Problemy z USB

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
reinforce

2009-01-03 21:17:21

Mam myszkę firmy Razer model DeathAdder przez pół roku działa bez zarzutów ale właśnie dziś coś odmówiła posłuszeństwa. Mysz jest na gwarancji. Podłączałem do tylnego jak i przedniego panela zarówno myszkę jak i przenośną pamięć, nie działa. W BIOSie nic nie zmieniałem, trochę podkręciłem kartę graficzną. Przeinstalowałem system (XP), wszystkie stery zainstalowałem. Jak ktoś może to proszę o pomoc, dzięki.

__

Użytkownik
Kipcio

2009-01-03 21:23:08

Spróbuj zresetować myszkę, miałem podobny problem z moim Copperheadem, reset pomógł.

chyba że to wina USB...

__

Użytkownik
qwe

2009-01-03 21:38:28

Chwila, chwila, pomyslmy logicznie.
Zakladam, ze wpinales myche pod rozne porty USB, wiec to nie wina portu.
Przeinstalowywanie systemu to lekka przesada (choc moga sie zdarzyc takie przypadki).

Bardzo mozliwe, ze myszka po prostu padla.
Sprzet Razera jest cholernie wadliwy.

Zamiast instalowac system na nowo lepiej mogles skoczyc do znajomego i sprawdzic czy u niego dziala...
Moze tak jak kolega mowi, reset mychy.

__

Użytkownik
reinforce

2009-01-03 22:23:08

Dobra teraz polecę noobem ale co to znaczy zresetować myszkę? Jak czasem poruszę jednostka to myszka i klawiatura (podłączone do PS2) przestają działać czy to może być wina źle podłączonej płyty głównej,bo jak sprawdzam czy obydwa kontrolery są dobrze zamocowane to niema wskazań by poprawiać. Płyta główna Gigabyte 945P-S3, 945P Express, DualDDR2-667, SATA2, GBLAN, ATX

__

Użytkownik
qwe

2009-01-03 22:35:33

Nie wiem :D
Serio, sam zastanawialem sie, co tamten kolega mial na mysli.
Moze o czyms nie wiem?

Naucz sie eliminowac prawdopodobne przyczyny problemu:
podlacz pod USB, swieci?? jesli tak to port jest sprawny w 100%.
Jesli nie, to podlacz inne urzadzenie pod USB. Dziala?? Jesli tak, to moze byc to tylko wina myszki.
W ostatecznosci (!) cos z systemem ale mowiles, ze przeinstalowales.

Hmm pozostawalo by w tym przypadku tylko tajemnicze zresetowanie myszki :D

Kurde, ale te esp zeszlo na psy.

Nikt nawet nie zaproponowal by ciąć kabel :/

__

Użytkownik
reinforce

2009-01-03 23:01:54

Podłączam razera i świeci scroll a jak podłączam pendriva to nie działa:/ podłączam drukarkę nie znalazło takiego urządzenia:/ czy to jakieś znaki od kosmitów abym zmienił parametry mojego PC? No ja pier..... gdybym tylko wiedział jak zresetować myszkę :P

__

Użytkownik
imn

2009-01-03 23:06:26

z pewnością przez CIĘCIE KABLA ! TNIJ !

__

VIP
samolot

2009-01-03 23:19:55

w copperheadzie jest guzik na spodzie myszki służący do reseta, Razer jest strasznie problemogenny i nikomu nie polecam myszek tej firmy :)

__

Użytkownik
qwe

2009-01-03 23:23:28

LOL
Ty w ogole nie umiesz wyciagac wnioskow :|

Co Ci da zresetowanie myszki jeski pendrive oraz drukarka podlaczone do kompa nie dzialaja??
Lepiej wyrzuc kompa przez okno, tak samo skuteczne bedzie.
Czlowieku pomysl troche zanim za cokolwiek sie wezmiesz.

Z tego co widze to port podaje napiecie ale ma problem z przesylem informacji.
Moze wina portu, nie wiem
Idz kurde podlacz tego Razera do znajomego i zobacz co dziala zanim zaczniesz wymieniac karte graficzna w akcie swej desperacji :|

Edit: tak jak mowi Ksiaze, moj kolega tez mial problem taki, ze mysz swiecila ale nie dzialala, choc port USB ma sprawny. Jemu pomoglo wgranie nowych sterow (dziwne, moze te nowe stery ja zresetowaly??).

Edit2: czy aby na pewno ten przycisk na spodzie to reset myszki?? On jest on zmiany DPI po zainstalowaniu sterownikow...

__

Użytkownik
EssePL

2009-01-04 01:22:57

możliwe, że masz po prostu uszkodzone usb na płycie głównej. zdarza się.

__

Użytkownik
reinforce

2009-01-04 10:06:03

Teraz są jeszcze dwie sprawy. Kiedyś miałem myszkę pod USB to padła z niewiadomych przyczyn. Druga sprawa system wariuje wyskakują mi chmurki ze mam coś podłączone do USB a niema nawet kurzu. Mój PC będzie wyrzucony przez balkon... tylko sprawdzę myszkę u kolegi.

Edit. Czy jest różnica w działaniu gryzonia jeżeli podłącze ja pod USB lub PS2? Bo jak niema to kupie sobie przejściówke a jak jest to chce ktoś kupić wrak mojego PC’ta?

Edit2: myszka jest sprawna sprawdzana u kolegi.

__

Użytkownik
EssePL

2009-01-04 15:08:15

próbuj podłączyć ją przejściówką pod ps/2. ma spore szanse zadziałać, a przejściówka nie kosztuje dużo.

__

Użytkownik
Zippi9

2009-01-04 15:21:30

reinforce u mnie też wyskakuje że nie odnaleziono urządzenia USB. Mam jeden port uszkodzony, ale nie do końca, np myszka czy mp3 się świeci, ale nie chcą działać. Gdy ipoda podłączam żeby się ładował to przez całą noc naładuje to co sprawny przez 10 minut. Masz uszkodzone porty USB i tyle, jeśli płyta główna jest na gwarancji a żadnego portu nie popsułeś mechanicznie to oddaj ją na nią.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3496 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie