Obama vs. McCain

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
jZz

2008-11-03 23:46:05

poczytaj sobie o przeszłości obamy, bardzo ciekawa lektura

__

Użytkownik
andrzejq

2008-11-03 23:47:03

Nie interesuje mnie to.

Stwierdzam jedynie, że byłoby to miłe urozmaicenie...

__
Sygnatura SPAM !

VIP
maXym

2008-11-03 23:50:12

Nigdy nie bralem i nie mam namniejszego zamiaru brac kredytu. Ale to tak btw bo wnioskuje ze to o kredycie to podales jako przyklad ;).

Ale niepotrzebnie... Nigdzie nie napisalem, ze kryzys gosp - bo do niego naiwazujesz - nie ma wplywu na to co sie dzieje u nas.

To kto wygra wybory w USA i tak nie ma wiekszego znaczenia, napisalem to w tym sensie, ze nic sensownego sie nie zmieni. Rewolucji nie bedzie.

__

Redaktor Naczelny
rml

2008-11-04 00:00:13

rewolucji nie bedzie ale Ty napisałeś o zerowym wpływie a to już spora różnica

__

Redaktor Naczelny
rml

2008-11-04 00:00:51

no jest, a zaczęło sie od kłopotów w USA

jeszcze rok temu wziecie kredytu do konca zycia nie było wielkim problemem

__

Użytkownik
Zippi9

2008-11-04 00:03:30

Nigdy nie mów nigdy.

__

VIP
maXym

2008-11-04 00:08:57

dobra nie lap za slowka.

co chcialem w tym temacie juz napisalem.

jak nie wyczerpales tematu i chcesz cos jeszcze dodac - postuj do innych.

__

VIP
maXym

2008-11-04 00:14:58

Znasz jeszcze jakies powiedzonka?

"Nigdy nie bralem i nie mam namniejszego zamiaru brac kredytu."

"Nigdy nie bralem kredytu" - ta czesc zdania mowi, ze nigdy w zyciu nie bralem kredytu. Bo nigdy go nie bralem.

"nie mam namniejszego zamiaru brac kredytu." - ta czesc zdania mowi, ze nie mam najmniejszego zamiaru go brac, co nie jest rownoznaczne z tym, ze jak zajdzie ogromna potrzeba, to tez go nie wezme. Przynajmniej dla mnie. Jak czegos nie chce, to nie znaczy od razu, ze tego nie zrobie.

Zreszta #46 i na ra :)

__

Użytkownik
Zippi9

2008-11-04 00:18:18

To nie jest żadne jak to określiłeś "powiedzonko" masz na przyszłość zapewnione lokum dla siebie i dla rodziny? Kredyty to zdzierstwo, szczególnie hipoteczne sięgające niekiedy 50% wartości nieruchomości ale to dzięki nim wiele osób ma swoje wymarzone mieszkanko.

__

Użytkownik
qwe

2008-11-04 00:26:39

ymm ma racje.
Czy wygra Obama czy McCain to jeden ch...
Ludzie na to wplywu nie maja. Prezydenci sa wybierani zanim zaczynaja sie wybory.
Falszywe obietnice o zmianach o koncu wojny.
Od kiedy to slyszymy??

co do zdania rml
bedziesz chciał wziac kredyt na mieszkanie to sie przekonasz ze to co sie dzieje w USA ma wpływ na to co sie dzieje u nas

Wplyw??? Jaki wplyw?? Gospodarka polska jest ledwo powiazana z gospodatka USA. To co sie dzieje w USA nie ma absolutnie ZADNEGO wplywu na to co dzieje sie u nas. Ten mini krach to skutek napedzania przez media tego strachu.
Staruszkowie powyciagali lokaty z bankow w obawie przed utrata pieniedzy, a banki sie tylko smialy.

Cala machina dzialala. Na onecie jak byk pisalo "Trzymasz jeszcze swoje pieniadze w banku?? Pospiesz sie szybko!"

No sorry, ale kto tu napedza kryzys??
I jeszcze Kaczor zaczal pieprzyc o tym w mediach.
Wiele osob dobrze mowilo, ze o takich rzeczach sie nie mowi, nie wywoluje sie wilka z lasu bo ten wilk w koncu przyjdzie.
I tak tez sie stalo. Ci co obserwowali sytuacje w polsce i USA doskonale wiedza jak bylo. Teraz USA ma kolejne ogromne klopoty i jakos na kryzys w polsce sie nie zanosi.

__

Użytkownik
qwe

2008-11-04 00:30:30

W USA sa inne partie niz Republikanie i Demokraci.
Wszystko zostalo tak przemyslane by te 2 partie nigdy nie stracily wladzy.

USA to najgorsze go**o jakie moze istniec.
Malo z Was wie, ze istnieje tam chociazby partia Konstytucjonalistow (Konstytucjonaliści)

Widzicie na wlasnych przykladach jak media moga czlowiekowi sieke z mozgu zrobic, ze nawet nie wie ile partii politycznych jest w USA.

__

Użytkownik
SKY`General

2008-11-04 00:34:45

Owszem, Polska i USA nie sa powiazane, ale jakby to byl mega kryzys, to poczulyby go kraje Europy, ktore wspolpracuja z USA na polu gospodarczym w duzej ilosci jesli chodzi o import/export.

A my bysmy poczuli go przez te wlasnie kraje Europy, posrednio.

Kryzys wbrew pozorom nie byl duzy jak go szkicowano w mediach itp., zapewne tez odpowiednio go zazegnano, a to, ze nie ruszyl on praktycznie Polski, to nie tylko, ze nasze koneksje gospodarze z USA sa na poziomie "miernym", ale, nie dotknal za bardzo krajow np. Europy, z ktorymi Polska dobrze zyje gospodarczo (odpowiedni eksport/import).

__

Użytkownik
qwe

2008-11-04 00:40:29

Tak, wiem, ze polska moze odczuc to co dzieje sie w USA poprzez europe, Wspolnote Europejska (a mowia nam, ze Unia Europejska juz istnieje, heh brak slow).

Niestety.

__

VIP
maXym

2008-11-04 00:45:12

Jak z gory zakladasz, ze bez kredytu na np. mieszkanie nie masz szans, to go wezmiesz. Pelno jest takich osob jak Ty, z takim podejsciem jak Ty - i teraz popatrz sobie co sie dzieje w USA. Ten narod TONIE W DŁUGACH I NIESPŁACONYCH POŻYCZKACH. To samo naiwniaki lapiace sie na uber raty i inne providenty.

Jak sie ma głowe na karku to mozna sobie dac rade bez kredytu. Tylko trzeba ja miec, a procz tego czesciej jak okazyjnie jej uzywac.

I podejdz do tematu inaczej - kredyt to nie koniecznosc czy obowiazek, a jak na razie tak myslisz.

__

Użytkownik
Zippi9

2008-11-04 01:02:35

W 100% się z tym zgadzam, ale nigdy nie wiesz co przyniesie przyszłość. Najlepiej mieć zawsze ten "4 filar" z emeryturą. Wtedy odkładając małe kwoty co miesiąc po kilkudziesięciu latach urosną one do b dużej sumy(jak na szarego obywatela), dzięki której możesz np. pomóc synowi w zakupie mieszkania

__

Użytkownik
Zippi9

2008-11-04 01:06:02

Co teraz się straciło za kilka lat się odrobi możliwe że z nawiązką, niestety ludzie tego nie rozumieją + tak jak napisał qwe TV nadmuchało całą sprawę.

__

Użytkownik
andrzejq

2008-11-04 07:01:55

Bynajmniej nie chodzi tu o media i robienie przez nich człowiekowi sieczki z mózgu. Chodzi tu o to ile te partie mają pieniędzy. Te dwie akurat mają najwięcej to i najbardziej się liczą... reszta nie ma znaczenia... Pisałem to w tym kontekście.

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
andrzejq

2008-11-04 07:05:16

Dla mnie np. już samo pojęcie "wzięcia kredytu do końca życia" jest uciążliwe. Moja ciotka będzie tak spłacać mieszkanie i jej nie zazdroszczę... Coś takiego wiąże się z tak ogromnymi wyrzeczeniami , brakiem swobody i możliwości tzw. "zaszalenia", że to się w głowie nie mieści...

W Polsce są tak nędzne zarobki, że żeby sobie pozwolić na kredyt musisz zarabiać co najmniej 3 razy więcej niż wynosi rata. Dlaczego? Bo musisz mieć jeszcze pieniądze na rachunki i na wyżywienie rodziny. Powiedzmy, że miesięcznie powinieneś mieć 2 tys. zł na głowę w rodzinie zarezerwowane...

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
andrzejq

2008-11-04 07:12:10

Zawsze wszystkiemu winne są media.

Co do odrabiania z nawiązką. Generalnie rzecz biorąc to byśmy odrobili gdybyśmy w końcu weszli do strefy Euro (jakkolwiek jestem przeciwnikiem je*anej UE). Dlaczego? Bo kurs Euro jest w miarę stabilny i 3/4 krajów europejskich posługuje się tą właśnie walutą. Co z tego? Właśnie to, że zamiast wahań złotówki i problemów natury przeliczeniowej Polska miałaby szanse się odbić od dna....

Ale nvm. w końcu i tak jeszcze bardziej spier*olą nam życie niż jest to możliwe...

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
Boogie Man

2008-11-04 09:18:23

Wybiorą Obame a potem go zastrzelą bo mu... afroamerykanin. Ja do afro nic nie mam ale jest paru takich w ameryce co mają.

__

Użytkownik
Boogie Man

2008-11-04 09:26:33

TroPtyN nie lubi białasów xD

__

VIP
virus~T

2008-11-04 09:44:34

Szkoda, że oni tam mają chyba elektroniczny system glosowania, bo jakby mieli ten normalny to bym dorysował sobie okienko z napisem [X] NONE i taki głos oddał. Ani McCain ani Obama nie są dobrym rozwiązaniem. Ale to jest moje zdanie.

Tak w ogóle to w stanach głosuje się na elektorat, który później wybiera prezydenta. Więc podejrzewam, że moja opcja i tak by nie przeszła :)

__

Użytkownik
obur

2008-11-04 12:24:47

Nie zdziwie się jak zachachmęcą w taki sposob, że wygra McCain :)

__

Użytkownik
m3ribo

2008-11-04 12:27:28

Banki sie smialy? Szkoda, ze ludzie ktorzy ladowali kase na II Filar potracili pieniadze z 9 lat.

__

Użytkownik
m3ribo

2008-11-04 12:32:41

Usunalem poprzedni komentarz, bo zdalem sobie sprawe, ze nie warto z toba dyskutowac. Zachowujesz sie jak idiota ( moze bardziej jak prowokacja), ktory przeczytal kilka ksiazek, ogladanal kilka filmow wyrobil sobie jakies zdanie i teraz probuje je wciskac kazdemu napotkanemu na tym portalu, gdy ktos sie nie zgadza wyzywa go od debili, zj*ebow i mowi ze on nie ma racji, ze ty wiesz wszystko najlepiej, co niestety mija sie z prawda. Ponadto zal mi troche ciebie, bo kazde nowe gowno ktore napotkasz w internecie traktujesz jako nowa ideologie czy cos w tym stylu i pchasz to na ten portal, mimo ze wczesniej miales inne zdanie jeden glupi filmik czy wypowiedz zmienia to diametralnie.

Gdy tak patrze na ciebie i twoje wypowiedzi dochodze do wniosku, ze lepiej zyc w niewiedzy i cieszyc sie tym co mam, ty pewnie chodzisz i ogladasz sie za siebie czy czasem ktos cie nie porwie i czegos nie wszczepi albo da ci zjesc papu na sterydach. Obudz sie typie.

Kazda twoja odpowiedz na ten post zostanie zignorowana, wiec przeczytaj to sobie i odpowiedz do monitora, szkoda klawiatury.

__

Użytkownik
m3ribo

2008-11-04 12:35:28

Prawda taka, ze gdy wygra murzynek to USA straci swoja pozycje jako imperium. Gdy wygra bialasek to murzynki beda krzyczec, ze swiatem rzadza rasisci, ale przynajmniej USA nie da innym krajom zajac swojego miejsca.

__

Użytkownik
qwe

2008-11-04 12:49:53

Usunalem poprzedni komentarz,
Zauwazylem...

bo zdalem sobie sprawe, ze nie warto z toba dyskutowac. Zachowujesz sie jak idiota
To w takim razie jak Ty sie zachowujesz??

ktory przeczytal kilka ksiazek, ogladanal kilka filmow wyrobil sobie jakies zdanie
Hhahaa, jestes w bledzie. I kto tu sobie o czym/o kim zdanie wyrabia??
Na podstawie kilku moich postow i tematow??

gdy ktos sie nie zgadza wyzywa go od debili, zj*ebow i mowi ze on nie ma racji,
Oj chyba nie wyzywalem nikogo od deb... ani zje..., nikogo ostatnio w ogole nie wyzywalem. Ja przynajmniej sie zmieniam, ide do przodu, a Ty??

ze ty wiesz wszystko najlepiej,
NIC nie wiem, tym bardziej najlepiej. Przeinaczasz fakty i starasz sie manipulowac wypowiedziami.

co niestety mija sie z prawda.
OOO, to Ty zasz prawde?? Skad mozesz znac prawde jesli nikt jej nie zna??
Klamiesz.

Ponadto zal mi troche ciebie, bo kazde nowe gowno ktore napotkasz w internecie traktujesz jako nowa ideologie czy cos w tym stylu i pchasz to na ten portal,
A wiec juz Ci odpowiada. Nie czytam zadnego napotkanego tekstu, filmu itp i absolutnie nie biore go za jakakolwiek prawde.
Tylko taki madrala jak ty moze tak myslec. Pisalem to tym wiele razy, ty czytasz to co pisze wyrywkowo i dlatego pozniej wychodza takie klamstwa w twoich wypowiedziach.

Zal mi ciebie (naprawde), ze tak plytko myslisz. Glupi nie jestem, nie martw sie o mnie.
Nie wiem jak z toba...

mimo ze wczesniej miales inne zdanie jeden glupi filmik czy wypowiedz zmienia to diametralnie.
Inne zdanie?? Ok podam mi na co mialem inne zdanie, przytocz jakis cycat czy cos takiego. Zaden filmik mojego zdania nie zmienil. lol, czlowieku ogarnij sie i wracaj do piaskownicy.

Gdy tak patrze na ciebie i twoje wypowiedzi dochodze do wniosku, ze lepiej zyc w niewiedzy i cieszyc sie tym co mam,
Wiele osob tak mysli. Zdaje sobie z tego sprawe, nie musisz mi tego pisac.

ty pewnie chodzisz i ogladasz sie za siebie czy czasem ktos cie nie porwie
Ty pewnie jak wchodzisz do wanny do kapieli to bierzesz ze soba kolo ratunkowe i ponton, zebys czasem sie nie utopil.

i czegos nie wszczepi albo da ci zjesc papu na sterydach. Obudz sie typie.
Nie to Ty sie obudz... typie połglowka.
Po co mi to piszesz?? Doskonale wiem jakie jedzenie jest, jakie szczepionki maja wplyw na organizm. Wiem to na wlasnym przykladzie i taki "typek" ludka jak ty nie bedzie mi mowil obudz sie.

Kazda twoja odpowiedz na ten post zostanie zignorowana, wiec przeczytaj to sobie i odpowiedz do monitora, szkoda klawiatury.
Alez odpowiem Ci, i odpowiem nawet na posta, ktorego usunales.
A brzmialo ono.

Banki sie smialy? Szkoda, ze ludzie ktorzy ladowali kase na II Filar potracili pieniadze z 9 lat.

I co z tego YNTELIGENCIE?? Co Banki obchodza pieniadze ludzi??
W UE za pieniadze na ratowanie kryzysu, bankierzy zrobili sobie ogromne premie.
Smiali sie z takich frajerow jak ty. W banku traca zawsze klienci, nie sam bank. Obudz sie.

__

Użytkownik
qwe

2008-11-04 12:50:41

Chyba twoja prawda.

__

Użytkownik
prOar1el

2008-11-04 13:14:40

a mnie to wszystko SERDECZNIE PIERDO**

__

Użytkownik
Kombatant

2008-11-04 13:38:41

Osobiscie wolabym McCaina bo jest osoba, ktora ma doswiadczenie w polityce zagranicznej. Znakomicie zna sie na polityce imperialnej Rosji do tego prawdopodobnie podobnie jak Obama odejdzie o polityki Busha.
Niezaleznie kto wygra wybory bedzie sie staral wyjsc z markazmu gospodarczego w USA, napewno polityka McCaina jest temu blizsza. Obama bedzie probowal prowadzic polityke z demokratycznymi panstwami w tym i z Polska lecz McCain napewno ze strategicznego polozenia naszego panstwa bardziej nas doceni.
Obama bedzie mial poparcie u elektoratu skladajacego sie glownie z biednej ludnosci USA. McCain znowu u bogatrzych i przedsiebiorcow, chce ulatwic im droge do rozwoju gospodarczego USA.

Osobiscie niewyobrazam sobie zeby prezydetem USA zostal "Czarny".

Co do KKK, zadajcie sobie pytanie kto sprowokowal ludnosc poludnia do zalozenia tej organizacji klanowej.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=3pYhGZLnXmM]Murzyn sie przekonal ze, to bialy dom. biala sila! bialy stan! biala duma KU KLUX KLAN![/url]

__
Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!

Użytkownik
Zacky

2008-11-04 13:58:46

Ile jaj ma Barack ?
...
Obama

__

ex-Redaktor
exilek

2008-11-04 14:17:38

za końcówkę posta należy ci się biczowanie... to jest chore...

__

Użytkownik
chojrak

2008-11-04 14:21:03

[url=http://www.youtube.com/watch?v=K-TKOhcTlok][-][/url]

__
dupa

VIP
samolot

2008-11-04 14:21:18

zwróćcie uwagę na rasizm ze strony czarnych amerykanów, wszyscy głosują na Obamę, tylko dlatego ze jest czarny

:)

__

VIP
KonradM

2008-11-04 14:25:49

Szczerze mówiąc nie był bym zaskoczony jeśli by się okazało że wygra McCain.

__
www.hstv.pl

Użytkownik
chojrak

2008-11-04 14:31:05

Mam znajomych w US i A i z tego co relacjonowali mi to wynika, że teraz każdy się obnosi, że będzie głosował na Obame itp itd a i tak wiadomo co zrobi za kurtyną (przecież biały nie zagłosuje na czarnego, a tam rasistów od ch*ja jest)

a osobiście jestem za McCainem :)

__
dupa

Użytkownik
Kombatant

2008-11-04 14:36:28

Nie chwytam co wedlug Ciebie jest chore ?

__
Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!

ex-Redaktor
exilek

2008-11-04 14:36:46

takie coś wysyłaj swoim znajomym... równie popierd*****m jak ty :)

__

ex-Redaktor
exilek

2008-11-04 14:37:30

myślę, że wiesz :)

__

Użytkownik
chojrak

2008-11-04 14:39:02

dzięki :) aż dam Ci plusa ;d

__
dupa

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

472 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie