Użytkownik
|
Jako że szukajka nie wskazala best dowcipów a dawno nic sie nie działo bez zbednego pisania daje porcje kawalów:
---------------------
Janek po wielu latach cięzkiej pracy w Anglii wraca do swojego domu na wsi:
- Haj łots ap men
- Jaaaneek- woła tata- wywioź gnój z obory
- Łot?
- Łot krów i świń
----------------------
Piraci napadli na statek pasażerski. Złupili go, zatopili a
wszystkich pasażerów przenieśli na swój statek i ustawili na
pokładzie. Przestraszeni pasażerowie stali zwartą grupą dobre trzy
godziny aż tu nagle z mostka schodzi naj... w trzy dupy herszt
piratów i mówi: - Wszystkie kobiety na prawą stronę a faceci na
lewą.
Pasażerowie szybko ustawili się po właściwych stronach. - Dobra -
mówi herszt.
To teraz kobitami nakarmcie rekiny a facetów wyruchamy.
- Ale facetów się nie rucha! - zawołały kobiety-
- Rucha się, rucha! - zawołali faceci
------------------------------
cos innego ale rowniez dobrego:
W celu rozproszenia nudy w samolocie postępujemy zgodnie z poniższym schematem:
1.Wyjmujemy laptopa z torby i kładziemy na kolanach;
2. Powoli i spokojnie otwieramy go;
3. Włączamy;
4. Upewniamy się, ze osoba obok nas patrzy na ekran;
5. Włączamy Internet Explorer;
6. Zamykamy oczy, wznosimy głowę ku niebu i poruszamy bezgłośnie wargami;
7. Bierzemy głęboki wdech i klikamy na następujący link:
http://www.thecleverest.com/countdown.swf
8. Widok miny osoby siedzącej obok i zaglądającej nam przez ramie - * b e z c e n n y *
__
|
VIP
|
z laptopem miazga
__ ema
|
Użytkownik
|
buahahaha laptop wymiata, ale za takie coś możesz mieć proces za zastraszanie pasażerów i sianie paniki.
__
|
VIP
|
Laptop = miazga DD
Bym dał Ci ze 100 plusów, ale na forum nie ma plusów niestety.
Daje Ci więc plusy w komentarzy:
[+][+][+][+][+][+][+][+]... [do sety]
__
|
Użytkownik
|
z laptopa rylem sam do siebie!!!!!!! +!!!!!!
__ Blue is the colour and football is the game ;]
|
Użytkownik
|
laptop dobry
Nigdy bym czegos takiego nie zrobil w samolocie bo pasazer obok by pewnie zawalu dostal.
Ale sama istota tego zartu jest przezabawna
Edit: mozna jeszcze inaczej
-Upewniamy sie, ze osoba siedzaca obok NIE patrzy na nasz ekran.
-Po wlaczeniu stronki krzyczymy na glos “allah akbar!"
-Osoba sie wystraszy od naglego okrzydu to raz, dwa jak spojrzy na monitor to wystraszy sie juz na dobre
__
|
Użytkownik
|
wystarczylo by w samolocie krzyknac allah akbar
__
|
Użytkownik
|
wystarczy juz sam fakt wlaczenia IE
__
|
Użytkownik
|
ale wtedy bedzie szyderczy smiech w oczach a mial byc strach ^^
__
|
VIP
|
haha “Wystarczy wlaczenie IE” OWN
__
|
Użytkownik
|
Spotyka się dwóch Ukraińców i jeden mówi do drugiego:
- Stary, tam w Polsce to jest prawdziwe życie, nie to co u nas. Wstajesz rano i podają ci pyszne śniadanko do łóżka, potem sex do południa. Po południu wykwintny obiad, szampanskoje, desery i sex do kolacji. Kolacja - palce lizać, a po kolacji do późnej nocy sex ile tylko pragniesz.
- No, no brzmi nieźle. A skąd ty to wszystko wiesz, byłeś w Polsce?
- Ja nie, ale moja siostra była.
---------------------------
Przyjaźń między kobietami
Pewnego dnia kobieta nie wróciła na noc do domu.
Następnego dnia powiedziała
mężowi, że spała u przyjaciółki . Mąż zadzwonił do 10 jej
najlepszych przyjaciółek ....żadna nie potwierdziła....
Przyjaźń między mężczyznami
Pewnego dnia mąż nie wrócił do domu na noc.
Następnego dnia powiedział
żonie, że spał u kolegi Żona zadzwoniła do 10 jego najlepszych
przyjaciół.
8 potwiedziło, że spał, a 2 - że jeszcze jest.....
__
|
Użytkownik
|
Usun prosze Cie ten komentarz na gorze, bo ani on smieszny nie jest a obraze niektorych ludzi tu przebywajacych.
Wbrew pozorom jest tutaj wiecej katolikow niz Ci sie wydaje :|
__
|
Użytkownik
|
To ze jestes katolikiem nie znaczy, ze naleza ci sie jakies szczegolne prawa.
__
|
VIP
|
Obrażanie uczyć religijnych katolików kończy się niczym. Arabom powiedz coś takiego tylko w wersji dostosowanej do ich religii, zrobimy wtedy odliczanie ;] Obrażanie jakiejkolwiek wiary jest bezsensowne i nie mów, że katolicy mają szczególne prawa jak to nazwałeś.
Więc Meribo ja Cię nie chcę obrażać w tym momencie, ale troszkę myśl mózgiem kiedy coś takiego piszesz. [w założeniu, że w ogóle go posiadasz]
__
|
VIP
|
meribo usunąłem Twój komentarz, bo tego typu "żarty” nie są na miejscu.
__
|
Użytkownik
|
Zarty o arabach, mruzynach, zydach, swiadkach jechowy czy innych kulturach / religiach sa na miejscu, ale w tedy gdy ruszymy slaby punkt katolikow nagle ludzie staja sie oburzeni. Zalosne.
__
|
Użytkownik
|
meribo: te zarty sa z religii zydowskiej czy muzulmanskiej? czy po prostu z nacji do jakich ci ludzie naleza? wydaje mi sie ze to drugie a to jest duza roznica. przeciez kawaly o polakach i naszej kulturze istnieja. nie widzialem nigdzie kawalow o judaizmie, islamie czy buddyzmie. bo co innego wysmiewanie czyjejs religii a co innego zarty z przywar narodowych itd.
i tak na marginesie, swiadkowie jehowy to nie religia tylko sekta; myrzyni to nie religia czy kultura tylko rasa. zalosne
__ luuuzzzz bluuuzzz
|
Użytkownik
|
Swiadkowie Jehowy to religia, zostala zaakceptowana przez Polskie wladze i nie tylko, wiec SJ sa taka sama sekta jak Chrzescijanstwo czy Kosciol Scjentologiczny.
I niejednokrotnie padaly zarty w odniesieniu do innych religi i nikt jakos tak ostro nie reagowal, hipokryzja na najwyzszym poziomie.
__
|
Użytkownik
|
pokaz mi te zarty. jeden przyklad takiego, w ktorym ktos tu nabijal sie z judaizmu. szybciutko. w przeciwnym razie hipokryta trzeba bedzie nazwac tutaj kogos innego : )
a to ze jakies polglowki z rzadu uznaly sobie cos za religie to nie znaczy ze to jest religia. scjentolodzy i swiadkowie jehowy dla mnie nadal pozostaja sekciarzami bez wzgledu na to czy jakis debil da im status religii czy nie. w ogole pierwsze slysze zeby zostali uznani za religie. jesli juz to podejrzewam ze za zwiazek wyznaniowy. a to co innego
__ luuuzzzz bluuuzzz
|
VIP
|
Zgadzam się z meribo. Jestem katolikiem i czasem fajnie jest pośmiać się z własnej religii, o ile kawał oczywiście jest śmieszny, a nie obrażający. Pamiętacie zapewne AHMEDA (the dead terrorist) w wykonaniu Jeffa Dunhana. Tam jest fragment w którym Ahmed nabija się z Katolików i Żydów. I ten JOKE jest śmieszny. Chodziło tam o to, że Ahmed miedzy dwóch żydów rzuca grosik i patrzy jak zabijają się o niego, a potem wrzuca Katolickim księżom, że miedzy nich daje młodego chłopca.
Co do świadków jehowy, dość sporo o nich wiem, co prawda nigdy nim nie byłem, ani nawet głosicielem, ale chodziłem przez ponad rok z dziewczyną która świadkiem była. Poczytałem sporo o tej religii, od samej mojej dziewczyny sporo się dowiedziałem, byłem nawet na ich kilku spotkaniach w tym zgromadzeniu międzynarodowym na stadionie śląskim w Katowicach. I jedno o ŚJ mogę powiedzieć, pomimo tego, że mają status religii i świadkowie jako osoby są w miarę spoko, to dla mnie jest to czysta SEKTA. Nawet sobie nie wyobrażacie jakie tam panują zasady i jak ludzie boją się wylecieć z organizacji.
Wracając do tematu, religia jak każda inna dziedzina życia nadaje się do opowiadania o niej żartów. EOT
__
|
VIP
|
Virus chyba nie widziałeś co on napisał, bo ja nie uważam, że jest to okey kiedy ktoś pisze:
Dlaczego Jezus unosił się na wodzie?
Bo co ma wisieć nie utonie.
Według mnie nie ma to ani trochę odniesienia do tego co napisałeś, bo pożartować a obrażać to inna sprawa.
__
|
VIP
|
mnie rozbawilo to z jezusem xD
ale ja praktykuje wiare ateistyczna
__
|
VIP
|
tzn. wiesz ja jestem no areligijny, ale obraza taka nie jest naprawdę czymś dobrym ;]
__
|
Użytkownik
|
Co innego żartować o wierzących, a co innego o fundamentach wiary.
__
|
Użytkownik
|
np. kabarety smieja sie z KONKRETNYCH osob (glownie prezydent i jego brat ) i cos sie dzieje ? nie ! wiec czemu zarty z religii niby sa nieodpowiednie ? problem lezy tylko w dystansie i podejsciu do tego. predzej obrazicie jezusa “wzywajac do nadaremnie” ;p czy jakos tak ;p
dla jasnosci, tez jestem ateista rea, przybij pjontke
__ http://benzblog.pl/
|
Użytkownik
|
Banda dziedziaczków którzy na krótki moment chcą udać oświeconych i mówic innym co jest bee a co jest słuszne. Każdy z was ludzi twierdzących ze w poszanowaniu dla innych religi zakazują zartów na ich temat prawdopodobnie nieraz wyśmiewała pokolei wszystko co tyczy się inności w tej kwesti. Bo np. żart z laptopem wcale nie jest obrazliwy dla wyznawców islamu. Żenujące.
__
|
Użytkownik
|
@Forem
Co innego żartować o wierzących, a co innego o fundamentach wiary.
Wlasnie to chcialem napisac meribo tylko w dluzszej formie.
Ja nie musze wierzyc w Kosciol, dawac ksiedzu na tace i placic za byle pogrzeb, komus kto deklarowal robic to z wlasnej woli. Wiem, ze ksieza to teraz biznesmeni i takich trzeba tepic a nie narzekac, ze jest jak jest i odwracac sie plecami z przekonaniem, ze jego juz ten problem nie dotyczy.
Kosciol Katolicki sekta nie jest, jednak kazdy chyba zauwaza, ze pelni on inna rola niz mial z zalozenia.
Zamiast nauczac i dawac nadzieje, wpedza sie w ta biurokratyczna machine i kazdy niemal ksiadz, zamiast mowic cos od siebie, mowi glosem Watykanu przy okazji pobierajac prowizje od sluchaczy,
Warto spotkac czasem w zyciu fajnego ksiedza, tacy wlasnie robia cos dobrego dla spoleczenstwa.
Oni wymieraja, zostawiajac za soba ludzi z wypranymi mozgami rzadnymi tylko jednego- PIENIEDZY!
Taki proboszcz w duzym miescie moze lekko zarobic nawet 50 000zl MIESIECZNIE.
Na co ida te pieniadze?? Gdzie ta zadeklarowana przez nich chec pomocy slabszym i ubozszym??
Problem trzeba rozwiazac. To tak jak z zepsutym telewizorem- trzeba go naprawic a nie wypieprzac za okno bo “cos tam sie psuje”. Przez taka postawe tylko pogorszy sie sytuacja.
Nie podoba mi sie w Kosciele Katolickim zbyt male polaczenie miedzy Ksiedzem a Wiernymi.
Ksiadz powiniem mowic od siebie, swoimi slowami, poruszac wiecej problemow dnia codziennego, byc oczytanym itp. a takto 80% mszy to rutyna a mozna by spokojnie zminimalizowac ten czas i przeznaczyc go na cos co nas bezposrednio dotyczy.
Offtop, chcialbym dac caly powyzszy text w Ukrycie (hide) ale nie wiem czy nowe “lepsze” esports takowa funkcje posiada an swoim forum.
edit
@ Donek
Bo np. żart z laptopem wcale nie jest obrazliwy dla wyznawców islamu.
Zaraz, zaraz. Co maja terrorysci do Islamu?? Tez ulegles tej medialnej propagandowej pralni mozgu?
Podtekst w Twojej wypowiedzi jest pewnie znacznie bardziej obrazliwy niz to co przed chwila uznales.
Czy grupka szalencow jest reprezentuje caly islam??
Nie wiem jak Wy, ale ja zawsze mialem poszanowanie dla Katolikow, Islamistow, Zydow.
Kawaly o Zydach same w sobie byly smieszne ale nie na miejscu :/
Ciekawe czy komus do smiechu by bylo gdyby go zywcem do pieca wkladali.
Ale dzisiaj nikt o tym nie mysli- woli zablysnac w tlumie.
Ciekawe czy na rodzinnych spotkaniach tez opowiadacie kawaly o smierciach czkinkow Waszej rodziny,
Np mozna by opowiedziec taki zarcik jak dziadek bawił sie w batmana i wyskoczyl przez okno palacego sie wierzowca ;|
Edit
@sabre
wiec czemu zarty z religii niby sa nieodpowiednie
Ale ja Ci nie bronie takich kawalow opowiadac wsrod ateistow itp. Mow co chcesz.
Rob tak by nie obrazac/szkodzic innym.
A co do kabaretow. Chcesz by nasze zycie zamienilo sie w taki kabaret?? W swiat totalnego zidiocenia i braku poszanowania dla czegokolwiek i kogokolwiek??
Kabarety m.in od tego sa by wysmiewac politykow i oni im na to przyzwalaja! Im wiecej ludzi mysli, ze polityka to durnota tym mniej bedzie sie tym interesowac i tym wieksze panstwo bedzie mialo przyzwolenie na samolowolke. Prosty sznurek logiczny. Nie mowie, ze kabarety sa zle, ale w kwestii polityki to dla odbiorcy nie ineresujacego sie sprawami narodowymi bardziej szkodzi niz robi dobrego. Nieprawdaz?
__
|
VIP
|
Śmiech. Wytłumaczę Ci czemu religie są nazywane religiami a nie czyś innym w jednym zdaniu:
Nazywane są dlatego, że tłumaczą jak żyć człowiekowi [nie koniecznie jest tak naprawdę ale taki był pierwotny przekaz], a przypowieści ze świętych ksiąg każdej religii nic nie mówią o zabijaniu w imię religii.
Terroryści = Terroryści
Terroryści=/=Wyznawcy islamu
Qwe dobre wytłumaczył więc rozpisywać się nie mam zamiaru.
__
|
VIP
|
@All
Żyjemy, jak mi się jeszcze wydaje w demokratycznym kraju. Każdy ma prawo opowiadać chamskie kawały o jakiej tylko religii mu się to podoba. Każdy też ma prawo oburzyć się, że taki kawał został opowiedziany. Niektóre religijne kawały, są śmieszne inne nie, a wszystko jest kwestią gustu. A ponieważ o gustach nie powinno się rozmawiać, powinniśmy już zamknąć ten temat.
Co do tego o Jezusie (co ma wisieć...), jestem Katolikiem praktykującym i mnie ten kawał nie uraził jakoś bardzo. No ale to moje zdanie. Osobiście bardzo lubię kawały o żydach, murzynach czy inne rasistowskie. Po prostu mam już takie poczucie humoru. Mnie np śmieszył ten kawał:
Dwie dziewczynki rozmawiają w przedszkolu:
- Mój tata ma taaaaaaaką wielką pałę!
- A mój ma malutką pałę, a też mnie boli.
Chamski jak cholera, no ale pomyślcie chwile. Każdy z was przecież używa określenia “Twoja Stara”, który też jest przecież chamski, bo mówi o naszych matkach, a mimo to nie wszyscy się o nie oburzają
__
|
Użytkownik
|
Ku..wa nie wierze. Tak, uległem propagandowej pralni mozgu. Wez ty sie chlopie za siebie, kazdy kto jest odmiennego zdania niz ty jest ulegajacym propagandzie idiotą - no szkoda słów. Chodzi mi o to, iz gdyby wyznawca islamu przeczytal wasz kawal z laptopem gdzie rzekomy terrorysta zwraca się ku niebu i slowami allah akbar wieszczy detonacje bomby ma tak samo prawo poczuć się urazony tak samo jak katolik czytajacy ze co nie utonie to zawisnie( czy jakos tak- nie wiem ku..wa bo jeden z pouczajacych skasowal post, a drugi z pouczajacych, niejaki qwe, podobno walczy z cenzurą...jasne). Moim zdaniem katolik ma mniejsze powody do złósci ponbiewaz doskonale zdaje sobie sprawe ze to zart, gra słów, podczas gdy wyznawcy islamu są bardzo uczuleni na kojarzenie ich wiary z terroryzmem, co w oczyswisty sposób jest ukazane w dowcipie z laptopem. Po prostu szczyt hipokryzji jest tu uprawiany.
__
|
Użytkownik
|
Gosciu czy w tym moim kawale jest napisane ze ktos ma drzec sie Allah? chyba nie!
Aha jak mnie to zdenerwowalo jak wy tak gadacie, jestem katolikiem i moze na chwile sie zastanowilem jak przeczytalem ten kawal i wylaczylem przegladarke.
I zrozumcie tak sie przezbywacie i wydzieracie na siebie, PRZECIEZ istnieje jakis kodeks moralny dla kazdego w ktorym rozmowy na temat wiary nie sa mile widziane wysmiewanie czyjejs wiary czy tez przeklinanie
__
|
Użytkownik
|
dlatego napisalem o dystansie do takich sytuacji ! ja nie mam nic przeciwko taki czy innym zartom. smiech jest nawet wskazany
__ http://benzblog.pl/
|
Użytkownik
|
@Dobek
Od poczatku:
“Tak, uległem propagandowej pralni mozgu. . Wez ty sie chlopie za siebie, kazdy kto jest odmiennego zdania niz ty jest ulegajacym propagandzie idiotą - no szkoda słów.“
Lol, co Ty w ogole wypisujesz ;O
Wyraznie napisalem, ze Islam=/= Terrorysci
co sliterin podreslil w nastepnym poscie.
Gdzie tu jest moja opinia?? No chyba, ze naprawde wierzysz, ze Ci Islamisci “to nie maja duszy, sa zli, ciesza sie gdy jest wojna itp”
Krzyczenie Allah Akbar mozliwe, ze obrazliwe jest ale jakis licznik z arabskimi literkami na gorze jest obrazliwe dla Islamistow? Moze raczej dla terrorystow. Twoim postem jakoby utozsamiles Islamistow z terrorystami i TYLKO do tego sie przyczepilem.
Ta cala brudna robota USA zrodzila tak falszywe przekonania, ze to sie w glowie nie miesci :|
__
|
VIP
|
Allah Akbar z tego co wiem znaczy:
Bóg jest wielki, albo Bóg jest najwyższy
Więc obraźliwe to nie jest ;]
Aczkolwiek z tekst z basha:
“chodzcie, znam taki zajebisty skrot”- stwierdził Mojżesz”
Mnie naprawdę nieźle rozśmieszył jak pierwszy raz go zobaczyłem.
__
|
Użytkownik
|
macie niepoukladane w tej glowie, wszedlem na temat zeby sie posmiac, a Wy sie klocicie i polenizujecie.. chcecie podyskutowac? zapiszcie sie do partii politycznej, dzialajcie i zrobcie cos pozytecznego :O
__
|
Użytkownik
|
Młody pirat pyta starego pirata:
- Czemu masz drewnianą nogę?
- Kiedyś płynęliśmy i nagle podpłynął rekin i odgryzł mi nogę.
- A czemu zamiast prawej ręki masz hak?
- Zdobywaliśmy kiedyś inny statek i marynarz, z którym walczyłem, chlasnął
mi dłoń szablą.
- A czemu nie masz jednego oka?
- Spojrzałem w górę i akurat mewa mi narobiła prosto w oko.
- Przecież od tego oka się nie traci.
- No tak... ale to był mój pierwszy dzień z hakiem zamiast ręki.
---------------------------------
Pilot: Mamy malo paliwa. Pilnie prosimy o instrukcje...
Wieza: Jaka jest wasza pozycja? Nie ma was na radarze.
Pilot: Stoimy na pasie nr 2 i juz cala wiecznosc czekamy na cysterne.
--------------------------------
Policjant zamknął się w komórce i przez kilka dni rozbierał swój nowo kupiony samochód na części.
Żona się pyta :
- Po co to robisz ?
- Poprzedni właściciel powiedział mi, ze włożył w niego 5 milionów!!
--------------------------------
Koleś ujarał się z kumplami na masakrę. Było mu mało imprezy więc poszedł do swojej panny. Wchodzi, całusy, coś tam gada - ogólnie standardzik.
W pewnym momencie panna mówi, że musi się wykąpać i żeby usiadł, poczekał, ona zaraz będzie gotowa...
Koleś spoko, siedzi i czeka. Po 10 minutach zachciało mu się kupy, tak że nie mógł wytrzymać ( no i jeszcze do tego doszedł trip na grassie ).
Zobaczył siedzącego obok psa panienki... Pokalkulował sobie w czaszce szybko, że się zesra obok niego i jak panna spyta, to zwali na kundla.
Uporał się z tym raz dwa - i siedzi dalej. Panna wychodzi z kąpieli wącha, patrzy ...... SZOK !
I teraz wymiana zdań (szybka - jak na dobrego tripa przystało):
Panna: Co to jest ?!
Koleś: Pies Ci się zesrał !
Panna: PLUSZOWY KU*WA ?!
__
|
Użytkownik
|
@ scorpek
True.
__
|
Użytkownik
|
Gratuluję goli
Lotnisko Okęcie w Warszawie, drużyna Legii wraca z meczu z Sampdorią Genua (2:2). Jeden z młodych dziennikarzy chce porozmawiać z bohaterem meczu, strzelcem dwóch bramek, Wojciechem Kowalczykiem. Nie ma jednak pojęcia jak młokos wygląda. Podchodzi do bardziej doświadczonego pismaka.
- Przepraszam, który to Kowalczyk? - pyta nieśmiało.
- Tamten, tamten - wypuszcza go starszy kolega po fachu, pokazując na bramkarza, Macieja Szczęsnego.
- Dziękuję.
Po chwili młody dziennikarz zaczepia Szczęsnego i zaczyna: - Gratuluję dwóch bramek.
- Spierdalaj.
* * *
Kilka lat później ten młody dziennikarz jest na wysokim stanowisku w jednej z największych polskich gazet i decyduje o przyjęciach do pracy. Zgłasza się gość, który zrobił go w balona na Okęciu.
- Przykro mi, ale chyba nie ma pracy - słyszy żartowniś.
__ Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie
wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!
|
Użytkownik
|
ida dwa koty przez pustynie
>
> >>> idą i idą......
>
> >>> aż w koncu jeden do drugiego mówi:
>
> >>> kurde, stary, nie ogarniam tej kuwety.........
__ Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie
wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!
|
Użytkownik
|
MEGA JOKE !!!
__
|