Łatwy sposób na kieszonkowe w internecie :)

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
D4r3k

2009-01-10 14:11:23

UPLOADING.COM jest firma, która płaci swoim uzytkownikom gdy ktoś ściagnie ich plik. Płacą 10$ za 1000 ściągnięć Twojego pliku. Wyglada to tak. Rejestrujesz się na stronie UPLOADING.COM wrzucasz pliki na serwer(zdjęcia, muzyka, filmy programy, cokolwiek innego) nastepnie wklejasz linki na popularnych forach, blogach, stronach itp. i to wszystko. Gdy tylko ktos ściągnie Twoj plik TY ZARABIASZ.

-Wypłaty dostajesz gdy tylko uzbierasz minimum tzn. 30$
-Płatności EPESE, Epassporte, WebMoney, PayPal, MoneyBookers
-Akceptowane kraje:
USA, Kanada, Francja, Niemcy, Włochy, Holandia, Czechy, Anglia, Austra (10$=1000 pobrań)
Niemcy, Hiszpania, Austria, Rosja (5$=1000 pobrań)
Polska, Ukraina (2$=1000pobran)
-Możliwość przerzucania plikow z innych serwerów
-10% od zarobku Twoich poleconych

Przez dłuższy czas szukałem dobrego serwisu płacącego za pobrania moich plikow. Przejzałem oferty kilku firm (depositfiles, ziddu, easy-share, uploading, netload, filefactory, letitbit, uploadjockey i z 2-3 inne, ktore nie zrobiły na mniej najmniejszego wrazenia). W koncu wdg. własnych kryteriów uznałem ze uploading.com ma najbardziej opłacalna oferte i to własnie w tym programie teraz zarabiam pieniadze.

Kierowałem sie miedzy innymi:
-ilość $ za pobrania - uploading.com wypada najlepiej sposrod wymienionych wyzej firm
-ilośc akceptowanych państw, tu lepiej wypada easy-share oraz ziddu, lecz maja mniejsze stawki, w ES potrzebne jest premium do wypłaty i płaca co miesiąc. Uploading.com akceptuje niektore kraje z UE wiec wystarczy mi ta opcja. Przykładowo depositfiles akceptuje tylko US i Rosje a jest uwazanay za przez wielu za najlepszy program tego typu.
-mozliwosc wypłaty na PP- własciwie kazdy program to posiada
-mozliwosc wypłaty na “zlecenie” tzn. nie musze czekac miesiaca do nastepnej wypłaty tylko wypłacam po osiągnieciu minimum.
- brak posiadania konta premium by moc wypłacić pieniądze
- oraz mozliwosc remote upload, czyli przezucania plikow z innych serwisow bez ingerencji własnego łacza(100mb z rapidshare do 10min)

Na dowód, że to działa ukazuje moje zarobki - skromne bo sie rozkrecam, ale na koncie w kilka dni jest 200zł :)) Zawsze to jakiś dodatkowy hajs :)

SCREEN

__

Użytkownik
kapiy

2009-01-10 14:34:27

no dobra ale tu nie ma Polski wymienionej , czy ja czegoś nie skumałem czy to jakoś ominąłeś ? bo widzę interes w miarę więc też chciałbym spróbować :D

__

Użytkownik
qwe

2009-01-10 14:44:43

Pół miesiaca to kilka dni?? :D
Niezle, ale trzeba szybkiego lacza, wtedy za pomoca uploadowania przez managera zbierasz kokosy.
Tworzenie i sprzedawanie kont na rapidshare, za zebrane punkty, to tez niezly sposob na $.

Zaloz wareza, to zwielokrotni Twoje zyski.

__

Użytkownik
oXide

2009-01-10 15:08:10

dołączam się do pytania kapiy xd

__

Użytkownik
Goods

2009-01-10 15:12:53

Oczywiście link referencyjny do rejestracji...

__

VIP
D4r3k

2009-01-10 15:39:30

Link referencyjny dla Was nie ma to roznicy czy zapiszecie sie bez poleconego czy przez poleconego.

Odnośnie Polski - okolo miesiac temu uploading.com zaakceptował polski traffic (2$ za 1000 pobran :) doszło też kilka innych krajów... Ja jednak umieszczam pliki na anglojezyczne fora warezowe lub inne i to ze czasem sie trafi sciagniecie od polaków to przypadek - malo oplacalne jest dodawanie plików na polskie fora :) skoro z innych, zagranicznych for sciagaja za 10$ (ok 30zł za 1000 pobran)....

Trwają rowniez prace nad polska wersja strony.

Odnosnie qwe Twojej wypowiedzi: hmm wiesz to bywa roznie :) ja dodaje 3 pliki dziennie na 10 for.. zajmuje mi to niecala godzinke... i mam zarobki ok 3,5 $ obecnie... dopiero sie rozkrecam, znam osoby ktorzy dziennie maja od 8-13$ - to zalezy od zaangazowania :) Jestem w tym ok pol miesiaca jak napisales, a to lepsze niz nieefektywne siedzenie na kompie :) Nikomu nie kaze sie zapisywac do tego programu :) Pozdrawiam :)

__

ex-Redaktor
exilek

2009-01-10 16:10:56

jedno pytanie. to jak ta strona zarabia? skoro płaci stosunkowo dobrze za te pobrania?

__

VIP
marikkkk

2009-01-10 16:20:16

Dostales juz ta kase czy masz napisane w profilu “ZAROBILES DWIESTA ZLOTY"

__

VIP
D4r3k

2009-01-10 16:30:13

Stronka zarabia na kontach premium głównie, które tanie nie są.
Nie mam pojecia na czym jeszcze mogą zarabiac.
Mnie cieszy, ze płacą, bo szukałem rzetelnej firmy - i pytałem ludzi, którzy w tym siedza - zrobiłem wywiad srodowiskowy moznaby powiedziec :) I to byla najlepsza oferta jaka znalazlem :)

Pieniadze mam juz przelane z uploading na Paypal - przelewaja stosunkowo szybko - mi np. w 6 godzin. Z Paypala robie zakupy. Z Paypala mozna na konto bankowe, co tez zamierzam uczynic.

__

Użytkownik
Zacky

2009-01-10 16:33:11

"jedno pytanie. to jak ta strona zarabia? skoro płaci stosunkowo dobrze za te pobrania?"

Konto Premium. Cos jak pkt na rapidshare tylko, ze tutaj placa za upload.

__

ex-Redaktor
exilek

2009-01-10 16:37:14

devix jak możesz to odp na imsg ;)

__

VIP
Grmx

2009-01-10 17:37:08

tylko ze chyba ktos nie wzial aspektu prawnego pod uwage...

uploadowanie filmow,gier, softwaru jest nielegalne, tym bardziej jak traffic ci sie zwieksza z dnia na dzien, wychwycenie takiej osboy przez sluzby porzadkowe to kwestia 3miesiecy.

pozdrawiam i zycze szczescia.

__

VIP
D4r3k

2009-01-10 18:12:55

Jeśli patrzeć pod tym kątem to doskonale wiemy, że wszyscy jestesmy przestepcami.
Nie wierze, ze jest osoba, która korzysta z mozliwosc internetu i komputera w pelni legalnie.

__

Użytkownik
klawisz

2009-01-10 18:15:15

Tylko, że Ty bierzesz za to pieniądze :)

__

VIP
D4r3k

2009-01-10 18:17:14

A ściągając grę myslisz ze nie bierzesz za to pieniedzy? Bierzesz pieniadze, które wydałbys na oryginalna gre w sklepie. Tylko w innej formie. Ty masz gre - ja mam pieniadze.

__

Użytkownik
klawisz

2009-01-10 18:29:02

Jeszcze nigdy z mojego komputera nie wyszły pieniądze, jak to robisz? Powiedz proszę. Przez FDD?

__

VIP
D4r3k

2009-01-10 20:56:44

Gdybyś kupywał pliki, które kradniesz z internetu to zobaczyłbys którędy Ci uciekają pieniążki.

__

VIP
Grmx

2009-01-10 21:06:55

gowno to wnosi do rozmowy, czy ty nie rozumiesz ze masz dzieki temu KORZYŚCI majątkowe?

to jest 100000x bardziej przerąbana sytuacja a niz sciaganie,a po 2) sciagac po czesci mozesz audio czy film... zawsze mozna wymigac sie ze sciagales do celów edukacyjnych i podajesz zrodlo (autor), badz wmawiasz im ze to jest kopia od znajomego(ktory ma prawo 2 osobom zrobic kopię np. muzyki), zas jezeli CZERPIESZ PIENIADZE to masz totalnie przerypane :D

za sciaganie, nikogo nie beda scigac, za udostepnianiem i owszem... a za udostepnianie i branie pieniedzy, no to juz porazka ;-)

__

VIP
D4r3k

2009-01-10 21:08:44

Rozumiem Waszą troskę, ale dam sobie radę - nie przejmujcie się mną.

__

VIP
Grmx

2009-01-10 21:10:58

k ,tylko mam wrazenie ze chwilowo jestes zaslepiony szybkim przyrostem $$$ w tak krotkim czasie, a igrasz z ogniem.

twoja sprawa, a to ze nie slyszales o tym zeby kogos na tym zlapali no to logiczne, bo jak juz zlapia to ta osoba przez dluuuuuugi czas nie ma jak SWIATU obwiescic tej informacji... Dlatego 'nikt jeszcze nie zostal zlapany' ;-))

__

Użytkownik
Forem

2009-01-10 21:20:44

W pełni legalnie zarabiać w internecie to możesz klikając w reklamy, a z takim patentem to bym nie ryzykował. ; d

__

VIP
D4r3k

2009-01-10 21:21:42

Nie jestem zaślepiony. Jestem w pełni swiadomy co sie dzieje. Czytałem o sankcjach prawnych z tym zwiazanych. Wiem - igram z ogniem. Sugeruje sie rowniez tym, znam osoby, którzy na tym zarabiaja od poczatku istnienia strony i maja sie dobrze. A oni dziennie wrecz spamuja na warezach udostepniajac pliki. Wiem - to naiwne rozumowanie i moge sie na nim przejechac, nie rozumiem dlaczego Wy zachowujecie sie jakbyscie przed chwilą zadzwonili na policje i zgłosili wrecz smiertelne przestepstwo.

__

VIP
Grmx

2009-01-10 21:27:46

poprostu juz lepiej isc na barmana, i dostaniesz 10x kasy i przyokazji poznasz jakas dlugowlosa blondynkę.

__

Użytkownik
BezimiennyJoe

2009-01-10 21:32:46

a zgrabną, drobną brunetkę?

__

Użytkownik
Forem

2009-01-10 21:37:13

Też da radę.

__

VIP
D4r3k

2009-01-10 21:40:54

Jestem po technikum hotelarskim, pracowalem jako kelner ponad rok, teraz zupelnie inna branza.
Ale wiem - barman ma lepiej ;)

__

ex-Redaktor
exilek

2009-01-11 09:49:25

skoro służby porządkowe są w naszym kraju tak skuteczne to czemu peb.pl nadal działa i ma się świetnie ( 2 000 000 odwiedzin miesięcznie)? :P

__

Użytkownik
iamtheone23

2009-01-11 12:24:32

exil, bo to forum wielotematyczne ;) oni bazuja na serwisach hostujacych pliki, to tak samo jakbys koledze wyslal link do rapida z jakas muzyka. to jest karalne ? nie, ale samo rozpowszechnianie konkretnych plikow, jak to ma miejsce przy torrentach, juz tak. przeciez oni nie wiedza co sie kryje pod tym linkiem.
predzej w tej sytuacji to powinni pozamykac rapida, filefronta, speedyshare... ;p

__
http://benzblog.pl/

VIP
samolot

2009-01-11 12:44:57

jak już tu ktoś Ci próbował wytłumaczyć. wg mojej wiedzy, za ściąganie mp3 i filmów mogą ci praktycznie naskoczyć, z oprogramowaniem jest gorzej.

natomiast za udostępnianie i rozpowszechnianie nie jest tak różowo. poza tym, 200zł to żadne pieniądze, można zarobić dużo więcej, legalnie i bez wysiłku :)

__

Użytkownik
dziadu

2009-01-11 12:45:50

http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Policja-sprawdzi-zawartosc-komputerow-bez-nakazu,wid,10722593,wiadomosc.html?ticaid=174dd ;)

__

Użytkownik
Forem

2009-01-11 13:36:07

Książe gdzie dają więcej niż 200zł za mniejszy wysiłek niż kilka kliknięć guzika upload? : P

__

Użytkownik
skT

2009-01-11 14:02:18

hmm... pomysł może i dobry, ale pracochłonny :D trzeba pamiętać ze aby ludzi sciągali tak dużo musi być to coś fajnego i LEGALNEGO ... xD

__

Użytkownik
skT

2009-01-11 14:02:46

Bo jak umieścisz np. pirackiego cs’a to możesz miec za jakis czas przypał :PP

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3496 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie