Give us our money!!!

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
diGi

2009-02-06 18:33:29

World of Warcraft Subliminal Messaging

Złoooo :D

__

Użytkownik
qwe

2009-02-06 19:16:28

Nie brzmi mi to jak “give us..."

Natomiast TO http://www.youtube.com/watch?v=p4piZV5wPrw juz jest co najmniej zastanawiajace.

“come one " “good teenagers” “take off your clothes” - slychac to bardzo wyraznie.

Ale zabawa zaczyna sie w takich filmach jak Pienka i Bestia :)

O przekazach podswiadomych w bajkach disney’a wiadomo nie od dzis.
Psychologowie czesto poruszaja ten temat. Zreszta wystarczy popatrzec ile Disney mial za to wytoczonych procesow.

__

Użytkownik
gman

2009-02-06 19:41:25

słyszymy to co chcemy słyszeć, albo to co ktoś nam napisze żebyśmy słyszeli:

http://www.joemonster.org/filmy/13810/Michael_Shermer_Dlaczego_ludzie_wierza_w_dziwne_rzeczy_(napisy_PL)

__

Użytkownik
napzord

2009-02-06 19:59:26

hhahahaahahaa Duch z Wowa ujawnił polityke Blizzardu :D
@Aladyn Zreszta disney zydowski jest.

__
http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif

Użytkownik
qwe

2009-02-06 21:32:51

@gman
Tak, wiem o tym doskonale, jednak motyw z Alladyna slyszalem juz wczesniej bez zadnych sugestii i slyszalem wyraznie “good teenagers, take off ..."
Zreszta, takie motywy pojawiaja sie w bajkach w formie graficznych, wiec chyba rysownik tego nieswiadomie nie narysowal :|
Z Warcrafte, sie zgodze, ze slychac zupelnie co innego.

__

VIP
Mateck

2009-02-06 22:15:56

"Give us our money!!" - Daj nam nasze pieniądze?

__

Użytkownik
b3n a.k.a. 4

2009-02-06 22:40:03

w sensie, że kasa graczy wowa należy się blizzardowi :)

__

Użytkownik
Forem

2009-02-06 22:43:33

Założył temat z błędem.

__

Użytkownik
eXblanco =]

2009-02-06 23:09:56

Play world of warcraft
Your money is our cure
Give us your money
That’s right you customer
Give us your money

to mówi ten dziwny stworek :D

__
Hala Madrid !

Użytkownik
GrooBer

2009-02-07 08:41:37

Rotfl. Dobre. Blizzard rox. WoW suxxx.

__

Użytkownik
diGi

2009-02-07 11:11:18

taa, powinno być 'your'. Maj mistejk, nie bijcie ;(

Qwe jeżeli masz to zarzuć więcej linków dot. kreskówek Disney’a :D

Coś tam wyszperałem -> klik :)
klik2 (koleś niezłą schizę złapał, szczególnie pod koniec :D)

Swoją drogą równie dobrze mogą to być najzwyczajniejsze żarty robione przez znudzonych twórców, czyż nie? :]

__

VIP
Mateck

2009-02-07 14:24:10

mateck slaps diGi with large tryout (czy jakos tak :D)

__

Użytkownik
GrooBer

2009-02-07 14:50:32

"Swoją drogą równie dobrze mogą to być najzwyczajniejsze żarty robione przez znudzonych twórców, czyż nie? :]”

Nie. Wszędzie jest spisek. Nie ma przypadków. Jest tylko manipulacja i chęć przejęcia władzy przez nieznanego przeciwnika.

__

Użytkownik
napzord

2009-02-07 16:51:55

Obejrzyjcie króla Lwa :P I zastanowcie sie nad symbolika. Albo jeszcze lepiej. Wall.e zobaczcie. Nie widzicie symbolicznego metaforyzmu w stosunku do teorii spiskowych ? Bo ja cala mase.

Moze sie myle ale disney tzn to co jest w tych bajkach i illuminaci maja cos wspolnego.
Chociaz jak widac krola lwa wyprodukowal gej. Teraz sie nie dziwie dlaczego piosenke do tej bajki rowniez spiewał gej Niejaki Elton John. Ch*j im na imieniny. BTW mam dzisiaj urodziny złozy mi ktos zyczenia? :D

__

Użytkownik
Sprzatacz

2009-02-09 13:44:53

Jaki ty masz koralu złoty problem z gejami?

__

Użytkownik
qwe

2009-02-09 16:35:38

No z gejami JEST problem, a bedzie jeszcze wiekszy.
Gdybys tylko widzial parade homosiow w Londynie. Doslownie chore widowisko, patrzysz i zdajesz sobie sprawe, ze ten swiat jest chory, a bedzie jeszcze gorzej, znacznie gorzej.

@napzord

Obejrzyj Bee Movie, tam jest podobnie.

__

ex-Redaktor
exilek

2009-02-09 16:59:16

a nie pomyśleliście nad tym, żeby obejrzeć np. takiego króla lwa i się nie zastanawiać, co się kryje za tym filmem? :)

__

Użytkownik
qwe

2009-02-09 17:30:41

Ogladalem Krola Lwa na premierze w kinie, nawet do przedszkola jeszcze wtedy nie chodziles.

Wiec teraz chyba moge sie przyjrzec blizej temu filmowi co?

__

Użytkownik
FATxB

2009-02-09 18:03:54

film niesie ogromne wartości dla dzieciaków, a Wy twierdzicie, że przekazuje pedalskie wzory.
jesteście jebnięci, z qwe na czele.

__

Użytkownik
qwe

2009-02-09 19:09:44

B33M a gdzie ja ku***a twierdze ze ten film przekazuje pedalskie wzory lol.
Kto tu jest jeb/***y ? Bo narazie przypisujesz mi to co pisza inni. Nie nigdzie nie pisalem tego co twierdzisz.

A co do wartosci.
Jakie wg Ciebie wartosci on niesie? Przemyslales to co napisales, czy napisales tylko po to by napisac?

__

Użytkownik
gman

2009-02-09 19:34:07

ktoś kto się doszukuje takich podświadomych przesłań, powinien tak na 1 min się zatrzymać i trochę pomyśleć. o motywach i środkach.

jaki np rezultat w takim przypadku miałby blizard. to nie jakiś kościół czy wielebny żeby prosić o pieniądze. wow jest grą w której za samo granie się płaci. więc jakby już jacyś spece od marketingu mieli takich tricków używać to by nakłaniali do jeszcze częstszego grania w ich gre, a nie oddawania pieniędzy. to czysta durnota myślenie w ten sposób.
mcdonald np. nie będzie w swoich spotach przesyłał informacji przyjdzie do nas i włóżcie do puszki 2 zł, tylko jedzcie więcej hamburgerów, ewentualnie konkurencja to syf my smakujemy najlepiej.
przykładowo BK używał podświadomych obrazów w jakichś programach kulinarnych, ale z hamburgerem.

inną rzeczą jest fakt że, jeśli ktoś chce zarobić to nie znaczy że to światowy spisek. czystą głupotą jest myślec że za takimi rzeczami mogłaby stać jakaś jedna wielka organizacja, niżeli po prostu wielki tłusty szef siedzący w fotelu na 48 piętrze chcący wyciągać jak największe zyski

__

Użytkownik
Tymek

2009-02-09 20:16:52

Siła sugestii, dowolność interpretacji - człowiek słyszy to co chce. Dopatrzeć się lub usłyszeć można wszystko, to jest fakt, tak działa nasza psychika. Jak jeszcze ktoś nam mówi co powinniśmy usłyszeć to sprawa jest jeszcze prostsza.

Strasznie mnie bawi doszukiwanie się ukrytego przekazu w grafikach Disneya. Spędziłem wczoraj pół nocy oglądając NBA i przysięgam panu bogu, że gdy poszedłem do kibla, wśród wzorków na tapecie zobaczyłem fadeway kobego i tablice z obręczą. Mówię poważnie... tylko, że wiem jak to działa.

Dzisiaj qwe stara się was przekonać do tego, że w co drugiej klatce króla lwa z trawy formuje się 'SEX'. Pół roku temu Zeitgeist był jego biblią, założył kilka tematów o tym filmie i popierał nim swoje wszystkie teorie. Dzisiaj już twierdzi, że film to mieszanie prawdy z kłamstwem i nie powinno się na nim opierać swojego zdania (ciekawe, że kilka osób pisało już o tym zaraz po pojawieniu się linków do filmu na esp). Także spoko, Simbie także zwróci honor, ale dopiero za jakiś czas :-).

Jeśli chcesz dyskutować qwe, to proszę żebyś tym razem zdobył się na okazanie odrobiny kultury. Zdaję sobie sprawę z tego, że na nowym esp doszło to wymiany grupy użytkowników i ze swoimi bluzgami i żałosnymi docinkami jesteś teraz bożyszczem wszystkich CoDziarzy, którzy się tu osiedlili, ale pamiętaj jak takie coś było odbierane jeszcze całkiem niedawno.

Aha, pamiętajcie o subliminal messages from god, śledźcie uważnie wszystkie cumulusy i szron na szybach waszych samochodów!

__

Użytkownik
qwe

2009-02-09 20:21:14

@gman

pozwole sobie odpowiedziec na Twoj komentarz
Oczywiscie nie twierdze, ze nie masz racji.
Ja w ten przekaz WoW’a patrze z przymruzeniem oka, musialbym go uslyszec bez “tlumaczenia” tak bym nie przyjmowal zadnych sugestii.

“więc jakby już jacyś spece od marketingu mieli takich tricków używać to by nakłaniali do jeszcze częstszego grania w ich gre, a nie oddawania pieniędzy."

Pewnie, jednak moga tez naklaniac by dalej w ta gre grac i “marnowac” pieniadze, prawda?
Przeciez mnostwo jest graczy, ktorzy przestaja grac w WoW’a, wiec nalezy dbac rowniez o to by zostali oni przy tej grze (i nie twierdze, ze jednym z tych sposobow jest ten rzekomy przekaz podswiadomy).

“to czysta durnota myślenie w ten sposób."
Zadne myslenie nie jest durnota. Duren nie mysli.

“mcdonald np. nie będzie w swoich spotach przesyłał informacji przyjdzie do nas i włóżcie do puszki 2 zł, tylko jedzcie więcej hamburgerów, ewentualnie konkurencja to syf my smakujemy najlepiej. "

Ale Ty absolutnie zly przyklad podales. Po 1wsze w WoWie placisz abonament za cos co JUZ MASZ!
McDonalds to siec barow szybkiej obsulgi- branza zywieniowa. Porownaj to do np abonamentu za telewizje satelitarna.

“nną rzeczą jest fakt że, jeśli ktoś chce zarobić to nie znaczy że to światowy spisek."

Lol, ludzie co Wy do cholery jasnej tak z tymi spiskami. Chyba Wy jestescie przewrazliwieni.
Kto tu pisze o swiatowym spisku. Dlaczego wszystko sprowadzacie do jakiegos spisku.
Nikt tu o zadnym spisku nie mowil! :(

“czystą głupotą jest myślec że za takimi rzeczami mogłaby stać jakaś jedna wielka organizacja, niżeli po prostu wielki tłusty szef siedzący w fotelu na 48 piętrze chcący wyciągać jak największe zyski”

Czysta glupota moze byc rowniez myslenie, ze za tym wszystkim stoi jakis tlusty szef chcacy wyciagnac jak najwieksze zyski.
Po co mu wieksze zyski skoro kasy starcza mu na wszystko?
Ponadto skad wiesz, ze w szefostwie Blizzarda nie siedza jakies typy z tajnej organizacji?
W branzy filmowej im sie udalo, wiec dlaczego nie mialo by sie udac w branzy gier komputerowych?

Nie twierdze, ze tak jest albo nie jest. Twierdze natomiast, ze glupota (czysta glupota) jest odrzucanie jakichkolwiek informacji i przypuszczen innych ludzi.
Jesli ktos twierdzi, ze cos mu sie nie podoba bo w niemal wszystkich filmach Disney’a mozna znalezc jakies ukryte, mroczne przeslanki to nie mozna go z gory wysmiewac tylko trzeba ew samemu zbadac sprawe.
I jesli rzeczywiscie cos w tych bajkach Disneya jest nie tak, to nie znalazlo sie to tam przypadkiem.
Wszystko w nich jest recznie rysowane i planowane.

Podkreslam, ja nigdzie nie twierdze, ze tak jest albo nie jest, natomiast wiekszosc ludzi odbiera to inaczej (przykladem jest B33M) co utwierdza mnie w przekonaniu, ze niewielu osob mysli.

__

Użytkownik
qwe

2009-02-09 20:33:54

Edit:

@Tymek

W- Y -P I E R D***j z takimi tekstami pier***y pokemonie, kretaczu, klamco i manipulatorze.

Gdzie staram sie przekonac, ze w Krolu Lwie czesto pojawia sie slowo “sex”, moze zacytujesz co?

“Pół roku temu Zeitgeist był jego biblią“

Z tym pierdolo**y smieciu przegiales. Zeitgeist nigdy nie byl dla mnie jakas kopalnia wiary, a porownanie jej do Biblii juz sobie u mnie przerabales.

Strasznie mnie bawi doszukiwanie się ukrytego przekazu w grafikach Disneya. Spędziłem wczoraj pół nocy oglądając NBA i przysięgam panu bogu, że gdy poszedłem do kibla, wśród wzorków na tapecie zobaczyłem fadeway kobego i tablice z obręczą. Mówię poważnie... tylko, że wiem jak to działa.

Wlasnie tym tekstem potwierdziles, ze NIE MASZ ZADNEGO pojecia jak to dziala.

Po ogladaniu filmow, graniu na komputerze niemal KAZDY tak ma, ze mozg dziala jeszcze w oparciu o wirtualna rzeczywistosc i np ja grajac dlugo w Heroesow po odejciu od kompa mam wrazenie, ze mam ograniczona ture ruchu i musze planowac gdzie dojsc by nie stracic punktow ruchu
. Ty pajacu mylisz pojecia, bo faktyczny obraz, ktory w tych bajkach sie znajduje (np gola kobieta) to cos innego, niz to co masz po obejrzeniu filmow czy graniu w gry.

Nie przechwalaj sie swoja wiedza na ten temat, bo gowno wiesz. Gowno widziales, pewnie nawet nie przygladales sie temu co niektorzy mowia o bajkach Disneya. W tej glowie mlodego gowniarza uroiles sobie kolejny obraz, niestety jest on daleki prawdzie.

Naprawde mam ochote je**ac cie w pysk, za to jak glupi jestes. To co pisalem jest od serca.

Dzisiaj już twierdzi, że film to mieszanie prawdy z kłamstwem i nie powinno się na nim opierać swojego zdania

Alez ja idiotko od poczatku twierdzilem, ze to mieszanie prawdy z klamstwem (np od poczatku mowilem, ze 1wsza czesc jest falszywa), przywolac tematy?? Pokazac ludziom jak klamiesz i manipulujesz gowniarzu?

(ciekawe, że kilka osób pisało już o tym zaraz po pojawieniu się linków do filmu na esp).

Kto pisal idioto?? Podaj nicki?? Wlasnie mam te tematy przed oczami NIKT nie pisal, ze te filmy to mieszanie prawdy z klamstwem. NIKT.
Nikt nie potrafil potwierdzic ani zaprzeczyc, wiec skoncz te gowniane dalsze wywody ok??

Także spoko, Simbie także zwróci honor, ale dopiero za jakiś czas :-).

A komu zwrocilem honor, ze piszesz iz Simbie TAKŻE zwroce honor??
Nikomu nie zwracam honoru patalachu, kazdy byl w bledzie i kiedys napisze dlaczego.

__

Użytkownik
Tymek

2009-02-09 20:38:02

Niczego nie mam zamiaru szukać, nie muszę nic udowadniać, ludzie, którzy już trochę tu siedzą doskonale wiedzą jak było. Możesz być pewien, że więcej sobie nie pogadamy, bo szkoda mi czasu na kogoś kto nie szanuje swoich rozmówców i bez wyzwisk zwraca się tylko do własnych giermków, którzy wierzą w jego prawdę objawioną.

__

Użytkownik
qwe

2009-02-09 20:45:26

@tymek

A Ty po cholere klamiesz??
Wiesz, ze w realu za takie slowa dostalbys w pysk, a tutaj czujesz sie bezkarnie i piszsz co Ci tylko sie podoba o mojej osobie co czesto mija sie z prawda.

Niczego nie mam zamiaru szukać, nie muszę nic udowadniać, ludzie, którzy już trochę tu siedzą doskonale wiedzą jak było.

No wlasnie, wiedza jak bylo.
Nikt nie podal dowodow, ze nie jest tak jak w Zeitgeiscie.
Oczywiscie spisek istnieje, Zeitgeist tylko wywiodl ludzi na manowce, bo przedstawial zmanipulowane historie.
Prawda jest troszeczke inna i dotrzec do niej mogli tylko Ci co dobrze sie przypatrzeli.

Nawet idioto nie wiesz o co mi chodzi a juz zakladasz, ze twierdze, iz zadnego spisku nie ma, ze wszystko jest ok itp.
Otoz nie, jest gorzej, znacznie gorzej niz w takim zeitgeiscie mowili. Jak mowilem, czesc o religii ma dalej odciagac ludzi od wiary, czesc druga jest oparta o falszywa hipoteze, czesc 3cia ma malo ilosc klamstw lecz bardzo malo naprawde waznych rzeczy jest w niej powiedziane.

Możesz być pewien, że więcej sobie nie pogadamy,bo szkoda mi czasu na kogoś kto nie szanuje swoich rozmówców

A ty szanujesz?? Klamiesz w co drugim zdaniu. Wiedz, ze do klamcow szacunku nie mam i dlatego moj post wyglada tak jak wyglada. Winien jestes sobie sam i dobrze, ze nie mieszkasz gdzies w okolicy bo nauczylbym cie, ze klamstwo nie poplaca.

bez wyzwisk zwraca się tylko do własnych giermków, którzy wierzą w jego prawdę objawioną.
Jeszcze raz pytam, CO TY PIE****ISZ ?? Jakich giermkow?? Nie mam zadnych giermkow patalachu, nie wiem kto jest ze mna a kto nie. I jaka prawde objawiona?? Ty za to znasz g***o prawde.

EDIT

Zdaję sobie sprawę z tego, że na nowym esp doszło to wymiany grupy użytkowników i ze swoimi bluzgami i żałosnymi docinkami jesteś teraz bożyszczem wszystkich CoDziarzy, którzy się tu osiedlili, ale pamiętaj jak takie coś było odbierane jeszcze całkiem niedawno.

Jakbys nie zauwazyl pokemonie od CoD’a to jedynych bluzgow jakich uzylem ostatnimi czasy to tylko w stosunku do twojej marnej istoty.
Pokaz mi temat na nowym esp, gdzie uzywalem bluzgow jak za dawnych czasow (nie liczac tego, bo do ciebie nerwow juz nie mam).

Czyli co, kolejny raz sklamales.

Edit2:
dyskusja jest mozliwa, jezeli ty przestaniesz klamac pokemonie

__

Użytkownik
wiecek.

2009-02-09 22:00:34

w wielu piosenkach jest tak samo, wystarczy puścić od tyłu i mamy nową treść, którą ludzie przypisują różnym zdarzeniom:
http://www.youtube.com/watch?v=3zsoCpF6Y1I&feature=related

__

Użytkownik
ruffeeh

2009-02-09 22:42:09

Pewien sławny i ceniony naukowiec przeprowadził badania, z których wynika, że 45,26% uploaderów, którzy zamieszczają filmiki o tematyce zaczarowanych lamp lub grach o chodzeniu na Youtubie to Reptilianie. Oczywiście każdy przeciętnie inteligentny człowiek z łatwością dostrzeże w takich filmikach reptiliańskie nauki i wie, że Reptilianie istnieją, więc na ten temat się rozpisywać nie będę, ale chciałbym zwrócić uwagę na wcześniej wypisaną przeze mnie liczbę. Mianowicie, po pomnożeniu 4 przez 5 wyjdzie nam 20, a po pomnożeniu 2 przez 6 12. Po połączeniu tych liczb otrzymujemy datę 2012!!!!!!!!!!!! Przy tak wielu podobieństwach, jestem pewny, że Reptilianie przybędą właśnie w tym roku.

__

Użytkownik
napzord

2009-02-09 23:06:45

Omg A ja jak bylem maly to ogladalem to scierwo. ktos cos mowil o pedalach. TAK kurva mam cos do pedałow i nikt mi tego nie zabroni. Penis i pochwa pasuja do siebie jak amerka PD i afryka. Nie po to zyjemy aby walic w dupe gejów! Takie jest moje zdanie i mam do niego prawo! Tak samo jak ktokolwiek inny ma prawo mowic ze geje so ok.

__

Użytkownik
qwe

2009-02-09 23:08:21

@ruffeeh

Co Ty za przeproszeniem pieprzysz??
Jakies zrodla, materialy etc?

“którzy zamieszczają filmiki o tematyce zaczarowanych lamp lub grach o chodzeniu na Youtubie”
Co to w ogole znaczy?

Prosze, nie mow, ze masz 15 lat i grasz w CoD’a :(

Co robia moderatorzy?? :(
Gownazeria rozwalila ten serwis w pyl.
ruffeeh zwaliles konia? to idz spac :|

__

VIP
Eragorn

2009-02-10 01:29:32

Qwe tak jak jedni obrażają drugich tak drudzy pierwszych. Prosta sprawa, przecież jakby chcieć wszystko nukować i edytować to patrz prawie co 2 post twój by miał obraze, bo ktoś nadepnął na Ciebie wcześniej również obrazą.
Nieraz lepiej zostawić to w spokoju.

__

Użytkownik
qwe

2009-02-10 03:35:14

Spoko, niech pisze obojetnie co, ale niech nie klamie na moj temat, bo tego po prostu nienawidze!

Czasami jednak lepiej cos przemilczec, masz racje,

__

Użytkownik
diGi

2009-02-10 12:43:11

Książka Disney’a? :D

http://img232.imageshack.us/img232/2482/hahahaas9.jpg

__

Użytkownik
N00binator

2009-02-10 14:07:03

Odpierdol sie tymeczku w koncu od tych CoDziarzy

__

Użytkownik
qwe

2009-02-10 14:39:19

@digi
lol :D
Co to i skad masz ten obrazek ?? :)
Napisz cos wiecej o tej ksiazce (tytul, autor)

__

Użytkownik
diGi

2009-02-10 15:23:05

Niestety ta fota jest znaleziona w necie, ale z tego co pamiętam miałem kiedyś bardzo podobną (w sensie układ strony, rozmiar, czcionka itp) o Pocahontas. :]

__

Warning: getimagesize(http://img232.imageshack.us/img232/2482/hahahaas9.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3270 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie