Żegnaj kaseto VHS lol

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
blacktyger

2008-10-31 13:28:25

JA tam dalej Funaije sprzedaje :O.

__

Użytkownik
qwe

2008-10-31 13:41:50

W tym filmie nie sa pokazane wypadki skrajne. Wierz mi, ze wszystkie zwierzeta przechodza przez meke a cielecine robi sie dokladnie jak na tym filmie.
Bylem w masarni, bylem na farmach i wiem jak to wyglada i czym karmi sie te zwierzeta.

Mieso tak, ale tylko od Twojej swini, ktora Ty karmiles i wiesz czym karmiles.
Mozesz sobie brac nawet i z najbardziej zaufanej rzezni, co z tego jak swinie byly pakowane sterydami i antybiotykami??
Stary nie ma czegos takiego jak zaufana rzeznia. Zaufany to moze byc sprzedawca albo wlasciciel masarni a nie rzeznicy ktorzy zabijaja tamte zwierzeta.

Nie zmienia to faktu, ze sa to wylegarnie smierci, rodza sie i zyja tylko po to by ktos je zjadl. I to na masowa skale.
Chcesz zjesc mieso? Wychoduj i zabij sam!

__

Użytkownik
Blademaster

2008-10-31 15:15:25

dlatego w mojej rodzinie sie jedzie na wies i kupuje mieso ledwo co zarznietej swini

amen

__

Użytkownik
Kipcio

2008-10-31 19:34:56

a ja tak czytam te wasze wypowiedzi i zastanawiam się jaki one mają cel...

1. To jest strona eSports.pl, ni w ząb nie widzę związku z jedzeniem/nie jedzeniem mięsa
2. Wasze wypowiedzi, i tak (według mnie) nic nie zmienią, ci co jedli mięso dalej je będą jeść...

mi na przykład nie przeszkadza że w pasztecikach są mielone krowie odpadki z których już się nie wytnie kotletów itp. ważne że te paszteciki są smaczne :)

qwe -> powinieneś otworzyć nowe forum :) poruszasz bardzo ciekawe tematy nad którymi większość się normalnie nie zastanawia, tylko pytanie dlaczego akurat np. w temacie o kasetach VHS :D

__

Były Redaktor
so0fka

2008-10-31 20:22:54

tematy, które porusza, są raczej dziwne niż ciekawe. piszesz, że nikt o nich nie myśli na co dzień - true, nikt nie myśli o pierdołach.

poza tym agree :)

__

Użytkownik
Tymek

2008-10-31 21:04:26

Dokładnie to samo już kiedyś napisałem, także zgadzam się w 100%.

__

Użytkownik
qwe

2008-10-31 21:23:07

Pewnie, nikt nie mysli o pierdolach.
Myslicie w co dzisiaj zagrac, czy nowe GTA nie bedzie opoznione, kto wygra WCG to nie sa pierdoly.
Mozesz sobie pisac takie rzeczy, tylko zachowaj to dla siebie bo z tego co mi wiadomo to tymi tematami jest zainteresowane wiecej osob niz ci sie wydaje :|

Twora arogancja jest wrecz niesamowita. Az dziw bierze (a moze i nie, to przeciez esports), ze taka osoba jak ty jest tutaj kims wiecej niz uzytkownikiem.

Idz i dalej zastanawiaj sie jaka w polsce jest policja, czytaj wywiady z Antem itp.
To sa wg ciebie wazniejsze rzeczy.

Nazryj sie, wysraj tylko nie zapomnij po sobie posprzatac.

edit: poza tym on wyraznie napisal, ze dla niego sa ciekawe i wypie***aj z takimi tekstami "one sa raczej dziwne niz ciekawe"
dziwny to ty masz avatar i tok myslenia

__

Użytkownik
qwe

2008-10-31 21:25:24

A takie wypowiedzi i owszem, zmienia. Jesli zmienily pare osob i przestaly one pic napoje energetyczne to dlaczego nie mialo by byc tak np z miesem?

Po co wiec w ogole, rozmiawiac??
Po co w ogole esports? Po co to wszystko komentujemy itp??
Przeciez to i tak nic nie zmieni?? :o

__

Były Redaktor
so0fka

2008-10-31 21:27:02

przepraszam - i kto tu jest arogancki?

__

Użytkownik
qwe

2008-10-31 21:27:57

Arogancja odpowiadam na arogancje.
Proste? Robie juz tak od dawna jakbys nie zauwazyl.

Idz na temat polskiej policji tam masz ciekawsze "tematy"

Moja wypowiedz cie nie usprawiedliwia. Arogancki nadal jestes.

__

Użytkownik
qwe

2008-10-31 21:36:44

Twoje wypowiedzi to w ogole powinny byc oznaczone jakimis specjalnymi znakami "unikac".
Wczesniej pisales, ze temat psychodelikow jest ciekawy, zalozylem temat, przeczytales go i tutaj wspominasz, ze pisze nieciekawe tematy.
To po cholere je czytasz i komentujesz?? Jak zauwazylem tyczy sie to kazdego mojego tematu. Z toba czlowieku naprawde jest cos nie tak, gdyby byla taka opcja to zaznaczyl bym, by uzytkownik Tymek nie mial prawa w ogole wgladu do moich postow/ tematow.

Przez takie osoby jak ty, esports jest jaki jest.

__

Użytkownik
napzord

2008-10-31 21:58:11

qwe proponuje zapisac sie do jakiejs organizacji pozarzadowej...i skoro tak bardzo bronisz tych zwierzat zacznij cosw tym kierunku robic (jesli juz nie jestes :])
2. nie wiem dlaczego takie emocje w was wzbudzaja zwierzeta a 57 dzieci umierajacych co minute zglodu na swiecie nie robi na was wiekszego znaczenia.
A co do VHS pamietam jak chyba to byl poczatek lat 90 wujek przywiozl do domu odtwarzacz. Ba nawet pamietam ze pierwszy film to byl Batman a pozniej Godzilla. :] MaLY bylem alepamietam

__
http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif

Użytkownik
qwe

2008-10-31 22:52:32

Oj, robie cos w tym kierunku. Dlaczego sadzisz, ze nie?? Ja nie jestem jak ta reszta, ze tylko gadac potrafie.

Umierajace z glodu dzieci, robi to na mnie ogromne wrazenie (negatywne), a wierz mi, ze komu moge to pomagam. Niestety dzieciom z afryki ciezko pomoc bo pieniadze i rzeczy z instytucji charytatywnych rzadko trafiaja do miejsca docelowego, wiem cos o tym.

Wiec moze Ty rowniez "ruszysz palcem" w kierunku zmiany tego wszystkiego na lepsze, co?
pzdr

__

Użytkownik
campR

2008-10-31 23:08:29

qwe wybacz, ale czytajac te wszystkie Twe 'teorie' troszke mi sie smiac chce. Nie neguje wegetarianizmu, lecz imo troszke przesadzasz. Moja mama zna sie troszke na zywnosci, zeby nie mowic ze jest 'specem'. Nie chce mi sie tlumaczyc skad to wszystko wie, ale wie. I karmiac mnie, moja siostre i mojego tate miesem, ogolnie zywnoscia ta ktora ona wybiera, chyba nie robi tego zlosliwie? ale Ty qwe jednak masz swoje zdanie i go przeciez nie zmienisz, nie? To mieso nasaczone nienawiscia i cierpieniem. Moglbys byc dobrym pisarzem.

__

Użytkownik
qwe

2008-10-31 23:28:42

RECE MI OPADAJA!!!!!

Ale ja nikomu miesa jesc nie bronie!!
Mowie tylko, ze mieso naszpikowanyne chemia mozna teraz kupic w kazdym sklepie (dzieki dyrektywom Wspolnoty Europejskiej), i poki sam nie wezmiesz sie za hodowle i to kupujesz kota w worku.
Gdy hodujesz swoja swinie to o nie dbasz i po czesci sie z nia zzywasz. Na pewno mutanta nie wychowasz. Swinia hodowana na ilosc jest zaniedbana, nieodpowiednio i niezdrowo odzywiana (taka swinia nie dozylabt nawet polowy czasu, ktory zylaby normalna swinia)
A to co dzieje sie w ubojniach to istne obozy zaglady, te zwierzeta nie maja wlasnego zycia.
Skad wiem? Bo moj wujek ma jedna z najwiekszych hodowli i ubojni kurczakow w wojewodztwie i gdy bylem maly, pamietam do dzis, wujek oprowadzal mnie po roznych pomieszczeniach i w jednym podcinano kurczakom szyje (juz martwym) by spuscic krew. Trzeba bylo to robic caly czas bo kurczaki non stop jechaly na automatycznych wieszakach.

Wiem, ze rzeznicy z czasem uodparniaja sie na takie widoki i chca czegos wiecej, a to pretem pod pradem podotykaja, a to szyje zmiadza golymi rekoma, myslac przy tym "one i tak ida na smierc, wiec co to za roznica".

To mieso JEST nasaczone nienawiscia i cierpieniem, nie trudno to zauwazyc, wystarczy przejsc sie do najblizszej ubojni i postac z boku przez godzine.

Nie wiem kim jest Twoja mama (technik zywienia, czy po prostu wiedza z zycia?), znac na takich rzeczach moze sie kazdy kto tylko tego chce. Jesli sie dobrze zna i chce dobrze to na pewno nie poda ci miesa z PCB. A miesa bez tego nie znajdziesz w hipermarkecie ani zakladzie miesnym. Ciekaw jestem JAKIE mieso podaje Ci Twoja mama.

Poza tym wegetarianie nie jedzac miesa mniej choruja i ogolnie ciesza sie wieksza energia zycia. Oczywiscie warzywa tez musza miec odpowiednie pochodzenie.

I jeszcze te glupie zdanie "ty masz swoje zdanie i go nie zmienisz nie?"
Zmienie jak podasz sensowana argumentacje i zaczniej dodklanie czytac to co pisze.

__

Użytkownik
campR

2008-10-31 23:45:39

Oj qwe, qwe. Jesli mowiac, ze moja mama chyba nie jest zlosliwa w stosunku do mej rodziny, myslisz ze kupuje mieso w zdrowym 'TESCO'? Czy w jeszcze zdrowszej 'BIEDRZE'? Jak sam mowiles o Danone i Zott'cie, mozna po czesci porownac ubojnie Twego wujka z tymi gigantami. Zwaz, napisalem po czesci. Wnioskuje, ze nie jesz miesa, bo jest nasycone, wiec nie bierzesz go od wujka. Co z Twoja rodzina? Z innymi? Bedziesz ich besztal za to, ze jedza mieso, niekoniecznie z TESCO?

__

Użytkownik
qwe

2008-11-01 00:06:32

Wiesz, rozni sa ludzie. W anglii nasluchalem sie bajek osob mowiacych, ze w ich hipermarketach da sie kupic zdrowa zywnosc...
Co jak co ale w ANGIELSKICH (w anglii) na pewno nie. Tam puszkuja wszystko co sie da.

Mieso jadam. Dzisiaj kuraka od babci ;))
Od wujka nie biore. Sorry, moze to byc nawet moj brat ale doskonale wiem co te kurczaki jedza i w jakich warunkach zyja (nie zeby jakis oboz zaglady, ale 0 naturalnego srodowiska i swiatla). Co z moja rodzina? Z innymi?
Zauwazylem, ze wszyscy rozmawiaja, ze mieso z tesco jest "reanimowane", ze to, ze tamto ale kazdy to kupuje...
Besztac nie bede nikogo. Ja im tylko moge przypominac jak jest.
Jesli beda dalej jesc to co jedza to przekonaja sie za parenascie-paredziesiat lat na czym stali.
Wiem co sie dzieje ze zdrowiem osob jedzacych takie zatrute mieso, slodziki, pijacych cole, na starosc i wiem (widze) co sie dzieje z ludzmi, ktorzy dbali o swoje zdrowie i nie ufali obcym, ktorzy mieli by ich karmic.
Taka prawda. Obcy Cie dobrze nie nakarmi.

__

Użytkownik
campR

2008-11-01 00:12:31

Widzisz qwe, jednak da sie dojsc do konsensusu : ) Nie trzeba od razu wszystkim narzucac tego swego 'ja'. Wiekszosc ludzi z glowa na karku wie co jest dobre, a co nie. Nieprawdaz? A ci co chca jesc zdrowa zywnosc tescowa niech jedza ja dalej. Ich wybor imo. Kto sie o Ciebie tak dobrze zatroszczy jak Ty sam?

__

Użytkownik
qwe

2008-11-01 01:14:40

Wiesz, to jest moj taki naturalny, instynktowny odruch aby ludziom pomagac.
Zdecydowana wiekszosc wlasnie nie ma glowy na karku. A przez ich glupote obrywa sie rowniez i nam. Zatem troszczac sie o innych w pewnym stopniu staram sie tez troszczyc o siebie.
Zreszta, to juz jedne z moich ostatni komentarzy na esports, wiec juz do konca bede pisal to co mysle.
pzdr

__

VIP
KonradM

2008-11-01 08:45:09

Na podstawie czego sądzisz że Twój pies dostał raka akurat dokładnie od karmy Chappi?

__
www.hstv.pl

Użytkownik
Zippi9

2008-11-01 11:29:46

Wiesz co to tak jak z alkoholem, czy fajkami(ja akurat nie palę). Po co mam żyć i być wiecznym abstynentem, skoro spotkanie z kumplami przy piwku/wódeczce sprawia mi taką przyjemność? Wszystko jest szkodliwe, przy zbyt dużych ilościach. Skoro lubię mięso, a nie lubię szpinaku to czemu mam w siebie wmuszać zjedzenie czegoś bo jest to zdrowsze. To jest moja opinia i nie każdy może się z nią zgodzić, ale jak żyć to na całego ale z UMIAREM. Żeby nie popaść w skrajność.

__

Były Redaktor
so0fka

2008-11-01 12:21:33

nie odzywaj się, ON SIĘ PRZECIEŻ NA TYM ZNA!

jak na wszystkim innym zresztą.

__

Użytkownik
campR

2008-11-01 12:41:05

Bede! Tez wlasnie sie zastanawiam skad tak rozlegla wiedza.

__

Użytkownik
campR

2008-11-01 12:42:43

Apropos czemu jeden z ostatnich komentarzy? I czemu avatar zmieniles? : ))))

__

Użytkownik
w0w

2008-11-01 13:20:30

mieso zastapic warzywami lub owocami?

mieso to bialko a warzywa i owoce to weglowodany
jak juz zastepowac to rybami

__

Użytkownik
qwe

2008-11-01 18:11:11

A ty znasz sie tylko na graniu w gry, jestes plebsem i nie podoba ci sie jezeli ktos ma szersze horyzonty niz ty. Cu prostaku.

__

Użytkownik
qwe

2008-11-01 18:12:35

Po prostu intersuje sie WSZYSTKIM (procz motoryzacji).
Proste? Nie jestem soofka czy tymek, ktorzy tylko w komputer graja :|

__

Użytkownik
qwe

2008-11-01 18:15:59

Przeszedlem na czesciowy wegetarianizm, i z tego co mi wiadomo jedzenie warzyw i owocow w zupelnosci wystarcza do zycia. Zadne mieso nie jest niezbedne.
Jesli by tak nie bylo to polowa wegetarian dawno by pochorowala i poumierala ;)

__

Użytkownik
qzk

2008-11-02 10:45:04

1. patrz -> off topic

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-11-02 10:59:44

Akurat ochrona zwierząt nie musi iść w parze z mniejszą ilością jedzenia. Tak się składa, że za środki, które przeznaczane są do wytworzenia mięsa (trzeba karmić zwierzęta hodowlane, doglądać ich, dać im odpowiednią ilość terenu, potem przerobić na mięsko), można wyprodukować znacznie więcej jedzenia roślinnego. :)

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-11-02 11:01:53

Z tego co wiem, zastąpienie mięsa produktami roślinnymi, choć możliwe, jest trudne. Trzeba się naprawdę postarać o dobrze dopasowaną dietę, by nie zabrakło ważnych dla organizmu składników, których więcej jest w mięsie.

__

Użytkownik
TroPtyN

2008-11-02 11:04:41

Może zabrzmi to infantylnie i idealistycznie, ale sam chciałbym kiedyś przyczynić się do poprawy (nawet najdrobniejszej) sytuacji w kraju. Między innymi dlatego teraz studiuję to, co studiuję. Wiesz coś więcej o odpowiednich organizacjach pozarządowych? (co za pytanie, oczywiście, że wiesz. Ty wiesz wszystko ;) )

__

Użytkownik
qwe

2008-11-02 13:37:21

http://ucztavege.most.org.pl/teksty/kk02.html
doh!

Trzeba jesc intyicyjnie. Pies jak potrzebuje okreslonych witamin, je okreslony pokarm.
Czloiekowi juz ten instynkt powoli niszcza.
Nic ci nie grozi jesli zrezygnujesz z miesa. NIC pod warunkiem, ze mieszkasz na wsi i masz dzialke do hodowania warzyw i owocow.

__

Użytkownik
tobster

2008-11-02 15:13:20

Muahhaha sprzedasz 100 a 99 na serwis trafi :D tak samo jak genialne produkty firmy TECHNIKA :D

__

Użytkownik
tobster

2008-11-02 15:13:34

69

__

Użytkownik
tobster

2008-11-02 15:14:23

Zatrzymałeś się na etapie bajek z projektora na korbkę :D

__

Użytkownik
tobster

2008-11-02 15:22:30

Trwałość nośnika CD/DVD trzymanego PIONOWO to 8-10lat. Sam nośnik nie zapewni trwałości, wypalarka też musi być dobrej klasy czyt. Plextor a nie jakiś napęd za 60PLN.

__

Użytkownik
qwe

2008-11-02 15:52:43

Stare samsungi bodajze 203B sa jednymi z najlepszych napedow.
Nie sa drogie. Wystarczy wypalac przy niskiej predkosci (nie 24 ani 52) i nosnik rowniez bedzie trwalszy.
Ponadto tak jak pisalem. Plyty DVD photo to NIE SA zwykle plyty.

Ja tu pisze o specjalnych plytach o podwyzszonej wytrzymalosci.
Mozna je na pewno w empiku kupic.

__

Redaktor Naczelny
rml

2008-11-02 16:02:33

ale fajnie zwęziło strone :D

__

Użytkownik
qwe

2008-11-02 16:17:51

Zwężamy dalej?? :D

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1320 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie