Spor w sprawie Traktatu z Lizbony

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
qwe

2008-11-15 01:21:57

To co dzieje sie w parlamencie europejskim przechodzi ludzkie pojecie.

Polecam 2 filmy, materialy z posiedzenia PE.

Najpierw sprawa kryzysu, ktory rzekomo byl widoczny w europie.

http://pl.youtube.com/watch?v=5XUadtW_jZM

A jak opisal to np onet??

http://wiadomosci.onet.pl/1859191,12,item.html

“Przywódcy państw i rządów przyjęli wspólne stanowisko na szczyt w Waszyngtonie 15 listopada, poświęcony reformie architektury finansowej świata.
Widzimy, ze mozna bezczelnie klamac w mediach i ujsc z tym na sucho, swietnie, ciekawe, ktory to juz raz i ciekawe kto trzyma lape nad onetem by mozna bylo siac taka dezinformacje.

A teraz najwazniejsze, cos co powinna puscic kazda stacja telewizyjna europy w calosci:

http://www.youtube.com/watch?v=HjivSRBVhTc
Po prostu rece opadaja. Fajnie buduje sie superpanstwo zwane UE.
Moge sie zalozyc, ze Kaczor i Tusk tez tego traktatu nie rozumieja, przeczytali tylko streszczenie (w ktorym podane sa tylko zalety Traktatu).

Tutaj pelny film ze “strajku”
http://pl.youtube.com/watch?v=2JJlI9swbsA

Telewizja woli puszczac takie rzeczy
http://pl.youtube.com/watch?v=Bg3YZ6Z8NiU
albo karmic ludzi takimi WAZNYMI informacjami
http://www.tvn24.pl/0,1572474,0,1,na-balu-podadza-kaczke,wiadomosc.html

dla bezpieczenstwa sprawy...

Przekazcie te filmy dalej.
Domagajmy sie referendum w naszym kraju!!
Zrobmy cos z tym badziewiem, bo juz nawet w UE nie mozna miec wlasnego zrodla pradu (wiatraki) !!! Nie mozna juz nawet kury zabic na wlasnym podworku !!!

Poprzedni temat po prostu usunalem bo niektorzy nie zrozumieli chyba charakteru informacyjnego tematu.

Edit, nie mam zamiaru sie z nikim klocic, i nie chce widziec tu komentarzu typu “usunal poprzedni temat bo na niego najezdzalismy” itp
Nie o to chodzi. Po prostu stop. Radzono mi bym sie nie klocil a najlepszym sposobem po prostu bedzie zbudowanie tego topicu od nowa.
I bez zadnych dokuczliwych komentarzy.
Pare osob udzielalo sie, pewnie nie rozumiejac o czym w ogole dana rozmowa jest.

mi sie nie chce cenzurowac postow usera, ktory zabiega o to, zeby jego temat byl czysty, dajac na start prowokujace teksty - pilnuj sie/plec (pisze tutaj bo masz skrzynke imsg pelna)

__

Użytkownik
Kombatant

2008-11-15 01:28:34

kook

__
Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!

Użytkownik
andrzejq

2008-11-15 01:32:58

Hahaha toście ładnie pocisnęli xD

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
qwe

2008-11-15 01:34:26

ja za 4 godziny musze wstac na autobus, kolezanki mnie zagadaly na GG :P
ciezko bedzie zwlaszcza, ze jutro kolokwium z maty :/
pozdro :D

UE musi upasc!

__

Użytkownik
andrzejq

2008-11-15 01:56:25

Ja to siedzę i się biologii uczę...
Endo i Egzocytoza zaje**aszcza sprawa mówię Ci :D

Propos UE... miło by było gdyby się odpier*olili ale zbyt duży zysk z tego czerpią żeby tak po prostu dać się rozpaść Wspaniałej Koalicji...

EOT.

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
dnl666

2008-11-15 02:19:30

no wiec tak..
sam nie jestem jakims wielkim entuzjasta traktatu konstytucyjnego UE, jednak filmik ktory dales sam niejako manipuluje odbiorcami (a przeciez jestes przeciw manipulacji), nie dosc, ze sa to wycinki wypowiedzi, to jeszcze muzyka podbudowujaca napiecie w waznych momentach, powiekszone litery przy wazniejszych zdaniach itp itp + zadnych konkretow, zadnych.

narzekacie, ze nikt nie podaje konkretow w sprawie traktatu, o czym on tak naprawde jest, a sami mowiac o tym jaki on jest zly, nie podajecie przykladow podpartych czyms. tylko, ze jest zly!!! i to jest najwazniejsze!! zbojkotowac unie! najlepiej jakby Ci wszyscy ludzie ruszyli swoje dupska i sami przeczytali traktat, to fakt, ale krytykujac takze trzeba sie na czyms opierac.

wypowiedz z onetu? jest wyraznie napisane "PRZYJELI", czyli odnosi sie to do koncowej czesci rozmow (jak mniemam), nie jest tam napisane o przebiegu spotkania. gdzie tu manipulacja?

kolejna sprawa to referendum. czyz glosujac na dana partie polityczna nie dajemy im prawa kierowania naszym losem? oddalismy na nich glos, a wiec mamy nadzieje, ze ich decyzje beda dla nas dobre. ufamy im. dlatego tez kwestia tego, czy rzad zatwierdzi traktat czy tez nie nie powinna nikogo martwic, gdyz wczesniej glosowal na nich i to w ich gescie lezy ta sprawa. czy ktos chcialby przeprowadzac referendum na temat kazdej uchwaly sejmowej? chyba nie. oczywiscie mozna sie klocic, ze jak to, obywatel tez powinien miec cos wiecej do powiedzenia, ale wtedy trzeba by bylo zaczac zastanawiac sie nad obaleniem calej demokracji przedstawicielskiej.

natomiast doda czy kaczka na stole to juz inne sprawy, polecam zajrzec na pudelka, tam sie idzie podlamac dopiero informacjami, jakie sa serwowane. jednak mimo wszystko, nikt nie kaze czytac owych informacji, kierowac sie nimi czy uwazac Salete za autorytet. co kto lubi, jezeli ktos ma ambicje zyc zyciem gwiazd, to jego sprawa, nikt nie moze mu tego zabronic.
pozdrawiam i zycze milej nocy

__

VIP
KonradM

2008-11-15 08:25:27

Tak serio, to szkoda poprzedniego tematu, mimo wszystko był w nim jakiś sens.

Niemniej, co by było na temat: zamieszczone przez Ciebie linki z youtube`a przyznam z ręką na sercu że są nawet ciekawe, i jeśli nie są zmanipulowane, bo i tak może być, to mogą otworzyć oczy na pewne sprawy. Traktat Lizboński być może rzeczywiście nie jest dobrym rozwiązaniem (tyle że tutaj wcześniej byłem do niego nieco sceptycznie nastawiony), być może w Parlamencie Europejskim rzeczywiście jest większy burdel niż u nas, na temat obiektywności mediów czy polityki ekonomicznej Unii już miałem wyrobioną opinię, więc tutaj wiele się nie zmieni. Jedno jest jednak pewne - w żadnym stopniu nie udało Ci się mnie przekonać do jakiegoś spisku grupy która chce przejąć władzę nad światem, czy tym co wy nazywacie NWO. Żadnym, nawet najmniejszym, a jeśli te filmy to była Twoja argumentacja wg. której taki rząd ma powstać, to skutecznie oddaliłeś ten światopogląd zarówno ode mnie, jak i znacznej części świadomego społeczeństwa esprots.pl. Ale nie o NWO teraz, o tym może kiedyś w jednym z wątków które jeszcze z pewnością założysz...

Mówisz tyle że Traktat Lizboński jest zły, że nie możemy go przyjąć i takie tam - rozumiem więc że zapoznałeś się z tym dokumentem. W jednym z przytoczonych materiałów na Youtube padło: "Traktat Lizboński rozwiąże obecną Unię, ustanowi nowe państwo ze wspólnym obywatelstwem, osobowością prawną i wszystimi narzędziami państw narodowych". Sam w poprzednim temacie pisałeś inne rewelacje o traktacie, sugerujące że znasz ten dokument, mam nadzieję że w stopniu większym niż obejrzenie materiałów na youtube.

Mógł byś w takim razie przytoczyć dokładne punkty traktatu lizbońskiego, pokazać palcem na której stronie, w którym akapicie, w jakim tekście, etc. znajdują się zapiski potwierdzające Twoją tezę? Chodzi mi o pokazanie w tekście traktatu konkretnych tekstów świadczących o tym, bez materiałów na youtube które - delikatnie mówiąc - trącają manipulacją (nie chcę się jednak nad tym teraz rozwodzić, to moja opinia na ten temat, skupmy się proszę nad analizą samego dokumentu traktatu) czy bez jakiś spiskowych stron. Po prostu - konkretnie, palcem, ta i ta strona, ten i ten akapit. Zyskasz bardzo tym samym na wiarygodności, i uda Ci się do swojej racji nakłonić znacznie większą ilość czytelników.

Peace & Love
KonradM

__
www.hstv.pl

VIP
KonradM

2008-11-15 08:26:53

[+]

Swoją drogą, zna ktoś nazwę tej nuty która leci w tle?

__
www.hstv.pl

Użytkownik
g3su

2008-11-15 09:47:54

jesli chodzi o ten filmik co mysle to

[url=http://stecu16.wrzuta.pl/audio/34duuYCLJw/requiem_for_a_dream]klik[/url]

__
luuuzzzz bluuuzzz

VIP
KonradM

2008-11-15 09:55:42

O, dokładnie to :)
Dzieki :)
[+]

__
www.hstv.pl

Użytkownik
reurion

2008-11-15 10:13:20

TNIJ KABEL!!!!!!!!!!!!!!!1111 JEDEN!!!!!!

__

Użytkownik
g3su

2008-11-15 10:20:18

XDDD CIĄŁEMMM KU*WA CIĄŁEM! ale za krotko ;D

__
luuuzzzz bluuuzzz

VIP
JamJestZuras

2008-11-15 10:45:18

http://pl.youtube.com/watch?v=d8JM5sONKGA

Spalimy bat ;d
cala prawda o wszystkim ;)
od drugiej minuty na sali smok

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
N4kai

2008-11-15 11:38:16

L.U.C. ownz.

__

Użytkownik
N4kai

2008-11-15 11:49:53

Jeżeli chodzi o pierwszy od góry film to między innymi:
Podkład z [url=http://pl.youtube.com/watch?v=tWbr-bzCprU]Dust Brothers - This is Your life[/url] oraz [url=http://keisuke.wrzuta.pl/audio/gi2dOnEVqJ/the_dust_brothers_-_who_is_tyler_durden]Dust Brothers - Who is Tyler Durden[/url].
W oryginale oba zostały użyte w znacznie lepszym filmie - Fight Club.

__

Użytkownik
reurion

2008-11-15 12:00:46

kurde za dużo zostawileś.....

__

Użytkownik
diGi

2008-11-15 12:05:09

Dobry towar.

[url=http://pl.youtube.com/watch?v=9CWQfDCzBdA]L.U.C & RAH - Hemoglobina[/url]

PS. Kiedy nowa płyta Fokusa?

__

Użytkownik
m3ribo

2008-11-15 12:27:32

Juz mozna kupic w rapidshopie, bo kochana poczta wyslala paczki za szybko.

__

VIP
JamJestZuras

2008-11-15 12:56:35

W poniedzialek. Oficjalnie.

Ludzie od pre-orderu dali dupy :)
I juz lezy w necie.

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
prntscrn

2008-11-15 12:59:46

[+]

__

Szef
rr

2008-11-15 13:49:19

qwe
dla mnie ten temat nie przedstawia żadnej wartości, zamieść konkretne fragmenty traktatu, cytaty i je komentuj. Dyskusja mad czyjąś wyciętą opinią albo nad twoją opinią i traktowanie ich jako argument merytoryczny jest manipulacją informacji.

Apelujesz pokażmy prawdę, pokaż ją sam. UE opiera się na spisanych dokumentach (i to po polsku) pokaż je, daj linki są dostępne.

Jako argumenty pokazujesz wypowiedzi polityków przeciwnych, którzy mogą w tym mieć taki sam własny interes i potrzebę manipulacji albo prywaty jak rządzący. Pokaż papier. Masz tyle miejsca ile zdołasz zapełnić!

Nie zgadzasz się z każdym kto ma inne zdanie od ciebie i atakujesz niezbyt ładnie, i na pewno niemerytorycznie (czytałem temat przed kastracją).

Piszesz. "Poprzedni temat po prostu usunalem bo niektorzy nie zrozumieli chyba charakteru informacyjnego tematu.". To jest forum tu się dyskutuje. Nie podchodzi się do informacji bezstresowo. Informacja to fakty a ty puszczasz demagogie. Informacje to są na stronie głównej pisane przez redakcję, tutaj jest dyskusja czytelników. Jeżeli chcesz tylko informować a nie dyskutować to zachowujesz się w taki sam sposób jak politycy którym zarzucasz manipulację!

Szukasz spisku tam gdzie jest zwykła niekompetencja dziennikarzy.

__

Użytkownik
iamtheone23

2008-11-15 14:01:34

qwe, czekam na Twoja ksiazke :D

__
http://benzblog.pl/

Użytkownik
andrzejq

2008-11-15 19:13:40

Cześć :*

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
TroPtyN

2008-11-15 19:54:04

A ja na kolorowankę pod tytułem "Teorie spiskowe dla najmłodszych".

__

Użytkownik
iamtheone23

2008-11-15 21:12:00

siedem ;* :D

__

Użytkownik
iamtheone23

2008-11-15 21:13:25

wolisz udawac, ze wszystko jest w porzadku czy po prostu tego nie dostrzegasz ?

__

VIP
Van Helsing

2008-11-15 21:14:46

omg, Ty bierzesz qwe na poważnie? -,-

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
iamtheone23

2008-11-15 21:17:04

poki nie dasz mi argumentu, ze jest inaczej, niz przedstawia to qwe, to tak.

juz zaczales szukac ?

__

VIP
fronki

2008-11-15 21:44:00

nigdzie nie musi szukac, w poprzednim skasowanym topicu zostalo udowodnione w sposob prosty i oczywisty ze qwe nie ma pojecia o czym wkleja linki (naturlane ze qwe wywalil temat po tym jak zostalo mu udowodnione ze sie myli)

tu masz tekst traktatu z lizbony

http://eur-lex.europa.eu/pl/treaties/dat/12007L/htm/12007L.html'pra

mozesz sprobowac znalezc te "zle" zapisy i malzenstwach homoseksulanych, dominacji zydow i masonow, przesladowan katolikow czy co tam chcecie....

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-11-15 22:13:55

Moja wypowiedź wbrew pozorom nie świadczy o wielkiej niechęci do qwe i jego tematów. Jest wręcz przeciwnie - sądzę, że ma sporo racji. Ale w wielu momentach przesadza, co było mu nie raz wytykane.

Pisząc o kolorowankach tylko sobie zażartowałem, bo taki "dowcipasek" akurat przyszedł mi do głowy.

Odpowiadając na Twoje pytanie, zaznaczę odpowiedź trzecią: widzę, że jest źle, ale nie histeryzuję; podchodzę do wielu rzeczy na dość dużym luzie, lecz wystarczająco poważnie, by chcieć coś naprawić.

Wystarczy takie wyjaśnienie? :)

__

Użytkownik
qwe

2008-11-15 22:34:44

TRAKTAT Z LIZBONY
ZMIENIAJĄCY TRAKTAT O UNII EUROPEJSKIEJ
I TRAKTAT USTANAWIAJĄCY WSPÓLNOTĘ EUROPEJSKĄ

Tak brzmi pełna nazwa Traktatu Lizbońskiego. Traktat ten został stworzony na miejsce powszechnie odrzuconej Konstytucji Europejskiej. Jednak Traktat Lizboński nieznacznie tylko różni się od wspomnianej konstytucji, stworzenie go było manewrem taktycznym, który miał zmylić obrońców suwerenności państw członkowskich. Traktat Lizboński pozbawia Polskę Niepodległości, stawiając nad władzami polskimi i polskim Prawem - Prawo unijne i władze unijne. Przejdziemy teraz do analizy konkretnych fragmentów omawianego Traktatu.

Artykuł 46a

Unia ma osobowość prawną.

Co to znaczy - i co w tym dziwnego? Dotychczas Unia Europejska nie posiadała osobowości prawnej. W świetle Prawa nie było czegoś takiego jak "Unia Europejska" - były tylko różne umowy, różne Wspólnoty (np. Węgla i Stali czy Energii Atomowej). Traktat Lizboński ustanawia Unię Europejską, nadaje jej osobowość prawną - tworzy ją.

Artykuł 3a

(…)
3. Zgodnie z zasadą lojalnej współpracy Unia i Państwa Członkowskie wzajemnie się szanują i udzielają sobie wzajemnego wsparcia w wykonywaniu zadań wynikających z Traktatów.
Państwa Członkowskie podejmują wszelkie środki ogólne lub szczególne właściwe dla zapewnienia wykonania zobowiązań wynikających z Traktatów lub aktów instytucji Unii. Państwa Członkowskie ułatwiają wypełnianie przez Unię jej zadań i powstrzymują się od podejmowania wszelkich środków, które mogłyby zagrażać urzeczywistnieniu celów Unii.

Cóż... Czy to wymaga komentarza? Załóżmy, że tak. Proszę zwrócić uwagę na fragment, który pozwoliłem sobie pogrubić. "Państwa Członkowskie podejmują wszelkie środki ogólne lub szczególne właściwe dla zapewnienia wykonania zobowiązań wynikających z Traktatów lub aktów instytucji Unii." - to znaczy, że państwa członkowskie mają obowiązek stosować się do wszystkich zapisów Traktatu. Przejdźmy dalej. "Państwa Członkowskie ułatwiają wypełnianie przez Unię jej zadań" - znaczy to, mówiąc trywialnie, że Polska (i inne państwa członkowskie) ma nie przeszkadzać Unii, a - zgodnie z tekstem - nawet jej pomagać. Pomagać Unii nawet wtedy, gdy nie leży to w jej własnym interesie. Czyż zobowiązanie się do ciągłego pomagania w urzeczywistnieniu celów jakiegoś tworu prawnego nie jest zamachem na Niepodległość? Ale to nie koniec. "i powstrzymują się od podejmowania wszelkich środków, które mogłyby zagrażać urzeczywistnieniu celów Unii." - widać dobitnie, że 'cele Unii' mają zdecydowane pierwszeństwo nad celami Polski.

Artykuł 9f

1. Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej obejmuje Trybunał Sprawiedliwości, Sąd i sądy wyspecjalizowane. Zapewnia on poszanowanie prawa w wykładni i stosowaniu Traktatów.

Państwa Członkowskie ustanawiają środki zaskarżenia niezbędne do zapewnienia skutecznej ochrony sądowej w dziedzinach objętych prawem Unii.
(...)
3. Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej orzeka zgodnie z Traktatami:
(...)
b) w trybie prejudycjalnym, na wniosek sądów Państw Członkowskich, w sprawie wykładni prawa Unii lub ważności aktów przyjętych przez instytucje;
(...)

17. Deklaracja odnosząca się do pierwszeństwa

Konferencja przypomina, że zgodnie z utrwalonym orzecznictwem Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej Traktaty i prawo przyjęte przez Unię na podstawie Traktatów mają pierwszeństwo przed prawem Państw Członkowskich na warunkach ustanowionych przez wspomniane orzecznictwo.
(...)

Trybunał Sprawiedliwości w Luksemburgu kontroluje zgodność prawa krajowego z całością prawa Unii, oczywiście prawo krajowe nie może nie być zgodne z prawem Unii, a o tym czy zgodne jest, czy nie jest, orzeka właśnie Trybunał. Prawo Unii Europejskiej ma pierwszeństwo nad Prawem Polski. Czy państwo, którego Prawo jest uzależnione od wytycznych jakiejś innej struktury, jest państwem suwerennym?

Artykuł 49a

1. Każde Państwo Członkowskie może, zgodnie ze swoimi wymogami konstytucyjnymi, podjąć decyzję o wystąpieniu z Unii.
2. Państwo Członkowskie, które podjęło decyzję o wystąpieniu, notyfikuje swój zamiar Radzie Europejskiej. W świetle wytycznych Rady Europejskiej Unia prowadzi negocjacje i zawiera z tym Państwem umowę określającą warunki jego wystąpienia, uwzględniając ramy jego przyszłych stosunków z Unią. Umowę tę negocjuje się zgodnie z artykułem 188n ustęp 3 Traktatu o funkcjonowaniu Unii Europejskiej. Jest ona zawierana w imieniu Unii przez Radę, stanowiącą większością kwalifikowaną po uzyskaniu zgody Parlamentu Europejskiego.
3. Traktaty przestają mieć zastosowanie do tego Państwa od dnia wejścia w życie umowy o wystąpieniu lub, w przypadku jej braku, dwa lata po notyfikacji, o której mowa w ustępie 2, chyba że Rada Europejska w porozumieniu z danym Państwem Członkowskim podejmie jednomyślnie decyzję o przedłużeniu tego okresu.
(...)

Co z tego wynika? Na pierwszy rzut oka - oczywiście, można wystąpić. Ale, czytając dalej, dochodzi się do wniosku, że nie jest to takie proste. "Unia prowadzi negocjacje i zawiera z tym Państwem umowę określającą warunki jego wystąpienia, uwzględniając ramy jego przyszłych stosunków z Unią." - czytamy. Cóż, już jakaś komplikacja... "Jest ona [umowa] zawierana w imieniu Unii przez Radę, stanowiącą większością kwalifikowaną..." - napięcie rośnie. "po uzyskaniu zgody Parlamentu Europejskiego" - wreszcie, po nitce do kłębka doszliśmy do sedna: wystąpić z Unii można tylko za zgodą Parlamentu Europejskiego i na warunkach uzgodnionych z ową Radą, czyli w praktyce najpewniej narzuconych przez Unię. Zauważyć co prawda należy, o czym mówi ustęp 3. Mówi on mianowicie o tym, że jeśli nie zostanie sporządzona umowa, to państwo członkowskie występuje z Unii dwa lata po podjęciu decyzji o wystąpieniu (chyba że Rada i państwo członkowskie przedłużą ten okres). Mogłoby to wydać się optymistyczne, ale i tak wystąpienie państwa będzie uzależnione od organów unijnych, bo przeforsowanie umowy sprzyjającej Unii będzie w zasięgu jej możliwości...

Podsumowanie

Gołym okiem widać, że Polska traci Niepodległość. Polska będzie miała obowiązek pomagania w realizacji 'celów Unii', jakie by one nie były, polskie Prawo będzie podporządkowane Prawu unijnemu, a wystąpić z Unii Polska będzie mogła... za zgodą Parlamentu Europejskiego i na warunkach "ustalonych" z Radą przezeń zatwierdzoną. Traktat ma wejść w życie z dniem 1 stycznia 2009 r.

zrodlo http://traktat.com.pl/traktat.htm

Jak wroce do domu to powrzucam materialy zebrane przeze mnie duzo wczesniej.
Dzisiaj w Lodzi odbylem rozmowe ze studentem 5 roku prawa europejskiego, rowniez powiedzial mi pare ciekawostek na temat traktatu, a wlasciwie niebezpieczenstw ukrytych w tym zagmatwanej pseudokonstytucji.

Podadto napisze cos do Ciebie co mialem zamiar ale jakos nigdy nie mialem ochoty.

"dominacji zydow i masonow, przesladowan katolikow "
popatrz jak sam sobie dopisujesz histotyje i lekcewazacko podchodzisz, gdy wspominasz o mnie.
Masz jakis uraz? Nie wiem moze umowimy sie na bojke, damy se po mordzie i przejdzie ci ten okres, ktory miewasz chyba zawsze keidy widzisz moj nick w necie.

Mozemy pogadac normalnie? Mam dzis dobry humor i chyba najwyzszy czas skonczyc ten durnowaty konflikt. Cos nie rozumie, cos pisze zle- popraw, a nie przesmiewasz sie z mojej niewiedzy. cholera moge sie zalozyc, ze ty nawet gwozdzia do sciany nie umiesz wbic, wielu z takich rzeczy by sie smialo, ja nie.
Koniec z przesmiewaniami, debilnymi tekstami itp.
Ja wyciagam reke. Uwazasz sie za inteligentna/madra osobe a czesto zachowujesz sie duzo poniezej tego poziomu. Osoba madra i inteligentna pisze "leze ze smiechu jak to czytam" itp?? Nie sadze.
Ja swoje informacje czesto opieram na wiedzy zyciowej i kontaktach z ludzmi.
Ty sypiesz statystykami z unii popelniajac zasadniczy blad- nie wspominasz, a nawet nie probujesz analizowac co sklania ludzi do glosowania za Unia.

"naturlane ze qwe wywalil temat po tym jak zostalo mu udowodnione ze sie myli"
nie nie taki byl powod wywalenia.
Nie udowodniles mi, ze sie myle w calosci! Ja udowodnie, ze to Ty sie mylisz w sprawie traktatu lizbonskiego.
Jutro jesli zdaze, spotkam sie z studentem prawa unijnego i zapis jego wytkniec co do ww. traktatu postaram sie tu umiescic.
Sorry ale bardziej skolnny jestes wierzyc jemu niz przecietnemu graczowi CoD'a.

Jaki kierunek studiujesz, spytam z ciekawosci (mozesz napisac na prv), bo byc moze sie myle co do ciebie, choc nie sadze.
Wydaje ci sie, ze jestes madrzejszy niz profesorowie prawa, ktorzy ostrzegaja przed tym traktatem. Nie sadze, szczerze?? Wydaje mi sie, ze w konforntacji z osoba bardziej obeznana w tym temacie po prostu zostalbys skompromitowany.

Jak wspomniala jedna osoba z parlamentu europejskiego- tego traktatu nie zrozumie sie, czytajac od a do z. Wymaga on glebszej analizy.

Watpie bys ty taka analize przeprowadzil.

__

Użytkownik
qwe

2008-11-15 22:38:07

A Ciebie mozna brac na powaznie??
Sorry ale swoimi durnowatymi wypowiedziami w ktorych twoja jedyna argumentacja bylo "nie masz racji" "nic nie wiesz o euro, afryce, urugwaju i moich spodniach" przekonujesz nie tylko mnie, ze ciebie to juz w ogole nie mozna brac na powaznie.
Szczerze?? Pokaz mi swoja choc JEDNA konstruktywana i tresciwa wypowiedz majaca jakis wiekszy sens.

Jest, chyba nie.
VIP to nie znaczy, ze wszystko ci wolno. Jestes jak bezmozgie, zagubione zwierzatko :D

__

Użytkownik
qwe

2008-11-15 22:40:04

Obejrzyj filmik z trickami q3 The Art of tricking 2, tam leci ten kawalek fajnie zsynchronizowany z obrazem :)

__

Użytkownik
andrzejq

2008-11-15 22:40:32

Tak z innej bani.

Według Ciebie związki homoseksualne są dobre i powinny być zalegalizowane?

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
andrzejq

2008-11-15 22:41:35

Brawo ! ; )

__
Sygnatura SPAM !

VIP
Van Helsing

2008-11-15 22:44:34

jak myslisz dlaczego qwe skasowal topic?

__

VIP
Van Helsing

2008-11-15 22:45:56

Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować, bo jak się z Tobą zgadzam to mnie lubisz, jak mam inne zdanie to mnie przezywasz, pokaż gdzie ja wyzywam Ciebie?

__

Użytkownik
qwe

2008-11-15 22:55:19

LOL caly post mi sie skasowal aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

W skrocie, wykuzuj czlowieku, ja Cie zawsze lubilem i nigdy na nikogo na powaznie sie nie obrazilem, tym bardziej poprzez internet.

Szkoda, ze tamten post mi sie usunaal bo wzruszylbys sie do lez i powiedzial "qwe, bracie!" :DDDDDDD

Lap plusa panie obrazalski.

__

Użytkownik
qwe

2008-11-15 23:00:44

Wiesz dlaczego?? Mowie teraz calkowicie szczerze:
bo nie chcialem wiecej klotni.

Aha, przypomnialo mi sie, mowiles, ze w tych czasach nie dba sie o jednostki tylko o ogol. To jak kolego wytlumaczysz mi np wojne z terrorem?? Zabiera sie calemu narodowi wolnosc po to by "terrorysci" nie zabili przypadkiem 1000 osob??
Sorry ale ewidentnie nie widac tu interesu ogolu. Tak samo z nowymi przepisami unijnymi co do hodowli bydla oraz uprawy roslin we wlasnym gospodarstwie.
By przypadkiem 5 osob nie umarlo na ptasia grype to caly narod musi ponosic taki surowe konsekwencje??

Wiem doskonale co miales na mysli, ale czasy sie zmieniaja i to co robi rzad nie jest w interesie NIKOGO. Bo w interesie obywateli nie lezy wojna.

__

VIP
Van Helsing

2008-11-16 00:02:48

=]

to w takim razie nadużywasz wyzwisk : )

bez tego Twoja krytyka byłaby do przyjęcia, a tak to jedziesz po mnie od debili itd ;]

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

5058 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie