autoglobe.pl

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
priAm

2008-11-07 12:22:40

Co za frajerstwo. Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna nowego auta. Oglądam otomoto/allegro przynajmniej raz dziennie. Kiedyś, Audi A3 w konkretnej wersji i roczniku było jak na lekarstwo. Tydzień temu, dziesięć. Dziś jest już dużo więcej. Dlaczego? Jest całe mnóstwo nowych aukcji, które prezentują świetne zdjęcia aut (tj. ładny kolor, zawsze alu) i atrakcyjna cena. Po wejściu w aukcję pierwsze co się rzuca w oczy to bardzo skąpy opis. Właściwie tylko wyposażenie i link do www.autoglobe.pl. No dobra, zobaczymy, co to za komis.

Na autoglobe.pl jest pełno zdjęć ładnych aut z niskimi cenami. Żeby obejrzeć opis aut trzeba wysłać smsa za bodaj 5 zł (co daje nam 180 minut oglądania ofert). Nie wysłałem smsa, bo akurat musiałem wychodzić i nie wykorzystałbym nawet 10 minut. Wróciłem wieczorem do domu, przyjrzałem się stronce. Na dole jest malutki odnośnik do regulaminu, a w nim m.in.:

4. Serwis autoglobe.pl nie jest sklepem, ani komisem samochodowym, a jedynie witryną prezentującą odpłatnie na określony czas zestawienie minimalnych cen używanych pojazdów w zagranicznych witrynach ogłoszeniowych na podstawie publicznie dostępnych danych.

5. Serwis dokłada wszelkich starań w zakresie prezentowania pojazdów, jednak z uwagi na dużą ilość danych nie gwarantuje, że wszystkie prezentowane ceny, oraz dane dotyczące prezentowanych pojazdów są aktualne i zgodne z rzeczywistością. Aby sprawdzić aktualność ceny i zgodność oferty z rzeczywistością Użytkownik powinien przejść do witryny internetowej poprzez właściwy link i w razie jakichkolwiek wątpliwości skontaktować się ze sprzedającym.

6. Serwis nie odpowiada za treść ofert sprzedaży, ich prawdziwość i rzetelność oraz za stan techniczny i prawny pojazdów, których te oferty dotyczą.

7. Pojazdy przedstawione w Serwisie nie stanowią własności Serwisu.

8. Zdjęcia zamieszczone w Serwisie są przykładowymi zdjęciami.

Pic na wode fotomontaż, a kasa z smsów leci. Miałbym to głęboko w nosie, gdyby nie to, że dwa na trzy auta na allegro to oferta z autoglobe.pl.

__

Użytkownik
Kombatant

2008-11-07 12:28:05

jest pare takis serwisow, naciagaczy nie brakuje.

__
Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!

Użytkownik
andrzejq

2008-11-07 12:39:08

Zwykły biznes. Nie rozumiem o co Ci chodzi. To jest zupełnie to samo co grono władny na gronie czy coś w ten deseń...

__
Sygnatura SPAM !

VIP
priAm

2008-11-07 12:45:00

O to, żebyście nie płacili 5 zł tylko czytali regulamin.

__

Użytkownik
andrzejq

2008-11-07 12:49:54

Nie denerwuj się tak ; )

Zwykłe pytanie ; P

Poza tym ja od razu jak widzę jakieś sms'y czy cokolwiek to wychodzę ze strony...

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
iamtheone23

2008-11-07 14:37:59

a zagranica Cie nie interesuje ?

www.autoscout24.pl

wg mnie w Polsce trzeba miec ogromne szczescie zeby znalezc normalny samochod. wiekszosc to podpicowane przez handlarzy trupy, a nawet te drozsze nie daja gwarancji dobrego egzemplarza. jesli sprzedajacy nie ma ksiazki serwisowej, rachunkow na naprawy czy wymiany eksploatacyjne albo wali teksty typu "samochod dostalem od kogos tam z rodziny" to wiadomo ze to nie jest pewniak.

wiele dobrego mowi sie o samochodach z niemiec, tam ludzie maja inna mentalnosc i zarobki ktore pozwalaja na utrzymanie samochodu w dobrym stanie. tam mozna trafic na naprawde zadbane (albo jak kto woli normalnie uzytkowane) samochody w tej samej albo nawet nizszej cenie niz u nas. choc wiadomo, ze mozna rowniez trafic na pulapke, ale to w szczegolnosci u turkow i arabow. jak widac napis "habulahama abuzabi autohaus" to nalezy go omijac :D. jak kupowac samochod, to tylko od prywatnego wlasciciela, takie moje zdanie.

u nas to tylko smiech i tragedia, niestety...

__
http://benzblog.pl/

VIP
samolot

2008-11-07 15:46:36

karte serwisowa mozna zrobic to tez nie jest ponoc wielki problem :) mozna to kupic, potem wypisujesz różnymi długopisami i gra gitara :D

__

Użytkownik
andrzejq

2008-11-07 15:53:52

Panie PRO, kto jest Twoim następcą? :D

__
Sygnatura SPAM !

VIP
samolot

2008-11-07 17:13:07

mnie się nie da zastąpić :D

__

Użytkownik
andrzejq

2008-11-07 18:16:43

No tak !

Wybacz mi ! :DDD

__
Sygnatura SPAM !

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

4721 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie