Użytkownik
|
http://www.youtube.com/watch?v=tjdqa0I4jRk&fmt=18 - link do tematu
Bez komentarza.
http://www.youtube.com/watch?v=-j75yXx1tyw&feature=related - wystarczy po obejrzeniu filmu poczytac komentarze.
http://www.youtube.com/watch?v=jONraPOhP9I kultowy juz niemal material TVN. Oczywiscie specjalne ulozenie kamery, podbite niebieskie barwy, lekkie przyciemnienie by pokazac jak zli sa sluchacze radia maryja.
Niech mi ktos odpowie co kiedykolwiek zlego zrobil sluchacz radia maryja??
Nie jestem fanem tego radia, ale ludzka glupota i ignorancja siega szczytu jesli chodzi o komentarze nt radia maryja.
Albo
Dzień wcześniej zadzwoniła do nas zbulwersowana czytelniczka. Przyjazd Nowaka zapowiadały rozwieszone koło jej domu plakaty z odręcznymi dopiskami: “Nie będą żydki pluć nam w twarz”.
Jakis lebek dopisal cos mazakiem i juz afera :F
__
|
Użytkownik
|
Chyba nie powiesz mi, że normalną reakcją jest 'raus jude' i wyzywanie ekipy telewizyjnej od żydów?
__
|
Użytkownik
|
Przeinaczasz fakty, qwe, pora zejść ze sceny. Pierwszy link faktycznie mnie ujął, ale takie są techniki zwracania uwagi na dany temat i nawet, jeśli nazwiesz to manipulacją, nie ma w tym ani krztyny 'kłamstwa', o którym tak lubisz dywagować. Pozostałe dwa linki to porażka.
__
|
Użytkownik
|
Co do trzeciego linku to nie jest to jakieś odkrycie na miarę Kopernika, zwykły reportaż nakierowany akurat na to, żeby podkreślić złą stronę pewnego zjawiska, taka standardowa propaganda. Dokładnie to samo, co w każdej telewizji jakiej byś nie oglądał. Dokładnie ten sam styl reprezentuje Trwam w materiale o przystanku Woodstock. Po prostu kopiuj wklej. Takie moje skromne zdanie.
__
|
Użytkownik
|
Nie powiesz chyba qwe, że tego typu teksty w stronę dziennikarzy powinny być uznane za normalne. No chyba, że “Raus Jude” czy “Wynocha stąd” jako pierwsze słowa z ust starszych słuchaczy - nie wywołane żadna prowokacją - są wg. Ciebie na odpowiednim poziomie.
Co do podbicia barw to połowę programów Celownika (TVP1), Uwagi (TVN) w ten sposób się renderuje. Szukasz w tym kolejnego spisku? Dla mnie ma to stworzyć otoczkę dramatyzmu, napięcia itp.... jaka to będzie otoczka to już zależy wyłącznie od wizji reżysera. A może każdy program powinno puszczać się bez jakichkolwiek zmian obrazu, czołówek, obróbki itp? Ja jednak wolę tak jak jest. Robi się wszystko co przyciągnie widza - mnie to nie dziwi, ale widać to ma drugie dno, a może i trzecie. W TopGearze też po to używają filtrów, żeby jakiś samochód wyszedł na totalnego idiotę z ciemnogrodu (tak jak osoby wypowiadające się na filmiku), w końcu to spisek masońskiej kłamliwej telewizji BBC. Pomyślmy... a jednak samochód nie może mieć takich cech. Więc po co użyli tych filtrów? Mhmmm...
Moja babcia należąca do armii moherowych beretów swoje poglądy opiera na audycjach Radia Maryja. I słyszę retorykę poniżej jakiegokolwiek poziomu, żadne argumenty nie trafiają do mojej babci - za jedyne MOŻLIWE źródło uważa Radio Maryja. Twierdzę, że gdyby Tadek w sutannie rzucił na antenę nawet najbardziej idiotyczną teorię to znalazłby poparcie wśród swoich “moherowych” słuchaczy. Bo kto w końcu w jedynym POLSKIM KATOLICKIM RADIU mógłby kłamać.
Dla zdyskredytowania tej rozgłośni wystarczą mi antysemickie hasła głoszone na antenie oraz germano- i rusofobia pełną gębą. Katolicka rozgłośnia w Twoim domu - przesiąknięta zacofaniem i głoszeniem nienawiści. Twierdzę, że to rozgłośnia w sam raz dla Ciebie :*
__
|
Użytkownik
|
"Jakis lebek dopisal cos mazakiem i juz afera”
a skad Ty to mozesz wiedziec czy to lebek dopisal? czyzbys przeinaczal fakty?
__
|
VIP
|
"Niech mi ktos odpowie co kiedykolwiek zlego zrobil sluchacz radia maryja??"
zaglosowal na pis
jak to Pani na matmie w LO mowila, ckd. (co konczy dowod)
edit: to co napisalem wyzej jest zartem i oczywiscie dopuszczam/jestem goracym zwolennikiem pluralizmu pogladow (choc czytajac posty qwe moje przekonania sa wystawione na ciezka probe)
__
|
Użytkownik
|
@mewIndigo~
Nie o to chodzi, sam zejdz jak czytac nie umiesz. W drugim linku chodzilo mi glownie o KOMENTARZE, czytac nie umiesz?? Ludzie wyzywaja babe od opetanej bez zadnego powodu, a sorry, tylko dlatego, ze jest sluchaczka RM.
Trzeci link. Tak, sfilmowali 100 osob i wybrali tych najbardziej agresywnych. Pokazali tych sluchaczy jako agresywne stado, gdy w rzeczywistosci takie zachowanie bylo pewnie widoczne u 5-10.
I WYRAZNIE NAPISALEM http://www.youtube.com/watch?v=tjdqa0I4jRk&fmt=18 - link do tematu LINK DO TEMATU !!!! umiesz czytac???
Ty jak zwykle przeinaczasz i probujesz te przeinaczanie zarzucic mnie. Tak jak mowiles, zejdz ze sceny.
@Qub!c
Tak, przeciez wyraznie napisalem “kultowy juz material”. Dodalem go, ot tak sobie by przypomniec ze nagonka na RM trwa od dawna.
@Grooßer
Trzeci link. Tak, sfilmowali 100 osob i wybrali tych najbardziej agresywnych. Pokazali tych sluchaczy jako agresywne stado, gdy w rzeczywistosci takie zachowanie bylo pewnie widoczne u 5-10.
Co do wyzywania TVN. Maja prawo?? Pewnie, gdyby jakas stacja telewizyjna klamala na moj i mojej rodziny (polakach) temat to na pewno nie przywital bym ich z usmiechem na twarzy. Nie chca TVNu to po co sie tam pcha?? Szukac sensacji? Awantury??
http://www.youtube.com/watch?v=mIshXIAVUMk&feature=channel_page
Tu masz analogiczna sytuacje z TVP i JKM (gdzies tam w srodku jest pokazany wlasciwy material, wczesniej JKM tlumaczy o co chodzi i co wlasciwie powiedzial).
NIEMAL IDENTYCZNA SYTUACJA. Wyciszono jego wlasciwa odpowiedz i puszczenie glosu, gdy JKM nazywa TVP klamcami.
Szukasz w tym kolejnego spisku?
JAkiego KU*** SPISKU ??!!
Czlowieku wez skoncz swoje domysly i naucz sie czytac. Dobranoc
A może każdy program powinno puszczać się bez jakichkolwiek zmian obrazu, czołówek, obróbki itp?
Nie, niech dalej puszczaja naiwne materialy takie jak ten z prezydentem Olsztyna. Niech dalej oklamuja ludzi. Dobranoc po raz drugi
W TopGearze też po to używają filtrów, żeby jakiś samochód wyszedł na totalnego idiotę z ciemnogrodu pozniej jeszcze pie***sz cos o spisku.
TopGear co najwyzej moze wzbudzic niechec do danego modelu auta. Taki reportaz TVN wzbudza niechec do calego RM, ich sluchaczy, a co najwazniejsze naszych dziadkow i rodakow. Jesli nie widzisz roznic pomiedzy tymi dwoma przykladami to czas gdzies sie udac.
Twierdzę, że gdyby Tadek w sutannie rzucił na antenę nawet najbardziej idiotyczną teorię to znalazłby poparcie wśród swoich “moherowych” słuchaczy.
TV rzuca najbardziej idiotyczne teorie i ludzie w nie wierza. Pod tym wzgledem Tadeusz jest niczym w porownaniu z takim TVNem.
Twoja babcia wierzy, ze UE zatrzyma globalne ocieplenie??
I na koniec Ci cos powiem. Sluchalem paru audycji z Radia Maryja, tak z ciekawosci. Raz puscilem nawet przez caly dzien, specjalnie by cos wylapac.
W przeciwienstwie do tej twojej zasranej telewizji radio maryja nie uczy nienawisci, przemocu i wysmiewania sie z innych osob.
Moherowe berety sa odpowiedzialne za napady, gwalty, kradzieze, porwania?? Nie oni w swoim zyciu w wiekszosci nawet reki na druga osobe nie podniesli. To tacy gowniarze jak Ty, My narazie wiecej szkoda dla spoleczenstwa, wiec ta twoja argumentacje sobei wsadz w du**e bo kazdy widzi jak jest.
@dnl
“a skad Ty to mozesz wiedziec czy to lebek dopisal? czyzbys przeinaczal fakty? "
Mialem napisac “pewnie jakis lebek..."
No tak, watpie by 50 letnie dziadki lataly z mazakami i dopisywaly takie tresci na plakatach.
Zreszta, niewazne moze jakis 50 letni dziadek to napisal, i co z tego? To jego zdanie a nie zdanie wszystkich sluchaczy radia maryja.
Kto tu manipuluje.
@Fronki
Wiesz, po tym co teraz sie dzieje w naszym kraju to jednak juz wole PiS, mniejsze zlo. I przynajmniej chcieli ta agenture i siatke SB ujawnic, zle sie za to zabrali, tamci poczuli sie zagrozeni (z Walesa wlacznie, ze narod sie dowie jakim jest naprawde “bohaterem” zmanipulowali opinia publiczna, doprowadzili do wczesniejszych wyborow, powymyslali haska “zabierz babci dowod”, oczywiscie naglasniane celowo w mediach i prosze, ludzie dali sie nabrac na cuda Tuska.
Zreszta czy to PiS czy PO, jedno go***o. Te wszystkie partie sa tak nieudolne i zaklamane, ze szkoda gadac. Podobal mi sie ostatnio pomysl PO by partie sponsorowaly sie same (tzn bez takich walkow, ze Palikot placi za wszystko) i oczywiscie pomysl nie wszedl w zycie.
Gdzie tu demokracja?
__
|
Użytkownik
|
@qwe:
Niech mi ktos odpowie co kiedykolwiek zlego zrobil sluchacz radia maryja??
Nie jestem fanem tego radia, ale ludzka glupota i ignorancja siega szczytu jesli chodzi o komentarze nt radia maryja.
Przeciętny słuchacz radia maryja to antysemita, ślepo wierzący w to co powie jedyny sprawiedliwy Tadeusz Rydzyk. I nie, nie wyczytałem tego w GW czy innej gazecie tylko znam to z autopsji. Rzygać mi się chce jak słyszę prababcię lub jej znajomych nazywających każdego kto jest przeciwny woli Rydzyka żydem.
Ogólne miałem okazje przez pewien czas słuchać “kątem ucha” wypocin które prezentowali w tym radiu, i antysemityzm który prezentują w większości słuchacze to szczyt co można pokazać PODOBNO w katolickim radiu (chyba zapomnieli że ich kochany Jezus był żydem).
Do tego oczywiście dochodzą zakłamane reportaże o Woodstocku, WOŚP, teorie spiskowe na temat Harry Pottera, Władcy Pierścieni i mój ulubiony na temat techno jako muzyce satanistycznej! (niestety nie mogę znaleźć na YT ale przysięgam płakałem ze śmiechu)
Co do manipulacji w mediach to radio maryja/tv trwam/nasz dziennik tak samo manipulują informacją żeby ukazać prawdę tylko częściowo (nie mówiąc o oczernianiu innych osób).
http://www.youtube.com/watch?v=WG7DXkngURY
__
|
VIP
|
chyba pierwszy raz polizales zycia...
a czego ty sie spodziewasz ze kazdy bedzie pisal to samo? to wtedy nie bedzie sensu prowadzeniu 10stacji radiowych, 10 stacji telewizyjnych, 10 gazet...
Wlasnie po to zostales obdarzony umyslem abys mogl z niego kozystac i FILTROWAC te informacje! jezeli ktos oglada tylko TVN, to gratluje popierdolstwa, jezeli tylko TVP, to rowniez gratuluje naiwnosci. To samo tyczy sie gazet etc....
Jezeli sami nie potraficie zmixowac informacji i wyciagnac wlasnych wnioskow nie miejscie pretensji do zycia or polityki...
amen. zamknijcie te zjebane tematy na esports.
__
|
Użytkownik
|
QWE selfowned.
__
|
Użytkownik
|
@exile
Wiesz, do zydow sam nic nie mam, ale to co ostatnio sie w polsce dzieje to jest przesada. Zajmowanie mieszkan i ziem przez zydow, specjalne prawa dla zydow, o zydach nie mozna powiedziec zlego slowa.
Zydzi rozpanoszyli sie w polsce jak szarancza i MOZE rzeczywiscie trzeba im powiedziec, ze to nie ich miejsce. Poki co czuja sie tutaj bezpieczniej niz my, prawowici obywatele.
chyba zapomnieli że ich kochany Jezus był żydem
Jezus byl zydem? Skad takie rewelacje?
Do tego oczywiście dochodzą zakłamane reportaże o Woodstocku
Zaklamane ??
Bylem i juz chyba nigdy nie bede. Ofc sa tam ludzie, ktorzy umieja sie bawic, ale masa tam za przeproszeniem bezmozgiego bydla, ktora rucha sie z kim popadnie, cpa i pali co popadnie. Sorry, ale ja bliskiej dla mnie osoby nigdy bym tam nie poslal.
DNO. Jak porownuje takie Jamboree do Woodstocku to ten festiwal jest jednym wielkim smierdzacym festiwalem cpunow.
Jamboree>> Woodstock.
Eh nigdy nie zapomne “powrotu do rzeczywistosci” kiedy to po Jamboree w hylands parku, ktore trwalo miesiac byl zaraz potem Virgin Festiwal w tym samym miejscu.
Oczywiscie i tak bylo tam znacznie lepiej i bardziej kulturalnie niz na Woodstocku.
WOŚP Co takiego o WOSP mowili?
teorie spiskowe na temat Harry Pottera
http://www.uniquities.co.uk/acatalog/nn7622.jpg Widzisz ta blyskawice?? Znak na czole Harryego ??
Tak, tak.Ten symbol jest baaaardzo stary, znacznie starszy niz JK Rowling. Poczytaj sobie gdzie on jest uzywany i co oznacza.
http://images.huffingtonpost.com/2007-07-28-HPandtheDarkMark.jpg
http://images.fanpop.com/images/image_uploads/Dark-Mark-from-Harry-Potter-tattoos-756528_407_576.jpg
Kolejny znak. Czyzby przypadkowo??
Czytalem Harryego, o ile dobrze pamietam w 4 czesci byl odprawiany rytual, ludzaco podobny do rytualow satanistycznych odprawianych przez masonerie. Znow przypadek?
Ta ksiazka ma wiecej wspolnego z New Age niz mozesz sobie wyobrazic.
Wystarczy jednak troche poczytac a nie byc ignorantem.
Sa ksiazki, nawet stulenie, dostepne na allegro, ktore bardzo precyzyjnie te rytualy opisuja.
Ksiazka byla nawet fajna, ale z kazda kolejna czescia coraz bardziej odbiegala od tego co prezentowala w 1wszym tomie.
Kim jest JK Rowling i czy to ona napisala ta ksiazke w calosci? A moze posilala sie czyimis sugestiami w jej pisaniu w zamian za jej rozpromowanie (tak samo zrobiono wielki huk przy Kodzie Leonarda).
Z harrym potterem jest podobnie jak w tych zyczeniach MTV http://www.youtube.com/watch?v=aU73pBvzEkk
Jesli w radiu maryja powiedza, ze w zyczeniach MTV byly podteksty satanistyczne to taka osoba jak ty bedzie “lezec ze smiechu”.
Jednak ja i bez tych komentarzy widze, ze podtekstow masonskich, satanistycznych jest tam co najmniej kilka. I to nie jest przypadek, ze zlalazly sie one wszystkie w jednym klipie, tak samo jak nie jest przypadkiem, ze biale przescieradlo w magiczny sposob znalazlo sie na drugim ramieniu (ktory sie nie palil, ale kult koronacji musi zostac zachowany).
Poczytaj o takich rzeczach najpierw a pozniej sie wypowiadaj. Zazwyczaj przecietny wspolautor radia maryja ma wieksze pojecie na ten temat od ciebie.
Co wiesz o satanistycznych rytualach, masonskiej symbolice etc?
Ja czytam o tym nie dlatego, ze mnie to fascynuje, tylko dlatego by wiedziec jak walczyc z wrogiem.
i mój ulubiony na temat techno jako muzyce satanistycznej! o, to prosze Cie znajdz.
Techno przeciez sygnuje sie czesto znakiem satanistycznym, blyskawica, taka sama jak mial Potter.
A czy jest to muzyka satanistyczna? Moze nie okreslilbym tego jako muzyka satanistyczna tylko jako muzyka szatana (i pewnie tak to okreslili w radiu maryja a ty przeinaczyles to, choc moze sie myle, dlatego prosze o linka).
Nie musze chyba mowic jaki wplyw na psychike ta muzyka wywoluje. Ofc mozna sluchac techno i byc normalnym czlowiekiem, ale z tego co mi wiadomo to wiekszosc ludzi sluchajacych techno (co nie znaczy, ze wszyscy) i technopodobnych to bezmozgie rybitwy.
Muzyka techno przenosi negatywna energie. Ilu uczonych slucha techno ?? Na dyskotekach i imprezach techno mozna spotkac ludzi wrecz przeciwnych pod wzgledem intelektualnym.
Ja lubie techno i czesto go slucham, ale po prostu czuje, ze ta muzyka niesie za soba zdecydowanie mniejsze wartosci niz muzyka klasyczna, ktora rowniez slucham. Sluchajac techno na festiwalach (nie w domu) w Anglii doslownie ta zla energie czuje, a dodajac do tego jakies uzywki doslownie zblizam sie bardziej do strony szatana niz Boga. I nie sa to jakies religijne wywody tylko proste porownanie, ktore kazdy czlowiek czuje.
Bardziej “satanistyczna” muzyka to chyba cos pokroju Behemoth’a, jednak do takiej muzyki tak wielu ludzie nie bierze uzywek jak w przypadku techno.
Czy ludzie chodzacy do opery rowniez cpaja by miec lepsze wrazenia? Porownania sa proste, Ty ich jednak nie mozesz zrozumiec bo nie chcesz zrozumiec.
Co do manipulacji w mediach to radio maryja/tv trwam/nasz dziennik tak samo manipulują informacją żeby ukazać prawdę tylko częściowo
@SL|Grum-iks
A co jesli klamia i w TVP i na TVN i w Wyborczej i na onecie tak jak pokazane jest w pierwszym linku??
To Ty masz taki leb ze przefiltrujesz i przeanalizujesz to w taki sposob, ze wyciagniesz z tego wlasne wnioski??
Takich przykladow jest znacznie wiecej, wiec prosze cie, skoncz pieprzyc glupoty i zamknac to sie mozesz sam z takimi naiwnymi wypowiedziami.
@Nakai
Selfowned to chyba miala Twoja matka, gdy cie urodzila.
__
|
VIP
|
co do QWE,
szkoda mi kurwa twoich czerskich wypocin, na ktore poswiecasz tone godzin dziennie, dlatego moge w ostatecznosci zasponsorowac ci karnet na basen, moze troszke odsapniesz od problemow.
__
|
Użytkownik
|
Ciebie tez mi szkoda pajacu, poczytaj wyzej co napisalem odnoscie twoich “wypocin”.
Temat jest o tym, ze wszystkie media moga klamac na ten sam temat i pokazywac jeden punkt widzenia a ty piep*** cos o filtrowaniu informacji.
Karnet na basen mam, dzieki, dzisiaj bylem.
A czasu narazie poswiecilem godzinke, w przerwie miedzy nauka z ebooka na egzamin z Ergonomii -.-
__
|
VIP
|
"A co jesli klamia i w TVP i na TVN i w Wyborczej i na onecie tak jak pokazane jest w pierwszym linku?? "
aahahahha... no to kurwa naiwny jestes jak dzieciak z przedszkola. Tak tak... MEDIA sa po to aby Ciebie informowac o wszystkim w 100% prawdy, bedize to NUDNE JAK FLAKI Z OLEJEM,ale beda ci to pisac ))) NA PEWNO,... a ja myslem ze media sa po to aby ktoś sobie zarobił pieniążki. Media to nie jest akcja charytatywna ktora ma ci co dziennie podac na tacy informacje, oni musza o czyms pisac aby bylo ciekawie. Wiesz dlaczego pod twoimi tematami zawsze jest tyle komentarzy ?? BO JEST BURZA, kazdy ma wulgarny styl pisania i ofensywa pelna morda... WIEC to samo robia media, PRZYCIAGAJA UWAGE! A kogo to interesuje ze pisza kłamstwo, redaktora naczelnego?? nieee.. on sobie poradzi, oni maja prawnikow maja uklady... polityka...
;D Ja ci radze, wlaczyc cartoon network i wyluzowac sie troszke, bo skonczy sie na prozacu.
Chcialbym cos ci jeszcze nawrzucać ale za slabo mnie obraziles... czekam.
*edit*
aaa. jeszcze jedno...
co do “przefiltrowania”... TAK , dokladnie, przefiltruje to gowno o ktorym piszesz w taki sposob ze to OLEJE. Nie jest mi to potrzebne do szczescia, moim problemem nie jest to ze media napisaly A, a było B, bo niedotyczy to MNIE. JEST TO CZYSTA zagrywka pod publiczke, ktora nie ma ZADNEGO wplywa na Ciebie, na mnie ina innych.
__
|
Użytkownik
|
Cóż, QWE, wydaje mi się, że komentarzem co do mojej skromnej osoby, jak i mojej rodziny wzniosłeś się na wyżyny .
__
|
Użytkownik
|
@qwe:
Co do Harry Pottera nie chodziło mi o znaki bo to akurat projektował ktoś inny niż J.K. Rowling więc mógł inspirować się różnymi rzeczami.
Jeśli chodzi o błyskawice to ja nie widzę tu nic specjalnego. Nawet dzieci w przedszkolu rysują właśnie w ten sposób piorun..
Chodziło mi raczej o analizę tekstów w stylu “nazwa czegoś tam od tyłu to imię demona!".
Zapomniałeś wspomnieć o Władcy Pierścieni. Chodziło o to, że niby LotR posiada podteksty seksualne. Dla przykładu podano opis jak Froda zdejmował z palca pierścien i go zakładał parokrotnie. Żenada.
Co do Jezusa. Powszechnie uznaje się że był Żydem. Jak było naprawdę nie interesuję mnie to bo i tak w niego nie wierzę;]
Co do techno chodziło głównie o to że muzyka nawiązuje do pogańskich plemion a rytm techno jest prawie taki sam jak wybijany na bębnach w tamtym czasie. Do tego niby techno posiada taką częstotliwość uderzeń że rozstraja serce(?) i dodatkowo na telebimach lecą sobie wizualizacje odpowiednio przesunięte względem muzyki żeby, cytuję: “odbiorca nie mógł odróżnić rzeczywistości od fikcji”.
Ogólnie wszystkie twory Rydzyka i jego fundacji równie skutecznie (o ile nie lepiej) piorą mózgi jak powszechne mass media.
__
|
Użytkownik
|
qwe o ile w wielu sprawach mamy podobne zdanie ... to akurat do rydzyka i jego mocherow mam zly stosunek. Nie podwazysz tego ze rydzyk robi ludziom taka sama sieczke z muzgo jak nasze ukochane media.
Co do antysemityzmu ... normalny obywatel Izraela jest czlowiekiem tak jak my wszyscy ale pierdolniety syjonista jest gorszy od nazisty. Zreszta wszyscy fanatycy religijny powinni juz dawno wyparowac z tej naszej pieknej planetki.
__
|
Użytkownik
|
Qwe, czy ty jestes taki po&ie#dol#ny ? Czy zakladasz temety o spiskach specjalnie, by miec z ludzi beke.
__ Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie
wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!
|
Użytkownik
|
“W TopGearze też po to używają filtrów, żeby jakiś samochód wyszedł na totalnego idiotę z ciemnogrodu pozniej jeszcze pie***sz cos o spisku.
TopGear co najwyzej moze wzbudzic niechec do danego modelu auta. Taki reportaz TVN wzbudza niechec do calego RM, ich sluchaczy, a co najwazniejsze naszych dziadkow i rodakow. Jesli nie widzisz roznic pomiedzy tymi dwoma przykladami to czas gdzies sie udac.“ O ile wiem napisałem:
W TopGearze też po to używają filtrów, żeby jakiś samochód wyszedł na totalnego idiotę z ciemnogrodu (tak jak osoby wypowiadające się na filmiku), w końcu to spisek masońskiej kłamliwej telewizji BBC. Pomyślmy... a jednak samochód nie może mieć takich cech. Więc po co użyli tych filtrów? Mhmmm...
Widzę, że nie załapałeś. W TG używa się nakładek na kamerę, filtrów graficznych żeby stworzyć lepszy efekt - obraz ma zawsze zapierać dech w piersiach i fascynować odbiorcę. Widz i tak odbierze to jak chce, ponieważ posiada własny mózg, czego chyba nie zauważasz. Zadaj sobie pytanie: może po prostu tych efektów używa się, żeby coś lepiej wyglądało, aby uwydatnić zamysł artystyczny reżysera lub zwrócić na szczegóły uwagę widza? Może to nie ma głębszego celu tak jak starasz się to wmówić większość użytkowników tego forum? Zauważ, że w większości programów coś się nakłada na obraz i z tego co mówisz wynika, że robi się to tylko po to, aby coś przedstawić w lepszym lub gorszym świetle.
Bądźmy szczerzy, QWE widzisz SPISEK w tym, że używają efektów graficznych w programie telewizyjnym z filmiku. I nie pierd*l, że tak nie jest, bo widać to opisie linku. Gdyby nic nie zmieniono w obrazie to pierdoliłb*ś, że wybiórczo pokazano materiał, a gdyby pokazano całość to też być coś znalazł przeciwko tym materiałom. Te podbicie barw, niebieski filtr przyciemnione bartwy zostały wg. Ciebie użyte, żeby przedstawić w gorszym świetle słuchaczy RM. Niestety samo nagranie ich kompromituje i gdyby nawet zrobić obraz różowym w czerwone ciapki to nic to nie zmienia. Każdy widzi to co chce zobaczyć. O grupie świadczą zachowania jednostki, niestety taki model obowiązuje w naszym świecie. Jeszcze raz powtórzyć?
Czemu wyciąłeś TYLKO kawałek mojej wypowiedzi i gorączkowo próbujesz bronić agresywnych słuchaczy Radia Maryja z filmiku? Qwe zrozum jedną rzecz - słuchacze RM nie są święci i nie będą święci - większość z tych ludzi niestety na starość rozpaliła w swoich sercach gorącą wiarę zwiazaną ze strachem przed śmiercią, a swoje za uszami mają stąd ta nagła zmiana - nikt nie mówi, że to są źli ludzie, rasowi przestępcy - a raczej osoby, które nie “ogarnęły” zderzenia z szybkim rozwojem cywilizacyjnym i w Radiu Maryja odnajdują odpowiedź na ten kryzys egzystencjonalny. Rzucasz argumentem, że słuchacze RM nie dokonują gwałtów, napadów, rozbojów. Dobra, ok powiedzmy, że nie dokonują zazwyczaj przestępstw tego typu. Ale zapewniam Cię, że te osoby często wyrządzają swoim bliskim wiele krzywd, przykrości, kłamią, a na krytykę RM czy co gorsza Tadka odpowiadają agresją. Wiem ze swojego doświadczenia...
Rydzyk jest szumowiną zapatrzoną w siebie i w swoje interesy (proponuje Ci posłuchać nocnych audycji RM lub tych z telefonami od słuchaczy, by przekonać się o jego poglądach). Moja babcia wysłała do niego fortunę przez kilkanaście lat gorącego słuchania. Dosłownie fortunę, bo uzbierałoby się tego na nowy samochód segmentu B. Odbyła 2 “pielgrzymki” do siedziby RM. Odbyła audiencję u najświętszego OJCA TADEUSZA. Z tego się śmieje. Z zapatrzenia w tego idiotę, jako coś w rodzaju symbolu religijnego. Ponieważ część tych staruszków i staruszek (główny odbiorca RM, słabo wykształcony starszy człowiek - uogólniając badania GUS) została omamiona = łykną wszystko co Tadek rzuci, uważają go za autorytet, ultimate patriotę i jedyne wiarygodne źródło informacji. FILMIK przedstawiony przez Ciebie doskonale to obrazuje. Czemu wg. Ciebie TVNu, POLSATU czy Discovery miałoby tam nie być? Polska to wolny kraj i programy informacyjne można tworzyć o czym się chce i gdzie się chce, albo raczej co dobrze się sprzeda i da zarobić. DOBRZE, ŻE POKAZANO TEN MATERIAŁ, MÓW CO CHCESZ.
Jeszcze jeden aspekt. Na antenie RM atakuje się prywatne media w Polsce, masoński TVN i żydomasoński Polsat. Więc dlaczego nie może być odwrotnie, RM jest nietykalne? Brudna walka między PRYWATNYMI stacjami telewizyjnymi. Zrób wszystko żeby wykończyć przeciwnika i zdobyć cały rynek. Żeby odnieść sukces trzeba powiesić parę łbów na ścianie (Postal)
__
|
Użytkownik
|
@Exile : Jezus był postacią historyczną więc lepiej by było napisać że nie wierzysz w jego cuda.
Jak dla mnie temat troszkę lipny i za bardzo filozoficzny. Ale miło się czytało te wypociny .
__
|
VIP
|
Moim zdaniem esports.pl to dom szatana :-DDD
QWE jak zawsze leje na to co piszesz i raczej nie biorę Twoich slow do siebie, to w tym przypadku poleciałeś po bandzie i to strasznie. Grumx ma 100% racje jesteś osoba myśląca i sam filtrujesz informacje które dostajesz nikt na sile nie karze Ci oglądać i wierzyć w to co mówi TVN.
Co do tego ze wszędzie widzisz szatana... jako osoba wierząca która co niedziele chodzi do kościoła i stara się przestrzegać przykazań nie mam takich problemów jak Ty... i jakoś nie popieram Radia Maryja - powód ? “FANATYZM” można wierzyć, kochać i praktykować ale nie trzeba od razu wszędzie widzieć zła i szatana.
Podsumowując media kłamią i to się nie zmieni więc nie ma co walczyć z wiatrakami... tylko trzeba żyć tak żeby inni przez Ciebie nie cierpieli.
Polecam siłownie, basen ewentualnie hale.
__ Play more promode.
|
Użytkownik
|
Słucham wiadomości w RM
@Exile Dowiedz sie co to Judaizm Biblijny a Talmudyczny badz Rabiniczny.
Skoro rydzyk i mass media robią taką samą sieczke z mózgu to dlaczego najeżdzacie tylko na Rydzyka. Za radiem maryja nie przepadam ale tylko tam mozesz uslyszec cos konkretnego . Bo w tv mozesz co najwyzej zobaczyc jak Kaczynski najezdza na Tuska i na odwrót to niema w ogóle wartości jak takiej...ch*j mnie obchodza dwa fagasy? PiS to kontrolowana opozycja.
Przykład.
Tusk chce Euro teraz a Kaczyński nie ludzie maja wybór ale co z tego skoro Kaczynski chce wprowadzenia Euro za kilka lat a efekt bedzie ten sam. No cóz ale lud mysli ze ma alternatywe to sie liczy. Z całego serca nie nawidze polskiego rzadu!
PiS to nie jest mniejsze zło to dla mnie takie same scierwo jak (POgan)iacze bydła.
__ http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif
|
Zbanowany
|
hmm skąd ja wiedziałem zanim zobaczyłem cały wątek że autorem jest qwe ?
Człowieku ty się tu marnujesz!
__
|
Użytkownik
|
@zoom
Grumx ma 100% racje jesteś osoba myśląca i sam filtrujesz informacje które dostajesz nikt na sile nie karze Ci oglądać i wierzyć w to co mówi TVN.
Ale tu do jasnej cholery nie chodzi o moja osobe, bo ja telewizji NIE OGLADAM.
Powiedz to osobom, ktorych jedyne kanaly to TVP, TVP2, ew Polsat.
Skad normalny, przecietny czlowiek moze wiedziec, ze telewizja klamie, manipuluje i nie pokazuje rzeczy waznych, skoro wraca zmeczony po pracy, obejrzy o 20 panorame, pozniej jakis film i na tym jego przygoda z TV sie konczy.
O takie osoby mi chodzi, nie pisze tu o sobie, kurde ludzie naprawde myslcie nad tym co czytacie ;(
@LaM
Co do antysemityzmu ... normalny obywatel Izraela jest czlowiekiem tak jak my wszyscy ale pierdolniety syjonista jest gorszy od nazisty.
Tak, zdaje sobie sprawe, ze polityka Izraela w rzeczywistosci nie reprezentuje obywateli tego panstwa. Natomiast fakt, ze na gorze sa jakies uklady i dzieje sie to co sie dzieje to inna sprawa i sami mieszkancy Izraela na pewno nie sa z tego zadowoleni (choc im pewnie pieprze sie mozgi w taki sposob, ze przedstawia sie polakow jako naturalnych wrogow, to tylko moj domysl).
@Kombatant
? Czy zakladasz temety o spiskach specjalnie, by miec z ludzi beke.
Czy ten temat jest o jakims spisku? Kto tu jest po****y. Gdyby zalozyla ten temat jakakolwiek inna osoba, zadnego spisku bys nie widzial.
Lol :\
@SL|Grum-iks |
aahahahha... no to kurwa naiwny jestes jak dzieciak z przedszkola. Tak tak... MEDIA sa po to aby Ciebie informowac o wszystkim w 100% prawdy
Pajacu jesli nie umiesz czytac ze zrozumieniem to wracaj do przedszkola. Od poczatku pisze, ze nie tyczy sie to mnie, bo telewizji nie ogladam, ale osob ktore ja ogladaja i bezgranicznie w nia wierza, jak 90% spoleczenstwa.
Tak trudno to zrozumiec?? Ich i spytaj sie pierwszych osob z brzegu co sadza np o Kaczynskich, jeszcze 4 lata temu mieli calkowicie odmienne zdanie.
O takich ludzi mi chodzi, ktorzy maja do dyspozycji tylko TVP, TVP2 i ew Polsat.
Zreszta nie kazdy sledzi wszystkie wiadomosci na TVP, TVN, Polsacie i je porownuje. Czlowiek pracujacy nie ma na to czasu, bo nie ciotuje przed grami komputerowymi tak jak ty ;/
Media to nie jest akcja charytatywna ktora ma ci co dziennie podac na tacy informacje, oni musza o czyms pisac aby bylo ciekawie.
Poczytaj sobei lepiej do czego powolane sa telewizje panstwowe takie jak TVP1. nara
Ja ci radze, wlaczyc cartoon network i wyluzowac sie troszke, bo skonczy sie na prozacu.
Byla to jedyny kanal ktory chcialo mi sie ogladac jeszcze 2-3 lata temu. Teraz leca tam tak idiotyczne bajki, ze smutno to ogladac.
Z ciekawych zachowaly sie “Krowa i Kurczak” oraz “Jam Lasica”
co do “przefiltrowania”... TAK , dokladnie, przefiltruje to gowno o ktorym piszesz w taki sposob ze to OLEJE. Nie jest mi to potrzebne do szczescia, moim problemem nie jest to ze media napisaly A, a było B, bo niedotyczy to MNIE. JEST TO CZYSTA zagrywka pod publiczke, ktora nie ma ZADNEGO wplywa na Ciebie, na mnie ina innych.
Pieprzysz bzdury. Na Ciebie wplywu nie ma, na mnie tez nie, bo nie ogladam, ale na miliony polakow ma OGROMNY wplyw. Tak wlascie telewizja ksztaltuje ich swiatopoglad. Telewizja ksztaltuje swiatopoglad ludzi, tak jak telewizja wykreowala Obame tak moze go rowniez zniszczyc, TYLKO I WYLACZNIE TELEWIZJA. Telewizja niszczy takie Radio Maryja.
Czlowieku albo Ty na Syberii zyjesz albo nie wiem, bo mam wrazenie, ze chyba w innych swiatach zyjemy.
Albo po prostu nie rozmawiasz z ludzmi na takie tematy a jesli tak jest to nie pisz, ze telewizjyjne zagrywki nie maja wplywu na przecietnego Kowalskiego :o
Media to nie jest akcja charytatywna ktora ma ci co dziennie podac na tacy informacje, oni musza o czyms pisac aby bylo ciekawie.
Co Ty pier***sz??!! W ogole gowno wiesz na temat o ktorym piszemy. Tak sie sklada, ze jedna z kluczowych rzeczy jest to, ze media pisza o MNIEJ WAZNYCH a czesto dodatkowo MNIEJ ciekawych rzeczach, myjac komus rece.
Jak bylo z PZU ?? Dlaczego pieprzono o jakichs bzdurach a nie zajmowano sie ta sprawa??
Idz zejdz czlowieku, bo gow** wiesz a sie wypowiadasz.
I jeszcze jedno na koniec. Za ta telewizje MUSZE placic. Rozumiesz to bystrzacho?? Bo za klamstwa nie mam zamiaru placic a musze, wiec skoncz twoje idiotyczne wywody.
I gdyby telewizja nie wplywala na ludzi to by nie bylo tak, jak napisalem to na dole Grooßer’i.
pozdro & pocwicz
@exile
Zapomniałeś wspomnieć o Władcy Pierścieni. Tak sie wlascie zastanawialem co tam o Wladcy Pierscieni mogli napisac
Co do Jezusa. Powszechnie uznaje się że był Żydem. Jak było naprawdę nie interesuję mnie to bo i tak w niego nie wierzę
Powszechnie uznaje sie Kosciol jako reprezentacje Boga na ziemi.
Prawda jest taka, ze prawdziwe chrzescijanstwo nie ma nic wspolnego z Kosciolem.
A czy Jezus istnial naprawde, czy sa jakiekolwiek dowody? Pewnie, ze sa zapiski jest ich dosc spora ilosc, jednak wszystkie najwazniejsze dowody juz dawno spalono. Wiele jest wspomnien o Chrystusie u zydowskich, greckich historykow ktorzy zyli w okolicach I wieku.
Historia jest zaklamana, jak mocno wiedza tylko Ci ktorzy te klamstwa tworzyli.
W TVN mowili kiedys, ze Rydzyk to ruska mafia. Czy to prawda?? Dla sluchaczy Radia Maryja rownie absurdalna informacja, jak dla Ciebie, ze Harry Potter zawiera tresci satanistyczne.
Do tego niby techno posiada taką częstotliwość uderzeń że rozstraja serce
Moglbys cos wiecej na ten temat napisac?
Kurde gdy bylem na festiwalach techno to zauwazylem, ze jak gra muzyka a ja stoje i sie nie ruszam to serce zaczyna mi dziwnie bic, lekko mnie pobolewa, jednak gdy zaczynalem tanczyc to wszystko mijalo. Strasznie dziwne i moze rzeczywiscie techno moze rozstrajac serce ?
i dodatkowo na telebimach lecą sobie wizualizacje odpowiednio przesunięte względem muzyki żeby, cytuję: “odbiorca nie mógł odróżnić rzeczywistości od fikcji”.
Masz moze linka do tej wypowiedzi? Nigdy nie zauwazylem takich rzeczy, ale z ciekawosci cos wiecej bym na ten temat poczytal/posluchal.
Stary, gdy ekawuujesz sie z takiej imprezy techno np Global Gathering to doslwnie czuc wyzarty mozg, glupote i sieczke w glowie. A gdy jeszcze wcznisniej sie cos bralo to mozna rzeczywiscie stracic kontakt z rzeczywistoscia.
Mozna sie od czasu do czasu rozerwac, ale jesli ktos co tydzien na dyskotete jezdzi?
W tym roku na Latitude festiwal zauwazylem cos dziwnego, slyszalem tam niesamowity bit, iscie szatanski, bardzo ciezki, nigdy czegos takiego nie slyszlaem, ale po chwili zdziwily mnie reakcje ludzi na te dzwieki. Zachowywali sie tak jakby byli programowani, ciezko to opisac. A sami DJe dziwnie sie zachowywali, stali z zalozonymi rekoma i dziwnie sie ten publice przygladali, cos od czasu do czasu do siebie powiedzieli.
Wlasciwie oni nie wygladali jak DJe a raczej jak agenci. Brzmi to dziwnie. Nic tu nie sugeruje, ale gdy patrzylo sie na to wszystko z boku i trzezwym umyslem to naprawde wygladalo to bardzo dziwnie. Szkoda, ze bylem taka pipa i nie nagralem tego na kamere. Przegapilem najlepszy bit mojego zycia :/
@Grooßer
Uh z Toba bedzie ciezko, bo tylu bzdur o sobie (i nie tylko) dawno juz w jednym poscie nie czytalem.
W TopGearze...
Juz raz napisalem, w top gearze co najwyzej wzbudza Twoja niechec do danego auta, a nie do drugiego czlowieka, w dodatku rodaka.
TopGear jest brytyjski. Tam cala telewizja jest tak po****a i zaklamana, ze dla nich nie ma juz ratunku.
Widzę, że nie załapałeś. W TG używa się nakładek na kamerę, filtrów graficznych żeby stworzyć lepszy efekt - obraz ma zawsze zapierać dech w piersiach i fascynować odbiorcę. Widz i tak odbierze to jak chce, ponieważ posiada własny mózg, czego chyba nie zauważasz.
I widze, ze to Ty nie zalapales. Nize Ty odbierzesz to jak chcesz.
Podam Ci inny przyklad, by pokazac w jak wielkim bledzie jestes.
Powiedzmy, ze jestes graczem starcrafta.
Pokazuja w telewizji recenzje starcrafta. Marna grafika, uzyto specjalnych filtrow by stworzyc jeszcze bardziej bajkowe i kontrastowe kolory.
Ponadto recenzent opisuje tryb single niemal ine wspominajac o trybie multi. Wyselekcjonowano najnudniejsze bitwy do klipu (zealot vs 2 zerglingi itp) Ogolnie o grze wypowiada sie srednio.
Ty jako gracz starcrafta wiesz, ze to bzdura, gra wyglada inaczej, jest szalenie dynamiczna, daje ogromna satysfakcje z gry przez muli itp.
A skad ma wiedziec jak naprawde ta gra wyglada i jak sie prezentuje typowy Kowalski?? Musi ja kupic, a nie kupic bo gra jest srednia, tak pisalo w Clicku i CD-Action.
Kowalski gre moze sciagnac z netu. A auto? W zasadzie moze ukrasc i przetestowac.
Typowy Kowalski nie poswiecie np godziny w internecie na poszukaniu produktu dla siebie, tylko pojdzie do media markt i poslucha sie rady sprzedawcy. A jak wiadomo sprzedawcy placa za to by jak najbardziej naciagnac klientow. I gdzie ten Twoj rozum zwyklego czlowieka?
Wystarczy wejsc do MM albo Electro World i sprawdzic jak wiele osob tam kupuje.
Ostatnio, przed swietami mialem sie zlitowac i poradzic rodzince, ktora porownywala ceny miedzy MM a Electro world (!!!) i stwierdzila, ze w media markt nie jest drozej wiec kupuje tu. Telewizor ktory mozna spokojnie kupic za 3000zl kupili za 5000zl, do tego sprzedawca naciagnal ich na gowniane kino domowe za 2000zl, ktore gra niewiele lepiej niz moj telefon komorkowy.
Takich ludzi przewija sie tam tysiace, codziennie, w calej polsce! Podobno maja rozum i wiedza kiedy sprzedawca chce ich naciagnac??
A ile osob daje sie naciagnac na klamstwa telewizji?? Miliony, bo miliony ludzi to ciemnota, ktora nie powinna miec nawet prawa wyborczego.
Bo doktorowi nauk kitu nie wciszniesz, ale co z tego skoro z latwoscia przekonasz 2 zuli, ktorych razem glos jest wazniejszy od glosu tego doktora?
I zrozumiesz moze teraz, ze poki mamy DEMOKRACJE to nie powinno sie klamac i manipulowac opinia publiczna poprzez telewizje.
No chyba, ze dla Ciebie klamstwo to norma i cale panstwo powinno byc zaklamane.
Jeszcze raz zacytuje:
Cenzura, polegająca na kontroli informacji przekazywanych przez media, jest zjawiskiem niepożądanym i bardzo szkodliwym z punktu widzenia interesu publicznego. Instytucja cenzury została stworzona przez ludzi rządzących, w celu ochrony ich interesów. Dlatego każdy, nawet najdrobniejszy jej przykład, należy piętnować.
Ja tylko te “zlo” pietnuje, chyba nie ma w tym NIC zlego. Pokaz to trzem innym osobom, a oni innym itd a ludzie odwroca sie od telewizji z korzyscia dla NAS WSZYSTKICH!!!
I wole chociazby przeprowadzac taka mala partyzantke, tutaj na esports, niz siedziec z zalozonymi rekoma i grac w q3 przez neta.
Jesli sa inne osoby ktore robia taka robote na innych forach to bardzo dobrze, jesli nie ma to trudno, trzeba miec nadzieje.
A tutaj paru popieprzonych pajacow mowi, ze wszystko jest ok i ludzie maja rozum.
Widze kurw* jaki maja rozum. Widze po tym co sie dzieje w tym panstwie. Wiec mozesz pisac dalej i wierzyc w ludzka madrosc.
Pamietaj, ze media potragia obalic prezydentow, wywolywac wojny, konflikty, odwracac kota ogonem itp.
Ogolnie sa bardzo mocnym narzedziem do kontroli populacji. Szkoda tylko, ze nie wiadomo w czyich rekach te media sa, ale zdaje mi sie, ze nie w rekach dobrych ludzi.
Zadaj sobie pytanie: może po prostu tych efektów używa się, żeby coś lepiej wyglądało, aby uwydatnić zamysł artystyczny reżysera lub zwrócić na szczegóły uwagę widza?
A teraz odpowiedz na pytanie. Co lepiej ma w tym klipie wygladac?? Kolory ciemniejsze, bardziej ponure sa ladniejsze?? Od kiedy?
Uwydatnic zmysl artystyczny?? W klipie o sluchaczach RM ?? Dlaczego takiego efektu uzywa sie gdy chce sie kogos oczernic?? Ten artysta sie zawiesil czy co?
Zwrocic uwage widza/?? Na co??
Tak, wysil swoj mozg i odpowiedz na glupie pytania, ktore wlasnie wymysliles.
Może to nie ma głębszego celu tak jak starasz się to wmówić większość użytkowników tego forum?
Ze co prosze ??? ;[
Zauważ, że w większości programów coś się nakłada na obraz i z tego co mówisz wynika, że robi się to tylko po to, aby coś przedstawić w lepszym lub gorszym świetle.
Ludzie naprawde myslcie zanim cos napiszecie.
Moja wypowiedz nie odnosi sie tego czy tak sie robi czy nie, ale CZY TAK POWINNO SIE ROBIC, a jesli nie to nalezy to pietnowac!
Bądźmy szczerzy, QWE widzisz SPISEK w tym, że używają efektów graficznych w programie telewizyjnym z filmiku. I nie pierd*l, że tak nie jest, bo widać to opisie linku.
Co ty pi***isz ??
Jaki spisek, nawet przez mysl mi nic takiego nie przeszlo, czlowieku moze to Ty oddaj sie na leczenie, skoro wszedzie widzisz spiek??
Widac po opisie linku? Tak? Zacytuj i zintepretuj go w jakim sensie sugeruje on, ze wiedze spisek w uzywaniu efektow graficznych w PT ??
Strzal w kolano?
Gdyby nic nie zmieniono w obrazie to pierdoliłb*ś, że wybiórczo pokazano materiał, a gdyby pokazano całość to też być coś znalazł przeciwko tym materiałom.
Tak? To dlaczego przyczepilem sie to tego materialu a nie do innego w ktorym rozniez pokazywano sluchaczy radia maryja i ich wypowiedzi??
Kolejny strzal w noge? Naprawde mysl zanim cos napiszesz.
Czemu wyciąłeś TYLKO kawałek mojej wypowiedzi i gorączkowo próbujesz bronić agresywnych słuchaczy Radia Maryja z filmiku?
Bo te stare/nowe esports jest tak niedorobione, ze ciezko sie pisze. Zeby wycinac Twoje wypowiedzi musz miec 2 okna otwarte. Kiedys dalo sie pisac normalnie. Podziekuj ekipie esports.
A co do sluchaczy RM, gdzie ja ich goraczkowo bronie? Ja przyczepiam sie do klipu i jego zawartosci. Kolejny blad.
Qwe zrozum jedną rzecz - słuchacze RM nie są święci i nie będą święci -
yyyyyyy, nie musisz mi tego mowic?? Wiem o tym doskonale.
Ale swoja droga, sa bardziej swieci niz widzowie TVN.
większość z tych ludzi niestety na starość rozpaliła w swoich sercach gorącą wiarę zwiazaną ze strachem przed śmiercią
Ale Ty klamiesz i manipulujesz. Tak sie akurat sklada, ze ludzie z mocna wiara w Boga nie boja sie smierci. Kolejny strzal w noge.
Przyklad?? Kiedys ludzie chodzili na wojny gineli, nie bali sie smierci, mimo, ze bitwy byly bardzo krwawe. Sluzyli krolowi i panstwu, oddajac za nie zycie. A dzisiaj?? Dzisiaj robi sie to glownie dla pieniedzy, a dla kogo sie walczy i po czyjej stronie to juz nie ma znaczenia.
Nagle niemcy napadaja na polske i co sie dzieje? 99% ludzi spie****a gdzie sie da. Na front wychodza ludzie ktorzy wiedza, ze ich smierc to nie jest smierc ich duszy.
Troszke lektur z jezyka polskiego polecam.
le zapewniam Cię, że te osoby często wyrządzają swoim bliskim wiele krzywd, przykrości, kłamią, a na krytykę RM czy co gorsza Tadka odpowiadają agresją.
To prawda (choc nie wiem jaki odsetek jest tych agresywnych osob, kiedys moze zrobie badania na wlasna reke), ale mam lepszy dowod.
Popatrz na komentarze z linka w temacie. Babke wyzywaja od nawiedzonych, popier***ch bab. Kazdy komentarz, co do jednego.
To jest jeszcze jeden przyklad zaprzeczenia Twojej tezy, ze ludzie maja wlasny rozum. Gdyby mieli to by nie traktowali sluchaczy RM jak smieci, bo na pewno na to nie zasluguja. Wiecej jest atakujacych RM, niz atakujacych w odwecie na atak RM.
Moja babcia wysłała do niego fortunę przez kilkanaście lat gorącego słuchania. Dosłownie fortunę, bo uzbierałoby się tego na nowy samochód segmentu B.
Takie histrie rowniez slyszalem. Choc wiesz co?? Wolalbym dac moje pieniadze rydzykowi niz rzadowi.
Przeciez Tusk sobie urzadza wakacje za parenascie mln. Przeciez rzad bierze od nas ta kase pod przymusem. Masz cos w zamian?? Zepsuta edukacje i zaklamana telewizje.
Tu mozna by temat rozwinac, dlaczego Twoja babcia mu placi. Wiesz, starzy ludzie nie za bardzo maja co robic z pieniedzmi (niektorzy) i do Rydzyka sla. Sam nie wiem czy jakbym nie byl taka babcia to bym jakiejs koperty do Rydzyka nie wyslal.
Co miesiac 200zl trzeba oddac na skladke zdrowotna, przez 10 lat uzbiera nam sie 20 000zl.
Ja do lekarza nie chodze.
Byc moze Rydzyk to jakis agent rzadowy, wyciagaja pieniadze od starszych osob, bo panstwu z emerytury juz nie wypada.
Wiadomo przeciez, ze latwiej i wiecej pieniedzy wyciagnie sie od biednych niz od bogatych, bo bogaty zazwyczaj glupi nie jest (no chyba, ze “ktos” mu do tego bogactwa pomogl dojsc).
Odbyła 2 “pielgrzymki” do siedziby RM.
Z tego akurat sie nie smieje. Sam nie chodze do Kosciola a pielgrzymke na Jasna Gore bardzo chetnie pojde w tym roku. Ot taka przygoda.
Babcia sobie zrobila przygode do siedziby RM. Nie wiem czy wypada sie z takich rzeczy smiac. Co babka ma siedziec i gapic sie caly dzien w telewizje? Przeciez na dyskoteke nie pojedzie.
Jesli placi Rydzykowi DUZO, to jej wybor, i mozna ja troche opanowac bo rzeczywiscie pieniadze mozna w inny sposob spozytkowac (byle nie oddawac panstwu!!!), ale pielgrzymke to moze sobie robic nawet na grob Stalina i nic nikomu do tego. Smiac to sie moge z ludzi ktorzy robia pielgrzymki na Protectora i zakladaja do tego biale rekawiczki.
Ponieważ część tych staruszków i staruszek (główny odbiorca RM, słabo wykształcony starszy człowiek - uogólniając badania GUS) została omamiona = łykną wszystko co Tadek rzuci, uważają go za autorytet, ultimate patriotę i jedyne wiarygodne źródło informacji.
A ilu jest dobrze wyksztalconych staruszkow?? Niemal kazdy dziadek i babcia, nie sluchajaca RM to slabo wyksztalcony czlowiek. Moja babcia skonczyla tylko szkole podstawowa, a lyka glupoty TVNu jeszcze mocniej niz sluchacze RM slow Rydzyka.
Ile osob w polsce uwaza Walese za autorytet i patriote? Ile oglupionych osob bilo brawo Walesie podczas koncertu Jean Michaela Jarre’a na stoczni? Ile osob uwaza, ze TVN24 to wiarygodne zrodlo informacji?
Jak widzisz nagonka na RM jest nieuzasadniona. W kazdym przykladzie moge Ci pokazac, ze ludzie nie sluchajacy RM sa jeszcze glupsi i bardziej naiwni niz jej sluchacze.
Czemu wg. Ciebie TVNu, POLSATU czy Discovery miałoby tam nie być?
A czemu nie bylo ich, gdy rozkradano PZU ?? “mohery” wazniejsze?
Polska to wolny kraj i programy informacyjne można tworzyć o czym się chce i gdzie się chce,
TVP to nie telewizja prywatna, nie zapominaj o tym, na sluzyc panstwu.
Dwa, dlaczego nie ruszana jest sprawa powstania i finansowania TVNu oraz grupy ITI ???
Dlaczego panstwo pozwala bandytom oklamywac wlasnych obywateli?
I polska nie jest wolnym krajem.
TVN moze pisac co chce a mi nie wolno nawet zanegowac holocaustu. No co, TVN mowil, ze Al Kaida zniszczyla WTC to mi rowniez wolno
http://www.youtube.com/watch?v=CCOFbXvhOjU Gdzie byla telewizja?? Gdzie byl Polsat, TVN i Discovery??
DOBRZE, ŻE POKAZANO TEN MATERIAŁ, MÓW CO CHCESZ.
Nie. Zle, ze go pokazano. Tresc moze zostac taka sama, niech tylko material w miare bezstronny zrobia, czego TVN od lat nie umie zrobic.
Jeszcze jeden aspekt. Na antenie RM atakuje się prywatne media w Polsce, masoński TVN i żydomasoński Polsat. Więc dlaczego nie może być odwrotnie, RM jest nietykalne?
Problem jest taki, ze co do TVN i Polsatu to RM ma racje. Poczytaj, popytaj sie kim byli zalozyciele Polsatu.
TVN atakuje sluchaczy Radia Maryja, przedstawia ich w zlym swietle.
RM atakuje TVN za ich rzeczywiste dzialania.
Czy Radio Maryja mija sie z prawda mowiac, ze TVN klamie?? Chyba nie.\
Brudna walka między PRYWATNYMI stacjami telewizyjnymi.
Za ktora musze placic i na ktorej poszkodowany jest widz. Niech spier***a i takie walki za swoje pieniadze urzadzaja, a nie kosztem uczciwych obywateli, ktorzy pragna wiedziec co sie dzieje w ich kraju a sa nieswiadomie oszukiwane przez te przekupne ku***o.
Zrób wszystko żeby wykończyć przeciwnika i zdobyć cały rynek.
http://www.youtube.com/watch?v=2IiZ4cqY7x0
Tak a pozniej to juz mozesz swiat ustawiac wedle wlasnych potrzeb.
Wszystkie chwyty dozwolone?? Moze pozabijac caly zarzad TVP i Polsatu. TVN wygra. Sam mowiles, ze wszystkie chwyty dozwolone.
Żeby odnieść sukces trzeba powiesić parę łbów na ścianie
Wcale nie trzeba. Jesli jestes zachlanny, nieuczciwy, egoistyczny i jestes materialista to tak.
Juz dawno moglbym byc bogaty, gdybym choc troche oszukiwal.
Aha i jeszcze jedno do Wszystkich. Ja nie jestem zwolennikiem RM, pokazuje tylko jak ignoranccy i przesiaknieci hipokryzja sa osoby, ktore atakuja RM (wlasciwie nie wiedza za co, pewnie za to, ze sa moherami -.- )
__
|
Użytkownik
|
masz zupelna racje, kretynie.
__ Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie
wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!
|
Zbanowany
|
Chciałem dobrze - Adolf Hitler.
__
|
Użytkownik
|
@Kombatant
Odezwał się kretyn. Kiedy dostałeś neostrade?
__
|
VIP
|
to ze teraz nie chodzisz do lekarza nie oznacza, ze kiedys nie bedziesz musial
__
|
Użytkownik
|
co do fanatyzmu religijnego to najlepiej niech sie wypowiedza osoby ktore mialy z nim do czynienia. mieszkalem kilkanascie miesiecy w egipcie i mialem/mam kilkunastu znajomnych z Iranu i czyli z islamem i arabami mialem sporo wspolnego
i wiem ze takie co jak fanatym istnieje ale nie o pobudkach religijnych ktore to zostaly wplatane zeby masy ludzi podazali za nim. Akurat o o zydach i co sie dzieje w Izraelu i co robia kazdego dnia zydzi mozna ksiazke napisac a w to wszystko wplatana jest religia.
Jesli jestescie chrzescijanami to tez nalezycie to fanatycznej religii ktora przelala wiecej krwi niz wszystkie religie razem wziete(krucjaty itp).
__
|
Użytkownik
|
@adam
Juz pisalem, prawdziwe chrzescijanstwo nie ma nic wspolnego z Kosciolem i fanatyczna wiara. Historia zostala mocno zaklamana.
To, ze jakis papiez sobie chodzil na wojny nie ma absolutnie NIC wspolnego z chrzescijanstwem. Zostalo ono zaklamane i wypaczone niemal do granic mozliwosci. Jacys piapieze, kaplani. Co to w ogole jest?
__
|
Użytkownik
|
dokument trwam o techno:
UCIECZKA - CZESC 1
UCIECZKA - CZESC 2
UCIECZKA - CZESC 3
teraz kto mi powie ze ten pseudo-dokument niesie jakas wartosc? film jest czysta manipulacja, majacy na celu udowodnienie jedynej slusznej tezy, wpisujacej sie w przekaz telewizji trwam, mianowicie TECHNO = KOKS = ZLO = SZATAN
wg dokumentu biba techno to istna trauma, prowadzi do wymiotow i defekacji moze ktos sie podzieli doswiadczeniem? ) jest tez duzo innych smaczkow. DJe ucza sie od szamanow jak robic szatanskie bity, deprawowac mozgi i rozstrajac serca
tak, jestem przeklety i opetany przez technooo i szatanskie bity, bring it on! robert tekieli jako specjalista w tej dziedzinie, wyglaszajacy niestworzone teorie, jest po prostu kpina (chlop chce byc swietym, uwaza sie za meczennika ).
@qwe - widze ze jest w formie, tak po garach jeszcze nie dawales
Muzyka techno przenosi negatywna energie. Ilu uczonych slucha techno ?? Na dyskotekach i imprezach techno mozna spotkac ludzi wrecz przeciwnych pod wzgledem intelektualnym.
kazdy rodzaj muzyki ma swoj target, muzyka elektroniczna (jaka kazdy rozumie pod pojeciem techno) to bardzo szerokie pojecie. jest wiele roznych podgatunkow, jest wielu roznych odbiorcow. zapraszam do dobrych klubow, gdzie mozna spotkac wartosciowych ludzi (ktorzy wiedza, czego sluchaja i z jakiego powodu) zeby zweryfikowac swoj poglad. muzyka jest zbyt indywidualna sprawa, jesli ktos sie jej poswieca, by oceniac na tej podstawie dana osobe. wsrod sluchaczy muzyki klasycznej rowniez znajdziesz glupcow, argument to zaden.
Ja lubie techno i czesto go slucham, ale po prostu czuje, ze ta muzyka niesie za soba zdecydowanie mniejsze wartosci niz muzyka klasyczna
Carl Craig + « Les siècles » orchestra polecam fantastyczny koncert, synteza muzyki klasycznej i pure detroit techno. dwa tak skrajne rodzaje muzyki moga swietnie ze soba wspolgrac. polecam wszystkim
Stary, gdy ekawuujesz sie z takiej imprezy techno np Global Gathering to doslwnie czuc wyzarty mozg, glupote i sieczke w glowie.
napisz jeszcze, ze euforia po imprezie techno wynika tylko z brania uzywek i alkoholu. nie wiem w jakim swiecie zyjesz, ale muzyka wywoluje emocje i niektore zachowania mozesz mylic z satysfakcja i euforia po dobrej bibie/koncercie.
W tym roku na Latitude festiwal zauwazylem cos dziwnego, slyszalem tam niesamowity bit, iscie szatanski, bardzo ciezki, nigdy czegos takiego nie slyszlaem, ale po chwili zdziwily mnie reakcje ludzi na te dzwieki. Zachowywali sie tak jakby byli programowani, ciezko to opisac. A sami DJe dziwnie sie zachowywali, stali z zalozonymi rekoma i dziwnie sie ten publice przygladali, cos od czasu do czasu do siebie powiedzieli.
Wlasciwie oni nie wygladali jak DJe a raczej jak agenci.
to chyba nie wymaga komentarza szatanskie bity panie, push the tempo!! fatboy ujawnil spisek!
__
|
Użytkownik
|
@krzyqacz
Nieee to nie fatboy slim. I to nawet nie jest ciezki bit
Ty chyba ciezkiego bita nie slyszales. No i ten wcale nie jest “szatanski” :/
Tamten po prostu mnie powalil. Pozniej gosc zmiksowal go jeszcze z Gorillaz - DARE, tzn zrobil z niego podklad.
Znajdzcie mi po prostu najciezszy bit jaki tylko znacie, moze jakos dowiem sie co to za “typ muzyki”
A co do muzyki, po calym nocnym drum and bass wychodzi sie tak “oszolomionym”, ze nie wie sie kim albo czym sie w ogole jest.
edit: w tym filmie Uczieczka w 7 min 20 sek dobrze gada. Technno moze wprowadzic czlowieka w trans.
edit2: wg dokumentu biba techno to istna trauma, prowadzi do wymiotow i defekacji moze ktos sie podzieli doswiadczeniem? ) jest tez duzo innych smaczkow. DJe ucza sie od szamanow jak robic szatanskie bity, deprawowac mozgi i rozstrajac serca
No kurde wlasnie cos podobnego widzialem na Latitude Festiwal w tym lesie. Dalbym reke uciac, ze cos takiego tam mialo miejsce. Naprawde! (to wlasnie bylo przy tym szatanskim bicie, ktorego tam poszukuje)
ogolnie niepotrzebnie najezdzales na tego Tekieli, nie mowi zadnych absurdow.
Chyba sie troche glebiej tym zainteresuje, za rok moze podejde do tych DJow i spytam o szczegoly
O ile mi oczywiscie powiedza.
EDIT:
LOL
Obejrzalem ten film i musze stwierdzic 2 rzeczy- niemal absolutnie zgadzam sie z tym co ten czlowiek mowil.
Dwa wykazujecie sie niebywala ignorancja tak samo jak uzytkownicy komentujacy ten film.
To pokazuje tylko jakie zidiociale, popierdolo** i pelne ignoracji mamy spoleczenstwo.
Exile, bardzo myliles sie co do tego filmu
Co do techno chodziło głównie o to że muzyka nawiązuje do pogańskich plemion a rytm techno jest prawie taki sam jak wybijany na bębnach w tamtym czasie.
Calkowicie nie rozumiesz o co mu chodzilo. Chodzilo o BPM, tzw uderzenia bitow na minute. Sa najciezsze i najbardziej basowe i to one podczas festiwali rozstrajaly mi serce (po prostu to czulem, wyraznie czulem jak moje serce jest rozstrajane), pewnie nie tylko ja mialem takie doswiadczenia. Wiele osob, ktore pojdzie 1wszy raz na taka impre bedzie mialo podobne odczucia.
Trzeba tylko to PRZEMYSLEC, wystarczy caly czas myslec i byc swiadom swojego ciala.
Zasadnicza roznica miedzy mna a Wami jest taka, ze ja po pierwszym uslyszeniu takich ciezkich bitow, na chwile przestane i przemysle co dzialo sie z moim organizmem, wszystko szybko przeanalizuje (wierzcie lub nie, ale ja mysle bardzo szybko i potrafie przemyslec pare rzeczy rownoczesnie, coz kazdy mozg jest inaczej zbudowany). Wy cos tam poczujecie ale za chwile poleci kolejny utwor i bez zastanowienia, bez myslenia oddacie sie w wir imprezy. Po skonczonej imprezie polozycie sie spac i koniec. A ja jeszcze raz wszystko, dokladnie przeanalizuje.
Stad wlasnie biora sie takie idiotyczne wypowiedzi, ze techno nie jest zle, ze nie moze rozstroic serca itp.
Go***o prawda, zacznijcie wreszcie zastanawiac sie nad wlasnym zyciem to do takich samych wnioskow jak ja dojdziecie.
i dodatkowo na telebimach lecą sobie wizualizacje odpowiednio przesunięte względem muzyki żeby, cytuję: “odbiorca nie mógł odróżnić rzeczywistości od fikcji”.
Kolejny bubel z Twojej strony. Juz Ci tlumacze o czym on mowil, bo widze, ze chyba nie rozumiesz, albo nie chcesz zrozumiec (albo obywda, jak wiekszosc ludzi).
Otoz na telebimach leca wizualizacje odpowiednio przesuniete i nalozone na obraz tanczacej osoby (pokazanej poprzez roznego rodzaju filtry na telebimie). Gdy ta osoba sie widzi (a pokazywane jest wiele osob, zalezy od zalozen jak te wizualizacje maja wygladac), widzi swoje przesuniete ruchy o 0.2 sek, gdy dodatkowo jest w transie (wywolanym samym sluchaniem muzyki, lub wzmocniony poprzez uzywki) to rzeczywiscie jej percepcja odbierania swiata zostaja mocno zaburzona. Gdyby bylo to 0 sekund to wiedzialby, ze to on jest pokazany na telebimie, gdyby to bylo 0.5 sekundy to zorientowalby sie, ze jest to projekcja. Przy ok 0.2 sekundy mozg nie moze odroznic. Rodzaj dysonansu poznawczego. Mozna latwo czegos takiego doswiadczyc. Sprobuj sam w domu (potrzebna kamerka, bardzo glosna muza, i bardzo mocny bas i niestety jakies uzywki, bo klimat na dyskotekach jest inny niz w domu).
Czlowieku idz kiedys na Creamfields, wejdz do namiotu i podczas tej godziny bezmozgiego machania rekoma zastanow sie choc przez minute co sie dzieje z Twoim umyslem i cialem, jaki to ma wszystko na nia wplyw.
Oczywiscie wiele zalezy od podejscia, gdy zalozysz z gory, ze nic ci sie nie dzieje i bedziesz nastawiony na obalenie tej tezy to nic nie odczujesz. Trzeba uwolnic umysl, dac mu samemu pracowac. Ludzie ja mam wrazenie, ze Wy nawet takich rzeczy nie umiecie :(
Nie znacie wlasnego ciala i umyslu a chcecie oceniac oddzialywanie na nie poprzez zewnetrzne bodzce ??
Tak, nie mylilem sie jednak, ze to co widzialem na Latitude to zwykle programowanie ludzi. Takie mialem wrazenie, myslalem nad tym dlugo, czasami powracalem i ten gosc z TV TRWAM uswiadomil mi, ze mialem racje.
Mnie jest troche latwiej bo w Anglii na takich festiwalach pracuje czesto. Zwykly czlowiek jedzie sie tam pobawic, ma niewiele czasu.
Ja moge sobie pozwolic na ogladanie tego wszystkiego z boku.
@krzyqacz
robert tekieli jako specjalista w tej dziedzinie, wyglaszajacy niestworzone teorie, jest po prostu kpina
Widac, ze jestes kolejnym ignorantem. Z gory zalozyles, ze nie ma racji.
Otoz ja potwierdzam w wiekszosci (bo nie mam doswiadczenia by w calosci wszystko potwierdzic- np nie rozmawialem z DJami tworzacymi muze, zmarnowalem szanse na Latitude).
(chlop chce byc swietym, uwaza sie za meczennika ).
I co w tym smiesznego??
Japierdziu, zal mi takich ludzie jak Wy.
Nie jestem fanem Radia Maryja, ale z Waszym podejsciem to nie macie ani odrobiny racji.
kazdy rodzaj muzyki ma swoj target,
Na festiwalach techno leci bardzo zblizony gatunek w niemal kazdym namiocie/scenie.
apraszam do dobrych klubow, gdzie mozna spotkac wartosciowych ludzi (ktorzy wiedza, czego sluchaja i z jakiego powodu) zeby zweryfikowac swoj poglad.
Moj kuzyn jest DJem w dobrym klubie w woj Lodzkim i wiem jacy ludzie tam chodza.
I co mam powiedziec o tych ludziach?? Takich samym spotkac moge na ulicy. Takich samych spotykam w szkole.
Widze wyrazna roznice miedzy GRUPA/ Spoleczenstwem osob sluchajacych techno a grupa sluchajaca muz klasycznej. Dwie inne bajki.
Ludzie przychodzacy na festiwal techno np Global Gathering, Creamfields, Sanctuary Festiwal to takie same maloty (w wiekszosci) jak Ci z Virgin Festiwal (muzyka rozna glownie pop i rock).
Natomiast na takim Latitude (chill out) widac, ze przychodzi wiecej normalnych osob.
Wydawalo by sie, ze na festiwal taki jak Download Festiwal (metal) przychodza najgorsze cpuny.
I tutaj niespodzianka- istnieje ogromny i wyrazny podzial, ludzie normalni spokojni oraz “cpuny i zwierzeta” nie ma czegos posrodku.
Na koncert Erica Claptona przychodza znow inni ludzie.
I wierz mi, na “normalnych” festiwalach spotkasz o wiele bardziej wartosciowych ludzi niz w jakis smiesznym klubie czy imprezie techno.
Ofc zalezy to rowniez jaka sie jest osoba. Zlodziej znajduje wartosciowych ludzi wsrod innych zlodzieji.
I teraz troche moich wlasnych spostrzezen.
Festiwala w Wielkiej Brytanii (i na calym swiecie) sa to imprezy robione dla zyskow i bezpieczenstwa, by ludzie mogli sie poczuc wolni.
Jednak po 2 sezonach przezytych w Wielkiej Brytanii i przerobieniu ok 40 festiwali zauwazam, ze sa to ogromne imprezy do odmozdzania spoleczenstwa. Ludzie zachowuja sie tam gorzej (powtarzam gorzej) niz zwierzeta.
Rozmawialem z paroma angolami nt tego jak te imprezy na nich wplywaja i stwierdzili (sami), ze sa glupi, ze te imprezy odmozdzaja.
Ale sa szczesliwymi glupkami i w sumie niewiele wiecej ich obchodzi niz tylko dobrze sie bawic.
Chcialbym tu jeszcze do filmu UCIECZKA, czesci 2/3
Robert Tekieli wyglasza tam bardzo ciekawe rzeczy, ktore ja osobiscie juz duzo wczesniej zauwazylem.
Prawda jest, ze istnieje cos takiego jak PRZEŁAMANIE.
Co czasu pierwszego festiwalu w Anglii NIGDY nie tanczylem przy muzyce techno, poniewaz wydawalo mi sie to tak cholernie glupie i krepujace.
Ponadto ta muzyka, wydawala mi sie niewslasciwa, oglupiajaca (nadal tak uwazam).
Jednak tak jak R Tekieli powiedzial, przelamalem sie i teraz dla mnie jest to cos normalnego.
Warunek jest taki, ze trzeba nie myslec jak, gdzie, przy czym i po co sie tanczy, bo wtedy wyda nam sie cholernie dziwne to co robimy (i takie w rzeczywistosci jest).
Tanczyc trzeba umiec, w przypadku techno to nie ma znaczenia, kazdy nie***eb moze zostal “krolem parkietu”.
Powracajac jednak do dokumentu, tak stan “otwarcia umyslu na dobre i zle energie i brak selekcji przeplywajacych informacji” jest mozliwy.
Jak doswiadczylem tego niejednokrotnie, ja nazywam to stanem nizszej swiadomosci (wydaje sie nam, ze jestesmy otwarci, doznajemy czegos niezwyklego, w rzeczywistosci mozg “przestawia sie” na nizsza swiadomosc, poniewaz oglupienie, nieswiadomosc to STAN BARDZO WYGODNY (nie trzeba myslec) i PRZYJEMNY, dlatego wlasnie PIJEMY ALKOHOL, BIERZEMY NARKOTYKI i PALIMY MJ !!!).
Nie chce mi sie dalej pisac na ten temat.
Sprawdzcie i przekonajcie sie sami, jednak zastosujcie sie do rad podanych przeze mnie wczesniej, by uwolnic umysl i pozwolic mozgowi samemu pracowac i analizowac!
Oczywiscie niektore osoby moga juz byc w tak glebokim psychicznym pseudotransie, ze oni juz nic nie odczuja, byc moze ulge.
__
|
Użytkownik
|
ja p******e xd podziwam was ze macie cierpliwosc do czytania do tego wszystkiego
__ Blue is the colour and football is the game ;]
|
VIP
|
Słuchacze RM to podobno ludzie religijni, a na telewizję rzucają najbardziej - według mnie - nie na miejscu wyzwisko - żyd. Religia chrześcijańska to przecież miłość do bliźniego, a żyd to kto, nie człowiek? Gdyby wszyscy spod znaku RM zachowali się w taki sposób, to tej całej nagonki na RM może by unikniono. Ja mam tylko jeden sprzeciw do ludzi RM - rzucanie wyzwisk typu żyd. Oj jak mnie to wkur*ia.
__
|
Użytkownik
|
"Zyd” urzyli tutaj w innym kontekscie. To nie skinheadzi wyzywajacy od zydow.
W TVNie jest pelno zydostwa i klamcow. Gdyby za TVNem stali Ruscy to by mowili ruskie a nie Zydy i Szwaby.
Edit: http://www.youtube.com/watch?v=IX5RqLxH95Q&feature=related film o podobnej tematyce do Ucieczki. Tutaj juz widac komentarze sie lekko zmienily. Widac specjalista i osoba uczona jest mniejszym autorytetem niz bramkarz i uczestnicy dyskotek.
Szkoda slow
__
|
Użytkownik
|
po calym nocnym drum and bass wychodzi sie tak “oszolomionym”, ze nie wie sie kim albo czym sie w ogole jest.
oszolomienie:
po koncercie, po dniu w robocie, po calym dniu jazdy samochodem, po zajeciach etc. rowniez.
Technno moze wprowadzic czlowieka w trans.
w trans moze wprowadzic i gotowanie zupy, czy tluczenie kotletow na obiad.
Zasadnicza roznica miedzy mna a Wami
kompleks boga? masz jakas ogromna potrzebe “uswiadamiania” innych, przyjmujesz ze tylko Twoje poglady sa jedyne i sluszne. oceniasz wszystkich, nie wiedzac o nich praktycznie niczego, przy okazji rzucasz idiotami na lewo i prawo, gratuluje. szanuj innych, troche stonuj, to bedzie Ci sie latwiej zylo.
uwierz, ze ludzie maja wyjebane na to, co sie tutaj pisze, a dla Ciebie to chyba mantra.
biba techno to istna trauma, prowadzi do wymiotow i defekacji.
No kurde wlasnie cos podobnego widzialem na Latitude Festiwal w tym lesie. Dalbym reke uciac, ze cos takiego tam mialo miejsce. Naprawde! (to wlasnie bylo przy tym szatanskim bicie, ktorego tam poszukuje)
widzisz jakikolwiek zwiazek MUZYKI z WYMIOTAMI I DEFEKACJA ?!
Stad wlasnie biora sie takie idiotyczne wypowiedzi, ze techno nie jest zle, ze nie moze rozstroic serca itp.
Go***o prawda, zacznijcie wreszcie zastanawiac sie nad wlasnym zyciem to do takich samych wnioskow jak ja dojdziecie.
Calkowicie nie rozumiesz o co mu chodzilo. Chodzilo o RPM, tzw uderzenia bitow na minute. Sa najciezsze i najbardziej basowe i to one podczas festiwali rozstrajaly mi serce
sam padles ofiara manipulacji. najpierw dlatego, ze chciales sprzeciwic sie exilowi, potem jeszcze uslyszalesz to w dokumencie, ktory jak ulal pasuje do Twojej krucjaty. opierasz swoje tezy na wspomnieniach, ktore niestety bardzo szybko sie zacieraja.
sam zachowujesz sie jak ignorant, bo masz wyrobione z gory zdanie i nie przyjmujesz do glowy niczego innego. zreszta wszyscy tak robia, taka natura, kazdy lubi miec racje
muzyka NIE rozstraja serca! to sa za slabe bodzce, zeby cos moglo sie stac. jesli chcesz w to wierzyc, to prosze bardzo, zasmuc sie nad biednym losem robotnikow, uzywajacych mlota pneumatycznego i zapal swiece za ich rozstrojone serce.
zeby nie byc goloslownym, istnieje taki zabieg jak kardiowersja - przy nieprawidlowym rytmie serca stosuje sie prad o duzym napieciu z defibrylatora, by przywrocic prawidlowy rytm. bylem 3 razy swiadkiem na praktykach i za kazdym razem proby byly nieudane. jesli wiec nawet tak silny bodziec nie zawsze dziala, to jak muzyka moze zmienic rytm serca?!
to nie RPM a BPM = beats per minute. i jest to oznaczenie, zgodnie z nazwa, ile jest uderzen na minute, miara tempa utworu muzycznego.
na dobra sprawe np. w ciezkim metalu bpm znacznie przekracza wartosci jakie wystepuja przy techno. metalowcy, drzyjcie o serca! bpm atakuje, litosci nie czuje, palkarze do sadu, a na perkusjach powinny byc napisy jak na fajkach - granie rozstraja serca i moze prowadzic do smierci
robert tekieli jako specjalista w tej dziedzinie, wyglaszajacy niestworzone teorie, jest po prostu kpina
Widac, ze jestes kolejnym ignorantem. Z gory zalozyles, ze nie ma racji.
Otoz ja potwierdzam w wiekszosci
tak wszystkich prosisz o czytanie ze zrozumieniem, a sam tego nie robisz. ja ten film widzialem juz kilka razy i sie z nim NIE zgadzam. o tekieli wyrobilem sobie opinie nie tylko na podstawie tego dokumentu, po jego obejrzeniu poczytalem nieco o nim i jego wypowiedzi, wiem z kim mam do czynienia. dalej myslisz, ze jestem ignorantem?
Otoz na telebimach leca wizualizacje odpowiednio przesuniete i nalozone na obraz tanczacej osoby (pokazanej poprzez roznego rodzaju filtry na telebimie)
visuale to graficzna interpretacja muzyki. artysci na koncerty,wystepy, sety przygotowuja je dla ciekawszego odbioru ich muzyki. czasem sa urywki z publiki, ale nie mozna nazwac obrazu z widowni wizualizacja. tekieli i Ty nie wiecie o czym mowicie.
nie widze sensu, zeby dalej ciagnac ta jalowa dyskusje, szkoda mi na to czasu, ale prawa do riposty nie odmawiam, produkuj sie do woli. troll nakarmiony
__
|
Użytkownik
|
Ej to jest chyba najglupszy temat jaki widzialem na tym forum;-D
qwe- widze ze znow udalo sie ludziom wyprowadzic Cie z rownowagi bo piszesz wsyztsko co Ci tylko wpadnie do glowy. Serio przeczytaj jeszcze raz to co napisales, a moze zrozumiesz o co mi chodzi.
Telewizja, szatan, techno, zydzi, chrzescijanstwo, szamani, top gear, rydzyk=> caly temat w skrocie jezeli komus sie nie chce czytac tego co jest na gorze.
__
|
Użytkownik
|
Heh. Qwe znowu gasi ignorantow 1 by 1. Nie jestem jego slepym zwolennikiem ale ma chlopak racje w wielu aspektach naszego zycia, w wielu przypadkach sie z nim zgodze i bardzo fajnie ze jest ktos kto takie sprawy porusza. Jest natomiast wiele osob ktore nawet nie dopuszczaja do swoich mozgownic mozliwosci sugerowanych przez qwe, dlatego wdajac sie w polemike z nim, szybko gubia sie w swoich wypowiedziach i zostaja bezpardonowo gaszone. Co do ostatniego filmiku to imo prostota wypowiedzi tego ex-komando (btw koles dobrze gada) latwiej trafia do umyslow potencjalnych widzow takiego programu anizeli wypowiada sie osoba wysoce wyksztalcona. tyle
__
|
Użytkownik
|
giecik
Jest natomiast wiele osob ktore nawet nie dopuszczaja do swoich mozgownic mozliwosci sugerowanych przez qwe, dlatego wdajac sie w polemike z nim, szybko gubia sie w swoich wypowiedziach i zostaja bezpardonowo gaszone.
I tym mnie ująłeś ,nie wiem czy tylko mi sie wydaje aczkolwiek o Autorze tego wątku i po tym co pisze w odp można napisać praktycznie to samo.Na prawdę to zależy tylko od punktu widzenia ja to mówią każdy kij ma dwa końce.To takie moje podsumowanie a i przy okazji widzę ,że temat zeszedł już na takie off topy ,że strach sie bać co będzie dalej.end.
pzdr.
__
|