F1 - SKANDAL - Timo Glock

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
kaensainen

2008-11-02 19:54:45

HAHAHAH ciekawe ile kasy Timo Glock dostał za to, że 20m przed metą zjechał, zwolnił i puścił Hamiltona, aby na 5 pozycji dojechał i odebrał tytuł.
SKANDAL!

__

Użytkownik
andrzejq

2008-11-02 19:56:26

Ja powiem po prostu tyle... Ż A L . U K ! = )

Pozdrawiam Pana Hamiltona i całego McLarena !

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
b3n a.k.a. 4

2008-11-02 19:57:30

skandalem jest raczej przygotowanie maszyny BMW Sauber

__

Użytkownik
mefistox2

2008-11-02 20:01:13

skandalem jest raczej start Kubicy z pit lane

__

Użytkownik
SKY`General

2008-11-02 20:01:13

Domyslam sie, ze Glock to Niemiec, a ci lubia kombinowac - kto pamieta jak Schumacher staranowal Hilla w ostatnim wyscigu, jak ten go wyprzedzal? (mieli tyle samo punktow, chyba 81).

__

Użytkownik
kaensainen

2008-11-02 20:02:42

W przypadku Roberta zawinił team. Tutaj ewidentnie Glock zjechał i puścił Hamiltona :X

__

Użytkownik
esportfun

2008-11-02 20:06:39

Miesiac temu szef BMW Sauber (nie powiem nazwiska bo aż żal dupe sciska) Mario.... Bros?!? powiedzial ze zrobia wszystko aby pomoc kubicy w ostantim wyscigu sezonu. Ekhm widze własnie..

__

Użytkownik
mefistox2

2008-11-02 20:06:50

Mimo że nie lubie Hamiltona to i tak patrząc na cały sezon jemu najbardziej ( po Kubicy) należał się ten tytuł

__

VIP
Hakan

2008-11-02 20:07:51

Brawo Hamilton, Brawo Massa, Brawo Raikkonen, BRAWO KUBICA!

Juz za rok Kubica mistrzem swiata!

PS.
A Glock nic nie kombinowal, polecam przypomniec sobie sytuacje ze Spa i Alonso oraz Heidfelda na oponach na mokra nawierzchnie vs na sucha.

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

Użytkownik
TroPtyN

2008-11-02 20:19:47

Wiedziałem, ku*wa, wiedziałem. Najgorszy scenariusz okazał się najbardziej prawdopodobny. Hamiltonik przegrywając wygrał mistrzostwa, a Kubica stracił trzecie miejsce w generalce.

GG dla BMW za zajebi*te przygotowanie samochodów (niemal w całym sezonie, ale przede wszystkim w jego końcówce). Spieprzyli sprawę na własne życzenie.

Niech w końcu te standardowe silniki w Formule wejdą w życie, może wtedy w końcu będą się bardziej liczyły umiejętności kierowców, a nie technologia.

__

Użytkownik
Spider6

2008-11-02 20:19:47

czy aby Glock nie mial opon na sucha nawierzchnie jeszcze ? bo wydaje mi sie, ze jednak mial i dlatego byl bez szans, kiedy nadjechal vettel z hamiltonem, bowiem wowczas on "tanczyl na lodzie"...

Co do BMW to n/c. Dali oni pokaz jak zje*** dobrze przygotowany bolid i zamiast isc do przodu zdegradowac sie do ligi Force India.

__

Użytkownik
dEVJEE

2008-11-02 20:21:20

Spokojnie frustranci. Kurwa, chciałem napisać to co Hakan, ale mnie wyprzedził. :D Pozatym wystarczy spojrzeć ile samochodów wtedy wyprzedzało Glocka, pogubił się i nawet nie wiedział, którzy to dublowali, a którzy wyprzedzali. A tak w ogole to Glock jest jednym z tych kierowców, którzy za Lewisem nie przepadają najbardziej. :) Pamięta ktoś jak angol zajechał mu droge i wypchnął go na pobocze w jakimśtam GP?

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-11-02 20:21:33

To prawda. Choć też go nie lubię, to przyznać muszę, iż jest cholernie dobrym kierowcą (albo tak dobrze inżynierzy potrafią mu ustawić samochód ;P ).

__

Użytkownik
KarFuR

2008-11-02 20:24:01

Przecież Glock jechał na suchych oponach, to było wiadome, że w końcu zacznie się ślizgać, a, że wytrzymał aż tyle czasu to i tak był spory wyczyn. Glock od połowy ostatniego okrążenia zaczął notować dużo gorsze wyniki niż bolidy z oponami przejściowymi i kwestią czasu był to, że dogonią go Vettel i Hamilton, przed metą czy już za :p

A to jak szalał pod koniec Kubica to było mistrzostwo :D

__

VIP
Hakan

2008-11-02 20:28:41

http://fotos.subefotos.com/a984babe3db3feffe4e295c5e18197cfo.gif

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

Użytkownik
b3n a.k.a. 4

2008-11-02 20:54:10

hahahahahaha padłem :D:D

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-11-02 20:59:48

Nie było mi do śmiechu w tamtych chwilach (i nadal nie jest), ale obrazek miażdży. :D

__

Użytkownik
Blademaster

2008-11-02 21:05:48

em, a co on przedstawia?;p

__

VIP
lab

2008-11-02 21:09:07

tak, pominmy fakt, ze Glock jechal na slikach i ciezko bylo mu utrzymac tempo na mokrej nawierzchni...

__

VIP
lab

2008-11-02 21:11:30

wszyscy w boksie ferrari, lacznie z rodzinka Massy (ojciec na pierwszym planie) cieszyli sie ze Massa wygral mistrzostwo, bo nie wiedzieli, ze Hamilton wyprzedzil Glocka, dopiero jeden z mechanikow F, oznajmil im jak wyglada sytuacja

__

Użytkownik
tobster

2008-11-02 21:12:42

Bo nie wiedzieli, że Glock na 20m przed metą puścił Hamiltonka.

__

Użytkownik
tobster

2008-11-02 21:15:09

Dla fanów Hamiltona - nie należy mu się 1 miejsce:
- na początku sezonu po wyłączeniu kontroli trakcji każdy jeden zakręt = za mocne hamowanie, dym z pod opon, blokowanie kół
- bolid kilka klas lepszy, ciekawe czy w takim Renault by dawał rade ta jasne
- szkolony w symulatorach NASA [ prawie jak małpka przed lotem w kosmos :X ]

__

Użytkownik
dEVJEE

2008-11-02 21:55:06

http://s1.subirimagenes.com/imagen/1386821hamilton-f1.gif

__

Użytkownik
mefistox2

2008-11-02 22:01:58

nie puścił tylko się ślizgał bo miał suche opony

__

Użytkownik
mefistox2

2008-11-02 22:12:00

1) to zdarzało się i zdarza dalej większości kierowcom, ale jakoś 5 wyścigów wygrał( z zablokowanymi kołami? )
2) to komu się należy ? sutilowi bo ma najsłabszy bolid? LOL
3) nie tylko Hamilton był szkolony w symulatorach NASA, McLaren od początku go szkolił bo wiedzieli że ma ogromny talent

Więc przestańcie pisać głupoty że Hamilton jest słaby,dziękuje

__

Użytkownik
MASTER-K

2008-11-02 22:15:02

heheh :P no coż ale najbardziej szkoda jednego JE^%&o punktu made by Heidfeld.ALe mnie to wku.....Przy okazji współpraca w BMW nie istnieje NIck zachowałby trochę honoru i pomógłby Robertowi wstyD!!!!!!!!!!!!!CO by nie powiedzieć Kubica wykrakał że jednego punktu mu braknie przykro gdyż jest on naszym Adamem Małyszem F1.Szkoda tylko ,że sprzęt nie ten i team...

__

VIP
Mateck

2008-11-02 22:36:28

To mogli mu na nie napluć...

__

Użytkownik
andrzejq

2008-11-02 22:38:34

Ludzie to szybcy jednak są ;asd

__
Sygnatura SPAM !

Użytkownik
N00binator

2008-11-02 22:58:55

Najlepszy moment jak mowi do nich "No, no, no!" :D Ale sie zmarszczyli wtedy

__

VIP
virus~T

2008-11-02 23:05:06

Miałem się nie wypowiadać w tym temacie, bo poziom jaki wszyscy prezentujecie jest po prostu ŻENUJĄCY!!

1. Robert zadecydował wraz z zespołem, że pojadą na oponach typu 'slick' co okazało się błędem dlatego startował z pit lane. Zawinił i Robert i team. Podjęli ryzyko, które się nie opłaciło. Ale jak to się mówi nie grasz nie wygrasz.

2. Timo Glock nikogo nie puścił, przypomnijcie sobie wyścig w SPA, kiedy to wszyscy jechali na oponach typu 'slick' a Heidfeld i Alonso mieli 'przejsciowki'. Heidfeld i Alonso wyprzedzali wszystkich jakby oni jechali Ferrari a wszyscy inni fiatami 126p. Opony typu slick w zupełności nie odprowadzają wody i jazda na nich nawet w niewielkim deszczu to jak poruszanie się poduszkowcem. Mając pod nogą 700KM i brak kontroli trakcji jazda w tych warunkach była wręcz niemożliwa na 'slikach'

3. Słabsza końcówka sezonu Roberta. Uwielbiam tego gości ale niestety 2 ostatnie wyścigi to raczej jemu nie wyszły. Nie ma co zwalać winy na samochód, tzn trochę winy zwalać można, ale Heidfeld jakoś potrafił ustawić bolid by dostać się do Q3.

4. Nieprzepuszczenie Kubicy przez Heidfelda w przedostatnim GP. Można mieć żal, ale i można go nie mieć. Kubica i tak miał rewelacyjny sezon. No i pomyślcie nad tymi słowami "Nie zawsze wychodzi tak jakbyśmy tego chcieli, ale gdyby było inaczej, to czy sukces smakował by tak samo"? Od początku wiadomo, że dla BMW liczy się dobro zespołu. Kubica jest indywidualista i dlatego, trochę do tego zespołu nie pasuje. Ale nie ma się co oszukiwać, BMW i tak poczyniło olbrzymie postępy w pierwszej połowie tego sezonu i miejmy nadzieję, że następny będzie jeszcze lepszy. W tym roku zakładali Poleposition i wygranie wyścigu. Plan spełnili - spełnili. W przyszłym roku zapowiadają walkę o mistrzostwo i na pewno sobie w połowie sezonu nie odpuszczą.

5. My Polacy byśmy chcieli żeby wszystko było od razu. Tak się nie da. Jedynie ciężką pracą można coś zrobić. Wierzę, że Robert stawał na głowie i robił wszystko jak najlepiej i za to go niesamowicie cenię. Ale chłopaki z BMW zapewne robili to samo. Czy znacie kogoś kto by nie chciał wygrywać? Wszyscy chcą wygrywać ale nie wszystko przychodzi od razu! BMW też chce wygrywać, mają plan i go realizują i chwała im za to. Pierdzielenie, że Heidfeld jest faworyzowany, bo to Niemiec i niemiecki zespół, to jedynie komentarze, czy też artykuły na f1.wp.pl - a jak czytam co Ci redaktorzy tam piszą to po prostu ŻAL nad ŻALAMI sam fakt, że dają tytuł "Gran Prix Brazyli" - tak napisali GRAN zamiast GRAND nawet nie mają pojęcia jak się rozszerza skrót GP.

6. Hamilton miał zdecydowanie najlepiej przygotowany bolid przez cały sezon. Kibicowałem Massie i on zrobił wszystko co mógł. Tak jak każdy inny kierowca F1. To jest sport! Nie zawsze wygrywa ten, na którego stawiamy. Wyścig był taki sam dla wszystkich kierowców. Każdy miał jednakowe warunki i każdy wykorzystał je tak jak potrafił najlepiej.

EOT! A pseudo kibice STFU! Oglądacie wyścig tylko w niedziele, nie macie pojęcia co się dzieje w piątki na treningach, nie czytacie zagranicznej prasy choćby f1.com lub f1-planet.com tylko sugerujecie się f1.wp.pl czy też f1 na sport.pl.

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-11-02 23:18:51

Mój brat stwierdził, że to wszystko przez BMW! ;)))

Gdyby samochód Kubicy został przygotowany bardzo dobrze, to zająłby on (Kubica, nie samochód) w GP Brazylii prawdopodobnie lepsze miejsce niż Hamilton, dzięki czemu Massa zostałby mistrzem, a Robert utrzymałby trzecie miejsce w klasyfikacji generalnej.

Do diaska! :D

__

VIP
spec_u

2008-11-02 23:24:55

widze specjalista sie znalazł :D

wytłumacz nam teraz dlaczego Kovalainen nie jest an 2 miejscu podium skoro też ma "najlepszy" bolid ? :)

__
ema

Użytkownik
N00binator

2008-11-02 23:25:14

To mu przekaz, ze sie myli :D

__

Użytkownik
MASTER-K

2008-11-02 23:33:06

Twierdząc iż prezentujemy poziom żenujący obrażasz mnie i resztę użytkowników a więc co pierwsze nie zgodzę sie z tym stwierdzeniem.Na jakich podstawach ustawiasz wszystkich tu piszących(wypowiadających) na jednym podeście?Co do tego czy to jest sport nad tym można sie długo zastawiać/rozmyślać .Gdyż w W real sporcie jak chociażby w piłce nożnej nie liczy sie sprzet a liczą sie umiejętności co jak widać na przykładzie R.K nie daje prawie nic(zresztą nie tylko u niego).W F1 można byc najlepszym a zarazem byc nikim.Nie podważam tego że Hamilton nie umie kierować ale uważam iż nie każdy kierowca może pokazać to na co go stać we własnym teamie.W tym "sporcie"jak i wielu innych sportach motorowych zdecydowana większość zależy od technologi itp.W mniejszym stopniu od człowieka.Owszem jestem oburzony tym iż to nie R.K jest 3 aczkolwiek zdaje sobie sprawe iż to bardziej skomplikowana sprawa lecz biorąc pod uwage postawę np kovalaiena i hamiltona w zespole można wysnuć pewne wnioski.Strasznie szkoda tego iż przez pyche Nicka (tak powiem to subiektywnie!)nasz rodak nie jest 3.W cale nie twierdze że musi być 1 po prostu stwierdzam fakty.
To by było tyle a i do tego czy sie sugeruje sport.pl i wp czy to ważne?TO że ty nagle od startów Kubicy zainteresowałeś sie portalami zagranicznymi i gardzisz wszystkimi którzy korzystają z polsko języcznych to mnie nie interesuje.Jak zresztą ciebie.

ps. Czy tylko w zagranicznej prasie można sie dowiedzieć obiektywnych informacji na temat F1??(mało jest dobrych polskich portali?)

__

VIP
lab

2008-11-02 23:33:06

masz u mnie wielki plus za te slowa

__

Użytkownik
mefistox2

2008-11-02 23:49:19

1)Kubica startował z pit lane ponieważ dostali złe informacje o oponach innych zawodników( zobacz wywiad ) , czyli to wina Kubicy? miał latać po padoku z kartką i notować?

2)Skoro Twój poziom nie jest żenujący , to może nie wypisuj głupot , bo w tym sezonie nie ma opon typu slick-tylko opony na suchą nawierzchnię i one mają rowki do odprowadzania wody-FAIL

5) Sam Kubica mówił że bardziej się zajmują Heidfeldem , więc nie podważaj jego słów , bo chyba lepiej wie co tam się dzieje. Poza tym zobacz kto jest głównym sponsorem BMW - bank szwajcarski któremu bardziej zależy na dobrych wynikach Heidfelda , mieli wycofywać się ze sponsoringu(tak mówili na początku sezonu gdy nick słabo jeździł) ale teraz zmienili zdanie-ciekawe czemu?

__

Użytkownik
neoxs

2008-11-02 23:55:20

No tak Kubica jest na tyle zje**ny, że końcówkę sam sobie zepsuł :| Jak go mechanicy zatrzymali kiedyś w alei serwisowej na kilkanaście sekund to też jego wina. To, że Heidfield miał dużo mniej awarii i był przez cały sezon stawiany na 1 miejscu w drużynie to przecież nie dało się tego odczuć... W teamie od zawsze trwała sielanka i nie miało znaczenia kto wygra. Nick i Robert się wręcz kochają a ten pierwszy nie ma nic przeciwko, że może stracić pozycję głównego kierowcy w BMW. [IRONIA]

W sumie w F1 o zwycięstwie w 90% decyduje technologia, sprawność itd. bolidu, następnie strategia zespołu a te 10% to umiejętności kierowcy. Bo w większości przypadków poziom kierujących jest na podobnym szczeblu. Jakby nie było dzisiejszy wyścig był b. ciekawy :)

P.S.
Tak oglądałem 3/4 wyścigów i nie czytam żadnych serwisów o F1 tylko wyrobiłem sobie zdanie z własnych obserwacji.

__

VIP
virus~T

2008-11-03 00:11:22

Polecam wszystkim czytanie ze zrozumieniem. Ponieważ nie jest to portal o f1 nie będę się tu więcej wypowiadał.

BTW1: Opony typu "slick" pisałem w apostrofach jakbyś nie widział - Mefisto
Swoją drogą rowki nacinane podłużnie do opony nie odprowadzają wody z pod opony :)

BTW2: MASTER-K właśnie dlatego, że to nie mój pierwszy, drugi czy nawet trzeci sezon w f1 :) uważam, że posty większość, fakt może nie wszystkich, prezentują zerowy poziom wiedzy na temat formuły 1.

BTW3: Nigdzie nie napisałem, że nie lubię Roberta. Jest wręcz przeciwnie bardzo go lubię i szanuję. Nawet miałem okazję poznać go na torze gokartowym w Krakowie w 2006r, zaraz po jego pierwszym podium na Monzy. Hamiltona bardzo nie lubię i też mnie nie cieszy to, że wygrał, ALE TAKI JEST SPORT, nie zawsze uczciwy!

I więcej dyskusji na ten temat w tym portalu prowadzić nie zamierzam. Dziękuję.

__

VIP
virus~T

2008-11-03 00:17:40

(mało jest dobrych polskich portali?)

Oprócz f1portal.pl nie znam dobrego.

__

VIP
virus~T

2008-11-03 00:18:27

__

• 1
  • 2

Warning: getimagesize(http://fotos.subefotos.com/a984babe3db3feffe4e295c5e18197cfo.gif) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 530 in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://s1.subirimagenes.com/imagen/1386821hamilton-f1.gif) [function.getimagesize]: failed to open stream: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1320 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie