Sprzedawca nie chce pieniędzy?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
mefistox2

2009-01-15 17:43:31

Witam, nie dawno zakupiłem sprzęt do ćwiczeń(ławka+sztanga itp.). Chciałem zamówić przez allegro.pl ale sprzedawca powiedział że jak zamówie przez telefon/e-mail to będzie taniej(allegro nie pobierze prowizji). No więc wszystko ładnie zamówiłem przez e-mail , OPCJA PŁATNOŚCI ZA POBRANIEM , jeszcze dorzuciła gratis za zwłokę ( wysłała tydzień później). W poniedziałek przyjechał kurier ale nie chciał żadnych pieniędzy. Sprzedawca się nie odzywa , a mnie szczerze nie zależy żeby się z nim skontaktować :D Co w tej sytuacji zrobić ? jak to wygląda wg prawa?

__

Użytkownik
diGi

2009-01-15 18:26:19

A co mozesz niby zrobic? Poczekaj az sam sie odezwie :P

__

Użytkownik
qwe

2009-01-15 18:38:55

Byc moze gdzies sie pomylil.

No tak mozesz sie cieszyc, ze niby masz za darmo, ale:

-sprzedawca dotrzymal slowa i sprzedal Ci towar taniej, wiec jakies poszanowanie dla Niego powinno byc.

Albo byc moze zawalil kurier i pieniedzy nie wzial :D

Ale przypuszczam, ze sprzedawca sie pomylil. Moze nie odzywa sie bo z gory wie, ze go olejesz, zalatwil sprawe poza allegro i niewiele w tej sprawie moze zrobic.

Ja na Twoim miejscu skontaktowal bym sie ze sprzedawca. Jesli mu w mily sposob wytlumaczysz, ze wlasnie popelnil gafe to byc moze jeszcze Ci spusci na sprzecie :)
Badz uczciwy i oczekuj uczciwosci.

ps jaka ławeczke kupiles?

__

Użytkownik
vacq

2009-01-15 18:50:14

na 100% sprzedawca się pomylił. Sam handluję na allegro i to się czasami zdarza.

Jak powiedział qwe, bądź uczciwy, odemnie dostałbyś coś w gratisie gdybyś się odezwał z taką sprawą.

__

Użytkownik
xewan

2009-01-15 18:51:37

Qwe dobrze pisze. Najlepiej skontaktuj się i wyślij kasę sprzedawcy. Wyobraź sobie jak ty byś się czuł na jego miejscu. To nie jest sklep typu Lidl czy Real, który należało by wyru****ć natychmiastowo tylko pojedynczy sprzedawca. Na pewno koleś się ucieszy i będzie w niemałym szoku - ty pokażesz, że można dobrze się zachować - a i on może weźmie przykład z Ciebie w odpowiedniej sytuacji. Do tego zawsze jest takie coś jak Karma ;') Napisz później co zrobiłeś i jaki był tego wynik :D

__

Użytkownik
mefistox2

2009-01-15 18:53:01

ŁAWKA ( do tego sztangi , obciązenie więc wyszło razem koło 800 zł )

Napisałem sprzedawca , ale kupowałem to u producenta (firma MARBO-jedna z większych ze sprzętem więc porównanie z realem nie trafione ). Na allegro.pl mają kilka kont.

__

Użytkownik
qwe

2009-01-15 19:32:14

Wow, naprawde fajna laweczka.
Ja kupiles kiedys bw3210. Fajna, skladana (duzy atut) ale male obciazenia wytrzymuje.
Ma stacje na motylki ale nie ma modlitewnika.
No i ta Twoja ma znakomite mozliwosci rozbudowy.

Mam takie pytanie ile za sama laweczke dales (mozesz napisac na prv), moze ta moja sprzedam i kupie taka sama :)

__

Użytkownik
Kombatant

2009-01-15 22:27:40

Za oszczedzana kase kup dodatkowy ciezar do sztangi lub sztange lamana, nowy gryf jak potrzebujesz, linki na triceps, biceps, plecy.

Kase mozesz oddac, jednak frajer zostanie frajerem i ktos inny go oleje.

__
Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!

Użytkownik
mefistox2

2009-01-15 22:55:36

Nie planuje na razie rozbuowy bo nie ma takiej potrzeby , mam sztange prostą + łamaną , obciążenia wystarczy... aha i mam jeszcze atlas więc prasa do nóg itp nie jest potrzebna

Poczekam jeszcze , być może się jeszcze upomną o swoje , swoją drogą muszą mieć niezły bałagan w tej firmie

__

VIP
KonradM

2009-01-15 23:39:53

Na ogół za tego typu błędy płacą pracownicy. Postaw się na miejscu gościa - w sumie szkoda żeby za chwilowe nieogarnięcie był karnie pewnie z pół pensji w plecy.

__
www.hstv.pl

Użytkownik
qwe

2009-01-16 00:31:33

Zgadzam sie z KONRADEM
Postaw sie na jego miejscu. Moze on ma rodzine. Co powie zonie? Sam wiesz, ze nie jest latwo w dzisiejszych czasach :(
To naprawde kupa kasy, wiec prosze Cie, badz uczciwy.

__

VIP
V!ct!M

2009-01-16 01:56:54

Moj kolega mial kiedys podobna sytuacje.

Nie wiem w koncu czy oddal pieniadze czy nie, ja bym w jego przypadku mial watpliwosci (bo monitor mial byc “jak nowy”, bez jakichkolwiek rys, a nie dosc ze obudowa byla w oplakanym stanie to jeszcze powloka antyelektrostatyczna - chyba - byla tak porysowana w rozne wzorki, ze ja bym z takiego monitora nie mogl korzystac).

W Twoim przypadku, jesli z Twoim przedmiotem jest wszystko OK, to jest to jedynie kwestia Twojego sumienia i moralnosci (moglbys np. zaproponowac, ze zaplacisz tyle ile wynosi cena hurtowa).

__

Użytkownik
w1n

2009-01-16 10:19:07

jeżeli zawalił kurier to luz, bo koleś i tak kasę dostanie, gorzej jeśli on spieprzył, niby lepiej być uczciwym, skontaktować się z nim i rozwiązać tą sprawę. Jeśli koleś zjebał to może by się zreflektował i dał Ci jeszcze jakiś upust za uczciwość (np. zrezygnował by z marży)

__

VIP
samolot

2009-01-16 10:28:37

a kurier to nie człowiek? myślisz, że kto pokryje te koszty, święty mikołaj?

__

Użytkownik
mefistox2

2009-01-19 16:42:00

Dogadałem się ze sprzedawcą , to on się pomylił ( pracownik marbo ) i chciał tylko 50% kwoty którą miałem zapłacić : )

__

Użytkownik
Zippi9

2009-01-19 17:03:58

Cieszę się że są w Polsce tacy ludzie jak Ty mefisto :)

__

VIP
KonradM

2009-01-19 17:30:38

[+]

__
www.hstv.pl

Użytkownik
vacq

2009-01-19 18:43:09

i’m proud of you :D

__

Użytkownik
xewan

2009-01-19 18:44:55

well done !

__

Użytkownik
napzord

2009-01-19 19:11:42

to sie ceni. Zobaczysz to wróci do Ciebie ze zdwojona dobrocią. :]

__
http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif

Użytkownik
ruffeeh

2009-01-19 20:01:48

frajer!

__

Użytkownik
Zippi9

2009-01-19 20:04:56

@up
nom szkoda, że to Ty nie sprzedawałeś.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2771 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie