VIP
|
utopia to nie tylko sam efekt, ale schemat działania. ustalone wzorce zachowań, odrzucone pewne dobrze znane nam dobra. np. jeśli byś twierdził że gry, film, muzyka, sex jest źródłem wywołującym przemoc, raczej logiczne że w utopijnym systemie tego by nie było.
zależy jakie życie dla kogo jest interesujące. czy powiedzmy wzorzec życia rodem z filmu osada, jest interesujący ?! to już indywidualny punkt widzenia.
btw. już na sam koniec:
Google jest calkowicie podlegle tym rezymom
I TY nawiązujesz do filmów zamieszczanych u nich ? przecież to może być manipulacja jak wielkim hipokrytą trzeba być ?
Można Ciebie cenić lub nie za Twoje wszystkie poglądy, ale weź się człowieku ich chociaż trzymaj. Bo stracisz całkowicie wiarygodność. to tak samo jakby twierdzić coca cola jest szkodliwa i lansować się z tymi przekonaniami, a wieczorem na kolacje wypijać całą butelkę.
__
|
Użytkownik
|
utopia to nie tylko sam efekt, ale schemat działania. ustalone wzorce zachowań, odrzucone pewne dobrze znane nam dobra. np. jeśli byś twierdził że gry, film, muzyka, sex jest źródłem wywołującym przemoc, raczej logiczne że w utopijnym systemie tego by nie było.
Dla czego tak sadzisz?? Przeciez mozna produkowac fajne filmy bez takich debilizmow jak Piła czy Hostel. Rzeka Zycia np.
Jesli nikt nie steruje i nie narzuca nam wszystkiego odgornie to nie wiedze, problemu.
Czemu zamiast odrzucic zle strony filmow, muzyki itp odrzucac od razu filmy, muzyke itd. to jest logiczne?
zależy jakie życie dla kogo jest interesujące. czy powiedzmy wzorzec życia rodem z filmu osada, jest interesujący ?! to już indywidualny punkt widzenia.
Ale dlaczego styl zycia z filmu osada jest praktycznie niemozliwy w UE?
Dajmy ludziom wolnosc mentalna to sami wybiora co jest dobre a co nie.
Skad wiesz jaki bylbys szczesliwy (lub nie) bez tej calej otaczajacej maszyny?
I TY nawiązujesz do filmów zamieszczanych u nich ?
Spoko, zalozmy sie ze nastanie czas w ktorym takie filmy nie beda mialy prawa bytu w sieci. Cos jak w Chinach.
jak wielkim hipokrytą trzeba być ?
A czy ja dalem jakiegos linka z Google??
Czy te wszystkie artykuly itp sa na stronie google czy sa tylko przez nia indeksowane...
no sorry, stary tak to sie mozemy klocic w nieskonczonosc.
Youtube ostatnio powywalalo mi z ulubionych fajne filmiki na temat duchowosci.
Dodalem je znowu (jak i wiele osob), gdy po jakims czasie calkowicie zablokowano konto usera wrzucajacego takie filmy. mam go jeszcze w zjanowych (ale na profil nie da sie wejsc). To ma byc wolnosc? W tych filmach nie bylo nic co moglo by urazic kogokolwiek. Takich przypadkow z tego co pisza mi znajomi jest coraz wiecej.
Można Ciebie cenić lub nie za Twoje wszystkie poglądy, ale weź się człowieku ich chociaż trzymaj. Bo stracisz całkowicie wiarygodność. to tak samo jakby twierdzić coca cola jest szkodliwa i lansować się z tymi przekonaniami, a wieczorem na kolacje wypijać całą butelkę.
No sorry, ale popatrz wyzej. Czy te artykuly znajduja sie na stonie google??
Moze ja nawet nie korzystalem nigdy w zyciu z googli??
Wiec co to za pochopne wnioski? (i bledne)
__
|
Użytkownik
|
Ta, zaraz wyskoczy rr czy Fronki i napisze, ze na tej stronie sa inne artykuly, ktore traktuja o kosmitach w zwiazku z czym ta strona jest malo wiarygodna i tylko dla oszolomow (to tyczy sie uzytonika rr) a Fronki powie, ze autorzy nie sa zadnymi autorytetami, bo corki braci ich wujkow mialy byly powiazane z wlascicielem sklepu w ktorym kupowac sam Tadeusz Rydzyk !!!
Stary zapamietaj!!
Ktokolwiek spojrzy na rydzyka jest skazony i splamiony po wsze czasy.
__
|
Użytkownik
|
haha, zobaczymy jak dorosniesz
Panstwo cie zje, jesli bedziesz chcial miec troche wolnosci i niezaleznosci.
__
|
Użytkownik
|
http://www.babyornot.pl/menupage.php?uid=637 Np tutaj pisze co innego.
Ze cola MA wplyw na jakosc plemnikow.
I kto ma racje? Ja czy Ty? Twierdzisz to wszystko na podstawie jednego artykulu o IGnoblach??
Sorry, ale kto tu leci w kulki?
Jakbym podsumowal WASZA hipokryzje to wyszlibyscie naprawde wysoko.
__
|
PLECELS
|
qwe, w jakim sensie czujesz sie teraz zalezny i w jakim sensie czujesz, ze panstwo nie daje ci wolnosci? wytlumacz mi po prostu twoj tok myslenia, bo tego za cholere nie rozumiem
__
|
Użytkownik
|
Hah, czy ja nadinterpretuje??
Stary, ja nie musze miec jakis durnych badan by wiedziec, ze to i to jest szkodliwe.
Uzywam troche glowy, widocznie jednak wielu z Was nie.
Nadal wierzysz, ze fluor, ops sorry, powiem nawet PASTA DO ZEBOW maja zbawienny wplyw dla zebow??
Komu ufasz sobie czy badaniom? Ja na szczescie nie postradalem zmyslow i ufam sobie.
__
|
Użytkownik
|
Ot chociazby chcialbym uniknac rosnacych cen energii.
Chce zbudowac sobie wiatrak, tame etc.
Niestety musze miec zezwolenie na budowe takiego czegos, a po drugie nie moge magazynowwac nadwyzek energii, musze je sprzedawac elektrowni po smiesznie niskiej cenie.
Che sobie kupic motor yamaha tw 125 by pojezdzic sobie po wiejskich drogach i lasach.
Oczywiscie motoru nie zarejestruje, ale jesli zlapala by mnie policja to zaplacilbym duza kare, wiec musze unikac policji.
Oczywiscie mozesz powiedziec, ze KAZDY moglby mowic, ze bedzie jezdzil po lasach a niedajboze spowoduje wypadek w miescie tym pojazem. Ale jesli ja mowie, ze bede jezdzil po lasach to biore wszystko na swoja odpowiedzialnosc, nie potrzebuje mamusi ani policji by mnie pilnowala. A jesli cos uszkodze?? To zaplace ze swojej kieszeni (dlaczego nie moge czegos takiego podpisac by dano mi takie prawo zamiast zmuszac mnie do placenia ubezpieczenia itp?). I tak wyjde na tym lepiej nizeli mialbym robic obowiazkowe oplaty.
Zreszta nie wiem co mozna rozwalic na polnych drogach taka pojemnoscia.
Chce sobie postawic piramide na swojej dzialce, ot podobaja mi sie piramidy.
Dlaczego musze prosic sie panstwo o pozwolenie na budowe na mojej wlasnej ziemi?
50 lat temu na tej wsi co mieszkam, wszyscy budowali wszystko bez pozwolenia.
Narzeka ktos?? Nie, wszystko stoi jak stalo. Kazdy budowal dla siebie, wiec wkladal w to jak najwiecej serca.
Sprzedawalem sobie pewne rzeczy na allegro.
Ot kupwalem w jednym miejscu i sprzedawalem z zyskiem na allegro.
Zanim dostalem status supersprzedawcy w pore zorientowalem sie czym to grozi- takie konta w pierwszej kolejnosci sa sprawdzane przez Urzad Skarbowy.
A wiec urzad skarbowy zarabia, gdy towar sprzedawany jest przez dystrybutora do sklepu, drugi raz, gdy ja kupuje go ze sklepu i 3 raz gdy chce go sprzedac klientowi.
Jestem obciazany 3X !!!!!, TRZYKROTNIE. Z tym, ze ostatnia to podatek od dochodu.
Pytam sie jakim prawem panstwo moze sobie zabieraz pieniadze przeze mnie zarobione? Oczywiscie podatku nie zaplacilem i nie mam najmniejszego zamiaru, ale jesli kiedykolwiek dostane list z US to bede musial sie tlumaczyc (co za upokorzenie), dlaczego nie oddalem panstwu haraczu.
A teraz patrzymy przyszlosciowo. Mam dziecko i mam zamiar spedzic z nim cale jego dziecinstwo. Ale panstwo kaze mi pod roznymi grozbami wyslac te dziecko do szkoly
w wieku powiedzmy 6lat (w UK 5lat). Co ja moge tutaj zrobic?
Jak mam zatrzymac dziecko dla siebie?? Jestem jego ojcem i razem z matka zgodnie stwierdzamy, ze dziecko nie jest jeszcze gotowe na nauke w szkole.
Wiem to najlepiej bo to moje dziecko, przebywam z nim codziennie przez 6 lat.
Dziecko ma isc na szczepienia, jednak ani ja ani zona ani dziecko nie chca tego szczepienia. Nie i juz. Pare osob z rodziny sie nie szczepilo, nigdy nie chorowalo, ja dodatkowo dziecku tlumacze, ze od szczepien do dzisiaj mam problemy z ukladem nerwowym (dziekuje, na pewno sie kiedys odplace tym co mi to zrobili).
Jednak szczepienia sa obowiazkowe! A jesli sie dziecko nie zaszczepi to co??
Najwyzej ciezej przejdzie jakas chorobe. A epidemii nie rozniesie bo wszyscy i tak sa zaszczepieni, a sa nowe odmiany grypy, na ktore szczepionka i tak nie dziala.
Zalozmy, ze chce zorgazinowac ogromny turniej w wielkimi nagrodami.
Wujek jest bogaty i dal mi milion dolarow. Wszystko przygotowywuje i wyznaczam nagrody i nagle okazuje sie, ze ten event nie byl nigdzie zgloszony i jest organizowany nielegalnie. Swietnie, straci na tym kazdy oprocz panstwa.
Teraz sytuacja zyciowa. Umiera mi babcia, nie pozostawia po sobie testamentu, zgodnie z prawem majatek idzie na podzial dla najblizszej rodziny. Maz niezyje, wiec pozostaja synowie. Oczywiscie musi byc przeprowadzona sprawa sadowa. Wsszystko ladnie pieknie i nagle ginie brat mego ojca.
Staramy sie wszystko zalatwic miedzy soba, miedzy rodzina i okazuje sie, ze... NIE DA SIE! Trzeba mieszac w to panstwo i sad, a oplaty oczywiscie leca.
Wiec po raz kolejny zostaje wydy***y przez panstwo.
Czy panstwo naprawde musi sie wszedzie wpieprzac?? Moze niedlugo bedzie kontrolowac relacje miedzy mna a moim psem.
Nie wiem, ja staram sie jak moge unikac tego go***a.
O i od 26 lat konczy mi sie wiekszosc ulg na przejazdy itp.
Wtedy to dopiero bedzie przerabane. Dobrze, ze do tej anglii jezdze bo chyba jednak bym sie do tej dzunglii wyprowadzil.
__
|
VIP
|
co do pierwszego zagadnienia, powiem to chyba po raz pierwszy, masz racje. ale tak jak juz wspomniałem, to wszystko się sprowadza do indywidualnych odczuć. ja przykładowo uwielbiam takie filmy jak saw i mam przy tym niezły relax po pracy, inni preferują słuchać w wolnych chwilach Chopina
i może masz racje co do tego: Skad wiesz jaki bylbys szczesliwy (lub nie) bez tej calej otaczajacej maszyny? , sęk w tym że aktualnie też mi wiele rzeczy nie wadzi.
co do drugiej części, pod pojęciem google, rozumiałem bardziej firmę, aniżeli dany produkt w postaci google.pl . wiadomo youtube = google, jak i wiele innych produktów.
ale mniejsza o to. a tak jak mówisz, jeśli na czymś takim jak np. YT, zacznie się pojawiać masowa cenzura i wszystkie te filmy o teoriach spiskowych zaczną wylatywać, będzie można się nad tym zacząć zastanawiać.
ale na ten moment jest tego tam pełno i chyba nie muszę przywoływać tego jak często dajesz linki do filmików ? i chodziło mi tylko o to że powołujesz się na publikacje które są kontrolowane przez google i w tym samym momencie twierdzisz że google "należy do osi zła"
gdzie tu logika ?
__
|
Użytkownik
|
OK, idziemy dalej.
Zalozmy, ze ta elita spiskujaca zleca robienie filmow o teoriach spiskowych, dla bezpieczenstwa (ludzie pomysla, ktos juz sie tym przeciez zajmuje i siedza wygodnie w fotelach mowiac, Rewolucja jest teraz!).
To bylby nie glupi krok. Nietrudno zauwazyc, ze w telewizji a szczegolnie w angielskiej tv, proppagowane sa najglupsze filmy o teoriach spiskowych, i tak pytajac sie pare osob w UK czy wierza w TS, odpowiadali zazwyczaj: widzialem wszystkie w tv o atakach na WTC, zbyt glupie, dlaczego rzad mialby zaatakowac swoj kraj?
Zeitgeist i endgame to propaganda. Zauwazylem, ze ona miesza prawde z klamstwem CELOWO, by odwiezc ludzi od pewnych zagadnien.
No nic to, ze angole sa glupie i to czego w glupim filmie nie ma to dla nich nie istnieje.
Ale wracajmy do sprawy.
Piszesz:
ale mniejsza o to. a tak jak mówisz, jeśli na czymś takim jak np. YT, zacznie się pojawiać masowa cenzura i wszystkie te filmy o teoriach spiskowych zaczną wylatywać, będzie można się nad tym zacząć zastanawiać.
Hmm, moze zacznijmy sie nad tym zastanawiac wtedy, gdy odbiora nam wszystkie prawa, wprowadza obowiazkowe chipy, zredukuja populacje ziemi, wprowadza rzad swiatowy (z tym akurat juz sie nie kryja, widza, ze ludzie sa bezradni), bo przeciez tych filmow moga nie usunac nigdy.
I co wtedy?
ale na ten moment jest tego tam pełno i chyba nie muszę przywoływać tego jak często dajesz linki do filmików ?
jw
i chodziło mi tylko o to że powołujesz się na publikacje które są kontrolowane przez google i w tym samym momencie twierdzisz że google "należy do osi zła"
Hmmm, wiec jednak nie jestes taki madrala jakiego probowales zgrywac na poczatku, doslownie mnie osmieszajac, jesli tak blednie i nielogicznie myslisz.
powiedz mi w jakim stopniu strona http://wolne-media.h2.pl jest kontrolowana przez google?? Jesli ta strona nie bedzie indeksowana w googlach to predzej czy pozniej dostane linka do niej, albo nie. Do bloga Korwina Mikke jakos googli nie uzywalem- i trafilem!
Wiec to ja sie pytam, gdzie tu logika?
__
|
Użytkownik
|
"Oczywiscie mozesz powiedziec, ze KAZDY moglby mowic, ze bedzie jezdzil po lasach a niedajboze spowoduje wypadek w miescie tym pojazem. Ale jesli ja mowie, ze bede jezdzil po lasach to biore wszystko na swoja odpowiedzialnosc"
Nie widziałem jeszcze kontroli policyjnej w lesie :]
__
|
Użytkownik
|
Ale jesli ja mowie, ze bede jezdzil po lasach to biore wszystko na swoja odpowiedzialnosc, nie potrzebuje mamusi ani policji by mnie pilnowala. A jesli cos uszkodze?? To zaplace ze swojej kieszeni (dlaczego nie moge czegos takiego podpisac by dano mi takie prawo zamiast zmuszac mnie do placenia ubezpieczenia itp?). I tak wyjde na tym lepiej nizeli mialbym robic obowiazkowe oplaty.
Niestety, ale panstwo nie moze uwierzyc na słowo. Co jesli kogos potracisz w tym lesie/polnej drodze? (odpukac!) Obawiam sie, ze odszkodowania za kalectwo czyjejs osoby z własnej kieszeni nie byłbyś w stanie zapłacic.
__
|
Użytkownik
|
kur*a, kur*a, kur*a. dzisiaj miałem o tym referat, gdybym wczoraj zajrzal na esp.pl to dzisiaj bym zaświecił ;p
__
|
Użytkownik
|
to bys sie ku***a zdziwil, serio
__
|
Użytkownik
|
No wlasnie, panstwo NIKOMU nie ufa, ale my musimy ufac panstwu...
No sorry, bodajze w Indiach (?) i nie tylko nie ma obowiazkowego ubezpieczenia, panstwo ufa obywatelom i... jest DUZO mniej wypadkow niz u nas!
A my przeciez mowimy o motorku 125ccm.
A jesli kogos zabije rowerem?? Przeciez na rower nie placi sie ubezpieczenia a widzialem juz smiertelne wypadki (tzn slyszalem), moze 2, 3 w calym kraju.
Czy to oznacza, ze nalezy wprowadzic obowiazkowe ubezpieczenia na wszystkie rowery jezdzace po UE ??
No sorry, kiedys ograniczen nie bylo, nikt nie plakal. Ludzie jezdzili rozwazniej.
Jesli pozwole panstwu na kontrole auta to moge byc pewien, ze za xx lat te oplaty siegna rowniez roweru.
A faktem jest, ze firmy ubezpieczeniowe trzebia na tym niewyobrazala kase!
A jak przychodzi do odszkodowania to trzeba sie ponizac i prosic o pieniadze.
Sorry ale ja do takiego stopnia sie nie ponize.
Znam minimum 30 innych osob, ktore maja niezarejestrowane motorowery itp i NIKOGO nie potracili.
Jeszcze raz powtarzam, jesli jedna na milion osob zrobi z kogos kaleke to nie powinno byc to powodem by wprowadzac przepisy i ograniczenia oraz oplaty dla pozostalego miliona!!
__
|
Użytkownik
|
Przeciez ja Ciebie nie probuje przekonac.
Nawet jakby informacja pochodzila z hmm TVN24 (to chyba dla ciebie wiarygodne zrodlo) to co z tego? Jest ono bardziej wiarygodne od www.wolnemedia ??
Zryj GMO przez 20 lat i bedziesz mial wiarygodne zrodlo. Tobie sie dogodzic nie da.
__
|
VIP
|
Ty chyba naprawde nie rozumiesz tego co czytasz
dla uproszczenia:
Dawałeś linki (w poprzednich tematach) do filmików na youtube, oraz chyba google video jak pamiętam. Nie ważne, Youtube wystarczy. nalezy do google inc.
nie mówię o stronie google.pl !
piszesz: [i]Google jest calkowicie podlegle tym rezymom[i] . Chyba nie masz tu na myśli strony google.pl, bo to już byłaby calkowita głupota.
I w tym samym momencie powołujesz się na publikacje kontrolowane przez ta firmę.
Jeśli dajesz jako źródło link do YT gdzie jest jakiś filmik o omawianym przez Ciebie problemie, to ten filmik tak naprawdę światu pokazał Google inc. To tylko alternatywna forma przekazu względem tradycyjnych mediów. Jeśli np. stacja TVN cenzuruje jakiś dokument i pokazuje go w stronniczy sposób, jest to ich sposób publikacji danego materiału. Czy kłamią czy nie, akurat nie do tego zmierzam.
Zmierzam do tego że publikuja kontrolowany przez siebie materiał, tylko że za pośrednictwem innej platformy.
Google, jako firma, zezwala na to samo za pośrednictwem swojej platformy.
skończ z gadaniem o wyszukiwarce, bo ja nawet nie o tym. To jest ich jeden z wielu produktów.
__
|
Użytkownik
|
To google przejelo juz youtube?? Nie wiedzialem
A poza tym rozumiem co czytac. To co napisales zdecydowanie nie wystarczy, te filmy, ktore podalem sa NIE TYLKO na YT. wiec?
Chyba nie masz tu na myśli strony google.pl, bo to już byłaby calkowita głupota.
No pewnie, ze nie mam tutaj na mysli strony, lol
Zmierzam do tego że publikuja kontrolowany przez siebie materiał, tylko że za pośrednictwem innej platformy.
I kto tu nie rozumie??
Kontroluja publikacje takich materialow ale NIE SAME MATERIALY, czlowieku, ogarnij sie.
__
|
VIP
|
To google przejelo juz youtube?? Nie wiedzialem
spoko. nawet nie wiesz na czym google lapy trzyma, a jeździsz po nich
Kontroluja publikacje takich materialow ale NIE SAME MATERIALY, czlowieku, ogarnij sie.
Co to zdanie w ogóle znaczy ? - Nie same materiały. ?? I do czego ono się ma odnosić ? jak się na YT pojawi jakiś filmik naruszający czyjeś interesy - tak jak było z tym gościem bodaj Finlandii co wrzucił swoje oświadczenie że zamierza wybić szkołę, to od razu wyleciało.
nie kumam tego zdania. to po czym oni kontrolują publikowane treści ? po ich rozmiarze czy jakości ?
__
|
Użytkownik
|
spoko. nawet nie wiesz na czym google lapy trzyma, a jeździsz po nich
Jak wielkie wplywy ma google wie, nie musze znac przy tym kazdej podleglej jej firmy.
Do nestle nalezy ogromna czesc rynku spozywczego, rowniez w polsce i jakos nie musze przy tym wiedziec, ze naleza do nich winiary, kropla beskidu itp by po nich jechac.
nie kumam tego zdania. to po czym oni kontrolują publikowane treści ? po ich rozmiarze czy jakości ?
"
Kontroluja publikacje takich materialow ale NIE SAME MATERIALY"
Naprawde tego nie rozumiesz??
__
|
VIP
|
nie kumam
bo jeśli mówisz o treści to jasne że nie oni kontrolują to w jaki sposób np. britney spears robi teledyski i jak one wyglądają na YT.
ale materiał jako całość i to czy on tam zostaje jest w pełni kontrolowany. jeśli treść materiału jest sprzeczna z polityką google ( - tutaj wg Ciebie oni naleza do rezymu więc w ich interesie by leżało by usuwać wszystkie materiały które dla nich byłyby niewygodne).
no proszę Cie, weź mi to wytłumacz jak prostemu chłopu jeśli YT usuwa dodany przez kogoś filmik, to weź mi wytłumacz dlaczego ? Bo im się nickname użytkownika nie podobał, czy materiał im się nie podobał ?
już szkoda mi gadać, bo teraz to już jakieś bzdury piszesz (w sensie gorsze od wcześniejszych :p)
__
|
Użytkownik
|
No kurde popatrz sam na swojego posta
Wcale lepszy nie jest ;P
__
|
Użytkownik
|
a widzisz esp.pl nie tylko demoralizuje ale również uczy ;D
__ http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif
|
Użytkownik
|
Polska inteligencja w tym kraju nie istnieje (mam na mysli profesorków, polityków, naukowców) wiec wole posluchac juz ksiedza niz jakiegos żyducha pier***onego.
__ http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif
|
VIP
|
brakuje argumentów gdy sie zaczynamy gubić w swoich "naukowych" teoriach ?!
ha
__
|
Użytkownik
|
Nie brakuje tylko ty nie rozumiesz co pisze.
ale materiał jako całość i to czy on tam zostaje jest w pełni kontrolowany. jeśli treść materiału jest sprzeczna z polityką google ( - tutaj wg Ciebie oni naleza do rezymu więc w ich interesie by leżało by usuwać wszystkie materiały które dla nich byłyby niewygodne).
Wreszcie doszedles!! Brawo! Jednak wystrczylo troche pomyslec!
no proszę Cie, weź mi to wytłumacz jak prostemu chłopu jeśli YT usuwa dodany przez kogoś filmik, to weź mi wytłumacz dlaczego ? Bo im się nickname użytkownika nie podobał, czy materiał im się nie podobał ?
A skad ja mam to kur** wiedziec?? Napisz list do youtube, moze odpowiedza.
Filmy ktore mi sie podobaja zaczynam kopiowac na swoj dysk, po w ulubionych widze, ze znikaja jeden za drugim. A kont uzytkownikow tez ostatnio niezle pokasowali (w tym mojego znajomego za filmy o tresci religijnej).
Jesli chcesz miec wolny serwis to stworz go sobie sam.
__
|
VIP
|
lol
przecież to Ty twierdzisz że google jest bee i należy do rezymu , czy Tobie się już bieguny poprzestawiały.
ja Ci podrzuciłem tylko fakt który Ty interpretujesz według jakichś nienormalnych założeń.
jeśli google by należał do jakiegokolwiek rezymu to by kontrolował skutecznie przepływ jakichkolwiek informacji, tak jak to robi każdy reżym.
Więc weź pomyśl choć troszeczkę
__
|
Użytkownik
|
Z pierwszej części tekstu można wywnioskować, że 'zUe elYty" chcą nas wszystkich wytruć, za pomocą Coca-Coli powodującej bezpłodność i żywności modyfikowanej genetycznie.
Ja Ci powiem tak:
Kiedyś też takie rzeczy mnie śmieszyły. No, może nie tyle smieszyły, co po prostu miałem to w dupie. Ale jak popatrzysz na wszystko całościowo, na wielu płaszczyznach, to na pewno przyznasz, że to wcale takie śmieszne i nieprawdopodobne nie jest. I że wiele z tych rzeczy, o których qwe pisze w swoich tematach niekoniecznie musi być TS... Chodzi tylko o to, żeby mieć oczy szeroko otwarte i kojarzyć ze sobą fakty, a zaczna się one układać jak puzzle w całość.
Ludzie tworzący GMO chcieli stworzyć rośliny odporne na choroby, stosunki atmosferyczne i szkodniki, a wyszło jak wyszło. Nie wszystko się udaje. Ale Ty widzisz tutaj działanie 'zUych elYt'. Przykro mi. W każdej dziedzinie są entuzjaści dziwnych teorii, których udowodnienie stanowi ich cel życiowy (proponuje przeczytać opis choroby psychicznej zwaną paranoją...). Więc jeśli za parę lat nie chcesz trafić do pokoju bez klamek (lub jak Ty to ujmiesz zostać uciszonym przez 'zUe elYty' to lepiej wyluzuj Szkoda życia qwe.
Być może, tak mówią. Może i stworzyli rośliny odporne na szkodniki, ale co z tego jak i one wyewoluowały i teraz wpierniczają rośliny GMO tak samo jak i naturalne. Żaden to dla mnie argument, który niby ma przemawiać za GMO.
Jednak moim zdaniem i zdaniem wielu innych ludzi chodzi tu raczej o to, że wielkie koncerny mają patenty na GMO. Zobacz co dzieje się w Stanach i Indiach. Zobacz jak działają firmy propagujące modyfikowane rośliny. No chyba trzeba być ślepym i ogłupiałym przez tą colę, żeby nie zauważyć do czego to prowadzi.
Jeśli ludzie nie zrozumieją, że w obecnej postaci GMO to zło, niedługo będzie tak, że pozdychamy z głodu, bo nie będzie nas stać na jedzenie.
Zresztą, zabij mnie, ale nie dam sobie wmówić, że korporacje pokroju Monsato są takie wspaniałomyślne i cudowne w swej niezmierzonej dobroci, że wydają miliony na badania, tylko po to aby pomóc tym biednym ludziom, którzy nie mają co żreć... Normalnie anioły zstapiły na ziemię.
Zapewne tak jest
__
|
Użytkownik
|
(edit. post jest dlugi ale to co napisalem troszke nizej IMO warto przeczytac)
Hitler od razu rzucal zydow do obozow??
No pomysl troszeczke. Jeszcze troche i bedziemy miec wieksze kontrole, tak jak w Chinach. Google zgodzi sie na takie praktyki bo oni maja w du**e czy ktos bedzie mogl poczytac np o Ronie Paulu czy nie. Tak sie dzieje nie od dzis.
Internt byl narazie jedynym wolnym medium (w miare wolnym) ale wkrotce zostanie to zmienione. Jesli kontroluja TV, to dlaczego nie mieliby kontrolowac internetu. Z internetem sprawa jest nieco bardziej skomplikowana ale mozliwa.
Czlowieku z naszego dialogu miedzy nami NIC, absolutnie NIC nie wynika. To sa glupie i puste slowa. Jesli nie otworzysz umyslu i nie postarasz sie zrozumiec o co mi chodzi to ta rozmowa bedzie bez sensu bo zanegujesz wszystko co powiem. Przez forum sobie NIC nie wytlumaczymy bo rozmawiamy o czyms o czym w ogole nie zamierzalismy i mozemy tylko w to zaglebiac sie dalej, odciagajac sie od glownego nurtu.
Pisales wczesniej, ze dopiero jak zaczna masowo wywalac konta itp z YT to dopiero bedzie mozna sie tym zainteresowac. JUZ TO ROBIA. Nie miej takiego zakmnietego umyslu bo nic nigdy nie bedziesz wiedzial. Jak to powiedzial David Icke, jesli z jednomyslnego tlumu wyrywa sie jakis osobnik, ktory ma do powiedzenia cos innego to nie ma zadnej podstawy by twierdzic, ze ta osoba mowi nieprawde.
Fronki, rr i reszta spolki mysli, ze ma zdrowe umysly bo nie oglada tv, ale ich ignorancja i to co mowia twierdzi wrecz przeciwnie. Bo nie trzeba ogladac TV by stac sie debilem.
Wystarczy tylko z debilami przebywac.
Jak ktos widzi, ze osobnik probuje cos innym przekazac powinni na niego spojrzec jak na czlowieka, nie jak na debila. Powiedziec: to i to mowisz zle, dlatego i dlatego, ale zapoznalem sie ze wszystkimi materialami (nie wazne czy ku**a sa one z Youtube, czy do kupienia za 30 dolarow na Amazon.com) i rzeczywiscie pare rzeczy tu nie gra, warto by sie zainteresowac ta sprawa. Mnie tez w tym kraju wkurza to i to, nie podoba mi sie tamto. Dojdzmy do wspolnego jezyka. MY, miedzy soba, bez wtracania sie durnego panstwa. Kazdy doklada cegielke od siebie i powstaje budynek.
A tutaj kazdy stoi i mowi: co ty tu ku***a niesiesz, zle to trzymasz. W taki sposob NIC sie NIGDY nie zbuduje. Kazdy murarz wie, ze samemu domu sie nie zbuduje.
Potrzebna jest grupa ludzi. Kazdy jest w czyms dobry i przyczynia sie do efektu koncowego.
Pare tysiecy lat temu, gdy do wioski przybiegal zwiadowca i mowil: jestesmy zagrozeni, ktos idzie w nasza strone, to kazdy go wysluchal.
A teraz? Przybiegnie, powie i w odpowiedzi dostanie w leb albo komentarz: co jarałeś?
Wszyscy macie siebie nawzajem w dupie. Potworzyliscie jakies bandy graczy q3, redaktorow hstv, grupy trzymajace sie po znajomosci (kot i Fronki) i macie innych totalnie w dupie. Jesli bedziedzie traktowac innych ludzi w oderwaniu od siebie to swiat jeszcze bardziej sie pograzy.
Jaka jest roznica miedzy mna a Toba? Cialo fizyczne, inny wzrost, wyksztalcenie, zainteresowanie, znajomi itp ? Jestem taka sama istota jak Ty, czy Fronki, Wy zyjecie w takim swiecie w ktorym na inna osobe patrzy sie jak na jakiegos pieprzonego robota, ktory mna przeciez byc nie musi.
Odpowiedz sobie na pytanie dlaczego nie jestes mna?? Dlaczego nie siedzisz teraz po drugiej stronie monitora i piszesz do 'siebie'?
Co sprawilo, ze znalazles sie dokladnie w tym ciele? Moze po prostu jestesmy tym samym? I na moim miejscu pisalbys to samo?
Zastanow sie prosze nad tym glebiej. I chocbym linkowal najbardziej niedorzeczne historie to jednak zrob to na wlasna reke. Sprawdz na wlasna reke czy prawda podana w mediach jest ta jedyna.
Jesli pisze takie rzeczy to nie znaczy, ze zwariowalem. Uleganie jakiejs piep***nej propagandzie tak jak z psychodelikami, gdzie mowia, ze oszalejesz lub wyladujesz w psychiatryku. Tutaj jest tak samo, na slowo teoria spiskowa smiech.
Jesli teraz zaczne wydurniac sie na tym forum i walic tematy, doslownie, "aaaa, koniec swiata, ratujcie sie! aaaaa" to bedziesz mial uraz do teorii spiskowych do konca zycia?? Kto kontroluje Ciebie Ty czy ja? Kto decyduje o tym jak bedziesz patrzal na pewne sprawy, Ty czy ja?
Czy juz przestales ufac ludziom?? Czy Wy juz doznaliscie tak wielkiej krzywdy od tego swiata, ze nikomu juz nie ufacie?? Nie ufasz znajomemu z forum, a ufasz jakiemus cymbalowi, ktory wprowadza nas w Unie Europejska, gdzie beda nami rzadzic jeszcze bardziej obcy ludzie?? Moze niedlugo wyrzekniesz sie rowniez rodziny??
Swiat zostal zdemoralizowany baaardzo mocno. Niewiele jest osob, ktore chca jeszcze komukolwiek pomoc. Jesli wszystkich bedziesz traktowac jak zbirow, zlodzei i klamcow, to nigdy nie dostrzezesz osob, ktore naprawde chca pomoc.
__
|
Użytkownik
|
Każdy sobie rzepkę skrobie.
__ Sygnatura SPAM !
|
Użytkownik
|
"(...)a kim Wy jesteście? Tez nikim."
Parę postów wyżej pisałeś:
"Ja każdą osobę traktuje tak jakby była z mojej rodziny."
Bez komentarza
__
|
Użytkownik
|
A kim sa osoby z mojej rodziny??
Bogami??
Nikim nie mialo tutaj charaktetu obrazliwego, od tego trzeba zaczac.
nikim= nikt spoza tego forum Was nie slucha, nie jestescie autorytetami.
__
|
Użytkownik
|
"Doskonale zdaje sobie sprawe, ze ten system zostal tak przemyslany by chcec wzbogacenia sie pewnych jednostek przeslaniala im oczy na krzywde ktora wyrzadzaja innym."
Heh, człowieku ogarnij się... jeżeli ty nawet w obecnym systemie pieniężnym widzisz spisek, to chyba coś z Tobą nie tak A np. tacy ludzie jak Smith, Ricardo, Hecksher, Ohlin, czy np. bardziej współcześni Milton Friedman albo Alan Greenspan to owa zła elita, która specjalnie tak formowała funkcjonowanie gospodarki, aby "przesłonić oczy na krzywdę którą wyrządzają innym"?
__
|
Użytkownik
|
Heh czlowieku, ogarnij sie.
Ten system monetarny zostal wymyslony i uksztaltowany o wiele wczesniej niz zyl Milton Friednam, Smith itp itd, a ponadto taka z nich elita jak z rodziny Bushow...
"która specjalnie tak formowała funkcjonowanie gospodarki, aby "przesłonić oczy na krzywdę którą wyrządzają innym"?"
[b]W miasteczku St.Petersburg na Florydzie niejaki p.Kevin Shelton, który za cel życia postawił sobie szerzenie wśród ludzi atruizmu, rozrzucił z balkoniku między klientów marketu (z małej armatki) $10.000 (w dwu-dolarowych banknotach).
Efektem była jedna złamana ręka, tuzin mniej lub bardziej poturbowanych i jedna omal nie zadeptana 14-letnia licealistka, panna Lashawnda Martin, która mówiła potem, że ludzie deptali po niej nie zwracając uwagi na jej krzyki. P.Shelton wyraził zdziwienie z takiego rezultatu – i oznajmił, że nie to było Jego zamiarem. [b]
Rozumiesz?? Ludziom odpier***a na punkcie pieniedzy.
Stary ty mnie nic nie musisz uczyc, bo z zycia wiem jak ludzie sa zachlanni i falszywi jesli w gre wchodza pieniadze.
Polecam Ci obejrzenie filmu
[url=http://video.google.pl/videoplay?docid=-1887591866262119830]Money as debt,- pieniadze jako dlug[/url]
Albo isc do biblioteki i wypozyczyc jakas ksiazke o nowoczesnej bankowosci (jedna osoba dopiero po tej ksiazce przyznala mi racje i zaczela mnie przepraszac).
System monetarny to podstawa tego spisku jakbys nie wiedzial.
Inaczej nie daloby sie kontrolowac rzadow poszczegolnych panstw, bo jak ??
__
|