Windows 7 ;D Ktos testuje?

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
JamJestZuras

2009-02-05 22:04:13

Zmienilem kompa i z nudow wzialem od znajomego 7ke i key’a.
Tylko ja polubilem ten system?
Zaraz po formacie i zainstalowaniu 7tki to by bylo na tyle, jezeli chodzi o zabawe ze sterownikami itp, widzi wszystko. Programy mozna odpalac w trybie zgodnosci ze wszystkimi windowsami ;D
Chodzi szybko, bierze malo ramu, nie zapycha sie ;D
Podejrzewam, ze nie wepchnie sie tu szybko jakis dziwny soft-robale(...), bo co instaluje byle scrobblera z last’a czy inne male programiki, 7ka przeskakuje mi do trybu ala linuxowego roota gdzie o wszystko pyta i “przyciemna” reszte procesow.

Cholera ; D
Tylko mi sie podoba :D?
Nawet ipoda lubi gdzie xp mi sie notorycznie zawieszal nawet swiezo po formacie ;D

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
qwe

2009-02-05 22:06:46

Tez slyszalem same pochlebne opinie (oprocz tego, ze zawiesza sie czasami przy instalacji :D).
Chyba sie skusze jak wyjdzie calosc. Tak w ogole na kiedy planowana jest premiera?

__

VIP
zoom

2009-02-05 22:15:22

Ja testowałem 7’ke od A do Z.
Wszystkie gry chodziły bez problemu. W niektórych zauważyłem przyrost fpsow ok 10%. Jedynie Crysis chodził gorzej, pewnie przyczyna tego był DX10.
W 3dmark2006 mam więcej punktów na 7’ce niż na XP.
Co do szybkości działania to chodzi idealnie można pokusić się o stwierdzenie ze szybciej niż XP.
Bardzo podoba mi się nowy pasek start który jest dużo bardziej funkcjonalniejszy niż w poprzednich “okienkach”.
Jedyne co pozostaje to czekać na premierę.

BTW: Testowałem 7’ke również na Netbooku 1.6 Atom i 1GB i również dało się z niego swobodnie korzystać.

__
Play more promode.

VIP
samolot

2009-02-05 22:20:50

ja bym musial formata zrobić, zabytkowy sound blaster live bedzie dzialal?

__

VIP
zoom

2009-02-05 22:31:51

Myślę że będzie działać, z tego co wiem to sterowniki z Visty są kompatybilne z 7.

__
Play more promode.

Użytkownik
klawisz

2009-02-05 22:40:37

Również polecam. Mały zgrzyt mam ze sterownikami. Oczywiście sam ściągnął i zainstalował ale mam problemy z ustawieniem 5.1 (to nawiązując do pytania o SoundBlastera).

Premiera Q1 2010, niestety.

__

Użytkownik
qwe

2009-02-05 23:24:13

zoom, odpal crysisa na dx9 + very high tweak (wyglada identycznie jak na “dx10”;) a chodzi o 30% szybciej.

Ponadto istnieje mod do crysisa, ktory poprawia grafiek ZNACZNIE. Wyglada niemal jak film.
Niedlugo o tym napisze :)

edit
zoom, ta testowa wersja windowsa7 jest stabilna??
Czesto go uzywasz?

__

VIP
j3sh

2009-02-05 23:31:37

1. mega ch*jowy pasek, chcialbym klasyczny
2. przy wylaczaniu mirca wyskakuje jakis blad i wysyla ciagle cos do microsoftu
3. przy wylaczaniu cs:s to samo
4. mam audigy se i nie moge ustawic praktycznie nic w dzwieku, mikrofon jest tak cichy jak nie wiem co
5. w sterach z ms nie ma panelu nvidia a co za tym idzie nie wylaczyc sych pionowej, instalowalem te od visty 32bit i na nich dopiero dziala choc ich wgranie trwa ponad 5 min

a ogolnie jak kazdy system
btw. nie bedzie juz zadnej bety

__

Użytkownik
unit10

2009-02-06 00:29:56

Sciagnalem iso i sie zastanawiam czy instalowac i przechodzic po 2 latach z visty, ogolnie to i tak mam taki pasek zrobiony w object dock wiec duzego sensu nie ma. Ogolonie to ms idzie w strone wygladu apple moim zdaniem.

__

VIP
Preak

2009-02-06 00:47:27

duzo sie nim nie bawilem, wstepnie chodzi dobrze, troche problemow ze sterownikami do xonara dx, ale po malych bojach zainstalowalem te z Visty. Pulpit sie szybko laduje :)

__

Użytkownik
diGi

2009-02-06 08:11:58

Mi podczas instalacji wywalał błąd. Musiałem ściągać od nowa, a już po poprawnie przeprowadzonej instalacji system nie chciał w ogóle wstać (czarny ekran i nic się nie dzieje) :/

__

VIP
j3sh

2009-02-06 08:59:27

adam@uk: tez przesiadlem sie z visty ultimate 64bit na win 7 32bit i uwazam ze to byla dobra decyzja.

btw. w necie zauwazylem ze daniel_k zrobil juz stery do audigy se jednakze na wersje 64bit, wiec bede musial skorzystac z opcji upgrade :D

__

Użytkownik
bangladesz20

2009-02-06 09:11:24

ja już pracuje na win7 od ponad miesiąca i jestem bardzo zadowolony. żadnego zawieszenia, żadnych problemów ze sterownikami/programami itp. generalnie to co jest kompatybilne z softu z vistą, to na pewno będzie działać na win7.
bardzo szybki i stabilny system.

__

Użytkownik
DejvG

2009-02-06 09:16:01

http://www.youtube.com/watch?v=yXHluLtPmiI&feature=channel_page
test zrobiłem na archaicznym kompie jak na te czasy.
btw.system niektórym może nie działać ponieważ jest to jeszcze beta a napewno nie nadaje się do użytkowania jako normalny system.Czekamy na full. :D

__

VIP
JamJestZuras

2009-02-06 11:07:03

"btw.system niektórym może nie działać ponieważ jest to jeszcze beta a napewno nie nadaje się do użytkowania jako normalny system.Czekamy na full. "

Wlasnie chyba to calkiem dobrze, jezeli pewna grupa osob zamiast z napalem szukac bledow, obciazac system, grzebac - uzywala go jak normalnego systemu operacyjnego, w takim zwyklym domowym stylu.

Ja go tak uzywam, kompa uzywam do photoshopa, foobara, firefoxa i pandiona + office i itunes. Wlasciwie wiecej programow nie potrzebuje i zobacze co bedzie ;)

__
gdzietenwosk.pl

VIP
fronki

2009-02-06 11:31:36

to samo u mnie, polecam

fajny system :)

__

Zbanowany
DIE

2009-02-06 23:24:02

Windows 95 4ever :D

__

Użytkownik
diGi

2009-02-08 11:11:17

Im bliżej premiery nowego systemu operacyjnego Microsoft Windows 7 tym coraz więcej informacji o tym systemie dostajemy. Wczoraj wieczorem niemiecki serwis Windows-Secrets.de podał ile będą one kosztować.

Najtańszą i najsłabszą wersją będzie Starter za 199,95 dolarów, Home Premium natomiast $295,95. Prawdopodobnie najpopularniejsza wersja Professional będzie kosztować aż $299,95. Najdroższą wersją będzie Ultimate za $319,95, którą będą nabywać raczej firmy niż zwykli użytkownicy. Wciąż niestety nie wiadomo ile będą kosztować wersje Enterprise i Home Basic, ale z pewnością ta pierwsza w okolicach 300 dolarów, natomiast druga trochę ponad $200. Wciąż jak widzimy ceny systemów operacyjnych Windows są wysokie, a pewnie gdyby kosztowały o połowę mniej więcej osób zamiast instalować nielegalną wersję kupiło by licencję.

@ http://vbeta.pl/

__

Użytkownik
DejvG

2009-02-08 11:17:30

Pazerne na kasę hieny niech przeliczą na PLN a nie z EURO, pózniej wielkie żale, że piraci blablabla.Sam bym z chęcią kupił ale znając Polsce wyj*bia takie ceny, że będę miał to w dupie.A będą wersje na, których będzie dało się pobierać aktualizacje itp.sami sobie dołek kopią.
@kac

__

VIP
spec_u

2009-02-08 12:32:41

krótko mówiąc gratuluje wszystkim którzy zostali beta-testarami Visty i jeszcze za to zapłacili :D

__
ema

VIP
zoom

2009-02-08 12:46:28

Na serwisie pclab.pl pojawił się news na temat instalacji Win7 na ultraMobilePC z procesorem 600mhz i 512ram, instalacja trwała 1 godzinę a sam system chodził płynnie i bez problemowo.

Link do filmiku przedstawiającego proces instalacji + test :

http://www.youtube.com/watch?v=ptof6fHOWSs&eurl=http://ultramobilepc-tips.blogspot.com/2009/01/windows-7-in-amtek-u560.html

__
Play more promode.

Użytkownik
Zippi9

2009-02-08 12:50:49

Jest w tym jakaś prawidłowość po nieudanym ME przyszedł XP, to samo z Vista i seven

__

Użytkownik
iVon3ry

2009-02-08 18:18:09

zainstalowalem 7 i wszystko byłoby fajnie gdyby pb nie kickowlo w codzie za jakies API

__

VIP
zoom

2009-02-08 22:47:29

Wystarczyło użyć +google i od razu byś wiedział ze na Win7 PunkBuster nie działa, ponieważ jego twórcy wyszli z założenia że będą go suportowac dopiero po premierze. Była w tej sprawie jakaś petycja ale chyba cała sprawa zakończyła się fiaskiem.

__
Play more promode.

VIP
JamJestZuras

2009-02-08 23:06:44

a nie pomoze odpalanie pb w trybie zgodnosci z innym systemem?
mialem problem z jakims programem i wlaczylem odpalanie w trybie zgodnosci z xp i dziala bez problemow.

o ile w ogole jest jakis plik typu pb.exe, nie wiem jak to jest, gram tylko na konsolach.
ale jezeli jest jakis program rozruchowy, warto sprobowac.
w skrocie mam niewiedze na temat gier na pc.

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
giecik

2009-02-08 23:18:32

Sorki za offtop ale mam podobny problem tylko ze na viscie. Otusz nie moge wejsc na bnet w wersji iccup, wiecie taka instalka jest na necie, wazy ze 100 mb. Jak juz ma wejsc na bnet to nagle wywala nie wiem dlaczego, pisze ze jakis blad aplikacji ;/. Wlaczenie w trybie zgodnosci z xp nie pomaga... HELP

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2557 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie