teraz jak wpierd* na mieście jakiegoś FF to czuję się taki... zmulony i ociężały. Po normalnym jedzeniu jest wręcz odwrotnie - czuję się super, aż wszystko się chce :)

Mam dokladnie to samo uczucie. No i trzeba miec dosc silna wole, bo niezdrowe jedzenie jednak kusi zwlaszcza, gdy jest sie glodnym. Sam czasami nie moge wytrzymac i skrecam do najblizszej pizzeri, a gdy juz jest po wszystkim, jestem najedzony to zaluje, ze tu przyszedlem, bo w brzuchu mam go*** no i 10zl mniej w portfeli nizbym zjadl ryz z warzywami.
I wazna zasada (pewnia ja znacie) nie chodzcie za zakupy, gdy jestescie glodni!!!

Aha, jeszcze jedno. Nie najlepiej zakupcie patelnie stalowa, nie teflonowa.
Teflon z patelni odpada, miesza sie z jedzeniem i zostaje w organizmie nawet do 15 lat. Jest bardzo szkodliwy i jego obecnosc w organizmie moze spowodowac raka.

Obecnie wiekszosc jedzenia to, bez przesadyzmu, trucizna. Z czekolada, chipsami wlacznie.
I nie kierujcie sie idiotycznymi opiniami, ze czekolada, taka ze sklepu wplywa dobrze na cos tam.
Obecna czekolada to “syntetyczne” mleko, roznego rodzaju syntetyczne nadzenia, Exxx, kakao hodowane na chemii itp itd.
I nie pozwalajcie swoim mlodszym bratom, siostrom pic mleka w szkolach (dofinansowanego przez UE, czyli na pewno nie dla zdrowia).
To cos z mlekiem nie ma NIC wspolnego. To produkt pseudomleczno pochodny.
Nie znane sa skutki (dla opinii publicznej) spozywania przez dluzszy okres takich specyfikow, ale jedno jest pewne- leczyc one nie beda.

Nigdy nie bedziecie wiedziec jak wielkie spustoszenie w organizmie spowodowalo jedzenie zatrutego jedzenia.
Niektorzy po terapii oczyszczajace organizm z toksyn opisuja, ze wczesniej widzieli i odczuwali wszystko jakby za mgłą, nie do konca odczuwali i odbierali caly otaczajacy ich swiat.

__

Użytkownik
mefistox2

2009-03-05 19:14:57

Musi być niezdrowe jedzenie skoro jest ono takie tanie :) np. kilo szynki kosztuje około 80zł , a kilo “szynki” którą widzicie w sklepach ile? :)
Jeden z plusów mieszkania na wsi to jedzenie w miare zdrowego jedzenia, które sam sobie wyhoduje. Śmiem twierdzić że mało kto z was jadł taką prawdziwą szynke czy inne mięsa. A jak poznać taką szynkę? Wystarczy zobaczyć że ta kupiona ze sklepu po krotkim czasie robi sie klejąca(efekt polepszaczy) a prawdziwa może lezec dłuuugi czas i nic jej nie jest. Wiadomo liczy się kasa , a dla ludzi dodatkowo wygoda. Tutaj moge przytoczyć przykład chleba. Większość ludzi wybierze krojony bo po co się w domu męczyć... ale nikt nie wie że dodaje się do niego ulepszacze(antyplesniowe), dlatego wole kupować cały i sobie go pokroić w domu bo mam kilka szkodliwych substancji w żołądku mniej.

__

Użytkownik
qwe

2009-03-05 19:44:49

@bulbasaur
HA, wlasnie ostatnio taka kleista kielbase w lodowce zauwazylem i ja wywalilem na kompost :D
Takich rzeczy nie jadam, bo podobnie jak Ty wiem jak smakuje prawdziwa kielbasa (jestem ze wsi) i to co sprzedaja w sklepach nawet z wygladu nie jest podobne.
Prawdziwa kielbasa sie zeschnie ale nie zepsuje.

Co do chleba. To samo, rowniez nienawidze krojonego, bo to po prostu z prawdziwym chlebem nic wspolnego nie ma.
Niedaleko mnie jest piekarnia i nie ma to jak prawdziwy cieplutki chlebek (niestety jakas niewielka czesc polepszaczy tam chyba jest dosypana, musze sie spytac kumpli ktorzy tam pracuja).
Czasami nawet chodzilismy grupa do piekarni, kupowalismy swiezy chleb i na sucho wcinalismy, taki pyszny jest :)

Aha, nie wiem czy wiecie, ale brazowy cukier nie niszczy zębow :))) Organizacje, ktore rzekomo dbaja o nasze zdrwoie cos niewiele robia by przywrocic brazowy cukier.

A i jeszcze cos na temat zdrowego zywienia/kosmetykow itp

http://e-zdrowie.abc24.pl/default.asp?kat=33131&pro=211967

NIE DAJCIE SIE NABRAC NA TAKIE COS !!!!! To jest najzwyklejsze mydlo, bez zadnej szkodliwej chemii !!!!
Co jest w nim nie tak?? CENA!!!
Mydlo z tymi skladnikami + lanolina, CI 77891, tetrasodium etidronate itp kosztuje 1 zl !!!!!!
Kupilem je w rossmanie, nazywa sie Creme SEIFE, firma ISANA.
Bylo to jedyne mydlo z tak mala iloscia skladnikow i chemii (ok 10 skladnikow), kosztowalo mnie 1zl.

Unikajcie popularnych mydel typu palmolive, kosztuja niemal tyle samo ale maja 3x wiecej (doslownie) roznego rodzaju watpliwej w skutecznosci chemii.

Te ZDROWE i najwyklejsze mydlo kosztuje w tym sklepie 3zl 25 groszy, zaslaniajac sie nazwa BIO. Smiech na sali. Co w tym mydle jest BIO ?
Woda? Chlorek sodu??
Nie dajcie sie naciagnac za takie rzeczy.

Doszlo do tego, ze za normalne, nie zatrute i najzwyklejsze rzeczy kaza sobie placic krocie !
Takie mydlo 15 lat temu kosztowalo grosze i bylo to najpopularniejsze mydlo.

Ze zdrowej zywnosci moge polecic jeszcze sól niejodowana.

__

Użytkownik
toxiknoizz

2009-03-05 20:55:50

"Jesliscie ostatnio normalnego pomidora?? Takiego z MOCNYM aromatem i zapachem, jak prawdziwy pomidor."

uu z pare lat temu, a ostatnio wlasnie jadlem pare razy pomidora na kanapce i to ani smaku ani koloru, mysle se wtf? dziwne te dzisiejsze zarcie ogolnie..

__

Użytkownik
Zippi9

2009-03-05 20:58:44

Polecam kupno vorwerk thermomix, dziadkowie którzy wychowali się na wsi znają smak “prawdziwego jedzenia” zakupili to jakieś 5 lat temu, sporo rzeczy z niego jadłem przez te wszystkie lata no i w końcu rodzice także to kupili. Od 3 miesięcy(wtedy to kupiłem) nie jadłem żadnego chleba ze sklepu/piekarni itd. nawet ja co z kuchnią wiele wspólnego nie mam, jednak potrafię większość rzeczy ze specjalnych książek kucharskich przyrządzić. Wspaniałe obiady, masło, chleb, lody, koktajle, alkohole, desery absolutnie wszystko, prawdziwe urządzenie wielofunkcyjne nie gówno prezentowane w telezakupy mango itd. Fakt drogie, jednak z pewnością po latach się zwróci. Gdy u kolegi ostatnio jadłem chleb który wcinałem przez lata myślałem że to zwrócę po pierwszym kęsie. No i zawsze można poeksperymentować z przepisami, ja osobiście do chleba dodaję dużo kminku co daje mu ten niepowtarzalny smak.

__

VIP
[fhn]AL|EN

2009-03-05 22:09:18

Potwierdzam. Matka śni po nocach od 2 lat o “Termomixie” :-)

__
Ta strona umarła...

VIP
V!ct!M

2009-03-05 22:52:25

W takim mydle to ja moge Ci cos wyrzezbic qwe :)))

__

Użytkownik
qwe

2009-03-05 23:43:08

@vicek

Tez rzezbilem w mydle :D
Kurde to byly czasy :D
I ludziki z warzyw sie robilo :P

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1089 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie