Słuchawki / garo zły sprzedawca.

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
po1nt.x

2008-12-02 18:28:55

Potrzebuje słuchawek dousznych, które służyć będą do słuchania muzyki (hip-hop) lecz w bardzo dobrej jakości. Na słuchawki mogę przeznaczyć maksymalnie 80 zł, dlatego potrzebuję najlepszych w tej cenie. Najlepiej by było jeśli by były jeszcze w kolorze białym i dobrze tłumiły dźwięk z zewnątrz - po prostu w autobusie czy gdziekolwiek, chcę słyszeć muzykę a nie paplanie jakiś starych bab :)

__

Użytkownik
qwe

2008-12-02 18:51:28

huh, mialem juz nie pisac na tym serwisie.

Nie szkoda Ci sluchu?? Za pare lat naprawde mocno odczujesz sluchania poprzez sluchawki douszne.
Kup sobie jakies male nauszne.

__

VIP
Hakan

2008-12-02 19:04:20

To czy odczuje czy nie, zalezy nie w jakich sluchawkach bedzie sluchal ale jak bedzie sluchal...

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

VIP
zoom

2008-12-02 19:16:43

Również chce kupić słuchawki do mojego mp3 więc podłączam się pod temat.
Cena do 100zł.

__
Play more promode.

Użytkownik
qwe

2008-12-02 19:19:44

Zalezy od obydwu czynnikow. W sluchawkach dousznych jestes wreczn bombardowany dzwiekiem, ktory trafia bezposrednio do ucha. Normalny dzwiek jest modulowany przez malzowine uszna.
Ponadto napisal on, ze chce by sluchawki dobrze tlumily otoczenie.
Sorry ale nie ma sluchawek dousznych za cene do 80zl, ktore dobrze beda tlumic.
On chce sluchac na miescie/ w tramwaju itp. wiec cicho na pewno nie bedzie.
Na koniec dodam, ze uzywajac sluchawek dousznych trzeba naprawde cicho sluchac by nie zniszczyc sobie sluchu. Watpie, ze w miescie sa osoby sluchajace cicho muzyki (bedac na miescie ofc)

__

VIP
V!ct!M

2008-12-02 19:39:06

mam cx300 i nie trzeba glosno sluchac bo dobrze tlumia otoczenie

(zreszta nie da sie ich glosno sluchac bo sa za bardzo przebasowane :P)

__

VIP
Grmx

2008-12-02 20:59:07

ile za nie vicek? odpisz na irc albo gadu.

__

Użytkownik
po1nt.x

2008-12-02 21:18:35

cx 300 to chyba koszt 40 zł, zaś cx 500 to 90 zł. Które się bardziej opłaca wziąć? względem cena/jakość

__

VIP
samolot

2008-12-02 21:24:45

cx300 są drogie, tzw. okazje na allegro to zwyczajne chińskie podróbki :)
ja mogę polecić creative zen aurvana, niestety widzę, że w związku ze wzrostem kursu dolara kosztują koło 200zl :)

do hip hopu bym ich jednak nie polecił, bas nie jest ich najmocniejsza stroną, mają za to bardzo dobrą średnice
objawy typowe dla jednoprzetwornikowych słuchawek armaturowych - nie mają tradycyjnej membrany
(podobnie zbudowane są słuchawki do odsłuchu na scenie)

dawno się tym tematem nie interesowałem, jednak z tego co pamiętam to ludzie polecali coś takiego
http://allegro.pl/item492323629_she_9500_dokanalowe_ipod_mp3_mp4_extra_nowe.html
generalnie w tym przedziale cenowym nie ma większej różnicy, każdy model będzie miał spore wady - za 100 zł jesteś w stanie kupić znacznie lepiej grające pchełki, pozostaje pytanie czy miejskim zgiełku usłyszysz różnice :)

co do szkodliwości dla słuchu, ja słucham na 15-20/40 w skali głośności mojego playera
nie jestem ekspertem, ale moim zdaniem jest to zdrowsze niż słuchanie w słuchawkach otwartych na pełny regulator, codziennie widzę ludzi którzy swoimi słuchawkami nagłaśniają cały tramwaj. Kto słucha głośniej, ja czy oni?

słuchawki zbudowane na podobnej zasadzie do moich używają profesjonalni muzycy (wiadomo- więcej przetworników, wycisku do uszu na wymiar robione u protetyka, położę kilka tyś na stół i też będę miał :D)
nie słyszałem żeby wiązało się to utratą słuchu :)

__

Użytkownik
wiecek.

2008-12-02 22:53:51

małe sprostowanie słuchawki typu Sennheiser CX 300 to NIE słuchawki douszne, a DOKANAŁOWE, jedne z najzdrowszych dla naszego słuchu :) Co do samych słuchawek są to EPki tylko od Sennhesiera, więc nie ma sensu przepłacać. W granicach 100zł są CrossRoads MylarOne X3 chyba najlepsze słuchawki w tym przedziale cenowym - oczywiście dokanałowe.

__

Użytkownik
garo

2008-12-02 23:33:23

KLIK!

Sprzedam te słuchawki. Nowe, nieużywane, na gwarancji! Cena: 50 zł

__

VIP
Grmx

2008-12-03 00:09:22

podrobki? hm rzeczywisice cx300 mozna miec za 40zl na allegro, a w normalnych sklepach 110zl...
yyy

no to juz nie wiem jaki wziac :(

__

Użytkownik
qwe

2008-12-03 02:45:56

haha, garo w te twoje "nowe nieuzywane" to juz nie uwierze i przestrzegam kazdego by nie kupowal nic od garo.
Leci w kulki, oszukuje, bezczelnie klamie. Lepiej zebym cie w realu nie spotkal

__

Użytkownik
garo

2008-12-03 06:20:50

Żal mi Ciebie, qwe... Sprzedawałem różne rzeczy ludziom z eSp nie raz i nikt nie miał zastrzeżeń, tylko oczywiście Ty... Zastanów sie o czym ty gadasz, ja w tym czasie poszukam jakichś teorii spiskowych i zorganizuje parę rewolucji...

__

VIP
samolot

2008-12-03 09:55:23

na allegro jeśli zobaczysz aukcje z cx300 z opisem typu gwarancja rozruchowa 2 tyg., przywiezione z Niemiec/Rumunii/Pakistanu, albo w opakowaniu zastępczym typu blister, to jest niemal 100% pewności, że to są podróbki :)

oryginalne są w pudełku i gwarancją konsbudu

to samo tyczy się Sony, również b. często podrabiany sprzęt

a qwe ma racje garo, jak ty sprzedawałeś sprzęt po testach na esp jako nowy, to ja nie mam pytań :)

__

VIP
V!ct!M

2008-12-03 11:54:55

na wiekszosci for odnosnie cx300 widzialem takie wypowiedzi, jak to co napisal Ksiaze, choc dziwi mnie, ze Allegro nic nie robi z podrobami.

no i ich zakres cenowy jest b. duzy, takze nie wiadomo co jest co w rzeczywistosci. ja te swoje mam z poltora roku, kupowane w MM jako prezent, kosztowaly jakies 150 zl i szczerze mowiac, jesli sam mialbym za nie tyle placic, to bylby to raczej malo oplacalny zakup

z drugiej strony odpowiadaja mi tylko tego typu sluchawki, zwykle 'pchelki' prawie zawsze mi wypadaja z uszu, a z kolei w takich 'muszlowych' nie bede wszedzie chodzil

///
jesli to prawda z tym sprzetem po testowaniu, to naprawde zenujace postepowanie.

__

Użytkownik
wiecek.

2008-12-03 12:17:55

zanim wydacie więcej niż 30zł na słuchawki odwiedźcie forum mp3.store.pl...
niektórzy sprzedawcy to poprostu idioci i sprzedają lewe Sennheisery CX 300 za 30-40zł ale nie wszyscy, ci sprytniejsi sprzedają za taką samą wysoką cenę jak oryginalne! więc nie kierujcie się tylko ceną.

Tutaj jest poradnik jak rozpozać lewe sennki cx 300:
http://forum.mp3store.pl/index.php?showtopic=22134

__

Użytkownik
qwe

2008-12-03 13:39:27

hahah zaslaniasz sie jakimis teoriami spiskowymi?? Moze jeszcze focha strzelisz i mnie zablokujesz na esports :DDD
Koszulka byla chodzona, nie pasuje mi bo glupi nie jestem. A pognieciona byla tak mocno, ze musialem ja 2x prasowac. Nawet nie potrafiles jej zlozyc i usztywnic od srodka. Dziekuje, wiecej juz od Ciebie nie kupie.
Jak bym pokazal nasza rozmowe na gg, to by ludzie by cie chyba wysmiali.
cu

__

VIP
JamJestZuras

2008-12-03 16:00:40

To dziwne bo ja kupilem za 40 pare zlotych CX300 w blistrze i z roczna gwarancja.
Znajomy ma takie kupione w sklepie i graja tak samo.

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
wiecek.

2008-12-03 19:19:23

jaras to świadczy tylko o tym, że do audiofili się nie zaliczasz, wiesz za 40zł cięzko wyrwać oryginalne EPki, a co dopiero CX 300...

__

Użytkownik
po1nt.x

2008-12-03 20:08:05

To są oryginalne epki co nie? http://www.allegro.pl/item489605440_orginalne_sluchawki_creative_ep630_gw24mc_box_fv.html

i te ? http://www.allegro.pl/item497911710_promocja_sluchawki_creative_ep_635_earphones.html

__

Użytkownik
El-Mo

2008-12-03 20:16:10

miałem kiedyś cx300, ale zgubiłem =p teraz mam jbl-e i powiem że senki miały lepsze gumki i co za tym idzie lepiej izolowały dźwięki z zewnątrz

__

Użytkownik
wiecek.

2008-12-03 20:35:01

po1nt szukaj słuchawek z gwarancją producenta, w przypadku EP 630 jest to Creative, który udziela 24miesięcznej gwarancji na tej aukcji jest taka gwarancja:
http://allegro.pl/item494729708_sluchawki_creative_ep_630_box_do_mp3_wwa_gw_2lata.html

__

VIP
samolot

2008-12-03 20:37:41

lepiej kupic w sklepie :D

np. tu

http://proline.pl/sklep.php?prodid=CT+EP-630

kupowałem tu moje zen aurvana, raczej na podróbki nie masz co liczyć :D

__

VIP
JamJestZuras

2008-12-03 21:13:52

wiecek to moze jestem jakis kur*a dziwny, ale skoro w salonach audio i przy ich marzach cx300 kosztuja 100 zl, to cena 40 zl nie stanowi problemu, koszt wyprodukowania takich sluchawek to marne grosze, wystarczy, ze ktos umiejetnie omija posrednikow. Dostalem blister i gwarancje i jak mowilem porownalem sobie z zakupionymi w salonie. I sram na audiofili, zyje muzyka a nie pogarda dla tych, ktorzy nie widza potrzeby do wydawania poteznej kwoty, zeby jarac sie dobrze odtworzonymi skrzypcami. Wiesz, niech zyja sobie w najlepsze, ale z tych, ktorych znam osobiscie, prawie kazdy zgubil po drodze 'muzyke'.

Osobiscie nie zycze sobie przypisywania mi okreslenia audiofila, to, ze smacznie zyje muzyką to inna sprawa.

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
wiecek.

2008-12-03 22:29:14

jaras widzę, że nie uważnie czytałeś mój post, napisałem, że NIE należysz najwyraźniej do audiofilii, więc nie wyskakuj że wyzywam Cię od audiofilii :D co do twoich słuchawek to... jeśli masz gwarancje Konsbud HiFi i kupiłeś je za 40zł to gratuluję, bo normalnie oryginalne CX 300 kosztują w granicach 100-150zł.
Uwierz, że te słuchawki z allegro za 40-50zł z gwarancją sklepową to w 99% podróbki, gwarancja Sennheisera nie jest międzynarodowa, w Polsce oryginalne sennki z gwarancją pochodzą z jednego źródła KONSBUD HIFI!
poczytaj sobie:
http://pasjadzwieku.pl/pl/static/shoppage?pageid=11076

__

Użytkownik
qwe

2008-12-04 04:01:29

"prawie kazdy zgubil po drodze 'muzyke'. " i tu sie mylisz
Audiofil to zupelnie inny typ osoby, on delektuje sie szczegolami.
Co do zgubienia muzyki- uwazam, ze to wlasnie 99% ludzi zatracilo muzyke po slucha metalu i popu oraz rapu.
Muzyka to granie i spiew przy ognisku na gitarze/bebnach itp.
taki 50cent ma tyle wspolnego z muzyka co ja z motoryzacja (doda, feel i inne badziewia to samo)

__

Użytkownik
Linkin

2008-12-04 06:50:08

a ja posiadam KOSS SPARK PLUG. bardzo fajne, duzy bas, dla mnie fajny, inni moga powiedziec ze za duzy :) no i tak wygluszaja otoczenie ze przy wylaczonym dzwieku malo co slychac..

__

VIP
JamJestZuras

2008-12-04 14:20:29

Nie narzucaj qwe swojej definicji innym, gowno wiesz o rapie, ja gowno wiem o metalu ale nigdy nie powiem, ze tam nie ma muzyki, oni widza w tym cos innego. Dla mnie kazdy, kto ogranicza sie do stereotypu, ze rap, metal to bzdet jest ograniczonym nie wartym uwagi czlowiekiem, zaliczasz sie, rap ma sie dobrze, ogolnie muzyka ma sie dobrze. O popie sie nie wypowiadam, bo osobiscie dziala mi na nerwy.

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
qwe

2008-12-04 14:34:14

"Nie narzucaj qwe swojej definicji innym, gowno wiesz o rapie,"

no wiem troche wiecej niz Ci sie zdaje...

"ja gowno wiem o metalu ale nigdy nie powiem, ze tam nie ma muzyki, oni widza w tym cos innego"

Widac, ze go*** wiesz kim sa audiofile. Audiofil moze sluchac nawet Britney Spears. Audiofil stawia na JAKOSC odtwarzanego dziwieku.
Ja slucham wszystkiego, od rapu, popu, klasycznej do metalu i techno. Jednak jestem audiofilem-amatorem.
I kto tu narzuca "swoje definicje"?

Dla mnie kazdy, kto ogranicza sie do stereotypu, ze rap, metal to bzdet jest ograniczonym nie wartym uwagi czlowiekiem, zaliczasz sie,

pfff, tak, sluchanie kazdego rodzaju muzyki to dopiero ograniczenie, wez czlowieku...
Zadam Ci pytanie: czy wg Ciebie sluchacze Disco Polo to ograniczeni ludzie??

"rap ma sie dobrze,"
hahahaha, dobry zart, wklej go do Best Dowpic Ever

ogolnie muzyka ma sie dobrze.
hahahahaha, nie no rzeczywiscie Ty nie jestes ograniczony...
Muzyka ma sie gorzej niz kiedykolwiek (zalezy dla kogo, dla niewyzytych nastolaktow ma sie bardzo dobrze...)

"O popie sie nie wypowiadam, bo osobiscie dziala mi na nerwy."
Pop to moze byl 10-15 lat temu. Teraz to jest go***o, ktore jednym uchem wlatuje, drugim wylatuje.
Piosenki ktorymi sie zachwycasz a ktore po zdjeciu z list przebojow po tygodniu zapominasz.
Pop przesiaknal niemal kazdy rodzaj muzyki. Podaj mi jakies naprawde dobre kawalki, ktore wyszly w tym roku. Moze jest ich pare (Tibmerland itp to smiech jest a nie prawdziwa muzyka)

__

Użytkownik
campR

2008-12-04 14:38:53

Zaj**iscie polecam Sony MDR-EX082. Mam je, maja mega ultra bass i miazdza. Testowalem z Sennkami CX-400 i sluchawami iPoda to Sony wygrywaja w przedbiegach.

__

Użytkownik
nephit

2008-12-04 15:22:27

"Muzyka to granie i spiew przy ognisku na gitarze/bebnach itp."

Jakie to slodkie.

Ze sluchawek smialo moge polecic dokanalowe she 9500, w kazdym razie jezeli chodzi o ten przedzial cenowy (w saturnie kupilem za 80zl). No i jak ktos wyzej wspomnial warto w takich sprawach odwiedzic forum.mp3store.pl.

__

Użytkownik
ezekiel

2008-12-04 15:51:21

za 140zl mozna czasami na allegro wychaczyc JBL 220, ludzie przywoza je ze stanow bo tam kosztuja grosze (kumpel kupil 5 opakowan na sprzedaz). A tych dokow chyba nic nie pobije... Mam je i jeszcze dla sprawdzenia wzialem d-jays ale narazie malo ich sluchalem wiec sie nie wypowiadam.

__

VIP
JamJestZuras

2008-12-04 16:31:11

zapomnialem, ze qwe ty wiesz wszystko (jak moglem zapomniec ;o)

rap ma sie dobrze
mnostwo ludzi przytaknie, byly juz dyskusje na ten temat

w dupie mam polemike bo
1) mam cie w dupie
2) patrz pkt. 1
3) patrz pkt. 2

tak samo jak mam w dupie teorie spiskowe, ciebie (patrz pkt. 1,2,3), mam w dupie audiofili, mam w dupie czepianie sie szczegolow (patrz mam w dupie audiofili), ogolnie mam duzo rzeczy w dupie, nie narzekam na swoj los, ciesze sie jak cholera zyciem i widocznie rzadzaca elita mna manipiluje bo MAM JA W DUPIE, w dupie mam twoj marny tekst o best dowcip ever, to, ze tak napisales swiadczny ze w dupie byles i gowno widziales jezeli chodzi o polski rap, o innym sie nie wypowiem, bo slabo sie orientuje w obcojezycznych poczynaniach, ale skoro w polsce sobie wszyscy radza, za granica nie powinno byc gorzej. i tak sie pewnie zaraz dowiem gdzie nie byles, czego nie slyszales. nawracaj ludzi w najlepsze ;d

rap ma sie dobrze, zreszta co ja bede pisal, szkoda czasu ;D ma sie dobrze, na sluchawkach jest luz ;) puenta jest to, ze nie “obrazam cie”. Po prostu mam cie w dupie i nie jestem odosobnionym przypadkiem. kazdy juz ma z ciebie beke ;D

A tego ogniska nie komentuje, ciesze sie, ze nie mam znajomych, ktorzy wala na bebnach przy ognisku ;D

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
garo

2008-12-04 19:51:23

Jaras, przybij kufla :) Pozdro

__

Użytkownik
qzk

2008-12-04 20:49:43

Jak już ktoś tam wcześniej napisał naprawdę jbl220 sa godne polecenia, fakt trochę trzeba dać nawet za te ze stanów ale naprawdę warto. Byłem w posiadaniu serii EX z sony i tutaj też mogę polecić bo słuchawki z gumową konstrukcja są nie do zajechania.

__

Użytkownik
qwe

2008-12-05 01:57:31

"zapomnialem, ze qwe ty wiesz wszystko (jak moglem zapomniec ;o)"

pffff
zajrzyj na zal.ru

“rap ma sie dobrze
mnostwo ludzi przytaknie, byly juz dyskusje na ten temat”

ta ja przegladalem niejedno forum i gadalem z niejedna osoba i mowili co innego. Oczywiscie mowie o tych co sluchali KIEDYS rapu a nie nowicjusze.
Rap siega powoli dna.

“w dupie mam polemike bo
1) mam cie w dupie
2) patrz pkt. 1
3) patrz pkt. 2

Ja ciebie tez prostaku

tak samo jak mam w dupie teorie spiskowe,
hahah i po cholere wyjezdzasz tu z teoriami spiskowymi prymitywie???
czlowieku gadamy tu o muzyce a ty zaczynasz mnie atakowac teoriami spiskowymi.
idz sie leczyc, albo odejdz od komputera bo ci mozg do konca wyzre

w dupie mam twoj marny tekst o best dowcip ever, to, ze tak napisales swiadczny ze w dupie byles i gowno widziales jezeli chodzi o polski rap,
no to chyba ty byles w dupie i gowno widziales. zaknurzyles sie w domu i myslisz, ze swiecisz.
A tekstu z best dowcip ever nie pamietam (kuzwa ale ty glupi jestes, ze w ogole takie rzeczy przywolujesz)

za granica nie powinno byc gorzej.
jest tak samo zle

i tak sie pewnie zaraz dowiem gdzie nie byles, czego nie slyszales. nawracaj ludzi w najlepsze ;d
no tak wole napisac ja niz ty, osoba ktora w dupie byla i gowno widziala...

rap ma sie dobrze, zreszta co ja bede pisal, szkoda czasu
dla Ciebie moze dobrze. przeciez ty lubisz szmelc. Sluchasz muzy w szmelcowych warunkach i ci to nie przeszkadza, zyjesz w beznadziejnych warunkach (w porownaniu z tymi w jakich moglbys zyc np w uczciwym panstwie) i ci to nie przeszkadza.
No rzeczywiscie szkoda czasu. Idz pod most.

Po prostu mam cie w dupie i nie jestem odosobnionym przypadkiem. kazdy juz ma z ciebie beke ;D
No patrz pare osob (PARE) ma mnie w dupie a cale mnostwo pisze do mnie na gg i sa w tym rowniez redaktorzy ktorzy mnie kiedys krytykowali.
No wlasnie to JA mam Ciebie w DUPIE bo piszesz nieprawde i naciagasz fakty po swojej mysli.
Mam z Ciebie beke, no naprawde, tak wielka ze na jakims PGA posmieje Ci sie w twarz, czy co tam masz na karku.

A tego ogniska nie komentuje, ciesze sie, ze nie mam znajomych, ktorzy wala na bebnach przy ognisku ;D
Jamboree 2007 chelmsford ostatni dzien, 2 francuzow przyciagnelo wiekszy tlum niz ty masz wlosow na glowie.

Idz sluchac szelcowego pop-rapu na sluchawkach za 2zl z biedronki.

Ciesze sie, ze nie mam takich znajomych jak Ty <jupi>

edit:
dodam jeszcze na koniec, zycie bedzie ci sie mniej podobalo i bedziesz mial mniej rzeczy w dupie jak dorosniesz i wyprowadzisz sie do wlasnego domu na ktory bedziesz musial zarabiac.
Bo narazie to siedzisz na garnuszku u mamy :D

__

Były Redaktor
so0fka

2008-12-05 07:36:02

agreed with jaras

__

VIP
V!ct!M

2008-12-05 16:29:38

ale napinka ;D

__

Użytkownik
n4rf

2008-12-05 19:18:56

ja tam ciekaw jestem jaka muzyka ma sie teraz dobrze
co to sluchawek to moge polecic cx300 albo ep-630

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1633 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie