Użytkownik
|
qwe, ja nie mówię o izolacji. Ja mówię o wybiórczej selekcji tego co dziecko będzie oglądać, czytać i słuchać. Masz na to wpływ. A to czy dziecko włączy telewizor pod twoją nieobecność czy nie to moim zdaniem jest też kwestia dobrego wychowania dziecka od początku. Oczywiście 100% pewności nie masz ale istnieją też inne metody ; )
Propos bajek jakie zachowałem.
- Król Lew (Najlepsza bajka na świecie!)
- Król Lew II
- Piotruś Pan
- Pocahontas
- Serię dobranocek i Myszce Miki, Kaczorze Donaldzie i Goofym.
- Królewna Śnieżka i siedmiu krasnoludków
- Aladyn
- Piękna i bestia
- Zakochany kundel
- Mała syrenka
- Toy Story
- Toy Story II
- Mulan
- Dzwonnik z Notre Dame
- Coś z serii o Kubusiu Puchatku też uchowałem
- Pinokio
- Potwory i spółka
- 101 Dalmatyńczyków (również zaje*iste)
- 102 Dalmatyńczyki (jak wyżej
- Alicja w krainie czarów
- Kopciuszek
- Bernard i Bianka
- Bambi (szukam cały czas ale trudno o legendy)
- Księga dżungli
Nie są to wszystkie tytuły jakie posiadam ale te, które akurat mi się przypomniały. Cały czas w miarę możliwości staram się powiększać tę kolekcję. W przeciwieństwie do stereotypowych amerykańskich filmów Disney nie rył tak bani jak cała reszta. Zawsze uwielbiałem jego bajki. Dodatkowo jeszcze dobranocki @ Hanna-Barbera. Królik Bugs i te sprawy.
Poza filmami mam na pawlaczu jeszcze masę książeczek z bajkami Disneya ; ) Może to i głupie takie kolekcjonowanie ale ja osobiście wolę, żeby moje dzieci wychowywały się na normalnych bajkach, tworzonych dla nich z pasją. Aktualnie takich bajek jest bardzo niewiele.
__ Sygnatura SPAM !
|
Użytkownik
|
Heh, no tak, gdybym nie przyjrzal sie dobrze tym bajkom to wybral bym te same.
Alladyn odpada (za duzo podswiadomej przemocy), Krol Lew tez, nie uwierzylbys jakie podswiadome przekazy sa w tej bajce.
Nie ma Shreka, bardzo slusznie.
Walt Disney byl masonem wysokiego stopnia wtajemniczenia i wiedzial co robi
Moze zabrzmi to glupio ale poczytaj moj KOMENTARZ #148 w temacie o GMO.
Poogladaj i poczytaj o niebezpiecznych podswiadomych przekazach w produkcji Dinsey'a (kiedys bylo ich zdecydowanie mniej niz teraz) i po prostu po takich bajkach rozmawiaj przed pojsciem spac z dzieckiem.
Aha, ja nie płakałem na Królu Lwie :(((
__
|
Użytkownik
|
Ja też nie płakałem ; )
Nie zmienia to jednak faktu, że Jego bajki moim zdaniem są dużo, dużo, dużo lepsze niż całe nadawane aktualnie ścierwo. Można je oglądać po paręset razy i się nie nudzą, a dają dziecku radochę. Powiem Ci, że ja nie wynosiłem z tych bajek takich wniosków. Raczej normalne historie.
__ Sygnatura SPAM !
|
VIP
|
johny nie ogladalem
ale shrek krol lew? jakie tam sa gorszace ukryte przekazy?
__
|
Użytkownik
|
Mnostwo. Ostatnio ogladalem szreka 3 to jesli patrzylem na to oczyma dziecka, majac jednoczesnie madrosc doroslego zauwazylem mnostwo brutalnych scen (przykladanie noza do gardla) i nie tylko. W krolu lwie?
Pamietaj, miej otwarty umysl przy tym filmie i obejrzyj go do konca.
Niektore przyklady sa glupie, inne bardzo widoczne. Ale najwazniejsze.
Zastanow sie dlaczego to slowo jest az TAK widoczne (np 5:33) albo panna z ognia (33 sek). Jest tego pelno i niektore z nich NIE MOGLY wyjsc przypadkowo. A przekaz podswiadomy polega wlasnie na tym by tego nie bylo normalnie widac! Nie masz nawet wiedziec, ze takie cos twoja podswiadomosc zarejestrowala.
http://pl.youtube.com/watch?v=1Xm1V-9xfjU
Ja nie chce tu popadac w jakie obledy itp ale po prostu w niektorych scenach widac jakby ktos celowo robil takie zabiegi graficzne by ukryc te slowa.
Co najmniej 3-4 przypadki sa naprawde podejrzane.
Krol Lew to piekna bajka i na pewno pokaze je dziecku (choc nie podobala mi sie smierc mufasy i w ogole ta walka dobra ze zlem, blee, nikt nie jest zly z natury, wiec nie przyzwyczajajamy do tego dziecka).
Co do Shreka 3 to nie mam zadnych watpliwosci. Widzialem ostatnio na wlasne oczy i ten film jest dla mnie scierwem.
Ten link http://pl.youtube.com/watch?v=33rlhJZA62c polecam szczegolnie, sam tam wypowiedzi psychologow jak i malych dzieci.
edit: spodziewam sie, ze zjedziesz mnie z blotem ale trudno. wiadomo, ze te filmy nie zrobia z dziecka mordercow, ale kroczek po kroczku, tu bajeczka, tam gazeta, tu gra, tam film i dzieje sie to co sie dzieje.
__
|
Użytkownik
|
Hahaha, wsnioskow sie nie wynosi, one przychodza z zyciem
Dzieci sie z tym oswajaja. Czy dziecko powinno widziec sceny z przemoca ktorej tak duzo jest w bajkach disneya (alladyn!)
edit spojrz na moj komentarz na dole
edit2 Ja na Krolu Lwie tak naprawde płakałem
Ale bylem w kinie na premierze i bylem maly, pozatym jestem wrazliwa osoba
__
|
VIP
|
obejrzalem ten filmik z krola lwa...
ktos musi byc niezle chory na umysle by w co drugim klipie doszukiwac sie slow SEX,to sa nadinterpretacje, slowa te widac po wpisaniu SEX (jakby wypelnieniu tla) markerem z painta w dodatku w przyblizeniu, czego chyba ogladajac normalnie nie dostrzezesz?
najslynniejszy jest ten napis na niebie, ale to podobno mialo byc SFX (graficy sobie zrobili taki kawal), jak ot wyszlo na jaw to sie zaczeli wszyscy doszukiwac wszystkiego.
ksztal panny w ogniu to wychwycil chyba ogladajacy po raz 50 film erotoman...
najsmieszniejszy jest przyklad z tymi palcami (nie wime co to oznacza) ale przeciez to jest znak na porzadku dziennym, znany, uzywa go kazdy nie tylko politycy i lew w krolu lwie, bez jaj. to sie chyba na koncertach rockowych czesto pojawia, nie wime co to znaczy ale jak widze jakies zdjecia z jakiegos metal koncertu to tam jest tego pelno, czy to jest gest w stylu fuck you? przeciez to nie jest nic obrazliwego -> http://inlinethumb24.webshots.com/25431/2728408040100752951S425x425Q85.jpg.
do tego penis na scianie, boze co za idiotyzm. najpierw ida dwa lwy, nagle zatrzymanie kadru i strzalka. patrrze na ta strzalke i nic, myslalem ze cos wyskoczy z tego zaciemnionego elementu pod kamieniem, patrze a tu niby penis. parodia.
w ogole z tego co wiem umysl dziecka do pewnego czasu jest obojetny na takie rzeczy, wiec po co ci ludzie mieliby to wrzucac skoro dzieci i tak tego nie wylapia, jak ja tego nie wylapalem?
shreka nie komentuje bo ogladalem tylko ktoras tam czesc i nie byla to 3 o ktorej mowia w filmiku
a z tym johnym btw co jest nie tak? moze masz jakis material ala krol lew na utube? z checia zobacze.
__
|
Użytkownik
|
ktos musi byc niezle chory na umysle by w co drugim klipie doszukiwac sie slow SEX,to sa nadinterpretacje, slowa te widac po wpisaniu SEX (jakby wypelnieniu tla) markerem z painta w dodatku w przyblizeniu, czego chyba ogladajac normalnie nie dostrzezesz?
Co drugim?? jest przeciez tylko pare przykladow.
Doszukiwac sie? W 5:33 nie ma sie co doszukiwac, tam edidentnie widac napis sex.
ksztal panny w ogniu to wychwycil chyba ogladajacy po raz 50 film erotoman...
Ale jednak jest. A co do wychwycenia, czy przekaz podswiadomy ma byc normalnie wychwycony?? NIE! Zaden przekaz podswiadomy nie jest jawny i jest ciezki do wychwycenia. To NIE JEST przypadek. Sorry, ale te grafiki byly robione recznie!
najsmieszniejszy jest przyklad z tymi palcami (nie wime co to oznacza) ale przeciez[...]
To nie jest wcale smieszny przyklad i nie jest robiony dla jaj. Sorry ale kto dla jaj pokazuje znaki satanistyczne?? Metalowcy, owszem. Ale politycy??
Stary ja nie rysuje pentagramow po tablicy bo tak robia inni, dla jaj.
EDIT czytalem troche o okultyzmie i wiem doskonale co to znaczy i kto takich znakow uzywa, propaguje sie je od dawna i to NIE JEST normallne. To ze coraz wiecej osob je stosuje to nie oznacza, ze to jest normalne!
Z penisem miales racje, jak juz mowilem, niektore sa przesadzone. Ale z penisem sprawa ma sie tak, ze Ty to ogladales w malym okienku w niskiej rodzielczosci (nie pomyslales o tym), normalnie w filmie bylo by to duzo mocniej widoczne.
w ogole z tego co wiem umysl dziecka do pewnego czasu jest obojetny na takie rzeczy, wiec po co ci ludzie mieliby to wrzucac skoro dzieci i tak tego nie wylapia, jak ja tego nie wylapalem?
a z tym johnym btw co jest nie tak? moze masz jakis material ala krol lew na utube? z checia zobacze.
Johny Bravo??
Ogladales kiedys ta bajke?? To obejrzyj (zalezy, ktory odcinek).
niektore odcinki przesmieszne ale to zdecydowanie NIE JEST bajka dla dzieci.
__
|
VIP
|
Ale dziewczyna za pare lat bedzie zalowac tych blizn i plakac nad nimi... :f
__
|
VIP
|
odpowiedz na #87
Ale jednak jest. A co do wychwycenia, czy przekaz podswiadomy ma byc normalnie wychwycony?? NIE! Zaden przekaz podswiadomy nie jest jawny i jest ciezki do wychwycenia. To NIE JEST przypadek. Sorry, ale te grafiki byly robione recznie!
no jak sie wpatrzec w ten ogien kiedy jest zaznaczone jakims czerwonym olowkiem paintowskim i uzyc nieco wyobrazni nastawionej wiadomo na co to mozna tam znalezc niby panne, ale w zyciu gdyby nie ten filmik bym na to nie wpadl. tak jak pisalem, erotoman moze to zobaczyl.
______
co do palcow mowie nie wiem co to oznacza, dla mnie to nie jest gest obrazliwy moze jest satanistyczny, moze nie powinien byc tam uzyty.
Zaden przekaz podswiadomy nie jest jawny i jest ciezki do wychwycenia.
wiec ja takie przekazy przymuje, bo na mnie one w zaden sposob nie wplywaja. jak czegos nie widze to tego nie ma i juz.
po co pokazuja dzieciom napisy SEX? bo nie rozumiem? w wiekszosic ogladajace ta bajke dzieci odbieraja slowo SEX w krajach anglojezycznych jako plec, a nie jako wiadomo co. w Polsce to juz w ogole mija sie z celem...
co do penisa w skale, to moze jest to grzyb skalny? bez jaj
johnego nie obejrze bo mam tylko tvn, polsat, tvp 1,2 info, viva tv i 4fun tv + 5 fta jak mango tv, na zadnym z nich nie leci nie?
mialem kiedys CN ale jak polsat zmienil kodowanie na viacess 2 a zwlaszcza nagra to juz zadnych polsatowskich programow nie mam. ogladalem tam tylko chojrak tchorzliwy pies. wiecej rzeczy nie pamietam.
__
|
Użytkownik
|
TY ! Twój kumpel z klasy jest u mnie ;ASD
__ dupa
|
Użytkownik
|
no tak, tylko jak dzieciak obejrzy pare razy to mu sie znudzi.. a jak pojdzie do szkoly to pewnie tez bedzie chcial pogadac z innymi o pokedragon balach czy co tam bedzie w modzie :>
__
|
Użytkownik
|
tnij kable!!
__
|
VIP
|
dla mnie ona ma mocne zaburzenia psychiczne, bo nie uwieze, że tnie sie bo to jest "fajne"...
__ ema
|
Użytkownik
|
ona tnie sie, bo to BOLI, muahaha !
__
|
Użytkownik
|
no wlasnie nie wiadomo co z tymi emokami za pare lat bedzie. moze sie wszystkie wyrżną w pien i bedzie spokoj :F
__
|
Użytkownik
|
;x Fake.
Co z żyłami, ścięgnami etc? Jak nie dochodzi do zakażenia?
__
|
Użytkownik
|
Tygrysia Maska, General Daimos, Kapitan Tsubasa i te sprawy z Polonii1 dopiero kształtowały młode umysły
__
|
Użytkownik
|
To tez kiepska sprawa, bo pociag ma pozniej +/- 2h opoznienia.
__
|
Użytkownik
|
a ch*j jej w nos i tyle, niech sie tnie jak lubi, tylko niech nie robi tego publicznie
__
|
Użytkownik
|
Hahaha
Pamietam jak u mnie w podstawowce sie napierdzielali i mowili "to ja jestem prawdziwa tygrysia maska" itp
Ale to nic w porownaniu z wrestlingiem.
Po ogladaniu tego to dopiero sie rzeczy dzialy. Cud, ze nikt nic sobie nie zlamal po takich zabawach, eh.
__
|
Użytkownik
|
no jak sie wpatrzec w ten ogien kiedy jest zaznaczone jakims czerwonym olowkiem paintowskim i uzyc nieco wyobrazni nastawionej wiadomo na co to mozna tam znalezc niby panne, ale w zyciu gdyby nie ten filmik bym na to nie wpadl. tak jak pisalem, erotoman moze to zobaczyl.
Wydrukuj se to i spytaj sie kazdego co mu ten obrazek przypomina. Widocznie caly swiat to erotomani...
"co do palcow mowie nie wiem co to oznacza, dla mnie to nie jest gest obrazliwy moze jest satanistyczny, moze nie powinien byc tam uzyty."
Oczywiscie, ze nie powinien. Pentagram jest symbolem i rowniez nie jest obrazliwy.
"wiec ja takie przekazy przymuje, bo na mnie one w zaden sposob nie wplywaja. jak czegos nie widze to tego nie ma i juz."
Taaa, jasne. A jesli masz wybor w sklepie miedzy coca cola a woda to dlaczego siegasz po coca cole (zwlaszcza jesli jestes spragniony). Dlaczego wsrod masy znakow na miescie, ten za McDonaldsem jest szybko przez Ciebie wychwytywany?
Smieszne jest takie gadanie. Celem przekazu podswiadomego jest wlasnie to, by czlowiek nie zdawal sobie sprawy, ze na niego dziala.
90% mezczyzn mysli ciagle o seksie?? Bzdura, ludzie mysla o seksie bo jest na kazdy kroku i trudno temu zaprzeczyc. Wystarczy wyjechac na odludzie na pol roku i umysl wraca do normy.
"po co pokazuja dzieciom napisy SEX? bo nie rozumiem? w wiekszosic ogladajace ta bajke dzieci odbieraja slowo SEX w krajach anglojezycznych jako plec, a nie jako wiadomo co. w Polsce to juz w ogole mija sie z celem..."
Hahaha, w polsce dziecko wie co to jest sex doskonale. Jesli cos jest na kazdym kroku to nietrudno to zauwazyc. Wystarczy otworzyc gazete z programem dnia...
"co do penisa w skale, to moze jest to grzyb skalny? bez jaj "
Jak mowilem nie wiem. Wiele zdjec jest tam wyolbrzymionych (choc moze sie myle).
johnego nie obejrze bo mam tylko tvn, polsat, tvp 1,2 info, viva tv i 4fun tv + 5 fta jak mango tv, na zadnym z nich nie leci nie?
www.kreskowka.pl - tam chyba jest pare odcinkow.
jeszcze raz polecam obejrzenie tego linku
http://pl.youtube.com/watch?v=33rlhJZA62c
nawet jesli nie znasz angielskiego to cos wychwycisz
__
|
VIP
|
Taaa, jasne. A jesli masz wybor w sklepie miedzy coca cola a woda to dlaczego siegasz po coca cole (zwlaszcza jesli jestes spragniony). Dlaczego wsrod masy znakow na miescie, ten za McDonaldsem jest szybko przez Ciebie wychwytywany?
I to juz jest Twoja wyobraznia. Skad wiesz ze ja pije coca cole? Tak samo jak w poprzednim temacie, skad wiesz ze np. rr nie zarabia wiecej jak 5k na miesiac? Skad wiesz ze jadam w macu? Jak jestem w sklepie to wybieram wode nie cocacole.
Zarzucasz wszystkim ze nic nie wiedza, ze robia cos zle, ze ogladaja w tv i wierza w to co widza, ze sa maniupilowani i nic z tym nie robia, tylko Ty jeden jestes swiadom, tylko Ty jeden wiesz co robisz, a tak na prawde nic nie wiesz o tych ludziach. Ciagle piszezs do jakiegos niesprecyzowanego odbiorcy, nieuswiadomionego, ktorego musisz nawrocic za kazda cene.
a filmik obejrze wieczorem jak nie zapomne.
__
|
Użytkownik
|
I to juz jest Twoja wyobraznia. Skad wiesz ze ja pije coca cole? Tak samo jak w poprzednim temacie, skad wiesz ze np. rr nie zarabia wiecej jak 5k na miesiac? Skad wiesz ze jadam w macu? Jak jestem w sklepie to wybieram wode nie cocacole.
Ale to przyklad. Podstaw za cole - mountain dew, fante, sprite, za mcdonaldsa KFC itp.
Jesli tak nie jest u Ciebie to jestes wyjatkiem, bo zobacz jaka popularnoscia ciesza sie mcdonaldsy. Np w takim Sphinxie masz DOKLADNIE TO samo jedzenie, a mimo to ludzie nadal, mimo, ze drozej, chodza do MCdonaldsa i pija cole.
Podaj coca cole jakiemus czlowiekowi co przez cale zycie wode pil.
Jesli to w ogole wezmie do ust (sam kolor odstrasza i sugeruje, ze mam do czynienia z czyms syntetycznym) to od razu to wypluje.
Przeciez to masakruje zeby, kazdy z Was to wie. Wystarczy po wypiciu coli pozgrzytac zebami.
To tak samo jak z ipodami. Gdy ludzie widza juz te reklamy wplecione w filmy to czesto widac zabawne komentarze "I want ipod... i... pod, ipod, KILL, aaa".
Wielu ludzi doskonale zdaje sobie sprawe, ze jest masakrowanych reklamami z kazdej strony.
Doskonaly przyklad z butami. I to bedzie sie tyczylo wiekszosci z nas.
Widzisz zaje***e buty. W dodatku sa dosc tanie, jednak nie kupujesz ich bo to jakies noname. Obok widzisz inne buty, takie brzydkie. Od niechcenia je ogladasz i nagle spostrzegasz znaczek nike/reebok/adidas etc. i nagle buty zaczynaja Ci sie podobac. O i dosc tanie sa! Jesli ich nie kupisz to na pewno spojrzysz na nie nieraz.
Pokazywanie i powtarzanie czegos w kolko, jakiegos symbolu, tekstu powoduje, ze ludzie staja sie jak zahipnotyzowani.
Nie trzeba daleko szukac. Jedna z technik hipnozy polega wlasnie na wmawianiu czegos osobie przez dlugi okres czasu. To samo z praniem mozgu (choc tutaj jest to bardziej skomplikowane).
Reklamy itp to doslownie pranie mozgu. Bo kupujesz papier do du**y velvet nie dlatego, ze jest on dobry, tylko dlatego, ze go reklamuja. Sa inne, rownie dobre papiery a do tego tansze.
To, ze w reklamie proszku dosia widnieje haslo "jesli nie widac roznicy to po co przeplacac" to tez zabieg majacy na celu otumanic klienta. Kazdy kto pral dosia, wie, ze to g***o i od reszty proszkow odstaje o lata swietlne, wiec powinni to za darmo rozdawac niz zyczyc sobie jeszcze 2zl za pudelko.
Zarzucasz wszystkim ze nic nie wiedza,
Czy ja komus zarzucam, ze nic nie widzi?? Nikt nie chce tego widziec i to caly problem.
ze ogladaja w tv i wierza w to co widza,
Sam czesto wierze w to co wiedze. Taki jest czlowiek. Jesli chcesz go oszukac to wymyslasz techniki do niego dostosowane, a nie dostosowywujesz czlowieka do technik. Jesli ktos chce Cie oszukac to nie powie Ci tego wprost, no prosze Cie.
Jesli sprzedawca w sklepie mowi Ci, ze u niego najtaniej, a potwierdzaja to jego koledzy z pracy to czy ma to znaczyc, ze u niego jest rzeczywiscie najtaniej?
I nikt tu nic sobie nie ubzdural, nie znam takiej osoby. Jesli twierdzi tak a nie inaczej to widocznie ma jakis powod.
ze sa maniupilowani i nic z tym nie robia,
Nawet Ci co wiedza, ze sa manipulowani nic nie robia- bo nie umia sie z tego wyplatac i myslec samodzielnie.
tylko Ty jeden jestes swiadom,
Czego?? Spisku?? Ron Paul tez jest swiadomy i o tym glosno mowil swego czasu.
1000 000 innych osob tez. Zbiorowe oswiecenie?? Czy moze chcec dostrzezenia rzeczy takimi jakimi naprawde sa?
tylko Ty jeden wiesz co robisz, a tak na prawde nic nie wiesz o tych ludziach.
Oczywiscie, ze nie. A Ty wiesz wiecej by zaprzeczac temu co mowie??
Ciagle piszezs do jakiegos niesprecyzowanego odbiorcy, nieuswiadomionego, ktorego musisz nawrocic za kazda cene.
hah, nie twierdze, ze ktokolwiek musi sie nawrocic za wszelka cene
Juz dawno uswiadomilem sobie, ze z ludzmi mozna robic co sie chce a oni i tak nie beda sie buntowac, no oprocz takich jak ja, ktorzy sa buntownikami.
Robcie sobie co chcecie. Ja Was tylko informuje, daje rady i informacje jak KOLEGA KOLEDZE, a to np Ty, traktujesz mnie jak jakiegos glosiciela cholera wie czego.
To Ty jestes bardziej agresywnie nastawiony do mnie niz ja do Ciebie.
Ja bezinteresownie Ci cos pokazuje. Czy to wezmiesz do serca czy nie to Twoja sprawa.
Ty zarzucasz mi to, to i tamto.
__
|
Użytkownik
|
Jak wrócę z angielskiego to Ci odpiszę na to. Dodatkowo wtrącę swoje 3 grosze do dyskusji z ymm ; )
__ Sygnatura SPAM !
|
Użytkownik
|
__
|
VIP
|
Pije cole od dawna w duzych ilosciach, moje zeby sa ok ;p
I wybralbym cole niz wode - nie lubie smaku wody. Zreszta, kto powiedzial ze woda musi byc zdrowa? jest tak samo szkodliwa jak cola czy kazdy inny napoj tego typu.
Co do sphinxa i mcd to dales zly przyklad, bo w tym 1 czeka sie 30min na posilek no i jedzenie jest lepsze w smaku : D
__
|
Redaktor
|
esports.pl tez nie wierzysz? ;]
__
|
VIP
|
piotrus pan to pedal :As
Krol Lew tez bylo moje ulubione, ogladalem XX razy tylko mam zle wspomnienia bo kiedys akurat mialem zapalenie pluc i nagle nie moglem oddychac jak krola lwa ogladalem ;DDD
jeszcze 101 Dalmatynczykow lubilem, a pozniej Toy Story
__
|
Były Redaktor
|
ja pie*dole, kapitan daimos i jataman - po prostu uwielbiałem te bajki. pamiętam, jak mi mama zabroniła oglądać daimosa jednego razu i było mi smutno :C
__
|
VIP
|
co do coca-coli i innych napojow, to jest to jak dla mnie dosyc oczywista rzecz... woda zadnych wartosci "smakowych" nie ma, napoje i soki maja, totez ludzie zdecyduja sie na cos, co im smakuje. to, jaki jest aspekt zdrowotny, malo wiekszosc ludzi obchodzi (i nie mowie tu zreszta tylko o skladzie chemicznym, ale tez o kalorycznosci etc.). tak samo mozna by bylo porownac jakeigos owoca i np. czekolade... ja pilem przez ostatnie miesiace glownie wode i cole zero, ale staram sie ograniczac cole.
choc oczywiscie slyszalem o tych reklamach podprogowych stosowanych przez C-C.
co do butow... masz sporo racji, nieraz mozna kupic "firmowy" szajs i cos taniego a dobrego, ale jesli mowisz o jakichs podswiadomych decyzjach, to imo wynika to glownie z tego, ze ludzie chca sie dowartosciowac/nie chca czuc sie gorsi od kogos innego kupujac markowe ciuchy (tak jest ze wszystkim), licza, ze zakldajac np. garnitur CK wzbudza u ininych szacunek (choc to moze akurat zly przyklad, bo w przypadku garniturow nie jest to tak widoczne) :p taka juz jest kultura masowa, samo posiadanie danej rzeczy stanowi niestety wartosc.
__
|
Użytkownik
|
i jest drozej, apropos coli, to ciesz sie, ze masz mocne zeby i miej nadzieje, ze wytrzymaja jeszcze troche.
__
|
Użytkownik
|
lepsze to:
pół na rany, a pół w żołądek
__ dupa
|
Użytkownik
|
A powinienem? ; )
__ Sygnatura SPAM !
|
Użytkownik
|
"Pije cole od dawna w duzych ilosciach, moje zeby sa ok ;p"
Byles chociaz raz u dentysty?? Miales choc raz leczony zab??
I wybralbym cole niz wode - nie lubie smaku wody.
haha i nie dziwie sie bo ta woda butelkowana w ogole smaku wody nie ma, bo woda nie ma smaku. To gorzkie go*** opakowane w napis Zywiec Zdroj tyle ma wspolnego z prawdziwa woda co Kononowicz z lotnictwem.
Zreszta, kto powiedzial ze woda musi byc zdrowa?
Wode pilismy od zawsze. Wszystkie organizmy pijace wody jeszcze od niej nie umraly.
jest tak samo szkodliwa jak cola czy kazdy inny napoj tego typu.
Zdanie twierdzace. Dlaczego tak twiedzisz??
W napojach zamiast cukry czesto dodaja aspartam.
Aspartam jest kombinacja trzech substancji chemicznych: Kwasu asparaginowego, fenyloalaniny i metanolu.
Metanol jak wiadomo powoduje slepote, pozostale dwie sa rowniez toksyczne.
Naturalna, czysta woda zrodlana jest zdrowsza niz cokolwiek do picia.
Nic dziwnego, ze woda jest zrodlem zycia.
Cola jak i inne napoje MUSZA sie skladac z wody. Wiec cola to woda+ barwniki+ inne go***a. Co jest bardziej szkodliwe??
Butelkowana woda jest coraz mniej zdrowa, poniewaz jest wysoko witaminizowana, jak np Kropla Beskidu. Ponadto do wody zaczynaja dodawac fluor (po cholere? producentom wod nagle zalezy by nasze zeby byly zdrowe? (fluor i tak nie pomaga zebom)).
Dobra wiejska kranowa jest lepsza niz jakakolwiek butelkowana woda.
A woda z miasta?? Tym co nawet myc sie nie da a smierdzi niesamowicie.
__
|
Użytkownik
|
Dlaczego pijesz cole 0 ?? Przecie to gorsze od coli i w smaku i zawartosci (acesulfame K i aspartam zamiast cukru)
__
|
Użytkownik
|
qwe, starasz się za wszelką cenę zauważyć tylko te złe sceny z filmów. Alladyn może i ma tam jakieś sceny z przemocą co nie zmienia faktu, że jest to piękna bajka o miłości. To jest głównym przesłaniem bajek, a nie pokazywanie dzieciakom od najmłodszych lat fechtunku tasakami. Myślisz, że co? Po obejrzeniu Alladyna każdy dzieciak chwyci nóż matki i zacznie nim władać jak tytułowy bohater, tworząc tym samym gigantyczną armię, która pod wodzą rządu USA opanuje świat? Daj spokój...
Co do Króla Lwa. Moim zdaniem wszystkie podane przez Ciebie zdjęcia, filmik są, wybacz, o kant du*y potłuc. Jest to totalne doszukiwanie się dziury w całym. Oglądałem Króla Lwa 150 razy i ani razu nie zauważyłem żadnego z tych "znaków". Jestem 100% pewien, że Ty też nie i nie wmawiaj mi, że było inaczej. Zająłeś się tą teorią spiskową dopiero po zobaczeniu tego w Internecie lub w wiadomościach, w których nota bene o tym pisali. Nikt normalny oglądając bajkę nie siedzi z pilotem w ręku gotów wyłączyć telewizor gdy tylko pojawi się jakiś "nie tak" fragment.
Odnośnie Shreka. Nie jest to bajka dla dzieci, to fakt. Ale od pewnego momentu można ją puszczać dziecku bo jest ona rzeczywiście śmieszna. Nie patrzę na nią pod kontem pedagogicznym wychowywania dzieci ale jako śmieszną dla dorosłych. Pierwsza część była najlepsza... później było gorzej. Niemniej jednak nie kasowałbym jej tak od razu ; )
__ Sygnatura SPAM !
|
Redaktor
|
prosze nie odpowiadaj pytaniem na pytanie :/
__
|
Użytkownik
|
Dlaczego? ; )
__ Sygnatura SPAM !
|
VIP
|
Jak bylem mlody to chodzilem, teraz nie mam takiej potrzeby. O coli tez nikt nie umarl.
A niech sobie beda niezdrowe, toksyczne i cholera wie co jeszcze, wisi mi to. Wole cos co smakuje, niz sie przejmowac pierdolami.
__
|