Użytkownik
|
Witam!
Chcialbym podpiac myszke i klawiature pod taki
http://allegro.pl/item504166634_przelacznik_usb_3_wersje_1_2_lub_3_wyjscia_wro.html
przelacznik.
Obsluguje on jednak port USB 1.1
Mam klawiature Razer Lycosa oraz mysz Razer Deathadder.
Urzadzenia pod USB 1.1 zapewniaja natezenie do 100mA, natomiast pod usb 2.0 - 500 mA
Pytanie brzmi:
Czy podlaczajac moje Razery pod ten przelacznik swiatlo wydobywajace sie z tych urzadzen nie bedzie ciemniejsze??
Probowal ktos podpiac ktores z ww. urzadzen pod port usb 1.1 jak i 2.0 ?? Czy byla jakas roznica w janosci swiecenia?
pozdrawiam
__
|
Szef
|
zobacz ile pradu oba urzadzenia ciagna moja klawa np ciagnie 100ma sama (logitech), myszka razera 200 ma wiec razem do 300 a wiec fail, zobacz na urzadzeniach na spodzie jakie moce potrzebuja, bez zasilacza dodatkowego w hubie usb mozesz miec problem na 1.1
__
|
Użytkownik
|
hmm moja ma 150mA
Widze, ze ten przelacznik ma zawnetrzne zasilacznie DC 5v (na jednym ze zdjec widac, posrodku).
Mysle ze komputer dostarczy sygnal a rozdzielacz go wzmocni choc moze sie myle, bo chyba z portu usb 1.1 nie moze wyjsc natezenie wieksze od 100mA
__
|
Użytkownik
|
ok rozwiazalem problem
W moim monitorze jest hub usb ktory jest oddzielnie zasilany, wiec niezaleznie ile urzadzen podepne natezenie pradu bedzie podawane z wbudowanego huba, usb bedzie tylko przesylal dane.
Dzieki temu moge samodzielnie zbudowac taki manualny przelacznik oparty o przedluzacze usb
__
|