VIP
|
qwe, pomijając słuszność lub niesłuszność Twoich przemyśleń, na czym opierasz / rozróżniasz takie przypadki że naukowiec A mówi TAK, naukowiec B mówi NIE ? jedni twierdzą że coś nie jest szkodliwe, drudzy że jest szkodliwe. znajdujesz tutaj jakieś wypowiedzi, "dowody" na pewien problem. założę się że przeciwna strona także ma dowody co do swojej racji.
Nie oszukujmy się, skaczesz po stronach i wybierasz po prostu to co jest w "mniejszości" - media komercyjne czegoś nie lansują, na youtube jest inaczej więc muszę w to wierzyć, czyż nie ?
człowieku zatraciłeś się w tym. co innego jest mieć swoje przekonania i np. negować konsumpcjonizm , a co innego tworzyć teorie z kosmosu.
I na sam koniec, nie myl teorii spiskowych z chęcią wzbogacenia się przez ludzi. To że jakaś korporacja nawet świadomie truje społeczeństwo i ma gdzieś człowieka, to nie znaczy że za tym stoi nie wiadomo kto. To jest czysta chęć zysku. Najpierw postaraj się zrozumieć takiego zdegenerowanego człowieka i wtedy spojrzyj na te teorie.
i jeszcze p.s. uważaj bo fanatyzm to bardzo niebezpieczna droga, znacznie gorsza nawet od wszelkich Twoich teorii. A chyba coraz więcej użytkownik nawet tego portalu zaczyna dostrzegać że Tobie bliżej do fanatyka, niżeli racjonalisty.
sory za off-topic, bo wypowiedź nie jest o GMO, ale przecież nie będę zakładał tematu
__
|
Użytkownik
|
"Jezeli badania dowodza, ze GMO jest niebezpieczne, natomiast inne badania dowodza, ze GMO jest bezpieczne, to spokojnie moge obchodzi GMO szerokim lukiem. Po co ryzykowac? Takich napojow energetycznych nie pijam i jakos zyje."
Nie zrozumiales mojej mysli. Jesli sa badania twierdzace, ze GMO szkodzi (nie wiem czy czytales ktorykolwiek link, zadnego) to smiem sadzic, ze byl powod takiego a nie innego wyniku badan, zwlaszcza, ze wykazuja to niejedne badania.
Nie ma tu zadnych linkow do YT itp. stary ochlon troche
I na sam koniec, nie myl teorii spiskowych z chęcią wzbogacenia się przez ludzi.
Nie myle. Doskonale zdaje sobie sprawe, ze wprowadzajac pieniadza w obecnej formie mozna dalej knuc spisek i zwiekszac kontrole.
Gdyby nie ten system monetarny to ludzie nie robili by wszystkiego dla pieniedzy (moge to powiedziec z cala szczeroscia, w dzisiejszych czasach czlowiek jest w stanie zrobic WSZYSTKO dla pieniedzy, zabic, zgwalcic, ukrasc, zniszczyc itp).
Doskonale zdaje sobie sprawe, ze ten system zostal tak przemyslany by chcec wzbogacenia sie pewnych jednostek przeslaniala im oczy na krzywde ktora wyrzadzaja innym. Drugim "narkotykiem" obok pieniadza jest wladza, choc fakt posiadania duzych ilosci pieniedzy wiaze sie rozniez w wieksza wladza.
Rozumiesz teraz o co mi chodzi?
Stary ja wszytko to co napisales dawno zauwazylem i przemyslalem.
Edit: co do fanatyka.
Zalozmy (powtarzam zalozmy), ze mam racje. Wprowadzono taka opinie w spoleczenstwo by patrzalo ono na moje zachowanie wlasnie jak na fanatyczne.
Co wtedy? ZAWSZE powinno sie kierowac swoim WLASNYM rozumowaniem, nie zwazajac na definicje fanatyzmu itp.
Patrzycie na ludzi przez pryzmat wlasnie roznych definicji itp, i poprzez to osobe taka jak ja mozecie uznawac za swiadka Jehowy, choc wcale tym swiadkiem nie jestem.
Na koniec dodam, ze najniebezpieczniejsza w tym wszystkm jest pseudonauka zwana psychologia.
Jesli ktos odstaje od reszty grupy, zaczyna cos zauwazac to odsyla sie takiego delikwenta do psychologa: "wszystko bedzie dobrze, uspokoj sie, zaraz cie wyleczymy, zaraz bedziesz normalny-taki jak inni"
Skakalbym z radosci, gdyby choc jedna osoba przed snem pomyslala dluzej nad tym co wlasnie napisalem.
__
|
Użytkownik
|
100 lat temu urbanizacja byla w znacznie mniejszym stopniu rozwinieta niz jest dzisiaj. Stad wiecej ludzi mieszkalo na wsiach. Na nich rodziny do dzisiaj licza kilka razy wiecej dzieci niz ma to miejsce w wiekszych miastach. Jest to spowodowane tym, ze zycie w miastach, czyli utrzymanie dzieciaka niesie ze sobą duzo wieksze koszty. Dlatego matki, ktore nawet nie wiążą konca z koncem porzucaja noworodki w lasach, na smietnikach czy Bog wie gdzie. Tylko czasem sie zdaza, ze pomyslą chociaz w niewielkim stopniu i pozostawią je w jakims szpitalu czy Oknie Życia.
__
|
Użytkownik
|
i tak umrzesz, więc co za różnica? ;s
__ Pozdrawiam!
|
Użytkownik
|
Radziłbym jednak spróbowac. To nie boli, a zawsze ta umiejętnosc przyda sie w zyciu.
__
|
Użytkownik
|
ja jestem niezniszczalny...
__
|
Użytkownik
|
Mieli.
__
|
Użytkownik
|
To co zwykle, same herezje, ZERO WIARYGODNYCH ŹRÓDEŁ. Jakieś jąkanie o plemnikobójczej coli, gdzie są jakieś wyniki tych badań? Żal mi każdego kto wierzy facetowi, który pisze, że ONZ wymorduje 90% populacji, a cola zabije plemniki pozostałej części ludności nie powołując się na żadne źródła.
__
|
VIP
|
wszystko dąży do tego żeby na ziemi został 1 człowiek i znalazł antidotum, bla bla bla
__ Miejsce na Twoją reklamę!
|
VIP
|
Nie musiałem podawać, bo kto nie chce i tak nie uwierzy, tylko dalej będzie pałał miłością do takich bzdur ala zeitgeist
__ Miejsce na Twoją reklamę!
|
Użytkownik
|
Stary zauwazylem to, normalnie z takimi fanatykami zeitgeista rozmawia sie chyba gorzej niz Wam ze mna.
Ostatnio powiedzialem pewnemu gosciowi na YT, ze zeitgeist to propaganda antykatolicka, przeplatanie klamstw z prawda i ze Alex Jones to kontrolowana opozycja to zmieszano mnie z blotem.
Teraz obywie strony maja sieke w glowie i Ci co nie wierza i ci co wierza (ale wierza tak, jak tego chce elita). Szkoda ze malo jest osob zdeterminowanych by szukac dalej informacji.
I oczywiscie w zeitgeiscie podano ladne haselko "autorzy filmu chca, by widz samodzielnie szukal informacji na te tematy zamiast slepo przyjmujac je za prawde".
Widocznie takie puste slowo wystarczylo by ludzie uwierzyli, ze "ten zeitgeist to jednak mowi prawde".
Niesamowite jak ludzmi da sie manipulowac w kazda strone.
__
|
Użytkownik
|
No sorry, ale wg Ciebie jakie to sa WIARYGODNE zrodla??
National Association of Nutrition Professionals jest chyba wystarczajaco wiarygodny.
Sorry tymek ale to ty popadasz w skrajnosci. Wiem, ze jakiekolwiek zrodlo bym nie podal, chocby to bylo przemowienia Baracka Obamy to ty i tak bys powiedzial, ze to nie jest wiarygodne zrodlo.
Podam mi jakis przyklad informacji z WIARYGODNYM zrodlem, czekam.
Smutek, zal i rozpacz.
__
|
Użytkownik
|
No tak, ale moja babcia i prababcia, ktore mieszkaly zawsze w miescie twierdza troszke co innego.
Lepiej rozmawiajcie ze starszymi ludzmi, bo niedlugo ich nie bede i ta wiedze zabiora ze soba do grobu.
edit: tzn masz oczywiscie duzo racji z ta urbanizacja
__
|
Użytkownik
|
Tak, moze 5-6 rodzin na 100, sorry ale znam mniej wiecej drzewo genealogiczne swoje i paru swoich znajomych i nie bylo przypadku ilosci dzieci wiekszej niz 5
__
|
VIP
|
łi hi oł jupi nowy temat
__ gdzietenwosk.pl
|
Użytkownik
|
Jak to już kiedyś pisał Sweeper : "Wszyscy umrzemy"
__
|
Użytkownik
|
Nie wiem z czego tu sie smiac, to jest przepisany post jednej z osob na esports za pozwoleniam podzielony na 2 czesci bo oddzielnie sie nie zmiescilo.
Na dodatek pocieli tekst i nie zamiescili 2giej czesci.
Zal.ru te cale wp.pl
__
|
Szef
|
to nic nie znaczy, statystyka (jako nauka a nie jako wyniki jakie znamy) jasno pokazuje ze taki przyklad jaki podales nic nie znaczy, jednostkowe doświadczenia (może twoja rodzina dotknięta jest wadą utrudniającą reprodukcje) nic nie udowadniają
__
|
Użytkownik
|
Hah poszukaj sobie sam. Ja tylko podaje informacje z dosc pewnego zrodla. Znajdz sobie bardziej wiarygodne. Raczek nie masz czy naprawde jestes az tak ograniczony?? :0
A jesli Ci nie pasuje to wejdz sobie na rzadowa strone austrii i sam poczytaj. No chyba, ze to tez nie jest wiarygodne zrodlo :(
__
|
VIP
|
1) napisałem Ci wręcz wprost że uogólniam i że to nawet off-topic, zacznij dostrzegać aluzję, bo jeśli Ty wszystko tak czytasz i "rozumiesz" jak np. moją wypowiedź, to nic dziwnego że takie bajki Tworzysz
2) Jesli sa badania twierdzace, ze GMO szkodzi (nie wiem czy czytales ktorykolwiek link, zadnego) to smiem sadzic, ze byl powod takiego a nie innego wyniku badan, zwlaszcza, ze wykazuja to niejedne badania.
No muszę się pochwalić że się tutaj jednak wysiliłem i przeczytałem ten pierwszy link + po tej stronie poskakałem.
A wracając do stwierdzenia. Czy Ty nie widzisz że zataczasz koło ?!?! A czemu przyswajasz dogodny dla Twojego rozumowania wynik badań ? Ja mógłbym to skontrować że były badania że GMO nie szkodzi i że były nie jedne takie badania i że był powód takiego a nie innego wyniku badań.
I od razu napiszę, żebyś zrozumiał aluzję, ja nie piję do GMO ani do jakiejś konkretnej Twojej teorii (a raczej nie Twojej tylko internetu), tylko do faktu że Ty na wszystko dobierasz i widzisz tak jak chcesz widzieć, tak jak Ci wygodniej! Jeśli Ci wygodniej jest wierzyć w słuszność A zamiast B, to wierzysz w A. Pomimo że i na A i na B są dowody i podważenia tych słuszności.
3)Co do fanatyzmu, założę się że np. członkowie Najwyższej Prawdy w tokijskim metrze też w podobne słuszne teorie jak Ty wierzyli
p.s. w swojej końcówce wplotłeś to kim Ty chciałbyś być, a kim nie jesteś.
__
|
Szef
|
to nic nie znaczy, statystyka (jako nauka a nie jako wyniki jakie znamy) jasno pokazuje ze taki przyklad jaki podales nic nie znaczy, jednostkowe doświadczenia (może twoja rodzina dotknięta jest wadą utrudniającą reprodukcje) nic nie udowadniają
kłamstwa z artykułu,
dowiedli że Cola stosowana miejscowo jako środek antykoncepcyjny jest skuteczna (czyli jak sobie polejesz to wybija mase plemników) co biorąc pod uwage jej odczyn chemiczny nie jest zaskoczeniem, i za tak debilne badania dostali anty nobla
rząd Austrii bada konkretne odmiany i ich szkodliwość, te które nie przejdą testu nie wychodzą poza uprawę eksperymentalną, nie wszystko jest dobre, dopiero się uczymy o co chodzi z GMO stąd tyle zabezpieczeń i obaw
Z myszkami nie podano czemu spadła ich rozrodczość (może żywność była bardziej syta, powodowała sraczkę i myszkom się nie chciało, w poprzednim pseudo tekście mówiłeś właśnie o manipulacjach informacją, taki wycinek informacji jest taką manipulacją, nie podano przyczyny spadku rozrodczości)
ONZ tak uznała bo policzyła że żywności wystarczy dla określonej liczby, tylko od tamtej pory nauczyliśmy się wydajniej uprawiać żywność, GMO też zwiększa wydajność
"Hmm, teraz zastanowmy sie dlaczego w Norwegii zbudowano arke, ktora w podziemnych kompleksach gromadzi nasiona roslin wszystkich gatunkow z calego swiata?
informacje PAN też pośrednio manipulujesz zaostrzając komentarzem jej charakter
jeżeli chodzi o: "Zreszta wielu z Was wie, ze sponsorujac specjalne badania, mozna dowiesc, ze trucizny sa korzystne dla zdrowia (przyklad z fluorem)." pokaż mi te badania i te mówiące że jest to trucizna, źródła naukowe pls
"Hmm, teraz zastanowmy sie dlaczego w Norwegii zbudowano arke, ktora w podziemnych kompleksach gromadzi nasiona roslin wszystkich gatunkow z calego swiata?" albo komuś odbiło, choroba psychiczna (u ludzi bogatych zwana ekscentryzmem) często jest dobrym motywatorem działań, tak samo jak chciwość
Problem GMO istnieje i tego nie kwestionuje ale sposób w jaki zabierasz się za dyskusje jest szczytem głupoty na który musimy się wspinać żeby zrozumieć twoją argumentację. To że nie wiemy jak działa GMO nie znaczy że odrazu musimy go zarzucić. Inna sprawa że bez wysoko wydajnej żywności już za naszego życia zabraknie pożywienia dla całej ludzkości. I to jest problem i w pewnym stopniu dylemat moralny, chcesz go rozwiązać?
Jako argumenty na poparcie mojej tezy wysuwam następujące fakty:
- Globalne ocieplenie, huragany, trzęsienia ziemi i inne naturalne katastrofy są bezpośrednią konsekwencją spadku liczby piratów, począwszy od początków XIX wieku. Można to zobaczyć na wykresie obrazującym odwrotnie proporcjonalną korelację między liczbą piratów a temperaturą
- W stanach rozpoczęto wiercenie studni
- Wszyscy umrzemy (dzieki caNel)
- Na każdym kroku naszego życia propaguje się sex
- Satelita szpiegowski potrafi odczytać tablice rejestracyjne z orbity
- Jest wiele rzeczy o których nam się nie mówi
- Kolor czerwony wywołuje agresję
- Grupa ludzi jest zwykle mniej inteligentna od jej członków ale w internecie odpowiednio wielka grupa ludzi zawsze jest grupą kretynów
__
|
Szef
|
dla wszystkich których męczą sposób prezentowania przez qwe teorii i podchodzenia do faktów proponuję zapisać się do (http://pl.wikipedia.org/wiki/Lataj%C4%85cy_Potw%C3%B3r_Spaghetti#Wierzenia) pastafarjan. Religia ta powstała w troszke innym celu ale jej głównym założeniem jest walka z głupotą.
__
|
Użytkownik
|
hmm, mowilem ze nie znam drzewo moje jak i paru moich znajomych.
Ale spoko, w ciagu tygodnia sprobuje zgromadzic wiecej drzew i z roznych obszarow polski. Wiem, ze bede mial racje, bo rozmawialem duzo ze starszymi osobami i wiem jak wtedy to wszystko wygladalo i ludzie rzadko mieli wiecej niz 6 dzieci.
Popytaj sie swoich dziadkow, sam sie przekonasz, ze w twojej rodzinie bylo podobnie, popytaj sie sasiadow.
__
|
Użytkownik
|
zniechęcam się już po małym kawałku
__ dupa
|
Użytkownik
|
"ale sposób w jaki zabierasz się za dyskusje jest szczytem głupoty na który musimy się wspinać żeby zrozumieć twoją argumentację."
No stary co Ty gadasz, to zalezy od osoby i jej nastawienia.
Ja mnie pewne rzeczy sa zle i staram sie z nimi walczyc. Nie wiem moze tam gdzie mieszkasz gwalty, rozboje i kradzieze sa na porzadku dziennym. U mnie tak nie ma.
U mnie nie do pomyslenia jest, ze tego albo tamtego nie wolno.
Kazdy robi co chce i jakos na zle to jeszcze nikomu nie wyszlo, niestety i do takich malych miejscowosci unia i panstwo pakuja swe lapy.
GMO powinno byc izolowane od zwyklej roslinnosci, a tak nie jest.
Mozecie sobie jesc te GMO bez ograniczen, wasza sprawa, ale niech ta wspaniala unia zadba o interesy ludzi, ktorzy tego nie chca, bo zna osobiscie przypadki gdzie cale pola zostaly zasiane roslinnoscia GMO, mimo, ze znajdowaly sie od niej z dala.
Ty widzisz tylko skutki tego wszystkiego, a ponadtwo jestes tylko miejskim konsumentem. Ja widze jak to wszystko wyglada od kuchni i wiem, ze osoby ktorym naprawe zalezy na zdrowym pozywieniu bronia sie rekami i nogami przed GMO.
"Inna sprawa że bez wysoko wydajnej żywności już za naszego życia zabraknie pożywienia dla całej ludzkości."
Zwlaszcza w UK i USA, gdzie marnowane jest 50% zywnosci.
Wiem, widzialem na wlasne oczy w calej Anglii. Wiec taka argumentacja jest tylko dla tych ktorzy sami na wlasne oczy nie zobacza jak to sie ma naprawde.
Nie wiem co probujesz udowodnic ta "argumentacja".
Ja takich absurdow na pewno nie podaje.
Zauwaz, ze ja podaje droge, pewne przyklady, ktore moga nakierowac pewne osoby do dalszych informacji, sorry ale z rozmowy z uzytkownikami wiem, ze im to pomaga.
Wiec chyba to z Toba cos nie tak jesli nie potrafisz nawet na podstawie moich "bzdur" (chocby nawet byly bzdurami) poszukac SAMEMU czegos na dany temat.
Nie wiem co jest z Wami, sorry ale ja wszystkie informacje sam sprawdzam, wy chcecie bym podawal wszystko ladnie opisane i pieknie oprawione.
Nie, niechce mi sie, to jest moja szczera odpowiedz.
Ja tylko daje liznac tematu, kto chce niech szuka. Tematy warte glebszego zbadania i analizy ktorej ja nie bede przeprowadzal. Jesli ci nie pasuje to nie czytaj, ja nie bede tu jakis prac naukowych na dane tematy robil.
Argumentacja ktora podaje. W zestawieniu z informacjami ktore siedza w mojej glowie jest ona bardzo sluszna. Dlatego to wy sami szukajcie informacji, chyba ze ktos nauczy sie telepatii to skorzystamy na tym wszyscy.
__
|
Użytkownik
|
Spoko, napisz cos samemu. To dlaczego pisze tak a nie inaczej masz napisane w poscie 64.
Napisz cos o GMO. Nie wiem czy w ogole bedzie ci sie chcialo ruszyc du**e a skorzystalo by na tym wiele osob. Nie bede przejmowal sie krytyka, bo Wy narazie wpieprzacie jedzenie, ktorego nie da sie jesc i to wy lazicie do apteki i lekarza, boicie sie raka, robicie sobie badania i szczepienia, macie zgage, bole glowy, jestescie podatni na stes itp itd.
Niesamowite, to juz wole byc totalnym debilem i nie miec takich problemow jak Ty panie madry.
__
|
Użytkownik
|
"No muszę się pochwalić że się tutaj jednak wysiliłem i przeczytałem ten pierwszy link + po tej stronie poskakałem." ??????????????
Mam wrazenie, ze odniosles to do
"Skakalbym z radosci, gdyby choc jedna osoba przed snem pomyslala dluzej nad tym co wlasnie napisalem."
no bo do czego innego??
A jesli tak to juz wyjasniam, ze chodzilo mi o to co napisalem w tamtym poscie.
No i kto tu zle intepretuje (i wychodza pozniej z tego takie bajki), chociaz moze sie myle.
" A czemu przyswajasz dogodny dla Twojego rozumowania wynik badań ? Ja mógłbym to skontrować że były badania że GMO nie szkodzi i że były nie jedne takie badania i że był powód takiego a nie innego wyniku badań. "
Heh, juz wiem dlaczego piszecie tak jak piszecie. Dlugo nie zastanawiacie sie nad tym co napisalem. Chodzi mi o to, ze sa glosy sprzeciwu na temat GMO. Z doswiadczenia wiem, ze kazdy taki glos sprzeciwu jest uzasadniony.
Za parenascie lat nikt juz nie bedzie mowil o szkodliwosci GMO tak jak nie mowia o szkodliwosci prob jadrowych, poki jeszcze ktos sie sprzeciwia warto go sluchac i jesli przyjdzie taka potrzeba to przypomniec sobie w przyszosci.
"Ja mógłbym to skontrować że były badania że GMO nie szkodzi i że były nie jedne takie badania i że był powód takiego a nie innego wyniku badań. "
SA wyniki badan ktore twierdza, ze GMO jest nieszkodliwe.
Wiec mamy wybor 50/50. Ostrozna osoba uzna, ze GMO jest szkodliwe i obejdzie to dookola. Ja pisze do ostroznych osob.
"tylko do faktu że Ty na wszystko[...]"
Ja na wszystko patrze ostrozniej. Czy ostroznosc komus kiedykolwiek zaszkodzila??
"p.s. w swojej końcówce wplotłeś to kim Ty chciałbyś być, a kim nie jesteś."
juz za pozno zebym to zrozumial, wytlumacz mi to prosze, bo ja jestem tym kim chce byc. nikt mi nie tworzy zadnych barier i przeszkod.
__
|
Szef
|
radze dane z gusu wziasc, albo z rocznikow statystycznych jakkolwiek sie one nazywaly w dawnych czasach, albo siegnac do badan, takie badania byly prowadzone, jakakolwiek wiedza jaka zgromadzimy w naszym otoczeniu (spolecznym, geograficznym, itd) bedzie bledna
__
|
Szef
|
-----------------------------------
GMO powinno byc izolowane od zwyklej roslinnosci, a tak nie jest.
Mozecie sobie jesc te GMO bez ograniczen, wasza sprawa, ale niech ta wspaniala unia zadba o interesy ludzi, ktorzy tego nie chca, bo zna osobiscie przypadki gdzie cale pola zostaly zasiane roslinnoscia GMO, mimo, ze znajdowaly sie od niej z dala.
Ty widzisz tylko skutki tego wszystkiego, a ponadtwo jestes tylko miejskim konsumentem. Ja widze jak to wszystko wyglada od kuchni i wiem, ze osoby ktorym naprawe zalezy na zdrowym pozywieniu bronia sie rekami i nogami przed GMO.
"Inna sprawa że bez wysoko wydajnej żywności już za naszego życia zabraknie pożywienia dla całej ludzkości."
Zwlaszcza w UK i USA, gdzie marnowane jest 50% zywnosci.
Wiem, widzialem na wlasne oczy w calej Anglii. Wiec taka argumentacja jest tylko dla tych ktorzy sami na wlasne oczy nie zobacza jak to sie ma naprawde.
---------------------------------
W Polsce na ten moment GMO jest mocno ograniczona, nie wiem co możesz osiągnąć więcej poprzez dyskusję. Pokaż mi taki przykład który widziałes, nie czytałeś o nim ale widziałeś (na własne oczy). To jest właśnie manipulowanie słownictwem w celu wywarcie konkretnego efektu. To mnie boli strasznie w twoich postach że nie umiesz napisać tekstu nie manipulując przy okazji strasznie jego odbiorcą.
Skąd wiesz że jestem tylko miejskim konsumentem, co sprawiło że wyciągnąłeś taki wniosek? Co w moich wypowiedziach jest tak miejsko konsumpcyjne (oprócz tego że się z tobą nie zgadzam?).
Po co przytaczasz jako przykład UK i USA a ja mówie o całym świecie, ja co prawda nie widziałem na własne oczy ale jestem w stanie uwierzyć że na całym świecie miliony umierają z głodu już teraz. Ja podałem to jako powód dla którego ONZ mówi o ograniczeniu urodzeń i kontroli przyrostu ludności a ty odnosisz się do tego jak do zupełnie czegoś innego.
"Nie wiem co probujesz udowodnic ta "argumentacja".
Ja takich absurdow na pewno nie podaje."
Próbuje powiedzieć czemu ONZ mówi o ograniczeniu przyrostu naturalnego. A ty dalej swoje.
----------------
Zauwaz, ze ja podaje droge, pewne przyklady, ktore moga nakierowac pewne osoby do dalszych informacji, sorry ale z rozmowy z uzytkownikami wiem, ze im to pomaga.
Wiec chyba to z Toba cos nie tak jesli nie potrafisz nawet na podstawie moich "bzdur" (chocby nawet byly bzdurami) poszukac SAMEMU czegos na dany temat.
Nie wiem co jest z Wami, sorry ale ja wszystkie informacje sam sprawdzam, wy chcecie bym podawal wszystko ladnie opisane i pieknie oprawione.
Nie, niechce mi sie, to jest moja szczera odpowiedz.
------------------
Droge to ja może podałem mówiąc o pastafarianizmie. Ty podajesz garść zmanipulowanych faktów świadczących tylko za opcją która ci się podoba. Jeżeli chce się komuś przedstawić jakąś "prawdę" (właściwe słowo to jakiś fakt, albo jakąś teorie) to podaje się argumenty za oboma stronami dyskusji jeżeli się taka toczy. Tego wymaga uczciwość. Sam sprawdziłeś informacje o GMO, osobiście?
-----------------------
Ja tylko daje liznac tematu, kto chce niech szuka. Tematy warte glebszego zbadania i analizy ktorej ja nie bede przeprowadzal. Jesli ci nie pasuje to nie czytaj, ja nie bede tu jakis prac naukowych na dane tematy robil.
-----------------------
Przedstaw sprawę z każde strony, albo nie próbuj chociaż manipulować argumentami które podajesz, w swoich wypowiedziach stosujesz metody argumentacji takie jak w dyskusji religijnej ale w odniesieniu do nauki
__
|
VIP
|
nie lubie coli, czy mountain dew tez jest plemnikobojcze?
__
|
Szef
|
Spędziłem piękne 5 lat na pięknej uczelni zwanej SGGW ucząc się ekonomi z bardzo dużym naciskiem na ekonomie rolnictwa i samo rolnictwo (nie że to lubiłem, nie lubiłem ale się nauczyłem). Śmiem twierdzić że o GMO, jego wpływie, wadach i zaletach oraz zagrożeniach wiem dużo więcej zarówno od ciebie jak i od przeważającej grupy osób odwiedzających tą stronę. Ty tylko skaczesz z chwytliwego tematu na temat rzucając garść sensacji. Dzięki temu czego się uczyłem mam wyrobioną opinię temat GMO ale też umiem odróżnić sianie paniki od rzeczowej dyskusji.
W żaden sposób nie odniosłeś się do moich argumentów które podważały twoje, takich jak sposób badania GMO. Potrafiłeś tylko wyciągnąć pojedyncze zdania i "kontrargumentować" przy pomocy nieadekwatnych faktów (ja o powodach dyskusji w ONZ na temat przyrostu naturalnego a ty o marnowaniu żywności w UK i USA, tak marnuje się tam ale jaki to ma związek, dla ciebie ta kontrola ONZ była dowodem na globalny tajny spisek przy GMO, ludzie którzy je wymyślają chcą zarobić, pomóc innym itd, na pewno to nie Pinki i Brain).
Celem mojej walki z tobą nie jest przekonanie cie że się mylisz (na to nie licze) ale pokazanie innym użytkownikom sposobów manipulacji jakie stosujesz, tendencyjnego doboru faktów i mitów oraz jeszcze bardziej tendencyjnej ich oceny.
Jeżeli ktoś będzie chciał się dowiedzieć coś o GMO niech sam ruszy ciało do miejsca gdzie może uzyskać wiedzę przedstawioną z różnych punktów, biblioteka jest niezłym miejscem.
__
|
Szef
|
ty chyba nie chcesz mieć jeszcze dzieci
__
|
VIP
|
teraz nie, ale kto wie co mi za kilka lat odbije, dlatego pytam qwe o fachowa porade
btw. przypomnialo mi sie jak na LANie w elblagu pawels opowiadal mi, ze jak uzywa sie komputera z otwarta obudowa to promieniowanie magnetyczne wytwarzane przez procesor sprawi ze prawdopodobienstwo splodzenia syna drastycznie zmaleje i bede mial same coreczki, strach sie bac, ale athlon64x2@3Ghz i radek hd4850 gotuja sie w mojej budzie jak ją zamkne, wiec cóż począć xD
__
|
Użytkownik
|
"spiskujaca elita"
tutaj skończyłem czytać : D
__
|
Szef
|
jak to co począć, córkę, nie ma wyboru
idz lepiej odwiedz http://wolne-media.h2.pl kategoria nauka jest najlepsza (szkoda że tak mała), oprócz informacji prawdziwych przewijają się w niej informacje ciekawe (kreacjonizm - "Teoria ewolucji prawda czy wielka mistyfikacja? dalej jest art że życie pochodzi z kosmosu, do wyboru na pewno pochodzi z marsa wenus lub trzeciego miejsca o ktorym mi sie czytac nie chcialo, oczywiście każdy artykuł jest jedynym prawdziwym, Czy wszechświat jest częścią większej całości?, Zrozumieć ich język - czyli program do rozmawiania z obcymi niestety zeby stwierdzic ze to nieprawda trzeba znalezc obcych, Biały proszek złota - o kamieniu filozoficznym , teorie sterowanej ewolucji i tak dalej przez szereg stron
a dokopałem się do dokładnej kwalfikacji ignobla za cole
Deborah Anderson z Harvard Medical School wraz z zespołem - za wykazanie, że coca-cola może być dopochwowym środkiem plemnikobójczym. Natomiast grupa naukowców z Tajwanu - za osiągnięcie całkowicie przeciwnych rezultatów.
kup dziewczynie mountain dew i sprawdz
__
|
Użytkownik
|
to sa dane z NANP
__
|
Użytkownik
|
to sa slowa NANP, nie moge
__
|
Użytkownik
|
(choc juz pozno i ledwo na oczy widze, to jednak napisalem tego posta, ktory w niektorych momentach moze byc trudno zrozumialy)
Wiesz co Ci powiem?
Wlasnie bylem na stronie prawda2.pl.
Przejrzalem pare tematow.
Widzialem jak Ci ludzie pelni nadziei wymyslaja coraz to nowe plany by uswiadamiac ludzi.
Chca organizowac zjazdy, festyny. Jezdza na demonstracje, czesto nawet do Brukseli i choc mimo, ze jest ich tam niewielu to zbieraja doskonale informacje i spotykaja sie z naprawde ciekawymi ludzmi takimi jak Elias Davidsson i zamieszczaja tam korespondencje z takimi osobami.
Widze ludzi, ktorzy robia to bezinteresownie, nie chca za to pieniedzy, absolutnie NIC w zamian. I nie robia tego dlatego, ze sie nuda. Robia to dlatego, ze troszcza sie choc troche o swoja wlasna dupe!
Jak latwo ci negowac to wszystko co powiem i napisze, zauwazylem, ze na forum prawda2.info tez sa takie osoby. Myslac chwile nad ta sprawa zauwazylem, ze to zalezy od nastawienia, osoba nastawiona negatywnie nigdy nie bedzie przychylnie patrzec na tego typu rzeczy. Wytykujesz mi, ze nawet pogrubiony tekst Stanowisko PAN ws. upraw GMO to lekka manipulacja.
Ok a teraz popatrzcie sami na siebie. Na esportowcow. Wy nie manipulujecie ludzmi piszac jaki to esports jest piekny i wspanialy? Pokazujac same jego zalety a ukrywajac skrzetnie wady? Dlaczego nie mowicie, ze poprzez esport mozna wpasc w uzaleznienie, dlaczego nie mowicie, ze poprzez uprawianie esportu mozna w bardzo krotkim czasie spieprzyc sobie wzrok, dlaczego nie mowicie, ze by byc dobrym esportowcem trzeba spedzac przed kompem naprawde duzo czasu co moze totalnie spierniczyc ludzka psychike?
Kto tu kim manipuluje. Przeciez sam doskonale wiesz, ze esportowcy to leszcze komputerowe, nolifey, ktore cale dnie spedzaja na graniu w durne gry, nic z tego wlasciwie nie majac, wydaja tylko kase na lacze, gry, sprzet i okuliste.
Sorry ale juz wole trzymac sie tej grupki klamczuchow z prawda2 niz takich osob jak ty, bo oni przynajmniej robia cos w slusznym interesie NAS WSZYSTKICH a nie leszczy od grania na myszce i klawiaturze.
Sam go**o wiem, ale paru rzeczy jestem pewien. To wszystko kreci sie dzieki ludzkiemu przyzwoleniu. Ludzie zamiast mowic w domowej rozmowie miedzy soba (jak to jedna osoba napisala) "panstwo powinno dac" powinni mowic "niech panstwo spier***a niech nie zabiera ani mojego, ani twojego".
Jestem zwyczajna osoba. Byc moze manipuluje troche faktami, ale powtarzam jestem prosta osoba. A nie mam zamiaru byc jakims pierd***ym profesorem od ch**j wie czego by przekonac ciebie lub jakakolwiek inna osobe na tym czy innym forum.
Fakt, ze ludzie wieza w Teorie Spiskowe swiadczy o tym, ze cos im sie nie podoba, i jesli tych osob sa dziesiatki a nawet setki milionow na calym swiecie moze oznaczac, ze ludziom rzeczywiscie nie jest tak pieknie i kolorowo i sa wku***ni na taki stan rzeczy.
Nie trudno sie dziwic. Nie wiem ile ty zarabiasz i nie wiem jak bardzo jestes z tego wszystkiego ale to m.in Ty jestes frajerem od ktorego panstwo bierze pieniadze z kazdej strony, jak tylko sie da. To Ty jestes frajerem przyzwalajacym na to by buty warte 30zl byly sprzedawana za 300. By procesory warte 100zl byly sprzedawane za 1000. Ty jestes frajerem pokornie oddajac uczciwie zarobione pieniadze na ZUS, podatek dochodowy i inne go***a z ktorych absolutnie NIC nie masz w zamian.
O sorry, ZUS obiecuje Ci, ze jakas czesc z tych twoich wplat dostaniesz pod koniec zyciam, jesli dozyjesz...
"a dokopałem się do dokładnej kwalfikacji ignobla za cole"
Tu dopiero pokazujesz jak zaje***e rzetelny jestes. Informacje made in twoja_glowa?? Bo linka jakos nie widze. Zaje***y gosc z ciebie, a raczej zaje***y hipokryta.
Odpowiesz mi na pytanie jakim prawem tacy kpiarze wszelakiej masci jak Ty, maja prawo odsuwac ludzi od informowania innych jak bardzo jest zle na tym swiecie?
W false flag WTC wierzycie, ale w inne teorie juz ciezko. Kogo tu sie da manipulowac?
Kto tu jest wiekszym oszolomem?
Jesli spotkam w real life widok, gdzie osoba ktora probuje uswiadomic o czyms inne osoby jest wysmiewana przez kogos, to przysiegam, ze podejde i takiej osobie wypier***e z lokcia prosto w pysk, i chociaz moglbym za to isc do wiezienia to do konca zycia taka osoba bedzie wiedziala jak sie nie powinno zachowywac.
Bo zyjemy w takich czasach, gdzie Wy widzac ludzka krzywde przechodzicie obok tego obojetnie. Uwazacie sie za lepszych? W czym??? Podaj mi przyklad w czym???
Bo idziecie ze swiatem do przodu i macie np modne ciuchy, ktore w rzeczywistosci wygladaja pedalsko, choc nikt wam tego nie powie, bo wszyscy tak chodza.
Treaz cos sie ciebie spytam. Skoro jestes taki cool, superzaje**y to powiedz mi dlaczego nie zarabiasz 5k zl na miesiac?? Przeciez to prosta sprawa. Ja przy moim wkladzie kapitalu 100zl, potrafilem rozmnozyc to na 6k zl w ciagu zaledwie miesiaca.
I tak moge w nieskonczonosc. Jest tyle pomyslow na wymnozenie pieniedzy w krotkim czasie, ze az czasami nie chce mi sie wierzyc, ze ludzie narzekaja, ze tak trudno zdobyc pieniadze. Przeciez uwazasz sie za inteligentnego, a nie potrafisz zauwazyc pieniedzy, ktore tak latwo mozna zdobyc. I mozna je zdobyc posiadajac tylko internet i troche checi. Dlaczego za pisanie do esports i zajmowanie sie tym wszystkim pobieracie pieniadze? Jak uslyszalem, ze redaktorzy pobieraja kase za przepisywanie newsow z innych serwisow (oraz inne obowiazki redaktorskie) to myslalem ze padne z krzesla.
To co juz ludzie za darmo nie chca nawet nic dla innych esportowcow napisac?
Chcecie pieniedzy za to co robicie? Zajeb***e wstyd bylo by mi pobierac pieniadze za cos takiego. Chodzi o moralnosc. Bo w przeciwienstwie do wiekszosci z Was, ja nie biore pieniedzy od kolegi albo znajomego za zrobienie mu czegos.
Gdy sprzedaje towar klientowi, to nie nakladam sobie marzy 300%. Staram sie to robic najtaniej jak moge. A jesli w przyszlosci otworze firme (a pewnie nie otworze z prostego wzgledu- biurokracja, ZUS i podatki) to rodziele wszystkie przychody rowno, tak by nie bylo, ze ja zarabiam 10k a moi pracownicy 2k, tylko pracownicy dostana tyle na ile bedzie potrzeba by mogli godziwie zyc w tych chorym systemie. I nie boj sie, wiem co mowie bo tak robilem nie raz. Wystarczy mniejsza chciwosc dla siebie i wystarczy myslec takze o innych.
Ilu z Was mysli o innych?? Czy ty zastanawiasz sie czy bezdomny ktorego czesto mijasz na ulicy zjadl dzisiaj sniadanie? Czy ktokolwiek sie o to go zapytal?
Sa rozni bezdomni, wsrod nich wielu jest takich, ktorzy warci sa pomocy.
Ty pewnie wolisz kupic sobie nowy bezuzyteczny telefon z wbudowana kuchenka mikrofalowa, bo taki wlasnie reklamuja w TV. Oczywiscie za polowe ceny! (z czego producent i tak ma ogromna marze, bo wszystko jest made in china).
Pokaz jakim czlowiekiem naprawde jestes. Sam doskonale wiesz, ze jest w tobie tyle rzeczy, ktorych za wszelka cene ukrywasz, nawet przed samym soba.
Ale to przeciez ja jezdze na koncerty do Anglii, na najlepsze festiwale, poznaje wiele wspanialych ludzi. Mam wstep do VIPow, moge swobodnie rozmawiac z gwiazdami hollywood, zarabiam przy tym ogromna kase i bawie sie do rana.
A po powrocie do polski moge sobie kupic naglosnienie za 10 000zl i jeszcze 20 000zl zostanie mi na inwestycje. To co tam sie dzieje miazdzy jakiekolwiek zalosne ESWC czy inne smieszne "imprezy". Przeciez to ja zwiedzam najpiekniejsze miejsca calej Wielkiej Brytanii, Isle of Wight, Jezioro Loch Ness, Stratford, Londyn.
I wszystko za darmo.
I wiesz, jakos glupio czulbym sie obnoszac sie z tym wszystkim majac w glowie mysl, ze pare osob mi znanych nie ma za co kupic butow.
Nie, wcale nie usuwam tych mysli z glowy, wole pozostac takim jakim bylem, a pieniadze jesli potrzeba dawac tym, ktorzy naprawde ich potrzebuja (choc czesto nie chca brac). Jakos glupio czuje sie, ze lekko pracujac zarabiam 3x wiecej niz polski gornik, ktory ma doslownie ciezkie zycie. Nie podoba mi sie to w cholere i jesli mialbym 5% pieniedzy swiata, to przeznaczylbym je na informowanie ludzi by w koncu uwolnili sie od tego systemu i zlikwidowali te nierownosci.
Szczerze mam gdzies to co o mnie napiszesz, mozesz miec wieksza wiedze, byc lepiej oczytanym itp ale serce do ludzi smiem twierdzic, mam zdecydowanie wieksze.
Bo kazdego potrafie wysluchac i zrozumiec i najbardziej zalezy mi by wszystkim bylo dobrze. I mam gleboko gdzies takich ludzi jak ty, mozesz chodzic sobie na wybory wybierac PO, PiS, tuska, kaczynskiego, sluchac ich zludnych nadzei na lepsze jutro itp.
Pytanie, czy kiedykolwiek podatki sie zmiejszyly w calosci? Czy nie jest tak, ze kiedys byly pieniadze a nie bylo towaru, a teraz towar jest a nie ma pieniedzy? Czy kiedykolwiek dawano ludziom prawa (nie mylic z pseudoprawem takim jak prawo do zwiazku lesbijskiego) zamiast im je odbierac.
Wiec kto tu sie myli w pietnowaniu wladzy, Ty czy ja??
Jesli chcesz to oddawaj pieniadze bankom, urzedom, koncernom.
Sam doskonale wiesz, ze z wplata pieniedzy do banku problemu nie ma.
I bank moze opoznic wyplate duzej gotowki o pare dni. Jednak gdy juz przychodzi do splaty dlugu to nikt ci nie powie, ze wisisz bankowi chociazby 10gr. Dostaniesz monit za 20zl z odsetkami. Z urzedem skarbowym jest podobnie. Musisz oddac haracz, musisz oddac czesc dzialki panstwu, ale w zamian nie oczekuj zbyt wiele.
Mozesz zyc i skakac z radosci w takim swiecie. Zazwyczaj jednak ludzie ciesza sie z tego jak jest bo nie maja porownania. Za 50 lat nikt ci nie uwierzy, ze prad miesiecznie kosztowal kiedys mniej niz 60zl miesiecznie w srednim domu. Nikt ci nie uwierzy, ze kiedys na swojej ziemi mogles budowac to co chcesz i nikt ci lapy w interesy nie wkladal.
I nie bierz sobie tego fragmentu o festiwalach do serca, ale Tusk, Bill Gates, Ford czy inni maja naprawde w d**e czy ty wiazesz koniec z koncem czy nie.
Wiesz jaka jest puenta tego posta?
__
|
Użytkownik
|
"ja o powodach dyskusji w ONZ na temat przyrostu naturalnego a ty o marnowaniu żywności w UK i USA, "
Nie no przeciez wyraznie napisales, ze moze braknac zywnosci.
Ja podaje tylko przyklad, ze moze lepiej zajac sie problemem jej marnowania (ktory jest ogromny) niz wymyslac jakies GMO. Za jedzenie wyrzucone w UK i USA mozna by wyzywic cal Afryke, wiec kto tu wyskakuje z niewiadomo jakimi tekstami.
Co do koncowki:
A czy ja nie pisze, ze "Do prawdy trzeba dojść a nie ją zaakceptować, bo taka prawda to gówno prawda" ????
Pokazuje to co nie pokazuja gdzie indziej, tak ma to miec pewien charakter sensacji, takie jest moje zalozenie, wiec co Ci nie pasuje??
Myslisz, ze bede podawal za i przeciw GMO??? Przeciez za juz kazdy zna.
Rusz troche glowa.
__
|
Użytkownik
|
"Skąd wiesz że jestem tylko miejskim konsumentem, co sprawiło że wyciągnąłeś taki wniosek? Co w moich wypowiedziach jest tak miejsko konsumpcyjne (oprócz tego że się z tobą nie zgadzam?). "
Miasto: 100lica
No chyba, ze mieszkasz gdzies na obrzezu (a z tego co wiem to nie) albo codziennie do babki na wies jezdzisz.
" Pokaż mi taki przykład który widziałes, nie czytałeś o nim ale widziałeś (na własne oczy)."
I co, mam Ci teraz pokazac zdjecia i wywiad z sasiadem mojego znajomego??
Chyba kpisz. Sasiad musial by sie chyba nazywac Will Smith, zeby ci w ogole to zainteresowalo. Ja wole gadac w przyziemnu, miedzyludzki sposob. Ale oczywiscie jakbym sie powolal na mojego znajomego to zaraz bym zostal zbesztany (tak jak kiedys powolalem sie na moja mame pracujaca w szpitalu, oczywiscie debilizm stwierdzil, ze mojej mamie i calemu personelowi sie chyba przwiduje ale coz ja bede gadal), ze moj znajomy jest nikim itp, a kim Wy jestescie? Tez nikim.
"Po co przytaczasz jako przykład UK i USA a ja mówie o całym świecie, ja co prawda nie widziałem na własne oczy ale jestem w stanie uwierzyć że na całym świecie miliony umierają z głodu już teraz."
A ja jestem w stanie uwierzyc, ze istnieje grupa spiskujaca, ktora chce wybic ludnosc.
I nie musze nikomu wierzyc, wystarczy ze popatrze na zywnosc jaka wiekszosc z Was je.
"Ja podałem to jako powód dla którego ONZ mówi o ograniczeniu urodzeń i kontroli przyrostu ludności a ty odnosisz się do tego jak do zupełnie czegoś innego. "
hah sorry, to napisz to wyrazniej bo ja w twoich myslach czytac nie umiec, i ze ty odbierasz swoj tekst tak jak odbierasz to nie znaczy, ze wszyscy robia tak samo.
" Jeżeli chce się komuś przedstawić jakąś "prawdę" (właściwe słowo to jakiś fakt, albo jakąś teorie) to podaje się argumenty za oboma stronami dyskusji jeżeli się taka toczy. Tego wymaga uczciwość. "
Sorry, ale juz pisalem wiele razy dlaczego pisze tak jak pisze.
Jesli telewizja i media podaje argumenty z jedna strona dyskusji i nikt nie narzeka to dlaczego ja mam robic inaczej? Jakis powod?
Ja chce pokazywac tylko to co media nie dopowiedza. Kto chce niech szuka sam.
Jesli mylisz, ze bede tu wszystko ladnie przedstawial to sie po prostu mylisz, nie warto. Niech ludzie zaczna myslec sami. Po co mam czytac wywody jakiegos dziada z SGGW na temat GMO. Wole sam sobie poszukac, nikt za mnie interpretowac nie bedzie.
Hah i to powinien byc wlasnie plus dla mnie (wsord szeregu minusow), ja nie interpretuje materialow. Poczatkowo mialem zamiescic tylko linki ale oczywiscie cholota pisala by to co kiedys, gdy raz tak zbudowalem temat.
Zal i rozpacz, i tak nie pasuje i tak nie.
Nie moge sobie zamiescic 5 linkow w temacie??
Dlaczego pojechaliscie po Andrzeju Golocie, w jednym z tematow nie zapoznajac sie (nie mowie o tobie) z druga strona medalu? I pisali tam takie osoby jak Ty, ktore za goloslownosc mnie wlasnie krytukuja.
Hipokryzja?
"Przedstaw sprawę z każde strony, albo nie próbuj chociaż manipulować argumentami które podajesz, "
Najchetniej to bym zamieszcil pare golych linkow, sam chyba widziales jak to sie ostatnio skonczylo. Moja wina, ze na esports tacy "genialni" ludzie pisza?
Co do SGGW, mam 3 kolezanki, ktore tam studiuja, spoko one mi powiedzialy, ze im wszystkiego o GMO nie mowia, tzn robia wszystko pod Unie Europejska.
Jestem sklonny im wierzyc, bo z reka na sercu, mowila mi juz niejedna osoba, ze na uczelniach przekrecaja sprytnie (tak sprytnie, ze nawet dobry student nic nie podejrzewa) fakty a czasami wrecz klamia (no juz zapodam ten przyklad z fluorem jako swietnym srodkiem do ochrony zebow).
Na historii dzieje sie to samo.
Ludzie po ekonomii maja JP Morgana, Rockefellera i innych za geniuszy ekonomicznych, za wzory i nie dadza sie przekonac, ze to zwykle bandziory w bialych kolniezykach.
No popatrz sam jak latwo wode z mozgu czlowiekowi zrobic.
Jaki kierunek studiowales na SGGW?
__
|