Użytkownik
|
oh nie! tylko nie to, qwe
-.-
__
|
VIP
|
A moze chodzi o tak prozaiczny fakt, jak... prawa autorskie? Umieszczanie na YouTube dokumentow takich jak 9/11 jest nielegalne...
__
|
Użytkownik
|
@lecho
Znaduja sie tam filmy o WTC od paru lat i nie sa usuwane.
np AnonymosCommentator jest od pol roku na YT.
Teledyskow nie usuwaja a usuwaja materialy o WTC??
Ponadto z tego co wiem nie sa one objete zadnymi prawami autorskimi. Byly podstawa do stworzenia mnostwa komercyjnych i niekomercyjnych filmow.
@Beem
bede Ci sie snil po nocach, muhahahahah
__
|
Użytkownik
|
@conish
nie, nie studiuje fizyki bo to nie moja dzialka ale dosc niedawno w biurze sie zastanawialismy nad tym i to takiego wniosku doszedlem, jesli jest zly to trudno nikt nie jest alfa i omega.
ekolodzy strasznie trabia na temat topnienia antarktydy, grenlandii etc. ale z tego co czytalem to zlodowacen i ocieplen bylo w naszej erze/epoce 7, wiec pytanie jest czy globalne ocieplenie nie jest czasem powrotem do tego co bylo kiedys, poza tym czlowiek produkuje ~5% zanieczyszczen na swiecie(co2) a reszta to para wodna z oceanow etc.
Niedawno ogladalem program na uk documentary ze tak naprawde to co2 nie jest tak bardzo odpowiedzialne za ocieplenie klimatu tylko meta ktory jest 23 razybardziej mocny nic co2, byly pokazane sceny, gdzie na syberii metan jest ukryty w babelkach na skutym jeziorze gdzie drazyli dziurke i go podpalali.
Tylko co najwazniejsze to czlowiek nie jest odpoweidzialny za produkcje metanu tylko zwierzeta hodowlane i ich lajno, jeden krowi “sznycel” na trawie produkuje tyle metanu co 30-40 samochodow.
__
|
Użytkownik
|
qwe - uważasz, że nie istnieje taki problem jak zalewanie lądów przez topiący się w wyniku ocieplenia klimatu lód? (abstrahując od przyczyny globalnego ocipielenia, od tego czy jest to naturalne czy wywołane działaniem człowieka itd.)
a co do tematu, to jeżeli te materiały łamały prawa autorskie, to najprawdopodobniej chodzi właśnie o nie. ostatnio odniosłem wrażenie, że youtube mocno wzięło się za usuwanie ścieżek dźwiękowych z różnych filmów, teledysków itd. nie wiem czy te filmy, o których mówi qwe, były nielegalne pod tym względem, ale jeśli tak, to prawdopodobnie kolejna teoria spiskowa runęła ;-).
__
|
Użytkownik
|
ale, że Dudka na mistrzostwa nie wzięli... -.-
__
|
Zbanowany
|
qwe, Tobie zawsze chce się tyle pisać ?
__
|
VIP
|
qwe, jak to dobrze ze dales ten wykres. Na nim wyraznie widac, ze woda w temperaturze 8 stopni ma juz taka objetosc jak lod. A potem wykres roooooosnie.
__ Cel - dostac sie na liste tentop noobs@esp
|
Użytkownik
|
Esports jest fajne (nie obecnej formie) ale ostatnio jest tu taka nuda, ze juz myslalem o nie wchodzeniu na ta strone w ogole. I wkrotce tak sie stanie.
Uważaj bo uwierzę
PS. Nie, nie jestem Twoim 'antyfanem', czasem nawet ciekawie z nudów poczytać co tam naskrobiesz, a następnie looknąć na waszą niesamowitą potyczkę na słowa ;D
__
|
VIP
|
dajesz sie zrobic jak dziecko
In 1999, he published The Biggest Secret, in which he wrote that the Illuminati are a race of reptilian humanoids known as the Babylonian Brotherhood, and that many prominent figures are reptilian, including George W. Bush, Queen Elizabeth II, Kris Kristofferson, and Boxcar Willie.
To jest akurat klamstwo. Posiadam ta ksiazke i nie pisze tam, ze Illuminati to reptilianie w ktorych sklad wchodza Bushowie itp.
Chcesz skany tej ksiazki to potwierdzajace?
Pisano wielokrotnie, ze wikipedia nie jest najlepszym zrodlem.
wniosek jest jeden albo nie ograniasz po angielsku albo klamiesz i nigdy tej ksiązki nie widziałes...
link do rozdziału trzeciego
http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/biggestsecret03.htm
mam Ci zaznaczyc akapity czy sam uzyjesz ctrl +f?
__
|
Użytkownik
|
W jaki sposob oklamuja nas w filmach o teoriach spiskowych? Np w takim zeitgeist wala tam gdzies scieme? Jesli rzad klamie, media klamia, teorie spiskowe klamia, to co jest tromfem?
__
|
Użytkownik
|
@Fronki
Ty dajesz sie robic jak niedorozwiniete dziecko.
Zal, naprawde ku***a zal mi ciebie.
Moge Ci zeskanowac dowolna strone tej ksiazki w dowod, ze ja posiadam. Wiec z takimi tekstami skoncz, bo kompromitujesz sie jeszcze bardziej.
Angielski? Mowie biegle, z niemal doskonalym angielskim akcentem, przychodzi mi to bardzo latwo.
Bylem ponad pol roku w Anglii i rozmawialem czesto z anglikami, zadnych nieporozumien nie bylo.
Ba, potrafie nawet plynna rozmowe po angielsku przeprowadzic przez telefon ledwo slyszac swego rozmowce porzez otaczajacy halas promu na ktorym sie plynie (a to wymaga juz bardzo dobrej znajomosci). Czasami mam problemy ze zrozumieniem niektorych szkotow (ale ich rozumieja juz tylko anglicy). Po wakacjach mam zamiar zrobic certyfikat CAE i samodzielnie nauczac angielskiego.
Niestety chyba Ci tego nie udowodnie, ale jedno jest pewne.
Nie bedzie mi mowil jakis ciec z Warszawy, ktory pisze “show my the money” mowil, ze nie znam angielskiego. Przeczytalem wiecej ksiazek w tym jezyku, niz Ty wszystkich ksiazek w ogole.
A teraz na dobitke Twojej glupoty, latwowiernosci i kompromitacji zacytuje fragmenty ksiazki:
“The same reptilians have been occupying the bodies of all the main players in the conspiracy going back to ancient times. The obsession with interbreeding within the Brotherhood bloodstreams comes from the need to hold the reptilian genetic inheritance and therefore maintain the vibrational connection between the human body on the third dimension and its controlling force on the lower fourth.“
Wczesniej Icke wyjasnia, ze Ci ludzie, ta elita, NIE JEST jakimis reptilianami, jak to wczesniej pisales (by Fronkopedia) tylko Reptilianie ze swiata astralnego w pewien sposob manipuluja i kontroluja najwazniejsze osoby na szachownicy od bardzo dawna, skutecznie zacierajac po sobie slady.
Zeskanowac troche wiecej kartek by udowodnic Ci w jak wielkim jestes bledzie??
No prosze, Fronki, ktory tak sie bulwersowal, ze uzywam jakis marnych materialow z youtube’a (ktorych nigdy nie zakwestionowal) sam uzyl z wiarygodnej, jego zdaniem, wikipedii i od razu strzelil sobie w kolano.
Fronki, prosze Cie, wyjdz...
edit:
No wlasnie Fronki, czytales ten rozdzial 3ci?? Czy tylko pustego linka wrzuciles i jakis cytat wkleiles bez kontekstu??
Naprawde wyjdz juz z tego serwisu i nigdy nie wracaj.
Tak, wklej mi te cytaty. Tylko najpierw przeczytaj calosc a nie wyciagaj z kontekstu.
edit2: przejdz od razu do rozdzialu 12stego, tam masz czarno na bialym wyjasnione jesli nie chce Ci sie troche wiecej poczytac
@Tymek
uważasz, że nie istnieje taki problem jak zalewanie lądów przez topiący się w wyniku ocieplenia klimatu lód?
Skad takie wnioski, ze uwazam, ze nie istnieje taki problem?? Bardzo dziwnie myslisz.
__
|
Zbanowany
|
qwe 1 : 0 Fronki
Pwned
__
|
Użytkownik
|
Wczesniej Icke wyjasnia, ze Ci ludzie, ta elita, NIE JEST jakimis reptilianami, (...) tylko Reptilianie ze swiata astralnego w pewien sposob manipuluja i kontroluja najwazniejsze osoby na szachownicy od bardzo dawna, skutecznie zacierajac po sobie slady.
No to trzeba było tak od razu, to wyjaśnia wiele wątpliwości. Co to jest "świat astralny”?
__
|
Użytkownik
|
@t2
Wkleje Ci linka http://www.psi.dm3.pl/p-844-9_71.html
A w skrocie powiem Ci, ze jest to swiat niefizyczny, jednak bardzo silnie z nim zwiazany. Swiat w ktory byc moze przenosimy sie po smierci. Jest zupelnie inny od naszego, gdyz nie jest fizyczny.
Jego namiastke mozna odczuc po baardzo glebokiej i zaawansowanej medytacji (czyli nie dla zwyklego zjadacza chleba). Mozna rowniez go odczuc po bardzo silnych psychodelikach np. ayahuasce, jednak potrzebny jest do tego caly rytual (a nie po prostu wypicie). Indianie i mnisi przenosza sie do tego swiata (albo bardzo blisko tego swiata) by poznac i zrozumiec tajemnice zycia.
Dokladnie nie wiem jak to wszystko jest zbudowane.
Pare osob z Was moze w to nie wierzyc, ale cos takiego jak dusza naprawde istnieje i dowiesz sie tego tylko od ludzi. Media i rzad wprost przeciwnie, wmawiaja nam, ze ten fizyczny swiat jest jedynym prawdziwym i udaje sie im to calkiem niezle. Jest rowniez cos takiego jak energia zyciowa i ona znajduje sie chyba w tym swiecie astralnym. W miescie o to ciezko, ale na wsi latwiej mozna poznac osobe, ktora ma paranormalne zdolnosci i moze Wam uswiadomic, ze takie rzeczy naprawde istnieja (oczywiscie nie slowami, ale czynami).
edit:
Czlowiek tez moze przejsc na wyzszy stopien swiadomosci, duchowo ewoluowac. Najwidoczniej “ktos” (i naprawde nie wiem kto, moze rzeczywiscie reptilianie, moze jakas tajna elita, moze szatan) nie chce bysmy sie duchowo rozwijali, wrecz odwrotnie. Dlatego buduje swiat materializmu, ktorego namiastke mozemy odczuc juz dzisiaj.
__
|
Użytkownik
|
Fronki ty chyba jesteś mocno spokrewniony z HERR Kaczyńskim, bo takie głupoty to można tylko z jego ust usłyszeć.
__
|
Użytkownik
|
@qzk
Opuść ten topic z takimi tekstami ok? Brzmisz jak Le Topico Trollum z ery Debilianus - dokładniej okres Pustoidiotomiczny. Z tego co mi wiadomo jest to powiązane z “przeciętnym pierd*****m bez argumentów” jakie właśnie wykonuje, aby ukazać jak żałosne merytorycznie wypowiedzi budujesz. Fronkiego należy uświadomić poprostu o co nam chodzi ;e no offence bo jak tak w sumie przeczytałem to ostro brzmi ;d
JEŚLI (w co wątpię) żartujesz to Pokój, a JEŚLI nie to też Pokój.
btw. NIE jestem ZA panem KwaKwa, ALE to on sprzeciwia się euro, traktatowi i GMO. W dalsza dyskusję polityczną się nie wdaje - co nie znaczy, że mu ufam - bo głosować nie mam zamiaru w ogóle - a i na niego można też trochę ponarzekać - chyba jak na każdego - _ -
@Qwe
HAHHAHAHHAHHAHAHHAHAHHA! Zdjęcie jest PRZEKOZACKIE !
Dawno się tak nie uśmiałem. Point for ya mate ;')
@Fronki
Wyciąganie pojedynczych zdań BA! nawet cytatów z kontekstu już wiele lat temu było uważane za kres ludzkiej “niedojrzałości merytorycznej”. Tego was uczą na waszym kierunku? Spodziewałbym się po tobie JAKO ponoć osobie, której teoretycznie mam powierzyć swoją przyszłość - trochę odrobinę więcej wyobraźni. Nawet jeśli masz w swoich dalekosiężnych planach pracy na korzyść całego społeczeństwa coś czego nie dostrzegam, a pomoże zmienić ogólny przeje***y stan rzeczy (mówię to jako osoba, która sobie spokojnie w tym wszystkim radzi) proszę uzmysłów NAM to. I nawet jeśli faktycznie masz dobre intencje w tym co odpie****sz (podkreślam twój kierunek w nauce) i chcesz działać w przyszłości a szczególnie teraz dobrze i uczciwie to ostatecznie zakładam, że nawet nie jesteś w stanie przewidzieć panów, którzy za twoimi plecami grzecznie będą robić prawo w ch** . Po prostu wylądujesz w okręgu regionalnym i będziesz zgarniał 20k miesięcznie, który zamknie twój głupi ryj. Hadzia! To jest parę argumentów, którymi Proszę Cię abyś dorósł i nie odzywał się w tym temacie, a przynajmniej na tym poziomie. Być może ciężko Ci jest uderzyć w tak istotny nurt - tego nie jestem pewien to tylko jedna z możliwości twojej błazenady. Z szacunkiem dla twoich perspektyw. Pozdro
@Cenzura na YouTube & Prawa autorskie
Dziwi mnie ukierunkowanie w “pilnowaniu praw autorskich”. Dlaczego nie usuną muzyki? Dlaczego nie usuną filmów? Dlaczego nie usuną wielu innych rzeczy (tak tak ! wiem! usuwają!). Dlaczego SZCZEGÓLNIE pod ostrzałem są “teorie spiskowe” ?!
@Globalne ocieplenie & Zwierzątka & CO2
1] Qwe nigdzie nie zaprzecza, że lodowce topnieją ALE dla OBIEKTYWNEGO spojrzenia (niezależnie od przyczyny) trzeba pamiętać, że nawet jeśli to wszystko stopnieje (a najważniejsze są skutki) to EMPIRYCZNE doświadczenia wskazują, że poziom wody się obniży ponieważ więcej lodu jest POD wodą niż NAD. Tak więc globalne ocieplenie spowodowane przez (załóżmy) zwierzęta itp (metan itd) w SKUTKACH nie będzie takie jak to media opisują WIĘC można nakręcić sztuczny biznes (co przynosi wielkie zyski).
2] Pisałem już wcześniej i wspomnę jeszcze raz (ponieważ istotny jest obiektywizm). Załóżmy na potrzebę tego akapitu, że Global Warming istnieje i skupmy się tylko na podnoszącej się temperaturze (nie na skutkach jej wzrostu) oraz ZGODNIE z tym nurtem że Global Dimming TEŻ istnieje (czyli mniej energii słonecznej dociera na ziemię). To prowadzi do dwóch wniosków:
2a) Global Dimming > Global Warming = Wtedy nie odczuwamy lub odczuwamy skutki ocieplenia w DUŻO mniejszym stopniu.
2b) Global Dimming < Global Warming = Wtedy zanieczyszczenie powietrza (a te produkujemy na skalę MASOWĄ !! SMOG !!) obniża skutki tego co i tak już bardzo mocno uderza w naszą atmosferę (ocieplenie) ponieważ obserwujemy wzrost temperatury mimo tak mocnego czynnika jakim jest spadek docierającej energi do ziemi nawet o 1/3.
Ad. 2) W przeciwieństwie do Warmingu, który NIEKONIECZNIE (na czas tego akapitu zakładam że PRAWDĄ jest, iż to nie CZŁOWIEK powoduje ocieplenie) jest spowodowane przez nas, tak już Dimming jest tylko i wyłącznie i w największej mierze naszą winą. Wystarczy spojrzeć na otulone SMOGIEM metropolie (i nie tylko) oraz na dywany oparów jakie wydzielamy (nieważne w jakiej formie i składzie). W miastach nie widać na niebie gwiazd (obiektywnie pamiętam, że w oświetlonym mieście gorzej je widać), a u siebie na wiosce człowiek się rozpływa jak widzi tą panoramę świecących punkcików.
Pozdro. Szczerze, z dobrymi intencjami do przodu!
@ALL
Uważam, że KAŻDY powinien się wyrazić kto ma POJĘCIE o temacie i choć znikomą wyobraźnie - nawet sceptycy - w sumie ci szczególnie!
Naprawdę każdy co najmniej parę razy widział niejedną “mocną akcje”. Zobaczcie obiektywnie ile razy w życiu spotkaliście się z czymś co odbiega całkowicie od teorii. Jakaś sytuacja, która tzw. rozbraja / beton / etc
(prawa murhpiego style - i to niekoniecznie te śmieszne) W dodatku jeśli “cokolwiek” ma być wykonane przez osobę zdeterminowaną (a pieniązki mają niesamowity wpływ na tą cechę) to można uzyskać naprawdę WY*****E efekty. Zły, głupi ultramaterialista ukierunkowany przeciw moralność obdarzony mózgiem (przepraszam za proste) może naprawdę wiele dokonać. Czy uważacie, że w rządach nie ma takich ludzi? Absolutnie fałszywych i przekłamanych?
Dlaczego ktoś potrafi prowadzić międzynarodową korporacje i jednocześnie zwiększać produkcję zmniejszając koszta (bo każdy może tego dokonać - kwestia 'determinacji') a rządy złożone z od ~100('unia') do ~(polska!)500 urzędników nie są w stanie poprowadzić 'ludzi' tak aby żyli wszędzie godnie ?!?! PROSTE... JAK... CEP...Jedna z możliwych odpowiedź (subiektywna)- ludzią się nie chce (naturalna reakcja organizmu na coś głupiego), a tym którym się chce wch** z nich kradnie, kreci, kłamie, knuje. Owszem trzeba COŚ robić, żeby zaspokoić masy (wkońcy by się wk****li). PROSTE. A teraz wróć poogladąć je***ą telewizje, albo napisz tu coś mądrego, a jak nie wiesz to zapytaj - najlepiej SAM POSZUKAJ. - _ -
STARY LAY WRÓÓÓÓÓÓÓÓĆ ! KU***A ZJE*****IE MI STRONĘ :CCCCCCCCCCCC
Pozdro
__
|
Użytkownik
|
@qwe
Czasami mam problemy ze zrozumieniem niektorych szkotow (ale ich rozumieja juz tylko anglicy). Po wakacjach mam zamiar zrobic certyfikat CAE i samodzielnie nauczac angielskiego
Jesli masz zamar sudiowac w Uk, Australii czy USA szczerze powiedziawszy certyfikat CAE nie za bardzo Ci sie przyda. Najlepszym wyjsciem jest jesli zrobisz IELTS, kazda uczelnia w ww. krajach respektuje ten egzamin ktory jest tak naprawde duuzoo bardziej obiektywny. Jest podzielony na kilkanascie czesci i z kazdej dostajesz ocene od 3 do 9(wiem smiesznie) plus na koniec masz ogolna ocene od 3 do 9. Jesli zdasz na powyzej 7, 7.5, kazda uczelnia stoi otworem dla Ciebie i kazdy kierunek(np business and management musialem miec powyzej 7.5).
__
|
VIP
|
@qwe
tak jak napisałem posiadanie ksiazki czy cae nie jest specjalbym osiagnieciem, trzeba ja jeszcze przeczytac nie odniosles sie wcale do mojego cytatu wiec ja nie odniose sie do Twojego
pozwol ze na zakonczenie powtorze za Toba
“Wczesniej Icke wyjasnia, ze Ci ludzie, ta elita, NIE JEST jakimis reptilianami, jak to wczesniej pisales (by Fronkopedia) tylko Reptilianie ze swiata astralnego w pewien sposob manipuluja i kontroluja najwazniejsze osoby na szachownicy od bardzo dawna, skutecznie zacierajac po sobie slady."
ps. jesli Cie zainteresuje to niejaki George Lucas tez jest autorem podobnych teorii, tylko on zamiast repitlian uzywa slowa Sith
__
|
Użytkownik
|
@Fronki
Wiem, ze CAE o niczym nie swiadczy -.-
Jakosc bez niego potrafilem rozmawiac.
Ale wracajac to tego co napisales.
Ja Ci powtarzam jeszcze raz. Przeczytaj dalsze rozdzialy.
To co jest w 3 rozdziale to pewna mysl, ktora w dalszych rozdzialach rozwija i wyjasnia.
Czytajac np Kod Leonarda da Vinci po 2-3 rodzialach juz wiedziales co autor mial na mysli? Nie sadze.
David Icke jest jak “Mystic New Ager” i to co on pisze o ezoteryce, swiecie astralnym, repitialach traktuje jako ciekawostke niz zrodlo wiedzy. Swoimi ksiazkami jakoby sugeruje, ze nie istnieje Bog.
Jesli przy NWO mialby on jakies zadanie, to powiedzial bym, ze jest to szerzenie odciaganie ludzi od wiary w Boga i szerzenie New Age.
Oczywiscie jego niektore ksiazki warto przeczytac. Pisze on tam (z sensem) o wielu przyziemnych sprawach.
Sam pamietam jak ogladajac Bee Movie zostalem przerazony iloscia podprogowych przekazow i sugestii politycznych. Zdecydowanie takie tresci ksztaltujace pewne pogladay nie powinny znajdowac sie w filmach dla najmlodszych. Kiedys ten film sciagne i wszystko ladnie wypunktuje.
__
|
Użytkownik
|
@QWE
Czytam co pewien czas tutaj twoje posty i mam jedno pytanie:
Czy uważasz że im więcej odkryjesz intryg, lepiej poznasz świat to będziesz szczęśliwszy ?
To chyba ta “niedostrzegająca” masa ludzi jest szczęśliwsza niewiedząc o oszustwach, żyjąca “od imprezy do imprezy” bez żadnych refleksji ?
Ogólnie to nie rozumiem po co tak na siłe brniesz “pod prąd”
__
|
VIP
|
@xew4N
Ja do tych lodowcow.
Zrob takie sobie doswiadczenia.
1) Wez szklanke wody. Wrzuc do niej duzo lodu. Zaznacz poziom wody. Poczekaj az lod sie stopi. Zaznacz poziom wody.
2) Sprobuj ustalic ile lodowca Aletschgletscher znajduje sie pod woda.
|
VIP
|
Morolo lepiej być świadomym niż nieświadomym, dla przykładu [taki przyziemny] wole widzieć, że parówka którą jem jest ze zmielonego wszystkiego co się da, a w restaruacji dostanę resztki po innych. Zdaję sobie z tego sprawę a jakoś nie płaczęz tego powodu. Dobrze jest wiedzieć a jeszcze lepiej wykorzystywać tą wiedzę :>
A co do Qwe wiesz to taki buntownik XXI wieku, doceniam jego zainteresowanie, pracę w to włożoną jak i większość poglądów, jednak troszeczkę za bardzo się tym jara i podchodzi do większości rzeczy zbyt “gorąco”.
__
|
Użytkownik
|
@qwe, nie odpisałem na temacie u żydach gdyż nie miałem akurat czasu, ale jakoś niedługo spiszę moje skromne wyliczenia.
Teraz do tematu globalnego ocieplenia. Teorii, której uczą mnie w szkole to to, że CO2 pochłania energię emitowaną przez promienie słoneczne. Zacznijmy od tego, że cała energia nie pochłania się w powietrzu (czyli że w momencie kiedy promienie są w atmosferze, przestrzeni to zaczyna się pochłanianie tej energii) tylko energia ta, jest pochłaniana od podłoża. Najpierw podłoże ją przyjmuje a potem oddaje do krążącego po naszej planecie powietrza (teoretycznie, nie mam na stanie sprzętu żeby to sprawdzić ). Kontynuując. CO2 pochłania znacznie więcej energii i znacznie dłużej ją przetrzymuje niż większość pozostałych związków znajdujących się w powietrzu. Oznacza to, że im więcej CO2 w powietrzu tym większa ilość pochłanianej przezeń energii i tym samym większa temp. powietrza. Zakładając, że jest to prawda trzeba przypomnieć pewien fakt. Nasza planeta od milionów lat funkcjonuje utrzymując życie. Ilość dotychczasowych wybuchów wulkanów (choćby wybuchy wulkanu Krakatau wyrzuciły z siebie przeogromne masy CO2. Wg danych z wikipedii, które tutaj raczej nie kłamią to w 1994 roku Polska wyemitowała 10mln ton zanieczyszczeń (przeróżnych, m.in. CO2), Krakatau może wyrzucić około 150 mld (!) ton pyłów i gazów), różnych innych źródeł zaniczeczyszczeń spowodowały tak wielką emisję CO2, że to co wyprodukowała ludzkość to zaledwie kropla w oceanie. Jeśli do tej pory żyjemy co widać gołym okiem, to coś tutaj musi być nie tak.
Wersja skrócona:
Założenie: obecność CO2 powoduje podwyższenie temp. powietrza.
Jeśli obecność CO2 powoduje podwyższenie temp. powietrza to czemu Ziemia podtrzymuje życie mimo milionów lat swego istnienia zapełnionego m.in. wybuchami wulkanów, które jednorazowo są w stanie wyrzucić w atmosferę więcej śmieci nizili ludzkość w ciągu paru wieków (jeśli nie w ogóle w ciągu swej egzystencji).
Prosta obserwacja. W moim regionie raczej obserwuje się spadek (!) temperatury. Mieszkam w Legnicy czyli statystycznie najcieplejszym miastem w Polsce. Tej zimy temperatury spadały do -20. W ubiegłym roku w lecie chyba przez 2 dni było 30 stopni a potem nonstop padało, było 20 stopni, wiał wiatr i generalnie od paru lat pogoda ma tendencję do ochładzania się.
Ja bym bardziej przejmował się wycinaniem lasów nizili globalnym ociepleniem...
__
|
Użytkownik
|
@Sliterin
Co innego wiedza o jedzeniu że tu jest jest dobre tu jest złe(aczkolwiek tutaj efekt niewiedzy może działać podobnie jak placebo), a co innego świat jest zdominowany przez jakąś organizację która nas manipuluje
Ja też niejako taki buntownikiem jestem i mam wrażenie że im byłem bardziej zmanipulowany tym byłem szczęśliwszy, a tak to każde odkrycie wywołuje tylko chwilowe zadowolenie jeśli woogóle, a poźniej to już tylko smutek że tak jest. Rozumiem że to jest niezalezne od każdego czlowieka jeden dostrzega drugi nie, ale ja po prostu uznałem że nie warto na siłe się tym interesować, a już napewno nie interesowac tym innych ludzi skoro wiemy że to wywoła zły efekt.
I dlatego mnie ciekawi podejście QWE
__
|
VIP
|
Morolo uśmiech jest dla głupich DD
Aby cieszyć siętrzeba niewiele, głupiego żartu, alkoholu itd. itp.
Aby myśleć o takich rzeczach potrzebujesz dużo trudniej dostępnych rzeczy, które możesz jedynie dostać u kogoś z góry - [nie mówię tu o sąsiadce :sick: ] i musisz się nauczyć tego używań.
Używanie móżdżka odróżnia szarych ludzi od ludzi myślących prosta sprawa. Dobrze jest widzieć, dobrze jest zdawaćsprawę, dobrze jest myślec :]
__
|
Użytkownik
|
@Morolo
Nie chodzi raczej, aby być buntownikiem tylko kimś kto spogląda na świat “praktycznie” a nie “toeriami prawno-rządowymi”. Chodzi raczej o zainteresowanie przyszłością. Chodzi o badanie świata (najprościej pisząc, co nie oddaje sensu).
Zakładając nawet, że ktoś od teorii jest buntownikiem to na potrzeby walki musisz przede wszystkim na starcie poznać metody wroga. Podstawa czyż nie?
Dla mnie świadomość problemu to nie “zmartwienie” a raczej impuls, żeby w końcu rozejrzeć się dookoła oderwać od TV i zbudować przyszłość w harmonii z naturą (szeroko rozumiane pojęcie: rodzina,planeta,przyszłość). Mam wrażenie (bo nie mogę pisać za innych), że chodzi o zdemaskowanie kłamstwa i oddanie władzy nad życiem w ręce ludzi - szczególnie w dobie, w której jesteśmy na poziomie technologicznym umożliwiającym stworzenie na ziemi utopi. Nie piszę, że pstryk i jest - ale stan obecny jest zatrważająco zły - i chodzi nie piszę tu z perspektywy “teoretyka” tylko tego jak wyglądam za okno i widzę jak w różnym stopniu ludzie wloką się przez życie - a każdy kto ma zdrowy rozsądek wie i czuje, że mogłoby być ZNACZNIE lepiej. (nie piszę tu o kasie etc - _ -)
Dodam jeszcze, że jako 'zwierzęta' żyjące dosyć krótko nie dostrzegamy tego, że to co teraz się dzieje może być jednym z wielu 'obrotów' sytuacji, które później będą opisane w podręcznikach od historii. Ile wojen (jeśli w ogóle jest jakaś inna) to tak naprawdę zbędne atakowanie kogokolwiek i chęć czynienia zła i kontroli ?! I czytamy sobie o tych głupawych (wiem, że ważnych z realnego punktu widzenia) wojenkach i intrygach. Kto wie - może to co się dzieje teraz to jedna z wielu takich “sytuacji” tyle, że na wyższym poziomie technologicznym - związku z tym i metody musiały pójść do przodu :'> Ciekawe co myślało sobie np. dziecko przychodzące na świat w jakimś kraju w przeszłości pośrodku ok. stuletniej wojny. Dla niego ziemia to miejsce śmierci, walki i okrucieństwa - często idiotycznego - i co mu powiedzieli? że to dla jego i przyszłego dobra ?
Walczymy o pokój ? Jak to brzmi ! Walczymy między sobą wewnątrz społeczeństwa. Szkodzimy sobie wewnątrz społeczeństwa. Coś tu jest BARDZO nie tak.
W dodatku “system” jest ciekawy jeśli ktoś chce go zmienić. Nie możesz powiedzieć ma być tak o tak bo tak jest lepiej. Musisz stać się urzędnikiem i stosować się do norm, a normy zabezpieczą przed dziwnymi i wielkimi zmianami. A i tak większość rewolucjonistów kończy w okręgach regionalnych. Kolejna połowa co najmniej kombinuje. Nie wiemy dla jakich wartości wewnętrznych...
__
|
Użytkownik
|
qwe: “Uważam, że KAŻDY powinien się wyrazić kto ma POJĘCIE o temacie i choć znikomą wyobraźnie - nawet sceptycy - w sumie ci szczególnie!"
Ja jako osoba, której to zwisa mówię głośne ZIEW.
Tyle ode mnie.
__
|
Użytkownik
|
@Grooßer
Następny troll - _ - Na takie pierdoły jak piszesz nawet reagować nie warto - a jak nisko upadłeś mentalnie wskazuje przede wszystkim fakt, że nawet nie dostrzegasz kto te słowa napisał - _ -. Opuść ten temat szybciej niż Fronki proszę. On chociaż ma coś do powiedzenia.
Jakakolwiek TWOJA argumentacja by nie była ZIEFFF <- fajne nie ? - _ -
__
|
VIP
|
A zrobiles to doswiadczenie ze szklanka? Bo twoja argumentacja o lodowcach pod woda jest zieeeef.
|
Użytkownik
|
Wykonałem wcześniej. I szczerze? J.Mikke wyszło, że się zmniejszyło. U mnie wyszło na to samo (?) - czyli bez zmian (może za mała kostka lodu żebym zaobserwował zmiany?) Na logikę najistotniejsze pytanie to czy większość lodowców jest (PRAKTYCZNIE) NAD czy POD wodą? AFAIK więcej jest pod (patrze tu z perspekt
Więc gdyby stopniał to poziom wody by się zmniejszył. Z drugiej strony też patrząc może być tak, że najpierw stopnieje lód nad powierzchnią przez co poziom wody wzrośnie (i zaleje ileś tam terenów), a później wraz z topnieniem lodu pod wodą z powodu ogrzanej wody poziom by opadł.
Dla mnie zaś najważniejsze jest, że (które jest PRAWDZIWE?):
1] Nie powodujemy (w znacznym stopniu) ocieplenia i próbujemy z nim walczyć wprowadzając normy 'ekologiczne' kręcąc na tym interes - a jak niektórzy piszą jesteśmy malutkim elementem naturalnych procesów, które znacznie bardziej pogłebiają ocieplenie. Na nie nie mamy wpływu i nawet nie myślimy np. żeby ograniczyć wulkan więc:
1a] nasza walka nie ma sensu - i tak nas zaleje...
1b] może nasze spaliny przysłonią bardziej niebo (global dimming - równie wiarygodna teoria jak global warming) i brak energii słonecznej spowolni (A] a może zatrzyma? B] a może odwróci?) proces ocieplenia
2] Powodujemy ocieplenie (w znacznym stopniu) i trzeba z tym walczyć bo nas woda zaleje.
3] Powodujemy ocieplenie (w znacznym stopniu) i nie trzeba z tym walczyć bo po prostu zrobi się cieplej i będzie niższy stan wody - a więc interes to ściema - poczytajcie sobie jak wielkim śmiechem jest wytwarzanie Toyoty Prius - jeżdżenie tym samochodem jest praktycznie mniej ekologiczne niż zwykłymi porządnymi samochodami - do tego proces produkcyjny pochłania więcej pieniędzy i jest w dalszej perspektywie o wiele bardziej trujący dla natury niż to ile 'ocalisz' jeżdżąc 'ekologiczniej' wielkim 3 - 4 litrowym niedawno wyprodukowanym kolosem (jaguar twinturbo diesel, audi rs twinturbo).
4] Nie ma takiego czegoś jak globalne ocieplenie - interes ściema - po prostu będzie cieplej/zimniej (bo taki mamy okres) :E Może po prostu jesteśmy na elipsie wokół słońca i akurat jesteśmy bliżej.
5] Nie ma takiego czegoś jak globalne ocieplenie - BA! - jest zimniej przez to, że 'zasłaniamy niebo' pyłkami (tych produkujemy wch**). Bo i tak ktoś tu pisał. A może on żyje w miejscu gdzie 'układ pogodowy' nie oddaje sytuacji globalnej? Etc
Hmmmmmmmmmmm.........................
Podałem na górze parę opcji - TO NIE SĄ TEORIE SPISKOWE - to jest na razie rozkminka CZY i jeśli tak to jak mają się procesy zmiany temperatury na ziemi. Teorie zaczęłyby się gdybym nie dość, że podejrzewał ściemie to spojrzał na przykładowe wzorce (ktoś pisał że sra na wzorce - no gratuluje poza tym, że mózg człowieka pracuje na wzorcach i to WZORCE pozwalają kontrolować rzeczywistość/człowieka - polityka, prawo etc) odwrotnego efektu. Czyli tworzenia zdarzeń na niekorzyść dla nas - szczególnie dla pieniędzy, przez które masy cierpią w ten czy inny sposób. Często im więcej pieniędzy w obiegu tym większe przekręty się sadzi (praktycznie patrząc).
Tak więc szklanka dużo nie wyjaśni, a eksperyment, który ja przeprowadziłem nie dał wystarczających wyników. Nie wspominając, że dalej nie mamy dostępu do REALNYCH danych ile lodu jest nad czy pod wodą - póki sam nie sprawdzisz i czy faktycznie temperatura wzrasta. Może walka z ociepleniem jest równie bezsensowna jak wojna w Iraku (dziwny przykład a jednak wydaje mi się bardzo trafny).
Do tego dlaczego nasze przemyślenia (wracając do głównego tematu) są usuwane (filmy na youtube) skoro ewidentnie nie chodzi nam o kradzież lub stosowanie materiałów stworzonych przez innych (nie wspominam, że większośc z twórców nie podpisuje się pod tzw. footagem a jedyne pod treścią przekazu) w celu darmowej tworzonej za darmo dyskusji. Dlaczego tego typu dyskusja zaprezentowana w postaci “scen” interpretowanych ABSOLUTNIE niezależnie od pierwowzoru zostaje usunięta? Przecież każdy rozumie jak daleko leży to co 'teoretycy' robią od np 'uploadu mp3 na warezy').
Btw. nasuwa mi się piękny wzorzec jak usuwanie filmów 'rewolucyjno/buntowniczych' nazwano walką z piractwem Wiecie - panowie z Iraku naruszyli trochę inne podpunkty prawa (ponoć!) i teraz mają wojsko USA u siebie, które podpierdala im rope . Ale jasne jasne wierze, że kilkudziesięciu pasażerów (jeśli byli tam jacyś) wymiękło na widok 'terrorystów' (jeśli byli tam jacyś np. potrzebni poza podstawionym pilotem) uzbrojonych w jakieś gówno. W dodatku na sto procent byli z Iraku w końcu przecież znaleźli dokumenty identyfikujące tożsamość porywaczy (AHAHAHA! No tak w sumie to możliwe bo mimo, że w pentagon uderzył samolot to wyparował [hmm], ale komputery nieosmolone zostały). I absolutnie odrzucam jakiekolwiek powiązania z czymkolwiek - w końcu są niemożliwe ;'). A Pearll Harbor to wina skośnookich. Hiroszima > all etc.
A tak w ogóle pamiętaci jeszcze, że Korea po iluś tam latach ciszy 'po cichu' wysadziła parę lat temu pierwszą atomóweczke (ponoć - bo to w mediach tak mówią/piszą)? :'D W dodatku nie mieli pozwolenia od USA. Swoją drogą co to za problem wysadzić własny ładunek a potem wskazać kogoś innego i wjechać do jego kraju z wojskiem.
__
|
Użytkownik
|
Yeah dostałem status trolla.
Drama. Idę się pociąć z tego powodu ;(
PS. Idźcie sobie ludzie płakać nad tym, że usuwają Wam filmik o teoriach spiskowych gdzie indziej, bo esports to nie jest miejsce na to. Ja zaraz sobie założę topic o tym, że usunęli skoki A. Małysza z YT, bo pewnie dzięki nim można było udowodnić, że polski rząd ukrywa prawdę o <wybierz sobie sam>. Albo czemu usuwają odcinki moich ulubionych anime i usuwają konta uploaderom na YT, bo to pewnie żydomasońskie narzędzie zła do ogłupiania młodzieży, tudzież tak jak w przypadku muzyki stoją za tym Illuminati. Idźcie zapytać się w Waszym świecie astralnym Adama Mickiewicza czy nie pracował na czyjeś zlecenie, bo niedługo do literatury się d*pierd*licie.
A teraz poświęćcie swój czas na pisanie postów na forum o jakiejś normalnej tematyce.
PS2. Idę sobie wypić Colę, która zawiera szkodliwą kofeinę sprawiającą, że stanę się bezpłodny. WIEM O TYM SPISKU złych łżeelit w celu zniszczenia ludzkości i mnie pierd*li, bo lubię Colę.
__
|
Użytkownik
|
Kofeina nie jest tam szkodliwa. Masz tak kwas, który zęby wyżera i aspartam zastępujący cukier.
__
|
Użytkownik
|
Ale qwe kilka tematów temu zależało na udowodnieniu, iż Cola jest używana, aby pozbawić mnie płodności. Jako argument podał badania za który otrzymano debilonobla, że się tak wyrażę. Potem udowodnił mi stronką dla przyszłych rodziców bodajże (już nie pamiętam), że kofeina źle wpływa na jakoś plemników i w tym ma rację. Ale wątpię, aby 100 lat temu czy kiedy tam Colę wynaleziono zakładano użycie jej do walki z ludzkością muahaha ;P Nie wspominając o kokainie jako środku przeciwbólowym, bo przecież narkotyki stworzono w związku z góry założonymi celami.
__
|
Użytkownik
|
PS. Już wychodzę. Nie krzycz na mnie ;(
__
|
VIP
|
Nastepnym krokiem bedzie znikniecie konta qwe z esports.pl
__
|
VIP
|
xew4N
Odnosnie dyskusji lodu nad i pod, mysle ze warto sprawdzic prawa odnosnie wypornosci. Zupelnie sie nie znam, wiec absolutnie sie nie kierowac mna, ale odnosze dziwne wrazenie, ze objetosc lodu i wody moze sie wyrownac.
__
|
Użytkownik
|
xew4N i qwe to jedna osoba, dlatego tak się ze sobą zgadzają, ew. wszystkie osoby, które popierają qwe to jego fake konta
(no offence, bo ja też Cię popieram w tym co (i jak) robisz, tak mi się skojarzyło, że było by śmiesznie przy takim scenariuszu )
__
|
Użytkownik
|
Niektorzy moga powiedziec ze to prawda ze srednia temp na ziemi ma wykres sinusoidy, ale teraz temp rosnie wedlug prognoz bedzie wyzsza niz zazwyczaj. Tak sie akurat składa ze plamy na sloncu sa zalezne od temp na ziemi (mam tu na mysli wykres) Im wieksza intensywnosc plam tzn ich liczba tym wieksza srednia temp na ziemi. A im mniejsza ich liczba tym mniejsza sred temp na ziemi. Najnowsze wykres pokazuje równiez podwyzszona ilosc plam na sloncu niz zazwyczaj podobnie jak temp na ziemi. A przeciez ludzkosc na ilosc plam na sloncu nie ma zadnego wpływu. Na yt jest fajny wyklad i jest tam o tym m.in. polecam
__ http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif
|
VIP
|
A ja mysle ze swiatem tak naprawde rzadzi Miedzygalaktyczny Mors, ktory kiedys zapomnial stad swojego wiaderka i dlatego wroci kiedys na te planete i wtedy to dopiero bedzie morsko... http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/c6/Intergalactic_walrus.png/180px-Intergalactic_walrus.png
__
|