VIP
|
Co za frajerstwo. Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna nowego auta. Oglądam otomoto/allegro przynajmniej raz dziennie. Kiedyś, Audi A3 w konkretnej wersji i roczniku było jak na lekarstwo. Tydzień temu, dziesięć. Dziś jest już dużo więcej. Dlaczego? Jest całe mnóstwo nowych aukcji, które prezentują świetne zdjęcia aut (tj. ładny kolor, zawsze alu) i atrakcyjna cena. Po wejściu w aukcję pierwsze co się rzuca w oczy to bardzo skąpy opis. Właściwie tylko wyposażenie i link do www.autoglobe.pl. No dobra, zobaczymy, co to za komis.
Na autoglobe.pl jest pełno zdjęć ładnych aut z niskimi cenami. Żeby obejrzeć opis aut trzeba wysłać smsa za bodaj 5 zł (co daje nam 180 minut oglądania ofert). Nie wysłałem smsa, bo akurat musiałem wychodzić i nie wykorzystałbym nawet 10 minut. Wróciłem wieczorem do domu, przyjrzałem się stronce. Na dole jest malutki odnośnik do regulaminu, a w nim m.in.:
4. Serwis autoglobe.pl nie jest sklepem, ani komisem samochodowym, a jedynie witryną prezentującą odpłatnie na określony czas zestawienie minimalnych cen używanych pojazdów w zagranicznych witrynach ogłoszeniowych na podstawie publicznie dostępnych danych.
5. Serwis dokłada wszelkich starań w zakresie prezentowania pojazdów, jednak z uwagi na dużą ilość danych nie gwarantuje, że wszystkie prezentowane ceny, oraz dane dotyczące prezentowanych pojazdów są aktualne i zgodne z rzeczywistością. Aby sprawdzić aktualność ceny i zgodność oferty z rzeczywistością Użytkownik powinien przejść do witryny internetowej poprzez właściwy link i w razie jakichkolwiek wątpliwości skontaktować się ze sprzedającym.
6. Serwis nie odpowiada za treść ofert sprzedaży, ich prawdziwość i rzetelność oraz za stan techniczny i prawny pojazdów, których te oferty dotyczą.
7. Pojazdy przedstawione w Serwisie nie stanowią własności Serwisu.
8. Zdjęcia zamieszczone w Serwisie są przykładowymi zdjęciami.
Pic na wode fotomontaż, a kasa z smsów leci. Miałbym to głęboko w nosie, gdyby nie to, że dwa na trzy auta na allegro to oferta z autoglobe.pl.
__
|
Użytkownik
|
jest pare takis serwisow, naciagaczy nie brakuje.
__ Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie
wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!
|
Użytkownik
|
Zwykły biznes. Nie rozumiem o co Ci chodzi. To jest zupełnie to samo co grono władny na gronie czy coś w ten deseń...
__ Sygnatura SPAM !
|
VIP
|
O to, żebyście nie płacili 5 zł tylko czytali regulamin.
__
|
Użytkownik
|
Nie denerwuj się tak ; )
Zwykłe pytanie ; P
Poza tym ja od razu jak widzę jakieś sms'y czy cokolwiek to wychodzę ze strony...
__ Sygnatura SPAM !
|
Użytkownik
|
a zagranica Cie nie interesuje ?
www.autoscout24.pl
wg mnie w Polsce trzeba miec ogromne szczescie zeby znalezc normalny samochod. wiekszosc to podpicowane przez handlarzy trupy, a nawet te drozsze nie daja gwarancji dobrego egzemplarza. jesli sprzedajacy nie ma ksiazki serwisowej, rachunkow na naprawy czy wymiany eksploatacyjne albo wali teksty typu "samochod dostalem od kogos tam z rodziny" to wiadomo ze to nie jest pewniak.
wiele dobrego mowi sie o samochodach z niemiec, tam ludzie maja inna mentalnosc i zarobki ktore pozwalaja na utrzymanie samochodu w dobrym stanie. tam mozna trafic na naprawde zadbane (albo jak kto woli normalnie uzytkowane) samochody w tej samej albo nawet nizszej cenie niz u nas. choc wiadomo, ze mozna rowniez trafic na pulapke, ale to w szczegolnosci u turkow i arabow. jak widac napis "habulahama abuzabi autohaus" to nalezy go omijac . jak kupowac samochod, to tylko od prywatnego wlasciciela, takie moje zdanie.
u nas to tylko smiech i tragedia, niestety...
__ http://benzblog.pl/
|
VIP
|
karte serwisowa mozna zrobic to tez nie jest ponoc wielki problem mozna to kupic, potem wypisujesz różnymi długopisami i gra gitara
__
|
Użytkownik
|
Panie PRO, kto jest Twoim następcą?
__ Sygnatura SPAM !
|
VIP
|
mnie się nie da zastąpić
__
|