Vaclaw Klaus tłumaczy co to właściwie jest Traktat Lizboński

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
qwe

2008-12-31 01:30:06

http://forum.angora.com.pl/viewtopic.php?t=2470

Chcialbym napisac cos od siebie na ten temat, poniewaz od ostatniego mojego tematu na esp znacznie zwiekszylem swoja wiedze nt Unii Europejskiej, jednak wiem, ze nikomu nie chce sie zagladac na ten serwis a co dopiero logowac :)

Zmiencie esports na stare a beda ciekawe i wlasciwie zbudowane tematy.
Przemyslalem, wyciagnalem wnioski itp itd.
Bedzie ciekawie (zapewniam) ale na pewno nie na esports w obecnej formie ;)

Ten temat traktujcie raczej jako informacje.
Aha, co myslicie o ostatnich decyzjach Kaczynskiego? Nie jestem jego zwolennikiem ale przynajmniej probuje powiedziec “NIE!" (w ogole parodia, prezydent powinien byc silny i charyzmatyczny a ten to takie cieple kluchy, przynajmniej nie taki klamca jak Tusk).

Na koniec
http://pl.youtube.com/watch?v=ldQd5Vs5ZjY - wyjasniam, ze 2 palce skierowane w ten sposob frontem do drugiej osoby oznaczaja w Wielkiej Brytanii “fuck off”.
Kaczynski zrobil to nieswiadomie, ale mina reakcja Sarkozego bezcenna :D

edit http://biznes.onet.pl/0,1889146,wiadomosci.html

edit2 odpowiedz na pytanie nurtujace Fronkiego http://www.pafere.org/index.php?option=com_content&task=view&id=242&Itemid=2

edit3: chyba najlepszy wpis jaki w zyciu widzialem
http://korwin-mikke.blog.onet.pl/2,ID357186303,index.html
WARTO przeczytac, to jest idealne odzwierciedlenie tego co chce powiedziec, jakie jest moje zdanie.
Dlatego twory myslowe takie jak Fronkiego trzeba ZWALCZAC!

__

Użytkownik
Forem

2008-12-31 01:35:17

To gdzie się przenosisz z tymi tematami?

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-12-31 03:42:39

No właśnie, będziesz gdzieś się udzielał? Istnieją wprawdzie rożne fora poświęcone takim i podobnym tematom, ale widziałem na nich tak wielu maniaków teorii spiskowych, że się słabo robi. Tacy goście uznają za pewnik wszystko, nawet najbardziej absurdalne rzeczy, psując tym samym wizerunek osób nie będących fanatykami, a rozważnie szukających prawdziwszych informacji.

__

Użytkownik
qwe

2008-12-31 09:16:02

Raczej chce zostac na esports. Poczekam az zmienia na starego laya.
A naprawde bedzie co czytac. Bedzie troche inna forma.

__

Użytkownik
napzord

2008-12-31 11:11:08

Tak to jest eurosocjalizm.. Ni chuja! UPR!

__
http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif

Użytkownik
klawisz

2008-12-31 11:41:21

Ciekawe, o tym geście Kaczyńskiego to nie wiedziałem :D
Od początku wiadomo było, że Polsce ten traktat zaszkodzi, tym bardziej nie rozumiałem Tuskomatołków nawołujących do podpisania tego, ale widocznie ktoś nie ma jaj by się sprzeciwić.

Qwe - więcej tematów proszę ;]

__

Były Redaktor
so0fka

2008-12-31 12:21:04

Do sprawy traktatu lizbońskiego odnosić się nie zamierzam, bowiem uważam, że każdy myślący Polak powinien zdawać sobie sprawę jak wielką szkodę tysiącletniej tradycji naszego kraju on przyniesie. Zamierzam jednak odnieść się do drugiego filmu, a konkretnie do jego opisu na YouTube.

“Nawet Pan Prezydent Sarkozy zrozumiał swój błąd i siłą powstrzymał naszego kaczora od wymachiwania łapami na forum międzynarodowym.

Piękne!"

Jak widzę takich debili, którzy wypisują takie rzeczy, to mnie szlag trafia. Z ogromnym szacunkiem Pan Prezydent Sarkozy, ale nasz prezydent? Kaczor i tyle. Jasne, że teraz wszędzie używa się takiego określenia, ale dopiero jak ujrzałem tak wyraźny kontrast, wkurwiłem się nieźle.

Ludzie, opamiętajcie się! Może zabrzmię jak wieszcz qwe, ale media robią nam wodę z mózgu, zresztą jak cała telewizja i popkultura w ogóle. Choć faktycznie nasz obecny prezydent jest mało reprezentatywny, to z pewnością głupi nie jest i podjął wiele dobrych decyzji. Tylko dlatego, że wygrał wybory niewielką przewagą i chodzi do Kościoła (kurwa mać, przecież na kanwie chrześcijaństwa zbudowano całą Europę, nie możemy tego ot tak odrzucić, zapomnieć, nie uważajmy ludzi wierzących za ciemnotę opętaną przez księży albo co), a media kreują go na strasznego debila, wytykając mu każdy błąd w wymowie, dykcji i tak dalej, większość naszego durnego społeczeństwa widzi go takim, jakim oni go kreują. Tymczasem on dba o dobro naszego kraju, tyle, że widzi je inaczej niż Tusk. Moim zdaniem lepiej.

Abstrahując od tematu UE, które samo w sobie jest imo niepotrzebne Polsce, weźmy na przykład słynny pierwiastek. Z tego co pamiętam chodziło o ilość posłów w europarlamencie zależą od ludności danego państwa. Jedynie Polska sprzeciwiła się takiemu układowi, chcąc narzucić bardziej sprawiedliwy, choć ludność mamy na średnim poziomie w Europie. Faktem jest jednak, że to Niemcy mają najwięcej ludności, a im przecież władzy oddawać nie chcemy. Tylko Kaczyński się temu sprzeciwił - Czesi siedzieli cicho, choć ludzi mają prawie czterokrotnie mniej od nas. Tymczasem polska prasa zmieszała prezydenta z błotem, ponieważ sprzeciwił się wielkiej i nietykalnej Unii Europejskiej. PIERDOLE takie media. I takie społeczeństwo, które ślepo za nimi podąża.

To coś jak Dziennikarz z “Wesela” Wyspiańskiego - mąci wodę i prowadzi do uśpienia społeczeństwa.

__

Użytkownik
g3su

2008-12-31 12:28:18

Soofka walnalbym Ci wielkiego plusa za to co napisales ale niestety nie mozna. az ciezko mi uwierzyc, ze masz 17 lat i tak piszesz

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
Forem

2008-12-31 14:13:08

qwe starego lay’a nie będzie, pogódź się z tym.

__

Użytkownik
gÓpek

2008-12-31 15:24:41

Wiekszosc juz sie uzytownikow pogodzila, tak jak z tym, ze nowego lepszego nie bedzie;-D

__

Użytkownik
BezimiennyJoe

2008-12-31 17:47:50

Wreszcie topic który coś wnosi!
brawo Qwe! brawo Soofka!
Soofka idealnie opisałeś sytuację, która panuje teraz w kraju, szkoda, że tak mało osób dostrzega co tak naprawdę się dzieje. Dodam tylko, że kompletnie nie rozumiem w jaki sposób, kim trzeba być, żeby nabrać się na tę nagonkę. Przecież momentami to zakrawa na absurd! Powinno wywoływać co najwyżej śmiech wśród społeczeństwa, tymczasem ludzie krzyczą i krzyczą, a tak naprawdę nie wiedzą co i dlaczego...

__

Użytkownik
qwe

2008-12-31 18:39:39

Soofka bije Ci brawo na stojąco.
Tak poza tym wstawilem nowego linka.

Kaczynscy zauwazyli spisek, Jaroslaw kiedys o tym powiedzial i wysmiano go w mediach.
Takie wlasnie sa media, maja kreowac okreslone opinie wsrod widzow.

Jeszcze raz zachecam do nowego linka w edicie.
Ponadto wbrew temu co mowily tutaj niektore osoby (m.in Fronki) poparcie dla UE wcale nie rosnie. W polsce wrecz przeciwnie, spada w dol. Wlosi tez coraz bardziej narzekaja. To samo z Francuzami.

__

VIP
V!ct!M

2008-12-31 18:41:26

Niektorzy mowili o tym od dawna :d

__

VIP
fronki

2009-01-01 11:48:09

qwe wstaw link do badan, tak jak ja to wtedy zrobilem, a nie “wydaje mi sie ze spada” to raz,

dwa:

skomentuje tylko temat referendum bo nadal czesc osob daje sie nabrać na tanie chwyty jaroslawa.

referendum w sprawie euro juz bylo w polsce, wiem.... wiekszosc z was go nie pamieta - rok 2003 roku, dokładnie 7 i 8 czerwca, wyniki za Polska Agencja Inwestycji Zagranicznych

“7 i 8 czerwca w Polsce odbyło się referendum w sprawie członkostwa w UE. Głos na 'tak' oddało grubo ponad 70% obywateli, którzy w tych dniach udali się do urn."

mozemy sie spierac o rozne rzeczy, ale glos za UE jest tozsamy za glosem za wprowadzniem euro - takie warunki Polska strona wynegocjowala a to wlasnie one stety/niestety byly przedmiotem referendum, sprawa nie podlega dyskusji.

czemu wiec jaroslaw tak bardzo walczy o to? reason why jest prosty, jego celem jest zadabanie zeby na prawo od niego byla tylko sciana, musi zbic swoj elektorat wokol jednej sprawy albo przepadnie bo zaraz ktos wyskoczy za rogu (prawica rp, reaktywacja romana vide TVP kontratak)

__

Użytkownik
klawisz

2009-01-01 12:21:49

Fronki - chyba nie czytałeś tego co było pod linkiem, który podał qwe.

“To, co mówi premier, to jest po prostu nadużycie. Próbuje rozegrać sprawę poprzez całkowicie absurdalne twierdzenie, że nie da się postawić pytania. Oczywiście, że można postawić pytanie: czy chcesz wprowadzić euro w 2012, czy wtedy kiedy Polska zbliży się poziomem rozwoju do przeciętnej w UE? - mówił były premier Jarosław Kaczyński.

Także jesteśmy w tej UE i przed euro się nie obronimy ale zróbmy to wtedy, gdy na tym skorzystamy.

__

Użytkownik
Zippi9

2009-01-01 12:59:04

Jako że dniu referendum nie miałem żadnych praw wyborczych (poza wyborami w szkole za włączeniem polski do UE) to nie zagłosowałem. Na pewno obecnie zagłosował bym na TAK. Tak jak w małżeństwie są plusy i minusy. Niektóre państwa chcą zrobić z UE jedną wielką federację, szkoda tylko że poziom życia na wschodzie będzie się tak samo różnił od tego na zachodzie. To z głosowaniem większościowym to jest po prostu przegięcie, oczywiście państwo nie może funkcjonować wg systemu 100% głosów na tak, ale nie UE. Tak jak Pan prezydent wspomniał suwerenność narodów? Coś takiego nie będzie istniało. Nie podoba się? To zawsze możecie opuścić unię, ale przecież nie o to chodzi w tej całej integracji europejskiej. W sprawie euro jestem na tak. Policja która może interweniować w innych państwach według mnie bardzo dobry pomysł, ale powinny być granice tej interwencji.

__

VIP
fronki

2009-01-01 13:45:10

klawisz, czy uważasz ze wprowadzenie euro jest korzystne tylko wtedy kiedy pkb na jednego mieszkańca w Polsce będzie podobne do tego w Niemczech?

euro nie jest synonimem słowa drożej, ale pamiętaj że nie jest też synonimem słowa lepiej

dyskusja tutaj na temat słuszności euro jest bez sensu, prawdopodobnie żaden z nas nie ma wystarczającej wiedzy ekonomicznej na ten temat - zresztą i tak przed wprowadzaniem euro musimy być przez dwa lata w ERM2 - przez ten czas każdy z nas sobie wyrobi zdanie.

dzis pozostaje nam kibicowac słowakom :)

__

Użytkownik
napzord

2009-01-01 13:55:10

Te badania byly w 2003 tak? Hmm...szmat czasu temu. Chciałem zauważyć iż świadomość społeczeństwa rośnie wiec te sasystyki (:D) już nie są aż tak aktualne. Prawda jest taka ze gdyby nie internet to dalej myślałbym jak większość polskiego społeczeństwa z prostej przyczyny. TV kłamie, kreuje opinie itd. A internet to prawda. Także im szybciej zinternetyzujemy nasz kraj tym szybciej. Peace and Love Kiedyś byłem za UE teraz jestem przeciw.
qwe załóż jakiś ciekawy temat prosze :]

__
http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif

Użytkownik
klawisz

2009-01-01 14:16:32

To jest proste, że na wprowadzeniu euro osobiście bym stracił. Wszystkie ceny zostaną zaokrąglone i niestety pensja moja też. Będę płacił więcej, mniej zarabiał. Mam udawać, że będzie mi z tym dobrze? Nie.

Oczywiście, że media manipulują jak chcą. Trzeba być bardzo ograniczonym by tego nie zauważyć. Od “Borubara”, po zastąpienie w mojej sieci kablowej telewizji Trwam (nie jestem zwolennikiem ale to wolny kraj), Religią.tv (telewizja ITI). Wszystko robione w białych rękawiczkach, w dzień i na oczach ludzi - to jest przerażające.

__

ex-Redaktor
exilek

2009-01-01 14:20:30

Qwe dzięki za temat. Nie mogłem się zmusić, żeby przeczytać ten traktat czy w ogóle jakieś streszczenie, ale teraz już mniej więcej wiem ocb i jestem zdecydowanie na nie. Do z tego co pisze Klaus, to wychodzi Niemcy, mogą dogadać się z francuzami i jeszcze kilkoma państwami i zakazać innym produkcji piwa i wina :D wiem, że to abstrakcyjne i tak napewno nie będzie, ale takie możliwości będą ;/
chyba, że ja coś źle zrozumiałem, to mnie poprawcie

__

VIP
fronki

2009-01-01 14:22:25

moj ostatni post, nie bede dyskutował z ludzi nie odróżniającymi referendum od badania.

wiecej ksiazek mniej komuptera, serio....

__

Użytkownik
qwe

2009-01-01 14:30:00

Fronki, faktem jest, ze panstwa, ktore przyjely euro zanotowaly mocny spadek wzrostu gospodarczego, tak jest niemal z kazdym panstwem, ktore ta walute przyjelo.

Co do referendum. Nigdzie nie pisalo, ze polska musi przyjac euro (edit blad, mialo byc eurokonstytucji), nigdzie nie pisalo, ze polska musi podpisac traktat lizbonski. Im wiecej czytam wiadomosci, tym bardziej jestem przeciw unii, bo widze jak tracimy suwerennosc we wlasnym panstwie.

Zadam Ci takie pytanie Fronki: czy wierzysz osobom (unii), ktore klamia, tak jak np z globalnym ociepleniem wywolanym dzialanoscia czlowieka (smiech, wywalimy co2 TYLKO z unii, czy to cos da? NIE, czemu nagle sprawa tak ucichla jesli chodzi o dziure ozonową?). Jesli sklamali raz (wspolnie, wiec jest to podejrzane) to sklamia i drugi, trzeci, a pewnie klamali takze w przeszlosci.

Unia NIE JEST zla, jednak jej obecna forma skrecila o 360 stopni (tak) w lewo.

Czy do wymiany handlowej potrzebne jest przemalowywanie wszystkich gasnic pozarowych na kolor niebiesdki??
Niby drobiazg ale takich nakazow dziennie z unii wychodzi ok 50.

Kolejna sprawa. W miescie moze tak bardzo tych zakazow unii nie odczujesz, ale na wsi to jest po prostu PORAZAJACE.
Widziales co sie dzieje z unijnymi dotacjami na np uprawe orzecha w polsce??
Kazdy zasiewa pole, ktore dziczeje (nikt o to nie dba, zasady unii sa lamane w kazym calu) a dotacje sa brane.
Ile pieniedzy zmarnowanych i ludzie sie psuja przez takie dotacje.

Rolnicy sa wk***eni, tak samo gospodarze. Na onecie byly ostatnio umieszczone wyniki badan z poparciem dla unii i na wsi bylo to ok 20% (czyli co piata osoba ze wsi), w miescie ok 50-60%.
Linka zapisalem i poszukam go pozniej.

Kolejna sprawa. Ameryka przeznaczyla 700mld $ na plan ratunkowy. Wiadomo, czesc z tego sie ukradnie.
Unia zrobila TO SAMO tylko, ze przeznaczyla 1.8bln $. Ostanio okazalo sie, ze 300mld $ z planu ratowania dla USA WYPROWALO, w zasadzie nie wiadomo co sie stalo z pieniedzmi (tez mam linka, ktorego wrzuce).
To samo bedzie w unii.
Jestesmy okradani na wlasnych oczach i jeszcze nam to w tv pokazuja (chca sprawdzic na ile glupi sa obywatele).

Ostatnio na jednym z tematow o unii, zrobilem w komentarzach sonde. Czy jestes za czy przeciw unii.
Wpisalo sie 10 stron osob (grubo ponad 1000), widzialem moze 2-3 komentarze na NIE, reszta na TAK.
Ofc ten mini sondaz tak naprawde o niczym nie swiadczy, ale daje nam mala namiastke tego jak ludzie zaczynaja sie nastawiac do unii.
Mialem nawet kolege, zagorzalego przeciwnika Janusza Korwina Mikke, i sympatyka UE.
Powiedzialem mu pare rzeczy na temat unii o ktorych media zazwyczaj milcza i kazalem mu sledzic wiadomosci, ponadto polecilem mu blog i wideo blog jkm, gdyz tam mozna dokladnie poznac jego poglady.
Po miesiacu zmienil zdanie i przyznal, ze media potrafia obrocic strone o 180 stopni.
Ot taki przyklad, ale takich ludzi sa tysiace, dziesiatki tysiecy.

Jesli media nie beda obiektywne na temat Unii (a nie sa) to nie mow mi o zadnym poparciu dla unii.
Bo dotacje sie skonczyly, niektorzy rolnicy beda powoli bankrutowac (to jest pewne), unia ma ich oczywiscie w d**e (przekonala ludzi by byli za Unia w referendum i koniec).

Sprawa demokracji w Unii. Dlaczego glosuje sie tylko ZA wejsciem do Unii dopoty, dopoki nie uzyska sie wiekszosci? Dwa dlaczego po 3krotnym odrzuceniu eurokonstytucji (de facto niepotrzebnej, unia moze doskonale funkcjonowac bez tego) nadal probuje sie go przepchnac?

DEMOKRACJA?? W unii?? Chyba totalitaryzm niewiele lepszy od tego w rosji.
Ktos tu sie liczy ze zdaniem obywateli??

To jest taka analogia do dzisiejszego esports.
Uzytkownicy mowia NIE, redaktorzy robia swoje.
Denerwuje Cie to?

Studiujesz prawo europejskie, wiec nie dziwi mnie, ze jestes tak optmistycznie nastawiony do UE.
Ciekaw jestem co bys powiedzial, gdy bylbys oczytana osoba na temat unii (z jednej i drugiej strony) i nie studiowal zadnego “proeuropejskiego” kierunku.

Tworcy konstytucji niektorych panstw europy oraz USA przestrzegali:
“przyjaznijcie sie z panstwami, utrzymujcie wymiana handlowa, unikajcie sojuszy i roznego rodzaju unii”.
Ci ludzie doskonale znali wplywy bankierow i ich ambicje, dlatego tak zostala skonstruowana np konstytucja USA, ktora nie jest przestrzegana.

Uczmy sie na bledach. Widzicie co sie dzieje w USA, gdzie obywatel (jego glos) jest ignorowany.
Polecam w tym momencie film “usa from freedom to facism”- ameryka, od wolnosci do faszyzmu, znakomitego rezysera Aarona Russo.
W Unii bedzie DOKLADNIE tak samo. Dlatego Bruksela NIE MOZE miec tak wielkiej wladzy.
Bo wtedy przekrety typu nielegalny podatek dochodowy nakladany przez IRS w usa, beda nagminnie kopiowane w Unii.

*wszystkie brakujace linki zamieszcze pozniej, gdyz mam je zapisane na laptopie

__

VIP
fronki

2009-01-01 14:42:30

masz blad juz na samym poczatku “Nigdzie nie pisalo, ze polska musi przyjac euro”

więcej nie czytam kkthxbb

zakładam też ze i to co napisałes o zahamowaniu wzrostu jest wyssane z palca ale nie znam na pamiec danych wiec Ci to daruje, a nie mam czasu na google bo ty i tak nic zadnych wniosków nie wyciagasz z dyskusji.

__

Użytkownik
qwe

2009-01-01 14:56:10

masz blad juz na samym poczatku “Nigdzie nie pisalo, ze polska musi przyjac euro”

Mialo byc “nigdzie nie pisalo, ze polska musi przyjac eurokonstytucje” myslalem jeszcze gdzies tam o euro i napisalem euro

ten sam blad zrobilem na koncu, jesli chodzi o Slowacje, przeciez to Ukrainie zakrecili gaz a Slowacja posluguje sie euro(juz usuniete)

zakładam też ze i to co napisałes o zahamowaniu wzrostu jest wyssane z palc
No i wlasnie tym udowodniles, ze go**o masz pojecie o tym co sie dzieje na swiecie :D
Przejrzalem Cie juz wczesniej, wystarczy troche poczytac i CALA te twoje wpisy mozna latwo podwazyc.

a ale nie znam na pamiec danych wiec Ci to daruje
no tak, z tego co wiadac to nawet ich nie czytasz -.-

a nie mam czasu na google bo ty i tak nic zadnych wniosków nie wyciagasz z dyskusji.
Jak nie wyciagam, wyciagam. Jakies konkrety czy biadolenie (łolaboga) by fronki?

heheh, jak na studenta prawa to glupio gadasz (jak typowy pan wazniak).
Stary wyluzuj, Uniwersytet Warszawski to srednia uczelnia, a zdajac jeszcze prawo na 3+ (tak chyba mowiles) nie oznacza wcale, ze musisz byc taki arogancki.

__

VIP
fronki

2009-01-01 15:06:36

http://www.mrf.pl/images/editor/5_2007/5_2007_aktualnosci9.gif

wyjasnic Ci oznaczenia czy lapiesz sam?

“No i wlasnie tym udowodniles, ze go**o masz pojecie o tym co sie dzieje na swiecie :D
Przejrzalem Cie juz wczesniej, wystarczy troche poczytac i CALA te twoje wpisy mozna latwo podwazyc”

podwaz to -> wzrost w strefie euro w latach po wprowadzniu euro :)

czyli co? Twoj mega dlugi post z ktorego przeczytalem dwa pierwsze akapity i oba są merytorycznie błedne.

i ty chcesz zeby to czytal dalej?

litosci

__

Użytkownik
klawisz

2009-01-01 15:07:40

Bo jest troszku głupi ;]

moj ostatni post, nie bede dyskutował z ludzi nie odróżniającymi referendum od badania.

wiecej ksiazek mniej komuptera, serio....

Jak to ma się do tego co napisałem w odpowiedzi na Twój post?

__

Użytkownik
qwe

2009-01-01 15:11:32

@fronki
hhahaha
No wlasnie chyba nie rozumiesz co pisze :D

Po cholere mi wklejasz ta tabelke?? Co ona ma mi wyjasnic??
Przeczytaj jeszcze raz co napisalem bo chyba cos Ci sie pomylilo ;)
oj fronki, fronki

wybaczam Ci ten blad

edit: aha i jak juz podajesz jakies wykresy to postaraj sie znalezc rowniez jakies aktualne w tym z 2008 roku

__

VIP
fronki

2009-01-01 15:14:04

to nie byla odpowiedz do Ciebie klawisz, tutaj moge Cie tylko odeslac do oficjalnego stanowiska tej sieci kablowej - tam masz wszystko napisane i wyjasnione. ok?

to normlane ze jak cos wypada z oferty wprowadzasz substytut, pech chciał ze trafiło na telewizje hołownii

__

Użytkownik
qwe

2009-01-01 15:24:31

w takim razie
“moj ostatni post, nie bede dyskutował z ludzi nie odróżniającymi referendum od badania. " bylo skierowane do mnie?? :D

Sorry ale ja odrozniam referendum od badania, nie wiem skad taka mysl, ze moglo by byc inaczej.
Nadinterpretujesz tekst czytany.

Nie rozmawiam osob nie rozumiejacych tekstu czytanego.
Fronki jestes tak zadufany w sobie, ze az zal patrzec.

Ja mam doswiadczenia z ludzmi z wielkij branzy m.in ludzmi od live nation i dc site i wiem jak ta unia kradnie im pieniadze :D
Siedz sobie dalej w tej Warszawie, zarabiaj 2000zl i wegetuj do konca zycia myslac, ze jestes kims wielkim :D

Lubie Cie Fronki, byc moze w 4 oczy wygladalo by to zupelnie inaczej, bo ludzie inaczej zachowuja sie na necie a inaczej w realu.
Anyway powinienes cos wiecej napisac niz tylko burknac pod nosem i strzelajac focha ;D
Moze brak argumentow, zeby podwazyc cokolwiek napisanego dalej.
Przyczepiles sie do mojej pomylki w 1 zdaniu (chyba) i udajesz wazniaka.

Sam popelniles ze 100 bledow (ktore Ci wybaczylem) i doskonale pamietam, ze jak wytknalem Ci JEDEN
to sie niemal nie poplakales :(

powiem Ci cos szczerze od serca:

Unia Europejska to go***o w ogole nie potrzebne mi do zycia, tak samo jak panstwowa biurokracja.
Co wiecej, unia europejska PRZESZKADZA mi w prowadzeniu interesow, mimo ze robie to uczciwie i legalnie (wlasciwie nie ma czegos takiego nielegalne, nielagalna to jest np sprzedaz narkotykow).

I tu wlasnie sie roznimy. Ja sie ucze zaocznie i prowadze czasami dochodowy interes (ot tak jak potrzebuje wiecej $) i Ty siedzisz w wawie i sleczysz nad ksiazka do Unii Europejskiej.
Oczywiscie Unia NIEKTORYM pomaga w interesach, czesto w sposob nieuczciwy (jakies ku**a doplaty dla mojej konkurencji??? z jakiego powodu??_).
Zasady rynku sa bardzo proste, jednak sztucznie skomplikowane przez biurokracje polska a teraz na dodatek biurokracje unijna (oplacana z moich pieniedzy?)

Czy ktokolwiek z panstwa wystawil mi rachunek NA CO POSZLY MOJE PIENIADZE??

Fronki wiem, ze ty lubisz zlodzei, najlepiej daj im od razu cala wyplate i narzekaj, ze tak malo zarabiasz.
Czcij swoich zbawcow z Unii. Ja zadnego zbawcy nie potrzebuje.
Sam sobie lepiej poradze.
Jak to mowil bodajze Milton Friedman jesli ktos chce Ci pomoc w interesach to bierz nogi za pas i uciekaj.
To sie tyczy zwlascza nowego pomyslu “upadłości konsumenckiej”.
Pewnie wiesz co to jest, uczyli Cie w tej smiesznej szkole, ale nie masz ZADNEGO pojecia jak to dziala w rzeczywistosci i jakie sa tego konsekwencje.
Tak wlasnie caly ten system dziala, ze jedna osoba nigdy nie zna prawdy do konca. Dlatego ten moloch moze istniec. Ty oczywiscie dales sie oglupic i w to wciagnac (a podobno uwazasz sie za inteligentnego, bahaha).

Co to Fronki moze wypowiesz sie na temat upadłości konsumenckiej ???:D
Z tym, ze znam osobe ktora miala w tym praktyke.

__

VIP
fronki

2009-01-01 15:28:01

"napzord
Użytkownik

2009-01-01 13:55:10
Te badania byly w 2003 tak? Hmm...szmat czasu temu. Chciałem zauważyć iż świadomość społeczeństwa rośnie wiec te sasystyki () już nie są aż tak aktualne. Prawda jest taka ze gdyby nie internet to dalej myślałbym jak większość polskiego społeczeństwa z prostej przyczyny. TV kłamie, kreuje opinie itd. A internet to prawda. Także im szybciej zinternetyzujemy nasz kraj tym szybciej. Peace and Love Kiedyś byłem za UE teraz jestem przeciw.
qwe załóż jakiś ciekawy temat prosze :]”

teraz wiesz do kogo to bylo skierowane?

rr zrob cos z tym forum bo tu sie nawet nie da dyskutowac

qwe: skad wiesz co robie z warszawie, ile zarabiam czy wegetuje czy nie i w koncu co mysle?

jedną zagadkę Ci rozwiąże i powiem :)

mysle ze nie masz pojecia o czym mowisz; nie czytales traktatu (ani akcesyjnego ani z mastricht), nie wiesz nic o euro, nie znasz warunków konwergencji, do czego zmusza nas acquis communautaire i na czym polega wspólna waluta - jednym słowem nie masz żadnych podstaw merytorycznych do dyskusji na ten temat :)

eot

__

Użytkownik
qwe

2009-01-01 16:02:07

@ Fronki

A wiec czesc mojego postu wyzej jednak byla mylna bo nie pisales do mnie :D
Swietne te nowe esports, takiego zamieszania to dawno nie widzialem :D

"
mysle ze nie masz pojecia o czym mowisz; nie czytales traktatu (ani akcesyjnego ani z mastricht), nie wiesz nic o euro, nie znasz warunków konwergencji, do czego zmusza nas acquis communautaire i na czym polega wspólna waluta - jednym słowem nie masz żadnych podstaw merytorycznych do dyskusji na ten temat :) "

Mysle, mysle. Myslec to sobie mozesz :D Na tez mysle pare rzeczy na Twoj temat, przeczytaj post wyzej, edytowale go.

“mysle ze nie masz pojecia o czym mowisz”
konkretnie? Mozliwe, ze na jakies zadnienia nie mam do konca pojecia (po czesci mam)
Sorry nie jestem prawnikiem ani eurofanem. Wiem co sie dzieje w np Niemczech, Francji i Wloszech i nie zamydlisz mi oczu jakimis statystykami itp.
Na wprowadzeniu euro ucierpialy niektore kraje (na 80% wiem jakie, ale wole doczytac, zebys znowu sie nie doczepic choc to nie ma tutaj znaczenia (ty i tak to ignorujesz, pff) )
To samo bedzie w polsce, Zreszta juz na TVN leca newsy typu “O ile euro zawyży nam ceny?" :D

A ty pewnie dalej skaczesz z radosci jak podaja Ci statystyki, ze wzrosly place polakow :D
Stary, wyjdz troche do ludzi i porozmawiaj a zobaczysz swiat taki, jakim jest naprawde. Nikomu nie zyje sie lepiej, wrecz przeciwnie, jest coraz mniej pieniedzy na cokolwiek. KAZDY to odczuwa.

Ze co?? Ze kiedys ludzi nie bylo by stac na takiego Ipone’a ??
Kiedys to ludzie mieli wlasne samoloty (vide 1wsza wojna swiatowa) i kazdy mial swoj dom i gospodarstwo bez zaciagania kredytow.
Poczytaj o ameryce 18 i 19sto wiecznej. Tak powinno wygladac panstwo. Moze zanegujesz to?? :D

nie czytales traktatu (ani akcesyjnego ani z mastricht)
akcesyjnego nie czytalem, bo w du**e za przeproszeniem to mialem. Media (wtedy jeszcze czasami ogladalem) taka sieke z mozgu mi zrobily, ze nie uznalem tego za nic niebezpiecznego.
Traktat Lizbonski to z kolei jakies go***ny zbior poprawek i aneksow zapisany w taki sposob, ze odechciewa sie w ogole na to czytac.
Ten z mastricht po czesci czytalem (nigdy w calosci, jakos nie moge sie do tego zabrac, ty sie tego uczysz wiec MUSIALES przeczytac).

nie wiesz nic o euro
A ty nie masz glowy. Zgadlem?? O euro troche wiecej niz troche WIEM. Wiem tyle ile narazie powinienem wiedziec, wiem jakie oddzialywanie na rynek ma, mialo i bedzie miec. Smiem twierdzic, ze w paru kwestiach o euro wiem wiecej niz Ty, byc moze tylko w paru (2-3?) ale zawsze cos.

nie znasz warunków konwergencji, do czego zmusza nas acquis communautaire i na czym polega wspólna waluta - jednym słowem nie masz żadnych podstaw merytorycznych do dyskusji na ten temat :

To teraz ja Ci cos powiem. Moge sie oczytac o tym wszystkim co mowisz, tej teorii itp itd. i w przylosci na pewno to zrobie.
Narazie wypowiadam sie jako ZWYKLY obywatel, bo to ZWYKLI ludzie tworza to panstwo a nie jacys ku***a prawnicy i inne zbedne dziadostwo.

Prawo powinno byc proste jak budowa cepa, tymczasem CELOWO tak je komplikuja, ze zwykla osoba nie jest w stanie go zrozumiec, dlatego zatrudniaja PRAWNIKOW.
Taki wlasnie chory swiat nam rosnie. I roznica miedzy nami jest taka, ze ty przyjmujesz go takim jaki jest, bez zastanowienia, ja go odrzucam. Bo widze, ze jest chory i kazdy moze to dostrzec.

2) Ty mi bedziesz mowil w jakich kwestiach moge sie wypowiadac a jakich nie??
Spier***aj do III Rzeszy, albo do Korei Polnocnej. Tam wlasnie obywatel nie moze sie wypowiadac na zaden temat. I widocznie ty to wspierasz. Co pozniej? Moze zakazesz mi jeszcze rozmowy ze znajomymi na temat Unii w domu bo co my takie szare myszki wiemy??

Bron dalej siebie, ale wystarczy konstytucja i kilka zapisow prawnych a swiat stalby sie lepszy, prostszy a ludzie dyllomami prawnika by sobie dupe podcierali.

Probujesz mi wmowic (i nie tylko), ze ta Unia taka zla nie jest.
Go***o prawda, poczytaj troche historii, a nie sleczysz tylko nad ksiazkami z prawa bo juz jedno USA starczy. Oczywiscie Ty tego nie dostrzegasz i dalej probujesz myslec, ze wszystko idzie w dobrym kierunku.

Nie bede sie z Toba klocil bo nie ma sensu. Zobaczymy za 20-30 lat.
Wez pod uwage jak zalosnie Unia wyglada teraz (rownia pochyla w dol) a jak wygladala by gospodarka oparta o WOLNY rynek i standard zlota.
Trzeba isc w tym kierunku, Ty wybierasz Unie.

Dziekuje, bo z takimi oszolomami nie rozmawiam... :(

__

Użytkownik
buzzek

2009-01-01 21:54:07

po tym jak jako przykład, na to że rezultatem roztopienia się lodowców będzie OBNIŻENIE poziomu wód, podałeś “eksperyment” korwina-mikke mówiąc o tym poważnie, Twoje wywody i poglądy to już dla mnie tylko kiepski żart, no ale każdy ma do nich prawo ;)

__

Użytkownik
qwe

2009-01-01 23:21:07

@buzek
eksperyment korwina jest jak najbardziej powazny :O

w profilu widze, ze masz 16 lat. Tak sie wlasnie zastanawiam czy nie jestes ta osoba, ktora skompromitowala sie na esports jesli chodzi o podstawowe prawa fizyki (az poszukam w archiwum) :D

edit

TADAM znalazlem
http://74.125.77.132/search?q=cache:MLGHO1ii1ygJ:www.esport.pl/%3Fid%3Dpost%26post_id%3D1879647209+buzek+esports+qwe&hl=pl&ct=clnk&cd=5&gl=pl&client=firefox-a
:DDDDDDDDDDDDDDDD
Czlowieku ja Twoja osobe uznaje jako JEDEN WIELKI ZART :D

(koniec edita)

Niektorzy burza sie by wrzucic lod PO napelnieniu naczycia woda.
Ja zrobie inaczej. Napelnij miske z woda, wloz do zamrazalnika na 4 godziny.
Po wyjeciu lod bedzie wystawal NAD poziom naczynia (plywajac jednoczesnie po niezamarznietej wodzie jesli nie wstawisz naczynia na zbyt dlugi okres). Teraz postaw naczycie w cieplym miejscu, wroc za 5h.
Poziom wody wrocil do normy. Roztopienie lodowcow NIC nie da.

Jednemu z czolowych dzialaczy greenpeace zadano pytanie czy cos sie zmieni jesli obnizy sie temperatura z 40 na 35 stopni ponizej zera. Nie potrafil na to odpowiedziec.

Podalb ys chociaz przyklad, ze ten eksperyment korwina jest zly. Potrafisz sobie tyllko burczec pod nosem? Na taki wysilek tylko cie stac?? :D

Co do eksperymentu Korwina, byl on przeprowadzany w studiu jakiejs telewizji w obecnosci “czlowieka od zmian klimatu”. On jakos wzial ten eksperyment na powaznie. Czepiaj sie jego.

A co do moich wywodow i pogladow jako kiepski zart. Jakos kazdy kto mnie spotka w real life bardzo mnie lubi, szczerze mowiac nie mam ZADNYCH wrogow. Jesli odpowiednio wytlumacze moje poglady to niemal kazdy (niezaleznie czy z polski czy z anglii, czy ze slaska czy z lodzi) sie z nimi w wiekszosci zgadza, wiec cos w tym jest.

Kiepski zart to krytykowanie kogokolwiek bez podania przyczyny.
Wysil sie chociaz i napisz cos wiecej.
Serio, wkurzaja mnie takie .... jak Ty, bo za cholere NIC wiecej nie napiszesz niz “zle, ble, niedobrze”.
:|

__

Użytkownik
qwe

2009-01-01 23:38:14

@Fronki
podwaz to -> wzrost w strefie euro w latach po wprowadzniu euro

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,69866,5992089,Trichet__Wzrost_gospodarczy_w_strefie_euro_moze_byc.html
http://www.pafere.org/index.php?option=com_content&task=view&id=242&Itemid=2
Fronki do Ciebie to ja sil nie mam. Katujesz mnie jakimis statystykami ktore sa UWAGA UWAGA do konca 2007 roku. Go***o mnie obchodza jakies statystyki ze sredniowiecza :D
Poza tym sa tak nierownomierne i co najwazniejsze- NISKIE. Polska obecnie ma wzrost na poziomie 5,5%.
I pewnie utrzymywalo by sie to, gdyby nie ten sztucznie napedzany kryzys (polecam tutaj lekture Rona Paula, jesli znasz angielski).
Z czym Ty do ludzi :D
Wprowadzenie euro tylko nas spowolni. Zniszczy konkurencyjnosc walut.
Ok w tej chwili jestem gotow sie o cos zalozyc, ze polska MOOOCNO zwolni po wprowadzeniu euro.
Jesli jestes taki pewien swoich tez to powinienes sie zalozyc bez dwoch zdan.

Pokaz mi wzrost z 2008 roku manipulancie.

Pokazujesz mi stare statystyki i karzesz mi podwazyc twoja teze??
Listosci...

Ponadto ja oczekuje wzrostu gospodarczego jak w XIX wiecznej ameryce, gdzie rynek byl wolny, a Ty mi sadzisz jakies 3% i szczerzysz kly, ze to dobrze. Az chcialo by sie napisac “idz sie lecz czlowieku”.

Edit:
ja tez Ci cos dam Fronki
podwaz to: W wiekszosci krajow po przyjeciu euro ceny zostaly zaokraglone w gore i ludziom sie pogorszylo.

Ja opieram sie na faktach (bo liczy sie dobro ludzi), ty mi wpieprzasz jakies smieszne talelki ktore NIJAK nie maja sie do stardardu zycia obywateli. Wyjedz do Rosji to moja rada.

powodzenia w zarabianiu 300-400 euro po 2012 ;)

__

Użytkownik
wysoki0015

2009-01-02 00:46:35

No własnie fronki a co z inflacja?? Niektóre państwa, ktore przyjmują euro notują drastyczny wzrost inflacji.
To samo bedzie ze Słowacją. Piszesz, ze qwe nie ma żadnych podstaw metytorycznych do dyskusji a sam kłamiesz, omijasz ważne fakty (jak np. inflacja) i pokazujesz nieaktualne tabele.
Moi profesorowie na stosunkach międzynarowowych na SGH w Warszawie zgodnie twierdzą, ze euro mocno spowolni gospodarkę.

Nie wiem skąd sie urwałeś, ale mam wrażenie, że probujesz utożsamiać sie z polską inteligencją ale szczerze to baaardzo daleko Wam do niej. Do qwe nie mam żalu bo pisze z poziomu zwykłego zjadacza chleba, ale Ty o ile dobrze doczytalem studiujesz prawo europejskie, więc jako “specjalista” nie wypisuj więcej takich bzdur i nie zakrzywiaj faktów na swoją stronę.

Jeśli chcesz się dalej kłocić to może wkleję temat pracy doktoranckiej mojego przyjaciela na temat zagrożeń niesionych przez wprowadzanie euro? Przeczytasz, zobaczysz jakie głupoty tutaj powypisywaliście i może wyciągniesz wnioski.

Szkoda, że teraz student to zwykły kretyn szkolony jak bydło, pies na potrzeby policji, rośnie poźniej taka pseudowykształcona kadra specjalistów.

Gdzie studiujesz/studiowałes? Pytam z ciekawości bo na SGH byś nawet roku nie zaliczył, ale kto wie.
Poziom nauki z roku na rok jest coraz niższy, niedługo siędnie dna jak w Anglii.

Do qwe: w spiskową teorie dziejów wierzę, moja dziewczyna skończyła historie na AGH, opowiadała mi trochę na te tematy. Sam jakies 5 lat temu zacząłem dostrzegać, ze coś na tym świecie jest nie tak. W pewnym momencie wydawało mi się, że żyje w jakimś matriksie otoczony kłamstwami.
Wiem bardzo duzo na tematy co stanie sie w przyszłości z Unią Europejska (wiedziałeś np o tym, ze zostanie podzielona na ekoregiony?). Daj mi jakis kontakt do siebie bo widzę, że jesteś głodny wiedzy :)

Podczepiam się do pytania do Fronkiego:
jak skomentujesz to
http://www.pafere.org/index.php?option=com_content&task=view&id=242&Itemid=2
??
Z ciekawości chce po prostu zobaczyć jak wygląda Twoja realna wiedza.
Będzie źle, bardzo źle, już niedługo...

__

Użytkownik
qwe

2009-01-02 01:02:48

wysoki wyslalem Ci maila.

Co do Fronkiego

Klaus napisal:

“Nawet ci analitycy, których ocena strefy euro jest jednoznacznie pozytywna przyznają, że przez pierwszych 10 lat swojego istnienia strefa euro nie przeszła przez żaden poważny kryzys, który wystawiłby tę walutę na próbę. Takie próby jednak przyjdą.“

Przyszedl kryzys i Unia lezy, wzrost w 2009 bedzie pewnie minusowy :D
Po prostu śmieszny jestes. Zadego prawa nie studiuje a potrafie podac bardziej trafne argumenty od Ciebie :D

“Wspólna polityka monetarna jej w tym nie pomoże.
Kraje członkowskie już różnie reagują
-na aprecjację euro wobec dolara,
-rosnące koszty energii, żywności i surowców,
- oraz konkurencję ze strony Azji.
Możemy oczekiwać, że politycy, chcący skierować
niezadowolenie obywateli na inne tory,
-będą zwiększać presję na EBC,
--by ten dostosował politykę monetarną do potrzeb
największych i najbardziej wpływowych państw strefy euro.“

Vaclaw Klaus

pozyjemy zobaczymy.
Narazie UE martwi sie o zmiany klimatyczne (dziwne, ze zapomnieli juz o dziurze ozonowej, ukradziono kase, wiec teraz trzeba zrobic nastepny przekret) to jest ich priorytet.
Mam nadzieje, ze unia sie rozsypie bo wszystko na to wskazuje.

edit
polecam mocno ten wpis
http://korwin-mikke.blog.onet.pl/2,ID357186303,index.html (jest tak dobry, ze umiescili go w po czesci w newsach onetu)

trudno sie z tym niezgodzic

podsumuje to pewnym ciekawym komentarzem

“niestety
ten pan ma rację, ....socjalizm jest podobny terrorysty...terrorysta zmusza innych do tego co sam uważa za najlepsze....robi to bez oglądania się na skutki....zabiera jednym by samemu żyć jak pan....kradnie to co do niego nie należy.....znajduje słabego i w dziesięciu go kopią ...albo wsadza bombę do samolotu.......najgorsze jest to że większość to popiera....oni jak głupie barany zgadzają się z tym żeby zabrać pracowitemu stolarzowi i dać leniwemu któremu nie chce się robić.....widać stąd jasno,że idzie koniec......“

__

Użytkownik
qwe

2009-01-02 20:31:45

1 stycznia 2009 roku Rosja zakreca gaz Ukrainie.

Związek Socjalistycznych Republik Europejskich, w skrocie UE swoje stanowisko w tej sprawie przyjela jako neutralne, tlumaczac, ze jest to problem pomiedzy Ukraina a Rosja.

Fajnie, nie jestes w UE, to UE ma Cie w du**e. Jestes w UE, UE tez ma Cie w du**e ale chociaz przynajmniej probuje dawac pozory, ze slucha.

Jak wiemy w tym polroczu Czechy z prezydentem Vaclawem Klausem na czele, przejmuja przywodctwo w tym bagnie. Sprzeciwial sie temu mocno prezydent Sarkozy.
A tutaj nawet news o tym co sadzi Bruksela o tym przywodztwie

http://wiadomosci.onet.pl/1889648,12,item.html - “Czechy rządzą w UE - trudno o coś gorszego”
Juz sam tytul mowi nam jak Unia traktuje swoich czlonkow. Demokracja? Jaka demokracja.
UE to totalitaryzm, jeszcze nie tak mocno odczuwalny bo nie podpisano traktatu reformujacego (wychwalanego tak mocno przez Fronkiego, on chyba sam nie wie co sie na swiecie dzieje, jest slepo zapatrzony w swoj kierunek studiow, troche rozsadku kolego).

Oczywiscie Klaus, od razu, jak przystalo na normalnego czlowieka, od razu wezwal do narady w tej sprawie
http://wiadomosci.onet.pl/1889856,12,item.html

Co ciekawe, na internecie znalezc mozna ostatnio zapis rozmowy na europejskich salonach.
Cos wrecz szokujacego (Fronki chyba jest lewicowcem, ze popiera w ogole to g***o).

“Czytajcie! O tym nie usłyszycie w polskich mediach
Jak się rozmawia na unijnych salonach? Cohn Bendit myśli, że jest nadal na paryskiej barykadzie, a irlandzki polityk ignoruje decyzję swoich rodaków. To cud, że Vaclavowi Klausowi nie puściły nerwy.

Jako pierwsi przedstawiamy w języku polskim zapis dyskusji, o której mówi cała polityczna Europa. Miała miejsce w piątek 5 grudnia w Pradze, gdzie prezydent Czech Vaclav Klaus był w skandaliczny sposób pouczany przez oficjeli Unii Europejskiej. "

http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,52042226,139845148,5974326,0,forum.html - link to zapisu rozmowy

Nie wiem jak Wy, ale ja nie mam zamiaru przylaczac swego panstwa, ktorego bronili moi dziadkowie do tej bandy oszustow i zlodzieji.
Jesli bede musial walczyc o Polsce, to powalcze, a jesli ktos stanie mi na drodze? No coz, zetne mu glowe.

__

Zbanowany
T1x

2009-01-02 20:53:45

Unia jak każde stowarzyszenie jest ładne na papierze, lecz w praktyce nie ma mowy tutaj o demokracji bo silniejszy zwycięży (ale w sumie tak jest wszędzie, więc nie ma się co dziwić). Tak jak w piłce jak i w unii rządzą układy i nigdy nie można mówić o pełnej demokracji bo czegoś takiego przy stanie dzisiejszej polityki nie da się spełnić.

Ale jedno mi się nie spodobało z twojego cytatu “Dlatego twory myslowe takie jak Fronkiego trzeba ZWALCZAC!"
Sam pisałeś o tym, że możesz mówić wszystko i wszystkim (z czym się zgadzam) ale jednocześnie chcesz zwalczać poglądy innych? To jest chore ;o

__

Użytkownik
qwe

2009-01-02 21:05:31

Pewnie, ze moze mowic o wszystkim itp, jednak chodzilo mi o to by tego nie rozsiewac, DLA NASZEGO DOBRA!
Niech sobie mysli co chce. Tylko on jest za bardzo zapatrzony w ta Unie poprzez kierunek ktory studiuje. Widac i czuc to z kilometra. Nie wiem, moze zna sie tylko na tym i nawet glupiej srubki nie potrafi przykrecic (czego jestem mocno przekonany).

__

Użytkownik
ady

2009-01-02 21:24:34

lol qwe, fronki Cie zjadł swoją wiedzą a Ty dalej ssapiesz :D

__

• 1
  • 2

Warning: getimagesize(http://www.mrf.pl/images/editor/5_2007/5_2007_aktualnosci9.gif) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 409 Conflict in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1457 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie